türk bayrağının anlamı nedir / Türk Bayrağı Anlamı ve Tarihçesi: Türk Bayrağı Hangi Değerleri Simgeler?

Türk Bayrağının Anlamı Nedir

türk bayrağının anlamı nedir

Türk bayrağının tarihçesi

Türk bayrağının tarihçesi

Özel İçerik

Türk bayrağı hakkında pek çok efsane var; günümüze kadar gelişinin şanlı hikâyesini anlatıyor. Yüzyıllar boyunca aştığı yollarda daha da değerlenerek gelip kalbimize yerleşmiş. Vatan sevgisi olmuş, bayrak sevgisi olmuş. Yasa ile korunacak kadar değerli bir sevgiye dönüşmüş bu sevgi

Türkiye denildiğinde, akıllara al al dalgalanan ay yıldızlı şanlı bayrağımız geliyor. İnsan ona baktığında, onu andığında koltukları kabarmadan edemiyor. Bizim için böylesine kutsal bayrağımız, hayatımızın her yerinde kendine özel bir yer ediniveriyor. Öyleyse “Hangi efsaneden kopup gelmişse gelmiş.” diyor insan. "Sonunda iyi ki gelmiş ya. İşte önemli olan da bu!"

Türk Bayrağının tarihçesi

HER ŞEY NASIL BİR EFSANE İLE BAŞLADI

Bayrağımızın bir oluşum süreci vardı. Evet, geçmişten bugüne anlatılagelen bilgilere göre, bayrağımız gerçekten de oluştu. Yani sadece biz ona gitmedik, o da bize geldi…

Aslında bayrağımızın hikâyesi hakkında kesin bir bilgi yok. Hakkında anlatılan pek çok şey var. Ulaşabildiğimiz en net bilgi, hilal ve yıldızın tarihte Türk ve İslam devletleri tarafından kullanılmış olması. Nasıl ki Hristiyanlığın sembolü haç olmuş ise, İslamiyet de hilal ve yıldız ile sembolize edilmiş. Şimdi gelelim dillerden dillere dolaşan, zamanla bir rivayetten çok daha fazlasına, bir efsaneye dönüşen hikâyesine…

Ne olduysa Osmanlı Devleti döneminde yaşanan I. Kosava Savaşı’nda olmuş. Çünkü bugün gururla kalbimizde, ruhumuzda taşıdığımız, yasa ile koruduğumuz, uğruna nice kanlar dökülesi bayrağımıza en yakını ilk kez bu savaş sonrası kullanılmaya başlamış

Türk Bayrağının tarihçesi

(Okul duvarlarını süsleyen, Bayrağımızın hikâyesini anlatan o görsel)

KOSOVA SAVAŞI'NDA NELER OLDU

’da Bosna, Arnavut, Bulgar, Hırvat, Macar ve Çek askerlerinin oluşturduğu ittifak güçleri, komutasında I. Murad olarak bilinen Murad-ı Hüdavendigar’ın olduğu Osmanlı ile Kral Lazar’ın (Lazar Hrebeljanovic) yönettiği Sırpların önderliğinde birleşmişti. Böylece I. Kosova Savaşı başlamış oldu. Sırp Despotu olarak anılan Kral Lazar, bölgede tek güç olarak sivrilmesi ile gittikçe daha da göze batar olması, özellikle Osmanlı Devleti’ni rahatsız ediyordu. Savaş ortamın tahmin edilmesi güç, dönemin şartları ile şekillenen halleri elbette kan kokuyordu. Bu savaşın son tetikleyicisi olsa da, tarihi kaynaklara göre, ’de I. Murad’ın, Kral Lazar’ın üzerine yürümesi ve Osmanlı birliklerinin ’de, Ploşnik’te Sırp Despotu ve Bosna Kralının 30 bin askeri karşısında yenilgiye uğraması savaşın fitilini çoktan ateşlemişti. Artık kan kokusu daha keskindi ve insanın burnuna burnuna doluyordu. Balkanlarda, Osmanlı’ya karşı kazanılmış bu ilk zafer, aslında büyük bir ittifak ile büyük bir savaşın zeminini hazırlayışının hikâyesiydi. İşte ittifak güçleri, şimdi Osmanlı’ya karşı birlik olmuştu…

Tarih 15 Haziran Salı gününü gösterdiğinde, I. Murad’ın liderlik ettiği ordu ile müttefik Balkan ordusu Kosova Ovasında karşı karşıya geldi. Okların havada uçuşarak başladığı savaş ortamı, Osmanlı’nın kılıçlarını çekmesi ile devam etti. Gün batımına kadar süren meydan savaşının sonunda Osmanlı, Sırpları tarihin sayfalarına hapsederken, yüzyıllar sürecek hâkimiyetini de başlatmış oldu…

Savaş sona ermişti ki, Sırp soylusu Milos Obilic, elini öpüp Müslüman olmak istediğini söyleyerek Sultan I. Murad’a yaklaştı. Bu, bir suikastın ilk adımıydı. Bir sonraki adımda, I. Murad’ı ani bir hamle ile hançerleyerek oracıkta şehit etti. Hüdavendigar lakabı da I. Murad’a işte bu andan sonra verildi. İç organları buraya gömüldü ve cansız bedeni Bursa’ya taşınarak defnedildi. Ayrıca bu savaşın, bazı kaynaklarda top kullanılarak kazanıldığı yazacaktı. Ancak şöyle bir bilgi de mevcut ki, o tarihlerde Osmanlı Devleti’nde henüz bir topçu ocağı kurulmamıştı…

Türk Bayrağının tarihçesi

BAYRAĞIMIZ NASIL OLUŞTU

seafoodplus.info’ın yaşamını yitirmesi ile sonuçlanan bu savaşın zaferi Osmanlı’ya aitti. Evet, savaşı Osmanlı kazanmıştı; ama binlerce asker de komutanları ile birlikte hayatını kaybetmişti. Askerlerin kanı adeta bir çukuru doldurmuştu. Tarih 28 Haziran’ı gösterirken, gökyüzünde aynı hizaya gelen Jüpiter ve hilalin kan gölü üzerine yansıyan görüntüsü, işte bugünkü bayrağımızın bir silüeti gibiydi. Bu demek oluyordu ki, bayrağımız bizi kanımızın son damlasına kadar savaştığımız o yerde, şereflendirmek için gelmişti. Yani sadece biz ona gitmemiştik işte, o da bize gelmişti. Bundan sonrasında ilerleyen süreçte II. Murad, bayrağımızı askerlerimizin kanı üzerine yansıyan hali olarak kabul edecekti…

Evet, bu anlatılanlar belki bir rivayet; ancak daha sonra bu rivayeti haklı çıkarmak için araştırmalar da yapılmış elbet. Zira bizim için böylesine anlamlı bayrağımızın, böylesine şanlı bir hikâyesinin olması öylesine heyecan verici ki! Örneğin gelişmiş astronomik araçlarla yapılan çalışmada, gerçekten de o tarihte Kosova semalarındaki gök cisimlerinin konumunun bayrağımızın görüntüsünü destekleyen bir hizada olduğu sonucuna varılmış.

Tabii karşıtını oluşturacak bilgiler de mevcut. Örneğin bir yandan da Türk Bayrağı’nın şimdiki kullanımına en yakın halinin yüzyılda, Osmanlı İmparatorluğu’nun Padişahı III. Selim döneminde olduğu bilgisi var. Bu koşulda da Kosova Savaşı sırasında yaşananların hikâyesi bir rivayetten öteye gidemiyor. Çünkü arada bulunan yılın açıklaması yok.

Türk Bayrağının tarihçesi

PEKİ BUNUN ANLAMI NEYDİ

Aslında bu efsaneden doğan ve gün yüzü gibi ortada olan anlam şuydu ki, bayrağımıza kırmızı demek yetmezdi. Çünkü o, rengini şehitlerinin kanından alıyordu. Öyleyse bundan böyle de bayrağını ve devletini savunmak için hiç düşünmeden kanını son damlasına kadar feda eden bu insanlara adanmalıydı. Zaman geçtikçe bu düşünce kabul gördü. Aslında kabul görmekten öte, bu düşünce her bir Türk’ün yüreğinde hissettiği en yüce duygulardan biriydi. Bundan sebeptir ki, şehit askerlerin tabutları Türk bayrağına sarıldı. Çünkü bu şerefi en çok onun için kanını, canını feda etmiş insanlar hak ediyordu…

Bunun yanında bayrağımızın üzerindeki hilal, İslam dinini temsil ederken, yıldız ise bağımsızlığın sembolüydü. Yıldız, kollarını iki yana açmış dimdik duran bir insan demekti. Bu da bağımsızlığı ve bayrağa duyulan güveni açıklıyordu. Türk Bayrağı zamanla hem ülke insanı için, hem de ülkemize sevgi duyan komşularımız için güven veren bir sembol olmuştu…

Türk Bayrağının tarihçesi

OSMANLI'DA AL BAYRAK

Kırmızı zemin üzerinde, aslında elbette burada al demek daha doğru olacak, hilal ve yıldız bulunan bayrak, Osmanlı’da ilk kez ’te resmi olarak kabul edildi. Ancak şimdiki gibi 5 köşeli bir yıldızı yoktu bayrağın. Her şey bugününe yavaş yavaş dönüşecekti. 8 köşeli hali ile kabul gören bu bayrak, Osmanlı’nın resmi sembolü olarak kullanıldı.

’da, Osmanlı’da Tanzimat Dönemi’nde pek çok reform uygulamaya konuluyordu. Bunlardan biri de ’de, Sultan Abdülmecid’in o döneme dek 8 köşeli olan yıldızın bundan böyle 5 köşeli bir yıldıza dönüşmesini sağlaması oldu. Osmanlı bayrağının şekli de böylece kesinleşmiş oldu.

Türk Bayrağının tarihçesi

BİR BAŞKA EFSANE DAHA

Söz konusu bayrağımız olunca efsaneler de bitmiyor elbet! Bir başka efsaneye göre ise, Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Gazi, bayrağımızın şeklini rüyasında görmüştü. O gece rüyasında göğsünde bir hilal ve yıldızın belirişini ve göğsünün büyümeye başlayışını gören Osman Gazi, rüyasını devletinin tüm cihana hükmedecek kadar büyüyeceğine yormuştu. Rüyasından çok etkilenen Osman Gazi, böylesine derin anlamlar yükleyince bunu bir işaret kabul etmiş ve hilal ile yıldızı bayraklarında kullanmaya başlamıştı…

Türk Bayrağının tarihçesi

ANAYASA İLE KORUNAN ŞANLI BAYRAĞIMIZ

’te, Cumhuriyet’in ilanı ile kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ardından, 29 Mayıs ’da Türk bayrağı, şekli ve kullanımı açısından yasa ile korunmaya başlandı. 22 Eylül ’te kabul edilen yasanın ardından 25 Ocak ’te, Bakanlar Kurulu bu yasaya bayrağın ölçülerine yönelik yeni bir ekleme de yaptı.

Bayrağımız, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 3. maddesince korunuyordu. Öncelikle şekli, boyutu, rengi, hangi kumaş ve maddeden yapılacağı belirtilmişti. Çocukluğumuzdan bu yana törenlerden bildiğimiz bayrağımızın göndere çekilmesi ya da indirilmesi de yine aynı yasanın maddeleri arasındaydı. Sadece 10 Kasım’da ve Başbakanlıkça belirlenen başka yas durumlarında bayrağımız yarıya çekilirdi…

Bayrağımız, daha bunun gibi ince düşünülmüş pek çok madde ile korunuyor. Tabii hepsinden önce biz doğduğumuz bu ülkede onun varlığını hep şuramızda hissederek yaşıyoruz. Böylesine hisli bir şekilde ona bağlıysak aslında her rivayet doğru yolu gösteriyor. Bayrağımız uzun ve meşakkatli yollar aşıp hepimizin kalbinde dalgalanmaya geldi. İşte bu kuşkusuz onun doğuşunun hikâyesiydi. O her Türk’ün ve kendisini Türk hissedenin kalbinde sonsuzluğa işaret ediyordu…

İyi ki…

*

İslamşehitOsmanlıCumhuriyetAtatürk

Google News ile Takip Et

Türk Bayrağı İle İlgili Bilmeniz Gereken 7 İlginç Şey

Bayraklar ülkelerin bağımsızlığını, özgürlüğünü ve ülkeyi oluşturan bireylerin ülkesine olan bağlılığını temsil eden renkli kumaş parçalarıdır. Devletlerin sembolü olan bayraklar ulusun milli değerlerini yansıtması yönüyle de oldukça kıymetli ve özeldirler.  Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ise diğer ülkelere nazaran bayraklarına çok daha fazla tutku ve saygıyla bağlıdırlar. Türk bayrağı sadece Türkiye’de yaşayan vatandaşlar için değil tarihine gönülden bağlı olan her dünya vatandaşı için kutsal bir simgedir. Türkiye vatandaşları olarak milli sembolümüz türk bayrağı hakkında bilgilerimiz bir hayli yetersiz. Türk bayrağı hakkında merak ettiğiniz her şey bu yazıda sizi bekliyor. İşte başlıyoruz…

Türk Bayrağının Tarihi

turk-bayragi-tarihi

Osmanlılarda Türk bayrağı var mıydı? Tarihteki Türk bayrağı resimleri incelendiğinde, Kırmızı zemin üzerine hilal ve yıldız bulunan bayrağın yıldızının 8 köşeli olduğu bilinmektedir. Türk bayrağının tarihi, Osmanlılarda ilk defa 'de devletin resmi bayrağı olarak kabul edilen bu sekiz köşeli bayraktır. Bu bayrak Osmanlı Devleti'nin resmi ve umumi sembolü olarak kullanıldı. Sultan birinci Abdülmecid han zamanında 'de yıldızın beş köşeli olması kararlaştırıldı ve Osmanlı bayrağının şekli kesinleşti.

turk-bayragi

Peki, Türk bayrağının çiziminde neden ay ve yıldız kullanıldı? Bu fikir nereden geldi? Yaygın inanışa göre, Osmanlıların 'de, düşmanlarını ağır bir yenilgiye uğrattığı Kosova savaşından sonraki gece; savaş alanında oluşmuş kan gölünün üzerinde gökyüzünden yansıyan hilal ve yıldız yan yana görünmesinden ilham alınarak tasarlandığına inanılmıştır. Böylece sultan II Murad bu simgeyi devlet bayrakları arasında kullanmaya başlamıştır.  Bir diğer efsanede Türk bayrağının tarihi Osmanlı Devletinin kurucusu Osman bey’in rüyasında göğsünde bir hilal ile yıldızın belirdiğini ve göğsünün büyümeye başladığını görmesine bağlanmıştır. Bu rüyayı devletinin cihana hükmedecek kadar büyüyeceğine bağlamış ve bayraklarında kullanmaya başlamıştır.

turk-bayragi-yuzuk

Türk Bayrağının Çizimi

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması ile beraber de 29 Mayıs tarihinde Türk bayrağı şekli kararlaştırılmış, 25 Ocak tarihinde Türk bayrağı boyutları, ebatları ve oranları Türkiye Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu tarafından belirlenmiştir. Böylece Türk bayrağı resmileştirilmiştir. Buna göre kullanılan Türk bayrağı ölçüleri aşağıdaki gibidir;

Türk Bayrağının Anlamı

Türk bayrağında kullanılan 8 köşeli yıldızın zaferi temsil ettiği bilinmektedir. Abdülmecid tarafından ilk defa kullanılmaya başlanılan ve günümüzde de kullanılan 5 köşeli yıldız ise insanı temsil etmektedir.  Türk bayrağında kullanılan hilal şeklindeki ay, İslam dinini kimilerine göre de eski Türk inanışı olan Gök Tanrı inancını temsil eder. Tüm bu anlamların üzerinde Türk bayrağı geçmişten günümüze bu topraklar üzerinde yaşayan çeşitli inanış ve kökenlerden gelen milyonlarca insanı kucaklaması ve tek bir millet olma ruhunu kazandırması yönüyle kutsaldır.

Türk Bayrağının Rengi

Türk bayrağı rengi itibariyle de milletimiz için oldukça mitolojik ve destansıdır. Türk bayrağı hangi renktir sorusunun yanıtı kırmızı değil al bayraktır.  Oğuz/Türkmen boylarının çok eskiden beri al renkli börkler giydiği bilinmektedir. Al renk adı kutsallık içerdiği içindir ki, Türkler, "kırmızı bayrak" değil "al bayrak," "kırmızı kan" değil "al kan," demişlerdir.

turk-bayragi-kolye

Türk Bayrağı İle İlgili Şiirler

Böylesine kutsal bir simge üzerine elbette ki çok sayıda şiir yazılmıştır. Bu şiirler arasında en bilineni şair Arif Nihat Asya’nın kaleme aldığı o destansı dizelerdir.

Ey mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü,

Kız kardeşimin gelinliği, şehidimin son örtüsü,

Işık ışık, dalga dalga bayrağım!

Senin destanını okudum, senin destanını yazacağım.

Yine İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Vatan uğrunda ölen varsa vatandır” sözleri de bayrak ile ilgili söylenmiş en güzel sözler arasında yer alır.

En Büyük Türk Bayrağı

en-buyuk-turk-bayragi

En Uzun Türk bayrağı, Ankara Cebeci'deki yıl parkındadır. metrekare büyüklüğündeki en yüksek Türk bayrağının direk uzunluğu metredir. En büyük Türk bayrağı ise Mersin'in Toroslar Belediyesince, yaklaşık 5 ton boya kullanılarak Toros dağlarının kente bakan yüzünde işlenen, metrekare alanı kaplayan Türk bayrağıdır.

Türk Bayrağı Ne Zaman Yarıya İndirilir?

Bayrakların yarıya indirilmesi geleneği eski deniz savaşlarına kadar uzanmaktadır. Savaş sonrası yenilen gemi, galip tarafın bayrağını asıyordu. Bunu yapabilmek için de kendi bayrağını yarıya çekerek, üstte yer bırakmak zorundaydı.

Hangi ulustan olursa olsun denizde birbirinin yanından geçen gemilerin, geçiş süresince bayraklarını yarıya indirme geleneği, bir saygı ifadesi olarak günümüzde de devam etmektedir.

Milli yas günlerinde, önemli devlet adamlarının ölümünde bayraklar yarıya iner. Başka ülkeler de mateme katılmak için bayraklarını yarıya indirebilirler. Bu uluslararası bir gelenek haline gelmiştir.

10 Kasım Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm günü olduğundan yurdumuzda bayraklar yarıya indirilir. Bunun yanı sıra, ülkemizde yaşanan terör olayları, maden kazaları ya da doğal felaket durumlarında milli yas ilan edilmiş ve bayraklar yarıya indirilir. Bu duruma birçok ülke de katılarak bayraklarını yarıya indirerek milli yas ilan ederler.

turk-bayragi-yuzuk

Türk Bayraklı Yüzükler

Anı Yüzük olarak şanlı bayrağımızın sembolü olan ay yıldızı gümüş aksesuarlarımızda sıklıkla kullanmaktayız. ayar gümüşten üretilen ay yıldız yüzükler milli değerlerine bağlı erkeklerin tarzlarını tamamlamada kendilerine yardımcı olabilir. Yine aynı şekilde dilerseniz yüzük yerine gümüş ay yıldız kolyeleri de tercih edebilirsiniz.  29 Ekim, 23 Nisan gibi ulusal kutlamalarda ya da yas günlerinde kişiler ay yıldız yaka rozeti takarlar böyle günlerde bayrağa saygı ve bağlılık bu aksesuarlarla yeniden gösterilir.

BONUS: En Güzel Türk Bayrağı Resimleri

en-guzel-bayrak-resimleri

Yazımıza en güzel Türk bayrağı resimleri ile son veriyoruz. Siz de Anı Yüzük’e gelin! Şanlı bayrağımızın sembollerinin kullanıldığı ayar gümüş aksesuarlara göz atın! Ücretsiz kargo ve kapıda ödeme imkanı ile kolayca sahip olun.

Türk Bayrağı Anlamı ve Tarihçesi: Türk Bayrağı Hangi Değerleri Simgeler?

Haberler

Blog

Türk Bayrağı Anlamı ve Tarihçesi: Türk Bayrağı Hangi Değerleri Simgeler?

Türk bayrağı, Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi bayrağıdır. Türk halkının milli birliği ve beraberliğini ifade eden ve Türkiye'nin uluslararası arenada tanınmasını sağlayan bu bayrak, aynı zamanda önemli bir semboldür. Bu sembol, Türkler için oldukça önem ve derin anlamlar taşımaktadır. Peki, Türk bayrağı hangi değerleri simgeler? Hangi renk ve sembollerden oluşur? İşte Türk bayrağı hakkında detaylı bilgiler.

Türk bayrağı, Türk tarihi boyunca farklı motiflerle kullanılmış bir semboldür. Eski Türklerde kullanılan "Göktürk Bayrağı"nda, üç hilal ve birkaç yıldız yer alırken, Selçuklu döneminde kullanılan bayrakta, genellikle kırmızı zemin üzerine altın sarısı renkli yazılar yer alırdı.

Türk bayrağı, Türk tarihi boyunca farklı motiflerle kullanılmış bir semboldür. Eski Türklerde kullanılan "Göktürk Bayrağı"nda, üç hilal ve birkaç yıldız yer alırken, Selçuklu döneminde kullanılan bayrakta, genellikle kırmızı zemin üzerine altın sarısı renkli yazılar yer alırdı.

Osmanlı İmparatorluğu döneminde kullanılan bayrakta, kırmızı zemin üzerinde beyaz hilal ve altı köşeli yıldız yer almaktaydı. Bu bayrak, Osmanlı İmparatorluğu'nun sona ermesiyle birlikte kullanımdan kalktı.

Osmanlı İmparatorluğu döneminde kullanılan bayrakta, kırmızı zemin üzerinde beyaz hilal ve altı köşeli yıldız yer almaktaydı. Bu bayrak, Osmanlı İmparatorluğu'nun sona ermesiyle birlikte kullanımdan kalktı.

Türk bayrağı anlamı ve tarihçesi

Türk bayrağı anlamı ve tarihçesi

Türk bayrağının renkleri

Türk bayrağının renkleri

Türk bayrağı hangi değerleri simgeler?

Türk bayrağı hangi değerleri simgeler?

Türk bayrağı, milli bayramlarda, özel günlerde ve törenlerde de kullanılır ve Türk milletinin kimliğini, birlik ve beraberliğini yansıttığı için bayrağa karşı saygılı olunmalıdır.

Türk bayrağı, milli bayramlarda, özel günlerde ve törenlerde de kullanılır ve Türk milletinin kimliğini, birlik ve beraberliğini yansıttığı için bayrağa karşı saygılı olunmalıdır.

İlginizi çekebilir ⬇️

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Ülke Bayraklarının Anlamları

  • Bayraklar ülkeleri temsil eden bir simgedir. Dünya ülkeleri bayraklarının simgelerini nereden aldı? İşte ülkelerin bayraklarının anlamları

    Bayraklar ülkeleri temsil eden bir simgedir. Dünya ülkeleri bayraklarının simgelerini nereden aldı? İşte ülkelerin bayraklarının anlamları

  • TÜRKİYE <br> Türk bayrağı, Türkiye Cumhuriyeti'nin ulusal bayrağıdır. Anayasasının 3. maddesine göre, "şekli kanunda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır." Kırmızı rengin tonu Pantone veya RGB (, 10, 23) olarak tayin edilmiştir. Savaşta şehitlerimizin kanlarından ufak bir göl oluşur.

    TÜRKİYE
    Türk bayrağı, Türkiye Cumhuriyeti'nin ulusal bayrağıdır. Anayasasının 3. maddesine göre, "şekli kanunda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır." Kırmızı rengin tonu Pantone veya RGB (, 10, 23) olarak tayin edilmiştir. Savaşta şehitlerimizin kanlarından ufak bir göl oluşur.

  • Bu, bayraktaki kırmızıyı temsil eder. Bunun yüzeyine vuran ay ve yıldız yansıması da, bayramığımızdaki ay ve yıldızı temsil eder. Kanuna göre; Türk Bayrağı, yırtık, sökük, yamalı, delik, kirli, soluk, buruşuk veya layık olduğu manevi değeri zedeleyecek herhangi bir şekilde kullanılamaz.

    Bu, bayraktaki kırmızıyı temsil eder. Bunun yüzeyine vuran ay ve yıldız yansıması da, bayramığımızdaki ay ve yıldızı temsil eder. Kanuna göre; Türk Bayrağı, yırtık, sökük, yamalı, delik, kirli, soluk, buruşuk veya layık olduğu manevi değeri zedeleyecek herhangi bir şekilde kullanılamaz.

  • Resmi yemin törenleri dışında her ne maksatla olursa olsun, masalara kürsülere, örtü olarak serilemez. Oturulan veya ayakla basılan yerlere konulamaz. Bu yerlere ve benzeri eşyaya Bayrağın şekli yapılamaz. Elbise veya üniforma şeklinde giyilemez. Hiçbir siyasi parti, teşekkül, dernek, vakıf ve tüzükte belirlenecek kamu kurum ve kuruluşları dışında kalan kurum ve kuruluşun amblem, flama, sembol ve benzerlerinin ön veya arka yüzünde esas veya fon teşkil edecek şekilde kullanılamaz.

    Resmi yemin törenleri dışında her ne maksatla olursa olsun, masalara kürsülere, örtü olarak serilemez. Oturulan veya ayakla basılan yerlere konulamaz. Bu yerlere ve benzeri eşyaya Bayrağın şekli yapılamaz. Elbise veya üniforma şeklinde giyilemez. Hiçbir siyasi parti, teşekkül, dernek, vakıf ve tüzükte belirlenecek kamu kurum ve kuruluşları dışında kalan kurum ve kuruluşun amblem, flama, sembol ve benzerlerinin ön veya arka yüzünde esas veya fon teşkil edecek şekilde kullanılamaz.

  • Türk Bayrağına sözle, yazı veya hareketle veya herhangi bir şekilde hakaret edilemez, saygısızlıkta bulunulamaz. Bayrak yırtılamaz, yakılamaz, yere atılamaz, gerekli özen gösterilmeden kullanılamaz.

    Türk Bayrağına sözle, yazı veya hareketle veya herhangi bir şekilde hakaret edilemez, saygısızlıkta bulunulamaz. Bayrak yırtılamaz, yakılamaz, yere atılamaz, gerekli özen gösterilmeden kullanılamaz.

  • Almanya: Renklerindeki siyah sarı ve kırmızıyı Napolyon zamanındaki savaşlarda Alman askerlerinin kullandığı üniforma renklerinden alındığı söylenir. Dizayn olarak yılında ilk olarak düşünülmüş ve ardından yılında imparatorluktan cumhuriyete geçişte resmi olarak kabul edilmiştir yılında Doğu ve Batı Almanya ikiye olarak ayrılınca bayraklarda değişiklikler olmuş olmasına rağmen yılında tekrar ilk orijinal haline dönmüştür

    Almanya: Renklerindeki siyah sarı ve kırmızıyı Napolyon zamanındaki savaşlarda Alman askerlerinin kullandığı üniforma renklerinden alındığı söylenir. Dizayn olarak yılında ilk olarak düşünülmüş ve ardından yılında imparatorluktan cumhuriyete geçişte resmi olarak kabul edilmiştir yılında Doğu ve Batı Almanya ikiye olarak ayrılınca bayraklarda değişiklikler olmuş olmasına rağmen yılında tekrar ilk orijinal haline dönmüştür

  • Fransa: Renklerindeki mavinin özgürlüğü, beyazın eşitliği, kırmızının ise birliği temsil ettiği söylenmekle birlikte orijinal olarak mavi-kırmızının, Paris'in renkleri olduğu ve beyazın da Bourbon Sarayı'nı temsil ettiği belirtilmektedir.

    Fransa: Renklerindeki mavinin özgürlüğü, beyazın eşitliği, kırmızının ise birliği temsil ettiği söylenmekle birlikte orijinal olarak mavi-kırmızının, Paris'in renkleri olduğu ve beyazın da Bourbon Sarayı'nı temsil ettiği belirtilmektedir.

  • İtalya: Renklerindeki mavinin özgürlüğü, beyazın eşitliği, kırmızının ise birliği temsil ettiği söylenmekle birlikte orijinal olarak mavi-kırmızının, Paris'in renkleri olduğu ve beyazın da Bourbon Sarayı'nı temsil ettiği belirtilmektedir.

    İtalya: Renklerindeki mavinin özgürlüğü, beyazın eşitliği, kırmızının ise birliği temsil ettiği söylenmekle birlikte orijinal olarak mavi-kırmızının, Paris'in renkleri olduğu ve beyazın da Bourbon Sarayı'nı temsil ettiği belirtilmektedir.

  • Yunanistan: Mavi rengi, deniz ve gök renginden alıyor.Rüzgarlı bir havada bayraklarına baktıkları zaman Ege Denizi'nin dalgalanmasını hissediyorlarmış.Yat ay 9 çizgiyse, Osmanlı İmparatorluğu zamanında, Osmanlılar'dan istedikleri 9 isteğe bağlıyorlar. Sol üst köşedeki haç işaretiyse Ortodoks kilisesini ve bu Ortodoks kilisesinin Yunan milleti üzerindeki etkinliğini ifade ediyormuş.

    Yunanistan: Mavi rengi, deniz ve gök renginden alıyor.Rüzgarlı bir havada bayraklarına baktıkları zaman Ege Denizi'nin dalgalanmasını hissediyorlarmış.Yat ay 9 çizgiyse, Osmanlı İmparatorluğu zamanında, Osmanlılar'dan istedikleri 9 isteğe bağlıyorlar. Sol üst köşedeki haç işaretiyse Ortodoks kilisesini ve bu Ortodoks kilisesinin Yunan milleti üzerindeki etkinliğini ifade ediyormuş.

  • Nepal: Zemindeki kırmızı, ulusal çiçekleri olan Rhododendron'in rengiymiş bayrağın sınırlarını çizen mavi ise barışı temsil ediyormuş. Üst üçgen içindeki yukarı bakan hilal; tek hükümdar ve sarayı temsil ederken, alt üçgen içindeki 12 köşeli güneş ise Rana hanedanını temsil ediyor.

    Nepal: Zemindeki kırmızı, ulusal çiçekleri olan Rhododendron'in rengiymiş bayrağın sınırlarını çizen mavi ise barışı temsil ediyormuş. Üst üçgen içindeki yukarı bakan hilal; tek hükümdar ve sarayı temsil ederken, alt üçgen içindeki 12 köşeli güneş ise Rana hanedanını temsil ediyor.

  • İspanya: Bayrakta yatay olarak kullanılmış olan sarı ve kırmızı renkler zamanın Castilya ve Aragon güçlerinin renkleriymiş'de ise bayrak son halini almış.Ortadaki armaysa kraliyet arması olarak belirtiliyor.

    İspanya: Bayrakta yatay olarak kullanılmış olan sarı ve kırmızı renkler zamanın Castilya ve Aragon güçlerinin renkleriymiş'de ise bayrak son halini almış.Ortadaki armaysa kraliyet arması olarak belirtiliyor.

  • Portekiz: Bayraktaki yeşil rengi Portekiz'in kralı olan Kral Henry'nin sevdiği renkmiş.Kırmızıysa devrim anlamında kullanılmış. İki rengin tam ortasındaki armaysa, altta o zamanın ilkel navigasyon aleti olan "armillery" ve onun üzerinde de geleneksel Portekiz kalkanı varmış.

    Portekiz: Bayraktaki yeşil rengi Portekiz'in kralı olan Kral Henry'nin sevdiği renkmiş.Kırmızıysa devrim anlamında kullanılmış. İki rengin tam ortasındaki armaysa, altta o zamanın ilkel navigasyon aleti olan "armillery" ve onun üzerinde de geleneksel Portekiz kalkanı varmış.

  • Arjantin: Şu andaki açık mavi/beyaz kombinasyonlarını ilk olarak özgürlük hareketinin lideri Manuel Belgrano kullanmış.Rosario Savaşı'nda bu renkler ilk defa görünmüş, denen odur ki, savaş esnasında mavi gökyüzü üzerinde beyaz bulutlar ve pırıl pırıl bir Mayıs güneşi varmış ve bayrağın anlamı oradan geliyormuş.

    Arjantin: Şu andaki açık mavi/beyaz kombinasyonlarını ilk olarak özgürlük hareketinin lideri Manuel Belgrano kullanmış.Rosario Savaşı'nda bu renkler ilk defa görünmüş, denen odur ki, savaş esnasında mavi gökyüzü üzerinde beyaz bulutlar ve pırıl pırıl bir Mayıs güneşi varmış ve bayrağın anlamı oradan geliyormuş.

  • Afganistan: Ulusal bayrağı - yılı arasında Afganistan'ı yöneten geçici hükûmet tarafından tasarlanmıştır. - yılları arasında monarşi ile yönetilen dönemde kullanılan bayrağa oldukça benzeyen bayrağın eski tasarımdan farkı ortada bulunan amblemin üst kısmında bulunan şahadet yazısıdır. Bugün kullanımda olan bayrak 4 Ocak tarihinde kullanıma girmiştir. Afganistanın eski bayrağı: Üç eşit genişlikte yatay şeritten oluşur. En üstte yeşil, ortada beyaz, altta siyah renkleri olan bayrağın ortasında Afganistan'ın, ortasında mihrabı Mekke'ye dönük bir cami tasviri bulunan klâsik armasıdır.

    Afganistan: Ulusal bayrağı - yılı arasında Afganistan'ı yöneten geçici hükûmet tarafından tasarlanmıştır. - yılları arasında monarşi ile yönetilen dönemde kullanılan bayrağa oldukça benzeyen bayrağın eski tasarımdan farkı ortada bulunan amblemin üst kısmında bulunan şahadet yazısıdır. Bugün kullanımda olan bayrak 4 Ocak tarihinde kullanıma girmiştir. Afganistanın eski bayrağı: Üç eşit genişlikte yatay şeritten oluşur. En üstte yeşil, ortada beyaz, altta siyah renkleri olan bayrağın ortasında Afganistan'ın, ortasında mihrabı Mekke'ye dönük bir cami tasviri bulunan klâsik armasıdır.

  • Cezayir: Zemini ortadan ikiye bölen iki dikey şerit ve bayrağın tam ortasında kalacak şekilde yerleştirilmiş bir hilâl ve yıldızdan oluşur. Cezayir'in bugün kullanımda olan bayrağı 3 Haziran yılındaki yasa ile kabul edilmiştir. Bayrağın ana şekillerinin kökeni yüzyıla dayanır. Hilâl ve yıldızın eklenmesi Osmanlı Devleti'ne bağlı özerk bir eyâlet iken olmuştur. Cezayir bayrağının ortadan ikiye bölünmüş bayrağındaki, bakan kişinin sağında kalan beyaz bölümü barışı, solda kalan yeşil kısım ise Cezayir askerlerinin Cezayir Bağımsızlık Savaşı için yaptıkları mücadeleler sırasında döktükleri 'şehit' kanlarını temsil eder. Cezayir'in donanma bayrakları ise ulusal bayraktan biraz değişiktir. Sol kısımda, yeşil zeminin sol üst köşesinde iki küçük çapraz çapa bulunur.

    Cezayir: Zemini ortadan ikiye bölen iki dikey şerit ve bayrağın tam ortasında kalacak şekilde yerleştirilmiş bir hilâl ve yıldızdan oluşur. Cezayir'in bugün kullanımda olan bayrağı 3 Haziran yılındaki yasa ile kabul edilmiştir. Bayrağın ana şekillerinin kökeni yüzyıla dayanır. Hilâl ve yıldızın eklenmesi Osmanlı Devleti'ne bağlı özerk bir eyâlet iken olmuştur. Cezayir bayrağının ortadan ikiye bölünmüş bayrağındaki, bakan kişinin sağında kalan beyaz bölümü barışı, solda kalan yeşil kısım ise Cezayir askerlerinin Cezayir Bağımsızlık Savaşı için yaptıkları mücadeleler sırasında döktükleri 'şehit' kanlarını temsil eder. Cezayir'in donanma bayrakları ise ulusal bayraktan biraz değişiktir. Sol kısımda, yeşil zeminin sol üst köşesinde iki küçük çapraz çapa bulunur.

  • Bulgaristan: Sırayla beyaz, yeşil ve kırmızı renkli üç eşit kalınlıkta çizgiden oluşur. Bulgaristan Cumhuriyeti'nin resmi bayrağıdır. Beyaz barışı, yeşil Bulgaristan topraklarının verimliliğini, kırmızı da insanlarının cesaretini temsil eder. İlk halinde, yüzyıldaki Panislavizm etkisiyle panislavik renkler kullanılmıştı. Ortadaki şerit mavi renkte idi ve bayrak Rusya bayrağına benzemekteydi. 'de Osmanlı Devleti'nde özerkliğini kazandıktan sonra, ülkenin bir tarım ülkesi olarak öne çıkmasını temsilen orta şerit yeşil olarak değiştirildi. 'da, eskiden bayrağın üst köşesinde bulunan devlet nişanı kaldırıldı. Nişanda, şahlanmış bir arslan, iki tarafında başaklar, beş köşeli bir yıldız, ve ilk Bulgar Prensliğinin ilan edildiği yıl olan yazısı ile Komünist Parti'nin iktidara geldiği yıl olan yazısı bulunuyordu.

    Bulgaristan: Sırayla beyaz, yeşil ve kırmızı renkli üç eşit kalınlıkta çizgiden oluşur. Bulgaristan Cumhuriyeti'nin resmi bayrağıdır. Beyaz barışı, yeşil Bulgaristan topraklarının verimliliğini, kırmızı da insanlarının cesaretini temsil eder. İlk halinde, yüzyıldaki Panislavizm etkisiyle panislavik renkler kullanılmıştı. Ortadaki şerit mavi renkte idi ve bayrak Rusya bayrağına benzemekteydi. 'de Osmanlı Devleti'nde özerkliğini kazandıktan sonra, ülkenin bir tarım ülkesi olarak öne çıkmasını temsilen orta şerit yeşil olarak değiştirildi. 'da, eskiden bayrağın üst köşesinde bulunan devlet nişanı kaldırıldı. Nişanda, şahlanmış bir arslan, iki tarafında başaklar, beş köşeli bir yıldız, ve ilk Bulgar Prensliğinin ilan edildiği yıl olan yazısı ile Komünist Parti'nin iktidara geldiği yıl olan yazısı bulunuyordu.

  • Çek Cumhuriyeti: Eski Çekoslovakya bayrağının aynısıdır. Çekoslovakya'nın dağılışı sonrası Slovakya kendine yeni bir bayrak uyarlarken, Çek Cumhuriyeti tarihî bağlardan dolayı bu bayrağı korumuştur. Bayrağın ana renklerini oluşturan kırmızı ve beyaz çok eski ulusal ve Bohemya bayrağında yer alan renklerdir. Uzun yıllar böyle kullanılan bayrağa hem Polonya bayrağı ile aynı özellikleri taşıması hem de Avusturya bayrağı ile aynı renklerde olması nedeni ile mavi bir kısım eklenme yoluna gidilmiştir. Bu fikri kimin gerçekleştirdği hakkında kesin bir bilgi yoksa da birçok araştımacı Jaroslav Kursa ( &#; ) adı üzerinde fikir birliğine varır. Çekoslovakya'nın bu yeni bayrağı 30 Mart yılında Çekoslovakya Millet Meclisi'nde (&#;SR) onaylanarak resmî bayrak hâline getirilir. Bu zamandan başlayarak - II. Dünya Savaşı işgâl yılları hâriç- üç renkli Çekoslovak bayrağı kullanılmaktadır.

    Çek Cumhuriyeti: Eski Çekoslovakya bayrağının aynısıdır. Çekoslovakya'nın dağılışı sonrası Slovakya kendine yeni bir bayrak uyarlarken, Çek Cumhuriyeti tarihî bağlardan dolayı bu bayrağı korumuştur. Bayrağın ana renklerini oluşturan kırmızı ve beyaz çok eski ulusal ve Bohemya bayrağında yer alan renklerdir. Uzun yıllar böyle kullanılan bayrağa hem Polonya bayrağı ile aynı özellikleri taşıması hem de Avusturya bayrağı ile aynı renklerde olması nedeni ile mavi bir kısım eklenme yoluna gidilmiştir. Bu fikri kimin gerçekleştirdği hakkında kesin bir bilgi yoksa da birçok araştımacı Jaroslav Kursa ( &#; ) adı üzerinde fikir birliğine varır. Çekoslovakya'nın bu yeni bayrağı 30 Mart yılında Çekoslovakya Millet Meclisi'nde (&#;SR) onaylanarak resmî bayrak hâline getirilir. Bu zamandan başlayarak - II. Dünya Savaşı işgâl yılları hâriç- üç renkli Çekoslovak bayrağı kullanılmaktadır.

  • Filistin: İlk olarak Şerif Hüseyin tarafından 'daki Osmanlı Devleti'ne karşı yapılan Arap ayaklanmasının sembolü olarak tasarlandı. Ardından yılında bayrak Filistin Kurtuluş Örgütü tarafından Filistin halkının bayrağı olarak ilan edildi ve 15 Kasım yılında da yine Filistin Kurtuluş Örgütü tarafından Filistin Ülkesi'nin bayrağı olarak ilan edildi. Bayrak üç eşit boyutta şeritten oluşur. Bunu soldan en uç noktası bayrağı ortalayacak şekilde duran bir ikizkenar üçgen tamamlar. Bayrak Batı Sahra ve Ürdün'ün bayraklarına çok benzer.

    Filistin: İlk olarak Şerif Hüseyin tarafından 'daki Osmanlı Devleti'ne karşı yapılan Arap ayaklanmasının sembolü olarak tasarlandı. Ardından yılında bayrak Filistin Kurtuluş Örgütü tarafından Filistin halkının bayrağı olarak ilan edildi ve 15 Kasım yılında da yine Filistin Kurtuluş Örgütü tarafından Filistin Ülkesi'nin bayrağı olarak ilan edildi. Bayrak üç eşit boyutta şeritten oluşur. Bunu soldan en uç noktası bayrağı ortalayacak şekilde duran bir ikizkenar üçgen tamamlar. Bayrak Batı Sahra ve Ürdün'ün bayraklarına çok benzer.

  • Güney Kore: Güney Kore Cumhuriyeti'nin ulusal bayrağı Tegıki Çosan krallığı döneminde benimsenmiştir. Adını eşit olarak ve kusursuz bir dengeyle ikiye bölünmüş olan ortasındaki tegık çemberinden alır. Bu simge birbirine karşıt olan ama kusursuz bir uyum ve denge oluşturan evrensel güçlerin simgesi iki zıt öğeden oluşur: yin ve yang. Üstteki kırmızı bölüm yang'ı alttaki mavi bölüm yin'i simgeler. Bayrağın dört köşesindeki üçlü çizgiler karşıtlık ve uyumu anlatır. Sol üst köşedeki üç kesiksiz çizgi cennet ve gökyüzünü, sağ üst köşdeki iki kesikli çizgi arasındaki kesiksiz çizgi yeryüzünü, sol alt köşedeki iki kesiksiz çizgi arasındaki kesikli çizgi ateşi, sağ alt köşedeki kesikli çizgiler ise suyu temsil eder. Bayrağın beyaz fonu, Kore halkının katıksız arılığını ve barışsever kişiliğini anlatır. Bayrağın bütünü, Kore halkının evrenle uyum içinde yaşama ülküsünü simgeler.

    Güney Kore: Güney Kore Cumhuriyeti'nin ulusal bayrağı Tegıki Çosan krallığı döneminde benimsenmiştir. Adını eşit olarak ve kusursuz bir dengeyle ikiye bölünmüş olan ortasındaki tegık çemberinden alır. Bu simge birbirine karşıt olan ama kusursuz bir uyum ve denge oluşturan evrensel güçlerin simgesi iki zıt öğeden oluşur: yin ve yang. Üstteki kırmızı bölüm yang'ı alttaki mavi bölüm yin'i simgeler. Bayrağın dört köşesindeki üçlü çizgiler karşıtlık ve uyumu anlatır. Sol üst köşedeki üç kesiksiz çizgi cennet ve gökyüzünü, sağ üst köşdeki iki kesikli çizgi arasındaki kesiksiz çizgi yeryüzünü, sol alt köşedeki iki kesiksiz çizgi arasındaki kesikli çizgi ateşi, sağ alt köşedeki kesikli çizgiler ise suyu temsil eder. Bayrağın beyaz fonu, Kore halkının katıksız arılığını ve barışsever kişiliğini anlatır. Bayrağın bütünü, Kore halkının evrenle uyum içinde yaşama ülküsünü simgeler.

  • Kanada: Bayrak ilk defa 15 Şubat günü gözler önüne çıktı.Bayraktaki kırmızı-beyaz renk gelenekten gelen gibi birşeymiş.Kullanılan yaprak da akçaağaç yaprağı.

    Kanada: Bayrak ilk defa 15 Şubat günü gözler önüne çıktı.Bayraktaki kırmızı-beyaz renk gelenekten gelen gibi birşeymiş.Kullanılan yaprak da akçaağaç yaprağı.

  • Bahreyn: Beyaz Bölümün kırmızı tarafın içine giren her bir çıkıntısı İslâm'ın beş şartından birini simgeler. Zemin rengi kırmızı, tarih boyunca İran liman kentlerinin geleneksel rengi olmuştur.

    Bahreyn: Beyaz Bölümün kırmızı tarafın içine giren her bir çıkıntısı İslâm'ın beş şartından birini simgeler. Zemin rengi kırmızı, tarih boyunca İran liman kentlerinin geleneksel rengi olmuştur.

  • Güney Kıbrıs Rum Kesimi: Bayrak Kıbrıslı Türk ressam İsmet Güney tarafından çizildi. Barışı simgeleyen beyaz zemin üzerine Kıbrıs adasının haritası, antik çağlardan beri işletilen ve adaya adını veren bakır madenlerini simgeleyen sarı renkle temsil edilmiştir. Haritanın altında yine barışı temsil eden ve adada bol bulunan bir bitki iki tane zeytin dalı bulunur.

    Güney Kıbrıs Rum Kesimi: Bayrak Kıbrıslı Türk ressam İsmet Güney tarafından çizildi. Barışı simgeleyen beyaz zemin üzerine Kıbrıs adasının haritası, antik çağlardan beri işletilen ve adaya adını veren bakır madenlerini simgeleyen sarı renkle temsil edilmiştir. Haritanın altında yine barışı temsil eden ve adada bol bulunan bir bitki iki tane zeytin dalı bulunur.

  • Lübnan: Lübnan bayrağının sahip olduğu renklerin farklı anlamları vardır. Kırmızı renk ülkenin bağımsızlığı için akmış insanların kanlarını temsil ederken beyaz renk barışı ve Lübnan'ın dağlarında bulunan karı temsil eder. Bayrağın ortasında bulunan sedir ağacı tasviri ebediyeti ve istikrarı simgeler.

    Lübnan: Lübnan bayrağının sahip olduğu renklerin farklı anlamları vardır. Kırmızı renk ülkenin bağımsızlığı için akmış insanların kanlarını temsil ederken beyaz renk barışı ve Lübnan'ın dağlarında bulunan karı temsil eder. Bayrağın ortasında bulunan sedir ağacı tasviri ebediyeti ve istikrarı simgeler.

  • Gürcistan: Beş haçlı bayrak tasarımının geçmişi yy'a kadar dayanır. Bu dönemde Gürcistan beyaz zemin üzerine kırmızı St George haçını kullanmaktadır. Giorgi V. döneminde, Moğol saldırılarının savuşturulması ve ülkede birçok manastır ve kilise yapılmasının ardından Gürcüler'in dindarlığını temsilen dört küçük haç daha bayrağa eklenmiştir.

    Gürcistan: Beş haçlı bayrak tasarımının geçmişi yy'a kadar dayanır. Bu dönemde Gürcistan beyaz zemin üzerine kırmızı St George haçını kullanmaktadır. Giorgi V. döneminde, Moğol saldırılarının savuşturulması ve ülkede birçok manastır ve kilise yapılmasının ardından Gürcüler'in dindarlığını temsilen dört küçük haç daha bayrağa eklenmiştir.

  • Japonya: Beyaz renk dürüstlük ve saflığı , kırmızı daire ülkeden doğan güneşi ifade eder.

    Japonya: Beyaz renk dürüstlük ve saflığı , kırmızı daire ülkeden doğan güneşi ifade eder.

  • Bhutan: Bayrağın ortasındaki Ejderha 'lü yıllardan beri ülkede kullanılan bir simgedir ve "Druk" ismiyle çağrılır. Ejderhanın beyaz rengi ise saflığı simgelemektedir. Sarı rengin anlamı ülkenin laik yönetimidir. Turuncu renk ise ejderha tapınakları ile budist inancı temsil eder. Ejderha'nın dört ayağında da taşıdığı değerli taşlar ise refahı seafoodplus.infoıca bayrağında ejder kullanan iki ülkeden biridir.(diğeri Galler ülkesi)

    Bhutan: Bayrağın ortasındaki Ejderha 'lü yıllardan beri ülkede kullanılan bir simgedir ve "Druk" ismiyle çağrılır. Ejderhanın beyaz rengi ise saflığı simgelemektedir. Sarı rengin anlamı ülkenin laik yönetimidir. Turuncu renk ise ejderha tapınakları ile budist inancı temsil eder. Ejderha'nın dört ayağında da taşıdığı değerli taşlar ise refahı seafoodplus.infoıca bayrağında ejder kullanan iki ülkeden biridir.(diğeri Galler ülkesi)

  • Hindistan: Turuncu cesareti ve fedakarlığı, beyaz barış ve dürüstlüğü, yeşil kahramanlık ve sadakati temsil eder. Bayrağın ortasındaki yuvarlak simge ise Budizm inancındaki Çakra'dır.

    Hindistan: Turuncu cesareti ve fedakarlığı, beyaz barış ve dürüstlüğü, yeşil kahramanlık ve sadakati temsil eder. Bayrağın ortasındaki yuvarlak simge ise Budizm inancındaki Çakra'dır.

  • Birleşik Arap Emirlikleri: Arap birleşmeciliğinin simgesel renkleri olan kırmızı, yeşil, beyaz ve siyah bu bayrakta da seafoodplus.infoşil bereketi,beyaz ülkenin tarafsızlığını, siyah ülke sınırları içindeki yer altı kaynaklarını ifade eder.

    Birleşik Arap Emirlikleri: Arap birleşmeciliğinin simgesel renkleri olan kırmızı, yeşil, beyaz ve siyah bu bayrakta da seafoodplus.infoşil bereketi,beyaz ülkenin tarafsızlığını, siyah ülke sınırları içindeki yer altı kaynaklarını ifade eder.

  • Umman: Umman'ın ulusal bayrağı, yukarıdan aşağıya sırası ile beyaz, kırmızı ve yeşil üç yatay çizgiden oluşur. Bayrağın sol yanında dikey kırmızı bir sütun daha vardır ve bunun en üst kısmında Umman'ın ulusal arması bulunur. Beyaz renk barışı ve gönenci, kırmızı renk ülkeye gelen yabancıları yurtlarından atmak için mücadele ederken hayatlarını kaybetmiş askerlerin kanlarını, yeşil ise bereketi temsil eder.

    Umman: Umman'ın ulusal bayrağı, yukarıdan aşağıya sırası ile beyaz, kırmızı ve yeşil üç yatay çizgiden oluşur. Bayrağın sol yanında dikey kırmızı bir sütun daha vardır ve bunun en üst kısmında Umman'ın ulusal arması bulunur. Beyaz renk barışı ve gönenci, kırmızı renk ülkeye gelen yabancıları yurtlarından atmak için mücadele ederken hayatlarını kaybetmiş askerlerin kanlarını, yeşil ise bereketi temsil eder.

  • Kamboçya: İçindeki şekil Ankgor Tapınağı benzeri Kamboçya devletinin armasıdır.

    Kamboçya: İçindeki şekil Ankgor Tapınağı benzeri Kamboçya devletinin armasıdır.

  • Mısır: Bayraktaki kırmızı,beyaz ve siyah renkleri Arap halkını ifade seafoodplus.infoki amblem(altın kartal) ise Selahaddin Eyyubi'nin simgesidir.

    Mısır: Bayraktaki kırmızı,beyaz ve siyah renkleri Arap halkını ifade seafoodplus.infoki amblem(altın kartal) ise Selahaddin Eyyubi'nin simgesidir.

  • Maldivler: Bayrağın ana rengi olan kırmızı ulusun geçmişteki, bugünkü ve gelecekteki kahramanlarını temsil eder. Kırmızı bölümün içinde bulunan yeşil dikdörtgen ülkede bulunan sayısız hindistan cevizi ağacını ve adayı beyaz hilâl ise İslâm inancını simgeler. Tüm dünyada Maldivler'i simgeleyen en yaygın öge ve Maldivler'in resmî bayrağıdır.

    Maldivler: Bayrağın ana rengi olan kırmızı ulusun geçmişteki, bugünkü ve gelecekteki kahramanlarını temsil eder. Kırmızı bölümün içinde bulunan yeşil dikdörtgen ülkede bulunan sayısız hindistan cevizi ağacını ve adayı beyaz hilâl ise İslâm inancını simgeler. Tüm dünyada Maldivler'i simgeleyen en yaygın öge ve Maldivler'in resmî bayrağıdır.

  • Moğolistan: Solda ateşi temsil eden Moğollar'ın ulusal amblemi olan "Soyombo" bulunur.

    Moğolistan: Solda ateşi temsil eden Moğollar'ın ulusal amblemi olan "Soyombo" bulunur.

  • Kuveyt: Beyaz İslam uğruna ölen şehitleri, siyah savaş meydanlarını, yeşil ülkenin çayırlarını, kırmızı ise düşman kanlarıyla bolca sulanmış Kuveyt topraklarını anlatır.

    Kuveyt: Beyaz İslam uğruna ölen şehitleri, siyah savaş meydanlarını, yeşil ülkenin çayırlarını, kırmızı ise düşman kanlarıyla bolca sulanmış Kuveyt topraklarını anlatır.

  • Filipinler: Sarı güneş 'de bağımsız olan ülkedeki yeni dönemi vurgularken, sekiz kolu ise bağımsızlık savaşında önemli rol oynayan sekiz bölgeyi simgeler. Üç yıldız ise ülkenin üç coğrafi bölgesini simgeler: Luzon, Visayas ve Mindanao. Kırmızı renk cesareti, mavi renk ise ülkenin yüksek ideallerini, beyaz renk ise barışı simgeler.

    Filipinler: Sarı güneş 'de bağımsız olan ülkedeki yeni dönemi vurgularken, sekiz kolu ise bağımsızlık savaşında önemli rol oynayan sekiz bölgeyi simgeler. Üç yıldız ise ülkenin üç coğrafi bölgesini simgeler: Luzon, Visayas ve Mindanao. Kırmızı renk cesareti, mavi renk ise ülkenin yüksek ideallerini, beyaz renk ise barışı simgeler.

  • Kuzey Kore: Beyaz çember içindeki kırmızı yıldız komünizmin sembolüdür. Japon İmparatorluğu'ndan bağımsızlığın alınması ile Güney Kore bayrağında da bulunan Taoizm'in sembolü Taeguk yuvarlağının üzerine esinlenme ile yapılmışsa da zamanla bu şeklini almıştıseafoodplus.infoğın zeminindeki kırmızı renk devrimci vatanseverliği, mavi renkli şeritler ise bağımsızlık için çarpışma arzusunu simgeler.

    Kuzey Kore: Beyaz çember içindeki kırmızı yıldız komünizmin sembolüdür. Japon İmparatorluğu'ndan bağımsızlığın alınması ile Güney Kore bayrağında da bulunan Taoizm'in sembolü Taeguk yuvarlağının üzerine esinlenme ile yapılmışsa da zamanla bu şeklini almıştıseafoodplus.infoğın zeminindeki kırmızı renk devrimci vatanseverliği, mavi renkli şeritler ise bağımsızlık için çarpışma arzusunu simgeler.

  • İsrail: İsrail bayrağı beyaz zemin üzerinde altta ve üstte boydan boya iki mavi şerit ve ortasındaki Davud yıldızından oluşur. Bunun sembolik anlamı, kutsal Tevrat'ta geçen iki nehir arasının İsrailoğulları'na Tanrı tarafından vaadedilmiş topraklar kavramıdır. Tevrat'ta bu iki nehir arasındaki Kenan ülkesi kesin olarak neresi olduğu belirtilmemişse de Nil nehri ile Fırat nehri arası olduğu düşünülmekte, bu iki şerit arasına konulan Duvud yıldızı da bu bölgenin İsrailoğulları'na aitliğini simgelemektedir.

    İsrail: İsrail bayrağı beyaz zemin üzerinde altta ve üstte boydan boya iki mavi şerit ve ortasındaki Davud yıldızından oluşur. Bunun sembolik anlamı, kutsal Tevrat'ta geçen iki nehir arasının İsrailoğulları'na Tanrı tarafından vaadedilmiş topraklar kavramıdır. Tevrat'ta bu iki nehir arasındaki Kenan ülkesi kesin olarak neresi olduğu belirtilmemişse de Nil nehri ile Fırat nehri arası olduğu düşünülmekte, bu iki şerit arasına konulan Duvud yıldızı da bu bölgenin İsrailoğulları'na aitliğini simgelemektedir.

  • İran: Klasik üç yatay ve birbirine eşit boyuttaki şeritten oluşan bayrağın, şeritleri arasında bayrağın yapısıyla uyumlu beyaz farsça yazılar bulunur. Bayrağın ortadaki şeridinin ortasında ise bir kırmızı kılıç şekli bulunur. Üstteki şerit yeşil, ortadaki şerit beyaz, alttaki şerit ise kırmızıdır. Bu renkler yy 'dan beri İran 'ı temsil eden bayraklarda bulunmuştur. Yeşil İslam 'ı, beyaz barışı, kırmızı ise cesareti simgeler. 29 temmuz 'de kabul edilen bayraktaki Farsça yazıların anlamı Tekbir'dir. Yirmi iki kez yazılmıştır. Bayrağın ortasındaki kılıç şekilleri ise ülkenin gücünü temsil eder.

    İran: Klasik üç yatay ve birbirine eşit boyuttaki şeritten oluşan bayrağın, şeritleri arasında bayrağın yapısıyla uyumlu beyaz farsça yazılar bulunur. Bayrağın ortadaki şeridinin ortasında ise bir kırmızı kılıç şekli bulunur. Üstteki şerit yeşil, ortadaki şerit beyaz, alttaki şerit ise kırmızıdır. Bu renkler yy 'dan beri İran 'ı temsil eden bayraklarda bulunmuştur. Yeşil İslam 'ı, beyaz barışı, kırmızı ise cesareti simgeler. 29 temmuz 'de kabul edilen bayraktaki Farsça yazıların anlamı Tekbir'dir. Yirmi iki kez yazılmıştır. Bayrağın ortasındaki kılıç şekilleri ise ülkenin gücünü temsil eder.

  • Somali: Açık mavi (turkuaz) zeminin ortasındaki büyük beyaz ve beş kollu bir yıldızdan oluşseafoodplus.infoş kollu yıldız eski ve daha geniş olan Somali sömürge bölgesinin şimdilerde kendi başlarına ülkeler olan iç bölgelerini temsil eder: Cibuti, Etiyopya, Somali,Eritre ve Kuzey Kenya Somalisi.

    Somali: Açık mavi (turkuaz) zeminin ortasındaki büyük beyaz ve beş kollu bir yıldızdan oluşseafoodplus.infoş kollu yıldız eski ve daha geniş olan Somali sömürge bölgesinin şimdilerde kendi başlarına ülkeler olan iç bölgelerini temsil eder: Cibuti, Etiyopya, Somali,Eritre ve Kuzey Kenya Somalisi.

  • Beyaz Rusya (Belarus): Sol yanı, Beyaz Rusya'nın geleneksel(yerel) motifleriyle süslüdür.

    Beyaz Rusya (Belarus): Sol yanı, Beyaz Rusya'nın geleneksel(yerel) motifleriyle süslüdür.

  • Andorra: Üç adet dikey ve birbirine eşit şeritten meydana gelirken, ortadaki şeritin ortasında devlet arması bulunur. Soldan sağa şeritlerin rengi; mavi, sarı ve kırmızıdır. Bu renkler Fransa ve İspanya'dan kazanılan bağımsızlığı temsil ederler. Mavi ve kırmızı Fransız bayrağından; kırmızı ve yine sarı ise İspanya bayrağından alınmıştır. Bayrağın ortasındaki devlet armasının altında yazan yazının anlamı ise: "Birlikten kuvvet doğar"dır.

    Andorra: Üç adet dikey ve birbirine eşit şeritten meydana gelirken, ortadaki şeritin ortasında devlet arması bulunur. Soldan sağa şeritlerin rengi; mavi, sarı ve kırmızıdır. Bu renkler Fransa ve İspanya'dan kazanılan bağımsızlığı temsil ederler. Mavi ve kırmızı Fransız bayrağından; kırmızı ve yine sarı ise İspanya bayrağından alınmıştır. Bayrağın ortasındaki devlet armasının altında yazan yazının anlamı ise: "Birlikten kuvvet doğar"dır.

  • Pakistan: Pakistan ulusal bayrağı, Syed Amir-ud-Din Kedwaii tarafından yılında Hindistan Müslümanları için Türk bayrağından esinlenerek dizayn edilmişseafoodplus.infoan bayrağında yeşil zemin İslamiyeti, beyaz zemin diğer dinleri, hilal "ilerlemeyi" beş köşeli yıldız ise geleceği ve aydınlığı sembolize etmektedir.

    Pakistan: Pakistan ulusal bayrağı, Syed Amir-ud-Din Kedwaii tarafından yılında Hindistan Müslümanları için Türk bayrağından esinlenerek dizayn edilmişseafoodplus.infoan bayrağında yeşil zemin İslamiyeti, beyaz zemin diğer dinleri, hilal "ilerlemeyi" beş köşeli yıldız ise geleceği ve aydınlığı sembolize etmektedir.

  • Suriye: Suriye bayrağı; Yemen, Mısır, Sudan, Irak, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri bayraklarında olduğu gibi Geleneksel Pan-Arabizm renklerinden oluşmaktadır. Kırmızı renk hanedanlığı, siyah renk Abbasileri ve Araplığı simgelemektedir. İki yeşil yıldız Suriye halkını temsil etmektedir.

    Suriye: Suriye bayrağı; Yemen, Mısır, Sudan, Irak, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri bayraklarında olduğu gibi Geleneksel Pan-Arabizm renklerinden oluşmaktadır. Kırmızı renk hanedanlığı, siyah renk Abbasileri ve Araplığı simgelemektedir. İki yeşil yıldız Suriye halkını temsil etmektedir.

  • Ürdün: Bayrakta bulunan üç dikey şeridin renkleri sırası ile Abbasî, Emevî ve Fatımî halifelerini simgeler. Kırmızı üçgenin simgesi ise Haşimîler ve Arap İsyanları'dır. Bayrağı Arap İsyanları'nın simgesi olan bayraktan ayıran tek fark kırmızı üçgenin uç kısmında bulunan yedi köşeli yıldızdır. Bu yıldızın da temsil ettiği iki farklı olgu vardır. Birincisi Kuran-ı Kerim'in ilk suresinin yedi satırdan oluşması, ikincisi ise Arap halkının birliği umududur. Bazen bu yedi köşeli yıldızın her bir köşesinin başkent Amman'ın üzerinde kurulu olduğu yedi tepeyi temsil ettiği düşünülür.

    Ürdün: Bayrakta bulunan üç dikey şeridin renkleri sırası ile Abbasî, Emevî ve Fatımî halifelerini simgeler. Kırmızı üçgenin simgesi ise Haşimîler ve Arap İsyanları'dır. Bayrağı Arap İsyanları'nın simgesi olan bayraktan ayıran tek fark kırmızı üçgenin uç kısmında bulunan yedi köşeli yıldızdır. Bu yıldızın da temsil ettiği iki farklı olgu vardır. Birincisi Kuran-ı Kerim'in ilk suresinin yedi satırdan oluşması, ikincisi ise Arap halkının birliği umududur. Bazen bu yedi köşeli yıldızın her bir köşesinin başkent Amman'ın üzerinde kurulu olduğu yedi tepeyi temsil ettiği düşünülür.

  • Rusya Federasyonu: Üç renkten oluşan Rusya bayrağının renkleri Panslavizm renkleri olan mavi , beyaz ve kırmızıdıseafoodplus.info Tanrı'yı, mavi hükümdarı, kırmızı halkı simgeler.

    Rusya Federasyonu: Üç renkten oluşan Rusya bayrağının renkleri Panslavizm renkleri olan mavi , beyaz ve kırmızıdıseafoodplus.info Tanrı'yı, mavi hükümdarı, kırmızı halkı simgeler.

  • Özbekistan: Özbekistan bayrağının sembolik anlamı için pekçok teori ileri sürülmüştür. Bunlardan bir tanesine göre, 12 yıldız Özbek vilayetlerini; mavi zemin Türklüğü, beyaz zemin adaleti, yeşil zemin ise konukseverliği temsil etmektedir. İki ince kırmızı çizgi ise "güçlü olmak"ı anlatmaktadır. Yarım ay ise, "yenilenme"yi anlatmaktadır. Başka bir görüşe göre 12 yıldız; 12 takvim ayını ya da burcu anlatmaktadır. Yarım ay İslamı simgelemektedir. Beyaz zemin ve renkler pamuğu, yani ülkenin ana sembolünü anlatmaktadır. Başka bir görüşe göre, mavi suyu, beyaz barışı, yeşil ise doğayı simgeyi temsil etmektedir. Kırmızı şeritler ise bu özellikleri birleştiren yaşam gücünü temsil etmektedir.

    Özbekistan: Özbekistan bayrağının sembolik anlamı için pekçok teori ileri sürülmüştür. Bunlardan bir tanesine göre, 12 yıldız Özbek vilayetlerini; mavi zemin Türklüğü, beyaz zemin adaleti, yeşil zemin ise konukseverliği temsil etmektedir. İki ince kırmızı çizgi ise "güçlü olmak"ı anlatmaktadır. Yarım ay ise, "yenilenme"yi anlatmaktadır. Başka bir görüşe göre 12 yıldız; 12 takvim ayını ya da burcu anlatmaktadır. Yarım ay İslamı simgelemektedir. Beyaz zemin ve renkler pamuğu, yani ülkenin ana sembolünü anlatmaktadır. Başka bir görüşe göre, mavi suyu, beyaz barışı, yeşil ise doğayı simgeyi temsil etmektedir. Kırmızı şeritler ise bu özellikleri birleştiren yaşam gücünü temsil etmektedir.

  • Kazakistan: Mavi kumaş Türk'lüğü simgeler. Ayrıca Kazakların haklı olduğunun simgesidir. Altın renkli şerit eski Altın ordasını, ayrıca Kazakistan'a özgü olan kültürü simgeler.Güneş Kazaklar'in varlığını ve 32 güneş ışını da geleceği ve Kazak boylarını simgeler. Şahin Kazak özgürlüğünü ve bağımsızlık simgeler.

    Kazakistan: Mavi kumaş Türk'lüğü simgeler. Ayrıca Kazakların haklı olduğunun simgesidir. Altın renkli şerit eski Altın ordasını, ayrıca Kazakistan'a özgü olan kültürü simgeler.Güneş Kazaklar'in varlığını ve 32 güneş ışını da geleceği ve Kazak boylarını simgeler. Şahin Kazak özgürlüğünü ve bağımsızlık simgeler.

  • Suudi Arabistan: Yeşil zemin İslamiyet'i seafoodplus.infotaki arapça yazı Kelime-i Şahadet'tir. Altındaki kılıç ise kral Abd-al-Aziz'i simgeler.

    Suudi Arabistan: Yeşil zemin İslamiyet'i seafoodplus.infotaki arapça yazı Kelime-i Şahadet'tir. Altındaki kılıç ise kral Abd-al-Aziz'i simgeler.

  • Azerbaycan: Kırmızı şerit ve üzerindeki ay-yıldız Türklük ve İslamiyet'i, mavi şerit diğer Türk devletleriyle olan ilişkisini, yeşil şerit ise ülkenin Avrupalılığını temsil eder.

    Azerbaycan: Kırmızı şerit ve üzerindeki ay-yıldız Türklük ve İslamiyet'i, mavi şerit diğer Türk devletleriyle olan ilişkisini, yeşil şerit ise ülkenin Avrupalılığını temsil eder.

  • Angola: Bayraktaki semboller, ülkenin yönetim şeklinden de etkilenerek orak ve çekiç formunda dizilmiştir ve bu simgeler tarım ve endüstri işçilerini ifade eder. Sarı renk, yeraltı zenginliklerinden kaynaklanan ekonomik refahı; kırmızı ve siyah ise özgürlük ve ölümü ifade eder.

    Angola: Bayraktaki semboller, ülkenin yönetim şeklinden de etkilenerek orak ve çekiç formunda dizilmiştir ve bu simgeler tarım ve endüstri işçilerini ifade eder. Sarı renk, yeraltı zenginliklerinden kaynaklanan ekonomik refahı; kırmızı ve siyah ise özgürlük ve ölümü ifade eder.

  • Antigua ve Barbuda: Sarı güneş, doğan yeni günü; kırmızı ada, halkının enerjisini; siyah, ada halkının Afrika ile olan tarihi bağlarını ifade eder. Ayrıca biçimsel olarak sarı, mavi ve beyaz alanlar güneş, kum ve denizi simgeler.

    Antigua ve Barbuda: Sarı güneş, doğan yeni günü; kırmızı ada, halkının enerjisini; siyah, ada halkının Afrika ile olan tarihi bağlarını ifade eder. Ayrıca biçimsel olarak sarı, mavi ve beyaz alanlar güneş, kum ve denizi simgeler.

  • Avustralya: Britanya bayragi, ülkenin nüfusunun temelini oluşturan Britanyalılar'ı simgeler. Çünkü Avustralya eski bir İngiliz koloni devletidir. Federasyon yıldızının ve yedi kolu ise Avustralya'nın kendi ile birlikte altı ana coğrafi veya siyasi bölgelerini simgeler. Güney haçı ise Avustralya'nın her yerinden görülebilen bir yıldız kümesidir.

    Avustralya: Britanya bayragi, ülkenin nüfusunun temelini oluşturan Britanyalılar'ı simgeler. Çünkü Avustralya eski bir İngiliz koloni devletidir. Federasyon yıldızının ve yedi kolu ise Avustralya'nın kendi ile birlikte altı ana coğrafi veya siyasi bölgelerini simgeler. Güney haçı ise Avustralya'nın her yerinden görülebilen bir yıldız kümesidir.

  • Bahamalar: Sarı şerit ülkeyi oluşturan adanın altın kumlarını, turkuaz renkteki şeritler ise bu adaları çevreleyen Atlantik Okyanusu'nu simgeler. Siyah üçgen ise Bahamalar halkının birlik ve beraberliğini vurgular.

    Bahamalar: Sarı şerit ülkeyi oluşturan adanın altın kumlarını, turkuaz renkteki şeritler ise bu adaları çevreleyen Atlantik Okyanusu'nu simgeler. Siyah üçgen ise Bahamalar halkının birlik ve beraberliğini vurgular.

  • Avusturya: yılında, Avusturya hükümdarının büyük bir savaşta giydiği beyaz kıyafetinin üzerindeki kanlar bayrağa ilham olmuştur.

    Avusturya: yılında, Avusturya hükümdarının büyük bir savaşta giydiği beyaz kıyafetinin üzerindeki kanlar bayrağa ilham olmuştur.

  • Bangladeş: Yeşil zemin verimli Bangladeş topraklarını temsil ederken, kırmızı disk bağımsızlık uğruna katlanılan zorlukları simgeler.

    Bangladeş: Yeşil zemin verimli Bangladeş topraklarını temsil ederken, kırmızı disk bağımsızlık uğruna katlanılan zorlukları simgeler.

  • Barbados: Sol şeritteki mavi; gökyüzünü, sarı; adanın altın rengi kumlarını, sağ şeritteki mavi ise okyanusu simgeler. Ortadaki zıpkın ise İngiliz sömürge yönetiminden kazanılan bağımsızlığı ifade eder.

    Barbados: Sol şeritteki mavi; gökyüzünü, sarı; adanın altın rengi kumlarını, sağ şeritteki mavi ise okyanusu simgeler. Ortadaki zıpkın ise İngiliz sömürge yönetiminden kazanılan bağımsızlığı ifade eder.

  • Belize: Dairenin sol tarafında balta taşıyan ve Latin ya da Amerikan yerlisi halkı simgeleyen bir adam, sağ tarafında ise bir kürek taşıyan ve İngiliz sömürge döneminde Afrika'dan getirtilen Afrikalı göçmenleri simgeleyen bir başka adam yer alır. Genel olarak ülkenin etnik grupları arasındaki birlik ile eşitliği simgelemektedir. Kırmızı, beyaz ve mavi bayrak genel olarak Belize halkının birlik ve beraberliğini simgeler. Ayrıca ülke bayrağı, İngiliz sömürge yönetimi sırasında ülkenin en popüler siyasi partisinin bayrağının bir benzeridir.

    Belize: Dairenin sol tarafında balta taşıyan ve Latin ya da Amerikan yerlisi halkı simgeleyen bir adam, sağ tarafında ise bir kürek taşıyan ve İngiliz sömürge döneminde Afrika'dan getirtilen Afrikalı göçmenleri simgeleyen bir başka adam yer alır. Genel olarak ülkenin etnik grupları arasındaki birlik ile eşitliği simgelemektedir. Kırmızı, beyaz ve mavi bayrak genel olarak Belize halkının birlik ve beraberliğini simgeler. Ayrıca ülke bayrağı, İngiliz sömürge yönetimi sırasında ülkenin en popüler siyasi partisinin bayrağının bir benzeridir.

  • Bolivya: Ortadaki şekil devlet armasıdır.Kırmızı; Bolivya askerlerinin cesaretini, yeşil; Bolivya topraklarının verimliliğini, sarı ise ülkenin yeraltı kaynaklarını ifade eder.

    Bolivya: Ortadaki şekil devlet armasıdır.Kırmızı; Bolivya askerlerinin cesaretini, yeşil; Bolivya topraklarının verimliliğini, sarı ise ülkenin yeraltı kaynaklarını ifade eder.

  • Bosna Hersek: Mavi ve beyaz renkler klasik Slav renklerindendir. Sarı üçgen, kral Stephen Tvrtho 'nun savaş armasından alınmıştır.

    Bosna Hersek: Mavi ve beyaz renkler klasik Slav renklerindendir. Sarı üçgen, kral Stephen Tvrtho 'nun savaş armasından alınmıştır.

  • Brezilya: Bayraktaki yeşil fon rengi ülkedeki geniş orman ve topraklarını, ortadaki sarı eşkenar dörtgen; Brezilya'nın büyük altın rezervlerini simgeler.Kürenin ortasından geçen bantta "Ordem e Progresso" yazar. Bunun anlamı huzur ve kalkınmadır.Kürenin içinde bulunan 27 adet beş kollu yıldızlar ise Brezilya'da bulunan 27 federal eyaleti temsil ederler. Ayrıca bu yıldızların dizilişi rastgele değil, astronomik temellere göredir.

    Brezilya: Bayraktaki yeşil fon rengi ülkedeki geniş orman ve topraklarını, ortadaki sarı eşkenar dörtgen; Brezilya'nın büyük altın rezervlerini simgeler.Kürenin ortasından geçen bantta "Ordem e Progresso" yazar. Bunun anlamı huzur ve kalkınmadır.Kürenin içinde bulunan 27 adet beş kollu yıldızlar ise Brezilya'da bulunan 27 federal eyaleti temsil ederler. Ayrıca bu yıldızların dizilişi rastgele değil, astronomik temellere göredir.

  • Amerika: Toplamı 13 olan şeritlerin altısı beyaz, yedisi kırmızıdır, ülkenin kuruluş döneminde Birleşik Krallığa başkaldıran Onüç Koloni'yi simgelerler Sol üst köşedeki mavi dikdörtgenin içinde ülkenin eyaletlerini simgeleyen 50 adet beyaz yıldız vardır beyaz:saflık temizlik kırmızı:kahramanlık,cesaret mavi:azim anlamlarına gelmektedir.

    Amerika: Toplamı 13 olan şeritlerin altısı beyaz, yedisi kırmızıdır, ülkenin kuruluş döneminde Birleşik Krallığa başkaldıran Onüç Koloni'yi simgelerler Sol üst köşedeki mavi dikdörtgenin içinde ülkenin eyaletlerini simgeleyen 50 adet beyaz yıldız vardır beyaz:saflık temizlik kırmızı:kahramanlık,cesaret mavi:azim anlamlarına gelmektedir.

  • nest...

    batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir