udi hindi yağı nasıl kullanılır saraçoğlu / ’in Yeni Şifa Kaynağı Udi Hindi Yağı Ne İşe Yarar?

Udi Hindi Yağı Nasıl Kullanılır Saraçoğlu

udi hindi yağı nasıl kullanılır saraçoğlu

Udi Hindi Yağı 50 Ml

Hindistan Menşeili kaliteli Ud ağacı kökleri taze olarak öğütülür ve soğuk sıkım saf zeytin yağında maserasyon yöntemi ile udi hindi yağı elde edilir. Hiç Bir katkı koruyucu ve yabancı madde içermez. Bu ürünümüz ile birlikte udi hindi yağı nasıl kullanılır, faydaları neler ve pek çok soruya cevap vereceğiz.

Udi hindi yağımız en kaliteli udi hindi köklerinden üretiliyor. Çin menşeili ucuz udi hindi kökleri yerine Hindistan menşeili içerik bakımından zengin olan yüksek kaliteli kökler kullanılıyor. Udi hindi yağı maserasyon yöntemi ile üretilir( yağı çıkarılacak ürün zeytinyağında bekletilir ve udi hindi özü zeytinyağına geçer) . Kaliteli Udi hindi yağı elde etmek için 3 önemli faktör vardır:

1 - Udi hindi kökü kalitesi,

2 - Maserasyon için kullanılacak zeytinyağının kalitesi (soğuk sıkım düşük asit olmalı),

3 - Yağda bekletilme süresi.

OG Natural Udi Hindi Yağı üretiminde zeytinyağında bekletilme süresi 14 aydır. 
Kulanılan Zeytinyağı soğuk sıkım ve düşük asit zeytinyağıdır. 

Bu faktörlerin değişmesi ile fiyat ve kalite düşebilir. Örneğin 20 gün bekletilerek elde edilen yağ ile 14 ay bekletilerek elde edilen yağın kalitesi ve etkisi aynı olmaz. 

Udi Hindi Yağı İçindekiler:

Soğuksıkım Saf Zeytinyağı, Udi Hindi Yağı

Udi Hindi Yağı Kullanımı:

Takipçilerimizden aldığımız en büyük sorulardan birisi de udi hindi yağı nasıl kullanılır oldu. Önerdiğimiz kullanım şekli şöyle:

Yetişkinler: Bir hafta boyunca, günde 3 öğün, 6 damla boğaza, 3'er Damla burun deliklerine damlatılır.

Çocuklar: Bir hafta boyunca, günde 2 öğün, 3 damla boğaza, 1'er damla burun deliklerine damlatılır.

Not: Her Fıs  bir damla ile eşdeğer

Önemli Uyarılar

  • 2 yaşın altında kullanılması önerilmez.
  • Hamile olanlar, kronik rahatsızlığı bulunanlar, ilaç kullananlar doktora danışarak kullanmalıdır.
  • İlaç değildir.
  • Takviye edici gıdadır.

Udi Hindi Yağı Nedir?

Hindistan Öd Ağacı, Kust-i Bahri, Udi Hindi

Udi hindi adı verilen bitki Doğu Asya topraklarında yetişen bir ağaçtan elde edilir. Yoğun olarak Çin'de görülmektedir.

Her mevsim yaprakları bulunur ve mevsim geçişlerinden etkilenmez.

Udi Hindi bitkisi, Doğu Asya topraklarında yetişen bir ağaçtan elde edilir. Çin’de sıkça görülen bu ağaç yaprakları dökülmeyen, her mevsim bulunan ve ara mevsimlerden etkilenmeyen bir türüdür. Ülkemizde Udi Hindi’nin ağacı sadece süs amaçlı olarak yetiştirilmektedir.

Udi Hindi Bitkisinin özellikleri:

Udi hindi tütsüsü; Bitkinin yani ağacın odun kısmı ve kabukları ateşte yakıldığında etrafa hoş bir koku yayar. Hoş kokmasının yanı sıra bu kokunun başka bir etkisi var mı şimdilik bilmiyoruz.

Udi Hindi, geçmişte tüccarlar tarafından Arap ülkelerine getirilmiş bir bitkidir. Bu sebepten dolayı bir diğer adı da ‘Kust-i Bahri’dir (Latince adı: Aquilaria agallocha). Beyaz renkli olanları olanları bu isimle bilinirken siyah renkli olanları ise ‘kust-i hindi’olarak anılır.

Udi hindi bitkisinin halk arasında bilinen bir diğer adı da ‘öd ağacı’dır. Udi hindi hem koku elde etmek için kullanılan hemde tıpta kullanılan bir bitkidir. Yakıldığında daha yoğun koku yayar, bu sebepten tütsü olarak kullanılır. Ayrıca küçük boncuklar elde edilerek tespit yapımında da kullanılır ve tespih çektikçe parlaklığı ve kokusu artar. Genellikle 99’luk namaz tespihi veya farklı sayılardaki zikir tespihi olarak üretimi, kullanımı yaygındır.

Daha detaylı bilgi almak için blog kısmında yer alan Udi Hindi Faydaları yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Merak ettiğiniz sorulara "Sıkça Sorulan Sorular"  bölümüne tıklayarak ulaşabilirsiniz. Udi hindi yağı nasıl kullanılır veya daha detaylı bilgi almak için bizi aramaktan çekinmeyin.

Udi Hindi’nin Faydaları:

  • Udi hindi tozu bal ile karıştırıldığında antibiyotik etkisine sahip olur ve enfeksiyon hastalıklarına karşı fayda sağlar, mikropları öldürür ve vücuttan atar, boğazı yumuşatır, boğaz ağrılarına iyi gelir, enfeksiyona karşı mücadelede ciddi katkı sağlar.
  • Ayrıca burun tıkanıklığı için de etkilidir ve çocuklara yetişkinlere udi hindi bitkisinden burun damlası hazırlanarak tatbik edilebilir.
  • Bademcik iltihabından kaynaklanan enfeksiyonlar ve genel iltihaplanmalardan meydana gelen enfeksiyon durumlarında da udi hindi bitkisi oldukça etkilidir.
  • Balgam sökme sorunu yaşayanlar udi hindi tüketerek solunum yolunu bir hayli rahatlatabilirler.
  • Udi hindi Mide ağrılarına karşı da etkilidir.
  • Oldukça hoş bir kokuya sahip olması hasebi ile ağız kokularını da giderici etkisi vardır.
  • Vücut direncinizi güçlendirip bedensel rahatsızlıklara karşı koruma sağlar.
  • Üzerinizdeki stresi yorgunluğu gidererek vücudun kuvvetli kalmasına, bağışıklığın sağlam olmasına yardım eder.
  • Bitkinin cilt yenileyici etkileri mevcuttur ve maske olarak uygulandığında ölü derileri atar. Lekelerin kaybolmasını veya azalmasını sağlar.
  • Düşük ölçekli ciddi olmayan yanıklar ve egzama hastalığında da fayda sağlayacak, iyileşmeyi destekleyici bir bitkidir.

Udi Hindi Yağı Faydaları Nelerdir? Udi Hindi Yağı Nasıl Kullanılır?

Haberin Devamı

Udi Hindi Nedir?

Çok fazla kullanım alanına sahip bu bitkinin bağışık sistemini güçlendirdiği, kış hastalıklarına, mide rahatsızlıklarına ve boğaz ağrılarına iyi geldiği, mikropları attığı bilinmektedir. Aynı zamanda udi hindi bitkisi doğal bir antibiyotiktir ve enfeksiyonlara şifadır. Ağız kokusunu gideren ve burun tıkanıklığını da gideren bu şifalı bitkinin alternatif tıp dışında da kullanıldığı pek çok alan vardır. Tatlı ve keskin kokusuyla parfümlerde kullanılırken aynı zamanda çeşitli kültür ve inançlarda yakılarak tütsü şeklinde kullanımı bulunmaktadır.

Udi Hindi Yağı Faydaları Nelerdir?

- Mikrop kırıcıdır.
- İltihap ve enfeksiyonların vücuttan atılmasını sağlar.
- Cilt yanıkları, kesik, haşerat ısırığı ve egzama gibi cilt hastalıkların tedavi edilmesinde etkilidir.
- Boğaz ağrılarına iyi gelir.
- Antioksidan kaynağı olmasından dolayı vücudun toksinlerden arınmasını sağlayarak kanser hücreleriyle savaşır.
- Kanı temizleyerek kalp ve damar sağlığını korur.
- Mide ağrısına iyi gelir.
- Safra ve böbrek taşlarını eritir.
- Grip ve nezle gibi mevsimsel nedenlerden meydana gelen hastalıklarda tedavi sürecini hızlandırır.
- Burun tıkanıklığına iyi gelir solunum yollarını açar.
- Stresi azaltır, yorgunluğu alır.

Haberin Devamı
Udi Hindi Yağı Faydaları Nelerdir Udi Hindi Yağı Nasıl Kullanılır

Udi Hindi Nasıl Yapılır?

Cam bir kavanozun içerisine bir çay bardağı kadar gerçek zeytinyağını ve iki çay kaşığı kadar udi hindi tozu eklenir. Kavanozun kapağı kapatılarak karışım iki hafta boyunca bekletilir. Ayrıca güneş altında bekletilirse daha etkili olabilir.

 Hazırlanan udi hindi yağı egzama kaşıntılarına ve cilt yanıklarına karşı kullanılabilir. Aynı zamanda udi hindi tozu bal ile karıştırılarak tüketildiğinde ağrı kesici etkisi verecektir.

Udi Hindi Yağı Nasıl Kullanılır?

 Acı bir tada sahip olan udi hindi bitkisi çay şeklinde tüketilmesinin yanında pekmez ve bal ile karıştırılarak tüketildiğinde daha tatlı bir lezzetle keyif verecektir. Udi hindi karışımını günde 2 tatlı kaşığı olacak şekilde yemek vakitlerinden yarım saat önce tüketilmesi tavsiye edilir.

Udi hindi yağının bir bardak suyun içerisine birkaç damla damlatılarak tüketilmesi de sağlık açısından takviye edici ve destekleyici beslenme için tavsiye edilmektedir.

Udi hindi yağı nasıl kullanılır Saraçoğlu?

İçindekiler:

  1. Udi hindi yağı nasıl kullanılır Saraçoğlu?
  2. Udu hindi nasıl kullanılır?
  3. Udi hindi nasıl bir bitkidir?
  4. Toz udi hindi nasıl kullanılır?
  5. Udi hindi yağı diş ağrısına iyi gelir mi?

Udi hindi yağı nasıl kullanılır Saraçoğlu?

İbrahim Saraçoğlu udi hindi yağıtarifinde bal ile yapılan karışımları önerir
  1. Udi hindi yağı şu şekillerde kullanılır:
  2. Çay olarak tüketilebilir.
  3. Maskelerde kullanılabilir.
  4. Bal ya da pekmez ile karıştırılarak tüketilebilir.
  5. Su içerisinde birkaç damla eklenerek kullanılabilir.

Udu hindi nasıl kullanılır?

Sabahları bir çay kaşığı udi hinditozu ve bir tatlı kaşığı balı karıştırıp için. Akşamları ise bir yemek kaşığı bal ve bir çeyrek kaşığı zencefil karıştırılarak tüketilmelidir. Bu tarif üç gün boyunca düzenli uygulanırsa kuru öksürük ve balgam problemlerini giderir.

Udi hindi nasıl bir bitkidir?

Udi Hindi, Doğu Asya topraklarında yetişen, odunsu biryapıya sahip olan udi hindi birağaçtan elde ediliyor. Çin'de yoğun olarak görülen bu ağaç, her mevsim yaprakları bulunan ve mevsim geçişlerinden etkilenmeyen birtürdür. Bitkinindiğer adı ise öd ağacıdır.

Toz udi hindi nasıl kullanılır?

Udi HindiBitkisi Nasıl Kullanılır? Tozhalinde satılan udi hindi, kullanımamacına göre değişiklik gösterir. Sabahları bir çay kaşığı udi hindi tozuve bir tatlı kaşığı balı karıştırıp için. Akşamları ise bir yemek kaşığı bal ve bir çeyrek kaşığı zencefil karıştırılarak tüketilmelidir.

Udi hindi yağı diş ağrısına iyi gelir mi?

Udi hindi yağımasajı ile ateşe bağlı titreme, diş ağrısı, baş ağrısıyakınmalarında azalma sağlanmaktadır.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir