anne karnında 7 aylık bebek nasıl olur / Hamileliğin 7. ayında anne karnındaki bebek ne durumdadır? – bebemola.com

Anne Karnında 7 Aylık Bebek Nasıl Olur

anne karnında 7 aylık bebek nasıl olur

Gebelikte 7. Ay

Gebelikte 25. Hafta

Artık 2. trimester bitmiş,3. trimester yani son 3 aylık periyot başlamıştır.Fetüsün ağırlığı ortalama 650 gr, boyu 32-34 cm civarındadır.Bu ölçümler ortalama rakamlardır.Bebeğinizin ölçümleri bu rakamın biraz altında veya üstünde olabilir. 25. Hafta ile bebek düşük sınırını bitirmiştir.Her hangi bir nedenle doğum başlar ve bebek doğarsa erken doğum olarak adlandırılır.

Anne karnında geçireceği her hafta yaşam şansını artırır.Yoğun bakım ünitelerinin artmasıyla 25. haftadan sonraki doğumlarda bebeğin yaşama şansı artmıştır. Bebeğin cilt altı yağ dokusu artmıştır.3 ve 4 boyutlu ultrason incelemesinde bebek artık anne ve babaya benzetilebilir.Beyin gelişimi devam etmektedir.Göz kapağını açıp kapatabilir.Vücut tamamen şekillenmiştir.Akciğerde hava kesecikleri oluşmuş, burun delikleri açılarak nefes almaya hazır hale gelmiştir.Ses telleri oluşmuştur.

Annede ise bebeğin ve rahmin büyümesi ve damarlara bası yapmasına bağlı varis ve hemoroid riski artmıştır.Özellikle ayakta çalışan gebelerde varis olasılığı yüksektir. Rahim yüksekliği leğen kemiğinden 25 cm kadar yukarıdadır.Rahim futbol topu büyüklüğündedir.Annenin beslenmesine ve kilo artışına dikkat etme dönemidir.Vitamin ve mineral ihtiyacı artmıştır.Doktorun önereceği ek vitamin başlanabilir.Beyin gelişimi için Omega -3 başlanır.Omega -3 zengini balık,fındık beslenmede yer almalı. Şeker yükleme yapılmamışsa hem açlık, hem tokluk değerlerine bakılır.OGTT(şeker yükleme) yapılarak gebelik şekeri araştırılır. Annenin kilo alımı haftada 0,5 ,ayda 2 kg ı geçmemeli.Aşırı kilo alımı doğumu zorlaştırabileceği gibi, tansiyon yüksekliği, ödem artışı olabilir.

Gebelikte 26. Hafta

haftaya ulaşan bebeğin boyu 34-45 cm e ulaşmış , ağırlığı 800 gr kadardır.Bu rakamlar ortalama ölçümlerdir.Bebeğinizin değerleri aynı rakamlar olmadı şart değildir.26. haftaya ulaşan bebek yeni yeni nefes alıp vermeye başlar.Akciğerde alveoller gelişir.Nefes alıp vererek akciğerini geliştirir.Zaman zaman uyur.Genelde anneyle aynı zamanlarda uyur.Gözlerini açıp kapamaya başlar.Seslere reaksiyonu artmış,dış kulak şekillenmiştir.Ani yüksek sese zıplayarak cevap verir.Anne karnında halen her yöne hareket edebilmektedir.Henüz doğum için net bir pozisyon almamıştır.Yatış pozisyonu her gün değişebilir.26. haftaya gelindiğinde anne yaklaşık 6-7 kg almıştır. Fazla kilo alımı veya ortalamanın altında kilo alımı istenen bir durum değildir.Fazla kilo annede gebelik diyabeti çıkmasına, tansiyonun yükselmesine,ödeme , normal doğumun zor olmadına neden olur.İstenenden daha az kilo alımıda bebeğin gelişimini olumsuz etkiler.Bu aylardan itibaren kan basıncı iyi takip edilmeli, sınır değerin üstündeyse(12/8) preeklampsi(gebelik zehirlenmesi) açısından takipler yapılmalı.

Tansiyon yüksekliği,vücutta, el ve ayaklarda, yüzde şişlik ile birlikteyse , idrarda protein kaybı araştırılmalı. Sonuçlar doktor tarafından değerlendirilir, preeklampsi tehlikesi varsa gebe hastaneye yatırılır.Tuz kısıtlaması yapılır.Tansiyon yüksek ise , gerekliyse tansiyon ilaç ile düşürülür.Bu haftalarda bel ve sırt ağrıları başlayabilir.Bunun nedeni karnın büyümesiyle karın kaslarının bu yükü taşımada yetersiz kalması ve ağırlığı taşıma yükünün bel kaslarına yüklenmesidir.Ayrıca karnın öne büyümesiyle beldeki lomber lordoz denen açının değişmesiyle bele binen yük artar..Bu nedenle ağrı hisseden gebenin yan yatarak dinlenmesi önerilir.Beli rahatlatılmalı.Ağrı kesici kullanılmamalı.26 . haftada rahim yüksekliği kepen kemiği seviyesinden 26 cm yukarıdadır.Göbek deliği seviyesinden de 4-6 cm yukarıdadır. Bebeğin beyin gelişimini güçlendirmek için beslenmede balık ve fındığa ağırlık verilmeli.Ayrıca Omega-3 kapsül olarakta verilebilir.

Gebelikte 27. Hafta

27. haftada bebeğin kilosu 1 kg a yaklaşmış,boyu ortalama36 cm. dir.Bu rakamlar yaklaşık değerlerdir.Herkesin bebeğimin ölçüsü bu olacak değildir.Ölçümlerde bebeğin pozisyonuna göre aynı gün içinde bile farklı değerler çıkabilir. Bebeğin beyin gelişimi daha iyidir.Düzenli uyuyup uyumakta, gözlerini açıp kapatabilmektedir.Akciğerler gelişmeye devam etmekte, bebek nefes alıp vermeye devam etmektedir.Fakat erken doğum olursa akciğer gelişimi tamamlanmadığı için yaşam destek ünitesi olmadan yaşayamaz.Sesleri daha iyi duyabilmekte, reaksiyon vermektedir.Annede ise bu haftadada bir önceki haftada olduğu gibi kilo artışı, tansiyon durumu, vücuttaki ödem hali önemli sorunlardır.Bu şikayetlere sırt, bel ağrıları, bacaklarda kramp eklenebilir.Varis yakınması olabilir.Sırt ve bel ağrılarında istirahat önerilir.Bacaklarda kramp varsa doktorunuz uygun tedaviye başlayacaktır.Tansiyon yükselmesi var ve ödemde varsa bu preeklampsi için önemlidir.Sıkı takip gerektirir. Tuz kısıtlamasına gidilir.Gerekli ise tansiyonu düşürmek için ilaç başlanır.Kan sayımı yapılarak kansızlık durumu bakılır.Kansızlık varsa uygun demir ilacı ve beslenme planı yapılır Bu aylarda yoga ,yüzme , gebelik platesi yürüyüş yapılabilir.Karında çatlaklara karşı badem yağı veya doktorunuzun reçete ettiği kremleri kullanabilirsiniz. Bu aylarda erken doğum tehdidi olabilir.Karında sık sık kasılma ile bulgu verir.Karın futbol topu gibi sertleşir. Bu sertleşme gün içinde çok sık tekrarlıyorsa doktorunuza müracaat etmelisiniz. NST takibi ile. EDT(erken doğum tehdidi) tespit edilirse anne istirahat ve tedavi için hastaneye yatırılabilir. Bu aylarda bir diğer sorunda idrar yolu enfeksiyonlarıdır. İdrar yaparken yanma, sızı varsa idrar analizinden sonra uygun antibiyotik başlanır.

Gebelikte 28. Hafta

Bu haftada bebeğin boyu 38 cm i bulmuş, kilosu 1 kg ı aşmıştır.Tüm vücut gelişmeye devam etmektedir.Dış ortama uyum diğer haftaya göre daha iyidir. Gözlerini daha iyi açıp kapatmakta, kirpikler oluşmaktadır. Gözler açıktır.Nefes alma,öksürük,emme gibi refleksler başlar. Vücut yağ oranı artmış, hızlı kilo alımı başlamıştır. Bebeğin kalp atımı güçlenir. Özel borularla dıştan anne karnı dinlenerek,ultrason olmadan kalp atımı işitilebilir. Bebek artık doğum pozisyonunu almaya başlar.Baş, makat veya yan duruş gibi. Annenin bu haftalarda beslenmesine, dinlenmesine dikkat etmesi gerekir. Karbonhidrat alımını kısıtlamalı.Yeterli protein almalı, vitamin ve mineral için taze sebze, meyve tüketmeli.Bu haftalarda anne yorgunluk hissedebilir. Bunun için sık sık dinlenmeli,açık havada yürüyüşler yapmalı. Hafif sporlar yapabilir, yürüyüş , yüzme gibi. Uyku düzenine dikkat etmeli, hergünaynı saatte uyumaya dikkat etmeli.

Anne karnında bebek nasıl hissedilir? Anne Karnındaki Bebek Hareketleri Ne Zaman Hissedilir? Kaçıncı Ayda Fark Edilir?

Anne Karnındaki Bebek Hareketleri Ne Zaman Hissedilir?

Yaklaşık 7 haftalık hamilelik, bebek zaten bazı basit hareketler yapmaya başlar. Ancak gerçek hareketlerin çoğu 10 hafta civarında başlar. Halihazırda çocuk sahibi olan annelerin çoğu, gebeliğin 16-18. Haftaları arasında bu hareketlerden haberdar olacaktır. Hamile kadınların yaklaşık dörtte Ancak 20 sonrası beklemek zorunda kalacaktır.

Bebeğin ilk hareketleri genellikle titreşim olarak tanımlanır. Bazı anneler ayrıca kelebeklere veya patlayan hava kabarcıklarına benzeyen hislerden de bahseder. Hamilelik ilerledikçe bu hareketler güçlenir. Bacakların ve kolların hareketleri kısa ve anidir. Bebek tüm vücudunu hareket ettirdiğinde, hamile kadınlar bebeklerinin dönüp döndüğünü hissettiklerini bildirirler. Bazı hareketler bazen görülebilir. Anne karnının büküldüğünü görebilir ve kısa bir süre dirseğini, ayağını veya elini görebilir.

Anne Karnındaki Bebeğin Hareketleri Kaçıncı Aydan İtibaren Fark Edilir?

Genel olarak, 32 kadar hareketler artar. Bu sıklık doğuma kadar aynı kalacaktır. Bebeğin hamileliğin sonlarında hareket etmek için daha az yeri olduğu için, hareketleri farklı hissedilebilir. Ayrıca daha küçüktürler ve omurgayı germek için rotasyonlar ve girişimlerle sınırlıdırlar. Bebek hareket ettiğinde anne için daha fazla rahatsızlık ve ağrıya neden olur.

Bebeğin hareketlerinin sıklığı, saatte 4 ila 100 arasında değişen büyük ölçüde değişir. Bu nedenle bazı bebekler diğerlerinden daha aktiftir. Bununla birlikte, bebeğin hareket sıklığını etkileyebilecek bazı faktörler vardır. Bazı anneler bebeklerinin akşamları daha aktif olduğunu bildirirler.

Bebek hareketini hissetmeden önce sabırlı olmak gerekir, çünkü ilk hareketleri anne tarafından hissedilen hamileliğin beşinci ayı civarındadır.

Bebek Hareketleri Yavaşlarsa endişe Edilmeli mi?

Bebeğinizin sürekli hareket ettiğini hissetmemeniz normaldir. Ayrıca ultrasonda, vücudunuzda farkında olmadan monitörde hareket ettiğini gördüğünüzü unutmayın. Aynı şekilde, özellikle aktif olduğunuz veya dikkatinizin dağıldığı günlerde onun hareketlerini hissetmeyebilirsiniz. 30. gebelik haftasından, etkin olup olmadığını ancak, en az 10 kez, günde (24 saat) bebeğinizin hareket hissetmek bekliyoruz.

26 haftadan sonra, bebeğiniz hareket etmiyor veya normalden daha az hareket ediyor gibi görünüyorsa, rahatlayın ve 2 saat boyunca hareketlerine dikkat edin. Sol tarafınıza uzanın ve bebeğinizin hareket ettiğini her hissettiğinizde bir kenara not edin.

Bu dönemde en az 6 farklı hareket fark etmelisiniz. Değilse, doğum yapacağınız doğum yerini hemen arayın veya bebeğinizin iyiliğinin değerlendirilmesi için doğrudan hastaneye gidin.

Bebek Hareketleri Neye Bağlıdır?

Hamilelik ilerledikçe, bebeğin hareketleri daha düzenli olacaktır. Bazen anne adayını rahatsız edebilseler bile, bu hareketler önemlidir çünkü fetüsün canlılığına tanıklık ederler. Aksine, bebek çok hareket ederse panik yapmayın. Etkinliği sağlıklı olduğunun bir işaretidir ve bu, doğumda mutlaka diğerinden daha gergin olacağı anlamına gelmez. Bebek aslında uyku evrelerini ve aktif olduğu uyanma evrelerini değiştirir.

Bebeğiniz de sizin gibi hareketli anlara ve dinlenme anlarına sahiptir. Bu yüzden önce ritmini belirlemeye çalışın. Doğal olarak, bebek uyurken hareketleri daha az önemlidir ve özellikle daha az reaktif olabilir.

Ancak genel olarak, kan şekerinde bir artış olduğunda, anne yedikten sonra Bebek heyecanlanır. Onu canlandırmak için şekerli su, meyve suyu içebilir veya şekerli yiyecekler yiyebilirsiniz. Çok soğuk bir içecek içmek de etkili olabilir. Göbek masajları, haptonomi seansları, şarkı söylemek ve hatta müzik çocuklarda duygu yaratır ve aynı zamanda kendilerini ifade etme isteği uyandırarak onları canlandırabilir. Bebek ayrıca iyi ve rahatlatıcı bir banyo yapmanın verdiği rahatlama hissine karşı da hassas olabilir çünkü bu vazodilatasyonu iyileştirir.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır