gebelikte kalp ne zaman oluşur / Hafta Hafta Gebelik – Dr. Yeşim Gürel | Kadın Doğum Uzmanı

Gebelikte Kalp Ne Zaman Oluşur

gebelikte kalp ne zaman oluşur

Bebeğin Kalp Atışları Ne Zaman Duyulur?

Bebeklerin kalp atışlarını duymak ebeveyn adayları için heyecan verici bir deneyim oluyor. Bu nedenle ne zaman kalp atışlarının duyulabileceği de merak ediliyor. Özellikle ilk kez anne ve baba olacak kişiler için bebeklerinin kalp atışlarını duymak daha da heyecan verebiliyor. Tahmin dilebileceği gibi anne karnındaki bebeklerin kalp atışlarının duyulabilmesi için bebeklerin belirli bir büyüklüğe erişmiş olması gerekiyor. Yani gebelik haberinin alınmasının hemen ardından bebeğin kalp atışlarının duyulması mümkün değildir. Anne ve baba adayları sabırlı olmalı, bu heyecan verici deneyimi yaşamak için ideal zamanı beklemelidir. Peki, bebeğin kalp atışları izlenmese ne olur, hangi cihazlar ile kalp atışları dinlenir? Bu soruların yanıtlarını aktarmadan önce ebeveyn adaylarının ne kadar beklemesi gerektiği konusunu ele alalım.

Kese Görüldükten Kaç Gün Sonra Kalp Atışı Duyulur?

Öncelikle bebeklerin kalp atışlarının duyulması için geçmesi gereken süre her gebelikte aynı olmayabilir. Gebelik kesesinin ultrason muayenesinde görülmesinin üzerinden ne kadar zaman geçmesi gerektiği de merak ediliyor. Bu sürenin 10 gün civarında olduğunu söyleyebiliriz. Gebelik kesesinin görülmesinin üzerinden 10 günlük zaman diliminin mutlaka geçmesi gerekir. Bazı anne adaylarında bu süre 12 ya da 13 günü de bulabilir. Böyle bir durumda endişe edilmesi gerekmez. Doktorunuz bu konuda size bilgi verecektir. Kaygı ve strese kapılmadan, sakin bir şekilde ideal zamanın beklenmesi gerekir.

Bebeğin İlk Kalp Atışı Ne Zaman Belli Olur?

Genel olarak hamileliğin 5. ya da 6. haftası içerisinde bebeklerin kalp atışlarının duyulması mümkün olabiliyor. Bazı anne adayları için bu zaman dilimi hamileliğin 7. Haftasını da bulabilir. Ancak bu kadar erken bir dönemde bebeklerin kalp atışlarının duyulması sadece transvajinal ultrason ile mümkün olabilir. Transvajinal ultrason görüntülemesi ise kendi içerisinde bazı riskler barındırıyor. Dolayısıyla bebeğin ya da anne adayının sağlığını tehlikeye atan bir durum yoksa transvajinal ultrason görüntülemesi yapılması önerilmiyor.

Bu durumda ebeveyn adaylarının hamileliğin haftası ile haftası arasını beklemesi gerekecektir. Bu dönemde yapılan rutin kontroller sırasında bebeklerin kalp atışlar da incelenir ve anne-bebe adaylarının bu kalp atışlarını duyması mümkün olabilir. Ancak her gebelikte bu zamanın farklı olabileceğini göz önünde bulundurmalısınız. Bebeklerin kalp atışlarının söz konusu dönemde duyulamamış olması, bebeğin sağlığında bir sorun olduğunu göstermez. Böyle durumlarda bir süre daha beklenmesi ve yeniden kontrolün yapılması önemlidir.

Kaç Haftalıkken Bebeğin Kalp Atışları Duyulur?

Bebeklerin kalp atışlarının duyulabilmesi için gebeliğin haftası ile haftasını beklemek gerektiğini yineleyelim. Bazı anne adayları içi bu süre hamileliğin haftası da olabilir. Bu zaman dilimi beklendiğinde herhangi bir risk almadan bebeklerin kalp atışlarının duyulması mümkün olacaktır. Tıpkı bazı anne adaylarının gebeliğinde bebeğin kalp atışı daha geç duyulabildiği gibi bazı hamileliklerde de bu süre daha erken olabilir. Elbette gebelik haftasının doğru hesaplanmasının önemli olduğunu da göz ardı etmemek gerekiyor.

Bebekte Kalp Atışları İzlenmiyorsa Ne Olur?

Kimi zaman sabırsızlıkla beklenmesine karşın hamileliğin 10 haftasında bebeklerin kalp atışları duyulamıyor. Elbette ebeveyn adayları bu durumda endişeye kapılabiliyor. Böyle bir durumda hemen bebeğin hayatını kaybettiği düşüncesine teslim olmamak gerekir. Bebeğin kalp atışlarının duyulabilmesi için daha detaylı ultrason teknikleri uygulanır. Bu sayede bebeklerin hayatta olup olmadığının net bir şekilde tespit edilmesi de mümkün olur.

Şayet bebeğin hayatta olmadığı belirlenirse en kısa zamanda kürtaj işleminin gerçekleştirilmesi ve bebeğin vücuttan tahliye edilmesi gerekir. Bu işlem yapılmazsa ya da kürtaj yapılması konusunda geç kalınırsa annenin hayatı tehlikeye girebilir.

Bebeğin Kalp Atışı Hangi Cihazlar İle Dinlenir?

Bebeğin kalp atışlarının hangi cihazlar ile dinlendiği, gebeliğin kaçıncı haftasında olunduğuna bağlı olarak değişiyor. Eğer hamileliğin 6 haftasında bebeğin kalp atışlarının dinlenmesi gerekirse renkli doppler ultrason cihazının kullanılması gerekir. Daha erken dönemde ise bebeklerin kalp atışları sadece transvajinal ultrason ile dinlenebilir.

Ancak gebeliğin 10 haftası geride kaldığında karından yapılan ultrason ile kalp atışları duyulabilir. Çoğu zamanda sadece steteskop ile bunun mümkün olduğu düşünülüyor. Ancak steteskop anne karnındaki bebeklerin kalp atışlarını duyabileceğiniz kadar hassas değildir.

Gebelikte Bebeğin Sağlıklı Olduğu Nasıl Anlaşılır?

bebegin saglikli oldugu nasıl anlasilabilir

Anne adaylarının gebeliğin ilk gününden son gününe kadar akıllarında olan soru, bebeklerinin sağlıklı olup olmadığıdır. Elbette bebeğin kalp atışları gebeliğin ilk dönemlerinde sağlığına dair önemli bilgiler veriyor. Ancak sadece kalp atışlarının düzenli olması bebeklerin sağlığının yerinde olduğu anlamına gelmez. Gebelik süresi boyunca anne adaylarının rutin kontrollerden geçirilmesi, bebeklerin sağlığına dair çeşitli tetkiklerin yapılması gerekiyor.

Sadece bebeğin kalp atışları değil, bebeğin hareketleri de anne adaylarını ciddi düzeyde sakinleştirebiliyor. Bebeklerinin hareket ettiğini hisseden kadınlar bebeklerinin sağlıklı olduğunu düşünüyor ve rahatlıyor. Ancak bunun için de hamileliğin en az haftasını beklemek gerekiyor. Aslında bebekler anne karnında gebeliğin 7. haftasından itibaren hareket etmeye başlar. Fakat bebekler çok küçük olduğundan ve kaslar da yeterince gelişmediğinden anne adayları bu dönemde bebeklerinin hareketini hissedemez. Anne adayları bebeklerinin hareketlerini gebeliğin haftası ila haftası arasında hissetmeye başlar ve doğuma kadar hissetmeye devam eder. Bebeğin uzun bir süre hareket etmemesi de anne adaylarında önemli bir panik nedeni haline geliyor.

Elbette bebeklerin çok uzun süre devam eden hareketsizlikleri durumunda bir sağlık kuruluşuna başvurulmasında fayda olacaktır. Ancak 3 ila 4 saat gibi çok kısa bir süre içerisinde bebeklerin hareket etmemesi durumunda endişe edilmesine asla gerek olmaz. Zira bebekler anne karnında sürekli olarak hareket etmez. Dolayısıyla daimi olarak bu hareketleri hissetmeyi beklememelisiniz. Özellikle ilk gebeliklerde bu gibi durumlarda daha fazla endişeye kapılabiliyor. Ancak sonraki gebeliklerde anne adayları bebeklerinin hareketsizliği gibi durumlarda daha sakin kalabiliyor.

Anne karnında hareket etmesi ve kalp atışlarının normal aralıkta olması bebeklerin sağlıklı olduğuna dair bir işarettir. Fakat % sağlıklı olduklarını gösteren bulgular değildir. Gebelik boyunca rutin kontroller ile bebeklerin sağlık durumu gözlemlenir. Konuyla alakalı sorularınızı yorum bölümüne yazabilirsiniz

İlginizi çekebileceğimizi düşündüğümüz diğer makalelerimiz:

Hamilelikte idrar rengi nasıl olmalıdır
Hamilelikte sigara kullanımının zararları
Mol gebelik üzüm gebeliği nedir
Cinsiyet belirleme testi nasıl yapılır
Hamilelikte beslenme önerileri nelerdir

 

Konu ile alakalı yabancı kaynaklar:

seafoodplus.info

Anne karnında kalp atışı ne zaman başlar, ne zaman duyulur?

Bir bebeğin ilk kez kap atışını duymak yeni ebevynler için heyecanlı ve duygusal anlardan biridir. Bebeğinizin kalp atışlarını duyduğunuz anda adeta bir mucizeye tanık olduğunuzu hissedebilirsiniz. Peki anne karnında kalp atışı ne zaman başlar, ne zaman duyulur?

seafoodplus.info

Yayınlanma: - 19 Kasım Güncellenme:

Anne karnında kalp atışı ne zaman başlar, ne zaman duyulur?

Bir fetal kalp atışı ilk erken doğumdan sonra hafta gibi bir vajinal ultrasonografi ile tespit edilebilir. Gelişmekte olan bir embriyonun ilk görünür işareti olan cenin direği bazen görülebilir. Ancak gebelikten hafta sonra, bir kalp atışı daha iyi değerlendirilebilir. Doktorunuz ilk karın ve vajinal ultrasonunuzu sağlıklı, gelişmekte olan bir hamilelik belirtileri olup olmadığını kontrol etmek için programlayabilir.

BEBEĞİN KALP HIZI

Bebeğinizin kalp atışı haftada dakikada atım arasında olmalıdır. 9. Haftada, bebeğinizin kalp atışı bpm'ye ulaşmalıdır.

NEDEN BEBEĞİN KALP ATIŞINI DUYMAYABİLİRSİN?

İlk ultrason da bir bebeğin kalp atışlarını duymayabilirsiniz. Hamilelik dönemi erken olduğu için bu sorun olduğu anlamına gelmez. Kalp atışı tespit edilmezse, doktorunuz fetal ölçümleri kontrol edebilir. 5 embriyoda taç uzunluğu 5 milimetreden daha büyük olan bir embriyoda fetal kalp atışı yoksa, sağlık uzmanınız endişelenebilir.

6. haftadan sonra, doktorunuz ayrıca gebelik kesesi yoksa endişelenecektir. Doktorunuz hamileliği onaylamak için kan testi isteyebilir veya birkaç gün sonra başka bir ultrason için tekrar gelmenizi isteyebilir.

Hamilelikte ilk hafta belirtileri neler? Hamileliğin ilk haftalarıİlginizi ÇekebilirHamilelikte ilk hafta belirtileri neler? Hamileliğin ilk haftalarıHamilelik öncesi folik aside ne zaman başlanmalı?İlginizi ÇekebilirHamilelik öncesi folik aside ne zaman başlanmalı?Hamilelikte mutsuzluk belirtileri nelerdir? Gebelikte mutsuzlukla baş etmenin yollarıİlginizi ÇekebilirHamilelikte mutsuzluk belirtileri nelerdir? Gebelikte mutsuzlukla baş etmenin yolları

anneDNAgebelikhamilehamilelikkalp atışıkapSağlık

Bebeğin Kalp Atışı Ne Zaman Duyulur?

Anne adayı hamile olduğunu anladığı andan itibaren bebeğinin gelişimi ile ilgili her aşamayı merakla takip eder. Karnında taşıdığı canlının kalp atışlarını duymak ise heyecan verici bir durumdur. Merakla beklenen o ses, farklı haftalarda dinlenebilir. Gebelik kesenin gözükmesinden itibaren kalp atışını duymak için bazen 10 gün bazen de daha fazla beklemek gerekebilir.

Eğer doktorunuz bebeğinizin kalp atışını duymanız için bir süre daha beklemeniz gerektiğini söylüyorsa acele etmeyin ve kendinizi gereksiz strese sokmayın.

Bebeğin Kalp Atışı Kaçıncı Haftada Duyulur?

Hamilelikte en erken 5. haftada transvajinal ultrason ile bebeğin kalp atışı duyulabilir. Bu yöntem riskli hamilelikler için kullanılır. Genel olarak ultrasonografi cihazı ile 6. haftadan itibaren dinlenebilirken bazı hamileliklerde bu süre haftayı bulabilir.

Bebeğin Kalp Atışı Nasıl Dinlenir?

Doktorunuz bebeğin gelişimini takip etmek için kalp atışlarını da gözlemler. Rutin kontroller sırasında, ultrason cihazını anne adayının karnının üstünde gezdirerek sesi duyabilmek için bebeğin uygun olduğu pozisyonu yakalamaya çalışır. Kullanılan ultrasonografi cihazının kalitesi kalp atışını gözlemlemek için önemlidir. Bazı kontrollerde kalp atışı görülür fakat ses gelmeyebilir. Doktorunuz, kalp atışının cihazda gözüküyor olmasını bebeğin sağlığı açısından yeterli bulabilir ve duyulmasına gerek olmadığını söyleyebilir. Bebeğinizin karnınızda aldığı pozisyon sesin duyulmasını etkileyen unsurlardandır. haftadan itibaren fetal doppler ile de bebeğin kalp atışı duyulur. ile haftalarda ise stetoskop yardımıyla bebeğinizin kalp atışları dinlenebilir.

Bebeğin Kalp Atış Hızı Kaç Olmalı?

Bebeğin kalp atışları 5 buçuk haftadan itibaren hesaplanabilir. 5. haftadan haftaya kadar geçen sürede kalp atış hızı genellikle dakikada 90 ile arasında olur, bebek büyüdükçe bu sayı artar. 10 haftaya doğru dakikada ve aralığında atar ve doğuma kadar da bu şekilde devam eder. Bebeğiniz hareketli olduğu zamanlarda kalp atım hızı artar. Hareket azaldıkça normale dönmesi beklenir.

&#;Tavsiye niteliğinde değildir, anne ve bebek gelişimi mutlaka doktor gözetiminde takip edilmelidir.&#;

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir