ege üniversitesi kefir satış yeri / Login • Instagram

Ege Üniversitesi Kefir Satış Yeri

ege üniversitesi kefir satış yeri

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde öğrenciler, Ziraat Fakültesi'ne ait uygulama alanlarında hem üretiyorlar hem öğreniyorlar.
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi,  bir yandan üretim yaparken bir yandan da öğrencileri bu sisteme dahil ediyor, öğrencilerin teorik bilgi yanında pratik bilgi ve deneyimler kazanmasını sağlıyor. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emre İlker, “Ziraat Fakültesi’nin birçok uygulama alanı ve farklı üretim çiftlikleri mevcut. Burada akademisyen çalışmaları, üretime dönük uygulama çalışmaları ve araştırmalar kapsamında ürünler üretiliyor.  Üç üretim merkezimiz var. Bunlar Menemen Araştırma Uygulama ve Üretim Çiftliği,  Mordoğan Araştırma, Uygulama ve Deneme İstasyonu ile Fakültemizin Kampüste yer alan tesislerinden oluşmaktadır” dedi.
Üretilen ürünlerin birçok alanda kullanıldığını söyleyen Doç. Dr. İlker, “Üretim yelpazemizde çok çeşitli ürünlerimiz mevcut. Hayvansal ürünlerden yoğurt, ayran, kefir, peynir üretimlerini yapıyor bunların satışı ile beraber üniversite hastanesine ve yemekhanelere dağıtımını yapıyoruz. Hayvansal ürünlerin yanında bitkisel ürünlerde mevcut. Organik olarak üretmekte olduğumuz mandalina, portakal nar gibi meyvelerin yanında çeşitli sebzeler ve çörekotu, keten gibi endüstri bitkileri, organik yem bitkileri üretimi yapıyor ve satışını gerçekleştiriyoruz. Ayrıca zeytinyağı ve çörekotu yağları gibi doğal yağlar; salça, yumurta, gibi çok talep edilen ürünler de üretiyoruz. Ham ürünlerle beraber kurutulmuş domates ezmesi, yağda domates gibi ürünlerimizde bulunuyor” dedi. Bu ürünlerin Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi logosu adı altında satıldığını kaydeden Doç. Dr. İlker, “Ege Üniversitesi adı altında satılan ürünler alıcıda güven duygusu uyandırıyor. Biz de bu güveni sonuna kadar sürdürmeye kararlıyız. Piyasada rakip değil örnek olabilmek bizi mutlu ediyor” dedi.

“HERKES ALIŞ VERİŞ YAPABİLİYOR”
Üretim yapılan yerlere yakın satış alanlarının bulunduğunu söyleyen Doç. Dr. Emre İlker, “ Satış yerlerimiz Ege Üniversitesi Ana Kampüsü, Tıp Fakültesi ve Menemen deki çiftliğimizde yer alıyor. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Satış Noktalarında Ege Üniversitesi personeli ve öğrencilerinin yanı sıra herkes alış veriş yapabiliyor. İsteyen herkes bu ürünlere kolaylıkla ulaşabilir” dedi.
  
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesinin yapmakta olduğu bu üretim faaliyetlerinin, aslında temel eğitim faaliyetleri içerisinde yer aldığını dile getiren Doç. Dr. İlker, “Ürünlere katma değer sağlayarak satmamız, çeşitli üretim çiftliklerinin olması ve öğrencilerin bizzat burada staj yapması, öğrenciler için büyük bir avantaj. Bu faliyetler onların iş alanına dair tecrübe kazanmasını sağlıyor. Öğrencilerin bu üretim alanlarında ders görmesi, uygulama yapması onlara meslek yaşantılarında büyük bir avantaj sağlayacak.  Bu durum Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nin diğer fakültelerden ayıran en önemli özelliği” diye konuştu. 
Ferhat Kızılkaya-Emine Güner İZMİR(Ege Ajans)

Üretim ve Hizmetler

        Ziraat Fakültesi eğitim-öğretim, araştırma ve yayın faaliyetlerinin dışında, sahip olduğu alanlar ve tesislerde bitkisel ve hayvansal üretim yapmakta, değişik işlenmiş ürünler üretmekte ve elde edilen ürünleri mevcut satış yerleri aracılığıyla tüketicinin kullanımına sunmaktadır. Bu ürünler arasında sebze, meyve, çiçek, salça, reçel, tarhana, bal, bazı süt ürünleri (yoğurt, peynir, tereyağı, kefir gibi) vb. yer almaktadır. Bu ürünlerde organik üretime geçilmeye başlanmıştır. Ziraat Fakültesi’nin üreticiye yönelik hizmetleri içinde değişik yollardan bilgi aktarımı yanında damızlık hayvan, kaliteli tohum, fide, fidan ve yaprak gübresi sağlamak gibi hizmetler de bulunmaktadır.

        Fakülte birimlerinin diğer hizmetleri arasında peyzaj projelerinin yapılması, tanı ve teşhis yapılması, tarımsal ilaç firmaları için ruhsata esas ilaç denemelerinin gerçekleştirilmesi, tarım makinalarının test edilmesi, toprak-su-gübre-yem analizleri ve öneriler yapılması, meslek içi eğitim kursu ve seminerler düzenlenmesi yer almaktadır.

 


Ege &#;niversitesi Y&#;zde Doğal &#;r&#;nlerle Yurt Dışına A&#;ılacak

Zeytinyağından kuru patlıcana, organik çörekotu yağından salça, yoğurt ve kefire 20’den fazla çeşitte ürünü organik ve iyi tarım uygulamaları yolu ile yüzde doğal olarak üreten Ege Üniversitesi, kuracağı yeni tesis ile üretimini artırarak tüm Türkiye ve yurt dışına açılmayı hedefliyor.
Türkiye’nin en köklü ziraat fakültelerinden birine sahip olan Ege Üniversitesi, zeytinyağından peynire, salçadan reçele ve yumurtaya, çim gübresinden organik keten ve çörekotu yağına kadar geniş ürün gamı ile İzmirlilere hizmet veriyor. Organik ve iyi tarım uygulamaları yöntemi ile üretilen yüzde doğal gıdanın adresi olan Ege Üniversitesi, Menemen Araştırma, Uygulama ve Üretim Çiftliğinde kurmayı planladığı tesis ile üretim miktarını artırıp ürünlerini tüm Türkiye ve yurt dışına da ulaştırmayı hedefliyor. Ziraat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa Bolca, tesisin hayata geçirilip üretimin artırılması halinde, halen iki noktada satışa sunulan Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Çiftliği ürünlerinin Bornova, Alsancak ve Karşıyaka satış noktalarının yanı sıra internet üzerinden de satışının yapılmasının planlandığını söyledi. Hedefler arasında Ukrayna, Avustralya ve Amerika’ya ihracat yapılması da bulunuyor.

“Ürün talebine yetişemiyoruz”
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Çiftliği ürünlerinin, Menemen Araştırma, Uygulama ve Üretim Çiftliği ve Mordoğan Araştırma, Uygulama ve Deneme İstasyonunda organik ve iyi tarım uygulamaları yolu ile üretildiğini belirten Prof. Dr. Mustafa Bolca, “Halkımızın bu konuda bize çok ciddi bir güveni ve talebi var ancak şu an bu talebi karşılayamıyoruz. Şu anda günlük 3 tona yakın süt işleme kapasitemiz var. Rektörlüğümüzün de destek verdiği proje sonucu son teknoloji ile donatılmış modern tesisimizin bir yıl içinde tamamlanması halinde bu kapasitemizi tona kadar çıkarmayı planlıyoruz” dedi. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Çiftliği markasının çok değerli olduğunu ve bu markaya güvenerek halkın Ege Üniversitesi ürünlerini güven içinde tükettiğini ifade eden Bolca, kısa zaman önce tüm ürünlerin sertifikalandırıldığını ve isim haklarının alındığını söyledi. Zeytinyağının artık plastik ambalaj yerine 5 kiloluk teneke ve 1 litrelik cam şişelerde satılmaya başlandığını belirten Mustafa Bolca, “Dünyanın en sağlıklı ürünü zeytinyağı. Uzun süre saklanabilmesi ve sağlıkla tüketilebilmesi için cam şişeye geçerek halkımıza daha güvenilebilir bir ürün sunmaya başladık” dedi.

“Çiftçinin halinden anlayan mezunlar yetiştiriliyor”
Tarım İl Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi’nin de desteği ile örnek bir tesis kurmayı planladıklarını ifade eden Dekan Vekili Mustafa Bolca, “Tüm Süt Teknolojisi bölümü öğrencilerimiz tesisimizde daha uzun yaz stajı yapabilecek ve üretimin her aşamasında yer almış olacak. Ziraat Fakültesinde üretimde yer almayan, tarlada çapa yapmayan, ahır temizlemeyen, çiftçinin halinden anlamayan öğrenci mezun etmek istemiyoruz” açıklamasında bulundu.

“Doğal gıdaya bir adım uzaklıktayız”
Menemen ve Mordoğan’da üretilen Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Çiftliği ürünlerinin tarladan toplandıktan ya da üretildikten birkaç saat sonra halka sunulduğunu söyleyen Prof. Dr. Bolca, “Ege Üniversitesi’nde doğal gıdaya bir adım uzaktayız. Doğal beslenebilmek için kentten köye doğru bir yönelim var son yıllarda ancak buna hiç gerek yok. Biz doğal gıdayı halkımıza Ege Üniversitesi markası ile sunuyoruz” diye konuştu.

Yeni üretimler yolda
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nin çalışan, üreten, kazanan ve katma değer yaratan bir fakülte olduğunu belirten Bolca, devam eden altyapı çalışmalarına yeni tesisin eklenmesi halinde Menemen’de gezen tavuk yumurtası üretiminin artırılmasının yanı sıra besi hayvancılığı, mantarcılık ve Mordoğan’da arıcılık gibi yeni üretimlere de başlamak istediklerini dile getirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin projesi dahilinde 13 kovanla başlayan arıcılık faaliyetlerinin şimdiden 65 kovanla devam ettiğini belirten Bolca, “Hedefimiz yılında bu sayıyı kovana çıkarmak. Mordoğan’ın birbirinden güzel aromalı otlarını barındıran maki-funda bitki örtüsü içine yerleştirdiğimiz kovanlarımızla gelecek seneden itibaren bal, polen, arı sütü gibi ürünlerin yanı sıra astım ve bronşit hastalarına kurmayı planladığımız apiterapi merkezimizle de hizmet vermek istiyoruz” açıklamasında bulundu.

YARI FİYATINA, ORGANİK! ADRES; ZİRAAT FAKÜLTESİ

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde ve Hastane Kampüsü içerisinde hizmet veren Ziraat Fakültesi Satış Noktalarında, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi bünyesinde doğal ve organik olarak üretilen kefir, dondurma,keten tohumu, ketencik tohumu, çörek otu yağı, zeytin ve zeytin yağı, yoğurt, peynir, sebze, meyve, reçel, kurutulmuş domates, bal ve konserve gibi pek çok ürünün satışı yapılıyor. Yaz mevsimi ile birlikte üretimine başlanan dondurmalara ilgi büyük. Süt Teknolojisi Bölümü İşletmesi’nde üretilen dondurmaların tamamı Ege Üniversitesi bünyesinde üretilen ürünlerle doğal olarak yapılıyor. Saanen ırkı keçilerin sütü ile üretilen kefir ve dondurma, bilenleri tarafından büyük talep alıyor.

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Çiftliği ürünleri, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi içinde ve Ege Üniversitesi Hastanesi bahçesindeki satış noktalarında tüketicilerin hizmetine sunuluyor.

EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ve Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa Bolca, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü akademisyenleri ile bir araya gelerek Ege Üniversitesi güvencesi ve Ziraat Fakültesi logosu ile satışı yapılan kefir ve dondurma üretim tesisinde incelemelerde bulundu.

Günümüzde pek çok hastalığın sebebinin gıdalarda bulunan çeşitli katkı maddelerinden kaynaklandığını belirten EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Çağımızın en büyük sorunlarından biri doğal gıdaya ulaşamamamız. Şehir hayatının karmaşası ile doğal olarak birçoğumuz katkılı ürünlere yöneliyoruz. Ege Üniversitesi olarak katkısız ve doğal üretime teşvik etmek ve bu konuda farkındalık yaratmak için çalışmalarımız devam ediyor. Bu kapsamda Ziraat Fakültemiz tarafından tamamen doğal katkısız dondurma ve kefir üretiliyor. Üniversitemizin hijyenik tesislerinde üretilen ürünlerin fiyatları da örneklerine oranla gayet uygun. Katkısız ve organik beslenmeye hepimizin hakkı var. Bu konuda gıda sektörüne de büyük görevler düşüyor”değerlendirmesini yaptı.

“Hiçbir katkı maddesi kullanmıyoruz”

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa Bolca, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi bünyesinde hiçbir katkı maddesi olmadan üretilen dondurma ve kefirin Fakülteye ait işletmelerdeki Saanen ırkı keçilerin sütünden üretildiğini söyledi. Prof. Dr. Bolca, “İnek ve keçi sütünden, yağını almadan ve başka bir katkı maddesi kullanmadan kefir ve dondurma üretiyoruz. Ürünleri, Fakültemizin Süt ve Süt Teknolojisi Bölümümüzün Menemen’de ve kampüsteki işletmelerinde üretiyoruz. İşletmelerimizin hepsi hijyen belgeli, Tarım Bakanlığı tarafından kontrol edilen işletmelerdir. Bizim kalitemizde olan bazı büyük firmalar bizden süt alıyor, dondurma üretiyor ve ona rağmen bizim fiyatlarımız onlarınkinin yarısı kadar. Biz dondurmamızda salep ve gerçek damla sakızı kullanarak sade olarak üretim yapıyoruz. Herhangi bir meyve, tatlandırıcı, kakao koymuyoruz. Raf ömrü uzasın diye katkı maddesi kullanmıyoruz. Dondurmamızın doğal olması ve raf ömrünü uzatmak için katkı maddesi kullanılmaması nedeniyle derin dondurucuda saklanmak kaydıyla 2 aylık bir kullanım ömrü var. Piyasadaki diğer dondurmalara baktığımızda 6 aydan fazla kullanım süresi bulunmaktadır” dedi.

Süt ve süt ürünlerinden keçi peyniri ve yoğurt üretildiğini söyleyen Prof. Dr. Bolca, “Keçi sütü anne sütüne protein ve yağ içerikleri bakımından en yakın olan süt. Bizler de keçi sütünü pastörize edip yakın zamanda satış noktalarında halkımızın hizmetine sunacağız. Ürettiğimiz peynir ise sert ve salamura. Sütün yağını almadan tüm süt ürünlerini üretmekteyiz” diye konuştu.

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Çiftliği markası içerisinde süt ve süt ürünleri dışında keten tohumu, ketencik tohumu ve çörek otunun organik olarak yağlarının üretildiğini söyleyen Prof. Dr. Bolca, “Kendi çiftliğimizdeki ağaçlardan üretilen zeytinyağımız var. Zeytinleri kendimiz topluyoruz, asitlik oluşmaması için hemen soğuk sıkım makinesi ile işletmelerimizde kendimiz sıkarak cam şişelerde satışa sunuyoruz. Soğuk sıkım en sağlıklı sıkımdır. Ürettiğimiz zeytinyağını hijyenik ve sağlıklı cam şişelere koyarak tüketicimize sunuyoruz. Tüm ürünlerimiz cam şişededir. Ürettiğimiz bütün ürünlerin hammaddelerini Menemen ve Mordoğan’daki üretim alanlarından elde ediyoruz. Yaptığımız üretimlerin çoğu ‘İyi Tarım’ uygulamasıdır” dedi.

İZMİR(Ege Ajans) /Buse Uçurum-Belgin Demirtuğ

#bal, belgin demirtuğ, Buse Uçurum, çörek otu yağı, dekan vekili prof. dr. mustafa bolca, dondurma, Ege Ajans, Ege üniversitesi, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü, haberhurriyeti, kefir, keten tohumu, ketencik tohumu, konserve, kurutulmuş domates, meyve, peynir, reçel, rektör pğfunduszeue.info necdet budak, Saanen ırkı keçi sütü, sebze, yoğurt, zeytin ve zeytin yağı

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası