güney kıbrıs vize / Kıbrıs Altın Vize Programı: Kıbrıs’ta Yatırım Yoluyla İkamet

Güney Kıbrıs Vize

güney kıbrıs vize

Kıbrıs Vizesi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Vizesi ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi Vizesi Nedir?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne seyahat gündemi olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, 90 gün ikameli seyahatlerinde Kıbrıs (KKTC) vizesinden muaftırlar. Kuzey Kıbrıs kesimine giriş kapılarından geçiş esnasında; T.C. Nüfus Cüzdanı veya T.C. Pasaport belgelerinden birinin ibraz edilmesi yeterlidir.

KKTC Türkiye dış temsilcilikleri olan KKTC Ankara Büyükelçiliği, İstanbul Kıbrıs Başkonsolosluğu, İzmir Kıbrıs Konsolosluğu ve Mersin Kıbrıs Konsolosluğu ile belli başlı şehirlerde Fahri Kıbrıs Konsoloslukları görev sürdürmektedirler. 

Kıbrıs Rum Kesimine giriş için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Güney Kıbrıs Rum Kesimi Vizesi almak zorundadırlar. Kıbrıs’ın iki kesimi arasındaki serbest geçişler, T.C. vatandaşları için geçerli değildir. Kuzey Kıbrıs Rum Kesimine giriş için Güney Kıbrıs Rum Kesimi Atina Büyükelçiliği’ne Güney Kıbrıs vize başvuru yapmaları gerekmektedir. Türkiye’de bulunan Yunanistan dış temsilcisi Yunanistan Konsolosluğu yetkililerinden Yunanistan Vize prosedürü hakkında detaylı  bilgi alınmalıdır.  


Kıbrıs Vizesi

Kıbrıs Sınır Kapılarından Geçiş Koşulları Nelerdir?

KKTC Devleti, Türk vatandaşlarına vize muafiyeti sağlamasına rağmen, Kıbrıs sınır kapısından geçişte bir sorunla karşılaşılmaması için Kıbrıs turistik seyahat planını destekleyici belgelerin yetkililere beyanı önemlidir. 

 KKTC sınır kapılarından girişte Polis Muhaceret memurunun soracağı sorulara tatminkâr cevap verenlere en fazla 90 (doksan) gün süreyle KKTC’ye giriş ve kalış izni verilebilmektedir. Polis Muhaceret memurunun vermiş olduğu kalış süresinden daha fazla kalmak isteyenlerin vize süresi dolmadan Polis Genel Müdürlüğü’ne giderek;  vize uzatma talebi için başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Uzatma başvurusunda bulunmayan ve verilen kalış süresini geçen T.C. vatandaşlarına çıkışta “vize cezası” uygulaması bulunduğu hatırlatılır. Ziyaretçi, KKTC’den “vize cezalı” ayrılırsa, yeniden gelişinde para cezasını ödemekle yükümlüdür.

Kıbrıs Rum Kesimine Giriş Nasıl Olmaktadır?

Türkiye, yılından bu yana Güney Kıbrıs Rum  vatandaşlarının sınır kapılarından vize alarak Türkiye’ye seyahat etmelerine olanak tanımaktadır. Buna karşın, GKRY AB üyesi ülkeler ve diğer bazı ülke vatandaşlarının KKTC’den güneye geçmelerine izin verdiği halde Türk vatandaşlarına bu imkân tanınmamaktadır. Bu nedenle, GKRY’ye gidecek Türk vatandaşlarının Kıbrıs üzerinden değil diğer ülkelerin üzerinden seyahat etmeleri ve vizelerini GKRY temsilciliklerinden almaları önemle tavsiye olunur. 
 

Güney Kıbrıs Vize Başvuru İşlemi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Atina Kıbrıs Rum Kesimi Konsolosluğu vize işlemleri için müraacat yapmak isteyen T.C. vatandaşlarının, Yunanistan schengen vize başvurusu için hazırlamaları gereken evrakların aynılarını hazırlamaları gerektiğini bilmelidirler. GKRYseyahatine ait ulaşım ve konaklamaya ait rezervasyon belgeleri ile birlikte seyahat için yeterli maddi gelirin banka mevduatı olarak beyanı ve Euro teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası’nın başvuru dosyasına eklenmesi gerekmektedir. Güney Kıbrıs Rum Kesimine seyahat amacı bir davet üzerine gerçekleştiriliyor ise; Davet Mektubu’nun sunulması önemlidir. 
Pasaport geçerlilik süresinin Güney Rum Kesiminden çıkış tarihinden sonra en az 6 ay olması zorunludur. 10 yıldan eski ve yıpranmış pasaportla yapılan başvurular kabul edilmezken; Güney Kıbrıs vize başvuru öncesinde pasaportun yenilenmesinin gerekliliği unutulmamalıdır.  

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi seyahat rehberi

Güney Kıbrıs Rum YönetimiGüney Kıbrıs Rum Yönetimi

📝 Vize başvurusu gerekli

Hakkında

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (İng: Southern Cyprus), Avrupa kıtasının Batı Asya bölgesinde yer alır. Toplam yüz ölçümü 9,2 bin km²dir ve %18,7 ormanlık alandan oluşur. Nüfusu yılı itibari ile 1,2 milyondur.%66,9 şehirlerde, %33,1 ise kırsalda yaşamaktadır.

Kıbrıs Cumhuriyeti (Yunanca: Κυπριακή Δημοκρατία, Kipriaki Dimokratia), Doğu Akdeniz'de yer alan Kıbrıs'ta, fiilî olarak adanın güneyini, hukukî olarak adanın tamamını yöneten funduszeue.infoya kolonisi iken 'ta Birleşik Krallık'tan bağımsızlığını kazandı ve yılında İngiliz Milletler Topluluğu'na katıldı. Türkiye, Birleşik Krallık ve Yunanistan'ın garantörlüğü altında Kıbrıslı Türkler ve Kıbrıslı Rumlar ortaklığında kurulmuştur. 'te Yunanistan'daki askerî cunta desteği ile Kıbrıs'ta enosis amaçlı demonimçi Rumların darbe yapması sonucunda Türkiye, Kıbrıs'a harekât düzenledi. Bunlarla birlikte adanın kuzeyinde Kıbrıs Türkleri'nin yönetiminde politik bir düzenin oluşmasına neden oldu. Bu siyâsî olaylarla Kıbrıs Sorunu ortaya çıktı. yılında Türkiye'nin de facto yönetim olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını tanımasının ardından Türkiye'de Güney Kıbrıs Rum Yönetimi olarak adlandırılmaya başlanmıştır. Kıbrıs Cumhuriyeti, gelişmiş bir ülke olarak 1 Mayıs tarihinde Avrupa Birliği üyesi oldu. 1 Ocak tarihinden itibaren de Euro kullanmaya başladı.Kıbrıs'ın kuzeyinde yaklaşık 'e yakın Türk Silahlı Kuvvetleri askeri, Ağrotur ve Dikelya üslerinde civarında Birleşik Krallık askeri ve Yeşil Hat bölgesinde kişilik Birleşmiş Milletler Barış Gücü personeli bulunmakta, adanın kuzeydeki üçte birlik bölümünde Kıbrıslı Türkler ve çoğunlukla Türkiye göçmenleri, geri kalan üçte ikisinde ise genel olarak Kıbrıslı Rumlar yaşamaktadır.Kıbrıs Cumhuriyeti itibarıyla yıllık 3,2 milyon turist tarafından ziyaret edilmektedir.Kıbrıs Cumhuriyeti, Birleşmiş Milletlere üye devlet olarak uluslararası alanda tanınmış bir ülkedir. Kıbrıs adası civarındaki sular hukuken kendi egemenliği altında olmak üzere, adanın %3'lük kısmı bağımsızlık anlaşmasına göre Birleşik Krallık'ın askerî üssü olarak yönetimi altındadır. Ada de facto olarak dört ayrı parçaya bölünmektedir:

Adanın güneyi etkin olarak Kıbrıs Cumhuriyeti'nin kontrolü altında;

Adanın kuzeyi Birleşmiş Milletler ve Avrupa Konseyi'ne göre, Türkiye'nin işgali altındadır. Bağımsızlığını tek taraflı ilan eden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin sadece Türkiye ile diplomatik ilişkisi bulunmaktadır.

Birleşmiş Milletler kontrolündeki Yeşil Hat, adayı iki bölgeye ayırır; ve

İki Birleşik Krallık askerî üssü (Ağrotur ve Dikelya).

🗒️ Vize gerekiyor mu?

Türk vatandaşlarının Güney Kıbrıs Rum Yönetimi seyahatlerinde vize alması gerekmekte.

💬 Konuşulan diller

Yunanca, Ermenice, Türkçe konuşulur.

💵 Para birimleri

Euro[1 EUR = 21, TL] kullanılır.

🏧 Nakit para

Kredi kartı kullanımı [ %] ülke çapında çok yaygın olmadığı için yanınızda nakit para taşımanız önerilir. Yaklaşık 🏧 bankamatik bulunmaktadır.

🧑‍🤝‍🧑 Turizm

yılında 4,1 milyon turist ağırladı. yılında turizm, ekonomiye 3,2 milyar dolar ile %18,1 oranında katkı sağlamıştır.

📱 Internet hızı

Mobil internet & wifi ortalama Mbps ile ⚡hızlı. Sabit internet, Mbps ile ⚡hızlı.

Mobil & Wifi ( / 10)

Sabit Internet ( / 10)

☀️ Hava durumu

Yıllık ortalama hava sıcaklığı ☀️ 19 °C ve sıcak. Mevcut üç ayın (Haziran, Temmuz ve Ağustos) ortalaması ise 🔥 27 °C ve çok sıcak. İçinde bulunduğumuz yaz mevsimi ise 🔥 27 °C ve çok sıcak.

Yıllık ortalama19 °C ☀️
3 aylık ortalama27 °C 🔥
Bahar ortalaması17 °C 🌤️
Yaz ortalaması27 °C 🔥
Sonbahar ortalaması21 °C ☀️
Kış ortalaması11 °C 🌤️

Mevsimler hakkında not: güney yarımkürede mevsimlerin ters olduğunu unutmayın. Örneğin Türkiye için yaz ayı haziran, temmuz ve ağustos aylarından oluşurken, güney yarımkürede yer alan bir ülkede bu aylar kışa dahildir. Mevsimlik ortalamalar, kuzey yarımküreye göre gösterilmektedir.

📈 Ekonomi

yılı verilerine göre gayrisafi milli hasılası (GSMH) 26 milyar dolar, kişi başına düşen yıllık gelir ise %4 artışla, 28 bin dolardır. yılında tüketici enflasyonu %8,4 olarak hesaplanmıştır.

🏛️ Konsolosluk

Elimizdeki verilere göre Türkiye Cumhuriyeti'nin herhangi bir büyükelçilik, konsolosluk vb. misyonu bulunmamaktadır. Güncel durum için funduszeue.info adresine göz atabilirsiniz.

🏠 Şehirler4

🗼 İkonik lokasyonlar16

🏖️ Turistik lokasyonlar1

🗺️ Harita

📹 Seyahat videoları2

Bilgilendirme

Bu sayfada ki bilgiler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır ve herhangi bir teminat sağlamaz. İstatistiksel veriler açık kaynaklardan yararlanarak derlenmiş olmakla birlikte güncel olmayan içerik barındırabilir. Bazı ülkelerin uyguladığı kısıtmalar, COVID’a karşı tamamen aşılanmış kişiler için daha esnek olabilir. Bazı aşılar belirli yerlerde kabul edilmeyebilir, bu nedenle seyahatiniz öncesinde resmi kaynaklardan teyit edin.

Vize Uygulaması

Suriye Arap Cumhuriyeti, Nijerya Federal Cumhuriyeti ve Ermenistan Cumhuriyeti vatandaşlarının KKTC’ne gelmeden önceyurtdışında KKTC Büyükelçiliği, Temsilcilikleri veya Başkonsolosluklarınaşahsen vize başvurusunda bulunmaları gerekmektedir.

Diğer ülke vatandaşlarına giriş kapısındaki Muhaceret Memuru tarafından vize verilmektedir. Tüm yabancılardan ülkeye girişte aranan şartlar aşağıda belirtilmektedir.

Yabancıların ülkeye girişine ilişkin nihai karar giriş kapısındaki muhaceret memuruna aittir.

Vize başvurularında dikkat edilmesi gereken hususlar:

Şahsen yapılacak vize başvurularının yolculuk tarihinden en az 1 ay önce yapılması tavsiye edilir. Yurtdışı uygulama birimlerimize yapılan vize başvuruları azami 3 iş gününde sonuçlandırılmaktadır. Vize başvurusu yapmadan önce en yakındaki yurtdışı uygulama birimleriyle temas edilerek randevu alınması ve müracaat esnasında istenecek belgelere ilişkin bilgi alınması tavsiye edilir.

GENEL BİLGİLER

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne giriş ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden çıkış, belirlenmiş limanlardan ve kapılardan, geçerli pasaport veya seyahat belgesi ile yapılır.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının KKTC’ye seyahatinde gerekli belgeler:

  • T.C. Nüfus Cüzdanı veya Kimlik Kartı veya Geçerli Pasaport

Avrupa Birliği üyesi ülkeler veya Schengen Bölgesi’ne dahil ülke vatandaşlarının KKTC’ye seyahatinde gerekli belgeler:

  • AB üyesi veya Schengen Bölgesi’ne dahil ülke ulusal Kimlik Kartı veya Geçerli Pasaport

Üçüncü Ülkelerden KKTC’ye seyahatlerde gerekli belgeler:

Yabancıların KKTC’ne girişine ilişkin usuller:

Yabancılardan, giriş limanlarındaki Muhaceret Memuru’nun takdirine göre, aşağıdaki bilgi veya belgeler veya bunlara ilave bilgi ve belge istenebilir:

  • Yabancının ülkede kalacağı sürede geçimini sağlayacak ve ülkesine dönüşünü sağlayacak maddi imkâna sahip olması
  • Yabancının ülkede kalacağı uygun bir yer olanağı olması ve bu yerin isim ve adresini vermesi,
  • Yabancının ülkeye geliş amacını doğru ve tatminkâr bir şekilde göstermesi,
  • Staj, kurs veya öğrenci değişim programına katılacak olanlardan, bu durumu gösteren belge sunmaları,
  • Yükseköğrenim için gelenlerin KKTC’ndeki üniversitesinden resmi kabul belgesi sunmaları,
  • Aile ziyaretleri için gelenlerin davet mektubu ile davet edenin ismi, adresi, telefonu ve diğer kişisel iletişim bilgileri sunmaları,
  • İş için seyahat edenlerin KKTC’nde bulunan bir şirketten resmi davet yazısı sunmaları,
  • Turistik amaçla gelip, otuz günden doksan güne kadar kalacak olanlardan, rezervasyon belgesi veya kiralama belgesi istenir.

Bu usuller Güney Kıbrıs’tan KKTC’ne geçişlerde de geçerlidir.

Seyahat Belgelerin Geçerliliği:

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Büyükelçilik, Başkonsolosluk, Konsolosluk veya Temsilciliği olmayan ülke yurttaşları ile Avrupa Birliği ülkeleri dışındaki ülke yurttaşlarının KKTC’ne girebilmeleri için en az altı ay geçerli pasaport veya seyahat belgesi sunmaları gerekmektedir.

 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Büyükelçilik, Başkonsolosluk veya Konsolosluk veya Temsilciliği olan ülke yurttaşları ile Avrupa Birliği ülkeleri yurttaşlarının KKTC’ne girebilmeleri için en az iki ay geçerli pasaport veya seyahat belgesi sunmaları gerekmektedir.

VİZE TÜRLERİ VE ÜLKEYE GELİŞ NEDENİNE BAĞLI OLARAK YABANCILARIN ÜLKEDE KALABİLECEKLERİ SÜRELER

Turistik ziyaret amacıyla gelip, otelde veya başka bir konaklama tesisinde konaklayacak olanlar ile bu amaçla konut kiralamış olanlara bu husustaki beyanları üzerine en fazla 30 gün, ödenmiş rezervasyon belgesi sunulduğu hallerde ise 90 güne kadar vize verilebilir.

Aile /Akraba Ziyareti amacıyla gelip, bir yakınının evinde kalacak olanlara en fazla 60 güne kadar vize verilebilir.

Resmi ziyaret, iş görüşmesi, konferans, seminer, toplantı, festival, fuar, sergi, sportif etkinlik, kültürel ve sanatsal etkinlik, sağlık turizmi ve benzeri amaçlarla gelenlere 90 güne kadar vize verilebilir.

  • STAJ, KURS, DEĞİŞİM PROGRAMI, HİZMET İÇİ EĞİTİM VİZESİ:

Staj, kurs, öğrenci değişim programı ve hizmet içi eğitim amacıyla gelmek isteyen yabancılara, bu durumlarını belgelemeleri halinde 90 güne kadar vize verilebilir.

Yabancıların Çalışma İzinleri Yasası uyarınca ön izin ile gelmiş olan kişilere 30 güne kadar vize verilebilir. Bu vize, KKTC’nde Büyükelçilik, Başkonsolosluk, Konsolosluk veya başka Temsilciliği olmayan ülke yurttaşlarına ülkeye en az 2 yıl geçerli pasaport ile giriş yapmaları halinde verilebilir.

İş kurma amacıyla gelen yabancılara, iş kuracak sermaye sahibi olduğunu göstermeleri halinde, 30 güne kadar vize verilebilir.

İkamet izni türlerinden birisine başvurmak amacıyla ülkeye girecek olan yabancılara ikamet izni türüne bağlı olarak aşağıda belirtilen sürelerde vize verilebilir:

  • Aile İkamet İzni Başvurusu: Aile ikamet izni için başvuru yapacak olan yabancılara, 90 güne vize verilebilir.
  • Taşınmaz Mal Sahipliği: Taşınmaz Mal sahibi olduğuna dair tapu belgesi gösterenlere 90 güne kadar vize verilebilir.
  • Öğrenci İkamet İzni: Öğrenci ikamet izni almak üzere ülkeye gelen yabancılara, öğrenci kayıt veya ön kayıt belgesi sunmaları üzerine 60 güne kadar vize verilebilir.
  • Adli ve İdari Amaçlı Ziyaretler: Ülkeye adli veya idari makamların talepleri veya kararları üzerine gelenlere, ülkedeki görev süreleri kadar vize verilebilir.
  • Bilimsel Araştırma: Ülkeye bilimsel araştırma amacı ile gelenlere, ülkedeki araştırma süresi kadar vize verilebilir.
  • Ülkedeki Üniversitelerden Mezun Olanlar: KKTC’de, yükseköğretimde 2 yıllık eğitim gerektiren bir bölümün tümüne, 4 yıl veya daha fazla eğitim gerektiren bir bölümün ise en az 3 yılına devam etmiş olup mezun olanlara 30 güne kadar vize verilebilir.

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası