ozaprin 20 mg ne işe yarar / OZAPRIN Nedir ve Ne İçin Kullanılır? OZAPRIN prospektüsü.

Ozaprin 20 Mg Ne Işe Yarar

ozaprin 20 mg ne işe yarar

Neye iyi gelir ve kullanımı nasıldır? :

Etken maddesi  Olanzapin olan OZAPRIN 20 mg Film Tablet, beyindeki bazı kimyasalların etkilerini değiştirerek ruhsal bozuklukların düzeltilmesini sağlayan (antipsikotik) bir preparattır. Şizofreni (dış dünyadan kendini soyutlama, kendini yalnız hissetme, halüsinasyonlar görme, gerçeklerden uzaklaşma, garip ve korkutan düşüncelere sahip olma, zihin karışıklığı ve zihinsel yeteneklerin kaybı ile belirtili duygu ve düşüncelerin görüldüğü ruhsal bozukluk hali) tedavisinde ve bipolar bozukluk-manik depresif bozukluk (normalden daha az uyuma, normalden daha konuşkan ve gergin olma, aşırı heyecanlı olma, ara sıra depresyon  dönemleri yaşama, suçluluk duygusu, iştahsızlık, enerji kaybı, uykusuzluk hissetme ile belirti gösteren duygudurum bozukluklarının görüldüğü psikiyatrik rahatsızlık ) tedavisinde duygudurum iniş ve çıkışlarını engeller. Duygudurum dengeleyici olarak uygulanır. OZAPRIN Film Tablet benzer vakıaların iyileştirilmesi için yaş arasındaki çocuklarda da uygulanabilir.

OZAPRIN 20 mg Film Tablet Kullananlar için Uyarılar :

  1. Vücut metabolizmanızda ilaçtaki etken maddelere karşı alerji durumu varsa bu ilacı kullanmanız tavsiye edilmez.
  2. Beyindeki bazı kimyasalların etkilerini değiştirerek ruhsal bozuklukların düzeltilmesini sağlayan (antipsikotik) bir preparattır. Şizofreni ve bipolar bozukluk-manik depresif bozukluk vakıalarının tedavisinde uygulanır.
  3. Bunama ile ilgili  rahatsızlıkların iyileştirilmesi için kullanılmaz. Yaşlı hastalarda kullanımı  ani ölüm, zatürre ve kalp yetmezliğine neden olabilir.
  4. Şayet sigara içme alışkanlığınız var ise ilacın doz ayarlama gereği duyulabilir. Bundan dolayı hekiminize sigara kullandığınız söylemelisiniz.
  5. Yüksek tansiyon; kalp ritm bozukluğu; geçmişte kalp krizi veya felç öyküsü; parkinson iyileştirilmesi görüyor olmak;  prostat büyümesi ve idrar yapma problemi; bağırsak tıkanması, göz tansiyonu hastalığı;  kemik iliği hastalığı; aile geçmişinde veya kişisel şeker hastalığı; nöbetler ve epilepsi; karaciğer hastalığı  ve böbrek hastalıklarından herhangi birine sahipseniz; kullanmadan önce hekimi bilgilendirmekte büyük yarar bulunmaktadır. Küçük bir ihmal daha önemli sorunları beraberinde getirebilir..
  6. Şayet şeker hastası iseniz ilacın kullanımı sırasında kan şekerinizi düzenli aralıklarla kontrol ettirmelisiniz. İlacın kullanımı kan şekerinizin yükselmesine neden olabilir. Susama isteği, idrar yapımında artış, aşırı açlık, halsizlik gibi kan şekerinizin yükseldiğini işaret eden belirtiler var ise hekiminize müracaat etmelisiniz.
  7. Oturur veya yatar durumda iken ayağa kalkarken hızlı hareket etmekten kaçınmalısınız. Hızlı bir biçimde doğrulmak veya ayağa kalkmak baş dönmesine neden olabilir. Yavaşça ve tutunarak kalkmaya özen gösteriniz.
  8. Aşırı hareketle beraber vücut ısısının yükselmesinden ve aşırı su kaybına uğramaktan kaçınmalısınız. İlacı kullanırken bol bol sıvı tüketiniz.
  9. Hekiminize sormadan ilaç kullanımını durdurmayınız ve doz miktarını değiştirmeyiniz.
  10. 13 yaşından küçük çocuklarda kullanılmamalıdır.
  11. Kullanımı, uykuya neden olabilir. Araç veya makine kullanımı ve benzeri dikkat gerektiren etkinliklerden kaçınılmalıdır.
  12. Laktoz içermektedir. Şayet doktorunuz tarafından bazı şekerlere karşı tolerans bozukluğunuz olduğu söylenmişse, ilacı kullanmadan önce hekiminize bildirmelisiniz.
  13. Tedavi süresi esnasında kesinlikle alkol almamalısınız. Alkol ilacın yan etkisi olan baş dönmesi ve uyuşukluk halini daha da arttırabilir.
  14. Gebelik ve emzirme dönemlerinde hekiminize sormadan kesinlikle kullanmak sakıncalıdır. Tedavi sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz, acil olarak hekimi haberdar ediniz. Emzirme döneminde anne sütüne geçer ve emzirilen bebeğe zarar verebilir.

OZAPRIN 20 mg Film Tablet&#;in Kullanım şekli ve dozu. Nasıl uygulanır? :

  1. Doktor ilacı nasıl reçete yazdıysa o biçimde kullanmanız gereklidir. Tedavi sürecinde mutlaka hekimin yönergelerine uyulması şart olup, yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar ilaçtan beklenen faydaları farklı yönde etkileyebilir, hastalığın seyrinin olumsuz ilerlemesi sonucunu doğurabilir.
  2. İlacın her dozunu bir bardak dolusu su ile beraber almanız gerekir. Yemeklerle beraber veya aç karnına alınabilir.

Yan Etkileri ve Kontr-Endikasyonları

  1. Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik ve benzeri bir durumda hekimi bilgilendirmekte büyük yarar bulunmaktadır. Küçük bir ihmal daha önemli sorunları beraberinde getirebilir..
  2. Uyku hali, huzursuzluk, baş ağrısı, baş dönmesi, ağız kuruluğu, kabızlık, ishal, hazımsızlık, sinüz iltihabı, boğaz iltihabı, burun kanaması, iştah artışı, kilo artışı, kol ve bacaklarda ağrı, halsizlik, karın ağrısı yaygın görülen yan etkilerdir.

Etken Maddesi: Olanzapin

Ticari-Jenerik ismi: OZAPRIN 20 mg Film Tablet

Son arananlar

Eşdeğer (Muadil) veya Benzer ilaçlar :

Post Views:0

Ozaprin 20 mg 28 Tablet

Sinir Sistemi - Psikoleptikler (Psikolojik İlaçlar) - Antipsikotikler - Diazepinler, Oksazepinler ve Tiyazepinler - Olanzapin

İlaç Adı:Ozaprin 20 mg 28 Tablet
Firma:Aris Ali Raif İlaç
Etkin Madde:Olanzapin
ATC Kodu:N05AH03
Kamu Kodu:A
Barkod:
Fiyatı:,17 TL
Reçete Tipi:Normal Reçete
e-Reçete:Aktif
Temin:İlacınızı sadece eczaneden alınız!

Ozaprin 20 mg 28 Tablet Endikasyonları

Ozaprin 20 mg içeriğinde olanzapin bulunan antipsikotik bir ilaçtır. Ozaprin şizofreninin akut ve idame tedavisinde ve pozitif belirtiler ile negatif belirtilerin önde geldiği diğer psikozlarda kullanılır. Ozaprin orta derece ve ağır manik dönemlerin tedavi edilmesi için kullanılmaktadır.

Ozaprin 20 mg Tablet Fiyatı

Ozaprin 20 mg 28 Tablet, ilaç fiyatı: Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı'na bağlı İEGM (TİTCK) tarafından tarihi itibariyle açıklanan KDV dahil satış fiyatı ,17 TL dir. Aris Ali Raif İlaç firması tarafından satışa sunulan barkod numaralı bu ilaç Orijinal/Jenerik/Yirmi Yıllık sınıflandırmasında Jenerik ilaç sınıfındadır.

Ozaprin 20 mg 28 Tablet Etkin Maddesi

Ozaprin 20 mg Tablet ilacının etkin maddesi olan Olanzapin, orjinal ismiyle Olanzapine maddesinin Milli Tıp Kütüphanesi kayıt numarası (CAS No) olup, molekül ağırlığı g/mol, formülü ise C17H20N4S dir. Olanzapin maddesinin hamilelik / gebelik kategorisi C'dir, bu etkin madde bulunan ilaçlar ağız ve kas içine enjekte yollarından biriyle alınır.


Ozaprin 20 mg Tablet ilacının ana etkin maddesi Olanzapin için Kimyasal Yapı Resmi:
Ozaprin 20 mg 28 Tablet (Olanzapin) Kimyasal Yapısı (2 D)Ozaprin 20 mg 28 Tablet (Olanzapin) Kimyasal Yapısı (3 D)

Ozaprin 20 mg 28 Tablet ilacının Kategorisi

Sinir Sistemi - Psikoleptikler (Psikolojik İlaçlar) - Antipsikotikler - Diazepinler, Oksazepinler ve Tiyazepinler - Olanzapin

Ozaprin 20 mg 28 Tablet Uyarılar

ilaç tr uyarısı: Hiçbir ilacı doktorunuza ya da eczacınıza danışmadan kullanmayınız. Unutmayınız ki, internet sitelerinde ilaçlar hakkında verilen bilgiler, bir uzmanın sizi muayene ederek vereceği reçetenin yerini tutmaz. Bu sayfada Ozaprin 20 mg Tablet kullananlar veya diğer kişiler ilaç hakkında yorum yapamaz.

 

I. Antidepresan ilaçlar

Depresyon çok sık görülen önemli bir hastalıktır. İsteksizlik, hayattan zevk almama, sinirlilik, uyku ve iştah bozukluğu gibi belirtileri vardır. Unutkanlık, yorgunluk, cinsel sorunlar, okul başarısında düşme, iş performansında azalma, aile içi geçimsizlik gibi durumlar da tabloya eşlik edebilir.

Antidepresan ilaçlar, depresyon tedavisinde kullanılan ilaçlardır. Depresyonda beyinde serotonin, noradrenalin, dopamin maddeleri azalmıştır. Antidepresanlar bu maddelerin miktarını arttırarak etki gösterir.

1. Antidepresan ilaçlar beyinde bozulmuş olan dengeyi (serotonin, noradrenalin, dopamin..) yeniden sağlar.

2. Antidepresan ilaçların etkileri geç başlar ( hafta sonra). Arada bir ilaç alarak depresyondan kurtulmak mümkün değildir.

3. Antidepresan ilaçlar gelişigüzel bırakılmamalıdır. Kişi haftalar içinde tamamen iyileşse bile, antidepresan ilaca en az 6 ay devam edilmelidir.

4. Antidepresan ilaçlar bağımlılık yapmaz.

5. Antidepresan ilaçlar depresyon dışındaki durumlarda da faydalıdır: obsesif kompulsif bozukluk, panik bozukluğu, anksiyete bozukluğu ve sosyal fobi gibi.

Klasik antidepresanlar

  • Moklobemid (Aurorix)

  • Mianserin (Tolvon)

  • Trazodon (Desyrel)

  • Amitriptilin (Laroxyl)

  • Klomipramin (Anafranil)

  • İmipramin (Tofranil)

  • Opipramol (İnsidon, İnsomin) 

Yeni kuşak antidepresanlar

  • Sertralin (Lustral, Seralin, Selectra, Misol vd)

  • Sitalopram (Cipram, Eslopram, Citol, Vodalex, Citara, vb)

  • Paroksetin (Seroxat, Paxil, Paxera vd)

  • Fluvoksamin (Faverin)

  • Fluoksetin (Prozac, Depreks, Zedprex, Fulsac, Florak, vd)

  • Essitalopram (Cipralex, Secita, Eslorex, Citoles, vd)

  • Venlafaksin (Efexor, Venegis, Veniba, vd)

  • Milnacipran (İxel)

  • Reboksetin (Edronax)

  • Bupropiyon (Wellbutrin, Zyban) 

  • Tianeptin (Stablon)

  • Mirtazapin (Remeron, Zestat, Redepra, Mirtaron, vd)

  • Agomelatin (Valdoxan)

  • Vortioksetin (Brintellix)

II. Antipsikotik ilaçlar

Antipsikotik ilaçların başlıca kullanım alanı şizofreni ve diğer psikotik bozukluklardır. Ayrıca, duygudurum (bipolar) bozukluk, psikotik belirtilerin eşlik ettiği veya dirençli depresyon, anksiyete bozuklukları gibi tablolarda da kullanılırlar. Şizofrenide temel bozukluk, beyinde dopamin fazlalığıdır.

Antipsikotik ilaçlar dopaminin beyindeki etkisini azaltarak etki gösterir. Antipsikotikler bağımlılık yapmaz, uyuşturucu değildir. Bazıları uyku ve sersemliğe yol açabilir. Klasik antipsikotik kullananlarda bazen kasılma, yerinde duramama; yeni kuşak antipsikotik alanlarda ise iştah artışına bağlı kilo alımı görülebilir.

Klasik antipsikotikler

  • Haloperidol (Norodol)

  • Klorpromazin (Largactil)

  • Pimozid (Nörofren)

  • Trifluoperazin (Stilizan)

  • Sülpirid (Sülpir, Meresa, Dogmatil)

  • Flufenazin (Prolixin)

  • Zuklopentiksol (Clopixol)

  • Flupentiksol (Fluanxol)

Yeni kuşak antipsikotikler

  • Risperidon (Risperdal)

  • Paliperidon (İnvega, Xeplion, Trevicta)

  • Olanzapin (Zyprexa, Ozaprin, Rexapin, vd)

  • Ketiapin (Seroquel, Gyrex, Cedrina, Ketya, vd)

  • Ziprasidon (Zeldox)

  • Aripiprazol (Abilify, Abizol, Aripa, vd)

  • Risperidon (Risperdal Consta)

  • Klozapin (Leponex, Clonex)

 III. Anksiyolitik (kaygı giderici) ilaçlar

‘Müsekkin’ veya ‘sakinleştirici’ olarak bilinen ilaçlar bu gruptandır. Etkileri çabuk başlar. Bu ilaçlar kullanan kişide endişe ve huzursuzluğu azaltır, rahatlama hali meydana getirir. Çoğu yeşil reçete ile verilir. Yatkın kişilerde, tedavi amacı dışında, uzun süreli ve yüksek dozlarda kullanıldıklarında bağımlılık riski vardır (Psikiyatride bağımlılık riski olan tek ilaç grubu). Tedavi dozunda, uygun süreli kullanıldıklarında bağımlılık tehlikesi söz konusu değildir.

  • Diazepam (Diazem, Nervium, Spazmo-Valibrin)

  • Alprazolam (Xanax)

  • Buspiron (Buspon)

  • Klonazepam (Rivotril)

  • Lorazepam (Ativan)

  • Klordiazeposid (Librax, Librium, Klipaks)

  • Pregabalin (Perge, Lyrica vb..)

IV. Duygudurum düzenleyiciler

Bu ilaçlar aslında epilepsi (sara) tedavisinde kullanılır (Lityum dışındakiler). Ancak, psikiyatride de özellikle manik depresif hastalıkta da (iki uçlu mizaç bozukluğu veya bipolar bozukluk, dirençli depresyon) kullanılır. Söz konusu amaçla en sık kullanılan ilaç lityum adında bir tuzdur.

  • Lityum tuzu (Lithuril)

  • Karbamazepin (Tegretol, Karazepin, Teril, Karberol)

  • Valproat (Depakin, Convulex)

  • Lamotrijin (Lamictal)

  • Topiramat (Topamax)

  • Gabapentin (Neurontin)

V. Diğer ilaçlar

  • Özellikle antipsikotiklerin oluşturduğu hareket bozukluklarının azaltılmasında ve giderilmesinde kullanılan ilaçlar: Biperiden (Akineton)

  • Bunama (demans) tedavisinde: Memantin (Ebixa), Donepezil (Aricept, Doenza), Rivastigmin (Exelon), Galantamin (Reminyl)

  • Özellikle dikkat eksikliği olanlarda: Metilfenidat (Ritalin, Concerta)

  • Uyku artışı ile giden depresyonlarda antidepresanlara ek olarak: Modafinil (Modiodal, Modiwake vb)

  • Sadece uyku ilacı olarak: Zopiklon (Imovane)

  • Erkeklerin sertleşme bozukluklarında: Sildenafil (Viagra, Levitra, Sildegra)

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası