tramvay sürücüsü nasıl olunur / Tramvay Sürücüsü Vatman Nasıl Olunur (Metro Sürücüsü)

Tramvay Sürücüsü Nasıl Olunur

tramvay sürücüsü nasıl olunur

Vatman Nedir? Vatman Ne İş Yapar? Tren S&#;r&#;c&#;s&#; Nasıl Olunur?

Haberin Devamı

Yol güzergahı üzerinde bulunan uyarı ve levha işaretlerine dikkat etmek, güzergâh üzerinde aniden oluşabilecek durumlara karşı sürekli tetikte olmak

Talimat ve tedbirlere harfiyen uymak

Tramvay ya da metronun bakım kartlarını tutmak

Gerekli olması halinde yolcuları bilgilendirmek ve yönlendirmek

İş sağlığı güvenliği konulara uymak ve bu kurallara uyulmasını sağlamak

Metro ya da tramvayda meydana gelen teknik problemleri yetkililere aktarmak

Seyir halinde oluşabilecek tüm aksaklıklar hakkında bilgi toplamak, durumun kritiğini yapmak ve çözümün bir parçası olmak

Tren Sürücüsü Nasıl Olunur?

Vatman/tren sürücüsü olabilmek için en az lise ve dengi bir okuldan mezun olmak, erkek adayların askerlik görevini tamamlamış olması, 35 yaşından büyük olmama ile bedensel ve zihinsel herhangi bir engelinin bulunmaması gerekmektedir.

Haberin Devamı

Vatmanlar bağlı bulundukları şehir belediyelerinin bünyesinde istihdam edilmektedir. Belediyeler vatman ihtiyacı hasıl olduğu zamanlarda ilana çıkarlar ve belirli şartlar taşıması kaydıyla kişilerin vatmanlık için başvuruda bulunmasına olanak sağlarlar. Başvurusu sonrasında belirtilen şartlara uygunluk gösteren adaylar, bir kursa alınırlar.

Vatman olabilmek için gerekli olan bilgi, beceri ve yeteneklerin öğrenildiği bir kurstur. Bu kurs sayesinde adaylar vatman olabilme vasıflarına erişebilir ve vatmanlık bilgilerini öğrenebilirler. Kurs sonucunda sözlü ve yazılı bir mülakat gerçekleştirilir. Burada adaylar, öğrendiklerini hem fiziki ortamda uygulayabilme hem de kâğıt üzerine dökebilme becerilerine göre değerlendirilirler. Mülakattan başarılı bir şekilde geçen adaylar vatman olarak görevlerini icra edebilirler.

Tramvay/metro Sürücü (Vatman) mesleği ne iş yapar, nasıl olunur, meslek kodu ve tanımı nedir?

Mesleğin Bilgileri

Meslek Kodu :  

Meslek Adı : Tramvay/metro Sürücü (Vatman) 

Grup Bilgileri

M. Ana Grubu : Tesis Ve Makine Operatörleri Ve Montajcılar 

M. Alt Ana Grubu : Sürücüler Ve Hareketli Tesis Operatörleri 

M. Grubu : Ağır Yük Kamyonu Ve Otobüs Sürücüleri 

M. Birim Grubu : Otobüs Ve Tramvay Sürücüleri 

Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : İlköğretim 

jpg

Meslek Tanımı Nedir?

Meslek Tanımı : 

Tramvayı/metroyu şehir içinde güzergah hattı üzerinde kurallara uygun olarak kullanarak yolcu taşıma işini yapan kişidir.  

Görev ve İşlem Basamakları : 

Tramvay/Metro Sürücüsü (Vatman), işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:

a)            Tramvayı/metroyu  yola çıkarmadan önce gerekli kontrolleri yapmak,

b)           Belirlenen hareket çizelgesine uygun olarak, seyir esnasında aracın hızını ve duraklarda harcanan zamanı ayarlayarak tramvayı/metroyu   kullanmak,

Haberin Devamı

c)            Seyir esnasında, yol güzergahını sürekli gözlemlemek ve hat üzerindeki  uyarı ve işaretlere uymak,

d)           Seyir esnasında, yol güzergahı boyunca yayalara ve karayolu araçlarına dikkat etmek,

e)           Arızalarda ve kazalarda gerekli müdahaleyi yapmak, emniyet ve hareket amirliği tarafından kaza raporu tutulmasını sağlamak,

f)            Kendisine iletilen talimatları yerine getirmek ve gereken tedbirleri almak ,

g)            Tramvayın/metronun bakım kartlarını tutmak,

h)           Yolcuları gerektiğinde bilgilendirmek ve yönlendirmek,

i)             Yolcuların dilek ve şikayetlerini amirlerine bildirmek.    

j)             İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili kurallara uymak, uyulmasını sağlamak,   vb. görev ve işlemleri yerine getirir.

Tramvay/metro Sürücü (Vatman) Meslek Kodu Nedir?

SGK her farklı meslek için ayrı meslek kodu uygulamaktadır. Örneğin: Beton Baca Üretim Makinası Operatörü mesleği için “” kod olarak kullanılır iken Otomotiv Mühendisliği Öğretim Üyesi mesleği için “” kod olarak kullanılmaktadır. Ülkemizde standart bir veri tabanı oluşturma ve SGK prim kayıplarının önüne geçilmesi gibi nedenlerle meslek kodu belirtme zorunluluğunu bulunmaktadır.
ISCO Mesleklerin Uluslararası Standart Sınıflandırması göre;

Tramvay/metro Sürücü (Vatman) Meslek Kodu “” olarak belirlenmiştir.

İŞKUR Meslek Kodlarının sıralı tam listesi için tıklayın

Etiketler :

İBB tren sürücüsü işe alacak! İşte başvuru şartları…

İBB iştiraki Metro İstanbul AŞ, çalışan kadrosunu güçlendirmek için yeni tren sürücülerini ekibine katacak. Başvurular funduszeue.infoul adresinden başladı. Şartlara uyan herkese açık iş ilanıyla özellikle kadın istihdamına destek verilmesi amaçlanıyor.

funduszeue.info

Yayınlanma: - 11 Aralık Güncellenme:

İBB tren sürücüsü işe alacak! İşte başvuru şartları…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketlerinden METRO İSTANBUL AŞ, ,25 km hatta 13 ayrı sistemde verdiği hizmetle Türkiye'nin en büyük kent içi raylı sistem işletmecisi konumunda. istasyonda ve araç ile her gün 2 milyonun üzerinde yolcu taşıyan şirket, 2 bin kişiye istihdam sağlıyor.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun talimatıyla yeni dönemde raylı sistem yatırımları hız kazandı. Bu raylı sistemleri İBB adına işleten Metro İstanbul da kadrosuna yeni tren sürücüleri katma kararı aldı.

KADIN İSTİHDAMINA DESTEK

Aralık itibariyle tren sürücüsü ve 70 sürücüsüz metro acil müdahale personeli ile İstanbullulara güvenli ve konforlu hizmet sunmak için çalışan Metro İstanbul, kadın istihdamına destek vermek amacıyla özellikle kadın tren sürücüsü sayısını artırmayı hedefliyor.

BAŞVURULAR İNTERNETTEN YAPILIYOR

Metro, tramvay gibi kent içi raylı sistemlerde görev almak isteyen adaylar başvurularını 20 Aralık Cuma gününe kadar funduszeue.infoul adresinden yapabilecek. Değerlendirmede başarılı olan adaylar Tren Sürücüleri Eğitim Programı'na katılacak. Teknik ve teorik derslerin verildiği 4 aylık eğitimi başarıyla tamamlayan adaylar brövelerini almaya hak kazanacak.

İstanbul'da genişleyen metro, tramway vb. kent içi raylı sistem ulaşım araçlarını kullanacak adayların; İstanbul'u ve işini çok sevmesi, ekip ruhuna inanması aranan en temel özellikler…

Başvuru için aranan diğer özellikler ise şöyle:

En az Teknik Lise mezunu veya Meslek Yüksekokullarının örgün eğitim veren; Elektrik – Elektronik, Otomotiv, Motor, Bilişim Teknolojileri, Bilgisayar, Raylı Sistemler, Mekatronik,

Otomasyon ve Makine bölümlerinden mezun olmak,

En az B sınıfı ehliyete ve Psikoteknik belgesine sahip olmak,

Erkek adaylar için askerliğini tamamlamış olmak,

Vardiyalı çalışma konusunda engeli olmamak,

İstanbul Avrupa Yakası'nda ikamet etmek.

AvrupaAvrupa YakasıCumaEkrem İmamoğluİBBistanbulİstanbul Büyükşehir BelediyesiKadınkariyermetroTürkiye

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası