gazeteden hasır sepet yapımı / Dekorasyon panosundaki Pin

Gazeteden Hasır Sepet Yapımı

gazeteden hasır sepet yapımı

Gazete Kağıdından Sepet Yapımı



Konu İçeriği

Gazete kağıdından sepet nasıl yapılır?

Günlük hayatta olan bitenlerden haberdar olduğumuz gazeteleri bu sefer oldukça farklı bir amaç için kullanacağız. Şimdiye kadar gazeteleri okumak bilgi edinmek, cam silmek ve sofra bezi olarak kullanmışsınızdır. Gazetelerden sepet yapmak belkide şu ana kadar aklınızı ucuna bile gelmemiştir.

Gazete kağıdından sepet yaprak hem geri dönüşüm yapmış olacaksınız hemde hasır görünümlü sepete sahip olacaksınız. Bu yapacağımız sepet gazete kağıdında yapılacağı için içinde eşya taşımayı düşünmeyin. Bu sepet sadece süs amaçlıdır. Sepet yaparak hem geri dönüşüm yapmış olacaksınız hemde boş vakitleri değerlendirecek bir hobi edinmiş olursunuz.

Gazete kağıdından sepet yapımı malzemeleri

  • Gazete Kağıtları
  • Tutkal
  •  Guaj Boya
  • Fırça
  • Mukavva
  • Makas
  • Tahta Şiş

Gazete kağıdından sepet nasıl yapılır?

Gazete kağıdını 4 parçaya ayırın

gazeteden sepet yapımı


4 parçaya ayırdığınız gazete kağıdını tahta şiş ile rulo haline getirin. gazete kağıdını uç kısmına tutkal sürerek yapıştırın.

Mukavvadan yuvarlak kesin

gazete ile sepet yapımı

Mukavvadan yuvarlak bir parça kesin. Rulo haline getirdiğiniz gazete kağıtlarını ikiye kesin ev mukavvanın üzerine yapıştırın.

Örmeye başlayın

gazete sepeeti

Mukavvanın üzerine bir kat daha mukavva yapıştırın. Rulo gazete kağıtlarının bir alından bir üstünden gazete kağıtlarını dolaştırın.

Örmeye devam

gazete kagııdı ile sepet örme

Sepeti Örmeye devam edin. Rulolar bittikçe sonuna bir rulo daha ekleyin.

Boyayın

sepet boyama

Örme işlemini bitirdiğiniz zaman istediğiniz renklere boyayabilirsiniz.

Aşağıdaki videodan detaylı bir şekilde gazete kağıdından sepet yapımını İzleyebilirsiniz.

Gazete kağıtlarından sepet yapılışını nasıl buldunuz? Sizce de çok şık değil mi?

Gazete tüpü sepeti nasıl yapılır? Yeni başlayanlar için

Her ev hanesinde, hanesinde kullanılamayan eski bir gazete ve dergi yığını vardır, ancak elini bir kenara atmak, bir şekilde yükselmez. Yaratıcı muhtaç kadınlar için, bu tür yardımcı malzemeler şiddetli fantezilerin ve yaratıcı fikirlerin somutlaştırılması için oldukça uygundur. Günlük hayatta başarılı bir şekilde kullanılan kullanışlı ve sıradışı küçük bir şey yapabilirsiniz, ayrıca iç mekanın mükemmel bir detayı olarak işlev görür. Gazete tüplerinden oluşan bir sepet bir mücevher kutusu, plastik çiçekler için bir vazo, çeşitli küçük şeyler için bir kutu olabilir. Bu öğenin kullanımı zaten kişisel tercihinize bağlı. Buna ek olarak, sepet herhangi bir kutlama veya kutlama için sunulabilecek mükemmel bir hediyedir. Bu makalede, bir sepet gazete tüpünün nasıl yapıldığına bakacağız. Yeni başlayanlar için bu fikirler işe yarayacaktır.

içeriğe ↑

Gazete tüpleri nasıl yapılır?

Sepet yapma işlemine başlamadan önce, klasik asmanın bir benzeri olan gazete tüplerini hazırlamanız gerekir.

Bunu yapmak için hazırlanın:

  • gazetenin çok sayıda çift sayfa;
  • uygun boyuttaki örgü iğneleri;
  • kağıt makası;
  • tutkal en iyi PVA'dır.

Sepet örmek için bir gazete "asma" yapma sürecini düşünün:

  1. Dört tüp oluşturmak için, bir çift gazete kağıdı almanız ve ardından yatay olarak dört özdeş parçaya bölmeniz gerekir. Bunu yapmak için, makas kullanabilir ya da sadece gazeteyi yırtabilirsiniz.
  2. Daha sonra, iş parçasının sağ tarafında, en altta, 20 derecelik bir açıyla, bir konuştu.
  3. Bundan sonra, gazete şeridinin ucunu yavaşça yapıştırın, kağıt şeridini yavaşça örgü iğnesine sıkın.
  4. Bağlantının yüzeyi bir gazete şeridinin büküldüğü bittiğinde, gazeteyi daha fazla bükmeye devam etmek gerekir, ancak parmaklarınızla.
  5. Sonunda, serbest ucu biraz tutkal uygulayın ve parmaklarınızla tüpe bastırın.

İlk gazete tüpünü yapma sürecine hakim olduktan sonra, aynı işlem kalan kağıt şeritlerle yapılmalıdır.

Önemli! Gelecekteki sepetin görünümü, tüplerin ne kadar güzel ve doğru şekilde sarıldığına bağlıdır. Bu nedenle, umutsuzluğa kapılmayın, ancak kağıt boruların imalatında önceden pratik yapmanız gerekir. İlk kez dokuma yaparken ve ilk tüpü yaparken, dokuma için her zaman başlangıç ​​materyali düzgün ve kesin olmayabilir. Bir miktar antrenmandan sonra, her yeni yara tüpü ile deneyim size gelir ve gazeteyi boş bırakmak ve örgü iğnesini çevirmek için ne kadar ihtiyacınız olduğunu sezgisel olarak hissedersiniz.

içeriğe ↑

Kare çamaşır sepeti dokuma

Gazete tüpleri sepeti yuvarlak, oval, dikdörtgen ve kare olabilir. Hepsi kullanılan malzemenin hacmine bağlıdır ve sepetin büyüklüğü de buna bağlıdır. İhtiyaç sahibi bir kadın ev kullanımında vazgeçilmez olacak büyük boy örgüler ve unutulmaz şeyler ve peluş oyuncaklar saklayabileceğiniz sevimli küçük sepetler yapabilir.

Yıkanmadan veya kurumadan önce eşyaları saklamak için kullanılan kare şeklindeki bir çamaşır sepetinin üretim sürecini düşünün. Hasır kapaklı ve fonksiyonel kulplu böyle bir ürün dairenin boş alanını daha verimli kullanmanıza yardımcı olur.

Sepet alt dokuma

Gazete tüplerinden bir ürün üretme işlemi, sepetin tabanının tasarımıyla başlamalıdır. Yeni başlayanlar için bir gazete tüpleri sepetinin tabanını nasıl yapılır:

  • Öncelikle boş gazetenin kenarını tutkalla yapıştırmanız ve başka bir gazete tüpüne tutturmanız gerekir. Başlangıç ​​malzemesinin yaklaşık uzunluğu yaklaşık 25 cm'dir.

Önemli! Tüplerin daha iyi sabitlenmesi için sıradan bir mandal kullanabilirsiniz ve iki parçayı sabitleyebilirsiniz. Bundan sonra, aynı şekilde tutkalla bağlanmış iki köşe parçası daha tutturulmalıdır.

  • Ardından, yaklaşık 51 cm daha büyük olan iki tüpü yapıştırın.
  • Ayrıca yaklaşık 75 cm boyutunda bir gazete şeridi hazırlamak, daha sonra eşleştirilmiş şeritleri doğru sıraya koymak gerekir.
  • Sonra, tek gazete boşlukları alıyoruz, onları şerit halinde örmeye başlıyoruz. Alt parça alttan kıvrılmış ve üst iş parçası dıştan kıvrılmış olmalıdır.
  • Bundan sonra, bir sonraki gazete tüpünü 25 cm uzunluğunda yerleştirmeniz ve dört tüplü tüm boşluklar kullanılıncaya kadar aynı işlemi yapmanız gerekir.
  • Alt yapıldığında, dört parçaya sahip tüm şeritlerin kenarlarını kesmek gerekir. Böylece, alt pürüzsüz ve güzel.

Önemli! Çıkıntılı serbest kenarlara sahip kalan tüpler, yan duvarları örerken, sepetin diğer kısımlarında yer alacaktır.

pletenie-iz-gazetnyih-trubochek-astar-izgotovleniya-dna-konstruksii

Sepet duvar dokuma

Şimdi ürünümüzün duvarlarını dokumaya döndük. Sepetin yan duvarlarını yapmak için önce şunları hazırlamanız gerekir:

  1. kare şeklinde olan ve gelecekteki ürünün boyutuyla eşleşen bir kutu;
  2. sıradan mandallar;
  3. tutkal, tercihen PVA.

Önemli! Öncelikle hazırlık çalışması yapmanız gerekiyor. Karton kutunun yanlarında, yanlarında yaklaşık santimetre uzakta olacak şekilde iki gazete boşluğunun yan yana yapıştırılması gerekir. Karton ambalajın çevresi ayrıca gazete tüpleriyle işaretlenmelidir.

Gazete tüplerinden bir ürün üretme sürecine devam ediyoruz:

  • Dokumadan önce, birkaç gazete borusunu uçları eşleştirilmiş gazete başlıklarına dik olacak şekilde yapıştırmak gerekir.
  • Sonra yan malzemelerin altına birkaç gazete borusu koyun, üste koyun ve tekrar aşağıya geçirin.

Önemli! Önceki sıranın uçlarının gizlenmesi ve tutkalla sabitlenmesi önerilir.

  • Bir sonraki kağıt şerit çifti yansıtılmalıdır: önce üste koyun ve sonra alttan geçirin.
  • Kutu tüm kenarlardan örüldükten ve istenen ürün yüksekliğine ulaşıldıktan sonra, bir iş parçasının ucunu, başlangıçta yan parçalara tutturulmuş bir çift halinde kesmek gerekir.
  • “Kıyılmış” ucu gizleyebilmeniz için art arda gelen her borunun altına uzun kenarlı bir gazete yerleştirin.
  • Yan boşlukların tüm serbest uçlarını çıkardığınızda, onları gelecek sepetin kenarından örmeye devam edin. Kağıt boruların kısa gevşek kenarlarını önceki sıranın altına gizleyerek az miktarda tutkalla sabitleyin.

Önemli! Parçaların daha iyi yapışmasını sağlamak için, mandallarla sabitlenmeleri gerekir.

  • Sepetin kenarları yapıldıktan sonra, alt kısmı takmalı, kapağı yerleştirmeli ve tutamak yapmalısınız.

Kalem yapımı

Yeni başlayanlar için bir ana sınıf kullanarak bir sepet için gazete tüplerinden kalemler yapmak için, aşağıdaki işlemleri yapmak gerekir:

  1. Ürünün üst kenarındaki iki zıt taraftan, yanlardan aynı uzaklıkta, iki gazete boşluğundan geçilmelidir.
  2. İçinde kalan boşluklar duvarın üzerinden parçaların dış ucuna atılmalıdır ve bu elemanlar şeritlerin etrafından dolaşmalıdır.
  3. Kesin aynı prosedür ikinci gazete tüpü çifti ile tekrarlanmalıdır.
  4. Sonra, bükülmüş malzemelerin kenarlarını tutkalla cömertçe greslemelisiniz ve sonra bunları bir mandalla birbirine sabitlemelisiniz.
  5. Yapışkan tabanın kuruması için bir süre bekleyin.

Kalemler hazır.

Önemli! Düzgün bir şekilde oluşturulmuş bir ek yerini örtmek için, yeni bir yapıştırıcı katmanı uygulamanız ve tutamaçları başka bir kağıt şeridi ile sarmanız gerekir.

pletenie-iz-Gazet

Kapak yapma

Kapağı yapmak için aşağıdaki işlemleri yapmanız gerekir:

  1. İstenilen boyutta düz bir karton alın.
  2. Ardından, bir büro bıçağı veya başka bir alet kullanarak, ürünün tarafında küçük delikler açın.
  3. Bundan sonra, tüpleri deliklere yerleştirin.
  4. Şimdi, kağıdın bir ucunu arka arkaya boş olarak bükerken, kapağın kenarını örün.
  5. Bu şekilde, doğru sayıda sırayı dokuma.
  6. İşin sonunda, elemanların serbest kenarları kapağın altına gizlenmelidir.

Önemli! Kişisel tercihlerinize dayanarak bitmiş kapağı kurdeleler, dekupaj, eski gazeteleri Fransız örgüsü veya başka elementler ile süsleyebilirsiniz.

Bitmiş ürün nasıl ve nasıl boyanır?

Örgü işlemini tamamladığınızda, onu boyamanız gerekir. Bazı kadın hanımlar kağıt şeritleri önceden işlemeyi tercih eder. Yapılan sepetin renk şeması farklı olabilir:

  1. Doğal bir ahşap gölgesi oluşturmak için, bir leke veya leke kullanmanız gerekir.
  2. Ürüne daha parlak doymuş bir renk vermek istiyorsanız, aynı zamanda güzel bir parlaklık veren akrilik boyalar kullanmalısınız.
  3. Ek olarak, guaj veya sulu boya kullanabilirsiniz, yalnızca bitmiş üründeki sulu boya boyalarının çok soluk görüneceğini unutmayın.
içeriğe ↑

Gazete sepetlerini desenlere göre nasıl örersiniz?

Hızlı dokuma için, kolayca bir gazete sepeti oluşturmanıza yardımcı olacak bir şablon var. Yeni başlayanlar için nasıl bir şablon gazete tüpü sepeti yapmak için talimatlar:

  • Yeterince yoğun bir kartondan, uygun şekil ve büyüklükte iki tamamen özdeş desen kesmek gerekir. Bu ürünümüzün dibi olacak.
  • Dokuma için yarıya kadar bükülmüş gazete şeritleri uygulamak gerekir. Bunu yapmak için, her iş parçasının ortasına, kenarların birbirine göre dik bir konumda olacak şekilde bükmeniz gerekir. Bundan sonra, dirseğe az miktarda tutkal sürün ve bir mandalla bastırın.
  • Yatay yönde, elde edilen “köşeleri” katlayarak birinin diğerinin üzerine gelmesi gerekir.
  • İstenilen uzunluktaki tuvale ulaşana kadar dokumaya devam ediyoruz.

Önemli! Daha güçlü üretim için, ayrı ayrı şeritler PVA tutkalı ile yapıştırılabilir.

  • Daha sonra, zıt kenarlar, bir dama tahtası düzeninde iç içe geçebilmeleri için şeritler ile birbirine bağlanmalıdır. Ürünün çapı kesik tabanın çapına karşılık gelmelidir.

Önemli! Bu süreçte simetriyi gözlemlemek gerekir. Şekli korumak için bir çeşit gemi kullanabilirsiniz.

  • Alttan, elde edilen ürünün uçlarını 90 derece bükmeniz gerekir.
  • Şimdi içine ilk şablonu yerleştirmeniz ve bükülmüş uçlara yapıştırmanız gerekir.
  • İkinci şablonu üstüne yapıştırın. Böylece, iki karton eleman arasına duvarların uçları yerleştirilecektir.
  • Ürünün kalitatif olarak yapıştırılması için, tabana bir baskı yapılması gerekir.
  • Bundan sonra, sepet istediğiniz şekilde düzenlenebilir.
içeriğe ↑

Yuvarlak bir iki tonluk gazete sepeti nasıl yapılır?

Yuvarlak bir model dokunmak çok daha kolaydır çünkü simetriyi korumak oldukça kolaydır. Bu nedenle, yeni başlayanlar için dikişçi kadınlar için, böyle bir modelle başlamanız önerilir.

Yuvarlak bir iki tonluk gazete sepeti nasıl yapılır:

  1. Sekiz tüpün masaya çok sıkı bir şekilde yerleştirilmesi gerekiyor.
  2. Sonraki sekiz boşluk, 4 tüp için 90 derecelik bir açıyla dama tahtası şeklinde dikilir. Bu durumda kesişme karesi ortada olmalıdır.
  3. Ortada yeni bir boşluk büker ve bir öğeyi sürükleriz.
  4. İkinci bölümde yön değiştiriyoruz. Üst pipeti aşağıya indirdik ve alttan üste geçelim.
  5. Aynı şekilde bir sonraki salkımı yaparız, böylece tam bir daire öreriz.
  6. İkinci seviyeye geçiyoruz. İş parçasını oluşturmak için, pipet ucuna aşağıdakileri yerleştirin.
  7. Üçüncü seviyede, demetleri ikiye bölmek gerekir. Kör bu nedenle her iki elemanın etrafına sarılmalıdır.
  8. Bu şekilde, sekizinci daireye örülür.
  9. Dokuzuncu daireye geçiyoruz. Demet tekrar ikiye bölünmüş olmalı, ardından her bir pipeti saran iki seviye örülmelidir.
  10. Şimdi farklı renkteki tüplere ihtiyacımız var, 4 seviye dokuma yapmaları gerekiyor.
  11. Beşinci dairede, her tabana bir tane boşluk ekleyip başka bir daire örmek gerekir. Bu yüzden bir çift temelimiz var.
  12. Şimdi başka bir saman daha eklemeliyiz ve üçlü bir demet alacağız.
  13. Beş daire ördük.
  14. Sonra, gelecekteki ürünün yan kısımlarını örmeye devam ediyoruz.
  15. Altıncı sıra iki pipet ile örülmelidir.
  16. Takip eden her dairede, sepetin yan kısımlarının çapının kademeli olarak genişletilmesi gerekir.
  17. Yuvarlak bir öğenin içinde, kenarları yuvarlamanız gerekir.
  18. Bir sıra örmeniz ve üçüncü iş parçasını yatay olarak yerleştirmeniz gerekir.
  19. Bu şekilde, üç seviyeyi örmeniz gerekir.
  20. Bir awl kullanarak, beş satır hareket ettirmeniz ve eşleştirilmiş demetler arasına 2 öğe eklemeniz gerekir. İşlemi saat yönünde tekrarlayın.
  21. Şimdi gelecekteki ürünümüzü tersine çevirmemiz ve iş parçaları için aynı işlemi dikey olarak gerçekleştirmemiz gerekiyor.
  22. Alt kısımda, dikey tüpleri, bir pigtailin dışına bükülebilecek şekilde bükmek gerekir.
  23. Şimdi bunu bir büküm ve ek bir tüp ile içeri doğru bükerek yapıyoruz.

Gazetelerden orjinal model hazır. Bu şekilde, birkaç renk rastgele birleştirilebilir.

içeriğe ↑

Bir yumurta sepeti nasıl yapılır?

Böyle bir sepet yapmak için, bir karton yumurta tepsisine ve taban için tepsinin büyüklüğüne sahip kalın bir kartona ihtiyacınız vardır. Her zamanki gibi ilk önce gazete tüpleri hazırlamanız gerekir.

Gazete tüplerinden yumurta sepeti nasıl yapılır:

  • Tüpleri, ürünün altındaki uzunluk boyunca hazırlayın.
  • Ardından, gazeteyi hazırlanan kaide üzerine kalın kartondan yapıştırın.
  • Tabanın çevresini dört yanından çubuklarla tutkallayın.
  • Ardından, kuruduktan sonra, ikinci sırada PVA yapıştırıcıyla yapıştırın.

Önemli! Üretim işlemi sırasında, açıların düzgünlüğünü ve üretilen duvarın düzlemini kontrol etmek gerekir.

  • Yumurta tepsisinin arkasındaki dışbükey yerlerde, tabanın içine sabitlemek için yapıştırıcı uygulanmalıdır.
  • Şimdi üç pipetin ucunu yapıştırmanız ve bir mandalla tutturmanız gerekiyor.
  • Sonra, gerekirse bir saman örgüsü örün, gerekirse bir pipo yapın.
  • Yapılan pigtail sapı, sepetin kenarlarına yapıştırılmalıdır.

Önemli! Özensiz bölümlerde, yaklaşık cm genişliğinde bir gazete şeridi uygulayabilir ve tüm yumruları yapıştırabilirsiniz. Dekor olarak akrilik vernik veya leke kullanabilirsiniz.

içeriğe ↑

Tecrübeli dikişsiz kadınlardan faydalı ipuçları

Bu ürünün üretilmesi sürecinde, profesyoneller tarafından kolayca çözülebilen pek çok öngörülemeyen durum ve sıradan anlar vardır, ancak başlangıç ​​seviyesindeki dikişsiz kadınlarda şaşkınlığa neden olabilir. Önceden aşina olabileceğiniz en yaygın sorunları göz önünde bulundurun.

Üst düzey deneyimli tamirci isteyerek tavsiye:

  • Küçük bir sepet yapacaksanız, raflar arasındaki mesafe 2 cm'yi geçmemelidir, aksi takdirde ürün güçlü olmayacak ve şaşırtıcı olacaktır.
  • İş parçasının eklemlerini işlerken, keskin bir açıyla kesmeniz, tutkalı damlatmanız ve elemanları birbirine yerleştirmeniz gerekir. Yapıştırıcı böylece dışarıda değil içinde görünür.
  • Fazla abarttıysanız ve tüpler oldukça sıkı hale gelmişse, püskürtme tabancasından püskürtülerek plastik bir torbaya yüklenmeleri gerekir. Islandığında, çubuklar tekrar esnek hale gelir ve kuruyunca kuvvetlenirler.
  • Camlı dergilerinden kalın kaplamalı kağıttan yapılmış tüplerin mukavemeti arttı.Ancak daha sonra lekelenmeleri zordur.
  • Kasa kasetinden en iyi kalitede borular elde edilebilir, ancak bu çok fazla kaynak materyali gerektirir ve oldukça pahalıdır.
  • Yazıcıya yazdırmak için kullanılan düz kağıtlar, yazı tipine sahip olmadıkları için kesinlikle gazetelerden daha iyidir. Ama aynı zamanda ucuz bir zevk değil.
  • İş parçalarını bağlamak için PVA tutkalı kullanmak en iyisidir. Çok fazla şey gerektirecek, bu yüzden daha ucuza mal olacağından, büyük miktarlarda önceden hazırlamanız gerekir.
  • Anında kuruyan yapıştırıcı kullanılması tavsiye edilmez, çünkü gerekirse deformasyon meydana gelirse yapının düzeltilmesi mümkün değildir. Bu durumda ürününüz bütünlüğü koruyamaz.
  • Dokumadan önce, boşlukları boyarsanız ve kırılmaya başlarlarsa, biraz suyla nemlendirilebilirler ve durumu kurtarırlar.
  • PVA tutkalı, su ve az miktarda vernik karışımı kullanarak, suya karşı mükemmel koruma sağlayan bir astar hazırlayabilirsiniz.
  • Ürünü boyarken, sprey boya kullanılabilir - bu durumda, boyama eşit şekilde gerçekleşir.
içeriğe ↑

Stok görüntüleri

Gazete tüpleri, en inanılmaz el sanatlarını yaratabileceğiniz çok uygun bir malzemedir. Bu yazıda, sepet oluşturma konusunda size fikirler önerdik, ancak bu orada durmanız gerektiği anlamına gelmiyor. Elinizi “doldurduktan” sonra hayal gücünüzü gösterebilir ve başka el sanatları yaratabilirsiniz.

1 yıldız2 Yıldız3 yıldız4 yıldız5 Yıldız(Henüz değerlendirme yok)
Yükleniyor

Düzenli ve Şık Alanlar İçin: Kendin Yap Hasır Sepet Yapımı

Ya&#;am alan&#;n&#;zdaki düzeni sa&#;lamak için dekoratif sepetlerden s&#;kl&#;kla yard&#;m ald&#;&#;&#;n&#;z&#; biliyoruz. Üstelik bu sepetler, alan&#;n düzenini sa&#;lama konusunda ba&#;ar&#;l&#; olduklar&#; gibi dekorasyon konusunda da destek oluyorlar. Peki, son y&#;llar&#;n popüler alternatifleri has&#;r sepetleri evinizde, kendi eme&#;inizle yapmaya ne dersiniz? &#;&#;te, yap&#;m&#; birbirinden kolay diy has&#;r sepet önerileri:

Jüt &#;pten Has&#;r Sepet Yap&#;m&#;

Rustik yans&#;malardan ho&#;lananlar&#;n kendin yap projelerinde s&#;kl&#;kla yararland&#;&#;&#; jüt ipten birkaç ad&#;mda &#;&#;k bir sepet yapmak mümkün! Has&#;r ipten evde sepet yap&#;m&#; malzemeleri ve ad&#;mlar&#; nelerdir, birlikte inceleyelim.

Jut &#;pten Sepet Yap&#;m&#;

Görsel Kaynak

Malzemeler

  • Karton kutu
  • Streç film
  • Jüt ip
  • Tutkal
  • S&#;cak silikon tabancas&#;
  • Kuma&#; parças&#;
  • Makas
  • Kullan&#;lmayan plastik bir kap

Nas&#;l Yap&#;l&#;r?

  1. Öncelikle hangi boyutta sepete ihtiyac&#;n&#;z oldu&#;una karar verin ve bu do&#;rultuda bir karton kutu bulun.
  2. Karton kutunun yüzeyini streç film ile kaplay&#;n. Bu a&#;amada streç filmde çok ç&#;k&#;nt&#; olmamas&#;na dikkat edin.
  3. Kullanmad&#;&#;&#;n&#;z plastik kab&#;n içerisine tutkal koyun ve jüt ipi bu kab&#;n içerisindeki tutkala bat&#;r&#;n. Bu arada pratik bir uygulama için seçti&#;iniz jüt ipin çok ince olmamas&#;na dikkat etmenizi öneririz. Örne&#;in 2 cm ya da 3 cm kal&#;nl&#;&#;&#;ndaki bir has&#;r ip uygun bir seçim olabilir.
  4. Plastik kutuyu, tabandan yukar&#;ya do&#;ru tutkal&#;n içerisinden ç&#;kard&#;&#;&#;n&#;z jüt ip ile sarmaya ba&#;lay&#;n. &#;pi s&#;cak silikonla yap&#;&#;t&#;r&#;n; fakat silikonu ta&#;&#;rmamak için s&#;kt&#;&#;&#;n&#;z silikon miktar&#;na dikkat etmeniz gerekti&#;ini önemle not dü&#;mek isteriz.
  5. Kutuyu sarmay&#; tamamlad&#;ktan sonra ipi kesebilir ve uç k&#;sm&#;na, aç&#;lmamas&#; için az miktarda silikon s&#;kabilirsiniz.
  6. Kutuyu tamamen sard&#;ktan sonra silikonun kurumas&#;n&#; bekleyin.
  7. Sepeti, streç filme sar&#;lm&#;&#; kutunun içerisinden dikkatlice ç&#;kar&#;n.
  8. Jüt iple uyumlu renkteki kuma&#; parças&#;n&#; kutunun uç k&#;s&#;mlar&#;na silikon yard&#;m&#;yla yap&#;&#;t&#;r&#;n. &#;&#;te, sepetiniz haz&#;r!

Kam&#;&#;tan Has&#;r Sepet Yap&#;m&#;

Evde kam&#;&#;tan sepet yap&#;m&#; denildi&#;inde ilk olarak bambu çubuklardan el örgüsü sepetler ak&#;llara gelse de bu zahmetli ve uzun zaman alan bir proje olabilir. &#;&#;te, tam da bu nedenle biz size daha basit bir öneri sunaca&#;&#;z!

E&#;er plastik pipet kullan&#;yorsan&#;z o pipetleri atmay&#;p geri dönü&#;üm ile çok güzel bir sepet yapabilirsiniz. Dilerseniz bu fikri, eski kâ&#;&#;tlar ya da gazetelerle de hayata geçirebilirsiniz. &#;imdi, kam&#;&#;tan sepet nas&#;l yap&#;l&#;r, anlatal&#;m:

Kam&#;&#;tan Sepet Yap&#;m&#;

Görsel Kaynak

Malzemeler

  • Pipet ya da eski kâ&#;&#;t, gazeteler
  • Jüt ip
  • S&#;cak silikon
  • Mukavva
  • Makas
  • Pergel
  • Kalem

Nas&#;l Yap&#;l&#;r?

  1. Mukavva üzerinde pergelle çizim yaparak istedi&#;iniz çapa sahip bir daire çizin. Dilerseniz kare ya da dikdörtgen formlar&#;nda da bu çal&#;&#;may&#; yapabilirsiniz.
  2. Çizdi&#;iniz formu makas yard&#;m&#;yla kesin.
  3. Jüt ipi, dairenin ortas&#;ndan ba&#;layarak s&#;cak silikon yard&#;m&#;yla sar&#;n.
  4. Biriktirmi&#; ve temizlemi&#; oldu&#;unuz pipetleri jüt iple sar&#;n. Dilerseniz pipetler yerine yuvarlayarak ince bir &#;ekilde sard&#;&#;&#;n&#;z kâ&#;&#;tlardan da yararlanabilirsiniz. Fakat bu noktada tüm ka&#;&#;tlar&#;n e&#;it uzunlukta olmas&#;na dikkat etmelisiniz.
  5. Pipetleri e&#;it aral&#;klarla kesip jüt iple sard&#;&#;&#;n&#;z daire &#;eklindeki mukavvan&#;n uçlar&#;na dikey bir &#;ekilde yap&#;&#;t&#;r&#;n.
  6. Art&#;k sar&#;lm&#;&#; pipetleri ya da kâ&#;&#;tlar&#; yatay &#;ekilde örecekseniz. Bunun için yatay &#;ekilde yap&#;&#;t&#;rd&#;&#;&#;n&#;z çubuklar&#;, dikey çubuklar&#;n bir önüne bir arkas&#;na gelecek &#;ekilde geçirmeniz yeterli olacak. Örme i&#;lemi s&#;ras&#;nda parçalar&#; s&#;cak silikonla yap&#;&#;t&#;rmay&#; ihmal etmeyin.
  7. Sepetin üzerinde kalan dikey parçalar&#; örgünün içerisine yerle&#;tirebilirsiniz. Kam&#;&#;tan sepet yap&#;m&#; i&#;te bu kadar kolay!

Has&#;r sepet malzemeleri nelerdir, evde has&#;r sepet nas&#;l yap&#;l&#;r, anlatt&#;k. Diy has&#;r sepet malzemeleri için Koçta&#;’a göz atabilirsiniz. Tabii “Bu kadar zaman&#;m yok.” derseniz de birbirinden güzel has&#;r sepet modelleri Koçta&#;’ta sizi funduszeue.info dekorasyonunda has&#;r kullan&#;m&#; oldukça popüler. Has&#;r sepetlere ek olarak evinizde daha fazla rustik yans&#;maya yer vermek isterseniz “Do&#;al Bir Etki: Has&#;r Dekorasyon Fikirleri” yaz&#;m&#;za göz atman&#;z&#; öneririz.

Bir sepet kağıt şerit. Hasır sepetler - şık kendin yap hediye paketleri

Hasır şeyler her zaman popüler olmuştur. Sadece huş ağacı kabuğu, asma, söğüt dalları kullanmadan önce ve şimdi sıradan bir gazete, dergi ve ofis sayfaları ile değiştiriliyorlar. Bu tür ürünler, bir ağacın yapısının taklidi oluşturdukları için leke, vernik ile kaplanmıştır.

Bu, yeni başlayanlar için popüler Master sınıfıdır, bu iğne işinin temellerine ayrılacaktır, çünkü bununla ilgili bilgiler çeşitli kaynaklardan parçalara dağılmıştır ve dokuma el sanatları üzerine mevcut tüm dersler temel bilgiye sahip kişiler için tasarlanmıştır.

Malzeme

Dokuma için kağıt, şiş, boya, leke, vernik, karton, yapıştırıcıya ihtiyacınız funduszeue.info, dergi, ofis ve faks kağıdı iş için uygundur. Bir gazeteden daha yumuşak tüpler elde edilir ve dergilerden ve ofis kağıtlarından daha ince, daha elastik tüpler elde edilir.

Lütfen dikkat: bir gazete yayılımından dört tüp elde edilmelidir (segmanın genişliği santimetreden fazla değildir). Ofis kağıdından santimetre genişliğinde dar şeritler kesin.

Farklı malzeme türleri ile denemeler yapın, ardından olağanüstü kağıt dokuma elde edin. Bu tekniği kullanarak tepsi ve panellerden hayvan figürleri ve tabaklara kadar çok çeşitli el sanatları yaratabilirsiniz.

Ustalar farklı kalınlıklarda örgü iğneleri kullanır. Seçim zanaata bağlıdır: örneğin, bir gazetenin numaralı örgü iğnesine ve ofis kağıdı için bir çorap iğnesine ihtiyacı vardır. Teknenin tabanı için kalın tüpleri ve örgü - yumuşak olanları bükün.

Boyayı seçin, su bazlı olarak lekeleyin (alkolde ürün çabuk kurur, ancak tüpü kırılgan hale getirir). Boyayı PVA tutkalı ( veya ) ile seyreltin. Ya işten sonra ürünü ya da yaratıcı sürecin başlangıcından önce iş parçasını boyarlar. Ancak bitmiş zanaat her zaman kurumaya bırakılır, yapıştırıcı ile bulaşır. Sadece son aşamada verniklenir. Karton, istenen şekle sahip bitmiş bir alt veya kap oluşturmak için kullanılır.

Kağıt dokuma: Yeni başlayanlar için bir ana sınıf

Tüpler nasıl yapılır:

Tüpler yumuşak veya sert olmamalıdır, ideal olarak “orta” bir kağıt örgü elde edilir. Yeni başlayanlar için, büküm üzerine bir dizi video eğitimi oluşturuldu, ancak pratik yapmadan işe yaramazlar. Örneğin, panjurlar ve paneller için zanaatkarlar özellikle sert çubukları büküyor, dekoratif minyatür ürünler için şerit genişliğinin geleneksel yedi santimetreden daha az olabileceği ince borular hazırlıyorlar. Tüplerin kendi kalınlığını bulmak için deney yapmanız gerekir.

Lütfen bir bıçakla keserken, düzgün bükülmeyi engelleyen çentiklerin oluştuğunu unutmayın. Bu nedenle, işten önce araştırma yapın: ne kadar az çentik elde edildiğini belirleyerek iki gazete kağıdını enine ve boyuna şeritler halinde kesmeye çalışın. Tüpün sorunsuz bir şekilde yuvarlandığı daha küçük çentiklere sahip bir segmentten.

Kağıt dokuma: büküm ve boyama için adım adım talimatlar

Çubukları bükerken, bir ucu daha geniş, diğeri daha dar olmalıdır. Bu nedenle, yerleştirme nedeniyle el sanatları dokunurken, bir uzatma meydana gelir, yani geniş bir köşeye dar bir köşe yerleştirilir. Uçlar aynıysa, bir kenar düzleştirilir, sıkıştırılır ve eklenir.

Birçok usta, inşa ederken yapıştırıcı olmadan yapar, sadece üç santimetre derinliğinde bir çubuğu diğerine sokarlar. Diğer profesyoneller, geniş uçlu bir tüpe bir damla yapıştırıcı damlatıyor ve dar bir çubukla üç santimetre ilerletiyor.

Ayrıca bükümün daha hızlı ve dokumanın nasıl yumuşak hale getirileceği konusunda bir sır var. Çalışmadan önce, gazete tüpleri arka arkaya dizilir ve merdane ile üzerlerinden geçirilir. Her ustanın “kendi” kağıt dokumacılığına sahip olduğu ortaya çıktı.

Tüp boyamada yeni başlayanlar için ustalık sınıfı

  • İlk yol.Çalışmadan önce tabakaları boyayın, ardından kurutun, şeritler halinde kesin ve tüpler halinde bükün.
  • İkinci yol.Çubukları bükün, ardından her birini bir fırça ile ayrı ayrı boyayın. Alışılmadık bir desene ihtiyacınız varsa ürünler için uygundur.
  • Üçüncü yol. El işi yaparsınız, sonra dokuyarak veya rastgele bir fırça ile süslersiniz.

Toplu boyama yöntemleri

Boya için, yumurtalar için su bazlı bir emülsiyon, pigmentler kullanabilirsiniz. Başarısız bir renk alırsanız, yine de kağıttan dokumaya devam edin. Örneğin, bir sepet herhangi bir renge sahip olabilir, sadece dokumayı karmaşıklaştırır veya dekupaj yapmaya başvurur.

Tüp sırları

Kuruduktan sonra rengin daha açık hale geldiğini lütfen unutmayın. Diğer çubuklarla birleştirerek istediğiniz deseni yaratırsınız veya bitmiş ürünü istediğiniz gölgede çizersiniz. Tamamen kuruyana kadar kurutma gerekli değildir. Hafif nemli çubukları her iki ucu dışarıda kalacak şekilde bir torbaya sarın. Kışın, soğukta saklanabilirler.

Çubuklar çalışırken esnek olmalı ve boyamadan sonra sert ve kırılgan hale gelirler. İdeal olarak, tüpleri boyadıktan hemen sonra kağıt dokuma başlamalıdır. Çalışmadan önce her taraftan bir püskürtücü kullanarak çubukların ortasına normal su püskürtürseniz, kuru renkli tüplerden bir sepet, kutular, mutfak eşyaları elde edilebilir.

Islak bir beze sarın (dışarıda biter) veya bir torbaya koyun. Aynı anda çok sayıda tüp hazırlarsınız, böylece çalışma sürecinde bükülerek dikkatiniz dağılmaz.

Dokurken, çift ve tek sayıda tüp alınır. Çalışmanın başladığı tek sayıda çubuğun olduğu yöndedir. "Garip" tüp diğerlerini örüyor. Uzunluğu biter bitmez yeni bir çubuk oluşturun.

dokuma türleri

Malzeme boşluklarını bitirdik, şimdi kağıt dokumayı ele alacağız. Tekniğine yeni başlayanlar için bir ana sınıf aşağıda verilmiştir.

  • Basit düz örgü. Bir yılan gibi bir örgü tüp ile tabanın her bir çubuğunun etrafından dolaşın. Yani ya tabanı örter ya da arkasına saklanır. Geri dönmeniz gerekiyorsa, dokuma aynı şekilde, ancak ters yönde gider.
  • Satırlarda basit dokuma. Desen birkaç satırdan sonra değişir. Yani, bir çubuk alın, basit dokumadan geçin. Bir sonraki tüp, ilkiyle aynı şekilde uzanır. Bu yüzden çizime birkaç kez devam edin. Sonra deseni kaydırırsınız, yani tabanın örüldüğü yerde serbest kalır ve bir sonraki, ilk modeldekiyle aynı sayıda örülür.
  • Basit çapraz örgü. Her tüp çapraz olarak yeni bir taban çubuğu ile başlar. Eğik (eğik) bir desen ortaya çıkıyor.
  • Satırlarda basit çapraz dokuma. Tıpkı yatay bir desende olduğu gibi, birkaç çubukla örün ve yeni daireyi desen boyunca kaydırın.

dokuma çeşitleri

Kağıt dokumayı düşünmeye devam ediyoruz (desen oluşturma konusunda bir ana sınıf):


Dokuma tekniği ve sırları

Herhangi bir deseni korumak için bir ip veya at kuyruğu ile örülür. “Koruyucu” kağıt dokumayı daha ayrıntılı olarak ele alalım (bir sepet örneğini kullanarak adım adım anlatacağız).


Lütfen tüplerin dokumasının soldan sağa kalın uçlarla başladığını unutmayın. Belirli bir şekli elde etmek için, raflar istenen nesneye (vazo, kova, kutu vb.) Bitmiş ürün, PVA tutkalı (boyalı veya boyasız) ile bol miktarda yağlanır, istenen şekle sahip nesneye "giyilir" ve kurutulur. Ardından, boyama ve vernikleme sırasında tüplerden gelen ürün güzel ve dayanıklı olacaktır.

sepet yapımı

Yeni başlayanlar için basit bir şeyle (örneğin panjurlar, çerçeveler, paneller) başlamak daha iyidir, elinizi tüpleri bükmek ve basitçe iç içe geçirmek konusunda eğitmek için. Ardından karmaşık kağıt dokumaya (at nalı, kalp, kutu, zil) geçebilirsiniz. Kapaksız ve kulpsuz basit bir sepet dokuma konusunda bir ana sınıf düşünün.

Sepet dokuma işçiliğinden tasarruf etmek için karton altlık kullanın. Bunu yapmak için, istenen şekle sahip bir nesne alın, altını kalın karton üzerine daire içine alın. İki parçayı kesin. Onları hemen süsleyin (duvar kağıdı ile yapıştırın, boyayın veya dekupaj uygulayın).

Kenar boyunca alt yarıya yapıştırın, şimdi üzerine gazete tüplerini yapıştırın. Aralarındaki mesafe santimetreden fazla olmamalıdır. Bu, bu tür iğne işlerinin (kağıt dokuma anlamına gelir) temel kuralıdır.

Kalemlik, fotoğraf çerçevesi, şapka - herhangi bir zanaatın raflar arasında üç santimetreden fazla olmayan bir mesafe olmalıdır. Gerçek şu ki, aralarında daha büyük bir boşluk, ürünün kırılganlığına ve kırılganlığına yol açar.

Sepet dokumaya devam

Ardından, tüplerle tabana PVA tutkalı uygulayın, ikinci bir tabanla örtün, üstüne bir yük koyun ve gece boyunca bırakın. Şimdi, rafların basit bir iç içe geçmesi olan bir "sicim" ile iki satırdan geçin. Bundan sonra, kalıbı öreceğiniz tabana bir yük ile koyun (dokuma sırasında alt kısmı sabitlemek için yük gereklidir). Duvarları hemen karton alttan dokumaya başlarsanız, sepette dekore edilmesi gereken delikler açılır.

Tüpleri yukarı kaldırın, istediğiniz yüksekliğe ulaşana kadar çalışmaya devam edin. Ardından, bir örgüyü örün veya ayrı olarak örün, tabana yapıştırın. Aynı prensipte, kapaklı kağıt kutular kağıttan dokunur.

Şeritler ve gazete tüpleri kullanarak dikdörtgen bir taban örmenin başka bir yolu var. Bu görünüm, bir kağıt şerit halıyla çalışmayı andırıyor. Sadece bu durumda, bir tüp değil, bir ünite için iki veya üç tane alın. Örneğin, aşağıda dört grup çubuk vardır. Sonra üzerlerine üç çubuk koyun.

Dört grup boruyu, uçları alttakiler arasında olacak şekilde üste yerleştirin. Şimdi tüm sıraları bir kurdele veya yumuşak bir çubukla ördünüz. Ardından, enine çubuk grubunu tekrar bantla örerek yerleştirin. Renkli tüpler kullanarak orijinal bir desen elde edebilirsiniz.

Bu durumda alt kısım, sanki iki katına çıkmış gibi hacimli çıkıyor. Ardından, tüm derzleri kaldırır, ürünün duvarlarına düzgün bir şekilde hareket ederek bir “ip” ile örersiniz. Tepsiler için bu en uygun kağıt örgüsüdür. Kare bir sepet dokumaya ilişkin adım adım bir fotoğraf, işin özünü açıkça göstermektedir. Tüpleri hazırlayın ve oluşturun.

Gazete tüpleriyle hiç çalışmadıysanız, basit görünümlerle başlayın. Örneğin, panjur. Bunu yapmak için, pencerenin yarısının uzunluğu boyunca kalın çubukları bükün. Kenarlardan santimetre geri çekilerek, her çubuğun her iki tarafına çift düğüm atın. İş sürecinde "dikişleri" tutkalla kaplarsınız.

Yukarıdan, perdeler için halka boyunca sabitleyin (panjurlar bunlara eklenecektir) ve gerekirse bükülmüş ruloyu koyabileceğiniz bir halka. Bitmiş ürünü boyayın, cilalayın. Artık küçük hediyelik eşyalar üzerinde basit dokumaları deneyebilir ve sepetlere geçebilirsiniz.

Merhaba sevgili okurlar ve sanatseverler! Kendi ellerinle güzel hediye paketleri hakkında çok şey biliyorsundur herhalde? İlk izlenimi yaratan odur.

Sizinle daha önce bu tür paketlerin üretimini ve bütününü düşündük. Ancak bazen sadece bir kutu çok daha etkili görünmekle kalmaz, aynı zamanda hasır sepet içinde bir hediye ile.

Ve üretim için malzeme için çok önemli olan şey kendin yap sepetleri kıra veya ormana gitmek gerekli değildir. Her şey elinizin altında, çünkü sepetlerimiz kağıttan. Evet, evet, ya gazetelerden ya da dergi sayfalarından. İnanmıyor musun?

Bu ustalık sınıfında size kendi ellerinizle nasıl kağıt sepet yapacağınızı göstereceğim. Sanırım çok yakında buna ihtiyacın olacak. Sonuçta, Paskalya. Krashenki'yi böyle orijinal bir pakete koyun ve kesinlikle akrabalarınız için en önemli hediye olacaklar. Ayrıca, çok şık! Açıkçası!

Yani, bir kağıt sepet yapmak için ihtiyacımız var:

  • ofis kağıdı (veya gazeteler);
  • sıvı yapıştırıcı (PVA veya kağıt için basit kırtasiye malzemeleri);
  • boyalar (tercihen akrilik);
  • şekil (örneğin cam kavanoz).

Bu çok minimalizm!

Önemli! Sepet yapmaya başlamadan önce, değerli hatalar ve gelişmelerin yer aldığı makaleyi okumanızı tavsiye ederim.

Kağıt sepet nasıl yapılır:

Bölüm 1. Dokuma için bir kağıt "asma" hazırlıyoruz

Bir A4 sayfasını uzunlamasına 2 eşit parçaya kesin. Aynı anda birkaç sayfa kesmek daha iyidir. Çok fazla kağıda ihtiyacımız var.

Ardından, ya bir şiş için bir şiş alıyoruz ve iş parçamızı köşeden başlayarak üzerine sarmaya başlıyoruz. Tüpler alırsınız. Lütfen dikkat: 45 ° açıyla ve mümkün olduğunca sıkı bir şekilde bükmeniz gerekir. Bu durumda tüp düzgün çıkacak ve fazla kırışmayacak, ancak aynı zamanda oldukça esnek olacaktır.

Sarmanın sonunda köşeyi tutkalla sabitliyoruz. İlk seferinde düzgün bir tüp sarmayı başaramasanız bile endişelenmeyin, benim için de hemen işe yaramadı. Hazırlık aşamasının sonunda tüpler daha iyi ve daha iyi hale gelecektir.

Bunlar, ihtiyacımız olacak kendi ellerimizle bir sepet örmek için tüpler. Burada boşlukların sadece küçük bir kısmı gösterilmektedir. Aslında, onlara terbiyeli bir şekilde ihtiyacımız var.

Şimdi bazı tüpleri uzatmamız gerekiyor. Lütfen her boşluğun bir tarafında diğerinden biraz daha geniş olduğunu unutmayın. Bu nedenle, dar ucu tutkalla yapıştırın ve diğer tüpün daha geniş ucuna yerleştirin. Uzun bir çubuk ortaya çıkıyor.

Başlamak için böyle 9 çubuğa ihtiyacımız var.

Doğaçlama "asma" hazır olduğunda, biraz düzleştirmenizi öneririm. Böylece dokuma daha eşit olacak.

Bölüm 2. Kağıt sepetinin altını örün

Sepetin altını kendi ellerimle dokumanın en basit versiyonunu sunuyorum (ancak bu tür dokumalar küçük sepetler için daha uygundur). Böylece masanın üzerine birbirine paralel 4 büyük tüp koyuyoruz. Daha sonra uzun bir boşluk daha alıyoruz ve tüplerin altında / tüplerin üzerinde dönüşümlü olarak dikey olarak örüyoruz. Aynı şekilde dama tahtası deseninde 3 tüp daha yerleştiriyoruz. Böyle bir hasır kare çıkıyor. Mümkün olduğunca sıkı dokumaya çalışın, ardından sepetin altı güzel ve eşit olacak.

Şimdi aslında dokumaya başlayalım (ısınma bitti :)). Kalan uzun tüpü bir tarafta örüyoruz. Fotoğrafa dikkat edin, sağda 4 değil 5 tüp var. Sonra 90 derecelik bir açıyla büküyoruz ve alt / üst konumu değiştirerek bir daire içinde örüyoruz.

Yukarıdaki şekilde yavaş yavaş uzunluk ekleyerek bu tür birkaç dönüş yapıyoruz. İş parçanızın nasıl yuvarlanacağını göreceksiniz. Örgülü dairemizin boyutu, daha fazla öreceğimiz şeklimizin boyutuna kesinlikle karşılık gelmelidir. kağıt sepet. Ayrıca bu noktaya kadar ışınlar arasındaki mesafeleri eşitlemeye çalışın.

Bu noktaya gelir gelmez, sepetin dibinin kendi ellerinizle hazır olduğunu düşünün!

Bölüm 3. Duvarları inşa etmek!

Daha uygun hale getirmek için gelecekteki hasır sepetin tüm ışınlarını büküyoruz. Konteynerin yüksek olması gerekiyorsa, bu aşamada tüpleri oluşturmak gerekir. Kurmadım çünkü. sepet düşük.

Formu ayarladık (içine yuvarladığım 1,5 litrelik bir kavanozum var). Ve güzel bir dikeylik elde etmek için, ışınları kavanozun üst kısmında elastik bir bant ile sabitleyeceğiz ve aralarında eşit bir mesafe olacak şekilde yerleştirmeye çalışacağız.

İşte en zor aşama başlıyor. Gerçek şu ki, sepeti ördüğümüz tüpün ışınların altında bir kez itilmesi gerekecek ve elastik bir bantla sabitlenecekler. Bu çok uygun değil, bu nedenle küçük bir uzunlukla çalışmanız ve gerektiğinde sürekli olarak artırmanız gerekir. Ek olarak, şu anda mümkün olduğunca sıkı ve doğru bir şekilde dokumaya çalışmanız gerekiyor, bu biraz daha fazla çaba gerektirecek, çünkü dikey çubuklar henüz sert bir şekilde sabitlenmedi (sadece elastik bir bantla).

Ancak tüm bu rahatsızlıklar sıra sonra durdurulabilir. O zaman sakıza artık ihtiyaç kalmayacak. Bununla birlikte, örgünün boşluksuz elde edildiğinden sürekli olarak emin olun, gerektiğinde sıkın.

Hasır kağıt sepetin duvarlarının istenilen yüksekliğine ulaştıktan sonra hemen kulpunu düşünelim. Dokuma tübümüzü en üstteki ve sondan bir önceki sıralar arasından geçirip içeriden dışarı çıkaralım. İki bitişik ışın arasında olacaktır. Şimdilik onlara dokunmayacağız. Bunların karşısında hemen 2 ışın daha not ediyoruz. Biz de onları olduğu gibi bırakıyoruz.

Ve diğer her şey biraz kesilmiş ve bükülmüş. Her at kuyruğunu tutkalla kaplıyoruz ve aynı şişi kullanarak en yakın alt sıranın arkasına takıyoruz (Şek. 1 ve 2).

Bu manipülasyonlardan sonra hasır sepet böyle görünüyor (Şekil 3).

Bölüm 4. Kağıt sepeti sapı

Burada her şey basit. Tüm kağıt sepetimizi ördüğümüz tüp artık sepetin içinde. Çıkıntılı ışınlardan biriyle daire içine alıyoruz ve tekrar içeri itiyoruz. Şimdi aynısını diğer ışınla yapın. Ve böyle devam eder (gelecekteki tutacağın uzunluğunun yaklaşık 2/3'üne kadar). Uzun bir sepet sapı istiyorsanız, o zaman bu iki ışını büyütmeniz gerekir.

Böylece zıt ışınlara ulaştık. Onları birbirine yapıştırmayı öneriyorum, böyle bir köprü elde ediyoruz. Fazla uzunluğu kestik ve sapın dibine ördük.

Alttan son iki sıranın arasından tüpü geçirip diğer taraftan bir dönüş daha yapıyoruz. Ucu tutkalla yağlayın ve bir şiş ile sıraların içine sabitleyin.

El yapımı, ancak henüz boyanmamış kağıt sepet böyle görünüyor.

Küçük için durum: resim kaldı. Bu hasır sepetlerin beyaz kağıttan yapılmış olması harika, bu da renk seçiminde büyük kolaylıklar sağlıyor. Akrilik boya kullanmanızı tavsiye ederim, çünkü. kağıdı ıslatmaz ve örneğin sulu boya gibi kuruduktan sonra deforme olmaz. Ayrıca kurumuş akrilik boya zaten kendi içinde yeterince güçlüdür ve hiç leke bırakmaz.

Kağıt sepetlerimizi kurumaya bırakın. Onlara özel bir görünüm vermek istiyorsanız, onları cila da yapabilirsiniz. Burada her şey sizin elinizde. Ve işte sonucum!

Bu tür sepetleri kendi elleriyle yapmak isteyen herkes yapabilir. Ana sınıfım bu adımda karar vermenize yardımcı olursa çok güzel olacak, çünkü talimatlarla her zaman daha kolay.

Bu arada, dokumanın gerekli olmadığı kağıt sepet yapımı üzerine iki atölyem var. İşte onlara bağlantılar:

Sepetler ve sepetler, evi düzenli tutmaya ve iç mekanı dekore etmeye yardımcı olur, bu nedenle asla çok fazla olmaz. Mağazadan güzel örgüler satın alınabilir, ancak bunları kendi ellerinizle nasıl öreceğinizi öğrenmek çok daha karlı.

  • Birkaç boş akşamınız ve herhangi bir kağıt yığınınız varsa, sadece maddi kayıplar olmadan değil, aynı zamanda ihtiyacınız olan boyut, renk ve şekilde bir sepet örebilirsiniz. Ve kendi ellerinizle sepet örmek, örneğin en sevdiğiniz filmi izlerken yapabileceğiniz çok keyifli ve huzurlu bir işlemdir.

Ve sepetlerin hasır veya rattandan yapılmadığından utanmayın, çünkü her şey doğru yapılırsa, eski kağıtlardan dışa doğru ev yapımı sepetler gerçek hasırdan farklı olmayacaktır. Tabii ki, o kadar dayanıklı ve neme dayanıklı olmayacaklar, ancak yine de çoğu şeyi saklamak için idealler.

Yeni başlayan zanaatkarlar için, deri kulplu böyle bir dikdörtgen kraft el işi kağıt sepetini dokuma konusunda adım adım bir ustalık sınıfı hazırladık. Ve makalenin sonunda, farklı şekil ve büyüklükteki sepetleri kullanmak için bazı fikirler görebilirsiniz.

Yeni başlayanlar için sepet dokuma eğitimi

Bu ustalık sınıfında, dikdörtgen, kare veya yuvarlak bir kağıt sepetin nasıl örüleceğini öğreneceğiz.

İş için ihtiyacımız var:

  • Kraft kağıdı - ayrıca pişirme kağıdı, birkaç kağıt torba, ambalaj kağıdı, gazete sayfaları, dergiler vb. Alabilirsiniz;
  • Kare veya dikdörtgen şeklinde kesilmiş, kalın karton veya suntadan yapılmış 2 özdeş taban - yalnızca depolama için basit bir sepet örmek istiyorsanız ve bir sepet fikrini seviyorsanız karton seçebilirsiniz- tepsiyi bu eğitimde olduğu gibi yerleştirin, ardından 24 × 38 cm boyutunda, 2,5 mm kalınlığında sunta kullanın.

Önemli: Öğreticimizden daha yüksek duvarlı bir sepet örmek istiyorsanız, bir tür yardımcı şablona, ​​örneğin bir ayakkabı kutusuna ihtiyacınız olacaktır. Şablon, doğru dikdörtgen şekle sahip bir sepet örmenize yardımcı olacaktır. Bu durumda karton taban, kutunun boyutuna uygun olmalıdır.

  • Barbekü veya ince örgü iğnesi için tahta şiş;
  • Makas;
  • Kağıt için herhangi bir yapıştırıcı ve daha güçlü yapıştırıcı, örneğin Moment ve çift taraflı bant;
  • Sprey veya kutuda su bazlı şeffaf mat akrilik vernik;
  • Uzun, dar deri kemer (tercihen XL beden);
  • 8 pirinç başlık somunu, 8 pirinç düz başlı yıldız vida, 8 pirinç rondela (hırdavatçılarda satılır, tüm bağlantı elemanları seti size yaklaşık 70 rubleye mal olacak);
  • Deri kemerde delik açmak için elektrikli matkap veya bız;
  • İşaretleyici.

Talimat

Adım 1. Tüpler yapmak

Bunu yapmak için önce kağıdı, örneğin A4 veya A5 gibi eşit biçimlerde kesmeniz gerekir. Zaten ihtiyacımız olan büyüklükte sepetler yapmak için eski gazeteleri seçtiğinizi varsayalım. Ardından, gazete sayfalarını şeritler halinde kesmemiz gerekiyor - gelecekteki tüpler. Bunu hızlı bir şekilde nasıl yapacağınız aşağıda açıklanmıştır:

  • Gazeteyi tamamen açın, ardından uzunlamasına ikiye katlayın ve katlamayı düzeltin.
  • Şimdi bir mutfak veya kırtasiye bıçağı alın ve gazeteyi kat yerinden kesin. Kesim noktalarının düzgün olması ve yıpranmamış olması arzu edilir.
  • Ortaya çıkan kağıt yığınından yarısını ayırın, uzunlamasına bükün ve tekrar kesin. Yaklaşık 10 cm genişliğinde şeritler elde edeceksiniz, şimdi aynı prosedürü kalan kağıt destesi ile takip edin.
  • Ardından, metin ve resim içermeyen hafif kenarları olan şeritleri ayırın - bu şeritlerden beyaz tüpler alacaksınız. Çalışmak için daha uygundurlar, çünkü bir rattan veya asma altında boyamak daha kolaydır. Ancak bu, renkli şeritlerin kullanılamayacağı anlamına gelmez, onlardan bükülmüş tüplerin hafif boya ile önceden kaplanması veya daha yoğun bir şekilde boyanması tavsiye edilir (biraz sonra boyamanın nüansları hakkında konuşacağız).
  • Böylece tüpleri bükmeye başlıyoruz. Tahta bir şişi şeridin en ucuna (beyaz olana değil!) minimum (!) açıyla koyun ve üzerine sıkıca ve sıkıca kağıt sarmaya çalışın (fotoğraf 1 ve 2). İlk başta bu, masanın üzerinde şişi çevirerek ve kağıdı tutarak yapılabilir ve tüpün ortasına geldiğinizde yukarı kaldırabilir ve bükmeye devam edebilirsiniz.

Sadece ucu kaldığında, tutkalla hafifçe yağlamanız ve ancak daha sonra sonuna kadar vidalamanız gerekir (fotoğraf 3). Voila, ilk boru hazır! sadece bu tüplerden tane daha sarmak için kalır (tam sayı sepetin boyutuna bağlıdır). Korkmayın, o kadar zor ve uzun değil ama burada sabırdan zarar gelmez.

Tüp yapma sanatının tüm inceliklerini öğrenmek isteyenler, Elena Tishchenko'dan bir video dersi izlemenizi öneririz.

Böylece, gazetelerden tüp yapmanın temel yolunu öğrendik. Ancak, talimatlara geri dönelim.

  • Bu ana sınıfta, dekoratör önce kraft kağıt şeritlerinden (7x45 cm boyutunda) sadece 24 tüp ve ardından yaklaşık tüp daha (7x90 cm şeritlerden) sardı. Neden bunu yaptı? Okumaya devam etmek.

Adım 2. Çerçeveyi yapmak

Ardından, sepetin çerçevesini yapmamız gerekiyor. Bunu yapmak için, karton veya suntadan bir taban alıyoruz ve çift taraflı bant veya yapıştırıcı kullanarak tüpleri aralarında aynı aralığı ( cm) koruyarak tutturuyoruz. Aşağıdaki fotoğraftakiyle kabaca aynı tasarıma sahip olmalısınız, ancak tam tüp sayısı tabanınızın boyutuna ve seçtiğiniz aralığa bağlıdır.

  • Bu tüplere daha sonra "duracakları" ve gelecekteki sepetin çerçevesi olarak hizmet edecekleri için dikey direkler denir.

  • Dekoratör tarafından tasarlandığı gibi, sepetin ana dokuması kasıtlı olarak pürüzlü olmalıdır, bu nedenle duvarlar için daha kalın borular kullanılmıştır. Bununla birlikte, bu 24 dik boru, daha sonra örülmelerini kolaylaştırmak için ince yapılmıştır. Tasarımcının tekniğini tekrarlayabilir veya aynı tüplerden bir sepet örebilirsiniz.
  • İstenirse, karton veya sunta tabanı, keten gibi bir kumaşla önceden kaplanabilir.

Adım 3. Dokumaya başlıyoruz

Baz hazır, yani dokumaya başlama zamanı! Pek çok dokuma yöntemi var, en temel "ip" de ustalaşmayı öneriyoruz.

  1. Boruyu ikiye bükün ve herhangi bir dikey boru rafının etrafına sarın (her yerden başlayabilirsiniz);
  2. Ardından, aşağıdaki fotoğrafta gösterildiği gibi tüpün uçlarını çaprazlayın. İlk döngüye sahip olacaksınız.

  1. Ardından ikinci dikmeyi sarın ve uçları tekrar çaprazlayın. İlk sekizi alacaksın.
  2. Yatay borular bitene kadar dokumaya devam edin. Bu olur olmaz, her birinin içine biraz PVA tutkalı bırakın ve cm derinliğe kadar yeni tüpler yerleştirin (uçları biraz bükülebilir).
  3. Bu yüzden master sınıfımızda olduğu gibi alçak sepet yapmak istiyorsanız 7 sıra örmeniz gerekiyor.

  • Daha yüksek duvarlı bir sepet örmek istiyorsanız, ilk iki veya üç sıradan sonra bir şablon kutusu kullanmanız ve zaten çevresini örmeniz gerekir. Aynı zamanda, dokuma periyodik olarak düzeltilmelidir - rafların hizalanması, dokuma sıralarının sıkıştırılması vb. Kolaylık sağlamak için raflar, sağdaki resimde gösterildiği gibi mandallarla dikey konumda sabitlenebilir. Bu arada, yuvarlak bir sepet örmek istiyorsanız, o zaman bir saksı, bir yuvarlak kutu, bir saksı vb. şablon olarak uyacaktır.

Adım 4. Dokumayı bitiriyoruz

Son olarak son sırayı tamamladık, her şeyi kesip düzelttik ve kutu şablonunu çıkardık. Şimdi işi güzelce bitirmemiz gerekiyor. Bunu yapmak için, duvarları ördüğümüz yatay tüpleri, uzunluklarından sadece cm bırakarak basitçe keseriz ve uçları örgünün içine gizleriz (soldaki fotoğraf aşağıda).

Pekala, şimdi raflara geçelim. Kenarları biraz tutkalla bulaştırarak veya basit ama güzel bir kenar oluşturarak kolayca kesebilirsiniz:

  • İlk direği 90 derece bükün ve sağdaki bitişik direğin arkasına örün, ardından üçüncü direğin dışından dışarı doğru örün. Ve sonunda arkasına saklan ve yapıştır. Bir sonraki dik ve diğerleri ile tekrarlayın.

Adım 5. Vernikle yağlayın

Yaşasın! Sepet neredeyse hazır, sadece vernikle kaplamak için kalıyor. Bu eğitimde sprey akrilik cila kullanılır, ancak örgünüzün üzerinden bir fırça ile geçebilirsiniz.

  • İstenirse / gerekirse, vernik uygulanmadan önce sepet boyanabilir, ancak tüpleri dokuma başlamadan önce bile boyamak en iyisidir - bu şekilde kaplama daha kaliteli olacaktır. Su bazlı akrilik boyalar boyama için idealdir, kağıda yoğunluk verir ve çabuk kurur. Gazete tüplerini boyama hakkında daha fazla bilgi için Elena Tishchenko'nun bir sonraki video eğitimine bakın.

Adım 6 Kolları Takma

  1. Tokayı ve ucunu kemerden deliklerle kesin. Ardından kayışın orta kısmını iki eşit parçaya kesin. İşte almanız gerekenler.

  1. Ortaya çıkan bantların yanlış tarafında, iki şeridin her iki ucundaki 2 vidanın yerini işaretlemek için bir işaretleyici kullanın.

  1. Her işarette şeritlerde delikler açmak için elektrikli matkap, bız veya sadece bir çivi kullanın (toplamda 8 delik).

  1. Bandın ön tarafında, yapılan deliğe bir rondela yerleştirin, vidaları bir tornavidayla vidalayın.

  1. Ardından, kolları sepetin dışına takın. Her bir sabitleme vidası daha sonra bir sonraki sağ fotoğrafta gösterildiği gibi iki sıra dokuma arasına girmelidir. Ardından, sepetin içinden uç kapakları 8 vidanın her birine vidalayın.

Kağıt, hem çocukların yaratıcılığı hem de ciddi tasarım çalışmaları için kullanılan en erişilebilir ve çok yönlü malzemedir. Bir kağıt sepet, iç mekana ilginç bir ek, sevilen biri için hediye paketi veya çocuğunuzla kendi yaratıcılığınızı yapmak için bir bahane olabilir. Bu materyalde, kağıt sepetler yapmak için bir dizi orijinal fikir bulacaksınız.

MK'da basit bir kendin yap kağıt sepeti yapıyoruz

Bir çocuk bile böyle bir zanaatla başa çıkabilir ve en önemlisi, biraz zaman alacaktır. Çalışmak için kare bir kağıt veya kartona ihtiyacınız var. Kağıdın dışında güzel bir desen varsa iyidir.

İlk olarak, 9 küçük kareye (3x3) kare bir sayfa çizmeniz ve fotoğrafta gösterildiği gibi 4 kesim yapmanız gerekir:

İş parçasını orta çizgi boyunca iki zıt kare birbirine paralel duracak şekilde büküyoruz. Kalan yan duvarlar aynı açıda eğimli olacaktır.

Orta karelere yapıştırıcı sürüyoruz ve tüm yapıyı yapıştırıyoruz. Kalem için bir kağıt şeridi kesin ve yapıştırın. Zanaat hazır!

Kraft kağıt sepetler.

Kahverengi ambalaj kağıdı sepetleri hemen hemen her iç mekanda çok şık görünecek. Yapay çiçekler için bir stand veya küçük eşyaları saklamak için bir kap olarak kullanılabilirler.

Çalışmak için kahverengi kraft kağıdına, makasa, yapıştırıcıya ve banta, bir kartona (veya başka bir kalın kağıda) ihtiyacınız olacak.

İşin başında, 30 cm uzunluğunda dokuma için şeritler hazırlamanız gerekir. Bunu yapmak için 4 cm genişliğinde şeritler kesip uzunlamasına ikiye katlıyoruz. Bir sepet yaklaşık 50 şeride ihtiyaç duyar.

16 kağıt şerit seçiyoruz, 8 tanesini yatay, diğer 8 tanesini dikey olarak yerleştiriyoruz. Alttan dokumaya başlıyoruz, şeritleri birlikte geçiyoruz. Sonra şeritleri büküyoruz ve duvarları dokumaya devam ediyoruz.

Dikey şeritleri “çalışan” bir şeritle örüyoruz. Sonunda kalan uçları içe doğru büküp yapıştırıyoruz. Kare şeklinde bir sepet çıktı.

Yuvarlak bir sepet yapmak istiyorsanız, tabanın çemberinin kartondan veya çok kalın kağıttan kesilmesi gerekecektir. Tabanı örmek için 8 şerit alıyoruz, önce bunları çapraz olarak çiftler halinde katlıyoruz ve sonra bir merkezi olan bir yıldız şeklinde birleştiriyoruz. Yuvarlak tabanı yıldızın ortasına yapıştırın. Şeritleri büküyoruz ve bir daire içinde başka bir şeritle örmeye başlıyoruz. Sonunda, tabandan 2,5 cm şeritler bırakın, içe doğru bükün ve yapıştırın. Yuvarlak sepet hazır!

Yuvarlak sepetin başka bir versiyonu. Bunun için uygun boyutta bir karton daireye ve bir kraft kağıdına da ihtiyacınız olacak. Anında yapıştırıcı kullanarak, taban dairesine birbirinden eşit mesafede 12 şerit (5 mm genişliğinde) yapıştırın. Onları büküyoruz ve önceki örnekte olduğu gibi bir çalışma şeridi ile örmeye başlıyoruz. Sonunda 2,5 şerit yüksekliğinde boş bırakıyoruz, içe doğru çeviriyoruz ve yapıştırıyoruz.

Origami kağıt sepeti.

Çalışmak için sepet için kare bir kağıda ve kalem için bir şerit kağıda ihtiyacınız olacak. Origami sepetinin tabanını şemaya göre katlıyoruz:

Kalem için kağıt şeridini 4 kez büküp yapıştırıyoruz. Sepet hazır!

Hacimsel uygulama tekniğinde sepet.

Volumetrik aplike, çocuk sanatında popüler olan muhteşem ve ilginç bir tekniktir. Sepet yapmak için farklı renklerde 2 yaprak renkli kağıda, PVA yapıştırıcısına, makasa, cetvele ve kurşun kaleme ihtiyacınız olacak.

Zanaat üzerindeki çalışmaları adım adım analiz edelim. İlk olarak, her iki kağıdı da 0,5 cm genişliğinde ince uzun şeritler halinde kesin. İstenilen sepet boyutuna eşit bir dikdörtgen elde etmek için şeritleri birbirine sarıyoruz.

Dikdörtgene hafif eğimli bir şekil verilmelidir. Bunu yapmak için, dikdörtgenin iki tarafını hafifçe gerin - bu taraftaki şeritler arasındaki boşluk biraz genişlemelidir.

Gelecekteki sepetin boyutları ve şekli tamamen tatmin edilirse, şeritlerin derzlerini yapıştırmaya başlarız. Dikdörtgeni ters çeviriyoruz ve derzlere küçük damlacıklar halinde tutkal sürüyoruz, kurutuyoruz. Şeritlerin fazla uzunluğunu kestik, sepetten 1, cm geri çekildik, kuyrukları büktük ve yapıştırdık.

Kalan açık şeritler ortadan ikiye kesilir, koyu olanlar 3 parçaya bölünür. Onları sıkı demetler halinde büküyoruz ("variller"). Basit bir dikiş iğnesine sarabilir, uçlarını yapıştırabilirsiniz. Boşlukları, alternatif renklerle sepetin alt kenarı boyunca yapıştırıyoruz.

Sepeti çiçek aplikesine yapıştırın. İlk önce alt kenarı, ardından yan kenarları (ayrı ayrı) yapıştırırız, böylece üst kenar yüzeyden hafifçe uzaklaşır. Kağıt şeritlerin kalan "varilleri" ile, sepet sapını da değiştirerek yerleştirin.

Zanaat hazır. İsteğe bağlı olarak kelebek veya fiyonklu bir sepet ekleyebilirsiniz.

Makalenin konusuyla ilgili video

Yaratıcılık için yeni fikirler edinmek ve sepet yapımını daha detaylı incelemek isteyenler için. Bir dizi eğitim videosu hazırladık:

Hasır ürünler asla modası geçmeyecek. Güzel sepetler evinizi dekore etmenize ve sıraya koymanıza yardımcı olacaktır, çünkü içlerine her şeyi koyabilirsiniz. Yeni başlayanlar için kağıt sepetlerin nasıl örüleceğini öğrenmek istiyorsanız, bu makale onları yapmak için farklı tekniklerle üç ana sınıf sağlayacaktır.

Dokuma hakkında biraz

En eski iğne işi türlerinden biri dokumadır. Tüm dünyada yapılan kazılarda bu şekilde yapılmış ev eşyaları bulunmuştur. İnsanlar doğanın kendilerine verdiği malzemeleri kullanarak çeşitli sepetler, bardaklar ve mobilyalar yapmışlardır. Evlerin duvarları bile dallardan dokunmuş ve dayanıklılık için kil ile kaplanmıştır. Çocuklar için kendi elleriyle yapılan küçük oyuncakların kutsal bir anlamı vardı. İnsanlar, sahibini kötü ruhlardan ve hastalıklardan koruyan ruhunun bir parçasını ördü. Bu teknik için doğal malzeme alındı ​​- kamış, asma, rattan, mısır yaprakları. Zamanla, yeni malzemeler ortaya çıkmaya başladı ve dokuma değişti. Çok uzun zaman önce, kağıt dokuma asmanın yerini aldı. Malzemenin ucuzluğu ve iş için oldukça basit hazırlanması nedeniyle, bu dokuma türü evrensel olarak kabul görmüştür. Acemi bir usta bile kendi elleriyle bir kağıt sepeti oluşturabilir. Ve kesinlikle bunun için bir kullanım var.


küçük sepet

Küçük sepetler küçük şeyleri saklamak için kullanılabilir, evi temizlemeye yardımcı olurlar. Veya iç mekanı süsleyecek çiçeklerle küçük bir kompozisyon oluşturun.

Bir ana sınıf, bu tür el sanatları yaratmanıza yardımcı olacaktır. Bir sepet yapmak için ihtiyacınız olacak:

  • karton levha;
  • oluklu kağıt;
  • Pusula;
  • Makas;
  • Maçlar;
  • Tutkal tabancası.

Oluklu kağıdın avantajları ve dezavantajları vardır. Ana kalitesi plastisitedir, gerilmesi çok kolaydır. Ancak dezavantajı, zamanla kaybolmasıdır. Ayrıca, parlak kağıt, siz çalışırken parmaklarınızı doğru şekilde renklendirecektir. Bu nedenle özel bir krem ​​sürerek veya eldiven takarak ellerinizi korumaya özen gösterin.

İlk olarak, kağıdı yaklaşık iki santimetre genişliğinde uzun şeritler halinde kesin. Dikkatlice, yırtmamak için şeritleri parmaklarınızla bükün. İşlem iplik eğirmeye benzer.

Bu zanaatın alt kısmında karton, dokumanın yapıldığı yatak pimleri için kibrit kullanılır. 4 ve 5 cm yarıçaplı karton üzerine iki daire çizin, alt şablon hazır.

Geniş bir daire içinde kesin. Büyük ve küçük daireler arasındaki mesafede, önce 1 cm mesafede küçük delikler açarak kibritleri güçlendirmeniz funduszeue.infoş delikler açtıysanız, kibritleri ayrıca mukavemet için sıcak tutkal üzerine koyun. Bu şekilde ortaya çıkmalı.


Oluklu kağıttan hazırlanan "ipleri" bir düğüme bağlayın ve ilk kibrit direğine koyun. Sepeti örmeye başlayın, direkleri bir helezonla daire içine alın. Her türlü dokumayı kullanabilirsiniz.


Ürünü bitirmek için atkuyruklarını örgünün içine saklamanız gerekiyor. Bir kroşe kancası kullanın. İpliği üst sıralardan çekin, kesin ve bir tutkal tabancasıyla yapıştırın.

Kağıt çok ince olduğundan ve sıvı yapıştırıcıdan kolayca yayılacağından, bu iş için PVA tutkalı kullanmayın.

Kağıt iplikleri bir helezonla bükerek bir kalem yapın. At kuyruğunu içine gizleyin ve yapıştırın. Sepet hazır! Fotoğraftaki gibi çiçeklerle süsleyebilirsiniz.

kağıt şerit ürünü

Bu tür el sanatları yapma tekniği de oldukça basittir. Renkli ofis kağıdı kullanmak sizi bitmiş ürünü renklendirme sürecinden kurtaracaktır. En sevdiğiniz renkleri seçin ve yaratmaya başlayın.

Bir kağıt sepeti oluşturmak için şunları yapın:

  • Ofis ekipmanları için renkli kağıt;
  • Makas;
  • Kağıt tutacağı.

Bu zanaat, dama tahtası dokuma yöntemi kullanılarak yapılır. 2 cm genişliğinde kağıt şeritler hazırlayıfunduszeue.infoğiniz genişliğin altını elde etmek için ihtiyaç duyduğunuz kadar yatay şerit alın. Dama tahtası deseninde içlerine dikey şeritler örün. Nasıl yapılacağı fotoğrafta görülebilir.

Alt hazır olduğunda, kalan şeritleri yukarı kaldırmanız ve ilk dokuma şeridini güçlendirmeniz gerekir.

İstediğiniz ürün ölçüsünü alana kadar dama tahtası deseni ile dokumaya devam edin. Kalan at kuyruğunu içe doğru bükün ve tutkalla sabitleyin.

Sadece kolu takmak için kalır ve zanaat hazırdır.

Kağıt tüplerden

Kağıt tüplerden çeşitli ürünler dokumak çok heyecan verici bir aktivitedir. Ve birçok fayda sağlayacaktır. Sonuçta, bu basit malzemeden bir çiçek sepeti veya büyük bir çamaşır sepeti oluşturabilirsiniz. Sadece biraz pratik yapmanız yeterli ve kesinlikle başaracaksınız. Özellikle bu dokuma türü takım tasarımının ustaları tarafından tercih edilmiştir. Tatlı kompozisyonları süslemek için genellikle hasır kaplar gerekir. Mağazalardaki maliyetleri oldukça yüksektir, bu nedenle iğne kadınları onları kendileri örmeyi tercih eder. Böyle bir ürün nasıl örülür ve bu ana sınıf olacak.

İlk önce kağıt tüpler hazırlamanız gerekir. Onları gazete kağıdından yapmak en iyisidir. Video eğitiminde üretim ve renklendirme sürecini görebilirsiniz.

Kağıt asma sepeti yapmak için şunları yapın:

  • Oluklu mukavva;
  • Gazete tüpleri;
  • Mandallar;
  • Makas;
  • PVA tutkalı;
  • Öreceğiniz küçük bir kap (kase, bardak, kutu).

Gelecekteki sepetin altını kartondan kesin. Üzerindeki tüp raflarını tutkalla güçlendirin. Ayrıca, tüm dokuma işlemi fotoğrafta adım adım gösterilmektedir.









Kategoride popüler:

Danil Koretsky: Dövmeli cilt

Danil Koretsky: Dövmeli cilt

okuman
Aile hakkında dövme yazı

Aile hakkında dövme yazı

okuman
Skyrim'de taş ocağı taşı nereden bulunur Skyrim'de taş ocağı taşı nereden alınır

Skyrim'de taş ocağı taşı nerede bulunur Taş ocağı taşı nereden alınır

okuman
İzografları tahmin ettikten sonra nesnelerin isimlerini öğreneceksiniz.

İzografları tahmin ettikten sonra nesnelerin isimlerini öğreneceksiniz.

okuman

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası