yumurta kil maskesi / Mutfağınızdan Hazırlayabileceğiniz 10 Yüz Maskesi - Doç. Dr. Alev EKEN - Deri Hastalıkları Uzmanı

Yumurta Kil Maskesi

yumurta kil maskesi

All Rights Reserved

Mutfağınızdan Hazırlayabileceğiniz 10 Yüz Maskesi

Ana Sayfa / Blog / Mutfağınızdan Hazırlayabileceğiniz 10 Yüz Maskesi
Mutfağınızdan Hazırlayabileceğiniz 10 Yüz Maskesi

Mutfağınızdan Hazırlayabileceğiniz 10 Yüz Maskesi

By Alev Eken/In Blog/Yorumlar(0)

Hepimizin hayatı o kadar dolu ki.. bir sürü sorumluluk, randevu, toplantı arasında bazen insan tek başına kalıp kendisine zaman ayırmak istiyor. Eğer bir güzellik merkezine zaman ayırmanız mümkün değilse, evde bulunan bazı malzemelerle kendi hazırlayacağınız maskeler sayesinde yüzünüzü yenileyip, canlandırabilirsiniz. İşte size cilt tipinize en uygun yüz maskelerinin yapılışları..

Yağlı ciltlereyumurta beyazı maskesi

Yumurta akı cildi yenileyen proteinler içerdiği için gözenekleri sıkılaştırır ve cildinizdeki fazla yağı alarak cildinizi akneden arındırır. Yumurtanın beyazıyla sarısını ayırın.   Bir limonu yumurta akıyla bir dakika boyunca karıştırın (karıştırmazsanız cildinize rahat bir şekilde uygulayamazsınız). Kuru cilde maskeyi uygulayın ve 15 dakika bekleyin. Maske kuruduğunda ılık suyla yüzünüzü yıkayın.

Akneye yatkın ciltlereyeşil kil maskesi

Yeşil kil maskesi tam size göre… bu maske ciltteki eşitsizlikleri gidererek akneleri yayılmasını engeller. Bir kasede 2 çay kaşığı toz halinde yeşil kili suyla karıştırın. Birkaç damla zeytin yağı  ekleyin ve kalın bir macun kıvamı elde edin. Bu maskeyi 15 dakika süreyle cildinize uygulayın.

Sivilceli ve aşırı yağlı ciltlere aspirin maskesi

Aspirin alerjiniz yoksa cildinizi hemen yatıştıracak aspirinli bu maskeyi deneyebilirsiniz. Aspirindeki asit iyi bir akne karşıtıdır. Hapı kaşık yardımıyla ezin, biraz su ekleyip macun kıvamına getirin. Maskeyi biraz daha kalın hale getirmek istiyorsanız, içine biraz bal ekleyebilirsiniz. Bu maskeyi 10 dakika süreyle yüzünüze uygulayın. Gözünüzü kapatıp rahatlamaya çalışın, kendinizi canlanmış hissedeceksiniz.

Kuru ciltlere avokado maskesi

 Avokadonun içindeki yağ müthiş bir nemlendiricidir. Bir avokadonun yarısını ezin, bir çay kaşığı bal ve gül suyu ekleyin. Karışımı daha pürüzsüz hale getirmek için biraz yoğurt ekleyebilirsiniz. Daha sonra, bu karışımı 15 dakika yüzünüzde bekletip yüzünüzü yıkayın. Cildiniz aşırı kuruysa, gül suyu yerine zeytinyağı ekleyin.

Mat ciltlere muz maskesi

İki muzu macun kıvamına gelinceye kadar ezin ve içine daha besleyici olsun diye iki yemek kaşığı bal koyun. Maskeyi kuru cilde 10 dakika boyunca uygulayın. Çıkarmadan önce beş dakika kadar yüzünüze masaj yapın.

Işıltılı bir cilt için hurmamaskesi

Hurmayı soyun. Yarım çay kaşığı bal ekleyip blenderla karıştırın. Temiz cilde uygulayın ve 20 dakika bekledikten sonra maskeyi iyice temizleyin çünkü iyi temizlenmezse cildiniz biraz turuncu kalır.

Lekeli ciltleredeniz tuzu ve limonlu maske

Bu maskeyle çok basit ve harika etkiler yaratabilirsiniz. Çeyrek fincan deniz tuzunu limon suyuyla karıştırın. Maskeyi kuru cilde uygulayın. Gözlerinizi kapatıp bu meyveli karışımın tadını çıkarın.

Lekeli ciltlere balkabağı maskesi

2 yemek kaşığı balkabağı püresine, yarım çay kaşığı bal ve biraz da taze krema ekleyin. Maskeyi 10 dakika yüzünüzde tutun, sonra nazikçe kurulayın.

Nemli ciltlereyulaf maskesi

Yulaf cildi ölü deriden arındırdığı için çok güzel bir temizleyicidir. 2 yemek kaşığı çiğ yulaf ununu bir fincan sütle karıştırın. Bu karışımı kısık ateşte bir miktar pişirin ve yulafın kalın bir macun halini almasını bekleyin. Sütteki laktik asit cildin daha parlak ve canlı görünmesine yardımcı olur. Maskeyi 20 dakika beklettikten sonra yüzünüzü yıkayın. Cildiniz yumuşacık ve esnek olacaktır.

Hassas Ciltlereyoğurt maskesi

Bu maske hassas ciltlere çok iyi gelir. Bir fincan yoğurdu kuru ve temiz cilde sürün. 20 dakika bekleyin. Yoğurdun içerisindeki asit yüzünüzdeki tüyleri ve folikülleri hafifletecektir. Güneş yanığı olmuşsanız bir çay kaşığı aloe vera jel ekleyip aynı karışımın cildinizi yatıştırmasını sağlayabilirsiniz.

Cilt bakımında kendinize bir gün ayırın ve cildinizi yenilemek için favori cilt maskenizi uygulayın.

Konuyla İlgili Benzer Yazılar

Tags: kozmetik danışma, maske
&#;Göz çevresi&#; ilk yaşlanacak bölgenizdir. Göz çevrenizi korumanın yollarıGöz kreminizi en doğru nasıl uygulamalısınız?

Bu yazıyı beğenin?

Daha fazla paylaşma seçenekleri


More posts

E-Bülten Kaydı

E-mail grubumuza üye olun

İletişim

Kennedy Cad.
No: 24/15 (Tunalı Hilmi Cad. Köşesi) Kavaklıdere
ANKARA
 +90 73 66 95 79
 [email protected]

KVKK

Kişisel Verilerin İşlenmesi ve Korunması Hakkında Bilgilendirme ve Rıza Formuna linki tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Aleveken ©

Kil Maskesi Nedir ve Ne İşe Yarar?

 
Doğanın biz kadınlara armağanı kil maskesi, antik çağlardan bu yana kraliçelerin, sultanların güzellik reçetelerinin vazgeçilmezler listesinde yer almış.

Günümüzde de kil, cilt bakımı denince akla ilk gelen doğal malzemelerden biri. Kozmetik sektörünün yüzünü doğal olana döndüğü şu günlerde kil maskeleri, evde cilt bakımının en popüler içerikleri arasına girmiş durumda. Çünkü büyük markaların zengin içeriklerle satışa sunduğu farklı türden kil maskeleri, haftalık cilt bakımı rutini için son derece pratik ve doğal çözümler sunuyor.

Klasik kil maskesi bakımından yana olanlar için aktarlar hala bu konunun en güvenilir adresi ve çok şanslıyız ki ülkemiz kil bakımından oldukça zengin. Saf kil, Türkiye’de hem ucuz hem de kalitelisini bulmak mümkün.

Kullanmakta olanlar kil maskesinin cildi nasıl da ipek gibi yaptığını bilir. Düzenli kullananlar faydasını görmüştür. Bilmeyenler ve kil maskesi ile henüz tanışmamış olanlar için kil maskesi nedir, nasıl kullanılır, ne işe yarar, faydaları nelerdir gibi önemli sorulara cevap vermek istedik.

Sultanların Prenseslerin Güzellik Sırrı Kil Maskesi

Kilin temizlikte, saç ve cilt bakımında kullanılması tarih öncesine dayanmaktadır. Tıpkı kül gibi temizlikte ve kişisel bakımda kullanılan en eski malzemelerden biridir. Çamurla ve külle temizlenme, yerini sabuna bıraktıktan sonra ise kil, kadınlar arasında cilt bakımında en çok tercih edilen birkaç malzeme arasındaki yerini korur.

Kil taşı ile peeling, kil taşı ile saç diplerini temizleme ya da saçları güçlendirmek için kil kullanımı, Batı Anadolu’dan Mezopotamya’ya oradan da Orta Doğu’ya kadar yayılır. Bu coğrafyalardaki saraylarda, hamamlarda kadınlar kili güzelleşmek ve cildi beyazlatmak için kullanmışlardır. Çamur banyoları, kil taşı ile yüz ovma gibi geleneksel yöntemlerin baş kahramanı, farklı renklerdeki aynı malzeme yani kildir.

Kil Maskesi Nedir?

Kil, volkanik bir taştan elde edilen mikropartiküler yapıya sahip doğal bir malzeme. Kil maskesi bu doğal içeriğin su, gül suyu, saf su gibi sıvılarla çamur haline getirilmesiyle elde ettiğimiz, mineral açısından zengin bir cilt maskesidir.

Evde, klinik ortamda ve doğal çamur göllerinde uygulanabilebilen kil maskesi sadece yüz için değil tüm vücutta kullanılmaya uygundur. Cilde faydaları nedeniyle, kozmetik amacının dışında tedavi amaçlı olarak da kil maskelerinden faydalanılmaktadır.

Düzenli ve doğru şekilde kullanıldığında cilt sağlığını destekleyen kil maskesi, gözenekleri arındırır ve sıkılaştırır. Aynı zamanda kan dolaşımını hızlandırdığı için yaşlanma karşıtı koruma sağlar. Siyah nokta ve akne tedavisinde kil maskeleri, özellikle genç ciltler için en uygun, doğal içeriktir.

Yeşil kil en çok bilinen türü olsa da beyaz ve pembe kil de giderek daha fazla kişi tarafından kullanılıyor. Cilt temizliği ve cilt yenileme özellikleri sayesinde kil maskelerinin bakım rutinlerimizde yeniden popüler hale geldiğini söyleyebiliriz.

Kil Maskesi Ne İşe Yarar?

  • Cildi temizler, gözenekleri açar,
  • Ölü deriyi alır, nazik bir peeling etkisi sağlar.
  • Cildi canlandırır, parlaklık verir.
  • Fazla yağlı cilt görüntüsünü ortadan kaldırır.
  • Düzenli kullanımda gözenekleri sıkılaştırır.
  • Cildi sıkılaştırma etkisi vardır.
  • Akne ve siyah noktaları temizler, akne ve siyah nokta oluşumunu engeller.
  • Düzenli kullanıldığında cilt lekelerini açma özelliğine sahiptir.
  • Cildi tonunu eşitler, cildi beyazlatır.
  • Kan dolaşımını hızlandırır, cildin yenilenmesini destekler.
  • İnce kırışıkları açar, yaşlanma karşıtı koruma etkilidir.

Kil Maskesi Nasıl Yapılır?

Evde kil maskesi yapmak isterseniz ihtiyacınız olan biraz kil ve su, saf, gül suyu, papatya suyu, maden suyu gibi cilde faydalı bir tür sıvı. Ya da birçok önemli markanın, içerik olarak zenginleştirilmiş hazır kil maskelerinden hoşunuza giden birini tercih etmek daha pratik ve güvenli bir tercih olabilir.

  • Kil maske ince bir katman şeklinde temizlenmiş cilde uygulanır.
  • dakika boyunca kuruması için beklenirken, maskenin çatlamaması gerekir.
  • Bu süreyi sırt üstü yatarak geçirmenizde fayda var.
  • Daha sonra maskeyi ılık, ıslak bir havlu, sünger ya da bezle cildinizden uzaklaştırabilirsiniz.

 
Tüm aşamalarında cildinize karşı nazik davranmanız, kil maskenin faydasını artırır ve tahriş olasılığını ortadan kaldırır.

Kil Maskesi Tarifi 

Evde kil maskesi tarifleri sayesinde cilt tipine ve cilt sorununa uygun kil maskeleri yapmak mümkün.

1) Akne ve Siyah Noktalar İçin Kil Maskesi Tarifi 

  • Siyah, yeşil ya da gri kil
  • Saf su

 
Hafta bir defa, temizlenmiş cilde uygulanmalı, maske temizlendikten sonra gözenek sıkılaştırıcı tonik kullanılmalıdır.

2) Yağlı Ciltler İçin Dengeleyici Kil Maskesi Tarifi

  • Gri, beyaz, yeşil kil
  • Gül suyu

 
Haftada bir defa, temizlenmiş cilde uygulanmalı. Maske temizlendikten sonra gözenek sıkılaştırıcı tonik kullanılmalıdır.

3) Leke Giderici Kil Maskesi Tarifi 

  • Beyaz ya da pembe kil
  • Limon suyu
  • Saf su

 
İki hafta ara ile temizlenmiş cilde uygulanmalı. Maske temizlendikten sonra gözenek sıkılaştırıcı tonik ve leke karşıtı serum kullanılmalıdır.

Kil Maskesi Önerileri 

İster evde kendiniz yapın ister hazır kil maskelerini tercih edin, kil maskesi sonrası dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktaları hatırlatmak isteriz:

  • Kil maskesi sonrası tonik kullanmayı ihmal etmeyin.
  • Kil maskesi yaptıktan sonra cildinizi yoğun bir şekilde nemlendirin.
  • Maske yaparken temiz su, mümkünse saf su kullanın.
  • Gül suyu, papatya suyu gibi bitkisel sular tercih edebilirsiniz.
  • Güneş koruyucusuz güneşe çıkmayın.

Kil Maskesi Kaç Günde Bir Yapılır?

Kil maskesi güçlü bir maske olduğu için hafta bir defadan fazla yapılmasını önermiyoruz çünkü sık uygulandığından cildin kurumasına neden olabilir. Çok yağlı ve akneli bir cildiniz varsa hafta bir kil maskesi yapmak uygun olabilir çünkü kil sebum dengesini oluşturmaya yardımcı olur.

Cilt tipine ve ne amaçla kullanıldığına bağlı olarak, kil maskesinin ne sıklıkla uygulanacağı kişiden kişiye değişiklik gösterir. İdeal uygulama aralığı kil maske için iki haftada bir şeklindedir.

Burada önemli olan maskenin cildinizde bekleme süresi. Doğru kil maskesi kullandığınız ve maskeyi cildinizde uzun süre bekletmediğiniz takdirde, kil maskesi cildinize zarar vermez.

Maskeler söz konusu olduğunda kişisel tecrübe de önemli bir kriterdir. Faydalı da olsa kil maskesinden hoşlanmayan, verdiği hissi sevmeyen ya da tercih etmeyen kişilere de rastlamak mümkün.

Kil maskesini denedikten sonra eğer sürekli uygulamaya karar verirseniz başlangıçta iki hafta ara ile uygulayabilirsiniz. Cildiniz alıştıktan sonra, kendi ritminizi bulmanız daha kolay olacaktır. Size uygun kil maskesi ile hafta bir ya da iki haftada bir cildinizi kil maskesi ile tazeleyebilirsiniz.

Kil Maskesi Hangi Cilt Tipleri İçin

Kil maskesi her cilt tipi için uygundur ve her cilt tipi için farklı kil maskeleri bulmak mümkündür. Yeşil, siyah, beyaz, sarı ve pembe renkte kil maskeleri, cilt tiplerine ve cilt sorunlarına göre farklı kategorilere ayrılmıştır. Bu kil maskeleri içinden cilt tipinize en uygun olanı seçebilirsiniz.

Kil Maskesi Zararları 

Kil maskesinin cilde direkt bir zararı yoktur fakat cildiniz kuru ise pembe kil gibi daha yumuşak dokulu ve hassas ciltler için uygun olan bir kil maskesi türü tercih etmelisiniz.

Kil maskesi çok sık aralıklarla uygulandığında ve gereğinden uzun süre ciltte bekletildiğinde cildi kurutabilir veya geçici olarak tahrişe neden olabilir.  Bu yüzden cilt tipinize uygun kil maskesini seçmeli, doğal kil kullanacaksanız saf kil aldığınızdan emin olmalısınız ve 15 dakikadan fazla cildinizde bekletmemeye özen göstermelisiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası