v otomat sigorta fiyatları / OAG 2 Amper Monofaze Otomat Sigorta

V Otomat Sigorta Fiyatları

v otomat sigorta fiyatları

OTOMATİK SİGORTA

Makel Otomatik Sigortalar -5°C ile +40°C arasındaki ortam sıcaklığında çalışabilecek şekilde üretilmiş olup bağlantı terminalleri IP20 koruma derecesine sahiptir.  

25mm2’ye kadar kablo bağlanabilen Makel Otomatik Sigortaların montajı EN ’ye uygun 35mm’lik DIN rayına da kolaylıkla yapılabilmektedir. Müşterek otomat barası ile bağlantı imkanının yanı sıra bağlantı vidaları için uygulanacak maksimum moment 2Nm’dir.

Otomatik sigorta herhangi bir arıza durumunda devreyi acar. Kurma kolu yukarıya doğru kaldırılarak sigorta devreye alınır. Kısa devre akımının termik ve manyetik zorlamaları devreyi çok kısa surede açan otomatik sigorta sayesinde sınırlandırılmış olur.

“B” tipi sigortalar genellikle evlerde, ofislerde ve villalarda sigorta kutularında hat korumasında, ev aydınlatması, elektrikli ısıtıcılar, priz ve kumanda devrelerinde kullanılırlar. “B” tipi sigortalarda manyetik koruma aralığı anma akımının 3 ile 5 katıdır.

“C” tipi sigortalar genellikle üretim tesislerinde, inşaatlarda, iletken izolasyon, pano montajı, endüktif yükler, transformatör, klima, buzdolabı, motor gibi elektrik makinelerin korunmasında kullanılırlar. “C” tipi sigortalarda manyetik koruma aralığı anma akımının 5 ile 10 katıdır.

Sigorta

Ev ve ofislerde daha güvenli bir elektrik kullanımı için vazgeçilmez olan sigorta kutusu ürünleri, olası risklere karşı elektronik aletleri koruma işlevi de üstleniyor. Evin tüm elektrik tesisatının bağlı olduğu bu özel sistem, şalterleri sayesinde istendiğinde evdeki elektrik akımının tamamen kapatılabilmesine olanak tanıyor. Ana elektrik hattından bina girişine, oradan elektrik sayacını geçtikten sonra elektrik sigorta kutusu ürünlerine gelen elektrik, bu kutu sayesinde kolayca kontrol edilebiliyor. Arıza ya da kısa devre durumunda bu sigortalar otomatik olarak atıyor ve akımın kesilmesini sağlıyor. Böylelikle olası yangın ihtimalinin önüne geçilmiş, evdeki elektrikli ve elektronik eşyalar korunmuş oluyor.

Ev ve iş yerleri dışında arabalar ve elektrikli ev aletleri içinde de yoğun olarak kullanılan sigorta seçenekleri, elektrik akımının olduğu her yerde ve her cihazda oldukça önemli bir işlev üstleniyor. Sigorta panosu üzerinden kontrol edilen bu aksam konforlu bir yaşam için gerekli elektriği dağıtmaya da yardım ediyor. Tesisatları ve cihazları koruyan sigortalar yandığında ya da devre dışı kaldığında aynı özellikteki sigortaların bulunması ve takılması gerekiyor. Farklı özellikler taşıyan sigortaların kullanılması da ciddi riskler oluşturabiliyor. Elektrik sigorta çeşitleri yapıldıkları malzemenin kalitesi, koruma kapasiteleri ve diğer etkenlere bağlı olarak farklı fiyat seçenekleri sunabiliyor. Trendyol, tekli sigorta kutusu ürünlerinden 24’lü sigorta kutusu seçeneklerine, sıva üstü sigorta türlerinden dekoratif sigorta kutusu seçeneklerine geniş bir ürün yelpazesi sunuyor. Ayrıca 12’li sigorta kutusu çeşitleri de işlevsel kullanım sağlıyor. Farklı markaların ürettiği modelleri özellikleri, kapasiteleri ve anahtar sayıları gibi özellikleri ile detaylı olarak incelemek ve en uygun modeli cazip sigorta kutusu fiyatları ile satın almak mümkün oluyor.

Sigorta Nedir ve Nasıl Çalışır?

Sigorta Nedir ve Nasıl Çalışır?

Sigorta kutusu prensip olarak içinden geçen akımın belirlenen değerin üzerine çıkmasını önleyen bir mekanizma olarak çalışıyor. Sigortalar akım gücünü bu değerin altında tutarak devre elemanlarını ve devreye bağlı olan tüm cihazları arıza ve yanma riskine karşı koruyor. Elektrik sigorta çeşitleri bu işlevlerini daha rahat yerine getirebilmeleri için genellikle ev ya da ofisin girişinde yer alan bir sigorta kutusu içine yerleştiriliyor. Sigortaları muhafaza eden bu kutu farklı anahtar sayılarına sahip olabildiği gibi, değişik tür ve modellerde de olabiliyor. Cam, porselen, plastik, termik ev sigorta çeşitleri ihtiyaca ve tercihe göre farklı seçenekler sunabiliyor.

Her elektrik tesisatı belirli bir amper değerine göre yapılandırıldığından ve tesisata bağlanan cihazlar da aynı biçimde yüksek amper değerlerinden zarar görebileceğinden sigortalar bu değeri ideal seviyede tutarak koruma sağlıyor. Amper çeşitleri de bu anlamda farklı sigorta kutularının ve elektrik tesisatlarının ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik oluyor. Örneğin 2, 10, 15, 16, 25, 30, 32, 40, 50, 60 amper sigorta çeşitleri düşük bir elektrik akımının olduğu alanlarda kullanılır. Öte yandan 80, , , amper sigorta ise daha yüksek akımlı alanlar için tercih edilir.

Elektrik tesisatlarının büyüklüğüne, kapasitesine ve kullanım durumuna göre çok sayıda sigorta kullanılması gerekebiliyor. Karmaşık olmayan ve yükü az olan basit tesisatlar için tekli sigorta kutusu yeterli olurken, 12’li sigorta kutusu ya da 24’lü sigorta kutusu gibi ürünler çok sayıda çok sayıda anahtarın yer aldığı tesisatlar için kusursuz seçenekler oluşturuyor. 12’li sigorta kutusu içinde 12 ayrı sigorta anahtarı yer alıyor ve tesisatın içindeki aydınlatma elemanları ile prizler ihtiyaç duydukları kapasiteye göre farklı anahtarlara bağlanıyor. Sadece bir anahtar kapatıldığında sadece ona bağlı olan elektrik akımı duruyor, evdeki diğer bölümler eskisi gibi çalışmaya devam ediyor.

Sigorta Kutusunun Özellikleri Nelerdir?

Sigorta Kutusunun Özellikleri Nelerdir?

Tekli ya da çoklu olarak üretilen sigorta kutusu ürünleri ısı artışlarına, yüksek neme, yüzeysel akım kaçaklarına karşı dayanıklı malzemelerden üretiliyor. Topraklanma bağlantıları ile güçlendirilen, pas yapmayan yüksek kaliteli malzemelerden üretilen sigortalar, uzun yıllar boyunca güvenli biçimde kullanılabiliyor. Açma kapama mekanizmaları dayanıklı olarak tasarlanan ve kolay bozulmayan bu ürünler, ihtiyaca göre tekli ya da çoklu anahtarlara sahip olarak satın alınabiliyor. Kutunun değiştirilmesi ya da kapak kısmı gibi parçaların ayrıca alınması da mümkün olabiliyor. Esas işlevleri sigorta mekanizmalarını korumak olan kutu modelleri kolayca monte edilebiliyor, pratik kullanımı ile öne çıkıyor. Sıva üstü sigorta kutusu çok daha kolay takılıp çıkarılabiliyor ve pratik biçimde kutuya müdahale etmek mümkün oluyor. Sıva altı sigorta kutusu ürünleri ise daha güvenli ve sağlam yapıları ile öne çıkıyor.

Ev dekorasyonları için sıklıkla tercih edilen, gözü rahatsız etmeyen yapısıyla estetik bir görünüm sunan sıva altı sigorta kutusu modelleri, başta ev ve ofisler olmak üzere apartman, iş yeri ve daha pek çok alanda gönül rahatlığıyla kullanılabiliyor. Dekoratif sigorta kutusu ise standart bir görünüm istemeyenler için kusursuz alternatifler sağlıyor. Genellikle sıva altına yerleştirilen, gözü rahatsız edecek çıkıntılar oluşturmayan bu modellerin üzerinde farklı resim ya da yazılar bulunabiliyor. Bu kutular, sigortaları gizlemeye imkân veren tasarımları sayesinde hem ev dekorasyonunun bir parçası haline geliyor, hem de işlevsellikleri ile pratik bir kullanım sunuyor. Farklı sigorta kutusu ürünleri kullanıcıların tercihine göre anahtarların durumunu gösteren şeffaf kapaklara ya da tamamen kapatan ve içini göstermeyen kapaklara sahip olabiliyor.

Daha güvenli bir elektrik tesisatı kullanımı sağladıkları için tercih edilen sigorta sistemleri, kısa devre, elektrik çarpması, tesisatın zarar görmesi, elektronik ürünlerde kalıcı hasar gibi pek çok olumsuzluğun mümkün olduğunca önüne geçiyor. Elektronik sigorta da son teknolojik donanım ile kullanıcıların işlerini kolaylaştırıyor. Bu nedenle tüm tesisatlarda kullanılması zorunlu olan elektrik sigorta kutusu, ev ve iş yerlerinde riski minimuma indirerek daha emniyetli bir kullanım sunuyor. Bu ürün sayesinde sigorta paneli üzerinden tüm alanın elektrik akımı kontrol edilmiş oluyor. Evler ve küçük iş yerleri için geliştirilen klasik sigorta kutularının yanı sıra pek çok farklı model de bulunuyor. Hem işlev, hem de görünüm olarak farklı seçenekler sunan bu ürünler, büyük binalar ya da iş yerleri söz konusu olduğunda daha gelişmiş ve ebat olarak büyük seçenekler gerektiriyor.

Ev ve iş yerlerinin çizilmiş elektrik tesisatı projelerine uygun biçimde konumlanan sigorta kutuları, manuel olarak açma ve kapama işlemlerini mümkün kıldığı gibi, istenmeyen akımları otomatik olarak kesme özelliği de sağlıyor. Akımı belirlenen üst sınıra kadar geçiren ve bu sınır aşıldığı anda akımı kesen sigortalar, aşırı akım gündeme gelince otomatikman kendini kapatıyor. Bu sayede elektronik hassas cihazlar korunduğu gibi, aşırı yüklenme ve ısınma sonucu tesisatta görülebilecek hasarların da önüne geçiliyor.

Sağlam malzemeden yapılan sigorta kutularında en sık yaşanan sorunların başında kapak kırılması ya da kapağın yerinden çıkması geliyor. Tırnaklı olarak tasarlanan kapaklar, tırnak zorlandığında da işlevsiz hale gelebiliyor. Sigortaların açıkta kalarak dış etkilerden zarar görmemesi için kırılan kapakların hızla yenilenmesi tavsiye ediliyor. Uygun kapak bulunamadığında ise yeni bir kutu alınmak zorunda kalınabiliyor.

Sıva Altı ve Sıva Üstü Seçenekler

Sıva Altı ve Sıva Üstü Seçenekler

Şalter kutusu olarak da adlandırılan sigorta kutusu modelleri, elektrik akımı olan tüm yapılarda ve yapı bölümlerinde yerini alıyor. Sigorta şalter aracılığı ile açılıp kapatılıyor. Bina projelerinde nereye konulacağı önceden belirlenen ve elektrik tesisatının kalbinde yer alan bu özel ürünler, sıva üstü ya da sıva altı gibi türlere ayrılıyor. Sıva altı modeller ev ya da ofisin inşaat aşamasında yerleştiriliyor. Yapının ihtiyaç duyduğu elektrik sigorta sistemine uygun olarak boyutları belirlenen sıva altı kutular, duvarın içine açılan bir oyuğa vida yoluyla monte ediliyor ve sonradan çıkarılması pek mümkün olmuyor. Tesisat işleri halledildikten ve şalterler monte edildikten sonra etrafı tamamen harç, alçı gibi malzemelerle kapatılıyor ve sigorta kutusu şık bir kapakla estetik biçimde gizleniyor. Daha pratik bir monte işlemi olan sıva üstü kutular ise tamamlanmış duvarın üzerine gövdesi dışarıda kalacak biçimde monte ediliyor. Elektrik tesisatının giriş, çıkış, dağıtım ve akım koruması gibi işlevlerinin yerine getirildiği bu kutular, opak ya da şeffaf kapaklarla kapatılıyor. Şeffaf kapaklarda anahtarların açık mı kapalı mı olduğu rahatlıkla görülebiliyor.

Sigorta mekanizmalarını dışarıdan gelen farklı etkenlere, nem gibi faktörlere karşı koruyan kutular, yetkisiz erişimlerin önüne geçmek ve çocukları daha etkili biçimde korumak için çoğunlukla yüksek noktalara konuluyor. Isınma yapmayan, ısı ve darbelere karşı dayanıklı olacak biçimde üretilen kutular, geniş iç hacimleri sayesinde kolayca kullanılabiliyor ve şık bir görüntü sunuyor.

Sigorta Kutusu Türleri ve Modelleri Nasıldır?

Sigorta Kutusu Türleri ve Modelleri Nasıldır?

Elektriği iletmeyen malzemeden üretilen sigorta kutuları, çoğunlukla plastik malzemeler kullanılarak tasarlanıyor. Uzun yıllar verimli ve sorunsuz biçimde kullanmaya imkân tanıyan yüksek malzeme kalitesi, aynı zamanda daha estetik bir görünüm sağlıyor. Özellikle taş sigorta çeşitleri sıklıkla tercih ediliyor. Bunun yanı sıra seramik, akıllı, ikili sigorta gibi modeller de kolay bir kullanım imkânı sunuyor. Nötr kesmeli sigorta çeşitleri ise fabrika ve atölye gibi alanlar için sıklıkla tercih ediliyor.

Otomatik, cam, buşonlu, bıçaklı ve yüksek gerilim gibi türleri bulunan elektrik sigortaları, farklı işlevleri başarıyla yerine getiriyor. Elektrik sigortası çeşitleri kişilere kolaylık sağlıyor. Bu modellerde sigorta şalter kullanılarak dizayn ediliyor. Elektrik şalterinin indirilip kaldırılması ile veriliyor. Buşonlu sigorta seçenekleri ise aşırı akıma karşı koruma sağlamak için tercih ediliyor. NH sigorta da denilen ve çoğunlukla yüksek akımların olduğu tesisatlarda tercih edilen sigorta modelleri, kısa devre durumunda ortaya çıkan yüksek ısının bakır iletkeni koparması ve akımın bu yolla kesilmesi prensibine dayanıyor. Kesme kapasitesi çok yüksek olan ve kullanımı pek pratik olmayan bu ürünlerin kısa devre riski az olan tesisatlar için tercih ediliyor. Açma kapama işlemine izin vermeyen bu sigortaların, herhangi bir arıza ve kesilme durumunda bu sigortaların yenisiyle değiştirilmesi de gerekiyor.

En yaygın sigorta türü olan anahtarlı otomatik sigorta modelleri, 2 Amper’den Amper’e kadar farklı güç seçenekleri sunuyor. Monofaze da denilen tek fazlı ürünlerinin yanı sıra 3 faz sigorta çeşitleri de bulunan otomatik modeller, açma süresine göre de farklılık gösterebiliyor. Tek faz için kullanılan türler W otomat olarak adlandırılıyor ve evlerde yaygın olarak kullanılıyor. 3 faz sigorta çeşitleri ise K ve N otomat olarak ikiyi ayrılıyor. Bu sigortalar tetikleme türüne göre de B tip ve C tip olarak farklılık gösteriyor. Daha hızlı olan B tipi otomatik modeller ağırlıkla aydınlatma ve prizler, yavaş tip denilen C tipi çeşitler ise buzdolabı, klima gibi endüktif elektronik cihazlar için tercih ediliyor. D tipi sigortalar ise ani aşırı akım oluşturan özel aygıtlar için kullanılıyor. D tipi otomatik sigorta çeşitlerine günlük yaşamda sıklıkla rastlanır. Bunun yanı sıra l tipi sigorta modelleri de işlevsel yapıları sayesinde öne çıkıyor. Ayrıca yüksek gerilim trafoları için özel tasarlanan sigortalarda ise çok daha gelişmiş ve yüksek korumalı ürünler de bulunur. Özellikle sigorta rölesi kaçak akımları önlemeye yardımcı oluyor.

Farklı Sigorta Kullanım Alanları Nelerdir?

Farklı Sigorta Kullanım Alanları Nelerdir?

Araçlar dışında ütü, fırın gibi yoğun elektrik akımı kullanan elektrikli cihazlarda da cam ya da porselen farklı sigorta çeşitleri kullanılabiliyor. Sigorta teli açıkta gövdeye sarılı olan porselen sigorta modelleri, cam kadar yaygın kullanılmıyor. Cam porselen sigorta çeşitleri daha minimal tasarımları ile genellikle oldukça küçük ebatlarda oluyor. Sigortalar ev ve iş yeri tesisatlarının yanı sıra elektrik kullanan pek çok cihaz ve sistemde oldukça fonksiyonel görevler üstleniyor. Kondansatör tipli silindir, direnç tipli aksiyel, diyot tipli termik, plastik silindir termik, termostat, cam, porselen ve termik sigortalar oldukça geniş bir kullanım alanı buluyor. Farklı sigorta türleri arasında sıcağa duyarlı yapısıyla ayrılan termik sigortalar, ısı riskli bir düzeye çıktığında elektrik akımını anında kesiyor.

Elektrikli cihazlarda güvenlik için büyük önem taşıyan bu sigorta modeli başta elektrikli ocaklar, mikrodalga fırınlar, buzdolapları, kahve makineleri, fanlar, saç kurutma makineleri olmak üzere pek çok elektrikli alette güvenlik amacıyla kullanılıyor. Bu sigortalar ayrıca robotik sektöründe farklı devreler kurmaya ve güvenli biçimde çalıştırmaya da yarıyor. Termik modeller ışıklı anahtarlar gibi farklı elektrik devrelerine de bağlanabiliyor ve diğer önlemler yeterli gelmediğinde devreye giren ekstra bir mekanizma olarak işlev görüyor.

Termik ev sigorta çeşitleri ise ev ve iş yeri elektrik tesisatı sistemlerinin daha etkili bir biçimde korunması için tercih edilebiliyor. Termik manyetik kompakt sigortalar daha verimli ve entegre bir kullanım için de sıklıkla ön plana çıkabiliyor. Termik ev sigorta çeşitleri farklı ebat, kapasite ve işlevleriyle çok özel seçenekler sunabiliyor.

Sigorta ürünleri araçlar için de benzer fonksiyonları taşımak üzere geliştiriliyor ve sigorta kutusu modelleriyle araç sigortalarının işlevsel biçimde korunması sağlanıyor. Kısa devre, ani akım yüksekliği ya da akım dalgalanmaları gibi sorunların araçların dijital aksamına zarar vermesini, elektrikli kısımlarını bozmasını önleyen araç sigortaları, aşırı yüklenmede elektrik akımını keserek aşırı ısınma ve yangın riskini ortadan kaldırıyor. Farklı boyutlarda üretilen cam sigorta en yaygın kullanılan sigorta türleri olarak öne çıkıyor. Düşük akım geçen tesisatlar için tercih edilen cam, porselen sigorta çeşitleri dışında bıçaklı sigortalar da araç tesisatlarında yaygın olarak kullanılıyor. Yeni nesil araçlarda ise mikro bıçaklı mini sigortalar daha yaygın olarak ön plana çıkıyor. Araçlarda birden fazla noktada güçleri 10 ile 30 Amper arasında değişen onlarca sigorta bulunuyor ve renklerinden amper değerleri anlaşılabiliyor.

Mavi sigortalar 15 amper, sarı olanlar 20 amper, yeşil renktekiler ise 30 amper değerinde oluyor. Araç sigortaları aynı zamanda ikaz özelliği de taşıyor ve arızaların nerede olabileceğine dair ipucu veriyor. Akünün korunmasında ve daha uzun ömürlü olmasında da önemli bir rol üstlenen sigorta sistemleri, kısa devre ya da akım yüksekliği gibi sorunlar nedeniyle klimalar gibi hassas bölümlerin zarar görmesinin önüne geçiyor. Arabalarda yer alan sigorta kutusu, sigortaların daha güvenli biçimde korunmasının sağlıyor ve elektrik tesisatının neden olduğu arızaları en aza indirmeye yardımcı oluyor. Uzman kişilerde değiştirilmesi tavsiye edilen bu sigortaların daha verimli biçimde çalışmaları için özel sigorta kutuları da bulunuyor.

Bu modellerin yanı sıra ses sistemi, klima, ev elektrik, bina elektrik sigortası çeşitleri de bulunur. Her biri belirli bir amaç doğrultusunda dizayn edilmiş olan bu ürünler günlük yaşamın farklı noktalarında karşımıza çıkar. Örneğin klima sigortası çeşitleri, söz konusu cihazın çalışması için gerekli elektriğin oluşmasını sağlar. Öte yandan araba elektrik sigortası da aydınlatma başta olmak üzere birçok farklı işlevi yerine getirir. Elektrik saati sigortası ise genellikle bina ya da ev girişlerinde görülür.

Sigorta Modelleri ve Fiyatları Nasıldır?

Sigorta Modelleri ve Fiyatları Nasıldır?

Sigorta kutusu fiyatları markası, modeli, türü ve malzeme kalitesine bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. Örneğin 25 amper sigorta fiyatı sayesinde sıklıkla tercih ediliyor. Öte yandan volt ve volt sigorta çeşitleri fiyatlandırılırken farklı unsurlar dikkate alınıyor. Ev ve ofisler için daha uygun sigorta ve sigorta kutusu seçenekleri bulunurken, elektrik yükünün ve riskin ağır olduğu tesisatlarda daha gelişmiş modellerin tercih edilmesi gerekiyor. Sigorta fiyatları işlevsel özelliklere göre de değişiyor. Yüksek koruma sağlayan, uzun ömürlü ve fonksiyonel ürünler kadar, görünümleri itibariyle estetik ürünler de ön plana çıkıyor. Sıva altı ya da sıva üstü modellerin estetik kapak yapıları tercih nedeni olabiliyor. Farklı desen, yazı ya da resimlerle süslenmiş modeller ev dekorasyonlarının bir parçası olarak işlev görebiliyor. Gömme sigorta kutusu çeşitleri ise estetik bir görünüm yarattığı için sıklıkla tercih ediliyor.

Oldukça geniş bir ürün yelpazesine sahip olan Trendyol, farklı markaların birbirinden işlevsel ürünlerini inceleme olanağı sağlıyor. Ürünlerin özellikleri, kapasiteleri, malzeme yapıları ve estetik görünümleri karşılaştırılarak en doğru karar verilebiliyor. İhtiyaca uygun model belirlendikten sonra fiyat karşılaştırmaları da mümkün olabiliyor. Her ihtiyaca, her beğeniye ve her bütçeye uygun ürünlere kolayca erişme şansı sunan Trendyol, fiyat ve satın alma koşulları açısından kullanıcı dostu bir çizgide bulunuyor. Özel indirim fırsatları ve kampanya dönemleri yüksek kaliteli ürünlerin makul fiyatlarla alınabilmesine imkân sağlıyor. Outlet ürünlerde ise her dönem kaçırılmayacak cazip fiyat fırsatları elde edilebiliyor. Trendyol, aradığınız sigorta ve sigorta kutusu ürünlerini kolayca bulmanızı ve en uygun koşullarla satın almanızı mümkün kılıyor.

SIEMENS 3X63 TRİFAZE K OTOMAT 3 FAZ 63 AMPER SİGORTA 6KA 70MM 5SL

63 AMPER TRİFAZE SİGORTA 6 KA 70MM

3 FAZLI K OTOMAT

HIZLI VE KOLAY MONTAJ 

Genel Teknik Veriler


kutup sayısı_______________________________________________________ 3
kutup sayısı / not_________________________________________________3P
tetikleme karakteristiği sınıfı__________________________________ C
Güç şalteri / ana model__________________________________________5SL6YA
mekanik kullanım süresi (işletim çevrimleri) / tipik _______10
aşırı gerilim kategorisi__________________________________________ 3
kirlilik derecesi __________________________________________________2
Gerilim
izolasyon gerilimi
? çok fazlı işletimde / AC'de / anma değeri___________________  V
Besleme gerilimi
gerilim türü AC
ak?m / AC'de / anma değeri_____________________________________ 63 A

Fiziksel Özellikler

yükseklik __________________________90 mm
genişlik____________________________ 54 mm
derinlik____________________________ 76 mm
montaj derinliği__________________ 70 mm
en birimi sayısı ___________________3
montaj pozisyonu ________________isteğe göre
net ağırlık__________________________ g

Bu ürün için taksit yapılmamaktadır.

Sigorta Ürün Çeşitleri, Modelleri ve Fiyatları

Sigorta Nedir?

Sigorta şalt malzemeleri arasında bulunan cihazdır. Yapılarda elektriğin kullanılabilmesi için kurulan elektrik tesisatları elektrik devrelerinden oluşurlar. Bu nedenle de farklı akımlara sahip olurlar.

Ancak akım değerinin yüksek olması hem tesisata hem de elektrikle çalışan cihazların zarar görmesine neden olur. Sigortalar bu zararın ortadan kaldırılması için geliştirilen ve aşırı akımlarda tesisatların korunmasından sorumlu olan elemanlardır. İngilizce karşılığı fuse olan sigortalar dengeleyici veya devre kesici olarak da anılırlar.

Sigortalar Ne İşe Yarar?

Sigortaların ortaya çıkışı yılına kadar dayanır ve üretimi Thomas Edison tarafından gerçekleşir. Şalt malzemelerinden olan sigortaların en önemli görevi elektrik devrelerine ulaşan akımı (termik veya manyetik) kontrol altına almaktır.

Sigortaların tespit edilen akım türüne göre açma yapması sayesinde elektrik tesisatlarının zarar görmesi engellenebilir. Üretilen sigortaların koruma sağladığı akım değeri üzerlerinde yazdığı için akımın belirlenen süreye ulaşmasıyla açma sayesinde koruma sağlanabiliyor.

Sigorta Nasıl Çalışır?

Elektrik sigortası ya da sigorta elektrikle bağlantılı olan cihazların tehlikeli akımlardan korunmasını sağlayan aletlerdir. Bu aletler içerisinde metalik bir tel bulunur. Bu tel genellikle gümüş, bakır veya alüminyumdur.

Devrede bulunan aşırı akımın ortaya çıkması sigorta içerisindeki telin ısınmaya başlamasına neden olur. Bu sayede de sigorta çalışmaya başlar. Isınma şiddetinin sigorta içindeki teli eritmesi nedeniyle ise tel kopar ve akım kesilir. Böylelikle sigortalarda atma meydana gelir ve bu durum genellikle olumsuz görülse de tehlikeli olan akıma karşılık koruma sağlanmış olur.

elektrix internet sitesinde yer alan sigorta ürünleri de benzer prensiple çalışarak devrelerin akımdan korunmasına ve hasarların geç kalmadan önlenmesine yardımcı olurlar.

Sigortaların Özellikleri Nelerdir?

Sigortaların özellikleri sigorta kullanmak isteyen ve yapılarına uygun sigortaya ihtiyacı olanların öğrenmek istedikleri bilgiler arasında yer alır. Akıma karşı koruma görevi bulunan sigortaların özellikleri kullanım alanlarına ve sigorta çeşidine göre farklı olarak görülür. Ancak sigortalarda bulunan genel özellikler şunlardır;

Akım değeri:

Amper cinsinden oluşan ve maksimum iletilebilecek akım miktarını gösteren değerdir.

Kesme kapasitesi:

Sigortanın atmasını sağlayacak maksimum akım değerini gösteren kapasite oranıdır.

Gerilim değeri:

Seri bağlanan sigortalarda gerilim miktarı hakkında bilgi veren değerdir. Bu değer sigorta içerisinde bulunan telin erimesi sonrasında düşüş gösterir.

Sıcaklık:

Telin kopmasını sağlayacak sıcaklık oranıdır.

I²t Değeri:

Sigorta tarafından taşınan enerji miktarıdır. Ancak bu miktar sigortada ortaya çıkan arıza durumunda ortaya çıkan enerji miktarını belirtir.

Tip:

Otomatik sigortalar harflerle belirlenen tiplere sahiptir. Bu tipe bakılarak sigorta seçimi yapılır.

elektrix internet sitesini kullanarak sigorta kategorisinden gerilim, akım değeri, tip ve kesme kapasitesi bilgilerine göre sigorta seçimi yapabilirsiniz. Böylelikle tesisatla uyumlu olacak sigortaları kullanarak elektriği güvenle kullanabilirsiniz.

Sigorta Kullanım Alanları Nelerdir?

Elektrik tesisatlarının vazgeçilmezi olan sigortalar geniş kullanım alanına sahip olan ürünlerdir. Kullanım alanları sigorta türlerine göre çeşitlenir. Sigortaların en yaygın kullanım alanları arasında şunlar vardır;

  • Endüstri tesisleri
  • Evler
  • Elektrik santralleri
  • Elektrikli ev aletleri
  • Okullar
  • Alışveriş merkezleri
  • Otomobiller
  • Elektrik trafoları
  • Trasformatörler

Bunlar dışında sigortalar akla gelebilecek ve elektrikle çalışan tüm cihaz veya devrelerde kullanılabilirler. Farklı çeşitlerde üretilen sigortalardan en yaygın kullanılan tür ise otomatik sigortalardır.

Sigorta Çeşitleri Nelerdir?

Manyetik ve termik akımın bulunması durumunda tesisatların korunması görevini üstlenen sigortalar kullanım alanlarına göre çeşitlenirler. Böylelikle kişilerin sigorta seçimi daha kolay olur. Piyasada bulunan sigorta çeşitleri şunlardır;

  • Otomatik Sigorta
  • Kartuş Sigorta
  • Buşon Sigorta
  • Bıçaklı Sigorta
  • Cam Sigorta
  • Anahtar Tipi Otomatik Sigorta
  • Yüksek Gerilim Sigortaları

elektrix üzerinden satın alabileceğiniz sigortalar ise otomatik, kartuş ve silindirik sigorta çeşitleridir.

Otomatik Sigorta Nedir?

Otomatik sigorta binalar ve sigorta kullanımının yapıldığı diğer alanlarda en fazla tercih edilen sigorta türüdür. Bu sigortalar daha çok hassas devreler için tercih edilirler. Elektrik tesisatlarında olması gereken ideal enerji akımının aşılması durumunda devreye girerek akımın kesilmesini sağlar. Böylelikle de tesisatı veya tesisatın bulunduğu alanların yangın gibi kötü olaylardan korunmasına yardımcı olur.

Otomatik sigortalar farklı akım değerlerinde üretilirler ve taşınması gereken akım kapasitesine göre tercih edilerek kullanılırlar. Otomatik sigortaların akım kapasiteleri 1A, 2A, 6A, 10A, 16A, 40A, 80A ve A şekillerinde görülür.

Otomatik Sigorta Tipleri Nedir ve Özellikleri Nelerdir?

Elektrik tesisatlarında en yaygın kullanılan sigorta türü olan otomatik sigortalar harflerle belirlenmiş tiplerle ifade edilirler. Otomatik sigortalarda bulunan tipler Z, D, K, B, W ve C tipi sigortalardır.

Z tipi otomatik sigorta:

Sensör devrelerinde, switch uygulamalarında ve hassas devrelerde tercih edilen otomatik sigorta çeşididir.

D tipi otomatik sigorta:

Xray cihazları, punta makineleri, kaynak makineleri ve demeraj akımının yüksek olduğu motorlarda kullanılan sigorta türüdür.

K tipi otomatik sigorta:

Elektrik balastları, güç kaynakları ve aşırı akım uygulamalarında koruma amacıyla kullanılan sigortalardır.

W tipi otomatik sigorta:

W tipi otomatik sigortalar aynı zamanda anahtarlı otomatik sigorta olarak da anılır. Yer kaplaması az olan bu sigortalar elle kumanda edilir ve şebekeye bağlanırlar. Bu sigortalarda akım değeri önceden belirlenir ve akım değerinin aşılması durumunda devrenin şebekeden ayrılmasını sağlar. Az yer kaplaması ve devrenin şebekeden ayrılmasını hızlı sağlaması nedeniyle en fazla tercih edilen otomatik sigorta türüdür.

B tipi otomatik sigorta:

Prizler ve aydınlatma için kullanılan sigortalardır. Bu sigortalar elektrik hattının korunmasını sağlar. Aynı zamanda hızlı ve L tipi sigorta olarak da anılırlar.

C tipi otomatik sigorta:

Floresan lamba, motor, trafo ve endüktif yüklerin korunmasında kullanılırlar. Bu sigortalar aynı zamanda yavaş ve G tipi sigorta olarak da anılırlar.

Otomatik Sigortaların Çalışma Prensibi

Otomatik sigortalar bobin, nüve, manivela, bimetal, mandal, çekiç, bayrak ve çıkış terminali olarak isimlendirilen parçalardan oluşurlar. Bu parçalara sahip olan sigortalar iki ana prensipte çalışırlar. Bunlar manyetik açma ve termik açmadır.

Termik Açma:

Sigortada yer alan bimetal isimli parçanın ısınmasıyla başlayan çalışma işlemidir. Bu çalışma şeklinde akım nedeniyle bimetal ısınır ve bükülür. Yaşanan bükülme sonrasında ise mandal serbest bırakılarak akımın durdurulması sağlanır.

Manyetik Açma:

Sigortada bulunan elektromanyetik alanda meydana gelen değişmeyle ortaya çıkan çalışma prensibidir. Bu çalışma biçimine kısa devre ismi de verilir. Kısa devrenin yaşanması durumunda bobin mıknatıslanır ve manyetik açıcı harekete geçer. Bunun ardından ise devre kesiciler çalışmaya başlayarak akımın durmasını sağlar.

Kartuş Sigorta ve Özellikleri Nelerdir?

Elektrik tesisatlarında tercih edilen kartuş sigorta silindir yapıya sahip olan sigorta türüdür. Bu nedenle silindirik sigorta ismiyle de anılır. Bu sigortanın en önemli özelliği eriyen tele sahip olmasıdır.

Böylelikle telin erimesine bağlı olarak hızlı açma gerçekleştirir. Sigortada yer alan telin akım nedeniyle erimesi durumunda devre açık hale gelir ve elektrik akımı durdurulur.

Otomasyon panoları, ölçü aletleri, motor anahtarlama ve parafudur korunmasında tercih edilen sigorta türüdür. Kartuş sigorta elektrix üzerinde farkı marka ve kesme kapasitelerine göre seçilebilecek ürünler arasında bulunur.

Yüksek Gerilim Sigortalar ve Özellikleri Nelerdir?

Yüksek gerilim sigortaları elektrik devrelerinde açma yapmak için kullanılan sigorta çeşitlerinden birisidir. Bu sigortaların diğer sigortalardan farkı yüksek gerilime karşı çalışmasıdır.

Optik göstergeli ve çarpma pimli olmak üzere iki türde bulunurlar. Motor koruması, transformatör koruması, gerilim trafosu koruması ve kondansatör koruması gibi amaçlarla kullanılırlar.

Buşon Sigorta ve Özellikleri Nelerdir?

Buşon sigorta eriyen tele sahip olan sigortalar arasında bulunur. Porselenden üretilmiş olan bu sigortalar buşon kapağı, gövde, buşon ve viskontak gibi parçalardan oluşurlar. Eriyen telli ya da vidalı sigorta olarak da anılırlar.

Bıçaklı Sigorta ve Özellikleri Nelerdir?

Eriyen tele sahip olan sigorta çeşitleri arasında yer alan bıçaklı sigortalar elektrik akımından kaynaklanan ısının teli eritmesi sayesinde aktif hale gelirler. Bıçaklı sigortalar NH sigorta olarak da anılırlar. Sigorta buşonu ve sigorta altlığı isimli parçalardan oluşan bıçaklı sigortalar en fazla otomotiv sektöründe kullanılırlar.

Cam Sigorta ve Özellikleri Nelerdir?

Cam sigortalar elektrik devrelerinin yüksek gerilim ve yüksek akımdan korunmasını sağlamak için kullanılırlar. Güç bakımından düşük seviyede kalan bu sigortalar piyasadaki en eski sigorta olma özelliğine sahiptir. Silindir yapıya sahip olan bu sigortalar elektronik kartlarda yaygın olarak tercih edilirler.

Gövde Tipine Göre Sigorta Çeşitleri Nelerdir?

Sigortalar kullanım alanları dışında gövde tiplerine göre de çeşitlere ayrılırlar. Gövde tipine göre sigortalar kofra tipi, duvar tipi ve tabla tipi sigortalar olmak üzere üçe ayrılırlar. Tabla (tablo) tipi sigortalar mermer üzerinde kullanılan sigorta türleridir. Duvar tipi sigortalar ise porselenden yapılan sigortalardır. Bağlama işlemi vida yardımıyla gerçekleşir. Gövde tipine göre sigorta çeşitlerinin sonuncusu ise kofra tipi sigortadır. Bu sigortaların kullanım alanı sac tablolardır. Aynı zamanda bu alanda en çok tercih edilen sigorta çeşididir.

Elektrix Sigorta Ürünleri Hangileridir?

Sigorta ve sigortalar için yardımcı ürünlere ihtiyacınız varsa elektrix sigorta kategorisini inceleyerek binalarınız veya tesisleriniz için uygun olacak sigorta ekipmanlarına erişebilirsiniz. Web sitesinde bulabileceğiniz sigorta ve sigorta ürünleri ise şunlardır;

  • 10A kartuş sigorta
  • C tipi otomatik sigorta
  • B tipi otomatik sigorta
  • GG tipi 4A kartuş sigorta
  • 50A GG silindirik sigorta
  • 6KA otomatik sigorta
  • Bıçaklı sigortalı yük kesicisi
  • Otomat aksesuarı
  • Kompakt yük kesici
  • 3 kutup kompakt
  • Elektriksel kilitleme cihazı

Bu ürünleri markalarına göre satın almanız mümkündür. Ayrıca markalara göre fiyat karşılaştırması yaparak istediğiniz otomat veya kartuş sigorta ürünleriyle yük kesicilere sahip olabilirsiniz.

Sigorta Markaları Hangileridir?

elektrix sigorta satın almak isteyenler için en kaliteli markaların ürünlerini bir araya getirerek sizlerin beğenisine sunar. Böylelikle müşterilerinin uzun ömürlü sigortaları satın alarak kullanmalarına yardımcı olur.

elektrix aracılığıyla sahip olunabilecek sigorta markaları Legrand, Siemens, Schneider Electric ve Viko markalarıdır. Bu markalara ait olan sigortaları marka, tip, kesme kapasitesi ve kutup sayısına göre filtreleme yaparak arayabilir ve doğru ürüne kategorideki tüm ürünleri incelemeden ulaşma fırsatı bulabilirsiniz.

Sigorta Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Sigorta sahibi olmak isteyenlerin sigorta tipi ve türünü seçerken dikkatli davranmaları ve ihtiyaçlarını karşılayacak sigortayı seçmeleri gerekir. Sigorta seçerken öncelikle TSE belgeli ve kaliteli sigortalar seçilmelidir.

Bunun yanı sıra motor devreleri, elektrik devreleri veya aydınlatma gibi amaçlara uygun sigortalar seçilmelidir. Ayrıca sigorta belirlerken mekanın özellikleri, elektrik amperi ve sigortanın bağlanacağı priz sayılarına dikkat edilmelidir.

Bu kriterleri göz önüne alarak kullanabileceğiniz sigorta çeşitlerini elektrix’de bulabilir ve bağlantı yaparak elektrik kullanımına başlayabilirsiniz.

Sigorta Fiyat Listesi

Otomatik veya kartuş sigortaları gibi ürünleri satın almak isterseniz fiyat listesine sitemiz üzerinde arama yaparak ulaşabilirsiniz. Fiyatlar ürünlerin markasına, kesme kapasitesi veya tip gibi özelliklerine bağlı olarak farklı şekilde belirlenmiştir.

Bu nedenle öncelikle hangi özelliklere sahip sigortayı kullanmanız gerektiğini bilmelisiniz. Sigortanın özelliklerini öğrendikten sonra siteye girerek kategoriyi inceleyebilir ve fiyat listesine ulaşabilirsiniz.

Sigorta Fiyatları

Schneider, Siemens ve Legrand markalarına ait sigortalardan almayı düşünüyorsanız TL aralığında fiyat ödemeniz gerekir. İhtiyacınız olan ürün 3 kutup kompakt ise TL’den başlayan fiyatlarla 3 kutup kompakt satın alabilirsiniz.

Kategoride bulunan tüm ürünlerin fiyatları içinse detaylı inceleme yapmanız ve aradığınız ürünü bularak satın almanız gerekir. Ayrıca elektrix’den yapacağınız sigorta alışverişlerinde TL üzerinde olan tutarınız için kargo ödemeyeceğiniz bilgisini alabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası