kredi kartı ile trafik cezası ödeme / Trafik Para Cezası Borcu Sorgulama ve Ödeme

Kredi Kartı Ile Trafik Cezası Ödeme

kredi kartı ile trafik cezası ödeme

Plakadan Trafik Cezası Sorgulama, Borç Ödeme Nasıl Yapılır?

Plakadan trafik cezası sorgulamak ve trafik cezası borcunu ödemek için resmi kurumların web adresleri üzerinden online işlem yapabilir veya doğrudan kurumlara giderek de nakit olarak ödeme tamamlayabilirsin. Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemlerine dair tüm yöntemleri yazımızda bulabilirsin. 

Trafik Cezası Sorgulama Yöntemleri Nelerdir?

Trafik cezaları sorgulama işlemlerini EGM internet sitesinden, e-Devlet’ten ve Gelir İdaresi Başkanlığı web adresinden yapabilirsin. e-Devlet için gerekli şifre ise PTT şubelerinin gişe bölümünden temin edebilirsin.  

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) İnternet Sitesinden Trafik Cezası Borcu Sorgulama

Emniyet Genel Müdürlüğü internet sitesinden trafik cezasını sorgulamak için izlemen gereken adımlar şunlardır:

  • İnternetten EGM internet sitesi ceza sorgulama sayfasına giriş yap.
  • Açılan sayfada ilk sırada sunulan Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama (Gerçek Kişi)“ başlığına tıkla.
  • Sonrasında e-Devlet sayfasının üstündeki “Kimliğimi şimdi doğrula’’ ifadesini işaretle.
  • Gelen tabloya T.C. kimlik numaran ve e-Devlet şifren ile sisteme giriş yap.
  • Erişilen sayfadan “E-Hizmetler’’ ve “Tüzel Kişi Hizmeti’’ sekmelerine sırası ile tıkla.
  • Açılan listeden “Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama (Gerçek Kişi)’’ başlığını seç.
  • Ekrana yeni gelen boşluğa plaka numaranı yazarak sorgulama işlemini yapabilirsin.
  • Bu adımlar sonunda trafik cezana ilişkin tarih, cezanın sebebi ve borç olup olmadığını ve varsa borç tutarını da görüntüleyebilirsin.

E-Devlet Üzerinden Trafik Cezası Sorgulama 

Günümüzde pek çok işlemde olduğu gibi araç trafik cezası sorgulama işlemi de e-Devlet üzerinden yapılabilmektedir. T.C. kimlik numaran ve e-Devlet şifren ile Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama sekmesine ulaşarak trafik cezası sorgulama işlemini tamamlayabilirsin. 

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) İnternet Sitesinden Trafik Cezası Borcu Sorgulama

GİB internet sitesinden trafik cezası borcunu sorgulama işlemi, Gelir İdaresi Başkanlığının web sitesindeki MTV ve Trafik Para Cezası başlığından yapılır. Trafik cezanı GİB internet sitesinden sorgulamak için sırasıyla şu yöntemi izleyebilirsin:

  • İnternetten GİB’in İnteraktif Vergi Dairesi sayfası üzerinden ödeme yapmak için ana sayfaya giriş yap.
  • Ana sayfada bulunan ‘’MTV ve Trafik Para Cezası’’ başlığına tıkla.
  • Açılan pencereye T.C. kimlik numaranı, plaka numaranı ve ekranda verilen güvenlik kodunu girerek sorgulama işlemini tamamlayabilirsin. (Araç plakası yenileme veya değiştirme işlemi yaptırdıysan da yeni plaka numaran ile trafik cezası borcunu öğrenebilirsin.)
  • Bu işlem ile ceza borç bakiyesini -eğer ceza yoksa borcun olmadığına dair bilgiyi- görüntüleyebilirsin.

SMS ile Trafik Cezası Sorgulama

Online uygulamalar haricinde dilersen mesaj aracılığıyla da trafik cezası sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsin. Aracının plakası, tescil tarihi ve T.C. kimlik numaranı yazıp ’a mesaj atarak plakana kayıtlı cezaları öğrenebilirsin. Eğer trafik cezasına ilişkin son ödeme tarihi gibi ayrıntılara erişmek istiyorsan TCP AYRINTI yazarak mesaj atabilirsin. Bu işlem için kesilecek olan ücret GSM operatörüne bağlı olarak değişecektir. 

İnternet Bankacılığı ile Trafik Cezası Sorgulama

Trafik cezası sorgulama işlemini internet bankacılığı uygulamaları ile de gerçekleştirebilirsin. Kredi kartı kullandığın bankanın internet sitesine veya uygulamasına şifren ile giriş yaptıktan sonra “ödeme” sekmesi üzerinden trafik cezanın olup olmadığını öğrenebilirsin. 

Plakana yazılan ceza ve vergi gibi borçları öğrenmek için araç borç sorgulama sayfamızdan detaylı bilgi alabilirsin.

İnternetten Trafik Cezası Ödeme Yöntemleri

İnternetten trafik cezası ödemelerini e-Devlet ve Gelir İdaresi Başkanlığı web adresi üzerinden, anlaşmalı bankaların uygulamalarından veya web adreslerinden yapabilirsin.

e-Devlet ve Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) İnternet Sitesinden Trafik Cezası Ödeme

e-Devletten ve Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) internet sitesinden trafik cezasını ödemek için izlenen adımlar şu şekildedir:

  • Yukarıdaki adımlarla sorgulama yaptıktan sonra ödeme işlemine geçilir.
  • Gelen yeni ekranda kredi veya banka kartı numarası, CVC kod, kart son kullanım tarihi girerek “Ödeme yap” ifadesini tıkla.
  • İşlem sonrası bankanın SMS ile yolladığı güvenlik kodunu son sayfadaki alana yazıp ödemeyi tamamlayabilirsin.

Anlaşmalı Bankaların İnternet Bankacılığı Sisteminden Online Trafik Cezası Ödeme

Online trafik cezası ödemek için internet sitelerinden ve uygulamalarından işlem yapabileceğin bankalar şunlardır:

  • Ziraat Bankası
  • Halk Bankası
  • Vakıflar Bankası
  • Ziraat Katılım Bankası
  • Vakıf Katılım Bankası
  • Garanti BBVA
  • Akbank

Nakit Trafik Cezası Ödeme Yöntemleri

  • Trafik cezasını nakit ödemek için en yakın olan PTT şubesine giderek gişeden plaka ve T.C. kimlik numarasını iletip ceza tutarını nakit olarak yatırabilirsin.
  • Bulunduğun ilçe veya ildeki vergi dairesine giderek ceza tutarını nakit olarak ödeyebilirsin.
  • Anlaşmalı banka şubeleri kullanarak ödeme yapabilirsin.

Trafik Ceza Sorgulama ve Ödeme ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular

Trafik cezalarının sorgulanması ve ödenmesi ile ilgili en çok merak edilen soruların cevaplarını ele aldık.

Beyanlı Trafik Cezası Ödeme Nasıl Yapılır?

Beyanlı trafik cezası ödemek için Gelir İdaresi Başkanlığı adresine girerek ‘’Trafik Cezası Sorgulama’’ başlığına tıklayabilir, ekrana gelen ‘’Beyanlı trafik cezası öde’’ sekmesini seçtikten sonra kredi kartı bilgilerini girerek işlem yapabilirsin

Kredi Kartı İle Trafik Cezası Ödeme Nasıl Yapılır?

E-Devlet üzerinden üye girişi yapıp ‘’E-hizmetler‘’ sekmesindeki “Gelir İdaresi Başkanlığı Trafik Para Cezası Borcu Sorgulama ve Ödeme’’ sayfasından  kredi kartı bilgilerini girerek kredi kartı ile trafik cezası ödeme işlemini tamamlayabilirsin. 

Trafik Cezası Peşin Ödeme İndirimi Ne Kadardır?

Trafik cezası ödenmemesinden dolayı biriken cezalar yapılandırılarak peşin ödersen toplam ceza tutarının %25’ine varan indirimlerden yararlanabilirsin.

Trafik Cezası Erken Ödeme Süresi Ne Kadar?

Trafik cezası erken ödeme süresi, ceza bilgisi tebliğ edildikten sonraki ilk 15 günlük süredir. Cezanın sürücünün yüzüne okunduğu tarihten itibaren başlar. Bu gerçekleşmemiş ise ceza evrakının sürücünün adresine ibraz edildiği tarihten itibaren erken ödeme süresi başlar.

Erken Ödeme Trafik Cezası İndirimi Olur mu?

Trafik cezasının bildirildiği tarihten itibaren 15 gün içinde ödeme yaparsan erken ödeme indiriminden yararlanabilirsim. TL’lik radar trafik cezasını 15 gün içinde ödenirsen bu ceza üzerinden %25 erken ödeme indirimi hesaplanarak 72 TL daha az ödeme talep edilir. Bu kapsamda TL olarak indirimli ceza ödeyebilirsin. Trafikten men cezası hakkında da detaylı bilgi alabilirsin.

Trafik Cezası Erken Ödeme Nereye Yapılır?

Trafik cezası erken ödemelerini e-Devlet üzerinden, GİB web adresinden, anlaşmalı bankalardan ve PTT şubelerinden yapabilir, hepsinde erken ödemelerde indirimden yararlanabilirsin.

Trafik Cezasını Kimler Kesebilir?

Trafik cezası kesme yetkisi artık yalnızca trafik polislerinde değildir. Merkez teşkilatında görevli memurlarda da trafik cezası kesme yetkisi mevcuttur. Polis memurları, MOBESE aracılığı ile emniyet kemeri takmama, aşırı hız, kırmızı ışıkta geçme gibi elektronik olarak denetlenebilen ihlallerde trafik cezası yazabilir.

Trafik Cezası Nereye Ödenir?

Trafik cezası ödemeleri için belirlenmiş birçok farklı kanal mevcuttur. Plakaya veya adınıza yazılmış cezaları banka şubeleri, vergi daireleri ve PTT şubeleri üzerinden nakit şekilde kolaylıkla ödeyebilirsiniz. Kredi kartı ile trafik cezası ödeme işlemi yapmak istiyorsanız Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yetkilendirdiği online kanalları da kullanabilirsiniz.

Bankaların internet ve cep şubeleri, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet sitesi ve e-Devlet üzerinden online ödeme yapmak mümkün. Ödeme işlemlerini ceza yazıldıktan sonraki 15 gün içinde yapmanız durumunda %25’lik indirimden faydalanabilirsiniz. Aksi takdirde, 30 günü geçmiş ceza borçlarında her ay için %5 faiz uygulaması olduğunu bilmeniz gerekiyor.

İnternetten Trafik Cezası Ödenir Mi?

İnternetten trafik cezası ödemek için resmi kurumları ve onlar tarafından yetkilendirilmiş farklı kanalları kullanabilirsiniz. Şubeye gitmeden birkaç dokunuşla ödeme yapmak için internet ve mobil bankacılığı, e-Devlet sistemini veya Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Trafik Cezası İtirazı Nasıl Olur?

Son zamanlarda trafik denetimlerinin sıklaştırılması hatalı cezai işlemleri de beraberinde getiriyor. Siz de belirli şartları sağladığınız sürece hak etmediğinizi düşündüğünüz trafik cezalarına itiraz edebilirsiniz. Peki trafik cezası itiraz prosedürü nasıl gerçekleşiyor?

  • İtiraz süreci gerekli belgelerin toplanmasıyla başlıyor. Bu belgeler; tarafınıza ait nüfuz cüzdanı, ehliyet ve ruhsat belgelerinin fotokopileri ile birlikte idari para cezası karar tutanak ve tebligatlarına ait fotokopilerden oluşuyor.
  • Hatalı olduğunu düşündüğünüz ceza için bir itiraz dilekçesi hazırlamalısınız.
  • Toplanan belgeler ve itiraz dilekçenizle birlikte cezai işlemin uygulandığı yerdeki Sulh Ceza Mahkemesi’ne sunabilirsiniz.
  • İtiraz başvurusunu cezanın tebliğ edildiği tarihten sonraki ilk 15 gün içinde gerçekleştirmelisiniz.

Trafik Cezası İtirazı Nereye Yapılır?

Trafik cezası itirazları gerekli belgeler toplandıktan ve itiraz dilekçesi yazıldıktan sonra işlemin yapıldığı yerin bağlı olduğu Sulh Ceza Mahkemesi’ne yapılıyor.

Trafik Cezası e-Devlete Ne Zaman Düşer?

Cezalar yalnızca denetim yapan polis memurlarınca değil EDS (Elektronik Denetleme Sistemi) ve radarlar yoluyla da yazılabiliyor. Hal böyle olunca; trafik ışıklarına uymamak, hız sınırını ihlal etmek ve emniyet kemeri takmamak gibi ihlaller kolaylıkla tespit edilerek idari para cezasına çevriliyor.

Elektronik sistemlerce yazılan cezalar ise plakaya yazılıyor. Kuralların ihlal edildiğini kanıtlayan görüntülerle birlikte idari para cezası tutanakları evinize geliyor. Söz konusu trafik cezası e-Devlet sistemine de giriliyor. Yalnız bir hatırlatma yapmakta fayda var: Trafik cezası sorgulama e-devlet üzerinden cezai işlemden üç gün sonra gerçekleştirilebiliyor.

Trafik Cezası Nasıl Öğrenilir?

Trafik cezalarını sorgulama işlemi Gelir İdaresi Başkanlığı İnternet Vergi Dairesi ve e-Devlet üzerinden yapılabiliyor. Bu sistemler üzerinden araç plakasına yazılan cezaların sorgulamasını yapmak mümkün.

Ancak trafik cezaları her zaman internet üzerinden bildirilmiyor. Ceza alan kişinin ikamet adresine posta yoluyla da iletilebiliyor. Cezanın bizzat aracı kullanan kişiye tebliğ edildiği bu duruma beyanlı trafik cezası deniyor. Beyanlı trafik cezası ödeme işlemi de diğerlerinde olduğu gibi online kanallar üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

Trafik cezaları devletin çeşitli kurumlarınca kesilebilen idari para cezaları sınıfına giriyor. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından kesilen trafik idari para cezaları trafik kuralları ihlal edildiğinde ve yetkisiz araç kullanma gibi kabahatler işlendiğinde uygulanıyor. İdari para cezaları ödenmediği takdirde hapis cezasına çevrilemiyor; ancak hukuki yaptırımlar icra işlemleri yoluyla gerçekleştiriliyor.

Plakadan Trafik Cezası Sorgulaması Olur Mu?

Sürücüler birkaç farklı yolla kolayca plakadan trafik cezası sorgulaması yapabilir. Ödeme işlemlerinin yapıldığı online mecralar üzerinden aracın plaka bilgileri girilerek trafik cezalarına dair bilgilere ulaşılabilir. Bankaların internet ve mobil şubeleri, PTT ve e-Devlet sistemi üzerinden cezaları öğrenmek için trafik cezası sorgula butonlarına basılması yeterli.

Ceza sorgulama işlemleri aynı zamanda SMS yoluyla da yapılabiliyor. Cep telefonunuzun SMS bölümüne bilgileri “TPC PLAKANO TESCILTARIHI TCNO” şeklinde girdikten sonra ’a mesaj göndermeniz yeterli.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası