beden dili dudak hareketleri / En Çok Yapılan 20 Beden Dili Hareketi ve Anlamları - Pusula

Beden Dili Dudak Hareketleri

beden dili dudak hareketleri

Beden dilinde dudak hareketleri nin anlamın da çok önemlidir. Dudak hareketleri sadece konuşmak için kullanılmadığı gibi bir çok durumunda habercisidir. Beden dilini okumak için ağız ifadeleri ve hareketleri de gerekli olabilir. Örneğin, alt dudakları çiğneme, bireyin endişe, korku veya güvensizlik duyguları yaşadığını gösterebilir.

Beden Dili Uzmanı Fatih Altınağaç; Ağzı örtmek, kişinin esnemesi veya öksürmesi durumunda kibar olmak için çaba gösterebilir, ancak aynı zamanda bir çürümeye karşı çürümeyi örtbas etme girişiminde de bulunabilir. Gülümseme belki de en büyük vücut dili sinyallerinden biridir, ancak gülümsemeler de birçok şekilde yorumlanabilir. Bir gülümseme gerçek olabilir, ya da sahte mutluluğu, alaycı, hatta sinsi bir ifade vermek için kullanılabilir.

Beden dilini değerlendirirken, aşağıdaki ağız ve dudak sinyallerine dikkat edin:

Pürüzlü Dudaklar:

&#; Beden Dili Dudak Hareketleri &#; noktasında ilk aşama dudakların büzülmesidir. Dudakların sıkılması, hoşnutsuzluk, onaylama veya güvensizliğin bir göstergesi olabilir.

Dudakları Isırmanın Anlamı

İnsanlar bazen endişeli, gergin veya stresli olduklarında dudaklarını ısırırlar. Dudakları ısırıyor olmak aynı zamanda bazen cinsel bir sinyal vermek içinde kullanılmaktadır. Kadınların Beden Dili noktasına bakıldığında bu durumu daha fazla teyit edebilirsiniz.

Ağzın Örtülmesi:

İnsanlar duygusal bir tepkiyi gizlemek istediklerinde, gülümsemeyi veya tebessümü önlemek için ağızlarını kapatabilirler.

Açılmış veya Aşağı:

Ağızdaki hafif değişiklikler, bir kişinin hissettiği şeyin ince göstergeleri olabilir. Ağız hafifçe açıldığında, kişinin mutlu veya iyimser olduğu anlamına gelebilir. Öte yandan, hafifçe aşağı dönük bir ağız, üzüntü, onaylanmama veya hatta doğrudan bir yüz buruşturma göstergesi olabilir.

 

Beden Dili Öğrenme ve Beden Dili Eğitim çalışmalarımızı daha yakından incelemek ve detaylar hakkında bilgi almak için iletişim kısmından bizimle irtibata geçebilirsiniz.

Tags:ağız ve dudak hareketlerialt dudakları çiğnemeBeden DiliBeden Dili Eğitimbeden dili öğrenmeBeden Dili Uzmanı Fatih Altınağaçbeden dilinde dudak hareketleridudak hareketlerinin anlamlarıDudakları Isırmanın AnlamıEğitmenilişki koçuİlişki MimarıKadınların Beden DiliProfesyonel Koçyaşam koçuYaşam Koçu Fatih Altınağaç

Sözlü olmayan ifadeler, kişilerarası iletişimde en az kullandığınız sözcükler kadar önemlidir. El, kol hareketleriniz, vücut duruşunuz, yüz ifadeniz, göz hareketleriniz, jestleriniz ve mimiklerinizle insanlara birtakım mesajlar veririsiniz. Beyin saniyenin beşte birinde bu sözlü olmayan ifadeleri anlamlandırır. Bu yüzden de insanlar hakkında çoğunlukla ilk görüşte bazı izlenimler edinirsiniz. Yani tanışır tanışmaz birine kanınızın ısınması veya birinin duruşundan, bakışından hoşlanmamanız tamamen normaldir. Karşınızdaki kişinin hareketlerini kısa süre gözlemlediğinizde, içinde bulunduğunuz kültürel kodlara göre nesiller boyunca aktarılanlar, siz farkında olmadan su üstüne çıkıverir. Bu yüzden de beden dilini etkili kullanan kişiler, iş yaşamında ve sosyal çevrelerinde olumlu izlenim bırakırken beden dilini yanlış kullananlar iletişim sorunları yaşayabilir.

Jestler ve mimikler karşımızdakilere görsel sinyaller gönderir. Yüz kaslarının anlatım amaçlı kullanımı mimikleri; baş, el, kol, ayak, bacak ve bedenin kullanımı da jestleri oluşturur. Örneğin genellikle sohbet sırasında göz kırpma, baş sallama, kolları açma gibi hareketler söyledikleriniz veya duyduklarınız hakkında mesajlar verir. Dikkat edilmesi gereken nokta, dışa vurduğumuz işaretlerin gerçekten duygularımızla ilgili olup olmadığı, karşı tarafa nasıl mesajlar iletmek istediğimizdir.

Beden Dili Bize Ne Anlatabilir?

Hepimiz ruh halimize göre dışarıya farklı işaretler veririz. Öyle ki iyi bir gözlemciyseniz karşınızdaki kişinin dikkatinin sizde olup olmadığını, yanınızda sıkılıp sıkılmadığını hatta sizden hoşlanıp hoşlanmadığını kolayca anlayabilirsiniz. Böylece kızgınlık, öfke, gerginlik, mutluluk gibi farklı duygular insanların vücut diline bakarak anlaşılabilir. Bu dili iyi bilmek sizin iletişiminizi güçlendirir, çevrenizdekileri doğru anlamanızı ve doğru anlaşılmanızı sağlar.

Neden Önemlidir?

İnsanlar birileriyle iletişim kurarken sadece konuşmazlar, söylediklerini fiziksel hareketlerle de desteklerler. Hiç kimse beden dilinin ifadelerinden kolay kolay kaçamaz. Yani konuşarak bir şeyler anlatmaya çalışırken bedenlerimiz bizi ele verir. Bu dili çözersek çevremizdekilerin iç dünyası hakkında önemli bilgiler ediniriz. Ama yine de kişilerarası iletişimde sadece belirli mimik ve jestlere bakarak karşımızdakini yorumlamak yanlıştır. Bunun yerine vücut dilinin tamamına bakarak bir kanıya varmak gerekir.

Beden dilini bilmenin tek yararı çevrenizdeki insanları doğru okumak ve daha iyi anlamak değildir. İnsanlar iletişim kurarken sadece doğru anlamayı değil doğru anlaşılmayı da isterler. Kendi beden dilinize hâkim olarak, vermek istediğiniz mesajlarla çelişmeyen bir beden dili kullanabilirsiniz. Böylece siz de doğru anlaşılabilirsiniz.

Kültür Beden Dilini Nasıl Etkiler?

Beden dilinin kodları aile, arkadaş çevresi, iş ortamı gibi içinde yaşadığımız dar çemberde kolaylıkla çözümlenebilirken farklı kültürlerde farklı anlamlar taşıyabilir. Bu yüzden bilmediğimiz kültürlerde sözsüz iletişim kurmak zorlaşır. Örneğin bizim kültürümüzde göz teması kurmak karşımızdaki kişiyi dikkatle dinlediğimiz anlamına gelirken Japonlara göre bu, kötü bir anlam taşır ve gözünü sizden ayırmayan kişinin sinirli olduğunu gösterebilir.

Beden dili sadece kültürlere göre değişmez; kadınlar ve erkekler beden dillerini farklı kullanırlar. Daha çocukluktan itibaren yetiştirilme tarzlarındaki farklılık beden dilinin ayrışmasına neden olabileceği gibi, sonradan öğrenilmiş davranışlar da temel ayrılıkları ortaya koyabilir.

Beden Dilini Bilmenin Faydaları Nelerdir?

İyi iletişim kurmak, doğru anlaşılmak ve doğru anlamak için beden dilinin kodlarını kolayca çözümleyebilmek gerekir. Unutmayın ki insanlar gerçek duygu ve düşüncelerini kelimelerin arkasına kolaylıkla gizleyebilirler. Ama beden dili çoğu zaman söylenmeyenleri ortaya çıkarır.

Beden Dili Hareketleri ve Anlamları

Bu dili, duruş, baş hareketleri, gözlerin devinimi, alt ve üst vücut hareketleri olarak gruplamak beden dilinin formüllerini daha kolay anlamanızı sağlayacaktır. Tüm bu hareketlerin anlamlarına ek olarak dili öğrenirken unutmamanız gereken en önemli faktör, karşınızdaki kişinin sizin hareketlerinizi yaptığı durumlarda her şeyin yolunda olduğudur. Çünkü ancak rahat hissettiğimiz durumlarda ve aramızda güçlü bağların bulunduğu insanlarla benzer hareketler yaparız.

beden-dili-vucut-hareketlerivücut hareketleri

 

Duruşunuza Dikkat Edin

Kişisel alan mesafeleri ülkelere göre değişir. Örneğin Türkiye’de mesafe epey azdır. Yine de sıcakkanlılığıyla ve samimiyetiyle bilinen ülkelerde bile, birisine bir adımdan daha yakın durmanız karşınızdakine saygı duymadığınız anlamına gelebilir.

Sırtınızı kamburlaştırdığınız ve göbeğinizi çıkardığınız bıkkın bir duruş sadece iş toplantılarında değil aile meclislerinde veya arkadaş ortamlarında da sıkıldığınızı gösterir. Çevrenizdekileri önemsediğinizi göstermek istiyorsanız, birileriyle muhabbet ederken arkanıza doğru yaslanıp bacaklarınızı öne uzatacak şekilde gerilmeyin.

Biriyle konuşurken saate bakmak orada olmak istemediğinizin kanıtıdır. Omuzlarınız arkada dik durmak ise karşınızdakilere güçlü bir mesaj verir.

Karşınızdaki kişiye sohbet sırasında bedeninizle yönelmemeniz anlatılanlara ilgisiz olduğunu gösterir. Abartılı el kol hareketleri ise gerçeklerden uzaklaştığınızı anlatır.
Zayıf tokalaşmalar güven veya otorite eksikliği sinyali verir, çok sıkı bir tokalaşma da dominantlığa işarettir.

Başınız Öne Eğilmesin

Onaylama işareti olarak kafa sallamak dinleyenin konuya ilgili olduğunu gösterir. Fakat abartılı şekilde kafa sallamak dinleyenin ilgisini kaybettiğinin işaretidir ve aslında onay vermediğinizi aksine endişe duyduğunuzu anlatır.

Başı öne eğmek özgüven eksikliği kabul edilir. Kafanın fazla eğilmesi ise sempati göstergesiyken içten bir gülüş tüm yüzünüzü kaplar ve özellikle gözlerinizden okunur. Buna karşın sahte bir gülüşte sadece dudaklar oynar.

Elin çeneye konması ve çeneyi kaşımak, kişinin o konuyu değerlendirdiğini belirtir. Çeneyi elle sıkmak ise üstten bir tavrın habercisidir. Konuşma esnasında kulağa dokunmak veya kulağı kaşımak kararsızlığa işaretken burna dokunmak şüpheyi ortaya koyar. Saçlarınızla oynamak ise dalgınlığın ve ilgisizliğin göstergesidir.

Parmak Sallamak Öfke Belirtisidir

Bilmem anlamına gelen omuzları kaldırma hareketi neredeyse evrenseldir. Omuzların geriye atılması gücü gösterir. Artık neredeyse herkesin bildiği üzere, kolların kavuşturulması içe dönüklük, sıkıntı ve memnuniyetsizlik anlatır. Kolların açık olması ise kişinin rahat ve konuşmaya hazır olduğunu ifade eder.

Yukarı ve dışa dönük el hareketleri kişinin pozitif olduğunu anlatır. Karşımızdakine avuçların gösterilmesiyse bir durdurma amacı taşır.

Ellerin birbirine kavuşturulması veya parmak uçlarının birbirine değmesi anlatılan konuya odaklandığı anlamına gelir.

,Sıkılı yumruklar, birini parmakla işaret etmek veya birine parmak sallama öfke belirtisi olarak algılanır. Karşınızdaki kişi konuşurken ellerini gizlemeye çalışıyorsa gergindir ve sizden bir şey saklıyor olabilir. Bu yüzden bir şey anlatırken elleri masanın üzerinde tutmak rahat ve güvenilir olduğunuz mesajını verecektir.

Elleri kavuşturmak insanların streslendiği zaman yaptığı bir şeydir. Arkada elleri birleştirmek ya da elleri cebe sokmak da yine bir şeyleri gizlediğimizin işareti olabilir.

Alt Vücudunuz Neler Anlatır?

Çoğu zaman beden dilinde bacakların duruşunun anlamı atlanır. Oysa bacaklar karşımızdaki kişiyle ilgili sandığımızdan çok bilgi verir. Çünkü iletişim sırasında bacak hareketlerini gizlemek zordur ve genellikle bacak hareketlerine dikkat etmeyiz.

Bacakların açık ve ayrı olması kişinin ortamda rahat hissettiğini gösterir. Bacak bacak üstüne atmak ise kasların gerginlik derecesine göre rahatlık veya savunma belirtisi olabilir. Ayrıca karşınızdaki kişi bacak bacak üstüne attığında bacaklarının gösterdiği yöne göre onun size olan ilgisini anlayabilirsiniz. Ayakları sizin bulunduğunuz yönü gösteriyorsa sizinle daha ilgilidir.

İnsanlar rahatsız oldukları ve sıkıldıklarında istemsizce kıpırdanırlar, yani eğer bacaklarınızı sallıyorsanız veya ayaklarınızı ya da bileklerinizi sandalyeye sarıyorsanız rahatsız olduğunuz mesajı veriyorsunuzdur. Ayrıca bacakların titremesi gerginlik veya güçsüzlük göstergesidir.

Gözleriniz Sizi Ele Verir

Gözler iletişimde en belirleyici unsurdur. Direkt göz teması kurmamak kendinden emin olmadığınız hatta muhatabınıza dürüst olmadığınız izlenimi verebilir. Ama karşınızdakinin gözlerine çok uzun süre bakmak da genel olarak saldırganlığın göstergesidir. Gözleri aşağı yöneltmek korku, suçluluk veya boyun eğme mesajı içerebilir. Kaşları aşağı yöneltmek ve göz kısmak söylenenleri dinlediğiniz ve anlamaya çalıştığınızı ifade eder. Ama kaşlar yukarıdaysa ters giden bir şeyler olabilir. Çünkü araştırmalar genellikle huzursuz edici durumlarda, farkında olmadan kaşlarımızı kaldırdığımızı gösteriyor.

Endişeliyken veya başkalarını değerlendirirken gözümüzü hızlı hızlı kırparız. Başkalarının yaptığı rahatsız edici davranış veya yorumlara karşı da bakışlarımızı yana doğru eğeriz. Ama bu noktada en çok dikkat edilmesi gereken gözleri devirmemektir. Çünkü gözlerinizi devirmeniz saygısızlık göstergesidir ve hoş karşılanmaz. Dinledikleriniz üzerine göz kapaklarınızı uzun süre kapalı tutmanız veya geç açmanız memnuniyetsizliğinizi ifade eder.

Gülüşünüzün gerçek olup olmadığı göz çevresindeki kırışıklıklardan anlaşılabilir. Ağzınız ne kadar açılırsa açılsın samimi değilseniz gözlerinizin çevresinde yaprak bile kımıldamaz.

etiket Beden Dili İnsanı Rezil de Eder Vezir de! Kasık Göstermekten Dudak Isırmaya Kadar Yapılan 23 Davranışın Anlamı

Haberler

Yaşam

Beden Dili İnsanı Rezil de Eder Vezir de! Kasık Göstermekten Dudak Isırmaya Kadar Yapılan 23 Davranışın Anlamı

İletişim esnasındaki duruşumuz, bakışımız, oturuşumuz, kalkışımız ve jestlerimiz aslında kendimizle alakalı birçok durumu ele veriyor. Bazen farkında olmadan yaptığımız hareketler, karşı taraftaki insanı olumlu ya da olumsuz etkileyebilir. İşte böyle durumlarda daha dikkatli olmamız için bu davranışları ve hareketleri sizler için derledik. Gelin hep beraber bunlar neymiş öğrenelim. 

Kaynak: @ononbedendili

Daha önce yaptığımız içeriğimize de göz atabilirsiniz! 👇

1. İki elin avuç içinin birbirine bakar şekilde olması

1. İki elin avuç içinin birbirine bakar şekilde olması

2. Başı bir tarafa eğmek

2. Başı bir tarafa eğmek

3. Konuşmaya sonradan katılmak

3. Konuşmaya sonradan katılmak

4. Ceketin düğmeleri ile oynamak

4. Ceketin düğmeleri ile oynamak

5. Saati kontrol etmek

5. Saati kontrol etmek

6. Göz kapaklarını ovmak

6. Göz kapaklarını ovmak

7. Kendi ellerimizi tutmak

7. Kendi ellerimizi tutmak

8. Ayakları çaprazlamak

8. Ayakları çaprazlamak

9. Bakışları kaçırmak

9. Bakışları kaçırmak

Ayak uçlarının yönü

 Ayak uçlarının yönü

Parmaklarını açarak bir yüzeye koymak

 Parmaklarını açarak bir yüzeye koymak

Avuç içinin yukarı bakması

 Avuç içinin yukarı bakması

Dokunarak el sıkışma

 Dokunarak el sıkışma

Dudak ısırmak

 Dudak ısırmak

Kısmi kol kavuşturma

 Kısmi kol kavuşturma

Elleri arkada bağlamak

 Elleri arkada bağlamak

Konuşurken bardakla oynamak

 Konuşurken bardakla oynamak

Kasık bölgesini göstermek

 Kasık bölgesini göstermek

Ayak bileklerini kavuşturmak

 Ayak bileklerini kavuşturmak

Yüzüğükle oynamak

 Yüzüğükle oynamak

Göz devirmek

 Göz devirmek

Parmaklarını iç içe geçirmek

 Parmaklarını iç içe geçirmek

Burun delikleri genişliyorsa

 Burun delikleri genişliyorsa

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Bu Çerez Politikası, funduszeue.info adresindeki web sitemizi ("Site") ziyaretiniz sırasında çerezler ve diğer izleme teknolojileri (gifler, pikseller vb. internet teknolojileri) aracılığıyla sizden bilgilerin toplanması ile ilgili uygulamalarımızı sizlere anlatmak üzere hazırlanmıştır.


Çerezler Nelerdir?

Çerezler, kullanıcıların web sitelerini veya mobil platformları ziyaretleri esnasında bu ziyaretlerin sağlandığı cihazlara (bilgisayar, cep telefonu, tablet vb. gibi sabit ve mobil cihazlar) web sitesi veya platformlar tarafından yüklenen küçük metin dosyaları ya da bilgiler olarak tanımlanmaktadır. Çerezler, internet sitesinin kullanımının kolay ve verimli bir hale getirilmesi, kullanıcının tercihlerine ve ilgisine yönelik olarak özelleştirilmesi ve bu doğrultuda web sitesindeki faaliyetlerin kullanıcı açısından pratikleştirilmesi gibi çeşitli amaçlarla kullanılmaktadır.

Bu işlem için kullanıcı web sitesine girdiği esnada, kullanıcının tarayıcısı ile web sitesinin bilgi transferi ile oluşturulmaktadır. Basitçe, kullanıcı aynı tarayıcı üzerinden web sitesine girdiğinde, tarayıcı ilgili bilgileri hatırlar, web sitesinin sunucusuna aktarır ve web sitesi kullanıcının tercihlerine yönelik deneyimler sunar.

Çerezleri aşağıdaki gibi ayırmak mümkündür:

  1. Saklanma Sürelerine Göre:
    1. Oturum çerezleri; tarayıcı oturumunuz sonlandığında sona eren ve söz konusu tarayıcı oturumunuz esnasındaki işlemlerinizi takip etmemize imkân tanıyan çerezlerdir. Bu çerezler tarayıcınızı kapattığınızda otomatik olarak silinirler.
    2. Kalıcı çerezler; tarayıcı oturumları arasında cihazınızda saklanan ve bize tercihlerinizi hatırlama imkânı tanıyan çerezlerdir. Bu çerezler siz silene kadar ya da çerezler için belirlenen kullanım süresi tamamlanana kadar cihazınızda kalırlar.
  2. Çerez Yerleştiren Taraflara Göre:
    1. Birinci taraf çerezleri; ziyaret ettiğiniz site tarafından tanımlanan çerezlerdir.
    2. Üçüncü taraf çerezleri; ziyaret ettiğiniz site dışındaki üçüncü kişi site tarafından tanımlanan çerezlerdir.

Çerezler çoğu tarayıcıda bulunan araçlar ile devre dışı bırakılabilir veya kaldırılabilir. Tercihlerinizin, kullandığınız her bir tarayıcı için ayrı olarak tanımlanması gerekmekte olup farklı tarayıcılar, farklı işlevler ve opsiyonlar sunmaktadır. Çerezleri nasıl yönetebileceğinizle ilgili olarak lütfen bu politikanın devamında yer alan "Çerez Tercihlerinizi Nasıl Yönetebilirsiniz?" bölümünü inceleyiniz.


Çerez Benzeri Diğer Teknolojiler

Site’de genellikle çerezler ile birlikte çalışan ve kullanıcı davranışlarını tespit etmeye yarayan ve "piksel etiketleri" veya "clear GIFler" olarak da bilinen ufak kısa grafik imgeleri kullanılmaktadır. Bunların yanı sıra, yerel paylaşımlı nesne veya yerel depolama kullanarak tarayıcı veya cihazınızda bilgi saklayan flash çerezler, HTML 5 çerezler ve diğer internet uygulamaları, yazılım yöntemleri gibi teknolojilerden de faydalanmaktayız. Bu teknolojiler, tüm tarayıcılarınız üzerinden çalışabilir. Bazı hallerde, bunları tümüyle tarayıcınız aracılığıyla kontrol edemeyebilir ve bu tür durumlarda doğrudan doğruya yüklenen uygulamalarınız veya cihazınız aracılığıyla kontrol sağlamanız gerekebilir. Bu teknolojileri, Site’de veya Site dışında size yönelik reklamcılık faaliyetlerini yürütmek amacıyla bilgi toplamak için kullanmadığımızı belirtmek isteriz.


Çerez Teknolojilerinden Hangi Konularda Faydalanırız?

Vidobu olarak çerezleri temelde, Site gezinti tercihleriniz esas alınarak, daha önce izlediğiniz videolara benzer videoların önerilmesi amacıyla kullanmaktayız.

Çerezler ve benzeri teknolojileri Site’de, gezinti tercihlerinize uygun diğer Vidobu içeriklerini önermek için kullanabiliriz. Herhangi bir içeriğe tıklayıp tıklamadığınızdan hareketle, sunulan içeriğin size hitap edip etmediğini anlamamızı sağlayan teknolojiler bu kapsamda yer almaktadır.


Site’de Yer Alan Çerezler

Çerez AdıÇerez SağlayıcıÇerez Kullanım AmacıÇerez TipiÇerez Süresi
userCookieId, vidobulogin, vidobu_cookievidobuufunduszeue.infoÜye GirişiUygulama1 yıl
_fb, _fbq, _fbpFacebook Kullanıcıların site içerisindeki hareketlerine istinaden anonim segmentlerin Facebook ve Instagram reklamlarında hedef grup olarak kullanabilmesine olanak tanır. Üçüncü Taraf Çerez1 yıl
__utma, __utmb, __utmc, __utmz, _ga, _gid, _gat, NIDGoogle Kullanıcıların site içerisindeki hareketlerini anonim bir şekilde analiz ederek, sitenin genel performansını incelemeye olanak tanır. Üçüncü Taraf Çerez2 yıl

Çerez Tercihlerinizi Nasıl Yönetebilirsiniz?

Çerezlerin işlenmesine ilişkin verdiğiniz açık rızanızı her zaman geri çekebilirsiniz; ancak, açık rızanızı sağlamasanız dahi, her zaman faydalanmayı uygun gördüğünüz çerezleri kabul etme ve istemediğiniz teknolojileri geri çevirme imkanına sahipsiniz. Çerez tercihlerinizi tarayıcı ayarlarınızdan yönetebilirsiniz, ancak çerezleri tarayıcınızdan kaldırdığınız takdirde, Site’nin bazı fonksiyonlarının çalışmayabileceğini hatırlatmak isteriz. Bazı tarayıcılar, çerezleri kabul ettiğiniz siteleri güvenilir adresler listesine eklemenize olanak tanır. Çerezleri kabul etmeme ve bilgisayarınızdan silmeye ilişkin tarayıcı yönlendirmelerine aşağıda yer alan tablodan ulaşabilirsiniz:

Internet Explorer funduszeue.info
Google Chromefunduszeue.info?hl=tr
Mozilla Firefox funduszeue.info
Safarifunduszeue.info

Çerezlerin işlevleri, kullanımları ve çerez tercihlerinin yönetimiyle ilgili daha fazla bilgi için aşağıdaki kaynaklardan faydalanabilirsiniz:

İnternet Sitesi Çerezleri: funduszeue.info

Mobil Çerezler: funduszeue.info

İnternet Reklamcılığı Bürosu (IAB): funduszeue.info

Network Reklamcılığı Girişimi (NAI): funduszeue.info?c=1#!/

Dijital Reklamcılık Birliği (DAA):funduszeue.info


Diğer Web Sitelerine Bağlantılar

Bu site diğer web sitelerine bağlantılar veya referanslar içerebilir. Sizlere, diğer web sitelerinin çerezlerini/izleme teknolojilerini kontrol etmediğimizi ve işbu Çerez Politikası'nın bahsi geçen web siteleri için geçerli olmadığını hatırlatmak isteriz.


Bizimle Nasıl İletişime Geçebilirsiniz?

İşbu Çerez Politikası veya Sitenin bilgi uygulamaları hakkında sorularınız, yorumlarınız veya endişeleriniz varsa, lütfen Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Hakkında Bilgilendirme metninde yer alan iletişim bilgilerini kullanınız. Çerezler vasıtasıyla verilerinizin işlenmesine yönelik açık rıza vermeniz halinde, bu açık rızayı her zaman bizimle bu iletişim adresleri üzerinden iletişime geçerek geri çekebileceğinizi hatırlatmak isteriz.


Bu Çerez Politikasında Yapılacak Değişiklikler

İşbu Çerez Politikası değişirse, gözden geçirilmiş güncel politika bu sitede yayınlanacaktır. Bu Çerez Politikasının son güncelleme tarihi 1 Ağustos ’dir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası