halk eğitim hijyen eğitimi sınav soruları / Hijyen Eğitimi ve Sınavı - Ekşioğlu Ortak Sağlık Güvenlik Birimi - OSGB

Halk Eğitim Hijyen Eğitimi Sınav Soruları

halk eğitim hijyen eğitimi sınav soruları

Hijyen Belgesi Kursu

Hijyen: Sağlığa zarar verecek ortamlardan korunmak için yapılması gereken uygulamalar ve alınan temizlik önlemlerinin tümü olarak tanımlanmaktadır. yılından itibaren Mili Eğitim Bakanlığı tarafından verilen hijyen sertifikası türü 2 başlıkta toplanmıştır.

Hijyen Sertifikası: Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 8 saat olarak planlanmış eğitim sonucunda başarılı olan kursiyerlerin aldığı e-devlette görünen belgeyi tanımlamaktadır. Resmi olarak yönetmelikler ile zorunlu bir kurs türü haline gelmiştir. Temel olarak 2 alanda toplanmakta ve gerek cilt bakımı – güzellik alanı olsun gerekse gıda alanında sertifikasız birey çalıştıran işverenler cezai işleme tabidir.

Hijyen Belgesi: Kamusal alanlarda, gıda yiyecek içecek hizmetlerinde, saç ve güzellik hizmetlerinde çalışan bireylerin yaptıkları işleri hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun olarak toplum sağlığını gözeterek nasıl ve ne şekilde yapmaları gerektiğini öğrendikleri eğitim programı sonucunda verilen belgedir. İlgili alanlarda çalışanların hijyen belgesi olması zorunludur.

  1. Gıda ve su sektöründe çalışanlar için hijyen belgesi
  2. Güzellik ve saç bakım hizmetlerinde çalışanlar için hijyen belgesi
Hijyen (hijyen) Kursu

Hijyen Kursları

Zorunlu Hijyen Belgesi: 24/04/ tarihinde yayınlanan sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun maddesine dayanılarak Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca hazırlanan “Hijyen Eğitimi Yönetmeliği”ne dayanarak en fazla 40 en az 8 saatlik olmak üzere aşağıda listesi bulunan alanlarda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı “Hijyen Sertifikası“ işletmeler için zorunlu tutulmuştur.

“Hijyen Eğitim Yönetmeliğine” göre aşağıda belirtilen iş kollarına dahil iş yerlerinde, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen sertifikaya sahip olmayan hiç kimse çalıştırılamaz. Bu eğitimin bütün çalışanlara verilmesini iş yeri yetkilileri sağlamalıdır.

Hijyen kursları ise bu alandaki zorunlu tutulan eğitim ve sertifikanın karşılanması için yalnızca Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurumlar tarafından sunulmaktadır. Her ne kadar pandemi döneminde Üniversiteler tarafından Hijyen Belgeleri verilmiş olsa da MEB tarafından uzaktan eğitime uyarlanmıştır. Uzaktan eğitim yöntemi ile sunulan Online Hijyen Kursları ve örgün şekilde sunulan Hijyen Kursları eğitime katılacak kişinin tercihine göre sunulmaktadır.

Kursun Amacı Nedir?

Hijyen kursunun amacı topluma açık işletme ve kurumlarda faaliyet yürüten bireylerin hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun şekilde hizmet vermelerini sağlamaktır. Hem hizmet veren çalışanın hem de hizmet ve ürünü kullanan kullanıcıların sağlığını korumaya yönelik önleyici bir faaliyet bütünüdür.

Kurs Kayıt Tarihi

Kurs kayıt dönemi için son tarih 23 Haziran

Kurs Kontenjan Durumu

Bu kurs programı için kontenjanımız aktiftir. Detaylı bilgi edinmek için iletişim sayfamızdan bize ulaşarak, eğitim danışmanlarımızdan güncel kontenjan bilgisini edinebilirsiniz.

Kurs Süresi Ne Kadar?

Kurs Eğitim süresi 8 saat 1 gün olarak planlanmıştır.

Hijyen Eğitimi Yönetmeliği Hangi Meslekleri Kapsar?

Hijyen Belgesi’nin zorunlu olduğu iş ve meslek kolları aşağıdaki gibidir;
Gıda üretim ve perakende iş yerleri.
İnsani tüketim amaçlı sular ile doğal mineralli suların üretimini yapan iş yerleri.
Kaplıca, hamam, sauna, berber, kuaför, dövme ve piercing yapılan yerler, masaj ve güzellik salonları ve benzeri yerler.
Otel, motel, pansiyon ve misafirhane gibi yerler.
İnsan bedenine temasın söz konusu olduğu temizlik hizmetlerinin verildiği iş yerleri.
Komisyon tarafından hijyen eğitimi verilmesi uygun görülen diğer iş kolları.

Hijyen Yönetmeliği Gereği Kimler Çalışamaz?

Aşağıda belirtilen hastalıkları bulunanlar iyileşme halini/bulaştırıcılığı olmadığını raporla belgeleyene kadar bu Yönetmelik kapsamındaki iş yerlerinde çalışamaz ve çalıştırılamazlar:
Gıda ile taşınabilen bir hastalığı olan veya bu hastalığın taşıyıcısı durumundaki kişiler.
Vücudun görünür kısımlarında açık/enfekte yara, deri enfeksiyonu ve benzeri halkta tiksintiye yol açabilecek deri lezyonları bulunanlar; cüzzam, frengi ve verem hastalığına yakalananlar.
30/5/ tarihli ve sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Bulaşıcı Hastalıklar Sürveyans ve Kontrol Esasları Yönetmeliğinde yer alan, hijyen ilkelerine uyulmadığı durumlarda halk sağlığı açısından problem oluşturabilecek hastalığı bulunanlar.

Hijyen Sertifikası Nerelerden Alınır?

Eğitimler, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı öğretim kurumları tarafından verilir. Kurs sonunda katılımcı kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı hijyen sertifikası verilir. Kurumumuzdan bu kursu alabilir ve sonrasında hijyen sertifikasına sahip olabilirsiniz.

Hijyen Belgesi Hangi Meslekler İçin Zorunlu

Kaplıca, Hamam ve Sauna Görevlisi
Kantin İşletmeciliği Meyve ve Sebze Satış Elemanlığı
Su ve Deniz Ürünleri Satış Elemanlığı
Şarküteri, Bakkal ve Gıda Pazarları Satış Elemanlığı
Tarım Ürünleri Satış Elemanlığı
Aşçı
Bar Görevlisi (Barmen)
Et ve Et Ürünleri İşlemeciliği
Otel/Motel ve Lokanta Yöneticileri
Pastacı
Servis Görevlisi (Garson)
Şef (Yiyecek Hazırlama ve Sunum Hizmetleri)
Su Temini (Üretimi)
Çay Üretimi ve İşleme Elemanı
Gıda Kontrol Elemanı
Hububat İşleme Elemanı
Süt İşleme Elemanı
Sebze ve Meyve İşleme Elemanı
Zeytin İşleme Elemanı

Kursa Katılmak İçin Gerekli Evraklar

  • Öğrenim Belgesi fotokopisi (Öğrenci Belgesi, Diploma vb.)
  • Nüfus Cüzdanı fotokopisi (Kimlik Kartı, Pasaport vb.)

Kurs kaydı için zorunlu tutulan belgelerin fotoğraf ya da pdf doküman olarak kopyalarını eğitim danışmanınıza ulaştırmanız gerekmektedir.

Hijyen Eğitimi Sertifikası

Eğitim Programı Eğitim uzmanları tarafından tasarlanıp, sivil toplum kuruluşlarının görüş ve önerileri doğrultusunda şekillendirilmiştir. Dünya genelindeki başarılı örneklere yer verilerek mümkün olduğunca geleceğe yönelik ve geniş kapsamlı bir eğitim programı ortaya çıkartılmıştır. Eğitim programı, örgün ve uzaktan olacak şekilde tasarlanmıştır. Kurs programı bireysel ya da kurumsal katılıma açık şekildedir. Bu eğitim programı kişisel gelişim & mesleki eğitim amaçlıdır, kesinlikle iş garantisi vermemektedir.

Ders Konuları Nelerdir?

• Bu kurs programında katılımcının faaliyet alanına göre 2 farklı modül kullanılmaktadır.
1- Gıda ve su sektöründe çalışanlar için hijyen eğitimi &#; 8 Saat
2- Güzellik ve saç bakım hizmetlerinde çalışanlar için hijyen eğitimi &#; 8 Saat
Her iki modülün faaliyet alanı ayrıştırılmış şekildeki kazanımları;
&#; Halk sağlığı açısından risk oluşturan etkenler ve enfeksiyonla ilgili temel kavramları açıklar.
&#; Bulaşıcı hastalıklara yönelik koruyucu yaklaşımları açıklar.
&#; Hijyen eğitimi ile ilgili mevzuatı açıklar.

Ders Notlarına Nasıl Ulaşabilirim?

Kayıt işleminizin tamamlanmasından sonra cep telefonunuza gelen SMS ile Uzaktan Eğitim Sistemimize giriş yaptıktan sonra, sol taraftaki menüyü kullanarak ders notlarına ulaşabilirsiniz.

Dersler Nasıl İşleniyor?

Ders programının verimliliği ve kapsamının artırılması için uzaktan eğitim şeklinde tasarlanmış ve ders sonunda edinilen bilgilerin pekiştirilmesi ve uygulamaya dökülmesi için canlı ders bölümü ve aynı zamanda kursiyerlerin katılımı ile gerçekleşen soru cevap etkinliklerine yer verilmiştir. Bazı kurs programlarında değişiklikler olabilmektedir. Eğitim danışmanlarından detaylı bilgi alabilirsiniz.

Eğitim Yöntemi

Kursun Eğitim Yöntemi %62&#;lik kısmı Konu Anlatımı, %34&#;lük kısmı Yaparak Yaşayarak Öğrenme, %4&#;lük kısmı ise Soru Cevap ile Pekiştirme olarak planlanmıştır.

Eğitim Grupları

Grup İsmiKontenjanSaatleriKayıt Durumu
Hafta İçi Akşam30Aktif
Hafta Sonu Akşam30Aktif
Hafta İçi Gündüz30Aktif
Hafta Sonu Gündüz30Aktif

Eğitimi Sunan

Bu eğitim programı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından sunulmaktadır.

Yayıncı Kuruluş

Bu eğitim programının yayın ve dağıtımı MERKEZİ EĞİTİM tarafından yürütülmektedir.

Eğitimin Seviyesi

Kurs programı “Genel Seviye” olarak sunulmaktadır. Kursa katılmak için ön yeterlilik gerektirmemektedir. Katılımcının başarısına göre kursun tamamlanması öngörülmektedir.

Hijyen Sertifikası

Kurs sürecinin başarı ile tamamlanmasından sonra kursiyerlerimizin ismine düzenlenen ve MEB tarafından onaylanan Sertifikaları kursiyerlere elektronik ortamda ulaştırılır. Kursiyerlerimiz isterlerse e-devlet üzerinden e-yaygın sertifika sorgulama adımından da sertifikalarını görüntüleyebilir ya da dijital olarak indirebilirler. Bu işlemlerin tamamı ücretsizdir. Sertifikanızı kaybetmeniz durumunda yeniden e-devlet üzerinden oluşturup kullanabilirsiniz.

Sertifika Örnekleri

Genel görünüş olarak kursiyerlerimize kurs bitiminde sunulan sertifikalarda doğrulanabilir elektronik imza, sertifika kontrol numarası, almış olduğunuz kursa ait detaylar, kimliğinizi kanıtlayacak veriler ve sertifikaların anlık doğrulamasının yapılabilmesi için E-devlet QR bulunmaktadır. E-devlet QR doğrulaması için &#;e-Devlet Belge Doğrulama&#; isimli uygulamayı kullanabilirsiniz.

Hijyen (hijyen belgesi sertifika) Kursu

Merkezi Eğitim Kurumları olarak Dijital Doğrulamalı ve E-devlet onaylı sertifika sistemini geliştirerek yalnızca Türkiye&#;de her yıl yaklaşık olarak Ton kağıt tasarrufu sağlamanın gururunu yaşıyoruz.

Sertifika Geçerliliği

Merkezi Eğitim Kurumları olarak, kursiyerlerimize E-devlette görünen (e-devlete işlenen ve e-devlet üzerinden sorgulanabilen) resmi ve geçerli sertifikalar sunuyoruz.

Bu kurs programı sonrası elde edeceğiniz sertifika Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sunulduğu için yürürlükteki tüm Kanun, Tüzük, Yönetmelik, Genelge ve Yönergelere uygun şekilde olup resmi ve özel kurumlarda kabul görmektedir.

Üniversite Onaylı Sertifika Geçerliliği Nedir?

05 Temmuz tarihli ve sayılı Resmi Gazetede yayımlanan &#;Hijyen Eğitimi Yönetmeliği&#;nin 6. Maddesine göre bu kurs programı üniversiteler tarafından verilemez. Yalnızca Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kuruluşlar tarafından bu eğitim düzenlenir ve sertifikalandırılır.

MEB Onaylı Sertifika Geçerliliği Nedir?

Bu kurs programı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sunulduğu için resmi ve özel kurum ve kuruluşlarda kabulü zorunludur.

Halk Eğitim Onaylı Sertifika Geçerliliği Nedir?

Halk Eğitim Merkezleri tarafından alınacak sertifikalar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sunulduğu için resmi kurum ve kuruluşlar tarafından kabulü zorunludur.

İş Fırsatları Nelerdir?

Bu kurs programı iş fırsatı sunmaz. Yapmış olduğunuz ya da yapacağınız iş türü için zorunlu tutulan eğitim ve belge türüdür.

Hijyen Sınavı

Kurs programını tamamlayan adaylar otomatik olarak kurs tamamlama sınavına tabi tutulurlar. Kurs bitirme sınavlarını uzaktan eğitim sistemimiz tarafından ilgili dersleri tamamlayan kursiyerlerimize tarih ataması yaparak otonom şekilde yürütülmektedir. Size sistemin atamış olduğu gün içerisinde kurs bitirme sınavınızı online şekilde tamamlayabilirsiniz. Toplamda 5 sınav giriş hakkınız bulunmaktadır. puan üzerinden 45 puan almanız sertifika sınavı başarı ile tamamlamanız için yeterlidir.

Hijyen Belgesi Sınav Deneme Soruları

Bu kursa ait sınav soruları aşağıdaki gibidir. Kendinizi denemeniz için bedelsiz olarak hazırlanan kaynaklar ilgili ders modülleri kullanılarak hazırlanmıştır. İzinsiz paylaşılması, yayılması, basımı ve çoğaltımı yasaktır. Son soruyu cevapladıktan sonra sonuçları, doğru ve yanlış cevaplarınızı görebilirsiniz. Başarılar Dileriz. ?

Sınava Başla

Kurs Bilgilendirme Formu

Kurslarımız hakkında Ücretsiz, detaylı bilgi edinmek için formumuzu doldurabilirsiniz.
Kurslar konusunda tecrübeli ve uzmanlaşmış eğitim danışmanlarımızın sizlere detaylı bilgi sunması ve yardımcı olabilmesi için formu eksiksiz şekilde ve güncel bilgileriniz ile doldurmanız yeterlidir.

Hijyen belgesinde hangi sorular sorulur?

İçindekiler:

  1. Hijyen belgesinde hangi sorular sorulur?
  2. Hijyen kelimesinin kökeni nedir?
  3. Hijyen terimi hangi ülkeden çıkmıştır?
  4. Hijyen aslında ne demek?

Hijyen belgesinde hangi sorular sorulur?

Halk Eğitim Hijyen Eğitimi Sınav Soruları
  • Hijyenik Ortam Nedir?
  • Hijyen Hangi ülkeden çıkmıştır?
  • Mikroorganizma ne demektir ?
  • Bakteriler çoğalabilmek için aşağıdakilerden hangisine ihtiyaç duyar ?
  • En ideal bakteri üreme sıcaklığı aşağıdakilerden hangisidir ?
Daha fazla öğe

Hijyen kelimesinin kökeni nedir?

Fransızca hygiène "sağlığa uygunluk" sözcüğünden alıntıdır. Fransızca sözcük Eski Yunanca ʰygieinós ὑγιεινός "sağlığa yararlı" sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Eski Yunanca ʰygiēs ὑγιής "sağ, sağlıklı" sözcüğünden türetilmiştir.

Hijyen terimi hangi ülkeden çıkmıştır?

Hijyensözcüğü Türkçeye Fransızcadan geçmiştir.

Hijyen aslında ne demek?

Hijyen aslındane demek? 1-Hijyenkelimesi, Yunancada saglik anlamindaki hygies kelimesinden türemistir ve saglik bilimi, saglik hizmetleri, koruyucu hekimlik gibi konulari kapsar. Yani saglik için gerekli kosullarin saglanmasi ve sürdürülmesi için öngörülen uygulamalardir.

HİJYEN SINAV SORULARI VE CEVAPLARI

Hijyen Eğitimi sonrasında gireceğiniz sınava hazırlanmak için bu soruları çözerek kendinizi sınayabilirsiniz.

Hijyen eğitimi sonrasında aşağıdaki soruları çözerek kendinizi sınayabilirsiniz.

1. Hijyen Eğitimi hangi yönetmelik gereği verilmektedir?

A Hijyen Yönetmeliği

B İlk Yardım Yönetmeliği

C Gıda Yönetmeliği

D İş Güvenliği Yönetmeliği

2. Kişisel Hijyen tanımı için hangisi doğrudur?

A Bireyin sağlığını sürdürmek için yaptığı “ÖZBAKIM’’ uygulamalarını içerir.

B Bireyin refahı için hijyenik ortamların sağlanmasını içerir.

C Gıdaların saklanma koşullarını içerir

D Hastanelerin hijyenik ortamlarını içerir.

3. Kişisel Hijyen Konusu İçinde hangisi yoktur?

A Vücut Bakımı Ve Temizliği

B Tuvalet Alışkanlığı ve Temizliği

C Giyim Konuları

D Gıda güvenliği

4. Mikroorganizmalar nerede bulunmaz?

A İyi yıkanmamış sebze ve meyvelerde

B İnsan ve hayvanların dışkılarında

C Hayvanlarda

D Steril ortamlarda

5. Hangisinden sonra El yıkama işlemine gerek yoktur?

A Çöp ve atıklara dokunulduğunda

B Televizyon izledikten sonra

C Tuvalet gereksiniminin giderilmesinden sonra

D Kimyasallarla, elleri kirleten işlerle, boyalarla uğraşıldığında

CEVAP ANAHTARI

  1. A
  2. A
  3. D
  4. D
  5. B

Usta Öğretici Kursu Soruları Ve Cevapları

Usta Öğretici Kursu Soruları Ve Cevapları Usta Öğreticilik

Usta Öğretici Nasıl Olunur? Usta Öğretici Kursu Sınavı Çıkmış Eski Soruları Ve Cevapları. Usta Öğreticilik Belgesi İş Pedagojisi Dersi Sınavı Soru Ve Cevapları.

Alanında Ustalık Belgesi Sahibi Olanlar Mesleki Eğitim Merkezleri Tarafından Düzenlenen Usta Öğreticilik Kursuna (40 Saat) Katılarak Başarılı Olmaları Durumunda Usta Öğretici Belgesi Almaya Hak Kazanır. Alanınızda Sahip Olduğunuz Usta Öğreticilik Belgesi İle Halk Eğitim Merkezlerinde, Belediyeler Tarafından Açılan (İsmek, Komek, Asmek) Kurslarda Öğretici Olarak Görev Alabilirsiniz.

Usta Öğretici Oryantasyon Eğitimi Kursu Sınav Soruları Ve Cevapları İçin Tıklayın.

Ustalık Belgesi Nasıl Alınır:
Ustalık Belgesi Verilmesi İçin O Mesleğin O İldeki Sayılı Kanun Kapsamında Olması Gereklidir. Kanun Kapsamında Olmayan Mesleklerde Kalfalık Ve Ustalık Belgesi Meslek Odaları Tarafından Verilir. Kalfalık Ve Ustalık Belgesi Alabilmek İçin En Az İlköğretim Mezunu Olmak Gereklidir. Eğitim Öğretim Döneminden Önce 5 Yıllık İlkokul Mezunlarında Bu Şart Aranmaz.

Örneğin El Sanatları Teknolojisi Alanındaki Meslek Dalları
Dekoratif El Sanatları
Dekoratif Ev Tekstili
El Dokuma
El Ve Makine Nakışı
Halı Desinatörlüğü
Sanayi Nakışı

Mesleki Eğitim Merkezleri Kayıtları Alan Ve Dalları İçin Tıklayın.

Usta Öğretici Kursu Sınavı Soruları

1) sayılı kanunun çıkış amacı aşağıdakilerden hangisidir?
a. İşyeri sahiplerine ustalık, kalfalık ve usta öğretici belgesi vermek.
b. Çırak, kalfa ve ustaların eğitimi ile okullarda ve işletmelerde yapılacak mesleki eğitime ilişkin esasları düzenlemek.
c. Çıraklara, işyerlerinde öğretilemeyen pratik ve teorik bilgileri öğretmek.
d. Hepsi doğrudur.

2) Çırağın tanımı aşağıdakilerden hangisidir?
a. İşyerinde ustanın gözetiminde çalışan kişiye çırak denir.
b. Bir mesleğin gerektirdiği bilgi, beceri ve iş alışkanlıklarını kazanmış bu meslekle ilgili iş ve işlemleri ustanın gözetiminde kabul edilebilir standartlarda yapabilen kişidir.
c. Sözleşme esaslarına göre bir meslek dalında mesleğin gerektirdiği bilgi, beceri ve iş alışkanlıklarını iş içerisinde geliştiren kişilere çırak denir.
d. Mesleki eğitim merkezine giden ve kişilere çırak denir.

3) Çırak ve kalfaların eğitiminden sorumlu olan kişiye ne denir?
a) Usta öğretici b)Eğitici usta c)Usta d)İşyeri sahibi

4) Çıraklara bir ay süreli yıllık izin ne zaman verilir?
a. Her zaman
b. Hiçbir zaman
c. Teorik Eğitim olduğu zaman
d. Teorik Eğitim yapıldığı zamanlar dışında

5) Karşılıklı anlaşarak sözleşmeyi fesheden taraflar kaç gün içerisinde Mesleki Eğitim Merkezi’ ne yazılı olarak bildirmek zorundadır?
a) 10 Gün b) 3 Gün c) 5 Gün d) 1 Ay

6) Yeni davranışlar kazanma veya mevcut davranışları değiştirme yada geliştirmeye ne denir?
a) Anlatım b) Öğrenme c) Karşılaştırma d) Soru

7) En iyi öğrenme şekli nasıl olmalıdır?
a) Tekrarla b) Yaparak ve yaşayarak c) Anlatımla d) Soruyla

8) İnsan ve hayvan davranışlarını inceleyen bilim dalı hangisidir?
a) Psikoloji b) sosyoloji c) İş güvenliği d) Ekonomi

9) Bilinmeyen bir değeri kendi cinsinden birim adı verilen bir değerle mukayese etme işlemine de denir?
a) Öğrenme b) Sınav c) Ölçme d) Tekrar

10) Yapılan Ölçmenin neticelerinin yorumlanması ile bir sonuca, hükme, kıymete ve karara varılmasına ne denir?
a) Alıştırma b) Değerlendirme c) İş güvenliği d) Öğrenme

11) Eğitimde bilgi konuları neyle ölçülür?
a) Yazılı-Sözlü sınavla b) İtimatla c) Tekrar d) Hiçbiri

12) İş ve mesleklerin öğretilebilecek unsurlarını belirlemek amacı ile yapılan sistemli öğretim envanteri çıkarma işlemi aşağıdakilerden hangisidir?
a) İş ve meslek analizi b) İstatistik c) Tahlil d) Çırakla ilgilenme

13) Aşağıdakilerden hangisi üretim mesleği değildir?
a) Mobilyacılık b) Tesviyecilik c) Garsonluk d) Ayakkabıcılık

14) Bir kişinin kazanç sağlamak amacı ile yaptığı çeşitli seviyede bilgi beceri ve iş alışkanlığı gerektiren faaliyetlerin hepsi aşağıdakilerden hangisidir?
a) Analiz b) Meslek c) Yorulma d) Üretim

15) Meslekler bölümlere ayrılırken aşağıdakilerden hangisi dikkate alınmaz?
a. O mesleğin endüstri ve hayattaki bölümü
b. Bölümün öğretim muhtevası
c. O meslekte yetişen kişinin iş bulabilmesi
d. Öğreticinin yeteneği.

16) Aşağıdakilerden hangisi iş alışkanlığı değildir?
a) Düzenli çalışma b) Güvenli çalışma c) Ekonomik çalışma d) Sigara

17) Aşağıdakilerden hangisi usta öğreticide olmamalıdır?
a. Mesleği ile ilgili yeterli bilgi
b. İşyerinin kural ve kaidelerini bilmeli
c. Çırakla senli benli olmalı
d. Çırağa iş disiplini sağlamalı, önemini açıklamalı.

18) Meslek Analizi yapılırken yapılacak ilk iş hangisidir?
a. İş alışkanlıklarının analizi yapılır
b. Meslek ana bölümlere ayrılır.
c. Üniteler işlemlere ayrılır.
d. Teknik bilgiler analiz edilir.

19) İşi meydana getiren başlıca hareketlerin her birine ne denir?
a) İşlem basamağı b) İşlem c) Teknik bilgi d) Analiz

20) Aşağıdakilerden hangisi usta öğreticinin görevlerinden değildir?
a) Eğitim b) Ölçme-Değerlendirme c) Organizasyon ve yönetim d) Öğrenme

21) Yapma – Söyleme ile öğrenme oranı yüzde kaçtır?
a) %10 b) %90 c) %20 d) %50

22) Hangisi beceri öğretiminde kullanılan metotlardan değildir?
a) Anlatım b) Yazma c) Gösteri d) Soru-Cevap

23) “Çırakların eğitim ve öğretiminde tek silahımız &#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;.. olmalıdır.” Cümlesinde boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?
a) Sevgi ve ilgi b) Merhamet c) Ceza d) Ödül

24) Öğrenilen konunun daha iyi pekiştirilmesi için verilen konulara ne denir?
a) Yazılı b) Sözlü c) Test d) Ödev

25) İletişimde duyulan etkinlik oranı bakımından göz yüzde kaçtır?
a) %83 b)%11 c) % d) %

26) Aşağıdakilerden hangisi Anlatım metodunun sakıncalarından değildir?
a. Gurup eğitiminde kolaylık sağlar
b. Öğrencilerin aktif olmalarını azaltır.
c. Ezberciliği teşvik eder
d. Öğretilenler çabuk unutulur.

27) Öğrencilerin konuya karşı ilgilerinin en üst noktada olduğu öğretim metodu hangisidir?
a) Anlatım b)Soru-Cevap c) Demonstrasyon (gösteri) d) Deney

28) Aşağıdakilerden hangisi üretim faktörlerinden değildir?
a. Emek b. Amaç c. Toprak d. Sermaye

29) Maliyete etki eden faktörlerden işçilik kısmına aşağıdakilerden hangisi girer?
a. Arazi b. Makine c. Ücret d. Takımlar

30) “Elde edilen ürünün meydana gelmesi ve pazarlanabilmesi için kullanılan ara malların ve unsurların parasal ifadesi,,
tanımı aşağıdakilerden hangisinin tanımıdır?
a. Maliyet b. Üretim c. Planlama d. İş Analizi

31) Eğitime tabi tutulan çırakların davranışlarında oluşması gereken gelişmelerin ve değişikliklerin ölçülmesi hangi ölçme
çeşidine girer?
a. Fiziksel ölçme b. Ön değerlendirme c. Son değerlendirme d. Eğitsel ölçme

32) Çırağın iş alışkanlıklarının ölçülmesinde aşağıdakilerden hangisi yer almaz?
a. Güvenlik kurallarına uyma b. Arkadaş çevresi c. Davranış alışkanlıkları d. Uygun araç-gereç seçimi

33) “Bir bilgiyi kişi yada kişiler arasında ortak kılmak.” İfadesinin karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?
a) Ölçme b) Kanal c) İletişim d) Öğrenme

34) Aşağıdakilerden hangisi haberleşme elemanlarından değildir?
a) Kanal b) Kaynak c) Alıcı d) İş

35) Aşağıdakilerden hangisi İletişimi etkileyen faktörlerdendir?
a. Fiziki Alış bozuklukları.
b. Soyut kelimeler kullanmak.
c. Yabancı kelimeleri sık kullanmak.
d. Hepsi.

36) Aşağıdakilerden hangisi işbaşı eğitimi yönteminin basamaklarındandır?
a) Çırağı hazırlayın b) İşi kendiniz yapın c) işi çırağa yaptırın d) Hepsi

37) Aşağıdakilerden hangisi iş kazası değildir?
a. Sigortalının iş yerinde bulunduğu sırada olan kazalar.
b. İş veren tarafından yürütülmekte olan iş dolayısıyla.
c. Sigortalının yolculuk yaptığı sırada.
d. Sigortalının işveren tarafından görevli olarak başka bir yere görevlendirildiği sırada.

38) Aşağıdakilerden hangisi kazaya neden olan faktörlerdendir?
a) Bilgisizlik b) Dikkatsizlik c) Emniyetsiz durumda çalışma d) Hepsi

39) Kazaya en fazla neden olan faktör hangisidir?
a) insan b) Makine ve Teçhizat c) Fiziksel ortam d) Aşırı gürültü ve sıcak.

40) Aşağıdakilerden hangisi iş kazalarını önleme tedbirlerinden değildir?
a) Planlama b) Organizasyon c) Eğitim d) İşçi sağlığı

Not: Her Soru Puan Değerindedir.

Usta Öğretici Kursu Sınavı Sorularının Cevapları

1.D
2.C
3. A
4.D
5. B
6.B
7.B
8.A
9.C
B
A
A
C
B
D
D
C
B
A
D
B
B
A
D
A
A
B
B
C
A
D
B
C
D
D
D
C
D
A
A
Yılında Usta Öğretici Kursu Sınavında Sorulmuş Sorulardır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası