iş sağlığı ve güvenliği yıllık çalışma planı 2019 / İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü | İSGGM Yayınlar

Iş Sağlığı Ve Güvenliği Yıllık Çalışma Planı 2019

iş sağlığı ve güvenliği yıllık çalışma planı 2019

 

   Programın amacı, İşçi SaÄŸlığı ve Ä°ÅŸ GüvenliÄŸi konusunda donanımlı ve alan bilgilerine sahip İşçi SaÄŸlığı ve Ä°ÅŸ GüvenliÄŸi uzmanı unvanıyla nitelikli elaman yetiÅŸtirmektir. Avrupa BirliÄŸi süreci uyum yasaları çerçevesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayımlanan “İş GüvenliÄŸi Ä°le Görevli Mühendis veya Teknik Elemanların Görev, Yetki ve Sorumlulukları Ä°le Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik” iÅŸyerlerinde iÅŸ güvenliÄŸinden sorumlu mühendis, uzman ve teknik elemanların istihdamını zorunlu kılmaktadır.
   Bunun yanı sıra iÅŸyerlerinde risklerin minimize edilerek saÄŸlıklı ve güvenli bir ortam yaratılması, tehlikelerin kaynağında yok edilmesi, çalışanların bu ortamda tüm dikkatlerini iÅŸlerine vermesi neticesinde işçi ve fabrika iÅŸ veriminin artması, herhangi bir kaza sonucu yasal, vicdani ve mali sorumluluklarının en aza düşürülmesi ve bu sayede iÅŸletmenin karlılığını artırarak ülke ekonomisine katkıda bulunmak da İşçi SaÄŸlığı ve Ä°ÅŸ GüvenliÄŸi Programı’nın amaçları arasındadır.

Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu, İş Sağlığı ve Güvenliği Programı,  çalışma hayatında oluşabilecek iş kazaları ve meydana gelebilecek meslek hastalıkları ile ilgili olarak, güncel teknoloji ve bilgi ışığında özel sektöre ve kamu sektörüne; yetkin,  teknik ara eleman yetiştirmek üzere kurulmuştur.

Dünyada olduğu gibi, ülkemizde de nüfusun hızla artması, artan enerji talebi, sanayi, tıp ve bilişim teknolojilerinin gelişimi, kentleşme ve yapılanma gibi etkenlere paralel olarak imalat sanayi, inşaat, enerji sektörü de hızlı bir gelişim ve değişim göstermektedir. Günümüzde birçok alanda yeni hizmet alanlarının kurulması ve hizmete açılması ile yaygın olarak kullanılmakta olan üretim teknolojilerinin gelişmesi de iş sağlığı ve iş güvenliği teknikeri ihtiyacını artırmıştır. Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile, özel sektörde ve kamu sektöründe, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili personellerinin ( İş güvenliği uzmanı, İşyeri hekimi vb. ) istihdamı zorunlu hale getirilmiş ve bu da programımız mezunlarına olan talebi arttırmıştır.

Günümüz Türkiye’sinde bu işletme sektörlerinin daha üst bir düzeye ulaşabilmesi için bu alanda görev alacak, yetişmiş nitelikli iş sağlığı ve iş güvenliği teknikerlerine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu bölümden mezun olanların iş bulmaları oldukça geniş bir alanı kapsamaktadır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Merkezi Müdürlükleri ve diğer kamu kuruluşları ile özel sektörde iş bulabilirler. Bunun yanında, teknik eleman olarak mezun olan öğrencilerimiz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan yetkilendirilmiş kurumlar tarafından verilen eğitimler sonucunda uygulanan sınavda başarılı oldukları takdirde “İş Güvenliği Uzmanı” sertifikası da alabilirler. Böylelikle öğrencilerimiz yine kamu ve özel sektör alanında, yasal olarak da zorunlu tutulan bu istihdam alanında çalışma fırsatı bulmaktadırlar.

Programımız, teorik ve uygulamalı olarak, günümüzün şatlarına uygun, çağdaş eğitim metotlarıyla desteklenmekte ve mesleki alanda yeterli deneyime sahip olabilecek şekilde öğrencilerimizin  programımızdan mezun olmalarına olanak vermektedir.

Program şartlarını yerine getiren öğrencilerimiz, mezuniyet koşullarını sağladıkları takdirde, Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’ndan “İş Sağlığı ve Güvenliği Teknik Elemanı” unvanıyla mezun olmaktadırlar.

Yükseköğretim Girdi Göstergeleri (YÖK ATLAS)

ÖĞRETİM ELEMANLARI

Öğr. Gör. Hüsre Gizem AKALP  (Prog. Başk.)

Öğr.Gör.Uğur SAKLANGIÇ 

Öğr.Gör. Sevil ÇIRAKOĞLU

Öğr.Gör. Hüdayi TAŞÇI

DERSLER

Ders planlarına buradan ulaşabilirsiniz!

Bologna Ders Kataloğuna buradan ulaşabilirsiniz!

 

 

 

İsg Yıllık Çalışma Planı


İSG Yıllık Çalışma Planı
Bölüm:Karışık Öğretmen Dosya ve Dokümanları
Bu kategoride İsg Yıllık Çalışma Planıdosyasına benzer başka dokümanlar da bulabilirsiniz. Benzer dosyaları görmek için yukarıdaki Karışık Öğretmen Dosya ve Dokümanları linkine tıklayabilirsiniz. Emeğe ve emekçiye saygı çerçevesinde dosyayı ekleyene teşekkür edebilir, dosyaya oy verebilir, dosyaya yorum yapabilir ve dosyayı sosyal medya butonları ile facebook ve twitter sayfanızda paylaşabilirsiniz.
Dokümanı indirmek için aşağıdaki hemen indir linkine tıklayabilirsiniz.
Eklenme Tarihi

Bu doküman şimdiye kadar kez indirilmiş. (Bugün:0 , Bu ay:9)

   Bu dosyaya 0 kişi oy verdi. Oy ortalaması 0



Teşekkür Edenler:(1)Hatice Okay,


Paylaşan
Umut AkyüzDoküman Arşivi'ni gör.(Sen de Paylaş)
Teşekkür Et Şikayet EtSitene Ekle

BU DOSYAYA BAĞLANTI (LİNK) VEREBİLMEK İÇİN GEREKLİ KODLAR

BÖLÜM HAKKINDA

İş Sağlığı ve Güvenliği; işyerinde işin yapılması sırasında çalışanların karşılaştıkları sağlık sorunlarının ve mesleki tehlikelerin ortadan kaldırılması ya da azaltılması için alınması zorunlu hukuki, teknik ve tıbbi önlemleri sağlamaya yönelik çalışmalardan oluşmaktadır. İş sağlığı ve güvenliği çalışmaları, daha güvenli ve sağlıklı bir ortamda çalışmayı sağlamaya yönelik önlemlerin tümünü kapsamaktadır.

Dolayısıyla Çan Uygulamalı Bilimler Fakültesi bünyesinde yer alan İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümünün temel amacı, işletmelerde iş güvenliği sorumluluğunu üstlenebilecek yetenekte kalifiye iş gücü yetiştirmektir. Program mezunları, gerekli zorunlu eğitime katılıp ve sınavı başardıkları takdirde; “İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu” gereği tüm sanayi ve hizmet tesislerinde görevlendirilmesi zorunlu olan “İş Güvenliği Uzmanı” belgesi alma hakkına da sahip olmaktadır. Türkiye’de iş güvenliği alanında eğitimli teknik eleman sayısı ihtiyacı karşılayacak düzeyde değildir. Bu nedenle, bu hizmetleri verecek veya organize edecek yeterliliğe ve yetkiye sahip mezunlarımızın istihdam edilme olanağı yüksektir.

Dört yıllık eğitim süresince öğrenciler, programda verilen teorik ve uygulamalı eğitimler ile işyerlerinde iş kazası ve meslek hastalığı risklerinin tespit edilmesi, bu risklerin minimize edilmesi, sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamı yaratılması, tehlikelerin kaynağında yok edilmesi, çalışanların bu ortamda tüm dikkatini işine vererek kaliteli hizmet üretmesi, herhangi bir kaza sonucu yasal, vicdani ve mali sorumlulukların en aza düşürülerek işletmenin karlılığının arttırılması alanlarında uzmanlaşacak ve iş sağlığı ve güvenliği alanında işveren ve yöneticilere yardımcı olacak “İş Sağlığı ve Güvenliği Lisansiyeri” olarak mezun olacaklardır.

Bölümümüz DERS PROGRAMI ekte verilmiştir. Bölümümüz kayıt yaptıracak öğrencilerinden, devam zorunluluğu ile ilgili ÇOMÜ genelinde uygulanan yönetmelikler gereğince DERSE DEVAM ZORUNLULUĞU aranacaktır.   

VİZYONUMUZ 
İş sağlığı ve güvenliği alanında evrensel ve akademik bilgiyi kullanarak hem kamu hem de özel sektörde gereksinim duyulan eğitilmiş ve nitelikli işgücünün yetiştirilmesi için en çok tercih edilen kurum olmak.

MİSYONUMUZ 
Koruyucu ve önleyici hizmetlerin verimli ve günün şartlarına uygun bir şekilde verilebilmesi amacıyla güncel eğitim teknolojileri ile öğretim yöntemlerini geliştiren ve kullanan yetkin kadrolar oluşturarak, iş sağlığı ve güvenliği alanında nitelikli elemanları yetiştirmek.

Ekler

Eğitim Öğretim Yılı Öncesi Kayıtlı Öğrenciler için Ders İçseafoodplus.info

Göster   İndir

Eğitim Öğretim Yılı Öncesi Kayıtlı Öğrenciler için Ders Programı.doc

Göster   İndir

Eğitim Öğretim Yılı ve Sonrası Kayıtlı Öğrenciler için Ders İçseafoodplus.info

Göster   İndir

Eğitim Öğretim Yılı ve Sonrası Kayıtlı Öğrenciler için Ders Programı.doc

Göster   İndir

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir