kırklareli otobüs bilet fiyatları / Kırklareli Otobüs Bileti | En Ucuz Biletileri Bul - Busbud

Kırklareli Otobüs Bilet Fiyatları

kırklareli otobüs bilet fiyatları

Kırklareli otobüs bileti

Kırklareli Ulaşım

Marmara Bölgesi’nde yer alan Kırklareli’ne ulaşımın en popüler ve kolay yolu karayolu ulaşımı ile sağlanır. Şehre ulaşmak için karayolunu tercih edenlerin en büyük kurtarıcısı ise Kırklareli otobüs seferleri olarak bilinir. Ülkemizin her bölgesinden kente otobüs seferi düzenlenir. Özellikle İstanbul’a olan yakınlığı nedeniyle İstanbul’dan her gün varış yeri Kırklareli otogarı olan otobüs seferleri düzenlenmektedir. Bu seferler yaklaşık 3,5 saat sürer. Kırklareli’nin bazı büyük şehirlere olan uzaklığından bahsetmek gerekirse Kırklareli-Bursa km, Kırklareli-Ankara km, Kırklareli-İzmir ise km’lik mesafededir. Kırklareli otogardan sonra şehir merkezine ulaşımı sağlayan minibüsler bulunmaktadır. Kente en çok yolcu taşıyan Kırklareli otobüs firmaları ise Metro Turizm olarak bilinir.

Kırklareli Otobüs Bileti Fiyatları

Kırklareli’ne gitmeye karar verdiğiniz takdirde funduszeue.info’a bakmadan Kırklareli otobüs bileti satın almamanızı tavsiye ederiz. Karşılaştırmalı olarak Kırklareli otobüs bileti fiyatları sunan sitemiz sayesinde en ucuz Kırklareli otobüs bileti için kolay ve güvenli şekilde satın alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bilet satın alma işlemini sitemiz üzerinden ya da mobil cihazlarınıza indirebileceğiniz mobil uygulamamız üzerinden yapabilirsiniz. Herhangi bir nedenden dolayı bileti iptal etmek istediğinizde ise satın aldığınız Kırklareli ucuz otobüs bileti için tek tıkla iptal işlemini sağlayabilirsiniz. Üstelik bu işlemden sonra bileti ücreti tutarınca paranız aynen tarafınıza iade edilir. Yani hiçbir kesinti yapılmaz. Ancak bunun için biletinizle birlikte 5 TL tutarındaki seyahat sigortasını da almanız gerekir.

Kırklareli Gezi Rehberi

Marmara Bölgesi’nde yer alan Kırklareli; Bulgaristan, Edirne, Tekirdağ ve İstanbul ile komşudur. Kıyılarında Karadeniz iklimi, iç kesimlerinde ise karasal iklim görülür. Ormanların yoğun olduğu şehirde av sporuna izin verilen bölgeler bulunur. Kıyıları yaz aylarında deniz tatili için uygundur. Ayrıca yaz aylarında ata sporumuz olan yağlı güreş için çeşitli müsabakalar da düzenlenir. Öte yandan şehirde görülmeye değer pek çok tarihi eser bulunmaktadır. Dolayısıyla Kırklareli’ne seyahat etmek için neden boldur.

Kırklareli Gezilecek Yerler

Milattan Önce 6. yüzyıla dek uzanan tarihi ve sahip olduğu doğal güzellikleri ile Kırklareli gezilip görülecek yerler bakımından oldukça zengindir.

Kentin doğal güzelliklerinden başlamak gerekirse Dupnisa Mağarası Kırklareli’nin görülmesi gereken en ünlü yeridir. Demirköy ilçesine bağlı olan Sarpdere Köyü’nde bulunan Dupnisa Mağarası her mevsim ziyarete açıktır metre uzunluğunda olan mağara üç bölümde incelenmektedir. Yalnızca bir bölümünü, yılın belirli dönemlerinde olmak üzere artan yarasa nüfusundan dolayı, her zaman ziyaret etmek mümkün değildir.

Istranca (Yıldız) Dağları ise Kırklareli’nin bir diğer doğal güzelliğidir. Bulgaristan’dan başlayıp İstanbul’a kadar devam eden dağ zinciri şeklinde olan Istranca Dağları Karadeniz kıyısına paralel olarak kilometre boyunca uzanır. Bu bölge dağcılık, kampçılık ve doğa yürüyüşleri için oldukça uygundur.

Biraz da Kırklareli’nde yer alan tarihi yapılardan bahsetmek gerekirse şehir tarihi kiliseler, camiler ve manastırlar bakımından oldukça zengindir. Vize Küçük Ayasofya Camisi kentin en bilinen camilerinden biridir. Aslında Bizans döneminde kilise olarak inşa edilen yapı Yüzyılda yapılan düzenlemeler neticesinde cami olarak kullanılmaya başlanmıştır.

Kadı Camii ya da diğer adıyla Emin Ali Çelebi Camii olarak da bilinen yapı yılında yaptırılmıştır. O tarihten bugüne kadar ibadete açık olan caminin minberi mermerden yapılmıştır. Minaresi ise çok köşelidir.

4. Murat döneminde yaptırılan Babaeski Köprüsü de kentin en bilinen tarihi yapılarındandır. Osmanlı ordusunun Rumeli’ye geçişini sağlaması sebebiyle önemli olan köprü Babaeski Deresi üzerinde kurulu olduğu için dere ile aynı isimde anılır. yılında inşa edilen körü o tarihten beri ayakta kalmayı başarmıştır.

Lüleburgaz Deresi üzerine inşa edilen Sokullu Mehmet Paşa Köprüsü, Osmanlıların kente bıraktığı tarihi eserlerdendir. Mimar Sinan tarafından inşa edilen köprü 84 metre uzunluğunda ve 6 metre genişliğindedir.

Dünyanın en eski taş oyma tarzıyla yapılan örneklerinden biri olan Aya Nikola Manastırı da Kırklareli’ne gelince görmeden dönülmemesi gereken yerlerden biridir. Kıyıköy’de bulunan manastırın Bizans İmparatoru Jüstinyen zamanında inşa edildiği bilinmektedir. Kayaların oyulması yapılan manastır yalnızca ülkemiz için değil yabancı turistler için de büyük önem teşkil eder. Bu neden manastıra her yıl binlerce yabancı turist ziyaret eder.

Kırklareli Tren Garı, Kırklareli Müzesi, Kırk Şehitler Anıtı, Karagöz Anıtı, Vize Kalesi ve Pınarhisar Kalesi de Kırklareli’ne geldiğinizde görmeden ayrılmamanız gereken diğer yerlerdendir.

Kırklareli Mutfağı

Ülkemizin sınırda yer alan şehirlerinden biri olan Kırklareli, hem tarih boyu maruz kaldığı farklı kültürlerin hem de deniz kıyısında olup aynı zamanda verimli topraklarına sahip olmasının etkisiyle mutfağında çeşitliliği bulmuştur. Örneğin, bol süt ve bol yumurta ile yapılan bir tür tatlı olan kaymaçina aynı zamanda Makedonya’nın en ünlü lezzetidir. Deniz kıyısında olması nedeniyle de torik ve kefal balıkları Kırklareli mutfağının vazgeçilmezleri arasındadır. Ayrıca umaç çorbası, Değirmendere ve höşmel yörenin en bilinen çorbalarıdır. Bunların dışında çoban böreği, plaksa, borani, sini mantısı, hardaliye, manca ve Kırklareli köftesi ünlü olan diğer Kırklareli lezzetlerinden yalnızca birkaç tanesidir.

Kırklareli Hatırası

Kırklareli’nde alışveriş denince akıllara gelen ilk yer şehir merkezinde yer alan Hızırbey Bedesteni olur. Kendiniz ve sevdikleriniz için küçük hediyelikler alabileceğiniz bir yer olan bu tarihi yapının içerisinde gezerken yörede yapılan el işçiliği ürünlerden ya da Kırklareli’ne özgü lezzetlerden satın alabilirsiniz. Beyaz peynir, kavala kurabiyesi, badem ezmesi ve pekmez bedestenden satın alabileceğiniz hem doğal hem de yöreye has olan lezzetler arasındadır. Vaktiyle devlet büyüklerine hediye edilen çeşitli aromalardan yapılan süslük sabunlar ya da yine eski zamanlarda evde evlenecek çağda genç kız olduğunu simgeleyen aynalı süpürgelerin minyatürleri alabileceğiniz hediyelik süs eşyaları arasındadır.

İstanbul - Kırklareli Otobüs Bileti Ara

15 Temmuz Demokrasi Otogarı veya eski adıyla Esenler Otogarı, İstanbul’un yoğun nüfuslu ilçelerinden Bayrampaşa’da bulunuyor. Esenler ilçe merkezine de oldukça yakın olan otogar, onlarca ulusal ve yerel otobüs firmasıyla binlerce yolcunun Türkiye’nin her şehrine ulaşımını sağlıyor.

Geniş ve çeşitli ulaşım ağlarıyla İstanbul’un pek çok noktasına bağlı olan Esenler Otogarı’na metrobüs, metro, minibüs, taksi, İETT, ÖHO ve OAŞ otobüsleri ile 24 saat boyunca kolayca ulaşabilirsiniz.

Metro

En hızlı ve rahat ulaşım araçlarından olan metro, pek çok yolcu tarafından tercih ediliyor. Otogara ulaşabileceğiniz metro hatları ve güzergâhları ise şöyle:

M1B Yenikapı-Kirazlı metro hattı (Kirazlı-Bağcılar, Bağcılar Meydan, Üçyüzlü, Menderes, Esenler, Otogar, Kocatepe, Sağmalcılar, Bayrampaşa-Maltepe, Topkapı-Ulubatlı, Emniyet-Fatih, Aksaray ve Yenikapı)

M1A Yenikapı-Atatürk Havalimanı metro hattı (Atatürk Havalimanı, DTM-İstanbul Fuar Merkezi, Yenibosna, Ataköy-Şirinevler, Bahçelievler, Bakırköy-İncirli, Zeytinburnu, Merter, Davutpaşa-YTÜ, Terazidere, Otogar, Kocatepe, Sağmalcılar, Bayrampaşa-Maltepe, Topkapı-Ulubatlı, Emniyet-Fatih, Aksaray ve Yenikapı)

İETT, ÖHO ve OAŞ Otobüsleri

Belediye otobüsü, özel halk otobüsleri ve OAŞ otobüsleri ile de İstanbul’un pek çok yerinden kolayca Esenler Otogarı’na gidebilirsiniz. Otobüslerin çoğu ’dan gece saat ’a kadar hizmet veriyor. Otobüs hatları ve güzergâhları ise:

B (57 durak) Silivri Cezaevi-Esenler Otogarı

(20 durak) Mecidiyeköy-Esenler Otogarı

Eminönü-Esenler Otogarı

(64 durak) Cihangir Mahallesi-Esenler Otogarı

  Taksim-Esenler Otogarı

39O Yeşilpınar-Esenler Otogarı

ES Tuzla-Esenler Otogarı

76O Cihangir Mahal

 , 48E ve 49Z Bayrampaşa-Esenler Otogarı

B ve 34BZ (Metrobüs) Büyükçekmece-Esenler Otogarı

19F ve T Kozyatağı-Esenler Otogarı

38 ve 48A Fatih-Esenler Otogarı

Yolcu Servisleri

Firmaların kendi yolcuları için sunduğu, şehir merkezindeki bilet satış ofisleri önünde binebileceğiniz ücretsiz yolcu servisleriyle de merkezi noktalarından Esenler Otogarı’na rahatça gelmeniz mümkün. Çoğu firmanın yolcu servisi güzergâh ise şu şekilde:

Rota 1: Okmeydanı Köprü, Taksim Meydan, Taksim Gümüşsuyu, Beşiktaş.

Rota 2: Cevatpaşa Mahallesi, Beşyüzevler, Gaziosmanpaşa, Pazariçi.

Rota 3: Esenyurt Üniversitesi, Depo Durağı, Parseller, İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü, Avcılar E-5, Pelican AVM, Avcılar Ambarı, Torium AVM, Haramidere Carrefoursa, Marmara Park AVM, Beylikdüzü, Cumhuriyet Mahallesi (Metrobüs Durağı), Beykent Metrobüs Durağı, Büyükçekmece.

Rota 4: Topkapı (Ulubatlı), Vatan Caddesi, Aksaray, Fındıkzade, Çapa Tıp Fakültesi, Şehremini, Kocamustafapaşa, Zeytinburnu, Zeytinburnu Bulvarı.

Rota 5: Merter, İncirli Bakırköy, Şirinevler E-5, Yenibosna.

Rota 6: Hat: Gazi Mahallesi, Alibeyköy Cep Otogarı, Sanayi Mahallesi, Üst Geçit Sanayi Mahallesi, Maslak İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak, İstinye.

Rota 7: Halkalı Arena Park, Halkalı Meydan, Sefaköy, Cennet.

Rota 8: Haliç Köprüsü-Ayvansaray, Halıcıoğlu, Okmeydanı, Çağlayan Üst Geçidi, İstanbul Adliyesi, Mecidiyeköy.

Rota 9: Yüzyıl Köprüsü, Bağcılar Meydan, Çamlıkahve, Yayla.

Minibüsler

Sabah erken saatlerden gece ve güzergâhlarına göre ’a kadar hizmet veren minibüslerle direk veya aktarmalı seferlerle yolculara ulaşım hizmeti veriyor. Minibüs duraklarını ana caddeler üzerine bulabilirsiniz.

Taksi

Otogar içinde durağı bulunan Esenler Otogar Taksi’ye () 05 05 numaralı telefonla ulaşarak bulunduğunuz noktaya taksi çağırabilirsiniz. Taksiler İstanbul’da yoğun olarak kullanılan ulaşım araçları ve şehrin hemen her ana caddesinde 24 saat açık taksi durağı var. Taksi çağırma uygulamaları ile de size en yakın taksi durağını kolayca bulabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası