istanbul da bayramda gezilecek yerler / Bayramda İstanbul'da gezilebilecek 7 müze! - KÜLTÜfunduszeue.infoUL

Istanbul Da Bayramda Gezilecek Yerler

istanbul da bayramda gezilecek yerler

Sonraki Yazı →


Riva nehrinin Karadeniz'e döküldüğü yerde balık tutanlar ve yanda kahvaltı yaptığımız İskelem balık restoranı, İstanbul
Birkaç bayramdır biz pek uzaklara gitmiyoruz. Biraz boşalmış İstanbul'un tadını çıkartıyor, rahat rahat ailecek İstanbul'da gezilecek yerleri geziyor, İstanbul'a yakın yerlere günübirlik gidip bol bol geziyoruz. Bu bayram da yine öyle yaptık, büyükleri ziyaret edip harçlıkları topladıktan sonra Sea Life Akvaryum, Jurassic Land, Rahmi Koç Müzesi, Riva bol bol ailecek İstanbul'da gezdik, eğlendik

Sea Life Akvaryum

Bayramın ilk günü hava biraz kapalıydı. Olsun dedik, biz de kapalı yerleri gezeriz ve rotamızı Forum İstanbul AVM'ye doğru yönelttik. Amacımız Forum İstanbul'da yer alan tema parklardan Sea Life akvaryumu ve Jurassic Park'ı gezmekti.

İlk önce akvaryuma doğru yöneldik. Loş bir ışığın hakim olduğu ortamda minik bebişim bir güzel uyudu biz de rahat rahat akvaryumu gezdik.

Tatlı su balıkları, ilginç ilginç balıklar, nesli tehlike altında olanlar, su kaplumbağaları, deniz yıldızları, deniz anaları bir sürü farklı farklı deniz canlısı gördük. Hiç şüphesiz, Sea Life akvaryumun en ilginç yanı balıkların yanınızda yüzüyormuş hissi yaratan su altı tüneli.
köpekbalığı ile baş başa, Turkuazoo akvaryumu Forum İstanbul AVM
Oldukça uzun olan tünelden ilerlerken yanımızdan sivri dişli köpek balıkları, kocaman vatoz balıkları ve güzel bir renk cümbüşü yaratan yüzlerce balık geldi geçti. Köpek balığına el uzatmak, vatozun gülümseyen surat şeklindeki alt yüzünü görmek oldukça ilginçti

Jurassic Land

Akvaryumda keyifli vakit geçirdikten sonra sıra geldi bir sonraki tema parka: Jurassic Land. Alışveriş merkezinin en üst katına gittik ve yapay bir mağaradan geçip dinozorlar alemine geçtik.
Jurassic Land dinozorları
Yapay dinozor yumurtaları ve dinozor iskeletlerinin bulunduğu müze alanını dolaştık. Görevlilerin, miniklerin birer araştırmacı olup dinozor yumurtası arayabildiklerini söylemeleri üzerine oğluşum küreği eline aldı, kumun içine saklı dinozor yumurtalarını tek tek buldu.

Bir rehber eşliğinde 4D sinamasında hayali bir helekoptere binip dinozorların bulunduğu bir adadaki bilim merkezine gittik. Daha sonra özel tasarlanmış bilim merkezindeki odaları rehberle birlikte tek tek gezip dinozorların yumurtadan kocaman birer dinozor olma sürecini gördük

Rehberli turuyla, müzesi ile, koca koca dinozor maketlerinin bulunduğu eğlence alanı ile keyifli bir yerdi Jurassic Park. Burada da harçlıklarımızla hatıra dinozorlarımızı alıp eğlence dolu bir gün sonrası evimize döndük.

Rahmi Koç Müzesi

Ertesi gün hava açmıştı. Bizim de planımızda güzel havada daha bir güzel olan Haliç kıyısındaki Rahmi Koç müzesine gitmek vardı. Erkenden toparlanıp, yanımıza bebişle ilgilenecek anneanneyi ve müzede bulunan mekanik aletlere meraklı dedemizi de aldık. Bebişle anneanneyi müze kıyısındaki Fenerbahçe vapurunun cafesine oturttuk, bizler de müzeyi uzun uzun gezdik.

Rahmi Koç müzesinin yediden yetmişe herkesin keyif alacağı, özellikle çocukların da çok eğleneceği bir yer olduğunu biliyordum ama açıkçası bu kadarını da beklemiyordum. Biz ailecek müzeye hayran kaldık. Bir önceki eğlence parkları denizse, bu adeta uçsuz bucaksız bir okyanustu. Değil bir günde gezmek, tam anlamıyla gezmek için belki on gün gerekliydi. Üstelik tüm müze hiçbir kar amacı gütmeyen gayet makul fiyatlara gezilebiliyordu. Cafeleri bile gayet uygundu. Hatta bahçede bulunan atlı karınca için bile ayrı ücret istenmiyordu. Müzeyi gördükten sonra iyi ki böylesine güzel şeyleri oluşturmak için para harcayan insanlar var dedim, Koç ailesine müteşekkir oldum.
antika arabaların sergilendiği salon ve arkada soluklanmak için cafesi, Rahmi Koç Müzesi İstanbul
Müzede eski arabaları uzun uzun inceledik, trenler, uçaklar, tramvaylar arasında dolaştık, değişik motorların ve beyaz eşya aletlerin nasıl çalıştığını gösteren bölümlerde oğluşum bol bol demo düğmelerine bastı ve çok eğlendi. Planetaryuma gittik ve ayda koloni kurmuş bir ailenin gözünden dünya ile ilgili bir film izledik. Planetaryumun küresine yansıtılan filmi izlerken oğlum eğilip bana "anne ne kadar eğlenceli değil mi, çok eğleniyorum" dedi. Bir anne baba daha ne isteyebilir ki

Giriş katının üstündeki matematik katına bayıldık. Daha önce Gaziantep Bilim Merkezi'nde bir benzerini gördüğümüz deney düzenekleri ve bilimsel eğlenceli oyunlar burada da tasarlanmıştı. Mimar Sinan'ın köprülerinden tasarladık, sihirli aynalara hayran kaldık, dev sabun baloncuğunun içine girdik ve daha birçokları. Oğluşumu matematik katından zor ayırdık

Denizaltı, uçak, tekne, vapurda bebişi doyurma molaları, bahçedeki atlıkarıncaya binme derken tüm günümüzü Rahmi Koç Müzesi'nde geçirdik. Tabii bir gün yetmedi, tez zamanda tekrar buraya gelmeli dedik

İstanbul'a yakın gezilecek yerler: Riva

Bayramın son günü hava iyice açtı. Açık havada bir şeyler yapalım, güneşin tadını çıkartalım istedik. Bu sefer istikamet Riva olsun dedik. Yine erkenden hazırlanıp kahvaltı yapmak üzere Riva'ya yöneldik.
ince kumlu, durgun denizli Riva plajı, İstanbul
İstanbul'a yakın yerleri dolaşırken uzaktır diye Riva'yı hep es geçmiştim. Oysa ki yapılan yollarla adeta bir otobandan gidiyormuş gibi Kavacık'tan yirmi dakikada Riva'da olunabiliyormuş. Ulaşımının bu kadar kolay olduğunu gördüğümüzde sık sık buralara gelmeli diye düşündük.

İstanbul boğazı sonrası Anadolu yakasındaki ilk Karadeniz yerleşimi olan Riva yazın hengamesini atlatmış gayet sakindi. İncecik kumlu sahilinde, denize dökülen Riva deresi kıyısında tek tük insanlar dolaşıyordu.

Nerede kahvaltı etsek diye bakındık, tam da Riva deresinin Karadeniz'e döküldüğü yerde yer alan İskelem Balık restorana oturduk. Yanda nehir, karşıda Karadeniz, tek tük geçen balıkçı tekneleri, sıcacık ısıtan sonbahar güneşi ile gayet keyifli bir kahvaltı ettik.

Kahvaltı sonrası Riva'da biraz dolaştık, Riva kalesine çıktık Karadeniz ve Riva deresine yukarıdan göz attık. Kumsala gittik, sandalyelerimize oturduk. O huzur dolu, dingin ve sakin ortam öylesine güzeldi ki saatlerce yerimizden kıpırdayamadık, uzun uzun keyfine vardık. Kucağımda bebeğim, yanımda oğlum ve sevdiceğim Bir insan daha ne istesin

Eğlence merkezleri ile, müzeleri ile, açık hava gezmeleri ile çok keyifli bir Bayram tatili geçirdik. Ailecek İstanbul'un tadını doya doya çıkardık

Gezi Tarihi: Ekim

Bayramda İstanbul'da gezilecek 10 harika yer

1- Vialand

Vialand

İstanbul'un en büyük tema parkı ve eğlence merkezi Vialand, çocukların enerjilerini atabileceği, bayramın tadını çıkarabilecekleri geniş bir oyun kompleksi. Alanda birçok oyuncak ve etkinlik bulunuyor.

Neden tercih edilmeli? Eğlence dolu aktiviteleriyle çocuklarıyla güzel vakit geçirip içlerindeki çocuğu yaşatmak isteyen aileler tarafından tercih edilebilir.

Giriş ücreti:

Konum Linki

2- Rahmi M. Koç Müzesi

Ulaşım, endüstri ve iletişim tarihi hakkında geniş bir bilgi kaynağı olan bu müze çocukların hem eğlenerek hem de bilgi dağarcıklarını genişletebilecekleri bayram destinasyonlarından.

Neden tercih edilmeli? Çocuklarının tarih ve teknoloji hakkında deneyimleyerek öğrenmesini isteyen ailelerin ilk sıralarında yer almalı.

Giriş ücreti: Tam

Öğrenci: 60 ₺

Bayramda açık mı? Bayramların arifesinde ve birinci günleri haricinde açık.

Açık olduğu saatler: pazartesi dışında

Konum Linki

3- İstanbul İllüzyonlar Müzesi

İllüzyonlar Müzesi

Göz alıcı illüzyonlar ve optik yanılsamalarla dolu bu müze çocuklar için eğlenceli ve şaşırtıcı bir bayram tatili deneyimi sunuyor.

Neden tercih edilmeli: Çocuklarıyla birlikte kendileri de eğlenceli vakit geçirmek isteyen tüm ailelerin mutlaka ziyaret etmesi gereken adreslerden.

Giriş ücreti: Tam ₺

Çocuk: 80 ₺

Konum Linki

Uçak Bileti

4- KidZania

KidZania

Çocukların meslekleri deneyimleyebileceği ve eğlenerek öğrenebileceği bu eğlence merkezi her miniğin hayalini kurduğu bir evcilik alanı diyebilirim. Akasya Avm içinde yer alan KidZania ünlü yazar Ayşe Erbulak’ın severek idare ettiği sevimli bir mekan.

Neden tercih edilmeli? Çocuğum hem eğlensin hem de evcilik oynayarak hayatı öğrensin dersen burayı düşünebilirsin.

Giriş ücreti: Tam

Çocuk:

Konum Linki

5- Motivasyon Müzesi

Motivasyon Müzesi

Birbirinden farklı göz yanılsamaları, eğlenceli illüzyonlar ve hayal gücünü harekete geçirici etkinliklerin bulunduğu Motivasyon Müzesi sadece miniklerin değil eğlenmeyi ve yeni şeyler deneyimleyerek biraz motive olmayı isteyen yetişkinler için de birebir.

Neden tercih edilmeli: Neon ledli top havuzunda güzel kareler yakalamak ve sanal gerçeklik deneyimi yaşamak isteyen 7’den 70’e herkese uygun.

Giriş ücreti: Tam

Çocuk ve öğrenci: 99 ₺

Konum Linki

6- Forestanbul

Forestanbul

Doğayla iç içe olan bu parkta çocuklar birbirinden heyecanlı macera dolu aktiviteleri deneyimleyebiliyorlar.

Neden tercih edilmeli? Çocuklarımla bayram günü kapalı anlarla hapis kalmak istemiyor, doğanın içinde olmak istiyorum ama eğlence de bizim için en büyük kriter diyorsan şüphesiz burayı çok seveceksin.

Giriş ücreti: ₺ (aktivitesine göre değişebiliyor.)

Konum Linki

7- Ortaköy

Ortaköy

Boğaz manzarası eşliğinde lezzetli kumpir ve waffle yiyebileceğin aynı zamanda güzel fotoğraflar çekebileceğin merkezi bir yer Ortaköy. Ortaköy Camii’nde Ramazan Bayramı’nın manevi ruhunu iliklerine kadar deneyimleyebilir, İstanbul’un en nostaljik semtlerinden birinde huzurlu bir bayram geçirebilirsin.

Neden tercih edilmeli? Hem güzel İstanbul sokak lezzetlerinin tadına varayım hem de Beşiktaş ve Sarıyer arasında kalan, köprünün ayaklarındaki bu sahilde güzel bir bayram havası alayım diyorsan sana göre.

Konum Linki

8- Moda Sahili

Moda Sahili

Ben yine deniz kenarında Boğaz havası alayım ama bu sefer Anadolu Yakası’nda kalayım dersen Üsküdar'da bulunan bu sahil şeridini öneririm.

Neden tercih edilmeli? Romantik ve huzurlu bir ortamda sayısız güzel kafe ve restoran arasından tercihte bulunabilir ya da sahilde bayram pikniği yapabilirsin.

Konum Linki

9- Ayasofya

Ayasofya

Ben maneviyatı bol bir Ramazan Bayramı planlıyorum diyorsan şüphesiz asırlardır pek çok medeniyete şahitlik eden Ayasofya seni bekliyor. Artık cami olarak da hizmet veren Ayasofya ziyarete de açık.

Neden tercih edilmeli? İstanbul’un en kadim ve tarihi mekanı Ayasofya ve çevresi Ramazan ve bayram ruhunu yaşayabileceğin yerlerden. Civardaki Sultanahmet Camii, Yerebatan Sarnıcı ve sayısız yer bulunuyor.

Konum Linki

 Fatih Camii

Fatih Camii

Osmanlı İmparatorluğu'nun en önemli camilerinden biri olan Fatih Camii huzurlu ve manevi bir atmosferle Ramazan Bayramı’nın en güzel yaşayabileceğin semtlerden Fatih’te yer alıyor. Öyle ki camii yakınlarındaki Eminönü ve Kapalı Çarşı, Mısır Çarşısı gibi tarihi mekanlarda eski İstanbul ruhunu hissetmen mümkün.

Neden tercih edilmeli? Özellikle Ramazan Bayramı namazı için tercih edilebilecek maneviyatı en yüksek yerlerden.

Konum Linki

Kültür sanattan tarihe, oyuncaklardan, koleksiyonlara kadar pek çok farklı içeriği barındıran İstanbul’un müzelerinde keşfedecek çok şey var. Hem gezip hem eğlenmek hem de kültür turu yapmak isteyen İstanbullular için Ramazan Bayramı dopdolu geçecek.

Ramazan Bayramı’nda İstanbul’da olanlar için ailece keyifli vakit geçirebilecekleri müzeleri derledik.

Şerefiye Sarnıcı

Türkiye’nin ilk ° Projection Mapping sistemine sahip müzesi ve dünyada bu sistemin entegre edildiği en eski yapı olan Şerefiye Sarnıcı, yıllık tarihiyle Ramazan Bayramı’nda ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim sunacak. İstanbul’un Tarihi Yarımada içerisinde bulunan en eski su yapılarından biri olan Şerefiye Sarnıcı’nda ° Projection Mapping sistemiyle mekân algısını üç boyutlu tecrübe edebilecek ve bunu yaparken de hem sarnıcın hem de İstanbul’un su kültürünün izini sürebileceksiniz.

Ramazan Bayramı’nın 1. günü saat itibarıyla ziyarete açılacak olan Şerefiye Sarnıcı, bayram boyunca saatleri arasında muhteşem bir görsel şölen için sizi bekliyor!

Oyuncak Müzesi

Tarihi bir köşkte konumlanan İstanbul Oyuncak Müzesi‘nde ’lü yıllardan günümüze oyuncak tarihinin en gözde örnekleri sergileniyor. Sunay Akın’ın 20 yılda 40’ı aşkın ülkedeki antikacılardan ve açık arttırmalardan satın aldığı oyuncaklarla kurulan müze, dünya tarihini eğlenceli bir yöntemle ziyaretçilerine sunuyor.

Ramazan Bayramı’nın 1. günü kapalı olan müze, bayramın 2. ve 3. günü saatleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak.

Miniatürk

Yerli ve yabancı turistlerin İstanbul turlarında ilk adresi olan Miniatürk, kısa sürede muhteşem bir Türkiye turu atmak isteyenler için de ideal bir mekân. Antik Çağdan Roma’ya ve Bizans’a, Selçuklu’ya Osmanlı’ya değin, bu topraklarda hüküm sürmüş ve iz bırakmış her medeniyetin kültürlerinden günümüze kalan zengin mimari mirası bir araya getiren Miniatürk Ramazan bayramı boyunca ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek. Çocuk oyun parkı, feribot, kumandalı tekne, gezi treni, masal ağacı, Mini Stadyum’da 4 büyükler, satranç ve labirent alanı, Ters Ev ve Türkiye-İstanbul simülasyon helikopter turu ile dev bir kompleks olan Miniatürk, eğlenceli vakit geçirmek için birçok fırsat sunuyor.

Ramazan Bayramı’nın 1. günü saat itibarıyla ziyarete açılacak olan Miniatürk, bayram boyunca saatleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak.

Rahmi M. Koç Müzesi

Yaklaşık 27 bin metrekarelik bir alana yayılan müze Mustafa V. Koç Binası / Tarihi Lengerhane Binası, Tarihi Hasköy Tersanesi ve Açık Hava Sergileme Alanı olmak üzere üç ana bölümden oluşuyor. Müze koleksiyonunda en temel başlıkları ile iletişim ve ulaşım altında yer alan endüstriyel mirasın en geniş yelpazede örnekleri yer alıyor.

Ramazan Bayramı’nın 1 günü kapalı olan müze, bayramın 2. günü itibarıyla saatleri arasında ziyarete açık olacak. Detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Panorama Tarih Müzesi

İstanbul’un fetih gününü yaşatan Panorama Tarih Müzesi, ziyaretçilerine Ramazan Bayramı’nda da tarihte yolculuğa çıkarmaya devam edecek. İstanbul’un en gözde mekânları arasında yer alan müzede, kısa ve karanlık bir koridorun bitiminde kendinizi birden 29 Mayıs gününün şafak vaktinde hissedecek ve adeta şehre giriş anına şahitlik edeceksiniz.

Ramazan Bayramı’nın 1. günü saat itibarıyla ziyarete açılacak olan Panorama Tarih Müzesi, bayram boyunca saatleri arasında ziyaretçilerini zamanda yolculuğa çıkarmaya devam edecek.

Pera Müzesi

Türkiye’nin en nitelikli, öncü ve sevilen müzelerinden biri haline gelen Pera Müzesi, kapsamlı ve çağdaş bir müze-kültür merkezi olarak konumlanıyor. Dünyanın usta sanatçılarının yapıtlarını sanatseverlerle buluşturan müze, dönemsel programları ve etkinlikleriyle dikkat çekmeye devam ediyor.

Ramazan Bayramı’nın 1. günü kapalı olan Pera Müzesi’ni bayramın 2. günü itibarıyla ziyaret edebilirsiniz. Ziyaret saatleri ve güncel programlarla ilgili detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

Türk Dünyası Kültür Mahallesi

Ziyaretçilerini Türk dünyasının farklı renkleri, desenleri, eserleri arasında yolculuğa çıkaran Türk Dünyası Kültür Mahallesi’nde Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, RF Tataristan ve RF Başkortostan evleri ile Ebu Nasr El Farabi Evi yer alıyor. Her biri ayrı bir ülkeye tahsis edilen bu evler sayesinde, geniş bir coğrafyaya yayılmış Türk kültürünün farklı ülke ve topluluklardaki yansımalarını bir arada aynı mekânda görmek mümkün. Türk Dünyası Kültür Mahallesi içinde aynı zamanda Burana Kulesi, Kız Kalesi, Orhun Yazıtları’nın maketleri ile Kazak, Kırgız ve Yörük çadırları ile Hoca Ahmet Yesevi Otağı yer alıyor.

Ramazan Bayramı’nın 1. günü ziyarete kapalı olan Türk Dünyası Kültür Mahellesi’ni bayramın 2. günü itibarıyla saatleri arasında ücretsiz ziyaret edebilirsiniz.

Bayramda İstanbul'daysanız

  • Topkapı Sarayı<p> Yalnızca Türkiye&#;nin değil dünyanın en güzel saraylarından biri olan Topkapı Sarayı, yüzyıllar boyunca Osmanlı Devleti&#;ne ev sahipliği yapmış İstanbul&#;un en önemli yapısı. yılında müzeye dönüştürülen sarayda Divan-ı Hümayu, Bağdat Köşkü, Harem ve Kutsal Emanetleri mutlaka ziyaret edin.

    Topkapı Sarayı

    Yalnızca Türkiye&#;nin değil dünyanın en güzel saraylarından biri olan Topkapı Sarayı, yüzyıllar boyunca Osmanlı Devleti&#;ne ev sahipliği yapmış İstanbul&#;un en önemli yapısı. yılında müzeye dönüştürülen sarayda Divan-ı Hümayu, Bağdat Köşkü, Harem ve Kutsal Emanetleri mutlaka ziyaret edin.

  • 2. Sultanahmet Camii<p> Sultanahmet Camii, I. Ahmet tarafından &#; yılları arasında yaptırılmış, İstanbul&#;un en güzel ve önemli camisi. Mimarlığını Sedefkar Mehmet Ağa&#;nın yaptığı cami sahip olduğu mavi İznik çinileri nedeniyle Avrupalılar tarafından &#;Mavi Cami&#; olarak da biliniyor. Altı adet minaresi bulunan cami bu özelliği ile benzerlerinden ayrılıyor.

    2. Sultanahmet Camii

    Sultanahmet Camii, I. Ahmet tarafından &#; yılları arasında yaptırılmış, İstanbul&#;un en güzel ve önemli camisi. Mimarlığını Sedefkar Mehmet Ağa&#;nın yaptığı cami sahip olduğu mavi İznik çinileri nedeniyle Avrupalılar tarafından &#;Mavi Cami&#; olarak da biliniyor. Altı adet minaresi bulunan cami bu özelliği ile benzerlerinden ayrılıyor.

  • 3. Ayasofya Müzesi <p> Ayasofya Müzesi, yılında imparator Justinian&#;ın emri ile yapılmış, şehrin en eski ve en önemli yapılarından biri. yılından günümüze müze olarak kullanılan Ayasofya, görkemli iç süslemeleri, mozaikleri ve eşsiz mimarisi ile yerli yabancı birçok gezgini büyülüyor. Müze içerisinde ortası oyulmuş bronz bir sütun da dikkat çekmektedir. Zaman içerisinde kutsallaştırılan sütün, Dilek Sütunu adını almıştır.

    3. Ayasofya Müzesi

    Ayasofya Müzesi, yılında imparator Justinian&#;ın emri ile yapılmış, şehrin en eski ve en önemli yapılarından biri. yılından günümüze müze olarak kullanılan Ayasofya, görkemli iç süslemeleri, mozaikleri ve eşsiz mimarisi ile yerli yabancı birçok gezgini büyülüyor. Müze içerisinde ortası oyulmuş bronz bir sütun da dikkat çekmektedir. Zaman içerisinde kutsallaştırılan sütün, Dilek Sütunu adını almıştır.

  • 4. Kapalıçarşı <p> Kapalıçarşı, yalnızca İstanbul gezilecek yerler listemizin değil, dünyanın en önemli ve en çok ziyaret edilen turistik yapılarından biri. Fatih Sultan Mehmet&#;in emriyle yılında kurulan ve 64 caddede dükkana ev sahipliği yapan Kapalıçarşı şehrin en çok turist çeken yapılarından. Alışveriş için gitmeyecek bile olsanız bu muhteşem çarşıyı kaçırmayın.

    4. Kapalıçarşı

    Kapalıçarşı, yalnızca İstanbul gezilecek yerler listemizin değil, dünyanın en önemli ve en çok ziyaret edilen turistik yapılarından biri. Fatih Sultan Mehmet&#;in emriyle yılında kurulan ve 64 caddede dükkana ev sahipliği yapan Kapalıçarşı şehrin en çok turist çeken yapılarından. Alışveriş için gitmeyecek bile olsanız bu muhteşem çarşıyı kaçırmayın.

  • 5. Dolmabahçe Sarayı <p> yılında Sultan Abdülmecit tarafından, Topkapı Sarayı&#;nın dönemin gerekli koşullarını yerine getirememesi için üzerine yaptırılan Dolmabahçe Sarayı, İstanbul&#;un en etkileyici yapılarından. Mimar Garabet Balyan ve oğlu Nikoğos tarafından tasarlanan sarayda mutlaka görmeniz gereken yerler arasında; Kristal Merdiven, Bab- ı Hümayun kapısı, Kuğulu Havuz, Merasim Salonu ve Atatürk&#;ün Yatak Odası bulunuyor.

    5. Dolmabahçe Sarayı

    yılında Sultan Abdülmecit tarafından, Topkapı Sarayı&#;nın dönemin gerekli koşullarını yerine getirememesi için üzerine yaptırılan Dolmabahçe Sarayı, İstanbul&#;un en etkileyici yapılarından. Mimar Garabet Balyan ve oğlu Nikoğos tarafından tasarlanan sarayda mutlaka görmeniz gereken yerler arasında; Kristal Merdiven, Bab- ı Hümayun kapısı, Kuğulu Havuz, Merasim Salonu ve Atatürk&#;ün Yatak Odası bulunuyor.

  • 6. Süleymaniye Camii <p> &#; yılları arasında inşa edilen Süleymaniye Camii, yalnızca Türkiye&#;nin değil dünyanın en güzel camilerinden biri. Mimar Sinan kalfalık eseri olan ve Kanuni Sultan Süleyman için yapılan bu yapı içerisinde cami, medrese ve diğer sosyal yapılar bulunmaktadır. Camii avlusu içerisinde Kanuni Sultan Süleyman ve eşi Hürrem Sultan&#;ın türbeleri görülebilir.

    6. Süleymaniye Camii

    &#; yılları arasında inşa edilen Süleymaniye Camii, yalnızca Türkiye&#;nin değil dünyanın en güzel camilerinden biri. Mimar Sinan kalfalık eseri olan ve Kanuni Sultan Süleyman için yapılan bu yapı içerisinde cami, medrese ve diğer sosyal yapılar bulunmaktadır. Camii avlusu içerisinde Kanuni Sultan Süleyman ve eşi Hürrem Sultan&#;ın türbeleri görülebilir.

  • 7. Yerebatan Sarnıcı <p> yılında İustinianos tarafından Büyük Saray&#;ın su ihtiyacını karşılamak amacıyla yapılan Yerebatan Sarnıcı, bizim İstanbul gezilecek yerler listemizdeki favori yerlerimizden. Tavanı adet sütunlu desteklenmiş ve etkileyici bir atmosfere sahip yapının en dikkat çeken bölümlerinden biri de Medusa Başı.

    7. Yerebatan Sarnıcı

    yılında İustinianos tarafından Büyük Saray&#;ın su ihtiyacını karşılamak amacıyla yapılan Yerebatan Sarnıcı, bizim İstanbul gezilecek yerler listemizdeki favori yerlerimizden. Tavanı adet sütunlu desteklenmiş ve etkileyici bir atmosfere sahip yapının en dikkat çeken bölümlerinden biri de Medusa Başı.

  • 8. Kız Kulesi <p> Kız Kulesi, İstanbul&#;un en zarif simge yapılarından biri. Tarihi MÖ 4. yüzyıla dayanan kule yüzyıllar boyunca birçok amaçla hizmet vermiştir. İçinde bir de restoranın bulunduğu kule her gün binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. Hakkında birçok efsanenin de bulunduğu kuleye ulaşmak için Salacak&#;tan kalkan teknelere binebilirsiniz.

    8. Kız Kulesi

    Kız Kulesi, İstanbul&#;un en zarif simge yapılarından biri. Tarihi MÖ 4. yüzyıla dayanan kule yüzyıllar boyunca birçok amaçla hizmet vermiştir. İçinde bir de restoranın bulunduğu kule her gün binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. Hakkında birçok efsanenin de bulunduğu kuleye ulaşmak için Salacak&#;tan kalkan teknelere binebilirsiniz.

  • 9. Galata Kulesi <p> 70 metre uzunluktaki Galata Kulesi, M.S 6. yüzyılda inşa edilmiştir. İlk olarak fener kulesi olarak kullanılan yapı tarihi boyunca zindan, yangın gözetleme, rasathane gibi işlevlere sahip olmuştur. Günümüzde seyir terası olarak kullanılan yapıda kafe ve restoran yer alıyor.

    9. Galata Kulesi

    70 metre uzunluktaki Galata Kulesi, M.S 6. yüzyılda inşa edilmiştir. İlk olarak fener kulesi olarak kullanılan yapı tarihi boyunca zindan, yangın gözetleme, rasathane gibi işlevlere sahip olmuştur. Günümüzde seyir terası olarak kullanılan yapıda kafe ve restoran yer alıyor.

  •  Mısır Çarşısı <p> Eminönü&#;nün en önemli yapılarından Mısır Çarşısı, Kapalıçarşı ile birlikte İstanbul&#;un en turistik ve önemli alışveriş noktalarından biri. &#;Baharatçılar Çarşısı&#; olarak da bilinen yapı şehrin önemli camilerinden Yeni Camii&#;nin hemen yanında yer alıyor. Mısır Çarşısı içerisinde baharat çeşitleri, hediyelikler, kuruyemiş, bal, ev eşyaları, kıyafet gibi ürünleri bulabilirsiniz.

    Mısır Çarşısı

    Eminönü&#;nün en önemli yapılarından Mısır Çarşısı, Kapalıçarşı ile birlikte İstanbul&#;un en turistik ve önemli alışveriş noktalarından biri. &#;Baharatçılar Çarşısı&#; olarak da bilinen yapı şehrin önemli camilerinden Yeni Camii&#;nin hemen yanında yer alıyor. Mısır Çarşısı içerisinde baharat çeşitleri, hediyelikler, kuruyemiş, bal, ev eşyaları, kıyafet gibi ürünleri bulabilirsiniz.

  •  İstiklal Caddesi <p> Beyoğlu&#;nda Tünel ve Taksim Meydanı&#;na kadar uzanan İstiklal Caddesi, İstanbul&#;un en ünlü ve hareketli caddelerinden. Araç trafiğine kapalı olan tramvayı ile ünlü olan cadde üzerinde yer alan kafe, sinema, restoran, mağaza, bar, galeriler ile her kesimden insana hitap edebilecek bir yer.

    İstiklal Caddesi

    Beyoğlu&#;nda Tünel ve Taksim Meydanı&#;na kadar uzanan İstiklal Caddesi, İstanbul&#;un en ünlü ve hareketli caddelerinden. Araç trafiğine kapalı olan tramvayı ile ünlü olan cadde üzerinde yer alan kafe, sinema, restoran, mağaza, bar, galeriler ile her kesimden insana hitap edebilecek bir yer.

  •  Yıldız Sarayı <p> İstanbul gezilecek yerler listemizdeki önemli yapılarından olan Yıldız Sarayı, Osmanlı padişahı II. Abdülhamit () süresinde kullanılan ana saraylardan biri. Dolmabahçe&#;den farklı olarak tek parça halinde değil de kasırlar, köşkler, seralar ve çeşmelerden oluşan bir kompleks şeklindedir. Saray avlusunun solunda Bütük Mabeyn, köşesinde porselen ve mutfak eşyalarının sergilendiği Şehir Müzesi, cephanelik olarak kullanılan Silahhane görülebilir.

    Yıldız Sarayı

    İstanbul gezilecek yerler listemizdeki önemli yapılarından olan Yıldız Sarayı, Osmanlı padişahı II. Abdülhamit () süresinde kullanılan ana saraylardan biri. Dolmabahçe&#;den farklı olarak tek parça halinde değil de kasırlar, köşkler, seralar ve çeşmelerden oluşan bir kompleks şeklindedir. Saray avlusunun solunda Bütük Mabeyn, köşesinde porselen ve mutfak eşyalarının sergilendiği Şehir Müzesi, cephanelik olarak kullanılan Silahhane görülebilir.

  •  İstanbul Arkeoloji Müzeleri <p> İstanbul Arkeoloji Müzeleri, Osman Hamdi Bey tarafından &#;de İstanbul&#;da kurulmuş, şehrin önemli müzelerinden. Müze; Arkeoloji Müzesi (Ana bina), Eski Şark Eserleri Müzesi ve Çinili Köşk Müzesi bölümlerinden oluşur. Arkeoloji Müzesinde Kuzey Afrika, Orta Asya ve Balkan eserlerini, Çinili Köşk Müzesi&#;nde Osmanlı ve Selçuklu Dönemi&#;ne ait çini ve seramik örneklerini, Eski Şark Eserleri Müzesi&#;nde ise İslam öncesi eserleri inceleyebilirsiniz.

    İstanbul Arkeoloji Müzeleri

    İstanbul Arkeoloji Müzeleri, Osman Hamdi Bey tarafından &#;de İstanbul&#;da kurulmuş, şehrin önemli müzelerinden. Müze; Arkeoloji Müzesi (Ana bina), Eski Şark Eserleri Müzesi ve Çinili Köşk Müzesi bölümlerinden oluşur. Arkeoloji Müzesinde Kuzey Afrika, Orta Asya ve Balkan eserlerini, Çinili Köşk Müzesi&#;nde Osmanlı ve Selçuklu Dönemi&#;ne ait çini ve seramik örneklerini, Eski Şark Eserleri Müzesi&#;nde ise İslam öncesi eserleri inceleyebilirsiniz.

  •  Eyüp Sultan Camii ve Türbesi <p> İstanbul gezilecek yerler listemizdeki en önemli dini yapılardan olan Eyüp Sultan Camii, adını taşıdığı Eyüp Semtinde yer alıyor. yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılan cami adını Halid Bin Zeyd Ebu Eyyüb El- Ensari&#;den ve türbesinin burada olmasından gelir. Kısaca Eyüp Sultan olarak bilinen zat, HZ. Muhammed&#;i Mekke&#;den Medine&#;ye göç ettiği zaman evinde ilk misafir eden sahabedir. İstanbul kuşatması sırasında şehit olan Eyüp Sultan&#;ın mezarı vasiyeti üzerine surların dibine gömülmüştür. Günümüzde türbe ve cami manevi olarak da büyük öneme sahip.

    Eyüp Sultan Camii ve Türbesi

    İstanbul gezilecek yerler listemizdeki en önemli dini yapılardan olan Eyüp Sultan Camii, adını taşıdığı Eyüp Semtinde yer alıyor. yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılan cami adını Halid Bin Zeyd Ebu Eyyüb El- Ensari&#;den ve türbesinin burada olmasından gelir. Kısaca Eyüp Sultan olarak bilinen zat, HZ. Muhammed&#;i Mekke&#;den Medine&#;ye göç ettiği zaman evinde ilk misafir eden sahabedir. İstanbul kuşatması sırasında şehit olan Eyüp Sultan&#;ın mezarı vasiyeti üzerine surların dibine gömülmüştür. Günümüzde türbe ve cami manevi olarak da büyük öneme sahip.

  •  Ortaköy Camii <p> Büyük Mecidiye Camii ya da bilinen adıyla Ortaköy Camii, şehrin en güzel ve bilinen dini yapılarından. Ortaköy sahilinde yer alan bu güzel cami Sultan Abdülmecit tarafından Mimar Nigoğos Balyan&#;a yılında yaptırılmıştır. Caminin en ilgi çekici kısımları Abdülmecid&#;in kubbeye hat sanatıyla yazdığı Allah, Muhammed ve halifelerin isimleridir.

    Ortaköy Camii

    Büyük Mecidiye Camii ya da bilinen adıyla Ortaköy Camii, şehrin en güzel ve bilinen dini yapılarından. Ortaköy sahilinde yer alan bu güzel cami Sultan Abdülmecit tarafından Mimar Nigoğos Balyan&#;a yılında yaptırılmıştır. Caminin en ilgi çekici kısımları Abdülmecid&#;in kubbeye hat sanatıyla yazdığı Allah, Muhammed ve halifelerin isimleridir.

  •  Türk ve İslam Eserleri Müzesi <p> Türk ve İslâm sanatı eserlerini bir arada bulunduran ilk müze olan Türk ve İslam Eserleri Müzesi, Sultanahmet Meydanı&#;ndaki Pargalı İbrahim Paşa&#;ya ait olan İbrahim Paşa Sarayı içerisinde yer alıyor. Yaklaşık eserden oluşan müze koleksiyonunda etnoğrafya, maden, cam, seramik, halı, kilim, evrak, taş ve yazma eserler görülebilir.

    Türk ve İslam Eserleri Müzesi

    Türk ve İslâm sanatı eserlerini bir arada bulunduran ilk müze olan Türk ve İslam Eserleri Müzesi, Sultanahmet Meydanı&#;ndaki Pargalı İbrahim Paşa&#;ya ait olan İbrahim Paşa Sarayı içerisinde yer alıyor. Yaklaşık eserden oluşan müze koleksiyonunda etnoğrafya, maden, cam, seramik, halı, kilim, evrak, taş ve yazma eserler görülebilir.

  •  Yeni Cami<p> İstanbul&#;un en güzel camilerinden biri olan Valide Sultan Camii ya da bilinen adıyla Yeni Cami şehrin en hareketli noktalarından Eminönü&#;nde yer alıyor. yılında yapımına başlanan ve yılında tamamlanan cami halen şehrin en önemli dini yapılarından biri.

    Yeni Cami

    İstanbul&#;un en güzel camilerinden biri olan Valide Sultan Camii ya da bilinen adıyla Yeni Cami şehrin en hareketli noktalarından Eminönü&#;nde yer alıyor. yılında yapımına başlanan ve yılında tamamlanan cami halen şehrin en önemli dini yapılarından biri.

  •  Aya İrini Kilisesi<p> Aya İrini Kilisesi, İstanbul&#;un en tarihi yapılarından. 6. yüzyılda kilise olarak inşa edilen yapı, şehrin fethinden sonra Topkapı Sarayı&#;na dahil edilmiş. Bir dönem silah deposu olarak da kullanılan kilise sahip olduğu muhteşem akustik ile günümüzde bazı müzik festivallerine ev sahipliği yapmaktadır.

    Aya İrini Kilisesi

    Aya İrini Kilisesi, İstanbul&#;un en tarihi yapılarından. 6. yüzyılda kilise olarak inşa edilen yapı, şehrin fethinden sonra Topkapı Sarayı&#;na dahil edilmiş. Bir dönem silah deposu olarak da kullanılan kilise sahip olduğu muhteşem akustik ile günümüzde bazı müzik festivallerine ev sahipliği yapmaktadır.

  •  Kariye Müzesi<p> Edirnekapı&#;da bulunan Kariye Müzesi, şehrin önemli tarihi yapılarından bir diğeri. Tarihi 6. yüzyıla kadar yapı Osmanlı Dönemi&#;nde camiye dönüştürülmüş ve yıl cami olarak hizmet vermiştir. Yapılan çalışmalar sonucunda yılında müzeye dönüştürülen Kariye Müzesi oldukça etkileyici bir atmosfere sahip.

    Kariye Müzesi

    Edirnekapı&#;da bulunan Kariye Müzesi, şehrin önemli tarihi yapılarından bir diğeri. Tarihi 6. yüzyıla kadar yapı Osmanlı Dönemi&#;nde camiye dönüştürülmüş ve yıl cami olarak hizmet vermiştir. Yapılan çalışmalar sonucunda yılında müzeye dönüştürülen Kariye Müzesi oldukça etkileyici bir atmosfere sahip.

  •  Çırağan Sarayı<p> Çırağan Sarayı, yapımı yılında tamamlanan İstanbul&#;un ünlü saraylarından biridir. Yapımının yaklaşık milyon altına mal olduğu düşünülen saray, yılında yenilenerek günümüzde lüks bir otel ve organizasyon merkezi olarak hizmet vermektedir.

    Çırağan Sarayı

    Çırağan Sarayı, yapımı yılında tamamlanan İstanbul&#;un ünlü saraylarından biridir. Yapımının yaklaşık milyon altına mal olduğu düşünülen saray, yılında yenilenerek günümüzde lüks bir otel ve organizasyon merkezi olarak hizmet vermektedir.

  • Haydarpaşa Garı

    Haydarpaşa Garı

  • İstanbul Boğazı<p> Hiç bir İstanbul gezisi Boğaz turuna çıkmadan tamamlanmamalı. Dünyanın en güzel yerlerinden olan İstanbul Boğazı&#;nı birkaç saatliğine görmeden şehirden ayrılmayın. Eminönü, Ortaköy, Üsküdar gibi yerlerden saatliğine düzenlenen turlara katılarak şehrin en etkileyici etkinliğine katılabilirsiniz. Üstelik ,5 saat süren ve Kısa Boğaz Turu adı verilen turlara katlım kişi başı TL.

    İstanbul Boğazı

    Hiç bir İstanbul gezisi Boğaz turuna çıkmadan tamamlanmamalı. Dünyanın en güzel yerlerinden olan İstanbul Boğazı&#;nı birkaç saatliğine görmeden şehirden ayrılmayın. Eminönü, Ortaköy, Üsküdar gibi yerlerden saatliğine düzenlenen turlara katılarak şehrin en etkileyici etkinliğine katılabilirsiniz. Üstelik ,5 saat süren ve Kısa Boğaz Turu adı verilen turlara katlım kişi başı TL.

  • nest...

    çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası