etkili sunum hazırlama programları / En Etkili Sunum Programlarını En Etkili Şekilde Kullanma - Tezgahçılar

Etkili Sunum Hazırlama Programları

etkili sunum hazırlama programları

En İyi 8 Sunum Hazırlama Uygulaması

En iyi sunumu hazırlayan kişi siz olmak ister misiniz? Elbette kim istemez öyle değil mi? İş hayatının kurtarıcısı, günlük destekçiniz sunum hazırlama programlarını ele alıyoruz. Karşınızda en iyi 8 sunum hazırlama uygulaması!

İçindekiler

Sunum Nedir?

Sunum yöntemi iş hayatında sıklıkla başvurduğumuz bir yöntemdir. Toplantılar, brifingler başta olmak üzere kitlelere hitap etmeniz gereken tüm konuşmalarda yararlanabileceğiniz bir oluşumdur. Buna rağmen “Sunum nedir?” sorusunun tek ve spesifik bir cevabını bulmak epey zordur. Nitekim sunum dediğim olguda konunun ele alınış şeklinden, anlatım süresine kadar pek çok değişken mevcuttur. 

İyi hazırlanmış bir sunum için öncelikle gerekli olan sunum hazırlama programıdır. Tam donanımlı bir slayt hazırlama uygulamasına sahipseniz gerisi sizin hayal gücünüze ve bilgi birikiminize kalmıştır. Bu sayede hazırladığınız sunumlar kitleleri etkisi altına alır ve ikna kabiliyetiniz epey yükselir. 

Sunum Nasıl Hazırlanır?

Etkili bir sunum hazırlamak için bazı kriterlere sahip olmanız gerekmektedir. Öncelikle konuşma ve dinleme becerileriniz gelişmiş olmalıdır. Sunum yapmak topluluk önünde güzel ve etkileyici konuşmanın haricinde konudan sapmadan, düzenli bir içerik hazırlamayı da gerektirir. Bu bakımdan sunum hazırlamadan önce mutlaka ön hazırlık yapmalısınız. Karşınızdaki kitleyi iyi tanımalı ve anlatacağınız konuya hakim olmalısınız. Dinleyicileri sıkmadan, kendinizi tekrara düşmeden, ilgi çekici bir materyal kullanarak sunuma başlamalısınız. 

Her ne kadar içerik ön planda olsa da görsel ögeleri de göz ardı etmemelisiniz. Slayt hazırlama programlarından üst düzeyde yararlanarak benzersiz sunumlar hazırlayabilirsiniz. 

Sunum Hazırlarken Nelere Dikkat Edilmeli?

Önemli bir toplantınız mı var? Tanımadığınız kişilere brifing mi düzenliyorsunuz? O halde sunum hazırlarken dikkat etmeniz gereken noktalara göz atmanızda fayda var. 

  • Slayt hazırlamak dışardan kolay gibi gözükse de epey zahmetlidir. Slayt hazırlama uygulamasını kullanırken öncelikle zemin rengine dikkat etmelisiniz. Sunumda kullanacağınız olan arka planların rengi gözü yormayan; açık renkli tonlar olmasına özen göstermelisiniz. 
  • Sunum hazırlarken daha sade şablonlar seçerseniz dinleyicilerinizi dikkat dağınıklığından kurtarmış olursunuz. Böylece gereksiz detaylara takılmadan sadece sunuma odaklanmalarını sağlarsınız. 
  • Sunumlarınızda yer alan metinler ile sunum şablonlarının uyum içinde olması gerekmektedir. Bu sebeple tercih ettiğiniz renklere dikkat etmelisiniz. Örneğin: Sarı zemin üzerine siyah yazılar dinleyicilerin dikkatini yüksek tutan bir renk uyumu olduğunu göz ardı etmeyin.
  • Sunumlarda görsel kullanmak zihni canlı tutar. Sunum hazırlarken seçtiğiniz görsellerin boyutuna dikkat edin.
  • Slayt hazırlarken kullandığınız yazı şekli ve karakter boyutu oldukça önemlidir. Dinleyicilerin takip edebileceği ve okunabilirliği olan yazı şekilleri tercih etmelisiniz.
  • Anlatacağınız konuyu sunum içerisine yazmaktansa özet niteliğinde cümleler kurun. Dinleyicilerin dikkatini dağıtmayacak, konu ile alakalı küçük ve net cümleler kullanın.

Ücretsiz Sunum Hazırlama: En İyi 8 Sunum Hazırlama Uygulaması

Hemen hemen her gün karşımıza çıkan sunum hazırlama, artık problem olmaktan çıkıyor. Ücretsiz sunum hazırlama uygulamaları sayesinde iş hayatında fark yaratıyorsunuz. Ürün tanıtımı, bilgi aktarımı, e-ticaret derken pek çok alanda kurtarıcınız oluyor. İşteiş hayatında sizi bir adım öne çıkaracak en iyi 8 sunum hazırlama uygulaması:

funduszeue.infoİlkokuldan beri adına aşina olduğumuz PowerPoint, iş hayatında da bizlerle olmaya devam ediyor. Microsoft tarafından geliştirilen program uzun yıllardır yardımcımız. Microsoft Office adı altında bir paket şeklinde tüketicilere sunulmaktadır. Paket içerisinde Microsoft Word, Microsoft başta olmak üzere iş hayatınızı kolaylaştıran pek çok program yer almaktadır. 

PowerPoint sunum hazırlama programları arasında en gelişmiş olanlarından biridir. Sıradışı temalar ve ilgi çekici şablonlar ile sunum hazırlamayı eğlenceli hale getirebilirsiniz. Profesyonel sunum hazırlamak isteyenlerin başvurduğu ilk adres olan PowerPoint daha uzun yıllar okul ve iş hayatımızda bizimle olacağa benziyor. 

sunum-hazirlama-programipngPowerPoint alternatif uygulama mı arıyorsunuz? O halde size Google Slides&#;ı öneriyoruz. yılında Google tarafından tasarlanan sunum programının kullanımı oldukça basit. Öncelikle Gmail hesabı açmanız gerekmektedir. Gmail hesabında oturum açtıktan sonra sağ üst bölümde yer alan menüye tıklayarak slaytları seçmelisiniz. Ardından Google Slides sekmesi üzerinden sunum hazırlayabilirsiniz. 

Google’ın programları sadece bununla da sınırlı değil. Hazırladığınız sunumları ekip arkadaşlarınıza gönderebilir hatta dilerseniz ortak klasör oluşturarak paylaşımlarda bulunabilirsiniz. Ücretsiz sunum hazırlamanın en kolay hali Google web sürümü haricinde tablet ve telefonlarınızda da kullanabilirsiniz. Kolay erişimi ve anlaşılabilir arayüzü sayesinde en iyi 8 sunum hazırlama uygulamasında ilk sıralarda yer almayı başarıyor. 

sunum-hazirlama-programipngGeleneksel slayt hazırlama uygulamalarından sıkılanlar buraya. Sizleri Zoho Show ile tanıştırıyoruz. Yeni haliyle adını duymaya alıştığımız Zoho Show ekibinizle hazırlayacağınız sunumlara farklı bir bakış açısı getiriyor. 

Slayt alanını merkez alarak çalışan program slayt seçiminizi ve araçları düzenli bir şekilde oluşturuyor. Ayrıca ekibiniz ile oluşturduğunuz sunumlara yorum ekleyebilir; kendinize göre geri dönüşler sağlayabilirsiniz. 

Zoho Show’u diğer sunum hazırlama programlarından ayıran en önemli özelliği ise hazırladığınız içerikleri yayınlama imkanına sahip olmanız. Bunun yanı sıra sunumlarınıza canlı konuşma özelliği de yükleyerek ekibiniz ya da dinleyicileriniz ile online gerçekleştirebilirsiniz. Ücretsiz sunum hazırlama programlarında devrim yaratan Zoho Show’u ilk brifinginizde denemeye ne dersiniz?

sunum-hazirlama-programipngPowerPoint alternatif uygulama olarak önerebileceğimiz bir diğer slayt programı ise Prezi. yılında piyasaya sürülen sunum hazırlama programına web sitesi ve mobil cihazlardan ulaşmak mümkün. Öğrenciler için de ücretsiz sürüme sahip.

PowerPoint’te kıyasla daha çok yeniliği barındıran Prezi profesyonel efektler ve şablonlar ile gelenekselliğin dışına çıkıyor. Öncelikle ana slaytı hazırlıyorsunuz ve ardından yeni şablonlar ekleyerek slaytı detaylandırıyorsunuz. Böylece daha iş toplantılarda profesyonelliğiniz ile damga vuruyorsunuz.

sunum-hazirlama-programipngAnimasyonlu video şeklinde düzenlenmiş slaytlar için Adobe Spark. En iyi 8 sunum hazırlama uygulamasından biri olan Adobe Spark’ta slaytları geçmek için tıklamanıza gerek yok. Tıpkı PowerPoint gibi kullanıma sahip bu uygulama her yaştan kullanıcıya hitap ediyor. 

Genellikle web sayfası tasarımlarında kullanılan Adobe Spark video hikayeleri oluşturmak için de birebir. Siz sunumunuza devam ederken, slaytlar kendiliğinden akışa devam edecek. Bunun yanı sıra grafikleri düzenleyebilir, filtreler ile resimlerinize farklı bir görünüm kazandırabilirsiniz. 

sunum-hazirlama-programipngThe Document Foundation tarafından yılında çıkarılan Libre Office kod şeklinde sunum hazırlama uygulamasıdır. Peki nasıl kullanılıyor? Açık kaynak kodlu sistem olarak hazırlanan program Android ve IOS temeli olan mobil cihazlarda kullanılabiliyor. Ayrıca Windows, Mac ve Linux işletim sistemine sahip bilgisayarlarda da ücretsiz bir şekilde kullanılabilmektedir. Belge düzenleme, hesap tablosu, tablo ekleme, profesyonel sunum şablonları başta olmak üzere pek çok özelliği ile slaytlarınıza yeni bir boyut kazandırıyor. Etkileyici sunumlar hazırlamak isteyenlerin tercihi Libre Office’i siz de deneyebilirsiniz. 

sunum-hazirlama-programipngAvustralya’da geliştirilen sunum hazırlama programı yılında kullanıcılar ile buluştu. yılından bu yana ücretsiz sunum hazırlama denince akla ilk gelen isimlerden biri oldu. Canva ile sunumlarınız artık daha farklı. Hem bilgisayarınız hem de mobil cihazlarınızdan erişim sağlayarak, kesintisiz kullanabilirsiniz. Sosyal medya tasarımı başta olmak üzere iş hayatını epey kolaylaştıran özelliklere sahip. 

Sunum şablonlarını kullanarak profesyonel bir slayt hazırlayıp, PDF şeklinde dosyanızı kaydedebilirsiniz. Hatta dilerseniz alışık olduğunuz PowerPoint haline de getirerek kullanabilirsiniz. Canva üyeliğinizi tanımlayarak hemen sunum hazırlamaya başlayabilirsiniz. 

sunum-hazirlama-programi-7PowerPoint alternatif sunum olarak piyasaya sürülen Slide Rocket, yılında bizlerle buluşuyor. Program içerisinde bulunan geçiş efektleri ve sunum şablonları ile tasarımlarınız bir başka hal alıyor. Profesyonel sunumlara imza atmak isteyenlerin adresi Slide Rocket. 

 

Etkili Sunum Teknikleri

Sunum hazırlama programlarını inceledik. Etkili sunum için neler gerekiyor? Şimdi de etkili sunum tekniklerine bir göz atalım. 

  • Konu Başlıklarını Seçin: Sunum planlarken yapmanız gereken ilk şey konu başlıklarınızı seçmek. Bu sayede düzenli bir plana sahip olduğunuz gibi anlatacağınız içeriğe de hakim olursunuz. Detaylarda boğulmadan, dinleyicilerin dikkatini dağıtmadan derli toplu bir sunum gerçekleştirmiş olursunuz. 
  • İletiyi Ön Plana Çıkarın: Konuya ve konu başlıklarına hakimsiniz. Sırada dinleyicilere vermek istediğiniz mesajlar var. Bunun için yapmanız gereken sade ve anlaşılır bir şekilde kendinizi ifade etmek. Bu sayede asıl anlatmak istediğinizden uzaklaşmadan, dinleyiciler ile iletişim kurabilirsiniz. Ayrıca iletiyi ön plana çıkarırken, dinleyicilerle göz teması kurmaktan da çekinmeyin. Hitap ettiğiniz topluluğun jest ve mimiklerini takip ederek vermek istediğiniz mesaj doğru iletilmiş mi anlayabilirsiniz. 
  • Ses Tonu ve Beden Dili: Ses tonu topluluk karşısında konuşma yapmak isteyen herkesin dikkat etmesi gereken bir husustur. Topluluk dediğimiz zaman binleri ya da yüzbinleri kastetmiyoruz. İki kişi karşılıklı konuşurken bile işitilebilir bir ses tonunu tercih etmelidir. Çok yüksek ya da çok alçak ton kullanmanız halinde karşı taraf sizi dinlemekte zorlanacaktır. Haliyle bu durumda yaptığınız sunum da etkisini kaybedecektir. Aynı şekilde beden dilinizi de aşırı kullanmanız dinleyicinin dikkatini dağıtacak ve konudan uzaklaşmasına sebep olacaktır. 

Kiralık Araç Mı Arıyorsunuz?

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu ile dünyanın ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize ( 5 ) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

Verilmek istenen mesajın, bir dinleyici grubuna elektronik ortamda hazırlanan grafikler, metinler ve videolar ile aktarılmasına sunum denir. Sunumlar, sözlü mesajın, görsel öğeler ile desteklenerek daha akılda kalıcı olmasını amaçlayan bir çeşit iletişim aracıdır. Sunum programları da mesajın daha etkili şekilde kitleler ile buluşmasına önayak oluyor.

Okulda, iş hayatında, hatta sosyal projelerimizde sıkça başvurduğumuz sunumlar, profesyonel ve akademik çevrede öyle önemli bir konumda ki daha etkili sunumlar hazırlanabilmesi için çeşitli sunum teknikleri üzerine eğitimler düzenleniyor, katılımcılara sertifikalar veriliyor.

Dijital teknolojiler de daha ilgi çekici ve akılda kalıcı sunumları, çok daha pratik bir şekilde hazırlamayı mümkün hale getiriyor. Peki bunun için hangi sunum programlarına başvurulabilir?

En Çok Tercih Edilen 7 Sunum Programı

Hem iş hem eğitim hayatımızda bu denli öneme sahip olan sunum programları için tüm dünyada bir yazılımlar geliştiriliyor, çok sayıda kişinin yoğun bir şekilde kullandığı bu programların en iyisi ve en çok tercih edileni olmak için firmalar yatırımlar alıyor, dar bir alanda yenilikçi çözümler üretmeye çalışıyor.

Her ne kadar sunum hazırlamak için kullanılan programlar arasına her gün yenileri ekleniyor olsa da, belli başlı özellikleri ile 7 popüler program tüm dünyada öne çıkıyor. İşte ilgi çekici bir sunum hazırlamak için en çok tercih edilen sunum programları ve özellikleri:

1. Microsoft PowerPoint

Powerpoint adlı programın logosu

Sunum dendiğinde ilk akla gelen yazılım olan Microsoft PowerPoint, bu popülerliğini kolay kullanımı, erişilebilirliği, tasarım esnekliği, notların ve slaytların bir arada görülebileceği sunucu görünümü, OneDrive ile sınırsız sayıda kişinin dosya üzerinde çalışmasına izin vermesi gibi özelliklerinden alıyor.

Microsoft PowerPoint, sürükle &#; bırak metodu ile hiç grafik tasarım bilgisi olmayanların bile basitçe slayt tasarlayabileceği ve profesyonel sunumlar hazırlayabileceği bir uygulama.

2. SlideRocket

Sliderocket adlı programın logosu

Sunum programları arasında en sık kullanılanlardan biri de SlideRocket. Özellikle ücretsiz olması, sunumları bulut sistemde saklaması ve bundan dolayı dünyanın her yanından tek tıkla erişilebilir olması, sunum üzerinde aynı anda birçok kişinin çalışmasına olanak sağlaması gibi özellikleriyle SlideRocket, sunum hazırlama programı dendiğinde ilk akla gelenlerden.

Ayrıca Microsoft PowerPoint üzerinde hazırlanan sunumların veri kaybı olmadan bu programa aktarabilmesi ve bilgisayarında PowerPoint olmayan kişilerin de sunuma dahil olabilmesi, uygulamanın özellikle öğrenciler arasında popüler olmasının en büyük sebepleri arasında.

3. Prezi

Prezi adlı programın logosu

Prezi, tek bir sayfa üzerinden oluşturacağınız etkileşim zinciri sayesinde, çok az slayt ile dahi çok fazla şey anlatabileceğiniz sunum programlarından biri. Tek bir sayfayı büyük bir kanvas şeklinde kullanarak aynı düzlemde bir slayt zinciri oluşturabileceğiniz program, bu özelliğiyle geleneksel sunum programlarından ayrılıyor.

Yalnızca renk ve font seçenekleri ile değil, özel tasarımlarla da zenginleştirilmiş temaları, sunum esnasında öğeleri yakınlaştırma ya da uzaklaştırma gibi özellikleri, ister tek bir slaytı ister tüm kanvası görüntüleme imkanı sayesinde Prezi ile hızla dinamik bir sunum hazırlamak çok kolay.

4. Haiku Deck

Haiku Deck adlı programın logosu

Haiku Deck, oldukça sade dizaynı ve pratik şablonları sayesinde tasarım ve sunum programları hakkında herhangi bir bilgisi olmayanların dahi akıcı bir sunum hazırlayabileceği bir uygulama.

Ayrıca bu online sunum hazırlama programı sayesinde, fotoğraf indirme ya da Youtube videosu paylaşma gibi özellikleri kullanarak sunumunuzu daha etkili bir hale getirebilirsiniz.

5. Powtoon

Powtoon adlı programın logosu

Eğer sunumunuzu daha eğlenceli bir hale getirmek isterseniz, Powtoon size pek çok farklı animasyon alternatifi sunuyor. Genellikle daha hareketli ve dinamik sunumlar hazırlamak isteyenlerin tercihi olan Powtoon, gençler ve hedef kitlesi genç olan kişi ve firmalar arasında oldukça popüler.

6. Emaze

emaze adlı programın logosu

Emaze ile sunum hazırlamak daha ağırlıklı bankacılık, sigortacılık, finans ve ekonomi sektörlerinin tercihi. Hatta dünya çapında kullanılan kripto paralara ilişkin hazırlanan global sunumlarda da bu program sıklıkla tercih ediliyor. Emaze, daha profesyonel sunumlar hazırlamak için sizlere farklı, görsel alternatifler sunuyor.

7. Google Slides

Google Slides adlı programın logosu

Google Slides da basit sunum hazırlamak isteyenlerin tercihleri arasında yer alıyor. Microsoft PowerPoint uygulamasına benzer bir arayüze sahip olan program sayesinde, herhangi bir tecrübeniz olmasa dahi kolayca sunum hazırlayabilirsiniz.

Bu online sunum hazırlama programı sayesinde, sunumlarınıza dünyanın her yerinden; bilgisayar, tablet veya akıllı telefon üzerinden erişebilir, yine sunumu dilediğiniz kişilerle paylaşabilirsiniz.

Etkili Bir Sunum Hazırlamak İçin İpuçları

Etkili bir sunum hazırlamak için yalnızca sunum programları konusunda bilgili olmak yeterli olmayabilir. Çünkü sunumlar küçük bir dinleyici grubuna hitap edebilecekleri gibi, binlerce kişiden oluşan geniş kitleleri de hedef alabilirler.

Küçük grupların ilgi odağını sunumda tutmak kolaydır ancak daha büyük gruplara sunum yaparken dinleyicilerin dikkatini üzerinizde tutmak için birkaç altın ipucundan faydalanabilirsiniz.

Bilgisayar karşısında sunum hazırlığı yapan ekip

Sunum programları, mesajınızı yazılı ve görsel elemanlarla iletmenizi sağlayabileceğiniz yazılımlardır ancak bir sunumu sunum yapan şey, bir sunucunun olması ve bu mesajı sözlü iletişimle desteklemesidir.

İşte sunumunuzun hedef kitle üzerinde etki uyandırmasına ve verdiğiniz mesajın kalıcı olmasına yardımcı olabilecek ipuçları:

  • Etkili sunum hazırlamak için sunum içeriğinin, konunun uzmanı tarafından hazırlanması önerilir. Verilecek olan mesajın can alıcı noktaları, çok fazla bilinmeyen ilginç yönleri, mutlaka anlatılması gereken detayları yüzeysel şekilde değil, konuyu bilen birinin ayrıntılı çalışması ile seçilmeli ve sunuma aktarılmalı.
  • Sunum hazırlık aşamasında konuyu irdelerken kendinize değil, hedef kitleye hazırlık yaptığınızı unutmayın. Yani konu ne olursa olsun, sizde değil, karşı tarafta ilgi uyandıracak konular üzerinde durmalı ve dinleyici perspektifini göz önünde bulundurmanın avantaj sağladığını da unutmamalısınız.
  • Sunumların ikna edici olması gerekir. Bunun yolu da, sunum yapan kişinin aktardığı mesaja inanmasından geçer. Sunumu hazırlayan ve sunan kişilerin farklı olması, sunum yapan kişinin konu hakkında çok detaylı bilgiye sahip olmaması, sunum konusunda endişelerinin olması veya konuya güven duymaması dinleyicilerin de iletilen mesaja mesafeli durmasına sebep olacaktır.
  • Sunum yapmadan önce dinleyicinin bilgi ve birikiminden emin olmalı, dinleyicinizi yakından tanımalısınız. Unutmamalısınız ki sunumuzda vereceğiniz her türlü mesaj, dinleyicinin algılayabildiği kadar hedefe ulaşacaktır.
  • Sunum öncesinde sunumda söz edilecek konu başlıkları ve verileri bir cepli dosya içerisinde dinleyicilere sunabilirsiniz. Böylece sunum sırasında hem dinleyicilerin konuya daha hakim olmasını hem de sunum sonrasında dinleyicilerin verilerinizi tekrar inceleyebilmesine olanak sağlayabilirsiniz.
  • Hazırladığınız sunumun akılda daha kalıcı olmasını istiyorsanız, görsel içeriklere daha fazla yer vermelisiniz. Çalışmalar, görsel materyallerin metinlerden 3 kat daha fazla akılda kaldığını kanıtlıyor. Ayrıca görseller, dinleyicinin ilgisini sürekli sunumda tutmak için de kullanılabilecek etkili araçlar.

Konferans sahnesi

  • Grafikler nümerik verileri kafa karışıklı yaratmadan, akılda kalacak şekilde aktarmanın en pratik yoludur. Eğer vermek istediğiniz mesaj grafikler ile desteklenecek ise, grafik seçiminize de özen göstermelisiniz. Örneğin yıl verileri için çizgi grafikler kullanılırken oran verilerinde daha çok pasta grafikler tercih edilir.
  • Sunma aşamasına geçmeden önce ortamın ısısını, ışığını kontrol etmeli ve kullanılacak materyalleri tanımalısınız. Ayrıca kullandığınız sunum hazırlama programı hangisi olursa olsun başlamadan önce mutlaka kısa bir deneme yapmalısınız.
  • Sunum sırasında dinleyiciye sorular sormanız ve dinleyicileri sunuma katılmak için teşvik etmeniz ilgiyi artıracaktır. Açıkladığınız bir konuda fikir isteyerek, dinleyicilerin örneklerini ya da tecrübelerini anlatmalarını talep ederek dinleyiciyi de sunumun bir parçası haline getirebilirsiniz.
  • Sunumu tüm bu kriterler doğrultusunda hazırlasanız dahi, sunma aşamasında etkili konuşma tekniklerinin mesajı vermekte büyük önem taşıdığını unutmamalısınız. Özellikle heyecanınızı kontrol altında tutmaya, kelimeler arasında uzun süre beklememeye ya da “eee”, “şey”, “filan” gibi ifadeleri kullanmamaya özen göstermelisiniz. Eğer yabancı olduğunuz kişilere sunum yapacaksanız, öncesinde dinleyiciler ile kısa sohbetler etmeniz sunum esnasında daha rahat hareket etmenize yardımcı olur.
  • Sunumu aktarırken ilgi çekici bir ses tonu kullanmalı, jest ve mimikleriniz ile mesajı desteklemelisiniz. Sürekli sunum yapmanızı gerektiren bir mesleğiniz varsa, beden dili teknikleri üzerine çalışmanızı öneririz. Böylece dinleyicide bıraktığınız etkiyi kontrol edebilir, yalnızca duruş ve hareketleriniz sayesinde dinleyicinizle daha kolay bağ kurma şansı elde edebilirsiniz.
Bu yazıyı "2" dakikada okuyabilirsiniz. 🙂

etkili sunum hazırlama araçları
PowerPoint, LibreOffice vs. sunum programlarının klasik görünümlerinden sıyrılarak yaratıcı ve öğrencilerinizin, dinleyicilerinizin dikkatini çekecek etkileyici sunumlar hazırlayabilieceğiniz online sunum araclarından bahsedeceğim. Sizin de eklemek istedikleriniz olursa yorumlar aracığıyla ekleyebilirsiniz, gelen önerilere göre devamında yazıya güncelleme yapacağım.

1. PREZİ
Bu uygulamalar arasında en çok bilinen ve kullanılanı Prezi, bazı özelliklerini ücretli olarak sunması bizim için dezavantaj olsa da Prezi&#;yi kullanarak etkili sunumlar hazırlayabilrsiniz. Bu sunumları bilgisayarınıza indirebilir, elinizde üniversite mail adresi varsa Prezi&#;nin Edu versiyonuna da ulaşabilirsiniz veya internette Desktop sürümüne full sürüm olarak ulaşmanız mümkün. Prezibase, preziworld gibi web sayfaları üzerinden ücretsiz farklı templatelere de ulaşabilirsiniz. Etkili kullanımı için ODTÜ Öğretim Teknolojileri Destek Ofisinin hazırladığı güzel bir kitapçık var faydalanabilirsiniz. indirmek için Tıklayınız.

Link: funduszeue.info
Prezi_etkili_sunum_hazirlama_araclari

funduszeue.infon
Powtoon hem çocuklara yönelik hem de iş hayatında profesyonel çözümler üretmeye yönelik hazırlayabileceğiniz sunumlarda animasyon destekli sunumlar hazırlamanıza yardımcı oluyor. Hem standart sunumlar hem de standartlaşmış sunum yöntemlerinden farklı olarak animasyon video sunumlar hazırlayabiliyorsunuz. Powtoon kullanımıyla ilgili Youtube&#;da &#;Educational Technologies&#; kanalının etkili ve güzel anlatımları var kanalı takip edip hem Powtoon hakkında hem de eğitim materyelleri hazırlarken faydalanabileceiğiniz bir çok aracın kullanımı hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Emrah Has video kanalında hazırlanmış güzel bir örnek; (Hocamınız kanalında BT dersinde kullanabileceğiniz çok güzel içerikler var takip etmenizi tavsiye ederim.)

funduszeue.info
Emaze ile 3 boyutlu tasarımlar kullanarak detaylı ve çok bilgi içeren konuları işlerken öğrencilerin loca yerleştirme yöntemiyle zihinde tutma becerilerini yükseltebilirsiniz. Hem ilgi çekici hem de standart sunum düzenlerinden farklı sunumlar hazırlayabilirsiniz.

Powered by emaze

Link: funduszeue.info

funduszeue.info
Canva sistemini diğer sistemlerden ayıran özelliği sadece sunum hazırlamak için değil afiş, kitap, web sayfalarınız için header ve bir çok tasarım çalışmasını da üzerinde yapabileceğiniz güzel bir sistem. Sistemin en güzel özelliği de içinde bulunan belli başlı templateler haricinde bütün özelliklerinin ücretsiz olarak sunulması. Aşağıdaki görselde hazırlayabileceğiniz tasarım çalışmaları örneklerini ve Canva ile hazırlanmış örnek bir sunumu görebilirsiniz.

Canva ile hazılayabileceğiniz tasarım şablonlarından bazıları:
canva_etkili_sunum_hazirlama_araclari
Canva ile hazırlanmış bir sunum örneği:

Pet CareService by funduszeue.info

Link: funduszeue.info

Yazıya eklemeler yaparak devam edeceğim.

generic levitra

İster bir öğrenci ister bir çalışan olun, slayt yapma programları hayatımızın her döneminde bir gereklilik haline geldi. Okulda öğretmenlerimizin istediği ödevleri veya iş yerindeki sunumlarımızı güzel bir şekilde sunmamız gerekiyor. Hal böyle olunca &#;hangi programla slayt yapılır?&#; ve &#;en iyi slayt yapma programı hangisi?&#; gibi sorular ortaya çıkıyor. İnternette birçok sunum hazırlama programı ve slayt yapma programı mevcut. Bu nedenle sizler için en iyi slayt yapma programlarını bir araya getirdik. İşte en iyi slayt yapma programları.

Ayrıca bu içeriğe bakmak isteyebilirsiniz: &#;Youtube Videoları Nasıl İndirilir? Bilmeniz Gereken Tüm Yöntemler&#;

1. Microsoft PowerPoint

PowerPoint

En popüler uzun slayt yapma programı olan Microsoft PowerPoint, birçok öğrencinin ve çalışanın kullandığı en iyi slayt hazırlama programlarından biridir. PowerPoint&#;te düz metin sunular hazırlayabilirsiniz. Hazırladığınız sunulara resim, grafik, ses, video, animasyon, geçişler ve sinematik hareketler ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız sunuları projektör ile yansıtabilirsiniz. Ayrıca artık Office programlarını satın aldığınızda, PowerPoint&#;i ücretsiz bir şekilde kullanabiliyorsunuz. Ancak herhangi bir harcama yapmak istemiyorum diyorsanız, bu programların katılımsız olanlarını internetten indirebilirsiniz.

Uygulamayı indirmek için tıklayınız: Android ve iOS

2. Prezi

Prezi

En iyi slayt yapma programları arasında bulunan Prezi, Adobe Air ve Adobe Flash kullanılarak geliştirilen bir web uygulamasıdır. Prezi&#;de hazırlamak istediğiniz sunumlara fotoğraflar, flash animasyonlar, online videolar ve diyagramlar ekleyip program içindeki özelliklerle bunları zenginleştirebilirsiniz. Ayrıca sunumlarınızı sanal ortamda paylaşabilirsiniz.

Uygulamayı indirmek için tıklayınız: Android ve iOS

3. Google Slaytlar

Slayt yapma programları

Google Slaytlar, hızlı bir şekilde sunumlar hazırlayabileceğiniz ücretsiz bir slayt hazırlama uygulamasıdır. Bulut tabanlı bir slayt hazırlama uygulaması olan Google Slaytlar, sadece internet bağlantısı ile kullanılabilmektedir. Google Slaytlar&#;da, PowerPoint&#;te yapılabilen her şeyi yapabilirsiniz. Ayrıca ortak çalışma ile bir sunuyu başka kullanıcılarla birlikte eş zamanlı olarak tasarlayabilirsiniz. En güzeli de, tüm çalışmalarınız otomatik olarak kaydedilir ve böylece istenmeyen kayıplar yaşanmaz.

Uygulamayı indirmek için tıklayınız: Android ve iOS

4. Keynote

Keynote

Slayt hazırlama programı Keynote, tıpkı diğer sunum hazırlama programlarında olduğu gibi birçok özelliğe sahiptir. Keynote&#;ta hazırlayacağınız sunulara fotoğraflar, videolar ve sesler ekleyip hepsine ayrı ayrı açıklamalar yazabilirsiniz. YouTube ve Vimeo videolarını Keynote üzerinden oynatabilirsiniz. Ayrıca Keynote, Mac ve iOS kullanıcıları için ücretsizdir.

Uygulamayı indirmek için tıklayınız: iOS

5. Haiku Deck

Slayt yapma programları

Haiku Deck, içerisinde birçok hazır şablon, slayt teması, font ve grafik gibi görsel özellikler sunan bir slayt hazırlama programıdır. Program içindeki onlarca özelliklerinden biri de, hazırlanan sunularda YouTube videolarını oynatmasıdır. Ayrıca slayt yapma programları arasında bulunan Haiku Deck, web ve mobil üzerinden kullanılabilmektedir.

Uygulamayı indirmek için tıklayınız: iOS

6. Visme

Visme

Sunum hazırlama programları arasında bulunan Visme, web tabanlı bir uygulamadır. Bu harika uygulama ile ilk defa sunum hazırlayacaklar ve bu konuda profesyonel olanlar harika işlere imza atabilirler. Çünkü uygulamanın kullanımı çok kolaydır ve onlarca farklı özelliğe sahiptir.

7. SlideRocket

Slayt yapma programları

SlideRocket, Adobe Flex platformu üzerinde geliştirilmiş olan bir sunum hazırlama uygulamasıdır. Bu uygulama ile hazırlamak istediğiniz sunumlara fotoğraf, animasyon, video, grafik ve tablo ekleyebilirsiniz. Uygulama içine PowerPoint dosyalarını ekleyip en sevdiğiniz fontları kullanabilirsiniz. Slayt yapma programları arasında bulunan SlideRocket ayrıca, kullanıcılarına MB depolama alanı vermektedir.

8. Xtensio

Xtensio

Xtensio, basit bir arayüze sahip olmasına rağmen oldukça etkili bir sunum hazırlama programıdır. Program içerisindeki birçok özelliğin yanı sıra kendine özel şablonlara sahiptir ve tüm sayfalar mobil uyumludur. Ayrıca Xtensio, binlerce öğretmen, öğrenci ve çalışan tarafından kullanılmaktadır.

9. Powtoon

Slayt yapma programları

Powtoon şekiller, konuşma balonları, resimler, karakterler ve daha aklınıza gelebilecek birçok materyal kullanarak bir animasyon oluşturmanıza imkan sağlayan bir programdır. Programın asıl amacı sunum hazırlamak olmasa da, çok ilgi çekici animasyonlu sunumlar yapabilirsiniz. Ayrıca bu program ile çok eğlenceli ve etkili ürün tanıtımları yapabilirsiniz.

Zoho Show

Slayt yapma programları

Bulut tabanlı bir slayt yapma programı olan Zoho Show, kullanıcılarının yeni slaytlar yapmalarına, birbirlerine yardım etmelerine ve renkli slaytları paylaşmalarına olanak tanıyor. Ancak program sadece internet bağlantısı ile birlikte çalışıyor. Ayrıca Zoho Show, kullanıcılarına pek çok farklı dil seçeneği sunuyor.

Ezvid

Ezvid

Alanındaki en iyi programlardan biri olan Ezvid, kullanıcılarına birçok farklı özellik sunuyor. Ezvid ile anında slaytlar oluşturabilirsiniz. Ayrıca videolarınızı dilediğiniz şekilde düzenleyebilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası