motor plaka yenileme / Plaka Yenileme/Değiştirme Nasıl Yapılır? Ücreti Ne Kadar?

Motor Plaka Yenileme

motor plaka yenileme

Plaka Değişikliği Nasıl Yapılır? Gerekli Belgeler + Ücreti

Geçmiş dönemlerde bilinen Plaka değişikliği çok zor bir işlem olarak bilinirdi. Fakat yılı itibariyle plaka değiştirmek son derece kolay bir işlem haline geldi. Emniyet müdürlüklerinin birbirine online bağlanması çok hızlı bir şekilde plaka değişikliği yapılmasına olanak sağladı. Aslında plaka değişikliğinin en büyük nedeni farklı illerden araba alıp kendi ilindeki plakayı kullanmak isteyen vatandaşların çok fazla olması. Ayrıca son dönemlerde içerisinde (Fetullah Gülen)FG geçen plakalarda değiştirilme işlemlerine sık sık rastlanmakta. Plaka konusunda ise özel bir harf yada rakam seçme ihtimali yok. Sadece Emniyet Müdürlüğünde tanıdık bir memur varsa kolaylıkla istediğiniz Rakam ve Sayılı plaka alma ihtimaliniz var tabi ki boşta ise&#;

Hızlı İçerik Rehberi

Araba Alım Satımında Plaka Değişikliği Nasıl Yapılır?

Plaka değişikliği aracın satım aşamasından sonraki 1 ay içinde yapılabilir. Noterdeki devir işleminden 30 gün geçtikten sonra plaka değiştirme işlemi yapılamaz. 1 Ay sonrasında tek seçeneğiniz noterden bir yakınınıza yada akrabanıza geçici olarak arabanın satışını yaparsınız bu sayede 30 günlük yeni süre başlar. Fakat ortalama TL gibi ek bir maliyet çıkaracaktır. Bu nedenle plaka değişikliği yapma düşünceniz varsa satış işleminden sonra 30 gün içinde gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

Plaka Değişikliği İçin Yapılması Gereken Adımlar

      • Noterden aracınızı satış işlemini gerçekleştirirken notere aracın plaka değişikliğini yapacağınızı belirtmelisiniz.
      • Noterde işlemlerinizi yaptıktan sonra plaka değişikliği yapmak için 30 günlük süreciniz başlamakta.
      • Plaka değişikliği yapmak istediğiniz ilin Emniyet Müdürlüğüne giderek plaka değişikliği için dilekçe vermeniz gerekmektedir.(Artık tüm emniyet müdürlükleri randevu sistemi ile çalışmaktadır. Randevu bulmak zor olduğu için noterden sonra randevu almaya çalışın.)
      • Plaka tahsis edildikten sonra plakanızın yazılı olduğu bir evrak size teslim edilir.
      • Plaka kayıt evrakı ile birlikte ilin Şoförler Odasına giderek plakanızı bastırabilirsiniz. Plakalar standart olarak bastırılmaktadır ve Kalın Harf yada Kabartma harf talepleri karşılanmamaktadır. Şoförler odası derken bildiğiniz bir atölye gibi bir yer çıkacak karşınıza şaşırmayın.

Yaşanan sıkıntılardan en başta geleni Plaka değişiklik süresi hakkındadır. 30 gün resmi süredir.

Plaka Değişikliği İçin Gerekli Belgeler

      1. Araç sahibinin kendisi yada noterden vekalet verilmiş temsilci
      2.  Nüfus Cüzdanı Aslı (Fotokopi ile Birlikte Getirilmeli)
      3. Aracın eski trafik belgesi ile plaka
      4. Zorunlu mali sorumluluk sigorta poliçesinin aslı
      5. Noter satış belgesi , Geçici Tescil Belgesi, Noter Plaka Değişiklik Belgesi Aslı
      6. Şoförler Odasından Alınan Nakil Dosyası
      7. Aracın muayene kartı (Muayene yoksa yapılmalıdır Muayene olmadan plaka değişmemektedir.)
      8. Aracın MTV Borcu olmaması(Temiz kağıdına ihtiyaç yoktur)

Şirket Aracı Plaka Değişikliği İçin Gerekli Evraklar

Basılan plakalar 2 adet verilmektedir ve Alüminyumdur.

  • Yukarıdaki istenen evraklar haricinde,
  • Şirketin Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi
  • Sicil Kayıt Sureti (Sanayi yada Ticaret Odasından)
  • Şirketin İmza Sirküleri

Hasarlı Plaka Yenileme Nasıl Yapılır?

Hasarlı plaka değişiminde yukarıdaki belgelere ihtiyaç yoktur. Sadece Trafik Şube Müdürlüğüne giderek ruhsatınız ve hasarlı plakanızın resmi ile başvuru yapabilirsiniz. Trafik Şube Müdürlüğünden onay işlemi alındıktan sonra plaka yenileme işleminizi ilinizde bulunan Şoförler Odasından bastırabilirsiniz.

Plaka Değişiklik Ücretleri

Plaka değişikliği için öncelikle noter işlemlerinde TL civarında bir ücret ödenmektedir.

Yılı Plaka Basım Ücreti Otomobil , Kamyon, Traktör ve Tırlar için TL&#;dir .

Motorsiklet ve Mobiletler için yılı plaka basım ücreti ise TL&#;dir.

Aklınıza takılan tüm soruları aşağıdaki yorum bölümünden sorabilirsiniz.

ETİKETLER Plaka Değişikliği Fiyatları, Plaka Değişikliği Fiyatları, Plaka Değişikliği Fiyatları, plaka değişikliği için gerekli evraklar, Plaka Yenileme Ücretleri , Plaka Yenileme Ücretleri , Plaka Yenileme Ücretleri

Plaka Yenileme, Gerekli Evraklar ve Ücretler

plaka yenileme

Araç sahiplerinin keyfi isteklerine göre veya son yapılan değişiklikle birlikte ağır kusurlu sayılabilecek plakalar için yenileme işleminin nasıl yapıldığına dair tüm bilgileri sizlerle bu yazımızda paylaştık.

Aracınızda bulunan plakanın çeşitli sebeplere bağlı olarak yıpranması, hasar görmesi ve ağır kusurlu sayılabilecek hallerden dolayı plaka yenileme işlemlerini başlatabilirsiniz.

Plaka yenileme işlemi ile plaka değiştirme işlemleri birbirleriyle karıştırmamalıdır. Her iki işlemin statüsü farklıdır. Kaybolma, çalınma, okunamayacak şekilde zarar görme durumlarında plaka yenileme işlemi yapılır ve plaka üzerindeki rakam ve harfler değişmez yenisi verilir. Fakat plaka değiştirme işleminde plaka numaraları değişir. Plaka değiştirme işlemi daha çok ikinci el araç alımlarında sürücünün mevcut plakayı beğenmeyip yeni bir plaka satın almak istemesiyle yapılabileceği gibi, adres değişikliği neticesinde de sürücüler tarafından tercih edilebiliyor.

Araç Plaka Yenileme Nasıl Yapılır?

Aracındaki plakayı yenilemek isteyen vatandaşlarımızın izlemesi gereken üç adım bulunmaktadır.

  • Plaka yenileme gerekli evraklarının hazırlanması, 
  • Noter işlemleri,
  • Şoförler Odası Plaka Basım Merkezinden plakanın basımının yapılıp alınması aşamalarıdır.

Plaka Yenileme İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

  • Araç sahibinin nüfus cüzdan aslı ve fotokopisi
  • Araç ruhsatının aslı ve fotokopisi
  • Araçta takılı bulunan eski plakalar
  • Plaka yenileme ücretinin yatırılması

Motorlu taşıt plakaları için(2 Plaka): Noter ücreti 36 TL, 75 TL plaka basım ücreti olmak üzere toplam TL

Plaka değiştirme ücreti ise  TL Notere, 75 TL plaka basım ücreti olmak üzere toplam TL

Not: Araç alım satımlarında plaka değişmeyecekse ekstra ücret ödenmez. Araç alım satım yapan şahıslar eğer isterlerse üste belirtildiği gibi plaka değişikliği yapmak isterlerse plaka değiştirme ücretini( TL) öderler. Aracınızdaki plaka kusurundan ötürü muayeneden geçemezseniz verilen belge ile direk şoförler odasına başvuru yapabilirsiniz. Noter başvurusu gerekmemektedir.

Plaka Yenileme Randevusu Nasıl Alınır?

Plaka yenileme amacıyla herhangi bir randevu bulunmuyor. Randevu sistemi eskiden vardı Trafik tescil şubelerinden alınırdı. Şimdi plaka yenileme ve plaka değiştirme işlemleri noterler aracılığıyla yapılıyor. Noterdeki iş ve işlemler bittikten sonra Şoförler Odası Plaka Basım Merkezlerinde plaka basım işlemi yapılıp ardından sürücülere yeni plakalar veriliyor. 

Plakanın Basımını Nasıl Yapılır?

Plaka basımı için bağlı bulunduğunuz Şoförler Odası Plaka Basım Merkezlerinden herhangi birine gitmeniz gerekiyor. Yaptırmış olduğunuz evrakları ilgili birime verdikten sonra plakanız merkezin yoğunluğuna göre dk. arasında tarafınıza verilmektedir.

Plakalarda Ağır Kusur Halleri Nelerdir?

Son yapılan değişiklikle birlikte araçların muayeneleri sırasında bazı plakaların ağır kusurlu sayılacağı yönünde genelge yayınlandı. Yapılan düzenlemeye göre araç plakalarında aşağıdaki unsurlardan birinin bulunması durumunda ağır kusurlu sayılacaklar;

  • Yasal olmayan yollarla basılan plakalar (App plakalar)
  • Plaka üzerinde vidaların bulunması
  • Deforme olmuş plakalar
  • Plaka üzerinde resmi damganın bulunmaması

Aracınıza Özel Plaka Alabilir Misiniz?

Birçok sürücü özenerek almış oldukları araçlarının plakalarının da kendilerine özel olmasını istemektedirler. Peki kendi araçlarına özel harflerden oluşan plaka takabilirler mi? Evet, herkes kendi aracına özel olarak adının ve soyadının baş harflerinden, tuttuğu takımı temsil eden harflerden veya araç sahipleri için herhangi bir şeyi temsil eden harflerden oluşan plaka takabilirler. Özel plaka alabilmek için birtakım hususlar bulunmaktadır. İlk olarak talep edilecek olan plakanın başka biri tarafından kullanılmadığının araştırılması. İlçe Trafik Tescil Şube Müdürlüğünde yapılacak işlemler sırasında özel plaka istenildiğinin belirtilmesi. Şube müdürlükleri özel plaka isteyen vatandaşlardan Trafik Vakfına bir miktar bağış yapılmasını istemektedirler. Talep edilecek özel plakanın arz talep oranına göre bağış miktarı değişiklik gösterebilmektedir.

Bunu da okuyunuz:

Özel Plaka Nasıl Alınır? Fiyatları Ne kadar?

1 yıl 4 ay 1 gün 10 sa 57 dk önce yayınlandı.



İkinci el araç satın aldınız ve araçta bulunan mevcut plakayı değiştirmek istiyorsunuz. Peki bunun için ne yapmanız gerekiyor?

yılı araç plaka değişimi için yapmanız gerekenleri Türkiye’nin en kapsamlı hasarlı oto pazarı Autogong olarak bu yazımızda sizler için derledik!


 

 

Öncelikle sık sık karıştırılan plaka yenileme ve plaka değiştirme arasındaki farkı açıklayalım.

 

PLAKA YENİLEME VE PLAKA DEĞİŞTİRME ARASINDAKİ FARK NEDİR?

 

Diyelim ki plakanız kayboldu ya da zarar gördü ve kullanılamaz hale geldi. Böyle bir durum başınıza geldiğinde yapacağınız işlem plaka yenileme işlemidir. Eski plakanız ile aynı numaraya sahip yeni bir plaka alırsınız ve problem çözülmüş olur.

Plaka değişikliği işlemlerinde ise hem plakanız hem de plaka numaranız yenilenir. Plaka değiştirme; ikametgâh değişimi nedeniyle, bazı özel durumlarda ve araç alım-satımı gerçekleşmesi sebebiyle yapılabilir. 

SATIŞ SEBEBİ İLE PLAKA DEĞİŞİKLİĞİ NASIL YAPILIR?

Yeni düzenleme ile birlikte plaka yenileme ve değiştirme ile ilgili tüm işlemler noterlerde yapılıyor. Üstelik artık tüm bu işlemler için noterden randevu almanıza da gerek yok. Tek yapmanız gereken aşağıdaki 3 adımı takip etmek!

Birinci adım: Plaka değişikliği yapmak için birazdan bahsedeceğimiz gerekli tüm şartları sağladığınızdan emin olmalı ve başvuru işlemini gerçekleştirmek için gerekli belgeleri tamamlamalısınız. Detayları aşağıda!

İkinci adım: Notere gittiğinizde, satış ve devir işlemlerini gerçekleştirirken plaka değişikliği yapmak istediğinizi bildirmelisiniz. Bu sırada notere değiştirmek istediğiniz eski plakaları teslim etmeniz gerektiğini unutmayın!

Üçüncü adım: Belgelerinizi tamamlayıp noter işlemlerini hallettikten sonra en yakın Şoförler Odası şubesine giderek yeni plakanızı bastırabilirsiniz. İşte bu kadar!

Hasarlı araç alım satımında plaka işlemleri için uygulamanız gereken adımları da yazımızın devamında paylaşıyor olacağız.

 

PLAKA DEĞİŞİKLİĞİ İŞLEMLERİ İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR

 

·        2. el araç satın almış olmak ya da ikamet değişikliği yapmak,

·        Aracın kanuni temsilcisinin veya sahibinin başvuru yapması,

·        Araca ait MTV (Motorlu Taşıtlar Vergisi)  borcunun bulunmaması,

·        Aracın tüm muayenelerinin yapılmış olması,

·        Aracın satışına engel olabilecek rehin durumu, borç durumunun bulunmaması gerekir.

PLAKA DEĞİŞİKLİĞİ İŞLEMLERİNDE HANGİ BELGELER İSTENİR?

 

Plaka değişikliği için başvuruda bulunan araç sahibinin mutlaka yanında bulundurması gereken belgeler ise şunlardır.

·        Nüfus cüzdanı ya da yeni kimlik kartı

·        Zorunlu trafik sigortası poliçesi

·        Aracın eski plakaları ve trafik belgeleri

·        Geçici tescil belgesi veya noter satışını gösteren belge

Eğer ikametgâh değişikliği sebebi ile plaka değiştirme işlemi yapacaksanız yukarıdaki belgelere ek ‘’ yeni ikametgâh adresini gösterir belge’’ ile gitmenizde fayda var.

PLAKA DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN NE KADAR ÜCRET ÖDERİM?

yılı itibari ile araç devri sırasında plaka değişikliği talebinde bulunursanız Noterler sizden plaka değiştirme için ekstra bir ücret almayacaktır. Bu işlem sadece araç devri sırasında geçerli olup daha sonra yapacağınız plaka değişiklikleri ücrete tabi olacaktır.

Araç alım satımı esnasında yapacağınız plaka değişikliği işlemlerinde ödeyeceğiniz tek tutar plaka basım ücreti olacaktır.

AĞIR HASARLI ARAÇLARDA PLAKA İŞLEMLERİ

Eğer aldığınız ikinci el araç az hasarlı ya da ağır hasarlıolup çekme belgesine sahip ise uygulamanız gereken işlemler yukarıda saydıklarımızdan biraz farklı.

-        Çekme belgeli araçlar trafiğe nasıl çıkar?,

-        Ağır hasarlı araçlarda plaka işlemleri nasıl yapılır?

Gibi sorularınızın cevaplarını bir sonraki blog yazımıza saklıyoruz!

Önümüzdeki haftalarda hasarlı araçların plaka işlemlerine dair tüm detayları sizinle paylaşıyor olacağız.

Hasarlı Araç Oto İhale PlatformuAutogong Blog'u takip etmeye devam edin!

funduszeue.info

 

&#;Plaka değişikliği nasıl yapılır?&#;, &#;Plaka değişikliği için gerekli evraklar nelerdir?&#;, &#;Plaka değiştirmek için nereden randevu alınmalı?&#; Plaka değişikliği ücreti ne kadardır?, &#;Plaka yenileme nasıl yapılır?&#;, &#;Plaka yenileme ücreti ne kadardır?&#;, &#;Özel plaka nasıl alınır?&#; gibi mevcut aracınızın plakasını yenilemek ya da funduszeue.info araç alımı sonrası plaka değiştirme konusunda merak edilen bir çok sorunun cevabını sizin için derledik.

Plaka değişikliği için öncelikli olarak işlemlerin öncelikle noterler tarafından yapıldığını belirtmemiz gerekir. Değişikliğin yapılabilmesi için aracın sahibinin ya da yasal temsilcisinin başvurması gerekiyor. Başvuru yapılırken muayenenizin süresine de dikkat etmelisiniz, muayene süresinin dolmamış olması gerekiyor. Size en yakın notere giderek işlemleri tamamlamanız ardından Şoförler Odası resmi plaka basım merkezinden plakanızı bastırıp alabilirsiniz.

funduszeue.info araç alırken alım işlemleri sırasında noterde plaka değişikliği yapmak istediğinizi de belirtmeniz gerekiyor. Satış alım gününden itibaren bir aylık süre içerisinde de trafik tecil birimine başvurmalısınız. Buradan alacağınız belge ile Şoförler Odası&#;na giderek yeni plakanızı alabilirsiniz.

Plaka değişikliği için hangi evraklar gereklidir?

funduszeue.info bir otomobil aldığınızda plaka değiştirmek zorunda değilsiniz. Ancak değişiklik yapmak istiyorsanız aşağıdaki evraklara sahip olmanız gerekiyor.

  • Nüfus cüzdanı ya da yeni kimlik kartı,
  • Zorunlu sigortaya dair poliçe,
  • Eski plakanız ile ilgili trafik belgesi,
  • Şoförler Odası tarafından size verilen nakil dosyası,
  • Noterden aldığınız satış belgesinin aslı ve fotokopisi,
  • Motorlu Taşıtlar Vergisini ödediğinize dair dekont,
  • Eğer almış olduğunuz araç bir şirkete ait ise kayıtlı olduğu odanın sicil kayıt örneği,
  • Sicil gazetesi ve imza sirküleri

Plaka değiştirme ücreti ne kadar?

Plaka değişikliği ücreti noter masraflarıyla beraber toplam TL&#;dir. Şoförler Odasına ise 50 TL ödeme yapmanız gerekiyor.

Plaka yenilemek için ise yılında 34 TL ödeme yapmalısınız. Şoförler odasına 50 TL plaka basım ücreti ödemeniz gerekiyor.

Ağır kusurlu plaka nedir?

Mevcut aracınızın plakasının yasalarca ağır kusurlu bulunması durumunda plaka yenileme işlemi yapmanız gerekmektedir. Plakanız aşağıdaki özelliklerden birine sahipse ağır kusurlu sayılmaktadır:

  • App plakalar (Yasal olmayan yollarla basılan plakalar)
  • Üzerinde vida yer alan plakalar
  • Deforme olmuş plakalar
  • Üzerinde damgası olmayan plakalar

APP plakalar hakkında her şey

Özel plaka nedir? Özel plaka nasıl alınır?

Otomobil tutkunlarının plakasında da imzasını taşıdığı durumlarla sıkça karşılaşıyoruz. Eğer siz de aracınızın plakasının dahi sizi anlatmasını istiyorsanız &#;özel plaka&#;ya sahip olmanız gerekiyor. Sizin için özel sözcüklerin baş harfleri ya da memleketinizin koduyla bir plakaya sahip olmak isteyebilirsiniz. Kod numarasını alabilmek için öncelikle o ilde ikamet etmeniz gerektiğini hatırlatalım.

Peki özel plakaların nasıl alınacağını merak ediyorsanız açıklayalım. İkamet adresiniz plaka kodu almak istediğiniz il ile eşleşiyorsa Emniyet Müdürlüğü&#;ne giderek başvuruda bulunmalısınız.

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası