intel core i3 inside özellikleri / Intel Core i3 - Vikipedi

Intel Core I3 Inside Özellikleri

intel core i3 inside özellikleri

Intel Core i3, Core i5, Core i7 ve Core i9 işlemcileri piyasadaki en çok tercih edilen işlemciler, ancak bazı insanlar kendi bilgisayarlarını toplayacakları zaman ya da yeni bir bilgisayar satın almak istediklerine bu üç işletim sistemi serisinden hangisini seçeceği konusunda kafa karışıklığı yaşıyor.

En son teknoloji, nesil Rocket Lake ve nesil Alder Lake işletim sistemi serisi şu anda mağazalarda iken biz de yeni alıcıların bu konudaki sorusunu yanıtlayalım istedik. Bu rehberde sizin için piyasadaki en son Intel işlemcileri hakkında tüm kafa karışıklığını gideriyoruz.

Core i3, i5, i7 ve i9 farkları

Eğer istediğiniz cevap düz ve basit ise, o zaman genel olarak konuşursak Core i7’ler Core i3’lerden daha iyi sonuçlar veren Core i5’lerden daha iyidir. Hayır, Core i7 yedi tane çekirdeğe sahip değildir ve Core i3’de üç çekirdeğe sahip değildir. Numaralar basitçe göreceli işlem güçlerinin bir göstergesidir. Göreceli işlem gücü seviyeleri, çekirdek sayıları, saat hızı (GHz olarak), önbellek boyutu ve ayrıca Turbo Boost ve Hyper-Threading gibi Intel teknolojilerini içeren bir dizi kritere dayanmaktadır.

Çekirdek işlemciler laptop ve masaüstü bilgisayarlar gibi hedef cihazlar için gruplandırılabilirler. Her biri kendine özgü özellik ve karakteristiklere sahiptir. Kafa karışıklığını önlemek için biz masaüstü varyantlarına odaklanacağız. Bununla beraber, 6. ve 7. nesil Core CPU’lara da odaklanmış olacağız. Henüz funduszeue.info işlemciler laptoplar için sunulduğu için şimdilik makalemizde funduszeue.info işlemcilerden ve çok özel örnekler vermek için daha eski nesil işlemcilerden de söz edilecektir. funduszeue.info işlemciler masaüstü için de yaygınlaşınca makalemizi güncelleyeceğiz.

Çekirdek sayıları

Daha fazla çekirdek ile daha fazla görev aynı anda sunulabilir. En az çekirdek, iki çekirdeğe sahip Core i3 CPU’larda bulunur. Şu anda tüm Core i3 işlemciler çift çekirdeklidir.

Halihazırda Core i5 işlemcileri iT dışında dört çekirdeklidir. Core iT çift çekirdeklidr ve Ghz standart saat hızına sahiptir. Aynı zamanda tüm Core i3 CPU’ların çift çekirdekli olduğunu hatırlatalım. Dahası, iT işlemci de Ghz’dır ve daha ucuzdur. Sanki i5’e göre daha mantıklı bir seçenek gibi görünüyor. 6. nesil i3 işlemciler çift çekirdeklidir, i5 ve i7 işlemciler ise dört çekirdeklidir.

Bu noktada, bir işlemcinin genel işlem gücünü hangi faktörlerin etkilediğine dair bilgi vermek istiyorum.

iT de Core iT ile aynı saat hızında çalışıyor ve ikisi de aynı sayıda çekirdeğe sahip olsa da Core iT Turbo Boost teknolojisi konusunda daha avantajlıdır.

Intel Turbo Boost

Intel Turbo Boost Teknolojisi, bir işlemcinin ihtiyaç duyulduğunda saat hızını dinamik olarak artırmasına olanak tanır. Turbo Boost’un herhangi bir zamanda saat hızını yükseltebileceği maksimum miktar, etkin çekirdek sayısına, tahmini akım tüketimine, tahmini güç tüketimine ve işlemci sıcaklığına bağlıdır.

Örneğin, Core iHQ’de izin verilen maksimum işlemci frekansı GHz’dir. Core i3 CPU’ların hiçbiri Turbo Boost teknolojisine sahip olmadığı için Core iHQ ihtiyaç duyulduğunda onları aşabilir. Çünkü Core i5 işlemciler Turbo Boost teknolojisne sahiptir ve hepsi de Core i3’leri geçebilir. Bu arada Turbo Boast teknolojisinin en son versiyonu funduszeue.info için sunulan Turbo Boost olduğunu da belirtmemizde fayda olacaktır.

Önbellek (Cache) boyutu

İşlemciler aynı verileri defalarca kullandıklarını fark ettiklerinde bu verileri önbellekte saklar. Önbellek aynı RAM gibidir, fakat daha hızlıdır, çünkü doğrudan CPU’nun içinde inşaa edilmişlerdir. Hem RAM hem de önbellek sık kullanılan veriler için muhafaza alanı sağlar. Onlar olmadan CPU sabit disk sürücüsünü devamlı okumak zorunda kalacaktı ve verileri sunması daha fazla vakir almasına neden olur.

Esasen önbellek RAM İle etkileşimi en aza indirdiği sırada RAM de sabit diskle etkileşimi en aza indirir. Açıkcası yüksek bir önbellek ile daha fazla veriye hızlı bir şekilde erişilebilir. Başta da söylediğimiz gibi kafa karışıklığı olmasın diye sadece masaüstü işlemcileri ele alıyoruz. Core i3 işlemciler 3MB ya da 4MB önbelleğe sahiptir. Core i5 işlemciler 4MB ya da 6MB önbelleğe sahiptir. Son olarak tüm Core i7 CPU’lar 8MB önbelleğe sahiptir. Bir i7 işlemcinin bir i5 işlemciden ve bir i5 işlemcinin bir i3 işlemciden daha iyi performans göstermesinin bir nedeni de budur.

Hyper-Threading

Kesin olarak söylemek gerekirse, aynı anda bir çekirdek tarafından yalnızca bir mantıksal işlemci çalıştırılabilir. Yani bir CPU çift çekirdekli olduğunda yalnızca iki mantıksal işlemci aynı anda işlem görebilir. Bununla birlikte, Intel’in Hyper-Threading olarak adlandırılan bir teknolojisi var. Bu teknoloji sayesinde tek bir işlemci ile birden fazla mantıksal işlemcinin çalışması sağlanıyor.

Örnek olarak, çift çekirdeğe sahip bir Core i3 çekirdek başına yalnızca iki mantıksal işlemciyi görevi görebilir. Başka bir deyişle, aynı anda toplam dört mantıksal işlemci çalışabilir. Core i5 işlemciler (iT dışında), Hyper-Threading teknolojisine sahip olmadıkları için aynı anda hizmet verebilecekleri mantıksal işlemci sayısı Core i3’ünküne eşittir.

Core i7 mi Core i9 mu?

Intel yeni nesil mimariye sahip yeni Core i9&#;u bir süre önce tanıttı. Peki Intel, i7&#;yi i9&#;a göre nasıl farklılaştırdı? Core i9&#;un i7&#;de sahip olmadığı özellikler nelerdir? Genel olarak konuşursak, i9&#;lar i7&#;lerden daha hızlı işlemcilerdir &#; daha fazla çekirdek, daha yüksek saat, daha fazla önbellek. En büyük fark Hyperthreading, yani her fiziksel çekirdek için iki işleme ipliği oluşturan özelliktir. i9 için yeni nesil Core işlemcilerde HyperThreading kısıtlandı. Önceki nesil işlemciler için, i7 Hyperthreading&#;e sahip sınıftı. Ancak Intel Core-X&#;in kendine özgü kuralları vardır. Burada genel duyarlılık aynı, ancak yukarıda belirtilen kurallar mevcut değil. i9, çekirdek sayısı ve önbelleği daha yüksek olan i7&#;den hala daha iyidir.

Core i9 Artıları: Daha yüksek çekirdek sayısı, Daha fazla L2 / L3 önbellek, En yüksek çekirdek hızları &#; genellikle yalnızca MHz, Hepsinde Hyperthreading var, En iyisi &#; çok iş parçacıklı ve / veya daha yüksek talepli uygulamalar, aşırı çoklu görev.

Sonuç – Intel Core i3, i5, i7, i9 – hangisi en iyidir?

Aynı saat hızına sahip olsalar bile Turbo Boost teknolojisine sahip oldukları için i5’ler i3’lerden daha iyidir, fakat i5’ler Hyper-Threading teknolojisine sahip olmadıkları için i3’lerle aynı sayıda mantıksal işlemciye hizmet verirler.

Core i7 işlemcilerin çok daha iyi olmalarının birçok nedeninden biri de buradan kaynaklanır. Sadece dört çekirdekli değildirler, aynı zamanda Hyper-Threading teknolojisini de desteklerler. Böylece aynı anda sekiz mantıksal işlemci ile hizmet görürler. 8MB önbellek ve Intel Turbo Boost teknolojisi ile birleştirdiğimizde Core i7’yi kardeşlerinden ayıran şeyin ne olduğunu göreceksiniz.

Sonuçta bilgisayarınızda aynı zamanda birçok şey yapıyorsanız, i5 ya da i7 almanız sizin için doğru seçenek olacaktır. Bununla birlikte PC’nizi sadece emaillere bakmak için, bankacılık yapmak için, haber okumak ya da müzik indirmek için kullanıyorsanız, i3 almak sizin için daha ekonomik olacaktır. Ancak eğer i9 alabilecek paranız varsa mutlaka i9 alın. Çünkü i9 hepsinden daha iyidir.

İşlemci Tavsiyeleri

Açıkçası benim kullandığım bilgisayarda Core iK işlemci bulunuyor. Bu işlemci Intel’in funduszeue.info i7 işlemcilerinin en çok performans gösterenlerinden en popüler olanıdır. En yüksek performans gösterip en çok kullanılan işlemcileri size önermek isterim.

Piyasadaki çoğu bilgisayarda kolaylıkla bulabileceğiniz için i7 olarak tavsiyem Core iK’dır. Umarız bu makale bir sonraki işlemci seçiminizde size bilgi verici olmuştur.

Litografi

Litografi, entegre devre üretmek için kullanılan yarı iletken teknolojisini belirtir ve yarı iletkende yerleşik olarak bulunan özelliklerin boyutunu belirten nanometre (nm) cinsinden ifade edilir.

Kullanım Koşulları

Kullanım koşulları, sistem kullanımı bağlamına bakarak elde edilen çevre ve işletim koşullarıdır.
SKU'ya özgü kullanım koşulları bilgisi için PRQ raporuna bakın.
Akım kullanım koşulları bilgisi için Intel UC sitesine (CNDA sitesi)* bakın.

Çekirdek sayısı

Çekirdekler, tek bir bilgi işlem bileşenindeki (yonga veya çip) bağımsız merkezi işlemci birimi sayısını belirten bir donanım terimidir.

İş Parçacığı Sayısı

İşlem Parçacığı ve işlem parçacığı işleme, tek bir CPU çekirdeğinden geçen veya bu çekirdekte işlenen basit düzenli talimatlar sırası için kullanılan yazılım terimidir.

İşlemci Temel Frekansı

İşlemci Taban Frekansı işlemci transistörlerinin açılıp kapandığı hızı tanımlar. İşlemci taban frekansı, TDP'nin tanımlandığı çalışma noktasıdır. Frekans Gigahertz (GHz) türünde veya saniye başına devir türünden hesaplanır.

Önbellek

CPU Önbelleği, işlemcide hızlı belleğin bulunduğu bölgedir. Intel® Akıllı Önbellek, tüm çekirdeklerin son seviye bellek erişimini dinamik olarak paylaşmasına olanak sağlayan bir teknolojidir.

Veri Yolu Hızı

Veri yolu, bilgisayar bileşenleri veya bilgisayarlar arasında veri aktarımı sağlayan bir altsistemdir. Veri yolu türleri şunlardır: CPU ile bellek denetleyici hub arasında veri taşıyan ön veri yolu (FSB); bilgisayarın anakartındaki Intel entegre bellek denetleyicisi ile Intel G/Ç denetleyici hub arasında noktadan noktaya bağlantı sağlayan doğrudan medya arabirimi (DMI); ve CPU ile entegre bellek denetleyicisi arasında noktadan noktaya bağlantı sağlayan Hızlı Yol Arabirimi (QPI).

TDP

Termal Tasarım Gücü (TDP), Intel tarafından belirlenen bir yüksek karmaşıklıklı iş yükü altında işlemcinin tüm aktif çekirdeklerle Taban Frekansında dağıttığı ortalama gücü watt türünden yansıtır. Termal çözüm gereklilikleri için Veri Tablosu'na bakın.

Piyasaya Çıktığı Tarih

Ürünün ilk kez tanıtıldığı tarih.

Yerleşik Seçenekler Mevcut

Yerleşik Seçenekler Mevcut, akıllı sistemler ve yerleşik sistemlere yönelik genişletilmiş satın alma olanağı sunan ürünleri belirtir. Ürün sertifikası ve uygulama kullanım koşulları Ürün Sürümü Kriterleri (PRQ) raporunda mevcuttur. Ayrıntılar için Intel temsilcinizle görüşün.

Maksimum Bellek Boyutu (bellek türüne bağlıdır)

Maksimum bellek boyutu, işlemci tarafından desteklenen maksimum bellek kapasitesini belirtir.

Bellek Türleri

Intel® işlemciler dört farklı tipte olabilir: Tek Kanallı, Çift Kanallı, Üç Kanallı ve Flex Mod.

Maks. Bellek Kanalı Sayısı

Bellek kanalı sayısı, gerçek uygulamalar için bant genişliğini gösterir.

Maksimum Bellek Bant Genişliği

Maksimum bellek bant genişliği, verilerin işlemci tarafından yarı iletken bellekten okunduğu ve belleğe kaydedildiği maksimum hızı (GB/sn cinsinden) belirtir.

ECC Bellek Desteği

Desteklenen ECC Belleği, Hata Düzeltme Kodu belleğine sağlanan işlemci desteğini gösterir. ECC belleği, sık ortaya çıkan dahili veri bozulmalarını algılayan ve düzelten bir sistem belleği türüdür. ECC belleğinin işlemci ve yonga seti tarafından birlikte desteklenmesi gerektiğini unutmayın.

İşlemci Grafikleri

İşlemci Grafikleri, işlemciye entegre edilen ve grafik, bilgi işlem, medya ve görüntü özellikleri sunan grafik işleme devresini belirtir. Intel® HD Grafikleri, Iris™ Grafikleri, Iris Plus Grafikleri ve Iris Pro Grafikleri gelişmiş medya dönüştürme olanağı, yüksek kare hızları ve 4K Ultra HD (UHD) video sağlar. Daha fazla bilgi için Intel® Grafik Teknolojisi sayfasını ziyaret edin.

Grafik Taban Frekansı

Grafik taban frekansı, nominal/garanti edilen grafik oluşturma hızını MHz cinsinden belirtir.

Grafik Maksimum Dinamik Frekansı

Grafik maksimum dinamik frekansı, Dinamik Frekans özellikli Intel® HD Grafikleri kullanarak desteklenebilen fırsatçı grafik oluşturma hızını MHz cinsinden belirtir.

Intel® Quick Sync Video

Intel® Quick Sync Video teknolojisi, taşınabilir ortam oynatıcıları, çevrimiçi paylaşım ve video oluşturma ve düzenleme için hızlı video dönüştürebilmeyi sağlar.

Intel® InTru™ 3D Teknolojisi

Intel® InTru™ 3D Teknolojisi, HDMI* üzerinden tam p çözünürlük ve yüksek kaliteli ses ile stereoskopik 3B Blu-ray* oynatma sunar.

Intel® Flexible Display Interface (Intel® FDI)

Intel® Flexible Display Interface, birbirinden bağımsız olarak denetlenen iki entegre grafik kanalının görüntülenmesi için yenilikçi bir yöntem sağlar.

Intel® Net Video HD Teknolojisi

Intel® Net Video HD Teknolojisi, önceki Intel® Net Video Teknolojisi gibi, video oynatmayı geliştiren, daha temiz ve keskin görüntüler sunan, daha doğal, düzgün ve canlı renklerle beraber net ve sabit video yakalama sağlayan dahili işlemci grafiklerine entegre edilen bir görüntü çözme ve işlem teknolojisi paketidir. Intel® Net Video HD Teknolojisi daha zengin renk deneyimi ve daha gerçekçi ten rengi tonları için video kalite geliştirmeleri ekler.

PCI Express Değişiklik Sürümü

PCI Express Değişiklik Sürümü, işlemci tarafından desteklenen sürümdür. Çevre Birimi Bileşeni Bağlantısı Express (PCIe), donanım cihazlarının bilgisayara bağlanmasına yönelik yüksek hızlı bir bilgisayar genişletme veri yolu standardıdır. Farklı PCI Express sürümleri, farklı veri hızlarını destekler.

PCI Express Yapılandırmaları

PCI Express (PCIe) Konfigürasyonları, PCH PCIe hatlarıyla PCIe cihazlarını birbirine bağlamak için kullanılabilen mevcut PCIe hat kombinasyonlarını belirtir.

Desteklenen Soketler

Soket, işlemci ile anakart arasında mekanik ve elektriksel bağlantı sağlayan bileşendir.

Termal Çözüm Özelliği

Bu SKU'nun düzgün çalışması için Intel Reference Heat Sink özelliği.

TCASE

Kasa Sıcaklığı, işlemci Entegre Soğutucusu'nda (IHS) izin verilen maksimum sıcaklıktır.

Intel® Turbo Boost Teknolojisi

Termal ve güç paylarından yararlanarak işlemci frekansını dinamik bir şekilde artıran Intel® Turbo Boost Teknolojisi, ihtiyaç duyduğunuzda hızı artırır, ihtiyaç duymadığınız durumlarda ise enerji tasarrufu sağlar.

Intel® Hyper-Threading Teknolojisi

Intel® Hyper-Threading Technology her fiziksel çekirdek için iki işlem parçacığı sağlar. Daha fazla iş parçacığına bölünen uygulamalar aynı anda daha fazla iş yaparak görevlerini daha kısa sürede tamamlar.

Intel® 64

Intel® 64 mimarisi, destekleyen yazılımlarla bir arada kullanıldığında sunucu, iş istasyonu, masaüstü ve mobil bilgisayar platformlarında 64 bit bilgi işlem özelliği sunar.¹ Intel 64 mimarisi sistemlerin 4 GB'tan fazla sanal ve fiziksel belleği adreslemesine olanak sağlayarak performansı artırır.

Yönerge Seti

Yönerge seti, mikro işlemcinin anlayabileceği ve yerine getirebileceği temel komut ve yönergelerdir. Gösterilen değer, bu işlemcinin Intel’in hangi yönerge setiyle uyumlu olduğunu belirtir.

Yönerge Seti Uzantıları

Yönerge Seti Uzantıları, birden fazla veri nesnesinde aynı işlemler uygulandığında performansın artmasını sağlayabilen ek talimatlardır. SSE (Yayın SIMD Uzantıları) ve AVX (Gelişmiş Vektör Uzantıları), bu talimatlar arasında yer alır.

Intel® My WiFi Teknolojisi

Intel® My WiFi Teknolojisi, bir Ultrabook™ ya da dizüstü bilgisayarın yazıcı veya müzik seti gibi WiFi özellikli cihazlara kablosuz olarak bağlanmasını sağlar.

Boşta Bekleme Durumları

Boşta Bekleme Durumları (C Durumları), işlemci boştayken güç tasarrufu sağlamak için kullanılır. C0, CPU'nun iş yapmakta olduğunu gösteren çalışma durumudur. C1 ilk boşta durumu, C2 ise ikinci boşta durumudur. Gerçekleştirilen güç tasarrufu işlemlerinin sayısı arttıkça, C durumları da sayısal olarak yükselir.

Gelişmiş Intel SpeedStep® Teknolojisi

Gelişmiş Intel SpeedStep® Teknolojisi, yüksek performans sunan ve mobil sistemlerin güç tasarrufu ihtiyaçlarını karşılayan ileri bir teknolojidir. Geleneksel Intel SpeedStep® Teknolojisi, işlemcinin yüküne bağlı olarak gerilim ile frekansı koordinasyonlu bir şekilde arttırıp azaltır. Geliştirilmiş Intel SpeedStep® Teknolojisi ise, Gerilim ve Frekans Değişiklikleri arasında Ayrım ve Saat Bölümleme ve Kurtarma gibi tasarım stratejileri kullanarak bu mimariyi daha ileri bir düzeye taşır.

Termal İzleme Teknolojileri

Termal İzleme Teknolojileri, sunduğu pek çok termal yönetim özelliği sayesinde işlemci grubunu ve sistemi termal arızalara karşı korur. Aynı çipte bulunan Dijital Termal Sensör (DTS), çekirdeğin sıcaklığını algılar ve termal yönetim özellikleri gerektiğinde sistemin güç tüketimini, dolayısıyla da sıcaklığı düşürerek normal çalışma sınırları içinde kalmasını sağlar.

Intel® DoğrulamaTeknolojisi

Intel® Doğrulama Teknolojisi, çevrimiçi müşteri ve işletme verilerinize erişimi tehditlerden ve dolandırıcılıktan korumak için basit, müdahaleye karşı dayanıklı bir yöntem sağlayan dahili güvenlik teknolojisidir. Intel® Doğrulama Teknolojisi, benzersiz kullanıcı bilgisayarlarından web sitelerine, finans kurumlarına ve ağ hizmetlerine erişimde donanım tabanlı kanıt sağlayarak kötü amaçlı oturum açma girişimi olmadığını doğrular. Intel® Doğrulama Teknolojisi, web siteleri ve işletme oturum açma bilgilerinizi korumak için iki katmanlı kimlik doğrulama çözümlerinde en önemli bileşenlerden biri olabilir.

Intel® AES Yeni Yönergeleri

Intel® AES Yeni Yönergeleri (Intel® AES-NI), verilerin hızlı ve güvenli bir şekilde şifrelenmesini ve şifrelerinin çözülmesini sağlayan bir dizi yönergeden oluşur. AES-NI, kapsamlı şifreleme/şifre çözme, kimlik doğrulama, rastgele sayı üretme ve kimlik doğrulamalı şifreleme gibi çeşitli kriptografik uygulamalar açısından son derece önemlidir.

Secure Key

Intel® Secure Key, şifreleme algoritmalarını güçlendirmek için tamamen rastgele sayılar üreten bir rastgele dijital rakam üretecinden oluşur.

Intel® Trusted Execution Teknolojisi

Daha güvenli bir bilgi işlem ortamı sağlayan Intel® Trusted Execution Teknolojisi, Intel® işlemciler ve yonga setlerinde kullanılan esnek donanım uzantılarından oluşur ve dijital ofis platformunu ölçülebilen başlatma ve korumalı çalıştırma gibi güvenlik özellikleriyle daha iyi hale getirir. Bu teknoloji, her uygulamanın sistemdeki diğer tüm yazılımlardan korunarak kendine ait bir alanda çalışabileceği bir ortam sağlar.

Execute Disable Bit

Execute Disable Bit, virüslere ve kötü amaçlı kod saldırılarına maruz kalma riskini azaltan ve zararlı yazılımların sunucu veya ağda çalışıp yayılmasını engelleyen, donanım tabanlı bir güvenlik özelliğidir.

Hırsızlık Önleyici Teknoloji

Intel® Hırsızlık Önleyici Teknoloji, dizüstü bilgisayarınızın çalınması veya kaybolması gibi durumlarda cihazınızı güvenli ve emniyetli tutmanızı sağlar. Intel® Hırsızlık Önleyici Teknoloji'nin kullanılabilmesi için Intel® Hırsızlık Önleyici Teknoloji hizmetleri sunan bir servis sağlayıcısından servis aboneliği alınması gereklidir.

Intel® Sanallaştırma Teknolojisi

Intel® Sanallaştırma Teknolojisi (VT-x), tek bir donanım platformunun birden fazla “sanal” platform olarak çalışmasını sağlar. Bilgi işlem aktivitelerini parçalara ayırarak çalışma zamanı kaybını sınırlar, üretkenliği korur ve yönetilebilirliği iyileştirir.

Intel® Yönlendirilen G/Ç İçin Sanallaştırma Teknolojisi

Yönlendirmeli G/Ç için Intel® Sanallaştırma Teknolojisi, IA (VT-x) ve Itanium® işlemci (VT-i) sanallaştırması için sunulan mevcut desteğin devamı niteliğindedir ve G/Ç cihazlarının sanallaştırılmasında yeni bir destek sağlar. Intel VT-d, son kullanıcıların sistemlerinin güvenlik ve güvenilirlik düzeyini arttırmalarına, ayrıca sanal ortamlarda G/Ç cihazlarından daha yüksek performans elde etmelerine yardımcı olur.

Genişletilmiş Sayfa Tabloları ile Intel® VT-x

İkinci Düzey Adres Çevirme (SLAT) olarak da bilinen Genişletilmiş Disk Belleği Tabloları içeren Intel® VT-x, belleğin yoğun olarak kullanıldığı sanallaştırılmış uygulamalarda hız sağlar. Intel® Sanallaştırma Teknolojisi platformlarındaki Genişletilmiş Disk Belleği Tabloları, genel bellek ve güç giderlerini azaltır ve sanallaştırılmış platformlarda disk belleği yönetiminin donanım optimizasyonuyla pil ömrünü uzatır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası