ali babacan cumhurbaşkanı adayı / Ali Babacan: "Erdoğan'ın yeniden Cumhurbaşkanı adayı olmasına karşı YSK'ya itiraz edeceğiz"

Ali Babacan Cumhurbaşkanı Adayı

ali babacan cumhurbaşkanı adayı

‘Babacan değil Akşener olsun’ &#;nerisi geldi

LinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi

*

Haberin Devamı

6’lı Masa’da cumhurbaşkanı adaylığı konusu tartışmaya açılınca Kılıçdaroğlu, “Cumhurbaşkanı adayı bu masadan çıkmalı. Ortak aday çıkarmalıyız. Bana itirazınız varsa aday yine bu masadan çıkmalı. Ali Bey aday olduğunu söyledi” diyor.

KILIÇDAROĞLU’NUN HAMLESİ

Bir CHP’li Kılıçdaroğlu’nun sözlerinin yanlış değerlendirildiğini söyledi. Bunun üzerine o zaman “Doğru okuma nedir, siz anlatın” dedim. “Kemal Bey, cumhurbaşkanı adayı bu masadan çıkmalı” diyerek Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın adaylık seçeneğini gündemden düşürdü. 6’lı Masa’nın en büyük partisinin lideri olarak oy oranı yüzde 1 olan Ali Babacan’ı örnek vererek aslında kendi adaylığını sağlama aldı” dedi. Bana mantıklı geldi.

6’lı Masa’nın toplantısından sonra CHP’liler ve İYİ Partililerle, Babacan’ın adaylığı konusunu konuşuyorum.

Haberin Devamı

BABACAN RAHATSIZLIĞI

CHP’liler, “Yüzde 25 oyu olan parti dururken cumhurbaşkanı adayı yüzde 1 oyu olan partiden çıkar mı? Kılıçdaroğlu aday olur. Ama Kılıçdaroğlu olmasa dahi bir CHP’li aday olur” görüşündeler. Bu arada Ali Babacan’ın adaylık çıkışından dolayı Kılıçdaroğlu’nun çok rahatsız olduğunu söylüyorlar. Kılıçdaroğlu, Ali Babacan’a eskiden olduğu kadar sıcak bakmıyormuş.

AKŞENER’İN ADAYLIĞI

İYİ Partililer ise, “Kılıçdaroğlu aday olmazsa Ali Babacan değil, Meral Akşener aday olur” diyorlar. Şeytanın avukatlığını yapıp Meral Akşener’in, “Ben başbakan olacağım” dediğini hatırlatıyorum. O zaman da “İYİ Parti dururken, yüzde 1 oyu olan AliBabacan aday olamaz. Kılıçdaroğlu aday değilse Ali Babacan’ıdeğil, Meral Hanım’ı işaret etmesi lazım. Eğer 6’lı Masa ittifak ederse Meral Akşener cumhurbaşkanı adaylığından kaçamaz” görüşündeler.

DEVA Partisi’nden Anayasa’dan Türklük tanımını çıkarmak ve Babacan’dan Kürtçe anadili Anayasa’ya koymak gibi öneriler geldikçe İYİ Parti’de rahatsızlık artıyor. “Ali Babacan değil, Meral Akşener ortak cumhurbaşkanı adayı olmalı” sesleri yükseliyor.

Kılıçdaroğlu da giderek İsmet Paşa’ya benzemeye başladı. Kafasında 40 tilki ile dolaşıyor. Ali Babacan’ı örnek göstererek ona iyilik yapmadı. 6’lı Masa’daki bir rakibini İYİ Parti eliyle denklem dışı bıraktı.

Haberin Devamı

FERİDUN BAHŞİ AKŞENER’İ GÖMDÜ

KÜLLENMİŞ bir tartışmaydı. Ta ki İYİ Partili Feridun Bahşi yeniden açana dek. Feridun Bahşi 15 Temmuz darbe girişiminin olduğu gece Meral Akşener’in evindeymiş. FETÖ darbesi olduğuna dair bilgiler almışlar. Devamını kendisi anlatıyor. “Genel Başkan bir tweet yazmış, Fetullah’ı gömen bir tweet tabii. Dedim ki, ‘Ablam şimdi bir gün önce ben zaten bu herife sövdüm, sen de bu tweet’i atarsan, bu herifler de başarılı olursa, ikimizin de kolunu, bacağını keserler, bir tarafımızdan asarlar. Bunu biraz yumuşatalım’. Yumuşattık ve saat ’ten önce Genel Başkan, ‘En iyi darbe en kötü demokrasiden evladır’ şeklinde tweet attı.”

ESPRİ YAPMIŞ

Haberin Devamı

“15 Temmuz üzerinden Meral Akşener’i nasıl vururum?” diye düşünecek olsanız bundan daha iyi malzeme olmaz. Feridun Bahşi, belli ki bu açıklamasından sonra partide zor durumda kalmış. Bunu düzeltmek için CNN Türk’e bağlandı. Daha beter batırdı. Akşener’in yazdığı tweet’le ilgili o gece espri yapmış. Tam da espri yapılacak gece, tam da espri yapılacak konu.

BİR MİLLET DİRENDİ

Memlekette kanlı bir darbe girişimi oluyor. Tanklar Boğaz Köprüsü’ne çıkmış. Akşener’in evi tam da Boğaz Köprüsü’nü gören bir yerde. Darbeciler, Polis Özel Harekât başta olmak üzere birçok yeri bombalamış, sokağa çıkan insanların üzerine ateş açılmış. Şehitlerimiz var. Bir millet darbeye karşı direniyor. Bunlar espri yapıyor.

Haberin Devamı

Ölümü göze alıp sokağa çıkan garibanların ne güvencesi vardı? kişi şehit oldu. Bunlar tweet atmaktan korkuyor.

BAYRAĞI ALSA ÇIKSAYDI

O gün de söyledim, bugün de aynı kanaatteyim. 28 Şubat’ın yiğit kadını, Asena Meral o gece Türk bayrağını alıp darbeye karşı meydanlara çıksaydı onu kimse durduramazdı.

FARK VAR

Meral Akşener’in evinde “Ya FETÖ’cüler kazanırsa?” diye tweet yumuşatılırken Erdoğan, darbecilere meydan okuyarak uçakla Atatürk Havalimanı’na iniyordu.

O nedenle Erdoğan Erdoğan, Akşener Akşener.

Ceza’nın ünlü parçasında olduğu gibi, “Fark var”.

YAYINDAN KAÇMAK

Feridun Bahşi CNN Türk yayınına bağlandı. Kendisi konuştu ama soru sorulacağı zaman yayından ayrıldı, telefonunu da kapattı. Bunu Aytun Çıray ve Melih Gökçek de yapmıştı. Böyle yapınca çok iyi bir iş yaptıklarını sanıyorlar. Hatta ne biçim gol attık diye düşündüklerinden eminim. Ama öyle olmuyor. Tam tersine çok antipatik oluyorlar. İzleyiciler, korkup kaçtı, sorulara cevap veremedi diye düşünüyor. Aslında gol attık diye düşünürken gol yiyorlar. Ya yayına bağlanmayın ya da bağlanınca kaçmayın

Haberin Devamı

HDP, ADAY ÇIKARACAK MI

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın, cumhurbaşkanlığı seçiminde aday çıkaracaklarını açıklaması 6’lı Masa’ya bomba gibi düştü. Muhalif medya kalp krizi geçirdi. Yakında HDP’yi bölücü ilan ederlerse şaşırmam. Çünkü HDP’siz seçim kazanamıyorlar. Ama burada tam bir ikiyüzlülük var. HDP’nin oyuyla seçim kazanacaklar ama HDP’ye vebalı muamelesi yapacaklar. Bu olmaz.

Ama kulislerden edindiğim bilgiye göre HDP tavrını netleştirmemiş. 6’lı Masa’yla pazarlık kapısını hâlâ açık tutuyorlar. Bu çıkışları yaparak pazarlıkta ellerini güçlendirmeye çalışıyorlar. Kılıçdaroğlu ya da İmamoğlu aday olduğu takdirde desteklemeyi düşünüyorlar.

Ama beklediklerini bulamazlarsa ilk tura aday çıkarmayı planlıyorlar. Böyle olursa ilk tura çoklu adayla girilecek.

HDP’nin Gültan Kışanak’ı aday göstereceği konuşuluyor.

#6’Lı&#;Masa#Kılı&#;daroğlu#Aday

LinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi

Yazarın Tüm Yazıları

Ali Babacan’dan Cumhurbaşkanı adayı açıklaması

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Biz hiçbir siyasi partiyle adaylar konusunda, olası isimler konusunda 'olur' ya da 'olmaz' demiyoruz. Altılı Masa'da hiçbir isimle ilgili olumlu/olumsuz hiçbir görüş zikredilmedi. Altılı Masa böyle bir mutabakata varırsa hem seçilebilme sorunu olmaz hem de en iyi şekilde ben yaparım, sorun yok. Bizim öncelikle ortak yönetim modeli ve geçiş yol haritasında mutabık kalmamız önemli" dedi.

Yayınlanma:

Ali Babacan’dan Cumhurbaşkanı adayı açıklaması

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, katıldığı canlı yayında açıklamalarda bulundu. Babacan, şunları söyledi:

* “Türkiye’de emekli olan vatandaşlarımıza baktığınızda farklı dönemlerde farklı mevzuata tabi olanlar var. Burada büyük bir haksızlık var. Türkiye’de 1,7 kişi çalışacak 1 kişi emekli olacak EYT ile beraber. Artık karar alındı. Hızlı bir şekilde istihdamı artırmak gerekiyor. Başka bir çaremiz yok. Emekli vatandaşlarımız arasında adalet EYT ile sağlandı mı? Sisteme ’da girenlerle ilgili oldu. Güne takılmıştı emekli oldu. Peki güne takılacak iken emekli olanlar var. Bu iş kolay bir iş değil. Hükümetin zor kararı oldu.

* EYT’yi popülizm çerçevesine oturtmak doğru olmayabilir. Finansal sürdürülebilirlik açısından hükümetin attığı adım yok. Bütçeyi Meclis’ten geçirdiler. Ertesi gün çok büyük bir harcama kalemi açıkladı Cumhurbaşkanı. Peki, gelir tarafında ne olacak? Borçlanma, para basma veya vergi salma. Madem EYT’yi yapacaktınız, bütçenin içine koysaydınız. Böyle devlet yönetilir mi? Yeni yasa çıkarken içine neler neler koyacaklar bilmiyoruz. Uzun vadeli çıkış istihdamın artması. Emeklilikte biraz daha geç emekliliğe teşvik edici önlemler de mümkün. Maaş bağlama katsayısı, belli bir yaştan sonra o arttırılabilir. Seçenek vatandaşımızın, emekli olmak mı istiyorsun veya çalışmaya devam edersen emeklilik maaşını arttıracağız diye geliştirilebilir.

“ALTILI MASA’DA HİÇBİR İSİMLE İLGİLİ OLUMLU/OLUMSUZ HİÇBİR GÖRÜŞ ZİKREDİLMEDİ”

* Biz hiçbir siyasi partiyle adaylar konusunda, olası isimler konusunda ‘olur’ ya da ‘olmaz’ demiyoruz. Altılı Masa’da hiçbir isimle ilgili olumlu/olumsuz hiçbir görüş zikredilmedi. Altılı Masa böyle bir mutabakata varırsa hem seçilebilme sorunu olmaz hem de en iyi şekilde ben yaparım, sorun yok. Bizim öncelikle ortak yönetim modeli ve geçiş yol haritasında mutabık kalmamız önemli. Seçilecek cumhurbaşkanı yetkilerini nasıl kullanacak, Altılı Masa ile mutabakat nasıl olacak bunlar etraflıca hazırlanıyor. Altılı Masa’nın mutabakat ruhu var. Onun için dikkat ederseniz bizden hiçbir açıklama yapılmadı. Benim görüşüm şahsi görüş olmamalı. Partide çok kıymetli insan kaynağımız var. Ortada dolaşan genel başkanlar var, belediye başkanları var, bir de toplumda dillendirilen isimler var. Topu topu kişilik isim havuzu var.

“ALTILI MASA TABİİ Kİ KAZANACAK”

* Her parti ayrı ayrı, ortak bir hukuk var. Bu hukuka ne kadar işletirsek gereksiz yere ilişkilerden dolayı sıkıntı yaşamayalım diye düşündük. Vatandaş olarak süreci dışarıdan izlediğimizde momentumda biraz kayıp var gibi görüyorum. Ama içeriden baktığımda benim şahsi görüşüm o değil. Hak de veriyorum insanlara. Biz adayımızı belirleriz, o zaman ülkede havanın nasıl değiştiğini göreceksiniz. Bir anda değişecek. EYT’liler hakkını aldı, cebine maaşı girdi diye gidip iktidara oy vermez. Altılı Masa’nın görevi burada o güveni tekrar oluşturmak. Şu anda Tayyip Erdoğan, AK Parti başarılı olduğu için insanlar oraya bakmaya başladı değil.

* İnsanlar ülkeyi nasıl yönetecekler diye haklı olarak soru işareti var. Ama içeride olduğum için biliyorum. Genel başkanların derdinin bu ülkenin daha iyi yönetilmesi olduğunu gayet iyi biliyorum. Bizim ilk turda açık ara kazanmamız lazım dedim. Dolayısıyla Altılı Masa tabii ki kazanacak. Ortak adayımızı belirledikten sonra sonuna kadar arkasında dururuz. Vatandaşlarımız, hafif ortalık toz dumandı, anlaşamayacaklardı diye korkmuştuk ama anlaşıldı diyecek. Ortak adayın savunamayacağı hiçbir şeyi dikte etmeyiz. O da razı olmalı. Ortak aday altı genel başkandan biriyse zaten işimiz çok kolay. Ama dışarıdan aday olması durumunda ortay adayımızın görüşlerine çok saygılı oluruz. Demokrasiye inansın, özde demokrat olsun, kucaklayıcı olsun, 85 milyonun Cumhurbaşkanı olsun. Çok açığız. 19 numaralı eylem planı. Cumhurbaşkanı yemin ettikten sonraki ilk imzalardan birisi olarak İstanbul Sözleşmesi’ne tekrar dönmek olacaktır.” ANKA

AK PartiAli BabacancanlıCumhurbaşkanıDEVA PartisiemekliemeklilikeylemEYTistanbulMeclisparaTürkiye

Ali Babacan'dan 'cumhurbaşkanı adayı' açıklaması

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin dördüncü mitingini dün Siirt’te yaptı. Babacan, mitingin ardından; gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Babacan, cumhurbaşkanı yetkilileri ile ilgili soruya şu yanıtı verdi:

“Kastımız; istişareye dayalı bir yönetim anlayışıdır. Mevcut sistemde cumhurbaşkanı tek imzayla; hem düzenleme hem de atama yetkisine sahip. Tek bir partinin, tek bir adayla yüzde elli artı biri sağlayıp da cumhurbaşkanlığı seçiminde başarılı olma ihtimalinin olmadığı bir seçime gidiyoruz. Bu yüzden ortak aday hedefliyoruz.

’de Sayın Erdoğan da tek başını seçilemedi aslında. MHP’nin ortaklığına mecbur oldu. MHP desteği olmasaydı Erdoğan ilk turda seçilemezdi. MHP milletvekillerini katmazsanız AK Parti’nin Meclis’te çoğunluğu da yok. Dolayısıyla mevcut sistem, partileri işbirliğine zorluyor.

Madem ortak aday diyoruz, madem altı parti ortak bir yönetme iradesi ortaya koyuyor; işte bu yönetme iradesinin somut bir metne dökülmesi, o metne de mutabık kalınması gerekiyor. Ondan sonra da ortak adayla seçime gidilirse belirsizlikler ortadan kalkar ve seçmenin muhalefete güveni artar.

“ADAY TARTIŞMASI KİMLİKLER TARTIŞMASINA DÖNÜYOR”

Bu dediklerimiz zaten yapılmadığı için ve aday isimleri üzerinden toplumda yoğun bir tartışma geçtiği için iktidar bunu şu anda kendi istediği gibi kullanabiliyor. Parlamenter sisteme geçiş sürecinin ayrıntıları, ortak cumhurbaşkanı adayı için belirleyeceğimiz ortak politik söylem üzerinde anlaşmadan aday isimleri üzerinden yapılan tartışmalar, isimler üzerinden süregelen tartışmalar; meseleyi kimlikler, ideolojiler tartışmasına çeviriyor. 

Daha ne yapılacağına karar verilmeden ortak bir seçim beyannamesi, ortak bir eylem planı, ortak bir yol haritası, geçiş ve yol haritası konuşulmadan; sadece adaylar üzerinden gidildiğinde adayların temsil ettiği kimlikler, ideolojiler üzerinden bir tartışma furyası yaşanıyor. Bunun adaylara da altılı masaya da Türkiye'ye de faydası yok.”

“ALTILI MASA SEÇİM BEYANNAMESİ ÜZERİNDE ÇALIŞMAYA BAŞLIYOR”

Babacan, altı siyasi parti genel başkanının 2 Ekim’de başlayacak ikinci tur görüşmelerinde; seçim beyannamesi, geçiş süreci yol haritası gibi konuların yer alıp almayacağı ile ilgili soru karşısında şunları söyledi:

“Altı genel başkan bu konuların artık konuşulması ve bir mutabakata varılması konusunda hemfikir. Kamuoyu da bilsin bunu. Biz mart ayında bunu önerdik ama o gün itibarıyla tam bir mutabakat yoktu. Fakat bugün için artık mutabakat var. Çok önemli bir ilerleme. Altı partinin ortak bir seçim beyannamesi çalışması ve bunun ortak bir mutabakata dönüşmesi 2 Ekim’de başlayacak ikinci tur görüşmelerinden en büyük beklentimiz. Bizim önerilerimiz hazır. Diğer partiler de somut çalışmalarla gelebilirlerse ilerleyebiliriz. Vatandaşlara somut sözler söyleyebilmeliyiz artık. Çok kritik bir süreç. Çünkü mevcut anayasal düzene göre, parlamenter sistemin de ruhuna göre ülkeyi yönetmemiz gereken bir geçiş süreci yaşayacağız.

“ORTAK ADAY, ADAYLIĞINI VE YOL HARİTASINI KENDİSİ AÇIKLASIN”

Partiler, hangi alanda hangi politikayla ilerleyeceklerini ortaya koymaya başladılar. Eylem planları açıklanıyor. Onların hepsinin ortak bir söyleme dönüşmesi gerekiyor. Partilerin ortaya koyacağı fikirlerin yanında, ortak adayın kendi görüşleri, kendi ekleyecekleri de olabilir. Katılmadığı şeyler de olabilir. Yani, ortak adayın benimsemeyeceği bir şeyi kimse, ‘sen çık konuş’ diyemez. Öyle bir şey de yok yani. Hatta bizim tercihimiz, geçiş sürecinin yol haritasının ortak adayın kendisi tarafından açıklanmasıdır. Yani kendi cumhurbaşkanlığı yetkilerini hangi şartlarda ve nasıl kullanacağını kendisinin çıkıp açıklaması. Bu, daha şık. Altı partinin önceden açıklamasındansa aday çıksın kendisi açıklasın. Ve böylece kamuoyunun önüne çıksın. Adaylığını açıklarken, anayasanın kendisine verdiği yetkileri nasıl kullanacağını söylesin.

Parlamenter sisteme geçilene kadar ülke nasıl yönetilecek? Partiler arasındaki istişare sistemi nasıl çalışacak? Bütün bunları bir paket halinde sunarsak toplumun önüne, belirsizlikleri azaltmış oluruz. Başarma ihtimalimizin de böylelikle çok yükseleceğini düşünüyoruz. Evet, çok açık. Biz artık çalışmaların temposunun artması gerektiğini ve daha somut sonuçlarla vatandaşlarımızın karşısına çıkmak gerektiğini söylüyoruz.”

“KILIÇDAROĞLU’NUN PARTİ İÇİNE VERDİĞİ BİR MESAJ OLARAK OKUDUK SÖZLERİNİ”

Babacan; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Artık bilmek zorundayım. Siz gerçekten benimle birlikte misiniz?” açıklamasının anımsatılması üzerine de şunları söyledi:

“Sayın Kılıçdaroğlu’nun parti içine verdiği bir mesaj olarak okuduk son sözlerini. Her partinin adaylıkla alakalı bir iç değerlendirme süreci olabilir. Her partinin adaylıkla alakalı bir dış iletişimi de söz konusu olabilir. Her partinin kendi bileceği iş. Ama biliyorsunuz bu işlerde; bir, her partinin münferit gündemi vardır, bir de altılı masanın gündemi vardır. Altılı masanın gündeminde bu konu yok. Seçim takvimi yaklaşana kadar da olmayacak, karar almış durumdayız.

“GÜNÜ GELİNCE ALTILI MASAYA BİZ DE ADAY SUNARIZ”

Biz, kendi partimiz içerisinde böyle bir süreç başlatmadık. Arkadaşlarımız ikili, üçlü, bir araya geldiklerinde birbirleriyle fikir paylaşabilirler. Herkesin fikir özgürlüğü var. Ama bugüne kadar benim olduğum ortamlarda ben böyle derinlemesine bir isim değerlendirmesine sıcak bakmadım.

Biz ne yapacağız diye sorarsanız; altılı masa gündemindeki öncelikli çalışmalarında ilerledikten sonra cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda parti teşkilatlarımızdan, parti yönetim kuruluna kadar geniş bir istişare süreci yürüteceğiz. Sonunda da altılı masaya herhalde elimizde kısa bir listeyle gideceğiz. Günü gelince yani, biz de altılı masaya aday listesi sunarız. Aday adaylarımızı, sıcak baktığımız isimleri altılı masada konuşacağız.”

“HEPSİ GÜNÜ GELECEK DENETLENECEK”

Babacan, “Türkiye’de bazı sermaye gruplarının yurtdışına çıkardığı paralarla ilgili iddialara ve devletin bazı uluslararası kuruluşlarla imzalamış olduğu anlaşmaların iptal edilip edilmeyeceğine” ilişkin soruya ise şu yanıtı verdi:

“Türkiye'de hukuk dışı ve etik kuralların dışında çok yoğun uygulama var ve her yerde var. Bunların zamanı geldiğinde tamamının, yine hukuk içinde ele alınıp denetlenmesi gerekecek. Yani burada yargı denetimi önemli. Burada idari denetim önemli. Burada Meclis denetimi önemli. Belli başlı; insanların zihnindeki büyük sorunlar, büyük şüpheler, bu bahsettikleriniz dahil… Bunların hepsi günü gelecek, denetlenecek. O konuda herkesin içi rahat olsun. İnsanlar kızgın, anlıyorum. Bazen rövanşist duygular da böyle ağır basabiliyor bu konularda.”

“AMACIMIZ, TÜRKİYE’DE HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜ SAĞLAMAK. BUNU HERKES İÇİN YAPMAK”

Babacan, “Siirt halkı; eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, sizin AK Partili olduğunuz dönemde tutuklandığından şikayetçi. Demirtaş’ın serbest kalmasından yana mısınız” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Biz halka adalet vaat ediyoruz. Şu anda yargı hükümetten gelen talimatlarla yürüyor. Bizim arkadaşlarımız pek çok dosyayı inceledikleri gibi Demirtaş dosyasını da incelediler. O dönemde bizim arkadaşlarımız dosyayı inceleyip baktığında tutuklu yargılanmasını gerektirecek hiçbir unsur görmediler. Ve ben bunu ifade ettim o dönemde. Şimdi de öyle. Demirtaş davası gibi siyasi içerikli davalar var ve hukuk zemininde yürümüyor. Kavala davası da öyle. Siyasi iktidar, kafayı taktığı herkesle uğraşıyor. Buradaki mesaj; herkese, iş dünyasına verilmek isteniyor: Kafamı bozma, seni süründürürüm. Talimatım olmayınca da kimse hapisten çıkamaz. Bir kişiyi içeride tutup, binlerce insanı korku ve baskı altında tutabiliyorlar bu şekilde. Bizim amacımız Türkiye’de hukukun üstünlüğünü sağlamak. Bunu herkes için yapmak.”

Babacan, DEVA Partisi’nin “din ve laiklik politikaları” başlıklı bir eylem planının olup olmayacağı sorusuna ise şu karşılığı verdi:

“Temel haklarla ilgili bir eylem planımız olacak. Parti programımızda inanç özgürlüğünden, ibadet hürriyetinden bahsederken, insanların inançları doğrultusunda örgütlenebilme özgürlüğünden de bahsediyoruz. Parti programımızda bunlar özgürlük alanı olarak tamamen tespit edilmiş durumda. Ama bu yapılar, yönetime nüfuz edebiliyor. Yani devlet yönetiminde farklı bir kanal açmak, oradan bir etki alanı oluşturmak gibi. Kabul edilemez tabii. Ama siz liyakat temelli bir sistem oluşturursanız, zaten kabul edilemez durumları ortadan kaldırırsınız. Bir görüntü altında başka bir eylem varsa, başka bir çalışma varsa onun da yine genelini yapmak devletin en önemli görevidir.”

“DEVLET HERKESİN YAŞAM TARZINA SAYGI DUYMAK ZORUNDA”

Babacan, İran’da yaşanan olaylarla ilgili olarak da şunları söyledi:

“Olayı duyduğumuzda çok üzüldük. Bizim görüşümüz çok açık. Başka bir ülkenin iç işine, iç politikasına müdahale de doğru bir şey değil. Biz sadece insani açıdan, temel insan hakları açısından olaya yaklaşabiliriz. Devletin, insanların yaşam tarzına müdahalesini bırakıp, herkesin yaşam tarzına saygı duyması ve herkesi olduğu gibi kabul etmesi, hakları koruması gerekir.”


ali babacanDeva Partisiaday

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası