en başarılı osmanlı padişahları / Osmanlı Padişahları Listesi | 36 Padişah İsmi » TechWorm

En Başarılı Osmanlı Padişahları

en başarılı osmanlı padişahları

Osmanlı Devleti'nde Halk Tarafından En Çok Sevilen ve Pek Sevilmeyen Padişahlar Hangileriydi?

Haberler

Genel Kültür

Osmanlı Devleti'nde Halk Tarafından En Çok Sevilen ve Pek Sevilmeyen Padişahlar Hangileriydi?

küsur yıllık Osmanlı tarihinde en sevilen padişahı veya en sevilmeyen padişahı belirlemek oldukça zor. Günümüzde bizler padişahları tarihi olaylara olan etkileri üzerinden değerlendirip sempati duyuyoruz. Ancak tahtta oldukları dönemde halkın en çok sevdiği padişahlar, günümüzde sempati beslenilen padişahlardan farklı olabiliyor. Dönemin koşulları ve beklentileri, halkın padişahlara karşı olan tutumunun tahmin ettiğimizden çok farklı olduğunu gösteriyor. 

Gelin ilk önce Osmanlı'da halk tarafından pek sevilmeyen padişahlara bir göz atalım:

Fatih Sultan Mehmet

Fatih Sultan Mehmet

Kanuni Sultan Süleyman

Kanuni Sultan Süleyman

II. Mahmud

II. Mahmud

II. Osman

II. Osman

III. Mehmed

III. Mehmed

Peki Osmanlı'nın en sevilen padişahları kimlerdi?

I. Ahmed

I. Ahmed

II. Bayezid

II. Bayezid

II. Ahmed

II. Ahmed

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Dünya tarihinin en büyük imparatorluklarından birisidir. yılında Söğüt'te kurulan Osmanlı Devleti, 3 kıtaya hükmetmiş bir imparatorluktur. Osmanlı İmparatorluğu'nun Osman Bey(Gazi)'den son padişah funduszeue.info'e kadar tüm padişahlarının sıralı listesini sizler için resimli bir hâlde oluşturduk. yılı aşkın imparatorluk süresince tam 36 padişah tahta geçmiştir. Osman Bey'in kurduğu Osmanlı Devleti; 1. Murat ile Avrupa'ya açılarak Edirne'yi fethetmiştir. Yıldırım Beyazıd ile Timur ile yaşanan Ankara Savaşı'ndan sonra fetret devri yaşansa da Çelebi Mehmet ile fetret dönemi sona ermiştir.

 

 

Fatih Sultan Mehmet Han'ın İstanbul'u fethetmesinden sonra Osmanlı Devleti, Osmanlı İmparatorluğu'na dönüşmüştür. Fatih Sultan Mehmet, Yavuz Sultan Selim ve Kanuni Sultan Süleyman döneminde imparatorluk hazinesi en yüksek gelirine ulaşmış. Halifelik Osmanlı Devleti'ne geçmiştir.
Fatih Sultan Mehmet, Yavuz Sultan Selim ve Kanuni Sultan Süleyman Osmanlı İmparatorluğu'nun en başarılı padişahları olarak tarihe geçmiştir. Ayrıca Kanuni Sultan Süleyman döneminde Osmanlı İmparatorluğu en geniş toprak alanlarına ulaşmıştır. Kanuni Sultan Süleyman 46 yıl tahta kalarak en uzun padişahlık yapan isim olarak tarihe geçmiştir.

Osmanlı Padişahları / Osmanlı Padişahları Sıralı Listesi / Osmanlı Padişahlarının Ölüm Nedenleri / Osmanlı'da En Güçlü Sultanlar

Bilim İnsanları / Ünlü Yazarlar / Ünlü Ressamlar / Ünlü Müzisyenler / Türk Büyükleri / Türk Bilim İnsanları /

Sorulara Dön

Soruyu Soranın Seçtiği Cevap

Selam, belirtmem gerekir ki Osmanlı yaklaşık yıllık bir imparatorluk ve dönem dönem farklılıklar var. Bence en iyi yönü savaşarak kazandığı topraklarda bulunan masum halka saldırmaz ve asimile etmezdi. (İstisnai durumlar dışında) Tabi ki cihat anlayışı sayesinde gelen çoğu padişah savaşarak toprak elde edip İslamiyet'i yaymak istemişti bu sayede çok geniş bir coğrafyaya yayıldılar.

Kötü yanları ise özellikle Kanuni'nin savaş teknolojileri için kasayı boşaltması ve şehzadesini öldürtmesidir. Bu yüzden Selim tahta geçmiş ve babası gibi fetihler yapamamıştıfunduszeue.info sonra gelen çoğu padişah ise sefere çıkmadı.

Diğer bir mesele ise Kardeş Katlli meselesidir. "Her kimseye evlâdımdan saltanat müyesser ola, karındaşların Nizâm-ı Âlem için katl eylemek münasiptir. Ekser ûlema dahi tecviz etmiştir." diyen Fatih Sultan Mehmet gerekirse düzen için şehzadelerin öldürülebileceğini ifade etmiştir. (Bu konu hakkında 3. Mehmed'i araştırmanı öneririm.) Umarım yardımcı olabilmişimdir. :)

görüntülenme

Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez.

  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir

osmanlı coğrafi keşifler zamanında gelişmelere ayak uyduramamış ve avrupanın gerisinde kalmıştır. lale devri gibi dönemlerle toparlamaya çalışsa da pek başarılı olduğu söylenemez. yani olumsuz yanı yenilikçi padişahlar olmamasıydı. olumlu tarafı ise fatih sultan mehmet gibi padişahlarla altın çağını yaşaması ve savaş stratejileri.

görüntülenme

  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir

Daha Fazla Cevap Göster

Cevap Ver

Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.

Sorulara Dön

Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın % okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katmak için hemen buraya tıklayın.

Popüler Yazılar

EA Akademi

Evrim Ağacı Akademi (ya da kısaca EA Akademi), yılından beri ürettiğimiz makalelerden oluşan ve kendi kendinizi bilimin çeşitli dallarında eğitebileceğiniz bir çevirim içi eğitim girişimi! Evrim Ağacı Akademi'yi buraya tıklayarak görebilirsiniz. Daha fazla bilgi için buraya tıklayın.

Etkinlik & İlan

Bilim ile ilgili bir etkinlik mi düzenliyorsunuz? Yoksa bilim insanlarını veya bilimseverleri ilgilendiren bir iş, staj, çalıştay, makale çağrısı vb. bir duyurunuz mu var? Etkinlik & İlan Platformumuzda paylaşın, milyonlarca bilimsevere ulaşsın.

Podcast

Evrim Ağacı'nın birçok içeriğinin profesyonel ses sanatçıları tarafından seslendirildiğini biliyor muydunuz? Bunların hepsini Podcast Platformumuzda dinleyebilirsiniz. Ayrıca Spotify, iTunes, Google Podcast ve YouTube bağlantılarını da bir arada bulabilirsiniz.

Aklımdan Geçen

Komünite Seç

Aklımdan Geçen

Fark Ettim ki

Bugün Öğrendim ki

İşe Yarar İpucu

Bilim Haberleri

Hikaye Fikri

Video Konu Önerisi

Kafana takılan neler var?

Bilim, hep birlikteyken güzel. 'te Evrim Ağacı'na destek olun!

Bu yıl sayfamızda gezdiniz.

yılından beri Türkiye'de bilim iletişimini geliştirmek adına durmaksızın ter döküyoruz ve sizin gibi bilimseverlerin destekleri sayesinde Türkiye'nin en çok ziyaret edilen, en güvenilir, en büyük bilim arşivini yaratmaya devam ediyoruz. Sitemizde reklamlar görüyor olsanız da bunların bize getirisi önemsenmeyecek kadar az. Bizi ayakta tutan, Türkiye'deki bilimseverlerin gönüllü destekleri. Eğer yılında da Türkiye'de bilimi yeşertme çabalarımıza katkı sağlamak isterseniz, maddi destekçilerimiz arasına katılabilirsiniz. Hatta bu sayede sitemizi ve mobil uygulamamızı tamamen reklamsız bir şekilde kullanmanız mümkün olacak. Tek seferlik destek olun veya daha iyisi, aylık destekçilerimiz arasına şimdi katılın.

Evrim Ağacı Logo

Kreosus (₺)YoutubePatreonDiğer Yöntemler

Geri Bildirim Gönder
Evrim Ağacı

Evrim Ağacı

Türkiye'deki bilimseverlerin buluşma noktasına hoşgeldiniz!

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close

“ Beynin evrimi sadece antik insanın ihtiyaçlarını aşmadı, aynı zamanda evrimsel süreç içerisinde bir hayvanın kullanmayı bilmediği bir organ edinmesine dair tek örnek oldu.”
Arthur Koestler

Bilim İçin 30 Saniyeniz Var mı?

Evrim Ağacı, tamamen okur ve izleyen desteğiyle sürdürülen, bağımsız bir bilim oluşumu. Ücretsiz bir Evrim Ağacı üyeliği oluşturmanın çok sayıda avantajından biri, sitedeki reklamları %50 oranında azaltmak (destekçilerimiz arasına katılarak reklamların %'ünü kapatabilirsiniz). Evrim Ağacı'nda geçirdiğiniz zamanı zenginleştirmek için, sadece 30 saniyenizi ayırarak üye olun (üyeyseniz, giriş yapmanızı tavsiye ederiz).

Üye Ol

Giriş Yap

Üyeliğin Avantajları

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası