sincap ne kadar yaşar / Sincap Ne Yer? Yavru Sincaplar Nasıl Beslenir Ve Sincapların En Çok Sevdiği Besinler Neler

Sincap Ne Kadar Yaşar

sincap ne kadar yaşar

Uçan sincap hakkında kısa bilgi. Ortak uçan sincap, Rusya'da bulunan uçan sincap alt familyasından tek sincap türüdür.

Dünya Gezegeni, çeşitli şaşırtıcı ve inanılmaz yaratıklar VE gelir bazı derin canavarlar veya ormanın derinliklerinde yaşayan yırtıcı hayvanlar hakkında değil, küçük yaratıklar hakkında, daha doğrusu uçan sincaplar hakkında.

Uçan sincabın özellikleri ve yaşam alanı

Uçan sincapveya ortak uçan sincap, dış çok sayıda kısa kulaklı sincapla benzerlikler. Bu iki tür arasındaki tek fark, yaygın uçan sincabın ön ve arka ayakları arasındaki deri zarıdır.

Elbette ismine uygun göründüğü için nasıl uçulacağını bilmiyor ama deri zarları paraşüt gibi çalışıyor ve uçan sincabın bir ağaçtan diğerine hava akımlarını kullanarak uçmasını sağlıyor. Uçan sincap, kanatları sayesinde metreye kadar olan mesafeleri kat edebiliyor ki bu, bu kadar küçük bir hayvan için gerçekten çok fazla.

Uçucu çok küçük boyuttadır. Vücudunun maksimum uzunluğu 22 cm'dir ve 35 cm'ye kadar olan kuyruğu ile bu, onu avcılar için inanılmaz derecede zor bir av yapar. Ve tüm vücut ağırlığı yaklaşık gr.

Bunu mümkün kılan bu hafif ağırlıktır uçan sincap uzun mesafeler seyahat. Uçuş sırasında, sadece deri zarları büyük bir rol oynamakla kalmaz, aynı zamanda sincabın havaya dalmasına ve seçilen bir yörünge boyunca uçmasına izin veren kabarık, düz benzeri bir kuyruk da oynar.

Bir ağaca "dikim", uçan bir sincabın herhangi bir pozisyonda bir dal üzerine oturmasına izin veren küçük ve çok güçlü kadife çiçeği tarafından sağlanır. Hayvanın yoğun postu, hayvanın çok düşük sıcaklık.

Kuzey kışında bu çok önemlidir. Spesifik renk, uçan sincabın ormanda saklanmasını ve böylece uzun süreli gözlemler olmadan zorlukla bulunmasını mümkün kılar.

Uçan sincap çok sınırlı bir yaşam alanına sahiptir. Çoğu durumda, bunlar nemli huş veya kızılağaç ormanlarıdır. Uçuşu daha uzun sürmesi için bu hayvanlar ağaçların en tepesine yerleşmeyi tercih ediyor.

Bu sadece istenen görüşü sağlamakla kalmaz, aynı zamanda avcılardan güvenilir bir koruma sağlar. Barınak olarak uçan sincaplar, doğal ağaç oyuklarını veya kuş yuvalarını kullanır. Hayvanın doğal rengi, uçan sincap ile birleşmesine izin verir. Çevre ve yılın herhangi bir zamanında görünmez olun.

Sıradan sincap gibi, uçan sincap da yerde çok az zaman geçirir ve bu da onu küçük bir hayvandan kâr etmek isteyen avcılardan korur. Hayvan, yılın herhangi bir zamanında aktiftir ve zamanının çoğunu yiyecek arayarak geçirir. Hayvanın kendisi agresif davranış özelliklerine sahip değildir ve uçan sincaba da dikkat etmeyen herhangi bir hayvana kesinlikle sakin bir şekilde tepki verir.

Karakter ve yaşam tarzı

İnsan evlerinin, otoyolların veya parkların yakınında da sıklıkla bulunan kesinlikle sosyal bir hayvan. Yavrularını koruyan dişiler diğer hayvanlara o kadar sadık değildir. Bu hayvanların büyük bir kısmı Avrupa kesiminde ve birçoğunda yaşıyor. ıslak ormanlar Kuzey Avrupa ve Amerika.

Uçan sincap beslenmesi

Uçan sincapların beslenmesi, bu ailenin diğer üyelerinden kesinlikle farklı değildir. Yaz aylarında en çok uçan sincap yiyebilir. farklı mantarlar ve meyveler. Ancak soğuk mevsimde küçük çam fıstığı, kozalakların yosun tohumları kullanılır.

Hayvan ayrıca kış için erzak ile stoklanmaktadır. Genel olarak, bunlar yaprak döken ağaçların (söğüt, akçaağaç, huş ağacı, karaçam) tomurcuklarıdır. Yiyecekler çok sıkı olduğunda kabuk kullanılmaz iğne yapraklılarçok miktarda vitamin içeren ve uçan sincap kış uykusuna yatmadığı için hayvanın kışın hayatta kalmasını sağlar.

Ancak en ilginç şey, sincabın, meyvelerin ve mantarların içi boşta bozulacağı için kış için stoklanamayacağını çok iyi anlamasıdır. Donlar ve kar yağışlarında, çoğu Uçan sincap, kendi zamanının bir boşluğunda, rezervlerini besleyerek geçirir.

Bu hayvan, yasalarla korunduğu için ilgili makamlarca güçlendirilmiştir. uçan sincap, kırmızı kitap bize bu konuda tanıklık ediyor. Bu hayvanların çok büyük bir kısmı çeşitli nedenlerle sert kuzey kışında hayatta kalamaz, bu tür Kırmızı Kitapta listelenmiştir ve japon uçan sincap veya bir keseli de. Ortak uçan sincaptan, bu iki tür yaşam alanları ve kürk renkleri bakımından farklılık gösterir.

Fotoğraftaki uçan sincap sadece nedenler pozitif duygular, hemen inmek ve onu beslemek istiyor. Günümüzde çoğu egzotik hayvanlar satın almak istiyor. Hayvan oldukça pahalıdır, bu nedenle satın almak için uç herkes yapamaz. Fiyatlar dolardan başlıyor.

Ancak inanılmaz derecede sevimli görünümünden dolayı, hayvanı satın almak isteyen birçok insan var. Evde uçan bir sincapla çok zor. Bunun için farenin zıplamak ve uçmak için çok fazla alana ihtiyacı vardır. Böyle bir ortamda mizaçları biraz değişir: gün boyunca biraz gergin ve agresif olurlar, ancak geceleri tıpkı yumuşak oyuncaklar gibi.

Yünleri, sıradan sincaplara göre çok daha yumuşak ve dokunuşu daha hoş. Kendine bunu almak istiyorsan evcil Hayvan, daha sonra boşluğa ek olarak, doğru beslenmeBöylece hayvan, açlıktan dolayı obezite veya zayıflık çekmez.

Uçan sincapların üremesi ve ömrü

Rağmen uçan sincap konumlanmış kırmızı Kitaptehlike altında ve nadir görünüm Hayvan çok iyi ve aktif bir şekilde çoğalır. Bir yıl içinde dişi sincap getirebilir.

Bu oldukça büyük bir rakam gibi gelebilir, ancak çoğu bebek çeşitli nedenlerden dolayı ergenliğe erişemez. Dişi yavrularını yaklaşık 5 hafta boyunca ve özellikle ilkbaharda Mayıs-Nisan aylarında taşır.

Ve 2 ay sonra sincaplar üreyebilen yetişkinler haline gelir. Uçucu sincapların yaşam süresi esaret altında yaklaşık yıl ve doğal çevre Doğada baykuşlar, kutup tilkileri ve diğer yırtıcı hayvanlar genellikle bu hayvanı zevkle avlarlar.

Hayvanın, hangi ürünlerin depolanabileceğini anlaması gerçeğine ek olarak uzun zamandır bir oyukta ve uçması bile mümkün olmayan bu hayvan, bazı gerçeklerle hala ilginçtir. Soğuk mevsimde, uçan bir sincap, ikamet yeri yoksa, başka bir kiracıyı boşluğa sokabilir.

Hayvanlar dünyasında bu tür bir ilişki, tek değilse bile çok nadirdir. Uçan sincabın yaşam alanı konutlara veya parklara yakınsa, bu durumda hayvan kuş evlerine veya tavan aralarına yerleşebilir.

Genç uçan sincaplar çok meraklıdır, bu yüzden ormandaki ilkbaharda bu sevimli hayvanları bir ağaçta otururken görebilirsiniz. Daha yetişkin bireyler dikkat çekmekten kaçınır ve aktiviteleri gecenin ortasında meraklı gözlerden başlar.

yılında Letonyalılar, yılın hayvanı olan ortak uçan sincap adını verdiler. Onun için böyle bir unvan kazandı görünüm ve Kırmızı Kitap'taki konum. Bu harika hayvan hakkında söylenebilecek her şey bu gibi görünüyor. Sincabın ağaçtan ağaca nasıl uçtuğunu gösteren aşağıdaki video çok sıradışı ve ilginç.


Vücut uzunluğu cm Baş yuvarlaktır. Gözler büyük, şişkin. Kulaklar kısa, yuvarlak ve püsküllüdür. Kuyruk kabarık. Arka ve ön ayaklar arasında, saçla kaplı bir deri kıvrımı. Kürk, yazın kahverengimsi gri, kışın gümüş-gridir ve koyu sarı dalgaları vardır.

  • Habitat biyotopu.Çeşitli türlerde ormanlar.
  • Ne yiyor.Tomurcuklar, söğüt kabuğu. kavak, tohumlar, meyveler.
  • Türlerin ekolojisi.Arboreal yaşam tarzı. Alacakaranlıkta ve gece aktif. Planlama 50 metreye kadar atlar. Günü yosun ve likenden yapılmış oyuklarda veya yuvalarda geçirin. İÇİNDE kış uykusu akmıyor. Tomurcuklar ve kedicikler ile çukurlarda - kızılağaç ve huş ağacı filizleri - yiyecek rezervleri yapar.

bu alışılmadık kemirgen, Rusya'da çok yaygındır ve batı sınırlarından Uzak Doğu'ya kadar neredeyse tüm orman bölgesini yaşar. Genellikle dağılımı huş ormanları ile ilişkilidir. Ancak aynı zamanda, huş ormanlarının çok geniş olduğu Kamçatka'da uçan sincap yoktur, ancak Uzak Doğu'nun birçok bölgesinde özellikle çok sayıda ve Sakhalin'de bulunurlar.

Primorye ormanlarına ek olarak, uçan sincaplar her yerde nadirdir. Dahası, varlığını tespit etmek zor. Bu tipik bir gece hayvanıdır ve sadece alacakaranlıkta ortaya çıkar. Gündüzleri oyuklarda ve eski kuş yuvalarında saklanır ve çok sıkı bir çukurda oturur ve oradan korkutmak çok zordur.

Uçan sincap genellikle yere veya kara inmez, bu nedenle pençelerinin izleri nadiren görülür. Örneğin, Kostroma bölgesinin doğusunda. uçan sincaplar, sansarların veya diğer kürklü hayvanların üzerine yerleştirilen yerel avcıların tuzaklarına defalarca yakalandı.

Açık Uzak DoğuUçan sincapların oldukça fazla olduğu yerlerde dışkıları o kadar nadir değildir. Büyük dallardaki çatalda çıkıntılar görülebilir. Tek tek taneler güçlü bir şekilde uzar ve büyük karınca yumurtalarına benzer, ancak kükürt sarısı renklidir.

Dışarıdan, uçan sincap küçük bir sincap gibidir, ancak oturan bir hayvanda bile, ön ve arka ayaklar arasında, karanlık bir kıvrımda toplanan uçan zarı görebilirsiniz. Hayvanın vücut uzunluğu 13–20 cm, kuyruğu 9–13 cm ve vücut ağırlığı – gr.Zıplarken kıvrım gerilir ve uçan sincabın önemli bir mesafe uçmasına yardımcı olur. Aynı zamanda kuyruk yardımıyla ve zarın eğim açısını değiştirerek ustaca manevralar yapar.

Uçan sincabın ön ayaklarında 4, arka ayaklarında ise 5 parmak vardır. Kemirgenin pençe izleri yamuk şeklindedir. Pek çok insan uçan sincabın ayak izlerinin sincaba benzediğini düşünüyor. Bununla birlikte, sincap zıplarken arka ayaklarını çok ileri götürür ve izleri ön pençelerin izlerinin önünde bulunur.

Uçan sincapta, daha küçük ön pençelerin izler üzerindeki izleri önde bulunur ve arka pençelerin daha büyük izleri arkada bulunur. Ön ayaklar düz ve birbirinden oldukça geniş. Ayrıca arka ayaklar aynı seviyede yer almaktadır. Aynı hayvanda 4 baskıdan oluşan bir grubun uzunluğu biraz değişir. Bazen bir çift arka ayağını öne doğru biraz daha yaklaştırır, sonra daha uzağa koyar. Ortalama olarak dört boncuğun uzunluğu yaklaşık 10 cm ve genişliği yaklaşık 8 cm'dir Farklı hızlarda atlayışların uzunluğu ila 75 cm arasında değişir.

Ön pençenin baskı ebadı x2, arka pençenin ebadı ise x cm.Eğer uçan sincabın ayak izlerini takip ederseniz, kardan geçen tüm yolunun kısa olduğunu görebilirsiniz. Yakında daha rahat ve daha güvenli hissettiği ağaca tekrar tırmanıyor.

Hayvan, günü genellikle m yükseklikte, kuşların veya sincapların oyuklarında veya eski yuvalarında geçfunduszeue.infoşak likenler, yosunlar, kuru ot veya tüylerden oluşan bir yuva oyukta düzenlenir.

Uçan sincap, tomurcuklar, huş ağacı ve söğüt sürgünleriyle beslenir, sarmal, kızılağaç ve huş ağacı kedileri, iğne yapraklı ağaçların tohumları dallarından kabuğu kemirir. Yaz aylarında mantar, çilek ve böcek yer. Boşlukta yemek yiyor. Ayrıca orada huş ve kızılağaç stokları yapar.

İlkbaharda, sonbaharda bile uçan sincapların her biri 2–4 yavru getirdiği görülür. Uçan sincaplar en sık ölürler ve onları oyuklarda yakalarlar.

Bu küçük mucize el ilanı yaşıyor Kuzey Amerika Kanada'dan Meksika'ya. Kozalaklıları tercih eder veya karışık ormanlar itibaren uzun ağaçlar Uçan sincabın yuvası olan taçların tepeleridir. Çok nadiren aşağı inerler.

Görünüm

Vücudun uzunluğu 14 cm, kuyruğunun uzunluğu 11 cm'ye kadar olan hayvan yaklaşık gram ağırlığındadır. Oldukça yuvarlak bir ağzı, küçük kulakları ve burnu var. Gözler büyük ve siyah. Karanlıkta iyi görüyor. Bıyık yeterince uzun. Kürkü kalın ve gür. Sırt kahverengi-gri, göbek ve bacakların arkası beyaz veya açık gridir.

Kuyruk uzun ve kabarıktır. Ön ayaklarda dört parmak, arka ayaklarda beş parmak var. Parmaklardaki keskin kıvrımlı ve uzun pençeler, ağaç gövdelerini sıkıca kavramaya ve tutmaya yardımcı olur ve aynı zamanda hızla hareket eder. Ön ve arka ayaklar arasındaki deri gibi zar, hayvanın inanılmaz ve ustaca atlamalar yapmasına yardımcı olur.

Uçuş


Patilerini farklı yönlere yayarak uçuşunu ustaca kontrol ediyor. Ayrıca, önceden seçilmiş bir noktaya doğru bir şekilde inmek için fren görevi gören kuyruğunu da kullanır. Membran, hayvanın uzuvlarına dört yerde, bileklerinde ise hilal kemiklerine iki yerde tutturulmuştur. Membranın gerginliğini değiştirebilen ve uçuş yönünü düzenleyen bu kemiklerdir. Bir ağaçtan diğerine uçan bir uçuşta, hayvan karmaşık bir akrobatik sayı gerçekleştirebilir: geri dönün, bir spiral gösterin ve atlamanın başladığı yere inin. Uçuşta çok güzel, bacaklarını farklı yönlere uzatıyor, uçan bir "uçan halıya" benziyor.

Yaşam tarzı

Amerikan uçan sincap, gece yalnız yaşayan bir hayvandır. Sadece kışın hava sıcaklığı çok düştüğünde kış uykusuna yatar. 24 kişiye kadar gruplar halinde birleşirler ve birbirlerini ısıtırlar. İçecekler için malzemeler de vardır. Çoğu zaman bunlar fındık ve tohumlardır. Yılın geri kalanında gündüzleri boşlukta uyur ve geceleri balık tutmaya gider. Tehlike durumunda, bir gıcırtı çıkarır, sessiz zamanın geri kalanı melodik cıvıltılarla iletişim kurar.

Gıda

Meyveler, meyveler, kabuklu yemişler ve tohumlarla beslenir. Böcekleri ve kuş yumurtalarını yer. Çok nadiren yere inerler, bu yüzden neredeyse hiç düşman yoktur.

Düşmanlar

Üreme

Dişinin hamileliği 40 gün sürer. Küçük çaresiz ve kör bebekler doğar. Vücutları ince pembe deri ile kaplıdır. Çöpte genellikle yavru bulunur. Gözler iki hafta sonra açılır. Anneler bir ay sütle beslendikten sonra tamamlayıcı yiyecekler alıyorlar. Yetişkin yavrular yaramaz ve neşeli, çok koşuyorlar ve oynuyorlar.

İki aylıkken anne çocuklarına beceri dersleri verir - onlara uçmayı öğretir. Tabii ki, hemen işe yaramaz, küçük hayvanlar zor becerilerde ustalaşabilir, ayrıca düşmeler de vardır. Yaklaşık olarak aynı zamanda geceleri yiyecek aramaya çıkarlar.

Yavrular, annenin becerilerini ve davranışlarını gözlemleyerek yiyecek bulmayı öğrenirler. Aile önümüzdeki bahara kadar birlikte kalacak. Amerikan uçan sincabı yılda iki kez yavru getirir: Mart veya Nisan sonu; Temmuz veya Ağustos sonu.

Ömür

İÇİNDE yaban hayatı Uçan sincap yaklaşık 10 yıl yaşar.
  • Sınıf -
  • Kadro Kemirgenler
  • Aile - Sincaplar
  • Alt aile - Uçan sincap
  • Türler - Amerikan uçan sincap

Küçük bir vücut ve masum büyük gözlerin dokunaklı görünümü - bu uçan bir sincap. Bu hayvan çok hızlı ve çevik, atlama uçuşunda yaklaşık m'yi kapsayabilir.Uçan sincap alışılmadık derecede güzel, hayvanların fotoğrafları bunu doğruluyor. Onları düşünün doğal çevre neredeyse imkansızdır, çok çeviktirler, kamera uçarken bile bir sincabı "yakalayabilir", bu da bize görme fırsatı verir ilginç bina pençeleri - "kanatlar". Böylesine küçük bir yaratık ve olağanüstü yetenekler!

Uçan sincap - küçük "paraşütçü"

Kemirgenlerin görünümü bir sincabı andırıyor, bu yüzden bu kuyruklu aileye aitler. Uçan bir sincabın neye benzediğine daha yakından bakalım, hayvanların bir fotoğrafı bu konuda yardımcı olacaktır.

Sincabın vücut uzunluğu yaklaşık cm, kuyruğu neredeyse aynı uzunlukta söylenebilir: cm Fren görevi görür, uçan sincap yardımıyla zıplama sırasında yönü dengeler ve yönü işaretler. uçuş. Küçük cesaretin ağırlığı yaklaşık gr.

Güzel çalıların iri siyah gözleri olan yuvarlak bir kafası vardır, bu gözlerin içine baktığınızda hemen onlara şekerle davranmak istersiniz, çok saf ve yalvarırlar. Kulaklar yuvarlaktır, ancak sıradan sincapların aksine püskülleri yoktur. Pençelerde çok keskin pençelerle donanmış küçük ayak parmakları vardır. Arka ayaklar önden çok daha uzundur; geniş bir deri kıvrımı ile birbirlerine bağlanırlar. Uçuş sırasında sincap uzuvlarını yayar, kıvrım düzelir ve bir tür paraşüt elde edilir, bu özellik nedeniyle hayvanlara uçan bir sincap adı verildi.

Küçük "paraşütçülerin" "kürkü" çok yumuşak, narin ve pürüzsüzdür, basit bir sincaptan çok daha iyidir. Hayvanların yaşamı ile ilgili sitelerde harika resimler görebilir, uçan sincap üzerlerinde çok güzel görünür, detaylı ve dikkatli bir şekilde inceleyebilirsiniz. Üst gövde kırmızımsı bir renk tonu ile gümüşi, alt kısım beyazdır. İÇİNDE kış zamanı kürk her türlü gri tonu alır, ılık ve kabarık hale gelir.

Doğanın neresinde yaşıyorlar?

Vahşi doğada sevimli sevimli sincaplar Avrasya'nın her yerinde bulunur: Rusya'dan Güney Kore En sevdikleri yerler iğne yapraklı, yaşlı, yaprak döken ve karışık ormanlardır. Uçan sincaplar dağların tepelerinde de görülebilir, ancak yalnızca uzun ağaçlar varsa.

Doğal ortamda protein yaşam tarzı

Uçan sincaplar tutumlu hayvanlardır, bu yüzden "kilerleri" erzakla doludur, zamanlarının çoğunu yiyecek arayarak geçirirler, tembel denemezler, çok çalışkandırlar. Yıl boyunca aktif bir yaşam tarzı sürerler, sadece akşamları ve geceleri tüm işleriyle başa çıkmayı tercih ederler, gündüzleri genellikle boşluklarında sessizce uyurlar veya idare ederler. Bu yazılı olmayan yasalar genellikle emziren anne-sincaplar ve genç nesil tarafından ihlal edilmektedir.

Evlerini yüksek ( m) yaparlar, oyuğu dikkatlice yosun ve çimen yardımı ile donatırlar. Nadir durumlarda, yarıklarda kayaların üzerinde uçan bir sincap evi bulunabilir; kemirgenler ağaçları daha çok sever.

Ormanda, alçak cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvıl cıvılzamamadan bir uçan sincap bulmak neredeyse imkansız. Bu çevik ve çevik hayvanlar özellikle akşamları sincap dillerinde "konuşmayı" severler, ardından cıvıltısı orman boyunca duyulur. Neredeyse tüm zamanlarını ağaçlarda, kendilerini rahatsız ve güvensiz hissettikleri yerde geçirirler. Kuyruklu kemirgenler ılık mevsimi doğum eyleminde geçirirler ve soğuk kış aylarında neredeyse sürekli olarak oyuklarda otururlar ve "kiler" den gelen malzemeleri beslerler.

Sincap krallığının nazik, barışçıl pofuduk temsilcileri çatışmalara gitme konusunda çok isteksizdir. Ama sincaplı bir dişiye dokunursanız, onları öfkeyle koruyacaktır. Böyle bir durumda sevimli küçük bir hayvan, saldırgan bir kötü hayvana dönüşür.

Uçan sincaplar ne yer?

Küçük işçiler ne yemeyi tercih ediyor? Sincap menüsünde olması gereken bir öğe iğneler, iğne yapraklı tohumlar ve yapraklı ağaç tomurcuklarıdır. Ek olarak, mantar ve meyveler uçan sincap diyetine dahil edilir. Hayvanlar tatlı yerine huş ağacı ve kızılağaç küpeler üzerinde ziyafet çekiyor. Doğal olarak, her gün yiyorlar, ancak malzeme yapmanın gerekli olduğunu unutmuyorlar, bu doğuştan içlerinde var.

Şimdiye kadar, uçan sincap tam olarak incelenmemiş, doğal ortamında çok gizli ve hızlıdır. Bilim adamları, bu kemirgenin kuş yumurtalarını ve hatta civcivleri yemesi konusunda fikir birliğine varamazlar. Anlaşmazlıklar devam ediyor, kesin olarak söylemek mümkün değil.

Üreme

Sonra çiftleşme oyunları uçan sincap bir ayda yavrular üretir. Kabarık bir anne yılda iki ila dört sincap doğurur.

Bebekler tamamen çaresiz, çıplak ve kör olarak doğarlar, ancak iki hafta sonra yavrular çevrelerindeki dünyayı görmeye başlarlar. Bir buçuk ay sonra, en cüretkar boşluktan ayrılır ve ilk atlayışları yapmaya çalışır. İki ayda gençler bağımsız hale geliyor ve ebeveynlerinin yardımı olmadan kendileri için yiyecek buluyorlar.

Sincapların doğal düşmanları ve vahşi doğada uzun ömür

Yaşam alanlarındaki bu sevimli hayvanlar birçok tehlikeyle karşı karşıyadır. Uçan sincaplar elbette çok çeviktir, ancak peşinden her zaman kaçmayı başaramazlar. Bol düşmanları var, en tehlikelileri: vaşak, sansar, sansar, şahin. Bunlar, ne kadar yüksek olursa olsun yuvaya ulaşma kabiliyetine sahip yırtıcı hayvanlardır. Bu nedenle proteinlerin doğadaki ömrü çok uzun değil, sadece yaklaşık beş yıldır.

Yerli uçan sincap

Bu tür hayvanları evde tutmak zordur, en sevdikleri eğlenceyi yapmak için çok fazla alana ihtiyaçları vardır - zıplamak ve uçmak. Buna rağmen, birçok egzotik sevgili bu tür evcil hayvanlara sahiptir. Onlara bakmak basittir, asıl önemli olan doğru beslenmenin sağlanmasıdır.

Uçan sincaplar sevimli görünürler, ancak sahibi onları gündüz çok rahatsız ederse, parmaklarını ağrılı bir şekilde kolayca ısırabilirler. Alacakaranlık geldiğinde, daha uyumlu ve sevecen olurlar, bu konuda hiçbir şey yapılamaz - gece hayvanları!

Çoğu zaman, şeker sincabı olarak da adlandırılan Avustralya uçan sincap evcil hayvan olur. Hayvan, tatlılara bayıldığı için haklı olarak böyle bir takma ad aldı. Tüylerinizi şımartmak istiyorsanız, ona özel tatlılar ve şekerlenmiş meyveler alın. Genellikle bir sincap geceleri ağlamaya başlar, tıpkı küçük çocuk Ağlayan bebeği lezzetli bir şekerle sakinleştirebilirsiniz, tedaviden sonra hayvan hemen sakinleşecek ve sevgisiyle size geri ödeyecektir.

Ev yapımı protein diyeti taze meyve ve sebzeleri içermeli, süt ürünleri eklemeyi unutmayın. Yemeğe eklenen ezilmiş yumurta kabukları veya tebeşir vücudun kalsiyum rezervini yeniler. Evcil hayvanlarınızı doğru şekilde besler ve bakımını üstlenirseniz, o zaman evde uçan sincaplar yaklaşık yıl yaşayabilir.

Ortak uçan sincap (lat. Pteromys volans), aynı zamanda uçan sincap ve uçan sincap olarak da adlandırılan, Rusya, Finlandiya ve Kore topraklarında karışık ve geniş yapraklı ormanlar Parklarda kuş evleri ve ağaç oyuklarından hoşlandığı insan yerleşim yerinden de uzak olmayan bir yerde bulunabilir.

Doğru, onu görmek o kadar kolay değil: kahverengi lekeli koyu gri kamuflaj rengi, onu kavak ve kızılağaç ormanları arasında güvenli bir şekilde gizler. Hayvanın göbeği hafif, neredeyse beyaz, kuyruğu açık gri ve zar zor farkedilir bir ayrılma ile ağaçların dalları arasında hızla "kaybolmasına" yardımcı oluyor. Uçan sincap, kız kardeşi olan ortak sincaptan bile daha az yere iner ve izleri basit sincaplara benzer. Sadece deneyimli bir doğa aşığı, onun varlığını fark edebilir - uçan sincabın yaşam alanından çok da uzak olmayan bir yerde, parlak sarı karınca yumurtalarına benzer yığınlar halinde "tuvaletler" bulunabilir.

Uçan sincabın ön ve arka ayakları arasında, metre mesafeyi kaplayan, ağaçtan ağaca güzelce kayabileceği, yünle kaplı geniş bir deri zar bulunmaktadır. Japon uçan sincaptan, arka ayaklar ile kuyruğun tabanı arasında bir zarın olmamasıyla farklıdır, ancak bu, yetenekli bir jimnastikçi olarak kalmasını engellemez.

Bu çevik hayvanın başka yardımcı cihazları da vardır. Örneğin, bir daldan düşmesini engelleyen inatçı pençeler veya küçük yuvarlak kulaklar ve şekli uçuş sırasında ona yardımcı olan yuvarlak bir kafa.

Uçan sincabın boyutları küçüktür: vücut uzunluğu 12 ila 22 cm, kuyruk yaklaşık 12 cm, ayaklar sadece cm ve kulak 1, cm'dir Bu sincabın kürkü kalın, parlak ve ipeksi, ancak çok sayıda olmadığı için endüstriyel önemli değil.

Uçan sincap alacakaranlıkta ve gece saatlerinde aktiftir - gündüzleri sadece gençler ve emziren dişiler barınaklarından çıkar. Bu arada, ağaçta birkaç hayvan varsa, o zaman, büyük olasılıkla, bunlar aynı kardeşin kardeşleridir. Uçan sincaplar genellikle yalnız yaşarlar, ancak bazen evlerini bir veya iki komşu ile paylaşabilirler. Bunlar, kişisel bölgeleri olmayan, yalnızca normal beslenme yolları olan sosyal ve sosyal hayvanlardır. Sadece dişiler davetsiz misafirleri yavrularından uzaklaştırabilir.

Uçan sincaplar çeşitli yaprak döken ağaçların tomurcukları, sürgünlerin tepeleri, çam fıstıkları, genç iğneler, kızılağaç ve huş kedileri, mantarlar ve meyvelerle beslenir. Kışın kış uykusuna yatmazlar. çok soğuk önceden hazırlanmış yiyeceklerle beslenerek oyuklarına oturun. Ve genel olarak, soğuk mevsimde, akrobatik piruet yapmayı seven çevik ve çevik kemirgenlerden gerçek yatılı patateslere dönüşürler.

İlk ılık güneş ışınları uçan sincaplara üreme ile uğraşma ihtiyacını hatırlatın. Beş haftalık bir hamilelikten sonra dişi 2 ila 4 kör yavru doğurur ve bu yavrular sadece 2 hafta sonra görmektedir. ayda sincap merakı onları kısa süreliğine yuvadan çıkarır.

Kelimenin tam anlamıyla birkaç gün sonra, ilk ürkek atlayışlarını yapıyorlar ve 50 günlükken, yetişkin uçan sincaplar zaten akıllıca plan yapıyorlar. Muhtemelen, bu yeni beceri kendilerini yetişkinler olarak görmelerine neden oluyor, bu yüzden hemen yuvayı terk ediyorlar.

Sincap Ne Yer? Yavru Sincaplar Nasıl Beslenir Ve Sincapların En &#;ok Sevdiği Besinler Neler

Haberin Devamı

Sincap, fındık türlerini çok seven hayvanlardan biridir.

Sincap Ne Yer?

Sincaplar, kemirgen hayvanlardan biridir. Doğada bulunan ve herkesin ilgisini çeken hayvanlar arasındadır. Memeli hayvan çeşitlerindendir. Sincabın diğer adı çekelez olarak biliniyor. Tüm dünyada bulunan hayvan türlerinden bir tanesidir. Sincapların birçok özelliği bulunuyor. Sincaplar hakkında araştırma yapan kişiler, bu hayvanların hangi özelliklere sahip olduğunu araştırarak farklı bilgiler edinmek istiyor. Sincabın ön plana çıkan birçok özellikleri vardır. Bu özellikler şu şekildedir;

* Sincabın arka bacakları çok güçlüdür

* Kuyrukları uzundur ve sık tüylü bir yapıdadır

* Sincaplar ağaçları çok sever ve genellikle ağaçlarda dururlar

* Yerde yaşayan sincaplar oyuklarda yaşar

Haberin Devamı

* Dişi sincaplar bir yıl içerisinde 1 ile 20 yavru arasında doğurabilir

* Sincapların hamilelik süresi 20 ile 45 gün arasındadır

Sincaplar hakkında farklı özellikler söyleniyor. Fakat kesinleşmiş olan ve tüm sincaplarda bulunan özellikler bu şekildedir. Sincaplar insanlarla iyi anlaşan ve zarar vermeyen hayvan türleridir. Sincaplar genellikle insanlarda kaçmaz. Fakat bazı bölgelerde insanlardan korktuğu da görülmüştür.

Sincaplar Nasıl Beslenir ve Sincapların En Çok Sevdiği Besinler Neler?

Sincapların hangi yemekleri tükettiği ve sevdiği herkesin merak ettiği bir konudur. Sincaplar bazı besinler. Çok sever ve onları tüketmekten keyif alırlar. Sevdikleri besinlere ulaşmak için yapamayacakları şey yoktur. Sincapların en çok sevdiği besinler şöyle sıralanabilir;

* Fındık

* Ceviz

* Kayın

* Çamfıstığı

* Tohum

* Ağaç sürüngeni

* Küçük bitki

* Taze olan yapraklar

* Kuş yumurtaları

* Kuş yavruları

Sincaplar bu tür besinleri çok seven ve onlara ulaşmak için her şeyi yapabilen hayvanlardır. Bu besinler sincapların tüketirken keyif aldığı besinlerdir. Bunların yanında sevmediği ve tüketmediği besinlerde bulunuyor. Bu besinler şu şekildedir;

* Biber

* Çiğ soğan

* Sarımsak

* Sümbül ve çeşitleri gibi olan çiçek soğanları

Kızıl Sincap, Avrasya’ya özgü küçük ve ağaca tırmanan kemirgenlerdir. Kızıl sincap özellikleri arasında ilk olarak sincapların kulaklarının üstünde sivri tüy tutamları ve uzun gür kuyrukları vardır. Bu sincap türünün diğer adı ise Amerikan Sincabıdır.

Kızıl Sincap Özellikleri

Kızıl sincaplar, kırmızı renge sahiptirler. Bununla birlikte kızıl sincap özellikleri arasında, beyaz ve krem karın rengine sahip olanlarda bulunmaktadır. Vücutları genel olarak 20 cm uzunluğundadır, ancak kuyrukları da 20 cm olabilmektedir. Bu türün diğer sincaplardan ayırt edilmesinin en kolay yolu kafa yapılarıdır. Kızıl sincapların kulaklarına uzun ve sivri bir görünüm sağlayan saç tutamları bulunur. Evcilsincap olmaları biraz zor bir ihtimaldir, ancak bahçelerde beslenebilir.

Kızıl Sincap Yaşam Alanı

Ağaçlarda yaşayan bu küçükmemeliler, yetişken ağaç türlerinin bol olduğu habitatlara ihtiyaç duyarlar. Geniş yapraklı ve iğne yapraklı olmak üzere iki tür orman tercihleri arasında yer alır. Bu ormanlar, sincapların beslenebilmesi için yeterince fındık ve tohum sahibi olan büyük ağaçlara yer verir. Bu yetişkin ağaçlar, sincapların yerden uzak ve güvenli bir yuva yapmasına imkan tanır. Parklara buna benzer ağaçlar dikildiğinden dolayı bazen şehirlerde yaşarlar.

Kızıl Sincap Dağılımı

Bu tür, kuzey yarımküre içerisinde yaşar. Neredeyse tüm Avrupa’da, Rusya ve Asya’daki bölgelerde görünürler. Günümüzde ise İrlanda, İtalya ve Britanya’daki kızıl sincap popülasyonları hızla düşmektedir. Bununla birlikte, bir bütün olarak kendi aralarında oldukça yaygın nüfusları bulunur.

Kızıl Sincap Beslenmesi

Kızıl sincaplar çoğunlukla otçuldur, ancak bilim adamları omnivor olarak listeye alırlar. Diyetleri genel olarak fındık, kestane, çilek, mantar ve tohumlardan oluşur. Araştırmalar, bu canlıların nadiren de olsa yumurta ve küçük memeliler yiyebileceğini ortaya çıkarmıştır. Bu davranış, kemirgen ailesinde rastlanabilmektedir.

Kızıl Sincap Bakımı

Hayvanat bahçelerinde bulunan çoğu kızıl sincap, insanların kurtarmış oldukları hayvanlardır. Bunların vahşi doğada yaşaması neredeyse imkansızdır. Ağaçlarda yaşadıkları için bekçiler onlara bolca tırmanma imkanı, ip, dal ve tünekler sağlar.

Tüm kemirgenler gibi dişleri sürekli olarak büyür ve ezmek için kullanılmaktadır. Dallar ve çiğneme imkanları sincap bakımı için oldukça önemlidir. Bakıcılar ara sıra meyve ve çilek, çeşitli tohumlar ve kuruyemişler sağlar.

Kızıl Sincap Üremesi

Dişisincaplar yılda iki kere yavru verebilmektedir. Çiftleşmeden sonra dişinin gebelik süresi bir aydan biraz fazla sürer ve kit adı verilen üç bebekten oluşan bir şey doğurur. Kitler, yaklaşık olarak 40 günlük olduğunda yiyecek aramaya başlar, ancak anneleri bu sürede sütten kesmez. Dişi sincapların olgunluğa erişebilmesi için belirli bir yaş, boyut ve ağırlığa ulaşmaları gerekir.

Sincapları merak ediyorsanız Sincap Türleri yazımızı okuyabilirsiniz.

Türkiye’nin Kızıl Sincabı


Sincapgiller ailesinde yer alan kızıl sincapların en önemli özelliklerinden biri, kulaklarındaki uzun tüylerdir.  


Kuyrukları uzundur ve kulaklarındaki gibi uzun tüylerle kaplıdır. Kuyruklarını daldan dala atlarken dengelerini sağlamak için kullanırlar. Sık sık kuyruklarını sırtlarına doğru eğerek dururlar.


Kürkleri yaşadıkları bölgeye göre açık sarı, koyu kahverengi, gri-kahverengi, kırmızı-kahverengi, parlak kestane, siyah gibi farklı renklerde olabilir. 


Kırmızı renkte olanları kışın daha gri bir görünüm alır. Ülkemizde yaşayanları çoğunlukla kırmızımsı gri renktedir. 


Alt tarafları ise tamamen beyazdır.  


Ne Kadar Büyüktürler?

Başlarından kuyruklarına kadar uzunlukları 34 cm ila 43 cm olup ağırlıkları g ile g arasında değişir.  


Ne ile Beslenirler?

İğne yapraklı ağaçların tohumlarını, meşe palamutlarını ve kabuklu yemişleri yerler. Özellikle de çam ve porsuk ağacının tohumlarını çok severler.  


Nerelerde Yaşarlar?

Kızıl sincaplar, çoğunlukla Avrupa ve Kuzey Asya'nın ormanlık ve ağaçlık bölgelerinde yaşar. Türkiye’de ise Trakya, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde görülürler. 


Yaşam alanı olarak iğne ve geniş yapraklı ormanları tercih ederler. 


Diğer sincapların çoğunda olduğu gibi kızıl sincaplar besinlerini toprağa gömer ya da ağaç kabuğunda saklar. Bu şekilde unutulan tohumlar filizlenerek yeni ağaçların oluşmasını sağlar. Böylece sincaplar ekosisteme fayda sağlar. 


Dünya Doğayı Koruma Birliği tarafından açıklanan Kırmızı Liste’nin “Düşük Riskli” kategorisinde yer alırlar. Bu durum, doğadaki sayılarının yüksek olduğunu gösteriyor. 


 

Kaynaklar:


paylaş

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası