kadife çiçeği yağı faydaları / Kadife Çiçeği ve Sağlığınız İçin Yapabilecekleri - Sağlığa bir adım

Kadife Çiçeği Yağı Faydaları

kadife çiçeği yağı faydaları

Kadife çiçeği bakımı, özellikleri ve renkleri: Kadife çiçeği faydaları nelerdir?

Sarı, turuncu, kırmızı ve kahverengi gibi renklere sahip bu çiçek kadifemsi bir dokuya sahiptir. Asıl adı Tagetes Patula olarak bilinen kadife çiçeği papatyagiller familyasına aittir. Anavatanı Amerika ve Meksika olan bu çiçek ülkemizin sıcak bölgelerinde de yetişme imkânı bulmaktadır. Ülkemizde Akdeniz bölgesinde rahatlıkla yetişen bu çiçeğin güneşi ve suyu çok sevdiğini söylememek olmaz. Güzel görünmekle kalmayan Kadife Çiçeği kullanım alanlarıyla da ilgi çekmektedir. İşte kadife çiçeği özellikleri ile ilgili bilinmesi gerekenler…

KADİFE ÇİÇEĞİ ÖZELLİKLERİ

  • Kadife çiçeği tüysü bir yapıda ve sarı, kırmızı ve turuncu gibi renklerde olabilmektedir.
  • Kadife çiçeğinin yaprakları da çiçekleri gibi kendine has bir kokuya sahiptir.
  • Boyları genel olarak santimetre aralığındadır.
  • Kadife çiçeğinin en önemli özelliği faydalı böcekleri kendine çekerken zararlı böcekleri kendinden uzak tutabilmesidir. Bu özelliğiyle yanında sebze ve meyve yetiştirilmesi tercih edilmektedir.
  • Çoğu ortamda kolaylıkla yetişebilen kadife çiçeğini evinizin en güneş alan bölümüne koymanızda yarar vardır çünkü bu çiçek direkt gün ışığını almayı sever
  • Hafif ve nemli toprakları sever.

KADİFE ÇİÇEĞİ FAYDALARI

Kadife çiçeğinin pek çok faydası bulunmaktadır. İşte kadife çiçeğinin faydalarından bazıları…

  • Soğuk algınlıklarından ve mikroplardan koruyucu özelliğe sahiptir.
  • Kadife çiçeğinin yağı cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadır. Aynı zamanda kozmetik sektöründe de sıklıkla kullanılan bu çiçeğin yağı nemlendirici özelliğe de sahiptir.
  • İçeriğinde bulunan antioksidan sayesinde hepatitten koruduğu da bilinmektedir.
  • Kadife çiçeği çayı ise boğaz ağrılarını geçirmeye yardımcıdır.
  • Ağrı kesici özelliğe sahiptir. Regl ağrısı ve hormonların düzenlenmesinde etkin rol oynamaktadır.
  • Mantarlara ve böcek sokmalarına karşı iyi gelmektedir.
  • İdrar söktürücü özelliğe sahiptir.
  • Her ne kadar faydaları saymakla bitmese de hamileler, papatya alerjisi olanlar ve sakinleştirici ilaç kullananlar doktorlarına danışmadan kullanmaktan kesinlikle kaçınmalıdır.

KADİFE ÇİÇEĞİ BAKIMI

Hafif tüysü yapıdaki yapraklarıyla salonlarımızı süsleyen kadife çiçeğinin bakımı ile ilgili bilinmesi gerekenleri adım adım inceleyeceğiz.

  • Kadife çiçeği tohumunu ekmek için en ideal aylar ilkbahar aylarıdır. Ekildikten sonra 15 gün içerisinde çimlenmeye başlar.
  • Kadife çiçeği her ne kadar hafif ve nemli toprakları sevse de çoğu toprağa uyum sağlar.
  • Güneşi ve doğrudan gün ışığını seven kadife çiçeğinizi evin en çok güneş alan bölümüne yerleştirmelisiniz.
  • Soğuk havaları ve fazla suyu pek sevmez. Kadife çiçeğinizi ılık bir ortamda ve toprağı nemli kalacak şekilde suladığınız takdirde çiçeklerinin coştuğunu göreceksiniz.
  • Kadife çiçeği yaz mevsiminde çiçeklenir.
  • Kadife çiçeğini çoğaltmak isterseniz tohumu ile çoğaltabilirsiniz.
  • Gübrelemeye pek ihtiyaç duymasa da çok gübre verildiği takdirde daha uzun olacaktır.
  • Sulanmaya çok ihtiyacı olmasa da toprağı nemli tutacak kadar sulamanız gerekir.
  • Fazla sulanması durumunda çiçeklenmesi biraz uzayabilir.
  • Yaprakların solduğunu görürseniz makas ya da bıçak yardımıyla kesmeniz çiçeklerinizin verimi açısından son derece iyi olacaktır.

KADİFE ÇİÇEĞİ TOHUMU

Kadife çiçeğinin tohumunu bahar aylarının başında ekmek doğru olacaktır. Tohumla ekimi son derece kolaydır. Ekim işleminden sonra sık sulama yerine püskürtme yöntemiyle sulamak daha doğru olacaktır. Tohumları ekerken sık aralıklarla ekmek yerine gelişimleri göz önünde bulundurularak yeterli mesafe bırakılmalıdır. Kadife çiçeği sonbaharın ortasına kadar çiçeklerinin canlılığını koruyacaktır. Kadife çiçeği, özellikle yaz aylarından sıklıkla ekilmek istenen bir çiçektir. Tohumdan ekilmesi kolay ve zahmetsizdir. Birçok farklı çeşidi olan kadife çiçeğini yaz başından dikerseniz sonbaharın ortasına kadar çiçeklerinin canlılığının devam ettiğini görürsünüz.

MOR KADİFE ÇİÇEĞİ

Halk arasında Kara Sevda Çiçeği adıyla bilinen mor kadife çiçeğini mor tutku adıyla duymak da mümkün. Anavatanı Güney Doğu Asya olan bu çiçeğin asıl adı Gynura'dır. Boyları bir metreye kadar ulaşabildiğinden bir sopaya bağlanması gerekmektedir. Işığı çok seven bu bitkinin yaprakları gölgede kalınca ihtişamını kaybeder. Yazları sık sulanmak ister. Uzayan dal ve yaprakları belli aralıklarla kesilirse görünümü ve sağlığı açısından daha iyi olur. İlkbaharla birlikte karanfili andıran mor çiçekler açar ancak çiçekleri kötü kokusu nedeniyle koparılır. Bu çiçek daha çok yapraklarının görüntüsü için yetiştirilmektedir. Mor Kadife Çiçeğini ilkbahar aylarında yaprak çeliği ile çoğaltabilirsiniz.

TOP KADİFE ÇİÇEĞİ

Top Kadife Çiçeği diğer bitkilerle de yetiştirildiğinde uyum içinde yaşayabilen bir çiçektir. Bahar aylarında ekilip hızla gelişir. Turuncu renkte ve parlaklığıyla büyüleyici bir görüntü veren çiçeğin boyu en fazla 30 santimetreyi bulmaktadır. Yetiştirilmesi oldukça basit olan bu bitki keskin kokusuyla da zararlı böcekleri kendinden uzak tutmaktadır.

Bambu Çiçeği Nasıl Çoğaltılır? Dalından ve Kökünden Bambu Çiçeği Çoğaltma Ne Zaman ve Nasıl Yapılır? Bahçe çiçekleri nelerdir? Her mevsim açan, soğuğa dayanıklı ve uzun ömürlü dış mekân bahçe çiçekleri bakımları ve özellikleri Kaktüs ne zaman çiçek açar? Kaktüs çiçeği bakımı nasıl yapılır, kaç günde bir sulanır?

Kadife &#;i&#;eği: Anlamı, &#;zellikleri Ve Faydaları Nelerdir? Bakımı Nasıl Yapılır?

Esans yapımı, bahçe süslemesi, boya gibi her türlü alanda kadife çiçeğinden yararlanılmaktadır. Ülkenin sıcak bölgeleri arasında bulunan Akdeniz Bölgesi'nde kadife çiçeğinin doğal olarak yetiştiğini söylemek mümkündür. Kadife çiçeğinin genel olarak sarı, kırmızı, kahverengi, turuncu renklerinde olup kadife şeklinde olduğu belirtilebilir. Kadife çiçeği, ilkbahar aylarında ekilmektedir. Güneş almayı seven bir bitki olmasından ötürü Akdeniz Bölgesinde çok rahat yetişen bir çiçek türüdür. Kadife çiçeği, pek çok üründe kullanılmaktadır. Sabun, şampuan gibi kozmetik ürünleri, bu ürünlerin başında gelmektedir.

Kadife Çiçeğinin Anlamı

Kadife çiçeğinin anlamı kutsal sevgi şeklindedir. Bu yüzden sevilen kişilere hediye edilmesi çok anlamlı olacaktır.

Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Kadife çiçeğinin yetiştiği asıl yerler; Meksika, Arjantin ve Güney Amerika şeklindedir. Kadife çiçeği, güneşi çok seven bir çiçek türüdür. Bu yüzden güneşli yerlerde konulması, çiçeğin gelişimini olumlu etkileyecektir. İlkbahar aylarından sonuna dek sonbahara kadar çiçek açması mümkündür. Kadife çiçeği üstten sulanmaması gereken bir çiçektir. Alttan sulama metodu ile sulanması gerekir. Bunun yanı sıra orta seviyede su ve nem ister. Fazla su vermek çiçeği çürütecektir.

Kadife çiçeğinin özelliklerinin dışında bilinen pek çok faydası bulunmaktadır. Bunlar sırası ile;

- Yararlarıyla bilinen kadife çiçeğinin en önemli yararı, ağrı kesici özelliğinin bulunmasıdır.
- Kadife çiçeği hem çok hoş bir kokuya sahip olup hem de güzel görünüme sahip bir çiçektir. Bu yüzden de pek çok alanda ve üründe kullanılan bir çiçektir.
- Kadife çiçeğinden elde edilen yağ, pek çok cilt hastalığının tedavisi için kullanılmaktadır. Nemlendirici özelliğinden ötürü sabunların yapımında kullanılır.
- Kadife çiçeklerinin içerisinde yer alan flavanoid ismi verilen bileşenin sayesinde hepatitten korumaktadır.
- Kadife çiçeğinden yapılan çay sayesinde, boğaz ağrısından kurtulmak mümkündür.
- Kadife çiçeği çayı, idrar söktürür, tansiyonu ve bağırsak sistemini düzenler.

Bakımı Nasıl Yapılır?

Kadife çiçeğinin bakımı, çiçeğin güzel bir görünüme sahip olması ve iyi bir şekilde yetişmesi için çok önemlidir. Bunun için yapılması gerekenler aşağıdaki gibi olacaktır;

- İlkbahar ayları, kadife çiçeğinin tohumunun ekilmesi için çok uygun bir zamandır.
- Bu şekilde ekilen kadife çiçeği, 15 gün içinde çimlenir. Bilhassa güneş alan yerlerde bulunmasıyla çimlenmesi daha mümkün olacaktır.
- Kadife çiçeği, her tür toprağa uyum sağlar. Soğuk havalara pek uygun bir çiçek değildir.
- Kadife çiçeği yaz mevsiminde çiçeklenir.
- Çok suyu sevmez ancak suyun eksik edilmemesi gerekir.
- Kadife çiçeği çoğaltılmak istenirse, tohum ile çoğaltılabilir. Her sene tohumu alınabilir. Büyüyen ve gelişen kadife çiçeklerini, uyumlu kaplara ya da saksılara yerleştirmek önemlidir. Sıcak ortamlarda konulması gerekir. Aksi halde donanma riski vardır. Suyu seven bir çiçektir. Ancak çok su vermek, çiçeğin çürümesine neden olacaktır.

Kadife Çiçeği Yemeklerde Nasıl Kullanılır? Faydaları ve Zararları Nelerdir?

Kadife Çiçeği

Kadife çiçeği bilinen diğer adıyla “Tagetes erecta” bitki familyalarınından Tagetes ailesine ait otsu sınıfta bir bitkidir. Çok eski çağlardan beri insanların, fonksiyonel açıdan zengin olan gıdalara önem vermesi ile birlikte daha çok Uzakdoğu ülkelerinde sağlıklı beslenme tercihi olan bir bitki de Kadife Çiçeği olmuştur.

Sağlık için kullanılmasının yanında gıda sanayisi ve tekstil gibi alanlarda da sık başvurulan bir bitkidir. En fazla boyalarda, bahçe süslemelerinde ve esans yapımlarında bu çiçekten faydalanılır. Kadife çiçeğinin doğal bir şekilde yetiştirileceği bölgelerin başında Akdeniz Bölgesi gelir.

Sıcaklık dendiğinde akla ilk gelen bu bölgede yetiştirilen Kadife çiçeğinin kuru ciltleri yumuşatma etkisi açısından önemlidir. Kadife çiçeği yaprakları çeşitli yağlar ile ezilerek vücut için faydalı hale getirilir. Neredeyse her derde deva olan bu çiçeğin ana vatanı Meksika’dır.

Kadife Çiçeği Nasıl Saklanır?

Kadife Çiçeği

Mucize çiçek kadife çiçeği, bahar aylarının başlangıcında Mart ve Mayıs aylarında ekildikten sonra kış aylarına kadar çiçek açmasıyla bilinir. Turuncu, açık sarı ve kahverengi tonlarına sahip katmerli taç yaprakları olan, göze çok hoş gelen bir çiçektir.

Kadife çiçeği, çok fazla seçici olmayan ve güneşi oldukça seven bir bitki olduğundan bakımında en dikkat edilmesi gereken konu güneş görmesidir. Onlarca çeşide sahip bu harika bitkinin orta dereceye sahip hafif ve nemli bir toprak üzerinde yetiştirilmesi yeterli olacaktır. Bitkinin çiçek açmasını sağlamak için killi toprak gerekir.

Çok sevilen Kadife Çiçeği nasıl saklanır diye soranlar oldukça fazladır. Bu bitkiyi aldıktan sonra balkonunuzda ya da ev içinde saksıda yetiştirebilirsiniz. Burada en önemli noktalardan biri de güneşten sonra toprağın hava almasıdır. Bu nedenle onlar için aslen en uygun yer bahçedir.

Kadife Çiçeği Yemeklerde Nasıl Kullanılır?

Görüntüsü ve işlevleriyle mucize bir çiçek olan bu Kadife Çiçeği yemeklerde nasıl kullanılır diye düşünüyorsanız bu çiçeğin yağı ve çayının üretilerek kullanıldığını bilmelisiniz.

Bitki çayı olarak tüketildiğinde çok faydasını göreceğiniz bu çay özellikle kadınların özel günlerinde ağrı dindirme ve menstrual döngüyü düzeltme gibi faydaları ile bilinir.

Aynı zamanda bu çiçekten elde edilen çay günde üç defa içildiği zaman kuvvetli bir boğaz enfeksiyonu önleyicisidir. Tahrişlere olan faydası ile bilinen kadife çiçeği, aynı zamanda iyi bir ağrı dindiricidir.

Bitki çayı şeklinde tüketimleriniz için bir çay kaşığı kurutulmuş kadife çiçeğini, bir bardak kaynar su içinde beş on dakika demlemeniz yeterli olacaktır. İyi bir idrar söktürücü ve kan temizleme özelliği olan bu mucizevî çiçeğin renk verici özelliği onu baharat yapımında kullanılan iyi bir madde yapar.

Kadife Çiçeği Faydaları

Pek çok faydaya sahip Kadife çiçeği faydaları arasında en fazla bilineni ağrı kesici niteliğe sahip olmasıdır. Bu çiçekten krem yapıldığında ve ağrıyan bölgelere sürüldüğünde var olan spazmları çözme ve rahatlatma işlevine sahiptir.

Aynı zamanda hormonlar üzerindeki düzenleme etkisi yadsınamayacak kadar büyüktür. Regl düzesizliklerini bertaraf eden bu çiçek ayı zamanda mükemmel bir adet söktürücüdür.

Kozmetik ürünlerinin birçoğunda kadife çiçeğinin yağından faydalanılır. Bunun sebebi kadife çiçeğinin doğal ve başarılı bir cilt nemlendiricisi olmasıdır.

İyi bir tansiyon dengeleyici ve vücudun kansere karşı savunmasını sağlayan bir savaşçıdır. Kadife çiçeği düzenli periyotlarda dişlere uygulandığı zaman plak oluşumunu önemli derecede azaltır. Bilinen diğer bir özelliği de mikrop kırıcı oluşudur.

Öte yandan bir takım alerjilere karşı önleyici ve savunucu etkisi bulunur. Zeytinyağı ile birlikte kadife çiçeğinin taç yapraklarını ezip karıştırarak varis bulunan bölgelerinize sürerseniz bu sorununuza iyi gelebilir.

Kadife Çiçeği Nelere İyi Gelir?

Sayısız faydası olan bu harika bitkinin iyi geldiği problemler saymakla bitmez. Kadife Çiçeği nelere iyi gelir başlığı altında çok sayıda fayda saymak mümkündür. En başta kaşıntılı ayak mantarlarına iyi gelen etkisi ile bilinen bir bitkidir.

Deri üzerindeki pigment lekeleri, yaşlılık lekeleri, kan çıbanları gibi problemlerde kadife çiçeğinin öz suyu bu sorunlu deriye uygulanırsa iyi gelir. Ezik, yanık ve yara gibi problemlerde de tedavi sürecini hızlandırarak kolayca iyileşmeyi sağlar. Aynı zamanda bebek bezlerinden kaynaklanan isilik sorunlarına iyi gelir.

Öte yandan on iki parmak bağırsağı ülseri rahatsızlığına karşı harika bir destek olarak öne çıkar. Kadife çiçeği içerisinde elde edilen yağ ile böcek ve arı sokmalarına karşı çözüm uygulanabilir. İyi bir nemlendirici olmasının yanında yağlı ciltleri de dengeler ve sivilce oluşumunu önler. Siğillere de faydalı olan çiçeğin antibiyotik özelliği de bulunur.

Kadife Çiçeği İçindeki Vitaminler

Yenilenebilir özellikte olan çiçeklerin insan metabolizması üzerindeki etkilerini ve kimyasal bileşen kompozisyonlarını bilmek çok önemlidir.

Yenilenebilir kategorideki çiçeklerin ana bileşeni yüzde seksenden fazla olmak üzere sudur. Diğer bileşenler protein, yağ, antibiyotik, karbonhidrat, diyet lifi, mineral ve vitaminlerden oluşur.

Yenilebilir bir çiçek olan Kadife Çiçeği içindeki vitaminler ise bolca C vitaminden oluşan bir vitamin türüdür. Bu özelliği ile Flavonoid ve antibiyotik yönünden zengin olma yönüyle soğuk algınlığının yol açtığı semptomlara iyi gelir. Var olan antioksidan etkisiyle yaşlanma geciktirici özelliğe sahiptir ve detoks özelliğine sahiptir.

Kadife Çiçeği Kalorisi

Kadife Çiçeği kalorisi de pek çok kişi tarafından merak edilen bir konudur. Kadife çiçeğinin toplam protein miktarı ortalama olarak 10,, toplam yağ miktarı ortalama 6, gibi bir değer ile saptanmıştır.

Kadife çiçeğinin çeşitlerine göre değişebilecek bu oranlara bakıldığında kalori olarak çok düşük olduğunu söylemek mümkün. Aynı zamanda Kadife çiçeğinin antioksidan etkisinin kilo vermeye yardımcı ve aktioksidan etkisi ile vücuda detoks etkisinin olduğu düşünüldüğünde kalorisi hiç yok denecek kadar azdır.

Kadife Çiçeği Zararları

Kadife çiçeği, faydaları ile adından çok söz ettirse de yanlış şekillerde kullanıldığında Kadife çiçeği zararları denebilecek olumsuz durumlar yaratabilir. Bilinen ve çok yaygın bir yan etkiye sahip olmasa bile papatya türünde bileşikgillere hassasiyeti olan kişilerin çok tüketmesi halinde olumsuz yan etkilere sebep olabilir.

Ancak bu faydalı bitki uygun durum ve dozlar ile uygulandığında herhangi bir yan etkiyi doğurmaz. Hamilelik ve emzirme gibi dönemlerde kadınların bu bitkiden tüketilmesi tavsiye edilmez. Aynı zamanda sakinleştirici özelliğe sahip ilaçlar ile birlikte alındığı zaman bazı tepkimelere yol açabilir.

Merkezi sinir sistemini uyarıcı etkisi ile anestezik ilaç kullanan kişilerde olumsuz etkilere sebebiyet verebilir. Cerrahi operasyonlardan en az iki hafta olmak üzere bu çiçeğin tüketiminin kesilmesi önerilir.

Etiketler: Akdeniz • ANA • çözüm • destek • durum • hava • Kadife Çiçeği • Kadife Çiçeği İçindeki Vitaminler • Kadife Çiçeği kalorisi • Kadife Çiçeği nasıl saklanır • Kadife Çiçeği Nelere İyi Gelir • Kadife çiçeği yaprakları • Kadife Çiçeği Yemeklerde Nasıl Kullanılır • Kadife Çiçeği Zararları • Kadife çiçeğinin kuru ciltleri yumuşatma etkisi • Meksika • Mucize çiçek kadife çiçeği • sağlık • sıcaklık • tedavi • uygun

Kadife Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır? Çeşitleri Ve Özellikleri Nelerdir?

Kadife çiçeği, yaz mevsiminin ortalarında açan bir çiçektir. Çiçek açımı sonbahar mevsiminin ortalarına kadar devam eder. Kadife çiçeği, papatyagiller familyasının bir türüdür. Genellikle Amerika ve Orta Meksika ülkelerinde yetişir. Aynı zamanda ülkemizin sıcak bölgelerinde de yetişir. Özellikle Akdeniz bölgesinde kadife çiçeğine sıkça rastlamak mümkündür. Kadife çiçeği esans yapımı, sabun, kozmetik ürünleri gibi pek çok alanda kullanılan bir çiçektir. Kadife çiçeği genel olarak, sarı, kırmızı, kahverengi ve turuncu renklerde açar. Özellikle dış mekân bitkisi olarak sıkça tercih edilir. Rengârenk ve çok estetik bir görünüme sahiptir. Türleri genel olarak top gibi bir şekle sahiptir. Dış mekânlarda, fazlasıyla tercih edilir. Saksı çiçeği olarak fazla kullanılmaz. 

Kadife çiçeğinin bakımı çok zor değildir. Toprak konusunda fazla seçici bir çiçek değildir. Fakat ışık konusunda oldukça hassastır. Yoğun güneş ışığı alan bir alanda yetiştirmek gerekir. Oldukça fazla sıcaklara bile dayanan bir çiçektir. Hatta güneş almayan ortama koyulduğu zaman küsen bir çiçektir. Kadife çiçeğini sularken aşırıya kaçmadan sulamak gerekir. Çünkü fazla su kadife çiçeğinin çürümesine neden olur. Sulama yaparken de alttan sulama yapılır. Suyun, kadife çiçeğinin yapraklarına değmemesi gerekir. Aksi takdirde sulama işe yaramaz. 

Kadife Çiçeğinin Özellikleri Nelerdir?

Kadife çiçeğinin boyu genellikle 15 ila 30 cm arasındadır. Kadife çiçeği, topraktaki zararlı haşereleri kendinden uzaklaştırır. Yararlı haşereleri ise kendine çeker. Güneşli olan hemen her ortamda yetişmesi mümkündür. Yoğun suyu seven bir çiçek değildir. Toprağın nemli olması yeterli olur. Kokuları bazen çok keskin olduğu için kimi zaman rahatsız edici olabilir. Zaten bu keskin kokusundan dolayı esanslarda fazlasıyla tercih edilir. Kadife çiçeği, fazla yakından koklanmadığı zaman daha hoş bir koku alımı sağlanır. Çevreye yaydığı koku daha hafif ve hoştur. 

Kadife Çiçeğinin Çeşitleri Nelerdir?

Kadife çiçeğinin katmerli ve katmersiz iki farklı çeşidi vardır. Katmerli olan çeşidi genelde turuncu renge sahiptir. En çok bilinen türüdür. Katmersiz olan çeşidi de daha az görülür. Küçük ve sarı renkte çiçeklere sahiptir. Kadife çiçeğinin anlamı, kutsal sevgidir. Bu yüzden genelde çok sevilen kişilere hediye edilmesi önerilir. Kadife çiçeğinin, Meksika ve Fransız kadife çiçeği olarak farklı çeşitleri vardır. Bunlar, katmerli türlerin arasında yer alır. Şekil olarak top gibidir. Katmersiz olan türlere ise altın kadife çiçeği denir. Rengi sapsarıdır. Aynı zamanda yalınkat kadife çiçeği olarak anılır. Bunların dışında mor kadife çiçeği ve top kadife olarak, başka çeşitleri de vardır. 

Mor Kadife Çiçeği 

Mor kadife çiçeği, mor tutku olarak anılır. Evlerde sıkça görmek mümkündür. Bunun nedeni saksıda kolay yetişmesi ve bakımının kolay olmasıdır. Oldukça fazla ilgi gören, alımlı olan bir çiçektir. Boyu bir metreye kadar uzar. Gerekli budamaları yapılarak, güzel şekilde büyümesi sağlanır. Diğer kadife çiçeği türleri gibi, kışa dayanıklı değildir. Güneşli ortamlarda yetişmeye daha müsait bir çiçektir. Toprağının killi olması yeterlidir. Fazla gübreli bir toprakta yetişmesine gerek yoktur. Şekil olarak ince uzun yeşil yaprakları vardır. Yapraklarının ortası mor renge sahiptir. Çiçekleri ise uzun ve mor renkte açar. 

Top Kadife Çiçeği 

Renkleri genellikle sarı ve turuncudur. Genelde, yıllık bir bitkidir. Fazla suyu sevmeyen, ılıman iklimde yetişen bir bitkidir. Bakımı kolaydır. Bol güneş ışığı seven bir bitkidir. Özellikle yazın bahçeleri çok güzel şekilde süsler.

Kadife Çiçeğinin Faydaları Nelerdir? 

Kadife çiçeği, pek çok bakım ürünü, kozmetik malzemesinde kullanılır. Kadife çiçeği kremi cilde nem verir. Cildin rahatlamasını sağlar. Yaşlanmayı geciktirir. Dinlendirici etkisi vardır. Tansiyonu dengeler. Görme bozukluğu gibi sorunların oluşmasını engeller ya da yavaşlatır. Cildi onarmak için oldukça etkilidir. Kadife çiçeğinin yağı da üretilir. Bu yağ antioksidan özelliğine sahiptir. Bu sayede hepatitten korunmayı sağlar. Egzama, sivilce izleri gibi cilt hastalıklarına iyi geldiği bilinir. Vücutta nem dengesini sağlar. Kullanırken birkaç damla kullanmak bile fayda sağlar. 

Kadife Çiçeği Çayı

Kadife çiçekleri kurutularak, çayı da içilir. Fakat yoğun bir kıvama sahip olduğu için demlerken az miktarda çiçek kullanmak yeterli olur. Çayının da ishale iyi geldiği bilinir. Aynı zamanda boğaz ağrısı ve tahrişlerine iyi gelir. Ağrı kesici özelliği vardır. Aynı zamanda regl ağrısına iyi gelir. Hormonların düzene girmesine katkı sağlar. İdrar söktürücü özelliği vardır. 

Kadife Çiçeği Nasıl Kullanılır? 

Kadife çiçeği hem oral hem de tropikal olarak kullanılır. Pek çok kozmetik ürününde, kadife çiçeği kullanılabilir. Kadife çiçeği yağınında pek çok kullanım alanı vardır. Bu yağı badem yağı ile karıştırarak, saça uygulamak gerekir. Bu şekilde saçlar daha güçlü ve parlak görünür. Aynı zamanda zeytinyağı ile karıştırarak, varislere uygulanır. Bu şekilde varisin iyileşmesine katkı sağlar. Aynı zamanda bebek pişiklerinde de bu yağı kullanmak mümkündür. Pişikleri azaltır ve hafifletir. Kadife çiçeği yağı, açık yaralarda da kullanılabilir. Fakat kişi, cilt hassasiyetine sahipse doktora danışarak kullanmasında fayda var. Bilinen bir yan etkisi olmasa bile dikkat etmekte fayda vardır.

Kadife Çiçeği Çayı Yapımı Ve Cilde Uygulanması

Kadife çiçeği, bitki çayı olarak tüketilecekse eğer, bir bardak kaynar suya bir çay kaşığı kurutulmuş şekilde eklenir. On dakika kadar bekletilir. Daha sonra süzerek içilir. Eğer cilt için kullanılacaksa, yarım litre kaynar suya bir yemek kaşığı kurutulmuş kadife çiçeği eklenir. On beş dakika kadar bekletilir. Daha sonra süzülür. Bir pamuk yardımı ile cilt üzerine kompres şeklinde uygulanır. Bu karışım aynı zamanda saçlar içinde uygulanır. Saçların daha parlak bir görünüme kavuşmasını sağlar. 

Kadife Çiçeğinin Yan Etkileri Nelerdir? 

Kadife çiçeği, uygun dozda ve doğru şekilde kullanılırsa eğer herhangi bir yan etkisi yoktur. Fakat kadınların hamilelik ve emzirme döneminde kullanmaması gerekir. Bunların dışında kişi hassas ve alerjik bir bünyeye sahipse eğer, çeşitli reaksiyonlara neden olabilir. Bu yüzden dikkatli kullanmak gerekir. Aynı zamanda sakinleştirici ve yatıştırıcı ilaçların yan etkilerini tetikleyebilir. Eğer kişi cerrahi bir operasyon geçirmişse, en az iki hafta kadife çiçeği kullanmaması önerilir. Çünkü anestezik ilaçlarında yan etkilerini tetikleyebilir. Doktor önerisi ile kullanmakta yarar var. 

Kadife Çiçeği Çayını Evde Üretmek Mümkün Müdür?

Kadife çiçeği çayını evde yapmak mümkündür. Kadife çiçekleri toplanarak, güneş ışığında güzelce kurutulur. Daha sonra çay olarak kullanmak mümkündür. Fakat bunun yerine aktardan almak daha pratik bir yöntem olabilir. 

Evde Kadife Çiçeği Kremi Nasıl Yapılır? 

Evde organik şekilde, kadife çiçeği yağı yapmak mümkündür. Hem katıksız hem de oldukça yararlı bu kremi yapmakta kolaydır. Bu krem, aktarlardan aldığımız kadife çiçeği yağı ile yapılır. Bir adet cam kabın içerisine, benmari usulü eritilmiş balmumu eklenir. Üzerine bir miktar kadife çiçeği yağı eklenir. İsteğe bağlı olarak ve güzel koku versin diye birkaç damla lavanta esansı damlatılır. Daha sonra kaynayan suyun üzerine konularak homojen bir karışım elde edilir. Tamamen birbirine karıştıktan sonra kaynayan suyun üzerinden alınır. Biraz soğuduktan sonra buzdolabında bekletilir. Daha sonra bu karışımı krem olarak kullanmak mümkündür. Neredeyse bir yıl rahatlıkla kullanılır. Tarihi bir yıl boyunca geçmez. Üstelik tamamen doğal bir ürün yapılmış olur. 

Kadife Çiçeği Nasıl Ekilir ve Çoğaltılır? 

Kadife çiçeğini tohum olarak, fide olarak dikmek mümkündür. Aynı zamanda çoğalması da sağlanır. Kadife çiçeğinin tohumları, toprağa serpilerek çimlendirilir. Ekilirken, 2 ila 3 cm mesafe koyulur. Diktikten sonra güzelce sulanır. Güneşli bir ortama dikildiyse eğer, sekiz hafta civarı bir sürede çiçek açar. Kadife çiçeğini fide olarak çoğaltmak mümkündür. Bunun için bir peyzaj makası ile fide dışarıya çekilir. Daha sonra direk olarak toprağa dikmek mümkündür. Bu şekilde de kısa sürede çiçek verir. Fakat fideler, genellikle çimlendikten sonra söner. Daha bodur bir boya sahip olur. 

Kadife Çiçeği Hakkında Mutlaka Bilinmesi Gerekenler 

Kadife çiçeğinin bakımı zor değildir. Özellikle zengin bir gübreye sahip olan bir toprak istemezler. Bol güneş ışığı severler. Aşırı güneş ışığına bile dayanıklıdırlar. Sümüklü böcekler, kadife çiçeğine zarar verebilir. Bu yüzden kontrollü davranmak gerekir. Kadife çiçeğini çoğaltmak çok kolaydır. Yıllık tohumlarını almak mümkündür. Eğer düzenli şekilde ölen çiçekleri kesilirse, çok daha fazla çiçek açar. Kadife çiçeklerinin en dayanıksız olduğu durum yabani otlardır. Bu yüzden dikilecek olan yerdeki toprağın güzelce arınmış olması gerekir. Eğer bu şekilde doğru bir bakım uygulanırsa ve dikkat edilirse, uzun süre çiçeğin yaşaması sağlanır. Bir o kadar da güzel çiçekler açmaya devam eder. 

Kadife çiçekleri zararlı haşereleri kendinden uzak tutar. Fakat kedi ve köpekleri de kendinden uzak tutan bir çiçektir. Bu yüzden bahçesinde kedi ya da köpek besleyenlerin buna göre bir karar vermesi doğru olur. Kadife çiçeğinin etrafında sebze ve meyve yetiştirmekte mümkündür. Özellikle domates, kadife çiçeğinin yetiştiği bir alana dikildiği zaman çok daha güzel şekilde yetişir. Kolay kolay böceklenme sorunu yaşanmaz. Eğer böceklenme olursa da su spreyinin iki haftalık kullanımı ile bu böcekleri yok etmek mümkündür. 

Kadife Çiçeğinin Manevi Anlamı 

Kadife çiçeğinin, yıllardır sihirli güçleri olan bir çiçek olduğuna inanılır. Özellikle İspanya'da, Meksika ve Latin Amerika'da azizler günü kutlamalarında bu çiçeği fazlaca görmek mümkündür. Bunların yanı sıra Hindu dini törenlerde, festival ve cenaze törenlerinde de bu çiçek kullanılır. Bu yüzden kutsal sevgiyi ifade ettiğine inanılır. Kadife çiçeği yeniden doğuş olarak ifade edilir. 

Kadife Çiçeği Tohumu ve Fidesi Nerede Bulunur? 

Kadife çiçeği gerek tohum gerek fide olarak, yapı market ya da çiçekçilerde bulunur. Aynı zamanda internet üzerinden alımı mevcuttur. Bu çiçeği kış mevsiminde yetiştirmek zor olduğu için kış olan bölgelerde bulmak daha zordur. Satın alırken daha maliyetli olabilir. Saksı şeklinde de bulmak mümkündür. Fakat küçükken alıp yetiştirmek isteyenler için saksı halinde alınması önerilmez. 

Kadife Çiçeğini Yetiştirmek İçin Tercih Edilen Toprak Türü ve Sulama Şekli 

Sulaması alttan yapılmazsa eğer, damlama olarak yapılabilir. Toprak olarak ise kıllı ve humuslu bir toprak tercih edilir. Az gübreli bir toprak olması yeterli olur. Eğer evde ve saksıda yetişmek istenirse, hazır satılan topraklar kadife çiçeği için uygun olmaz. Hazır toprak yerine doğal bahçe toprağı kullanmak çok daha doğrudur. Çünkü toprağın hava alması gerekir. Eğer toprakta aşırı gübre kullanılırsa, çiçeğin açması daha da gecikir. Saksı seçimi ise çiçeğin ebadına bağlı olarak yapılır. Saksıya dikildikten sonra ışıksız ortamda bırakılmamalıdır. Budama işlemi ise oldukça basittir. Sadece ölen çiçeklerinin kesilmesi yeterli olur. Kesilen çiçeklerin yerine yenileri gelecektir. Ayrı bir budama ihtiyacı gerekmez.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası