anadolu yakası rakı / İstanbul’un En Ünlü 11 Meyhanesi - Nefis Yemek Tarifleri

Anadolu Yakası Rakı

anadolu yakası rakı

Fonda Türk sanat müziği ezgileri, salaş bir dekorasyon tarzı, loş ışıklar, çilingir sofrası, mutfaktan gelen mis gibi meze ve balık kokuları… Yüzyılları kapsayan köklü bir tarihe sahip meyhane kültürünün yerini gerçekten de başka hiçbir şey tutmuyor. Söz konusu kültürü hâlen yaşatmayı başaran birçok işletme de hemen yanı başımızda, İstanbul’un farklı noktalarında yer alıyor. Siz de salaş ortamı, lezzetli yemekleri ve kendine has ruhuyla ön plana çıkan meyhaneleri ziyaret etmek istiyorsanız aşağıdaki önerilere göz atmanız yeterli.

İstanbul yüzyıllardan beri meyhaneleriyle ünlü bir şehir. Hatta meyhaneler, farklı etnik kökenlere, hayatlara ve kültürlere sahip kişilerin asırlardır aynı dost sohbetlerinde buluşabilmesinde de çok önemli bir rol oynuyor. Osmanlı döneminin çok uluslu nüfusunun ağırlıklı olarak yoğunlaştığı Balat, Beyoğlu ve Kadıköy gibi semtlerde, meyhane kültürü hâlen korunuyor. Zaman geçiyor ve çağ değişiyor ama bazı gelenekler ve alışkanlıklar yıllara meydan okuyarak varlığını sürdürüyor.

Aslına bakarsanız, meyhane kültürünü ve adabını günümüz koşullarına doğru şekilde adapte ederek geçmişle bugünü sentezleyen bir işletme yaratmak gerçekten de zor. Malum, rakının nasıl içilmesi gerektiğine ya da meyhane adabının kurallarına dair her kafadan bir ses çıkıyor artık. Ancak meyhane masalarına ve ortamına baktığımızda aslolanın paylaşmak ve keyifle sohbet edebilmek olduğunu görüyoruz. Herkesin durmadan bir yere yetişmeye çalıştığı, insani duyguların bile kimi zaman gözden kaçırıldığı günümüz çağında, bu tip dost sohbetlerinde bulunmak insana biraz olsun nefes alma şansı tanıyor.

Yıllardır meyhane kültürünü koruyabilen işletmeler her akşam anason kokusuna, birbirinden özel hatıralara, samimi sohbetlere ve nefis lezzetlere ev sahipliği yapıyor. Kapısından içeri girdiğiniz anda ruhunu hissedebileceğiniz bu mekanlar, günlük yaşamın stresinden uzaklaşmak ve biraz kafa dağıtmak için birebir. Peki, gerçekten “İstanbul meyhanesi” olarak tanımlayabileceğimiz mekanlar hangileri? Bu sorunun yanıtı da sizi aşağıdaki listede bekliyor.

1. Barba Vasilis Rum Meyhanesi

Osmanlı döneminde farklı etnik kökenlere ev sahipliği yapan semtlerin başında gelen Balat’ta bulunan Barba Vasilis Rum Meyhanesi, geleneksel ve modern lezzetleri buluşturan zengin bir mutfağa sahip. Troya Butik Otel’in zemin katında yer alıyor ve 7/24 açık. Mevsiminde balıkların ve günlük mezelerin ağırlıklı olduğu menüde özellikle ahtapot ızgara çok seviliyor. Ayrıca, işletmede kahvaltı servisi de veriliyor. Barba Vasilis Rum Meyhanesi Balat’ın en popüler duraklarından biri olduğu için, ziyaret öncesinde rezervasyon yaptırmak şart.

BalatMeyhaneler

yılından beri Balat’ta hizmet veren Barba Vasilis Rum Meyhanesi, sıcacık atmosferi ve leziz yemekleriyle ziyaretçilerin beğenisini kazanmayı başarmış. Balat’taki Troya Butik Otel’in zemin katında konumlanmış olan bu küçük ve

2. Kör Agop Restaurant

Meyhane kültürünü günümüze dek taşımayı başarmış bir diğer adres de Kumkapı’da bulunan Kör Agop Restaurant. İstanbul meyhanelerinden en köklülerinden biri olduğu için müdavimi çok. İsmini kurucusu Agop İnciyan’dan alan meyhane, kapılarını gece ’de kapatıyor. Nesilden nesile aktarılarak günümüze ulaşmış asırlık tarifler kullanılarak hazırlanan lezzetler arasında hem soğuk mezelerin hem de ara sıcak ve ana yemek çeşitlerinin her türlüsüne rastlamak mümkün. Mekanın üst katında bazı günlerde fasıl da yapılıyor.

KumkapıMeyhaneler

İstanbul’un tarihi sokaklarıyla ve nostaljik atmosferiyle ön plana çıkan semtlerinden biri olan Kumkapı’da yer alan Kör Agop Restaurant, geçmişteki meyhane kültürünü hâlen koruyan mekanlar arasında. Şehrin en eski meyhanelerinden biri

3. Madam Despina Meyhanesi

İsmini kurucusundan, yani Türkiye’nin ilk kadın meyhanecisi olan Madam Despina’dan alan Despina Meyhanesi, Kurtuluş’un en nostaljik duraklarından biri. Neredeyse seksen yıllık bir tarihe sahip olduğu için mekanın kapısından içeri girdiğiniz anda tarihin tozlu sayfalarına doğru bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Deniz ürünlerinin ve soğuk mezelerin ağırlıklı olduğu menüde, her damak zevkine uygun seçenekler mevcut. Yaz aylarında açık havada vakit geçirmek isteyen ziyaretçiler, Despina Meyhanesi’nin bahçe kısmında da oturabiliyor. Ayrıca, boş masalarda şarap şişelerine rastlarsanız şaşırmayın. Despina Meyhanesi’nde rezerve tabelası yerine boş şarap şişesi kullanılıyor.

FeriköyMeyhaneler

Madam Despina tarafından yılında kurulan, böylece Madam’a da Türkiye’nin ilk kadın meyhanecisi olma unvanını kazandıran Despina Meyhanesi, buram buram nostalji kokan bir atmosfere sahip. Samimi ve salaş dekorasyonuyla dikkat

4. Tarihi Cumhuriyet Meyhanesi

Kuruluş yılı tam olarak belli olmasa da yılında kurulduğu varsayılan, belki de tarihi daha da eskilere dayanan Tarihi Cumhuriyet Meyhanesi, salaş ve nostaljik bir ortam arayanlar için harika bir seçenek. Köklü geçmişi sayesinde hâlen Beyoğlu’nun en sembolik noktalarından biri olarak görülüyor. Balık Pazarı’nın içinde bulunan meyhane, turistik açıdan da oldukça popüler. Bu nedenle burada rezervasyonsuz yer bulmak pek mümkün olmuyor.

BeyoğluMeyhaneler

Adından da anlaşılabileceği üzere Türkiye’nin en eski meyhanelerinden biri olan Tarihi Cumhuriyet Meyhanesi’nin tam olarak hangi yılda kurulduğu belirsiz. Ancak cumhuriyetin ilk yıllarında kurulan birçok işletme gibi bu meyhanenin de

Öğlen saatlerinden gece ’ye dek hizmet veren Tarihi Cumhuriyet Meyhanesi’nin geçmişte ağırladığı misafirler arasında hem Türk edebiyatının ustaları hem de Atatürk var. Hatta Atatürk’ün ziyaretleri esnasında oturmayı tercih ettiği masa, bugün hâlen sonsuza dek rezerve edilmiş şekilde baş köşede duruyor. Mekanın en üst, yani üçüncü katında bazı akşamlarda fasıl da düzenleniyor.

5. Asmalı Cavit

Duvarlarını süsleyen film ve tiyatro afişleriyle sizi ilk andan içine alabilen sıcacık bir atmosfere sahip olan Asmalı Cavit, adından da anlaşılabileceği üzere Asmalı Mescit’in göz bebeği olan mekanlardan biri. Hatta Vedat Milor da Asmalı Cavit’i ziyaret ederek rehberine eklemiş ve yazısına “Meyhane ruhu ölmemiş, Asmalı Mescit’te yaşıyor ” diye not düşmüş.

Asmalı MescitMeyhaneler

Asmalı Mescit’in en popüler meyhanelerinden biri olan Asmalı Cavit, ünlü gastronomi yazarı Vedat Milor’dan da tam puan almayı başarmış bir mekan. Milor’un da kendi rehberinde belirttiği gibi, Asmalı Cavit’e girdiğinizde

Birçok farklı rakı çeşidinin bulunduğu Asmalı Cavit’in menüsünde yok yok. Özellikle mezgit sote, kiremitte işkembe ve ahtapot salatası ziyaretçiler tarafından çok beğeniliyor. Balık sevmeyenler için ana yemekler arasında köfte seçeneği de var. İşletme turistler tarafından da yoğun ilgi gördüğü için, gitmeden önce mutlaka rezervasyon yaptırılması öneriliyor.

6. Güneşin Sofrası Meyhane

Yemyeşil bahçesi sayesinde açık hava meyhaneleri sevenlerin müdavimi olduğu Güneşin Sofrası Meyhane, Kadıköy’de, Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nin hemen yanında konumlanıyor. Yaz aylarında neredeyse tüm misafirler bahçede otursa da kış sezonunda da tarihi binanın içinde oturmak mümkün.

OsmanağaMeyhaneler

Kadıköy’ün en popüler duraklarından biri olan Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nin hemen yanında yer alan Güneşin Sofrası Meyhane, içinde vakit geçirmeye doyamayacağınız bir bahçeye sahip. Salaş dekorasyonu, ekose desenli masa örtüleri

Farklı mutfakların lezzetlerini aynı tabaklarda buluşturan meyhane, spesiyalleri arasında kalamar dolması ve Güneş böreği seçeneklerini sunuyor. Ayrıca, asma yaprağında ızgara levreğin de mutlaka denenmesi tavsiye ediliyor. Elbette meyhanenin en rağbet gören içkisi rakı, ancak arzu edenler şarap da içebiliyor.

7. Kuleli Meyhanesi (Ato’nun Yeri)

Müdavimlerinin; kurucusunun, yani Atilla Tarar’ın lakabıyla anarak Ato’nun Yeri olarak da adlandırdığı Kuleli Meyhanesi, Samatya’nın en köklü işletmelerinden biri. Kırk yılı aşkın süredir geleneksel meyhane kültürünü ve salaş atmosferini korumayı başarıyor. Hatta, birçok kişi tarafından Samatya kimliğinin ve kültürünün önemli bir parçası olarak görülüyor.

SamatyaMeyhaneler

Kırk yılı aşkın köklü geçmişiyle Samatya’nın en eski meyhaneleri arasında yer alan Kuleli Meyhanesi, Ato’nun Yeri ismiyle de biliniyor. yılında ziyaretçilerine kapılarını açan meyhanenin kurucusu, Ato lakaplı Atilla Tarar

Kuleli Meyhanesi’nin ziyaretçilerine sunduğu lezzetler arasında en popüler olanları hamsili pazı dolması ve pazı kavurma. Ara sıcak ve ana yemek çeşitleri de en taze deniz ürünleri kullanılarak, günlük şekilde sunuluyor. Deniz ürünlerinin yıldızları ise torik, çiroz ve lakerda. Söz konusu lezzetlerin tümü, sadece geleneksel yöntemler kullanılarak hazırlanıyor.

8. Safa Meyhanesi

Yavuz Turgul imzalı birçok filmde gördüğümüz, ancak özellikle Av Mevsimi’nde Cem Yılmaz’ın türkü söylediği sahneden tanıdığımız Safa Meyhanesi, Yedikule’nin en köklü meyhanelerinden biri. Tarihi, ’lü yılların sonuna, devlet demiryollarının Fransızlar tarafından inşa edildiği döneme dek uzanıyor. Meyhanenin başında şu an, işletmeyi babasından devralan ve altmış yılı aşkın süredir meyhane kültürünün içinde bulunan Arif Kızıltan var. Listemizdeki diğer birçok meyhanenin aksine, Safa Meyhanesi’nde asla müzik çalmıyor. Arif Kızıltan geleneksel meyhane ortamında müziğe yer olmadığını düşündüğü için, Safa Meyhanesi’nde fasıl etkinlikleri de yapılmıyor.

YedikuleMeyhaneler

Safa Meyhanesi’nin fotoğrafları, size bu köklü meyhaneyi hiç ziyaret etmemiş olmasanız da çok tanıdık gelebilir. Çünkü bu meyhane, aynı zamanda Yavuz Turgul imzalı Av Mevsimi filminde Cem Yılmaz’ın Hayde türküsünü

Meyhanenin soğuk meze dolabında yaklaşık yirmi çeşit lezzet var. Arif Kızıltan misafirlerine özellikle Arnavut ciğerini denemelerini tavsiye ediyor. saatleri arasında açık olan Safa Meyhanesi, biraz kafa dinlemek ve rahatça sohbet etmek isteyenler için ideal bir seçenek. Ramazan ayı ve kandiller dışında her gün açık olan işletmede, rezervasyonsuz yer bulmak pek mümkün olmuyor.

9. Çukur Meyhane

Çukur Meyhane, isminin hakkını vererek Beyoğlu’nun ara sokaklarındaki bir mekanda, zeminin bir altında konumlanmış bir işletme. Ancak sokağa atılmış küçük ve salaş masaları da var. Mekanın küçük olması sizi yanıltmasın, Çukur Meyhane’nin lezzetleri epey ünlü. Spesiyaller arasında bulunan güveçte mezgit, hamsi şiş, yaprak ciğer ve karides güveç gibi lezzetler tadanı hayran bırakıyor. Ayrıca, Çukur Meyhane’nin volkan patlaması ve balık mantı olarak adlandırdığı iki özel lezzeti daha var. Her ikisinin de müdavimi çok.

TaksimMeyhaneler

Taksim’in merkezinde bulunan, Beyoğlu’nun ve klasikleşmiş meyhane kültürünün yarattığı ruhu koruyan Çukur Meyhane, ara sokağa atılmış küçük ve sevimli masalarıyla salaş atmosferi sevenler için harika bir seçenek. Mekanın iç kısmı

Müdavim demişken, Çukur Meyhane’nin müdavimlerine özel bir jest yaptığını da vurgulayalım. Mekanda geçirdiğiniz bir akşamın sonunda sipariş ettiğiniz rakıyı bitiremediğiniz takdirde, şişe üstüne adınız yazılarak dolaba kaldırılıyor. Böylece yeniden Çukur Meyhane’ye gittiğinizde rakı keyfinize kaldığınız yerden devam etme şansınız oluyor.

70’lik Meyhane

Meyhane ruhunu açık havada yaşamak isteyenlerin tercih edebileceği bir diğer işletme de Armutlu’da bulunan 70’lik Meyhane. Mekanın büyük ve ferah terası, size yaz akşamlarını çok daha keyifli koşullarda geçirme şansı tanıyor. Levent’i ve Etiler’i ayaklarınızın altına seren bu eşsiz manzara, meyhanenin salaş ve sıcak ortamıyla harika bir uyum yakalamış. Fonda çalan Türk Sanat Müziği ezgileri eşliğinde sayısız farklı lezzeti tadabiliyor, hem sohbetin hem şişenin dibine vurabiliyorsunuz.

Küçük ArmutluMeyhaneler

Armutlu’da yer alan 70’lik Meyhane’nin İstanbul’un son yıllardaki en popüler meyhanelerinden biri olduğunu söylemek mümkün. Açık ve büyük bir terası olması sayesinde ziyaretçilerine gün batımının eşsiz manzarasını izleme olanağı tanıyan

70’lik Meyhane’nin en popüler lezzetleri arasında ilk sıraları topik, Küçükkuyu mezesi, mutebbel ve Boşnak kuru et paylaşıyor. Ana yemek olarak köfte, balık ve pirzola seçeneklerini sunan işletme, vale hizmeti de veriyor. Ayrıca, alkollü sürücüler gecenin sonunda arzu ederlerse evlerine bırakılabiliyor.

Latife Hanım Meyhanesi

Duvarları cumhuriyetin ilk yıllarında yaşamış kadınların fotoğraflarıyla süslenen Latife Hanım Meyhanesi, yalın ve salaş dekorasyon stiliyle hemen dikkatinizi çekiyor. İstiklal Caddesi üzerinde yer alan bu köklü meyhane, Akdeniz mutfağı ağırlıklı lezzetler sunuyor. Balık kokoreçi ve hellim ızgarayı spesiyaller arasında saymak mümkün. Ayrıca, bazı günlerde menüde kabak çiçeği dolması da yer alabiliyor.

BeyoğluMeyhaneler

Latife Hanım Meyhanesi, hem dekorasyonu hem de sıcak atmosferiyle sizi günümüzden alıp cumhuriyetin ilk yıllarına dek götürecek bir işletme. Mekanın duvarları, bu dönemlerde yaşamış kadınların nostaljik çerçevelere konmuş fotoğraflarıyla süslenmiş

İnciraltı Meyhanesi

İnciraltı Meyhanesi de adının hakkını veren işletmeler arasında. Ziyaretçilerini, yaklaşık yetmiş yıllık heybetli bir incir ağacının altında, büyük bir kış bahçesinin içinde ağırlıyor. Beylerbeyi’nin en ünlü meyhanelerinden biri olarak görülen İnciraltı’nın spesiyalleri de bir hayli fazla. Deniz börülcesi cacığı, uskumru çirozu, İnciraltı köftesi, hurma kebabı, etli enginar kalbi ve midyeli lahana dolması İnciraltı’na özel lezzetlerin yalnızca birkaçı. Ayrıca, tatlı olarak da likör ve Türk kahvesi eşliğinde bitter çikolata soslu helva servis ediliyor.

BeylerbeyiMeyhaneler

Yolunuz Beylerbeyi’ne düşer ve soluğu kültürünü yıllardır koruyabilmiş bir meyhanede almak isterseniz rotanızı İnciraltı Meyhanesi’ne çevirebilirsiniz. Mekanın yaklaşık yetmiş yıldır varlığını koruyan heybetli bir incir ağacının altına kurulmuş büyük kış

Agora Meyhanesi

Balat’ta bulunan iki Agora Meyhanesi var. Her ikisi de oldukça popüler, ancak Türk Sanat Müziği eserlerine konu olmuş Agora Meyhanesi’ni ziyaret etmek isteyenlerin bu sebeple kafası karışabiliyor. Eğer siz de aşkların en divanesinin ve en şahanesinin yaşandığı Agora Meyhanesi’ni arıyorsanız, doğru adres Agora Meyhanesi Çıfıtçı Çarşısı’nın içinde bulunan bu işletme, ’lü yılların sonundan beri varlığını koruyor. Söz konusu bunca köklü ve popüler bir mekan olunca, elbette gitmeden önce rezervasyon yaptırmak çok önemli. Meyhanenin internet sitesi üzerinden de rezervasyon kaydı oluşturulabiliyor.

BalatMeyhaneler

Balat’ın en meşhur meyhanelerinden biri olan Agora Meyhanesi’ni Zeki Müren’in ve Müzeyyen Senar’ın seslendirdiği unutulmaz Türk Sanat Müziği eserinden de tanıyoruz. Balat’ın kendine has, nostaljik ve tarih kokan atmosferi, Agora

Bu listede on üç meyhanenin adı geçiyor olsa da İstanbul gibi bir metropolün tüm popüler salaş meyhaneleri sözünü ettiğimiz seçeneklerle sınırlı değil elbette. Listeyi geliştirmemize yardım etmek ve meyhane önerilerinizi bizimle paylaşmak isterseniz çok seviniriz. Yeni nesil İstanbul meyhaneleri listemize de göz atmak isteyebilirsiniz. Sizce bu listede eksik olan salaş meyhaneler hangileri?

Hafta sonu kendinizi Boğaz&#;da Kuleli&#;ye karşı Kalkan Balığı ile ödüllendirmeye ne dersiniz?? Boğaz kenarında, hatta boğazın tam orta yerinde konumlandırılmış Restaurant Kuleli Yakamoz&#;da camiye olan&#;

Devamı

Koşuyolu Kipos Balık Restaurant son dönem İstanbul lezzet keşiflerimden biri. Çocuklar eğitimli ablalar gözetmenliğinde çocuk oyun alanında oynarken damak çatlatan mezeler eşliğinde rakı balık&#;

Devamı

Çengelköy’de denize nazır konumlandırılmış, yıllardır sunduğu lezzetlerle damaklarımızı şenlendiren Del Mare Balık artık alışıla gelmiş balık restoranlarından çok daha fazlasını sunuyor. Ali Türker tarafından&#;

Devamı

Anadolu Yakasında Uygun Fiyatlı Balık Restoranı, Şaşkın Balık&#; Malum İstanbul&#;da düzgün bir restoranda rakı balık yapmak pahalı bir keyif. Şaşkın Balık işte bu konuda&#;

Devamı

Hem lezzet ve hem de ambiyans anlamında değerlendirdiğimde, bana göre Ataşehir&#;deki en iyi balıkçılardan biri olan Beluga Fish Gourmet, ismindeki Gourmet ibaresinin hakkını veriyor. Oldukça şık&#;

Devamı

İstanbul’un en güzide semtlerinden Bebek’teki Bebek Balıkçı’yı bilmeyen yoktur. Boğazdaki balıkçılar yeterince cep yakıyorken bir de Boğaz’ın Bebek’e denk gelen kısmındaki bir balıkçıda yemeğe&#;

Devamı

    Son dönemdeki  gurme modasına uyan bazı balıkçılar, isimlerinin sonuna GOURMET etiketi koydular ve hepsi birer FISH GOURMET oldular:) Gurme kişiyi kısaca lezzetleri keşfeden,&#;

Devamı

Kebabçıdan balıkçı olur mu?  Olmamış. Aslında iyi bir şefin elinden çıkan taze deniz ürünleri ile bu işe gönül koyan bir işletme bunu başarabilirdi ama&#;

Devamı

Riva Deresi&#;nin Karadeniz ile buluştuğu noktada yanyana dizilmiş 3 restorandan birinde, Riva&#;daki En İyi Balık Restoranı Riva Kalyon Restoran&#;dayız.  Aylar önce yaptığımız bir Riva&#;

Devamı

Alın size muhteşem manzarasının hakkını veremeyen bir başka balık restoranı daha. Misina Balık, Feneryolu Ayvalık Balıkçısı, Beluga gibi balıkçılar niçin deniz kenarında değil? Bizim&#;

Devamı

İstanbul Anadolu Yakasının En İyi Mezelerini Yapan 7 Restaurant –

Mezeler, mezelerimiz…Bir ortamda meze tabağı varsa muhabbette yanına eşlik eder.  Evet, işin aslı rakı balıktır ama rakının gerçek dostu aslında mezedir. Dostlarla bir masanın etrafına toplanılır. Muhabbete başlanmadan küçük küçük seçilir mezeler. Meze, karnı doyurmak için değil, sohbet ve keyif için yenir. Önce soğuklardan başlanır. Sonra ara sıcaklara geçilir. Tadına vara vara yenir.

Mezesiyle bizi alt üst eden İstanbul Anadolu Yakası&#;ndaki en iyi 7 adresi sizler için araştırıp, derledik.

1- İnciraltı, Beylerbeyi

Beylerbeyi&#;ndeki İnciraltı müstesna bir yer. Mezeleri leziz, ortam sakin ve zarif. Güveçtefener balığı, asma yaparağında hamsi, topik, balık turşusu, dövmehıyarsalatası ve pastırmalı humus favorilerimiz. Anadolu yakasında meyhane arayanlar için en ideal adreslerden biri.

Adres:Beylerbeyi Mahallesi, Arabacılar Sk. No:4, Üsküdar-İstanbul Telefon:  66 86

2- Cunda Balık Bostancı

Adı üstünde, burada mezeler daha çok Ege kokuyor. Otları çok güzel işleyip harika mezeler çıkarmışlar ortaya. 70&#;ten fazla meze çeşitleri var. Malzemelerin birçoğu Cunda&#;dan gelip, burada hazırlanıyor. Kaya Koruğu, Radika, Turp otu, İstifno, Hardal Otu, Zoho, Labada, Sirken Otu, Kuzu Kulağı, Kaz atağı, Gerdeme farklı ve çok lezzetli seçeneklerinden.

Adres: Köyyolu Sok. No:6/1 Bostancı- İstanbul Tel

3- Mythos, Haydarpaşa

Mythos, yılından beri hizmet veriyor. Haydarpaşa&#;nın çiçeği mekan enfes bir manzaraya sahip. İnsanın yemek yerken böyle bir binada olduğunu düşünmesi bile her şeyin önüne geçiyor. Şarap soslu ahtapot, levrek lokma ve Rum usulü peynirli patlıcan oldukça başarılı. Kalamarın istiridye tabağındaki servisi de hoş.

Adres: Rasimpaşa Mahallesi, Haydarpaşa Garı, Kadıköy/İstanbul Telefon:  09 79

4- İsmet Baba Kuzguncuk

İstanbul&#;un en iyi manzarasına sahip restoranlarından İsmet Baba. Aynı Kuzguncuk gibi özel. İlk başlarda Todori&#;nin meyhanesi olarak anılan mekan, &#;a kadar kahvehane ve meyhane olarak çalışmış. &#;de dede İsmet&#;in ölmesinin ardından İsmet Baba adını almış. Kendine has böreği, çirozu, lakerdası ve beyin tavası çok başarılı.

Adres:Kuzguncuk Mahallesi, Kuzguncuk Çarşı Cd No:1, Üsküdar-İstanbul Telefon: 33 75

5- Kalamış Cundalı Ayvalık Balıkçısı

Cunda mutfağının İstanbuldaki lezzetli adreslerinden Kalamış Cundalı Ayvalık Balıkçısı. Muhteşem mezeler, güler yüzlü servis birarada. Levrek marin, girit mezesi ve baharatı bol pilakisi çok lezzetli. 

Adres:Fenerbahçe Mh., Münir Nurettin Selçuk Cd No, Kadıköy/İstanbul Telefon: 97 97

6- Radika, Koşuyolu

Radika, İstanbul&#;un ortasında sizi birkaç saatliğine Alaçatı&#;ya, Datça&#;ya, Bozcaada&#;ya götürebilir. Yemeklerinden öte ortamıyla hafızalara kazınıyor. Karides güveç ve ahtapot ızgarayı iyi yapıyorlar.

Adres:Koşuyolu Mahallesi, 30, Kalfa Çeşmesi Sk., Kadıköy/İstanbul Telefon: 13 15

7- Sakar Zeybek, Koşuyolu

Koşuyolu’nda bulunan Sakar Zeybek’in günlük menülerinde Ege ve Yunan mutfağı bulunuyor ve neredeyse bütün malzemeler Muğla’dan getirtiliyor. Hafif bir fasıl müziği eşliğinde cömertçe sunulan mezeleri tatmaya başlayabilirsiniz.

Adres:Koşuyolu Mahallesi, Kalfa Çeşmesi Sk. No, Kadıköy/İstanbul Telefon: 10 08

Meyhaneler Şehri İstanbul'un Hem Oldukça Nezih Hem de En İyi Meyhaneleri

Haberler

Yemek

Meyhaneler Şehri İstanbul'un Hem Oldukça Nezih Hem de En İyi Meyhaneleri

Liman şehri olan İstanbul, yüzyıllar öncesinde gerek Rum gerek Türk meyhaneleriyle çokça rağbet görmekteydi. İnsanlar şimdiye kıyasla keyifli vakit geçirmek sohbetler etmek için kafelerden ziyade meyhaneleri tercih ederdi çünkü meyhane ortamının tadı bir başkaydı. Mekanın bir köşesinde kahkahalar uçuşur bir köşesinde dertleşilir bir köşesinde de şairler meclisi kurulurdu. Şimdilerse ise eski meyhane kültürüne ek olarak yeni nesil meyhaneler eklendi ve bu kültür çeşitlenmeye başladı. 

Biz de sizler için gerek eski meyhane kültürünü sürdüren aynı zamanda tarihi olan, gerekse de çeşitli mezeleriyle, modern dizaynıyla günümüzde sevilen en iyi meyhaneleri derledik. İster hafta içi ister hafta sonu kaçamakların en iyisini, en lezzetlisini ve beraberinde en keyiflisini yaşamak istiyorsanız, gelin birlikte inceleyelim.

1. Nuran Teşvikiye

1. Nuran Teşvikiye

2. Asmalı Cavit

2. Asmalı Cavit

3. Tarihi Cumhuriyet Meyhanesi

3. Tarihi Cumhuriyet Meyhanesi

4. Agora Meyhanesi

4. Agora Meyhanesi

5. İnciraltı Meyhanesi

5. İnciraltı Meyhanesi

6. Yakup 2 Restoran

6. Yakup 2 Restoran

7. Kör Agop Restaurant

7. Kör Agop Restaurant

8. Alaf 2 Tek

8. Alaf 2 Tek

9. İsmet Baba Restaurant

9. İsmet Baba Restaurant

Mahkeme Lokantası

 Mahkeme Lokantası

Tünel Buselik

 Tünel Buselik

Madam Despina

 Madam Despina

Hane Kadıköy

 Hane Kadıköy

Küçük Kulüp

 Küçük Kulüp

Safa Meyhanesi

 Safa Meyhanesi

Akbaba'lı Meyhane

 Akbaba'lı Meyhane

Latife Hanım Meyhanesi

 Latife Hanım Meyhanesi

Arada Meyhane

 Arada Meyhane

Mükellef Karaköy

 Mükellef Karaköy

Mezze House

 Mezze House

Ney'le Mey'le Meyhane

 Ney'le Mey'le Meyhane

Müşterek Meyhane

 Müşterek Meyhane

Piraye Taş Plak Meyhanesi

 Piraye Taş Plak Meyhanesi

O Maestros

 O Maestros

Güneşin Sofrası Meyhane

 Güneşin Sofrası Meyhane

Barba Vasilis

 Barba Vasilis

Eleos Restaurant

 Eleos Restaurant

Karışma Sen Balık Restaurant

 Karışma Sen Balık Restaurant

Samatyalı Moda Meyhanesi

 Samatyalı Moda Meyhanesi

Todori Fenerbahçe

 Todori Fenerbahçe

İstanbul mekanları ile ilgili dahası için bu içeriklerimize de bakabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası