sd kart kurtarma nasıl yapılır / SD kart Data Recovery: SD karttan dosyaları kurtarmak için

Sd Kart Kurtarma Nasıl Yapılır

sd kart kurtarma nasıl yapılır

SD karttan silinen dosyalar nasıl kurtarılır?

Adım adım kurtarma aşamaları

WebTekno''dan alınan bilgilere göre, yaşanan teknolojik gelişmeler, hayatın dijitalleşmesine yol açtı. Artık en kıymetli verilerimizden tutun tuttuğumuz bir not bile dijital ortamda saklanıyor. Ancak bunun bazı riskleri var. Örneğin SD kart olarak da bilinen taşınabilir hafıza kartları gibi ürünler çok çabuk bozulabiliyor. Bu da çoğu zaman önemli verilerin kaybına yol açıyor. Peki sd kart silinen dosyaları geri getirme işlemi nasıl yapılır? Gelin hep birlikte bu sorunun cevabına bakalım.

SD kartlar, hayatımıza büyük oranda adapte olmuş durumda. Farklı fiziksel boyut formlarına sahip olan taşınabilir bellekler, 1 TB gibi devasa depolama kapasitelerine ulaşmış durumdalar. Akıllı telefonlarda kullandığımız microSD kartlar da temelinde SD kart. Şimdi sizlere, bu tür hafıza kartından silinen dosyaları geri getirme işlemini nasıl yapabileceğimizi anlatacağız. Dilerseniz lafı daha uzatmadan detaylara geçelim.

SD kartlarda silinen dosyaları geri getirme

SD kartlar, yapıları gereğince zaten oldukça hassas ürünler. Haliyle bu ürünler kolayca bozulabiliyor. Bazen de kullanıcılar, yanlışlıkla kartlardaki verileri silebiliyorlar. Peki kaybolan verileri kurtarmanın herhangi bir yolu var mı? Elbette var. Eğer yeterince sakin kalırsanız ve aşağıda sizlerle paylaştığımız adımları tek tek uygularsanız, kaybettiğiniz dosyaları rahatlıkla geri getirebilirsiniz.

Hafıza kartlarına eklenen veriler, bazen yazılımsal çakışmalar bazen de yanlışlıkla silinmeleri nedeniyle kaybedilebiliyorlar. Bazense veriler çeşitli nedenlerden ötürü gizlenip, ulaşılamayabiliyor. Bu gibi durumların tüketicileri ne kadar etkilediğini bilen Tenorshare tarafından piyasaya sürülen 4DDiG isimli yazılımsa tam olarak bu soruna çözüm buluyor. SD karttan silinen dosyaları geri getirme işlemini yapabilen uygulama, birkaç basit dokunuş ile sizi tüm sorunlarınızdan kurtarabilir. Peki Tenorshare 4DDiG nasıl kullanılır? Gelin hep birlikte, herhangi bir nedenden ötürü kaybettiğiniz verileri nasıl geri getireceğinize hep birlikte bakalım.

Tenorshare 4DDiG ile hafıza kartından silinen dosyaları geri getirme nasıl yapılır?

Adım #1: Tenorshare 4DDiG’i indirin.

Adım #2: Verileri geri getireceğiniz hafıza kartını seçin.

Adım #3: Kurtarmak istediğiniz dosya türlerini belirleyin.

Adım #4: Taramayı başlatın.

Adım #5: Bulunan dosyaları başka bir kaynağa aktarın.

Adım #1: Tenorshare 4DDiG’i indirin

Tenorshare 4DDiG, Windows ve Mac için uyumlu olan bir uygulama. Bu da hangi bilgisayarı kullanırsanız kullanın, Tenorshare 4DDiG’i kullanabileceğiniz anlamına geliyor. Uygulamayı indirmek için yapmanız gereken tek şeyse buradaki bağlantıyı kullanarak Tenorshare 4DDiG’in indirme sayfasına ulaşmak.

Adım #2: Verileri geri getireceğiniz hafıza kartını seçin

SD karttan silinen dosyaları geri getirme işlemini sağlayan Tenorshare 4DDiG, oldukça basit bir arayüze sahip. Uygulamayı yükledikten sonra yukarıdaki fotoğraf ile karşılaşacaksınız. Yapmanız gereken ilk şey, kurtarmak istediğiniz dosyalar için doğru SD kartı seçmek. Eğer o an bilgisayarınızda birden çok hafıza kartı takılıysa, yalnızca veri kurtaracağınızı takılı tutmak işinizi kolaylaştırabilir.

Adım #3: Kurtarmak istediğiniz dosya türlerini belirleyin

Hafıza kartındaki tüm verileri istemsiz bir şekilde silmiş ya da kaybetmiş olabilirsiniz. Bu tür durumlarda verilerin tamamını kurtarmak isteyebileceğiniz gibi yalnızca fotoğrafları ya da diğer belgeleri kurtarmak isteyebilirsiniz. Tenorshare 4DDiG, bu noktada sizin için avantaj sağlıyor. Dilerseniz tüm dosya türlerini dilerseniz de yalnızca belirli bir dosya türünü kurtarmak için seçim yapabilirsiniz.

Adım #4: Taramayı başlatın

Hafıza kartından silinen dosyaları geri getirme işleminin en can sıkıcı aşamasına geldiğinizi söyleyelim. Zira bu aşamada taramayı başlatmanız ve tarama bitene kadar beklemeniz gerekecek. Bu durum, her kullanıcı için değişen bir süreç. Şöyle ki hafıza kartınız ne kadar büyük ve ne kadar doluysa, kaybettiğiniz verileri bulmak o kadar uzun sürecektir. Bu noktada beklemekten başka bir çareniz olmadığını belirtelim.

Adım #5: Bulunan dosyaları başka bir kaynağa aktarın

Tenorshare 4DDiG, tarama işlemi tamamlandıktan sonra bulduğu tüm dosyaları size gösterecek. Bu noktada iki tercihiniz var. Bunlardan bir tanesi, kaybettiğiniz tüm dosyaları kurtarmak. Böyle bir şeye ihtiyacınız yoksa da bulunan dosyaları inceleyebilir, yalnızca kurtarmak istediğiniz dosyalar için yeni bir konum belirledikten sonra “Recover” butonu ile veri kurtarmaya başlayabilirsiniz.

Tenorshare 4DDiG ile silinen ya da kaybolan dosyaları kurtarmak işte bu kadar kolay. Eğer yukarıdaki aşamaları büyük bir dikkatle tekrarlarsanız, verilerinizi kurtarma noktasında hiçbir sorun yaşamayacağınızı belirtmek isteriz.

Hasarlı SD Kart Nasıl Düzeltilir ve Hasarlı SD Karttan Veri Kurtarma Nasıl Yapılır

Hasarlı SD Kart Hatasını “Biçimlendirmeden” Düzeltebilir miyim?/Onarabilir miyim?

“Bu sabah Android telefonumdaki bazı fotoğrafları Facebook’ta paylaşmaya çalıştığımda ‘SD kart hasarlı. Kartınızı yeniden biçimlendirin’ şeklinde bir SD kart hata mesajı aldım. Tıkladığımda, ‘SD kart biçimlendirilsin mi? Kartınızdaki tüm veriler kaybolacak’ uyarısını aldım. Kartı biçimlendirmedim çünkü içerisinde yüzlerce fotoğraf, en sevdiğim filmlerden oluşan bir koleksiyon ve  düzinelerce belge dahil birçok önemli dosya var. Hasarlı SD kartı hatasını biçimlendirmeden düzeltmek veya onarmak için kullanabileceğim herhangi bir çözüm var mı? Güvenilir bir SD kart kurtarma tekniği var mı? Verilerimi geri getirmem gerekiyor.”

your sd card is damaged and you need to reformat it

SD kartınız veya USB’niz hasar gördüğünde veya bozulduğunda, verileriniz genellikle erişilemez olur. Bilgisayarınızda açmayı denerseniz, dosya veya dizin bozuk olduğu ve okunamadığı için Windows kartın erişilemez olduğunu hatırlatır. Tüm verilerinizi geri getirmek ve kartınızın tekrar çalışmasını sağlamak için, ilk olarak hasarlı SD kartı düzeltin ardından kaybolan dosyaları kurtarın.

Başlamadan önce dikkat etmeniz gereken bir şey; verilerinizi tamamen kurtarana dek hasarlı SD kartı kullanmayı bırakın. Aksi halde verilerin üzerine yazılması nedeniyle veri kurtarma işleminde sorun yaşayabilirsiniz.

İlk Olarak. Veri Kaybı Olmadan Bozuk SD Kartı Onarın/Düzeltin

Aslında SD kartınız FİZİKSEL OLARAK bozulmadığı sürece, bilgisayarınız algılayabilir ve bilgisayarınız bir sürücü harfi atar; mantıksal hatayı düzeltmek için aşağıdaki yöntemleri izleyebilirsiniz.

1 . Hasarlı SD Kartı Düzeltmek için CMD’yi Kullanın

Hasarlı SD kartı onarmak için ilk seçeneğiniz “chkdsk” komutudur. Bozuk SD kartı düzeltmenizi veya onarmanızı ve aygıttaki tüm önemli dosyalarınıza tekrar erişmenizi sağlar. Komutun nasıl çalıştığını görelim. (Windows 7’de gösterilmiştir.)

1 . SD kartınızı bir kart okuyucu ile bilgisayarınıza takın.

2 . Başlat menüsüne gidin, arama çubuğuna “cmd” yazıp enter’a bastığınızda programlar listesinde “funduszeue.info”yi göreceksiniz.

3 . “funduszeue.info”ye tıklayın ve ardından bozuk SD kartınızı biçimlendirmeden düzeltmenize izin veren aşağıdaki komut penceresini göreceksiniz.

Using chkdsk to fix a corrupted SD card without data loss step 1

4 . "chkdsk /X /f [sd card letter]:" veya "chkdsk [sd card letter]: /f" yazın.

Using chkdsk to fix a corrupted SD card without data loss step 2

Örneğin, kartınızın sürücü harfi G ise, "chkdsk /X /f G:" veya "chkdsk G: /f” yazın.

Tüm bu adımları tamamladıktan sonra, Windows SD kartın dosya sistemini kontrol etmeye ve düzeltmeye başlayacaktır. Genellikle birkaç dakika sürer. Bundan sonra, komut penceresinde “Windows dosya sisteminde düzeltmeler yaptı” iletisini görürseniz, tebrikler, hasarlı SD kart başarıyla düzeltilmiştir, verilerinizi tekrar görebilirsiniz.

2 . SD Kartı Tarayın ve Onarın

CMD’yi kullanmak istemiyorsanız, SD karta sağ tıklayıp özellikler menüsünden mantıksal hatayı onarmayı da seçebilirsiniz.

1 . SD kartı PC’nize takın.

2 . Bilgisayarım > SD kart yolunu izleyin.

3 . SD karta sağ tıklayın ve Özellikler’i açın.

4 . Araçlar sekmesine tıklayın.

5 . “Denetle” butonuna tıklayın.

check and repair the damaged sd card

6 . Tarama işleminin tamamlanmasını bekleyin. Tamamlandığında tarama penceresini kapatın.

7 . USB flash belleğin simgesine sağ tıklayın ve “Çıkar”a tıklayın. Ardından SD kartı çıkarın.

PAYLAŞ

“Harika! EaseUS tarafından sağlanan çözümü uyguladım ve önemli hiçbir şeyi kaybetmeden hasarlı SD kartı düzelttim. Kesinlikle bir şans vermelisiniz…”

İkinci Olarak. Onarılan SD Karttan Verileri Kurtarın

SD kartınızı başarıyla onardıktan sonra erişebilirsiniz. Dosyalar hala SD karttaysa, lütfen en kısa sürede SD kart verilerini başka bir yere aktarın. Dosyalar kayıpsa, profesyonel bir veri kurtarma aracının yardımıyla kurtarın.

EaseUS dosya kurtarma yazılımı, çeşitli veri kaybı durumlarında silinmiş, biçimlendirilmiş veya erişilemez verileri kurtarmak için kullanılabilen profesyonel bir veri kurtarma programıdır.

Bilgisayar hard disklerinden veri kurtarmayı, biçimlendirilen USB disk ve SD kart, CF kart vb. gibi tüm depolama ortamlarını kurtarmayı destekler. Güçlü veri kurtarma kapasitesi ve sezgisel kullanıcı arayüzü ile hasarlı SD karttan verilerinizi kurtarmak için en iyi seçimdir. Tüm verilerinizi aldıktan sonra, hasarlı SD kart hatasını düzeltmek için SD kartı biçimlendirebilirsiniz.

SD kart veri kurtarma için tam sürümü satın almadan önce, kartınızı taramak ve programın hangi dosyaları kurtarabileceğini denetlemek için deneme sürümünü indirin. İşe yararsa, önemli verilerinizi kurtarırsınız.

SD karttaki dosyalar kaybolduğunda hemen SD kartı kullanmayı bırakın. Kartı kullanmaya devam etmek, verilerin üzerine yazılma olasılığını büyük ölçüde artıracak, bu da SD karttan silinen verileri geri getirmenizi, kurtarmanızı zorlaştıracaktır.

1. EaseUS Veri Kurtarma Sihirbazını PC'nize indirin ve kurun.

select data loss location

2. Kaybolan verileri aramak ve kurtarmak, geri getirmek için veri kurtarma aracını kullanın. Bir depolama birimi veya verilerinizin kaybolduğu belirli bir klasörü seçin ve ardından Tara butonuna tıklayın.

scan the drive for lost data

3. Tarama tamamlandığında, tarama sonucu listesinden kurtarılabilir dosya ve klasörleri bulun. Dosyaları seçin ve ardından Kurtar butonuna tıklayın. Kurtarılan verileri kaydetmek için bir konum seçerken ilk sürücüyü kullanmamalısınız.

preview and recover the data

Ardından bulunan SD kart dosyalarını PC’nizde güvenli bir yere veya harici depolamaya kaydetmek için Kurtar’ı tıklayın.

PC için İndirMac için İndir

SD kart veri kurtarma videosu:

Bozuk Android SD Kart ve SD Kart Kurtarma Nasıl Onarılır [ Kılavuzu]

SD kart, bir gün bozulabileceğinden, verilerinizi telefonunuza kaydetmek için % güvenli bir yer değildir. Maalesef oluyorsa, lütfen sakin olun. Burada, bazı yollar hakkında bilgi edineceksiniz. bozuk Android SD kartını düzeltin ve verilerinizin bozuk SD kartta kaybolmasını önleyin.

SD kart, Android cihazların çoğunda yaygın olarak genişletilebilir depolama alanı olarak kullanılır. Android telefonunuzda hafıza alanınızı boşaltmak için telefonlarınızı, videolarınızı, müziklerinizi, uygulamalarınızı veya diğer türlerdeki diğer belgelerinizi SD karta gönderebilir ve kaydedebilirsiniz.

Bu nedenle, SD kartınız bozulursa ve üzerine kaydettiğiniz tüm veriler kaybolursa sıkıntılı görünüyor.

Hasarlı bir hafıza kartından veri kurtarmak zor olsa da, bozuk bir SD karttan veri kurtarmanız da mümkündür. Bozuk android sd kartını düzeltmek için size çeşitli yöntemler tanıtılacaktır.

Bozuk Android SD Kartını Düzeltmeden Önce:

Birkaç yıldır yazılım geliştirmeye odaklanarak Android kullanıcıları için güvenilir ve kullanımı kolay bir araç oluşturduk.

Bu ipucunu kontrol edin:İndir FoneDog Android Veri Yedekleme ve Geri Yükleme Android verilerinizi güvenli ve kolay bir şekilde cihazlara geri yüklemek için bir SD karta en iyi alternatif olmak. Bozuk SD kartı düzeltmek için elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışmanız için aşağıda bazı temel çözümler topladık.

Android Veri Yedekleme ve Geri YüklemeTek tıklamayla Android verilerini seçerek bilgisayara funduszeue.infoeme dosyalarınızı şifreleyin+ Android cihazla funduszeue.info indirBedava indirFoneDog Android Veri Yedekleme ve Geri Yükleme

I. SD Kartınızın Bozulup Bozulmadığını Anlamak İçin BelirtilerII. Bozuk Android SD Kartını Düzeltme YöntemleriIII. Bozuk Bir Android SD Kartı için Veri Kaybını Önleyen Yazılım

İnsanlar ayrıca okurAndroid Cihazınızın SD Kartı Nasıl YedeklenirSamsung SD Kart Kurtarma Kılavuzu: Samsung SD Kartından Verileri Kurtarın

I. SD Kartınızın Bozulup Bozulmadığını Anlamak İçin Belirtiler

Çoğunlukla, telefonunuz SD kartınız bozulduğunda size "SD kart hasarlı: SD kart zarar görmüş. Yeniden biçimlendirmeyi deneyin" uyarısını verir.Android Bozuk SD Kart


SD kartınızın bozuk bir durumda olduğunu gösteren başka belirtiler veya ipuçları da bulabilirsiniz.

  • Daha önce SD karta kaydettiğiniz bir dizi dosya kaybolur;
  • SD kart tanındı, ancak bir PC'ye bağlandığında içinde kayıtlı hiçbir dosya yok, aynı zamanda "SD kart biçimlendirilmedi, şimdi biçimlendirmek istiyor musunuz" mesajını gösteriyor.
  • Android telefonunuzdaki normal fotoğraflar veya videolar, anormal "yazma korumalı" SD karta kaydedilemez;
  • Gereksiz fotoğraflar veya videolar SD kartta silinemedi;
  • SD kartta yeni oluşturulan dosyalar, onları kopyalamanıza, silmenize ve hatta görüntülemenize izin vermez.

Android SD Kart Bozuk

Yukarıdaki belirtilerden birine yakalandıysanız, SD kartınız bozulmuştur ve erişilemeyen verileri kurtarmak için bazı yöntemler deneyebilirsiniz.

II. Bozuk Android SD Kartını Düzeltme Yöntemleri

Android'de Bozuk Android SD Kartını Düzeltmek için 4 Çözüm

  • #1. SD Kartı Diğer Cihazlarda Deneyin
  • #2. Bir Sürücü Harfi Atayın
  • #3. Chkdsk Komutunu Kullan
  • #4. Bozuk SD kartı biçimlendirme

1. SD Kartı Diğer Cihazlarda Deneyin

SD kartın bozuk olup olmadığından emin olmak için SD kartınızı başka cihazlarda tekrar denemek gereksiz bir davranış olmayacaktır. Çoğu zaman SD kart, Android telefonlarınızla uyumlu olmadığı için çalışmaz. Böyle bir durumda SD kartınızı bir PC'ye bağlayabilir ve verilerinizi geri yükleyebilirsiniz.

2. Bir Sürücü Harfi Atayın

PC'ye bağlanan bir kart okuyucudaki SD kartınız okunamadığında, bunun nedeni PC'nin kart okuyucuya C, D, E gibi bir sürücü harfi atamamasıdır. Kart okuyucunuza bir sürücü harfi atandığını gördüğünüz için şanslı olsanız da, daha sonra "lütfen diski E sürücüsüne yerleştirin" mesajını da görebilirsiniz. Aşağıdaki adımlar, Windows'ta manuel olarak bir sürücü harfinin nasıl atanacağı ile ilgilidir:

Adım 1. SD kartınızı Android telefonunuzdan çıkarın ve bir kart okuyucu aracılığıyla bir PC'ye bağlayın.

Adım 2. Bilgisayarım'a sağ tıklayın ve Yönet'i seçin.

Adım 3. Sol tarafta Disk Yönetimi'ni bulun ve seçin.

Adım 4. Sanal disk hizmeti yüklenene kadar SD kartınıza sağ tıklayarak Change Drive Letter and Paths öğesini seçin.

Adım 5. Sürücü harfine tıklayın ve ardından Değiştir'i seçin.

Adım 6. Doğru sürücü harfini seçin ve Tamam'ı onaylayın, ardından SD kartın tanınıp tanınmadığını kontrol edin.Windows Sürücü Mektubu Değiştir

3. Chkdsk Komutunu Kullanın

Chkdsk Komutunun kullanılması, SD kartınızın bozulmasını daha da düzeltmek için bir PC veya bilgisayar ile bir iletim gerektirir.

Adım 1. Bilgisayarınızda veya PC'nizde Komut penceresini başlatın. Windows + S tuşlarına basarak arama çubuğunu açabilir ve arama çubuğuna cmd yazabilirsiniz. Ardından Komut İstemi oluşur ve yönetici olarak çalıştırmak için sağ tıklayın.

Adım 2. SD kartınızı bir kart okuyucuda bilgisayara bağlayın. Bilgisayarımdaki sürücü harfini kontrol edin ve hatırlayın.

Adım 3. Komut penceresinde SD kartınızın Sürücü Harfi, iki nokta üst üste ve /f ile birlikte "chkdsk" yazın. Örneğin, Sürücü Harfi G ise, şunu yazmanız gerekir: chakdsk g: /f.

Adım 4. Enter'a basın ve bilgisayarın bozuk SD kartınızı düzeltmesini bekleyin.
Chkdsk Komutu Bozuk Kartı Düzeltme

4. Bozuk SD kartı biçimlendirme

Erişilemeyen verilerinize daha az dikkat ederseniz, bozuk SD kartı biçimlendirmeyi de deneyebilirsiniz. Lütfen SD kartı Windows'ta biçimlendirin:

Adım 1. Bir kart okuyucudaki SD kartınızı bir PC'ye bağlayın.

Adım 2. Bilgisayarım'da SD kartınıza sağ tıklayın.

3. Adım. Ardından Format'ı seçin ve daha sonra açılır pencerede Cihaz Varsayılanlarını Geri Yükle > Başlat'a tıklayın.

Adım 4. İsterseniz, PC'nizin SD kartı derinlemesine taramasını sağlamak için Hızlı biçimlendirme seçeneğinin işaretini kaldırın.

Adım 5. PC'nin SD kartınızı düzeltmesini bekleyin.Windows Biçimi SD Kart


Dikkatli ol:
SD kartınızı biçimlendirmek, içindeki tüm verilerinizi SİLMEK anlamına gelir.

III. Bozuk Bir Android SD Kartı için Veri Kaybını Önleyen Yazılım

Bir Android akıllı telefon kullanıcısına gelince, genişletilebilir depolama için SD karta daha fazla önem verebilirsiniz. Ancak, bir SD kart yok % verilerinizi veya bir aracı güvenli bir şekilde saklamak için % kaybolan verilerinizi kurtarmanıza yardımcı olacağından emin olun.

Böylece, bir gün verilerinizi kaybetme olasılığının farkında olmak üzeresiniz.

  1. Bir SD kartın sınırlı bir ömrü vardır. Ortalama olarak, bir SD kart, yaklaşık kez yazma veya silme işlevlerini gerçekleştirebilir. Bu nedenle, birkaç yıllık kullanımdan sonra yeni bir SD kartı değiştirmeniz ve eski SD kartındaki verileri aktarmanız gerekebilir.
  2. Ayrıca, SD kartınızdaki bazı önemli verileri PC'nizde de yedeklemeniz gerekir. Bozuk bir SanDisk SD kartı için veri kaybını düzeltmenin en kolay ve en etkili yolu, FoneDog Data Recovery gibi bir araç kullanmaktır. Kullanabilirsiniz FoneDog Veri Kurtarma verilerinizi ve silinen verileri veya yazılımı seçerek kurtarma,FoneDog Veri Yedekleme ve Geri Yükleme, esas olarak Android verilerini yedeklemek için özel bir yazılım.

Bedava indirBedava indir

Taranacak Dosya Türlerini SeçinSonunda, okuduğunuz için teşekkürler ve yukarıdaki yöntemlerin sizin için yararlı olacağını umuyoruz. Ayrıca, umut FoneDog Android Veri Kurtarma kayıp verileri geri bulmanıza yardımcı olabilir.

Bedava indir Bedava indir

İnsanlar Ayrıca Okumak:
Deneyebileceğiniz En İyi Samsung Veri Kurtarma
Android'den Silinen Dosyaları Kurtarmak

> yedek > Bozuk Android SD Kart ve SD Kart Kurtarma Nasıl Onarılır [ Kılavuzu]

SD Hafıza Kartındaki Silinen Dosyalar Nasıl Geri Yüklenir?

Pek çok cihazda harici depolama amacıyla SD kart kullanımı yaygın olarak devam ediyor. Ancak her harici depolama aygıtında olduğu gibi SD kartlarda da dış etkenlere bağlı sorunlar nedeniyle dosyalar silinebilir ya da kullanıcı yanlışlıkla bu dosyaları silebilir. SD kart kurtarma işlemi için silinen dosyaları geri almak mümkün ancak bu işlemin her zaman başarılı sonuç vereceğinin ya da tüm dosyalar geri getirilebileceğinin garantisi yok.

Peki, silinen dosyaları geri getirmek için SD kart kurtarma işlemi nasıl yapılır? SD kart kurtarma işlemi için kullanabileceğiniz bazı programlar var. Çok yüksek boyutlu dosya kurtarma işlemleri için ücretli abonelik sunulsa da, daha düşük boyutlu dosyalar için Disk Drill SD kart kurtarma yazılımını kullanabilirsiniz. Kesin sonuç garantili bir işlem olmasa da yine de deneyerek olabildiğince çok dosya kurtarmanız mümkün.

sd kart kurtarma

SD kart kurtarma işlemleri: 

  • Adım #1: Buradan Disk Drill SD kart kurtarma yazılımını bilgisayarınıza indirin,
  • Adım #2: Size en uygun SD kart kurtarma yöntemini seçin,
  • Adım #3: Kayıp veri tarama işlemini başlatın,
  • Adım #4: Kurtarmak istediğiniz dosyaları seçin,
  • Adım #5: Kurtardığınız dosyaları farklı bir klasöre kaydedin,

Adım #1: Disk Drill SD kart kurtarma yazılımını bilgisayarınıza indirin:

disk drill

Disk Drill SD kart kurtarma yazılımı, harici depolama aygıtlarında silinen dosyaları kurtarma amacıyla geliştirilmiş bir programdır. Ücretsiz olarak indirebileceğiniz Disk Drill ile MB’a kadar olan veriyi ücretsiz olarak kurtarabilirsiniz. MB ve daha yüksek boyuttaki veriyi kurtarmak için ücretli paketleri inceleyebilirsiniz.

Adım #2: Size en uygun SD kart kurtarma yöntemini seçin:

sd kart kurtarma

Disk Drill yazılımını bilgisayarınıza indirdikten ve kurulumu tamamladıktan sonra SD kartı bilgisayarınıza bağlayın ve program üzerinden seçin. Ardından size en uygun olan SD kart kurtarma yöntemini seçin. Genel olarak All Recovery Methods yöntemi tavsiye ediliyor.

Adım #3: Kayıp veri tarama işlemini başlatın:

kayıp veri tarama

Size en uygun olan SD kart kurtarma yöntemini seçtikten sonra Search for Last Data butonu ile kurtarma işlemini başlatın. Kurtarma işleminin uzunluğu, kurtarmak istediğiniz SD kart verilerinin boyutuna göre değişiklik gösterebilir. İşlem tamamlanana kadar programı ya da bilgisayarınızı kapatmayın ve SD kart bağlantısını kesmeyin.

Adım #4: Kurtarmak istediğiniz dosyaları seçin:

sd kart kurtarma

SD kart kurtarma işlemi tamamlandığı zaman karşınıza SD kartınızdan kurtarılan tüm klasör ve dosyalar çıkacak. Tüm dosyaların kurtarılamayabileceğini unutmayın. Kurtarılan dosyalar arasından elle ya da otomatik olarak arama yaparak istediğiniz tüm dosyaları seçin.

Adım #5: Kurtardığınız dosyaları farklı bir klasöre kaydedin:

disk drill sd kart kurtarma

Kurtarmak istediğiniz tüm dosyaları seçtikten sonra Recover butonuna tıklayın ve bu dosyaların kaydedileceği hedef klasörü belirleyin. Kurtarma işlemi yaptığınız SD karttaki sorunların devam ediyor olabileceğini dikkate alarak hedef klasör olarak bilgisayarınızdaki farklı bir klasörü seçmeniz tavsiye ediliyor. 

SD kart kurtarma işlemi için dikkat edilmesi gerekenler:

sd kart

Disk Drill SD kart kurtarma yazılımı, içindeki dosyaları yanlışlıkla sildiğiniz ya da farklı bir sorundan dolayı içindeki dosyalar kendiliğinden silinen SD kartları kurtarmak için kullanabileceğiniz, en başarılı sonuç veren yazılımlardan bir tanesidir. Ancak yine de bu yazılımın bile kurtaramayacağı dosyalarınız olabilir. 

SD kart içindeki dosyaların silinmesine neden olabilecek sorunlardan en yaygın olanı aygıtın kapmış olduğu bir virüs ya da kötü amaçlı yazılımdır. Bu nedenle SD kart kurtarma işlemi sonrası karşınıza çıkan dosyalar konusunda dikkatli olun. Kurtarılan dosyalar arasında virüse ya da kötü amaçlı yazılıma ait dosyalar da olabilir. Yalnızca bildiğiniz dosyaları kurtarma konusunda titiz davranmalısınız.

İleride yeniden böyle bir problem ile karşılaşmamak için birden fazla aygıt üzerinden yedekleme yolunu tercih edebilirsiniz. Verilerinizi yalnızca harici depolama aygıtlarında değil, farklı bulut depolama sunucularında da yedeklemelisiniz. Verilerinizin boyutu yüksek ise ücretli abonelikler kullanmak zorunda kalabilirsiniz ancak olası veri kaybını önlemek için ödenmesi gereken bir bedeldir.

Piyasada Disk Drill benzeri pek çok farklı SD kurtarma yazılımı bulunuyor. Bu nedenle yalnızca tek bir yazılıma bağlı kalmak zorunda değilsiniz. Ancak bir yazılıma güvenmeden önce farklı kaynaklar üzerinden araştırma yaptığınızdan ve yükleme dosyasını yazılımın resmi internet sitesinden indirdiğinizden emin olun.

disk drill

SD kart içindeki dosyalar neden silinir?

  • Yanlışlıkla biçimlendirme işlemi yapılmış bir SD kartın içindeki tüm dosyalar silinir.
  • SD kart içindeki dosyalar yanlışlıkla kullanıcı tarafından silinebilir.
  • SD karta bulaşan bir virüs ya da kötü amaçlı yazılım nedeniyle dosyalar silinebilir.
  • Kullandığınız SD kart, üretim hataları nedeniyle sorunlu yani bozuk olabilir.
  • Diğer harici depolama aygıtları gibi SD kart da dış etkenler nedeniyle hasar almış olabilir.
  • Kartınızdaki sistem dosyaları değişikliğe uğradığı için dosyalar silinmese bile görüntülenemiyor olabilir.

SD kart içindeki dosyalar kendi kendine nasıl silinir sorusunun en yaygın yanıtları bu şekildedir. Elbette, her zaman karşılaşılmasa da SD kart içindeki verilerin kaybolmasına neden olabilecek farklı sorunlar da ortaya çıkabilir. Olabilecek her ihtimale karşı birden fazla harici depolama aygıtı üzerinden ve bulut depolama sunucuları üzerinden yedekleme yapmayı unutmayın.

Yanlışlıkla ya da bir sorun nedeniyle silinen dosyaları kurtarmak için SD kart kurtarma işlemi nasıl yapılıradım adım açıladık ve dikkat etmeniz gereken noktaları anlattık. SD kurtarma işlemi için güvenilir olmayan kaynaklardan indirdiğiniz yazılımlara güvenmeden önce yeterince araştırma yaptığınızdan emin olun.

Emoji İle Tepki Ver

11

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası