jandarma kimlik bildirim / Kimlik Bildirimi Sistemi Nedir? Kimlik Bildirimi Nasıl Yapılır? - idenfit

Jandarma Kimlik Bildirim

jandarma kimlik bildirim

Identity Notification Law No.

Identity Notification Law No.

NOTIFICATION AND NOTIFICATION NOTICE

Foreign nationals or T.C. from all websites belonging to Y.T.M funduszeue.infoŞfunduszeue.info funduszeue.infoŞTİ. the owner of the property, who rented the property for the short term holiday rental, or the owner of the house where we have served as a brokerage house, and rented the property …………………………………………. Pursuant to the Identity Notification Law No. to the named person, by applying to the nearest police station or Gendarmerie Stations at the address where accommodation is provided, receiving a password via KBS (Accommodating notification system); However, if they do not receive it, in accordance with the Law on Identity Notification numbered ;

Article 3 = Additional Article 1 indicates that an administrative fine has been communicated;

All facility officials who publish their accommodation and accommodation certificate on our site are deemed to have accepted.

“All kinds of private or official accommodation facilities listed in Article 2 of the Law have to keep all their records on the computer day by day, by connecting to the computer terminals of the general law enforcement officers, and informing the general law enforcement officers instantly. "For those who are not affiliated to the terminals of the general law enforcement agencies, ten thousand Turkish Lira administrative fines are imposed by the administrative authorities. According to this article, administrative fines are paid within one month from the notification.

"OPERATING LICENSES ARE CANCELED IN THE EVERYTHING OF THE ACT."

Law No. Annex-1 Article - Local Property Supervisor - TL - TL

"To those who do not send instant data or keep a false record by connecting to the computer terminals of the General Law Enforcement Force."

"OPERATING LICENSES ARE CANCELED IN THE EVERYTHING OF THE ACT."

Law No. Annex-1 Article - Local Property Supervisor - TL - TL

Kimlik Bildirimi Sistemi Nedir? Kimlik Bildirimi Nasıl Yapılır?

Kimlik bildirimi sistemi, işyerlerinin çalışan kimliklerini tespit ettiği ve kolluk kuvvetlerine bildirdiği sistemdir. Sayılı Kimlik Bildirme Kanunu hükümlerine göre; işyerindeki sorumlu işletici, çalışan kimlik bildirimini üç gün içerisinde kimlik bildirme belgesi ile yapması zorunludur. Kimlik bildirimleri mahalli kolluk kuvvetlerine verilmeden önce, mahalle veya köy muhtarlığına onaylatılmalıdır. 

İşverenlerin çalışanlarıyla ilgili kimlik bildirme yükümlülüğü, yeni bir çalışanın işe girişiyle başlar. Aynı zamanda çalışan işten ayrılırken de kimlik bildirimi yükümlülüğü söz konusudur. Kimlik bildirimi sistemi nedir, çalışan kimlik bildiriminde online dönem ne zaman başladı, çalışan kimlik bildirimi nasıl yapılır, kimlik bildirimi yapılmamasının cezası var mıdır? sorularının cevaplarını sizler için derledik.

Kimlik Bildirimi Sistemi Nedir?

Kimlik bildirimi sistemi, Sayılı Kimlik Bildirme Kanunu kapsamında kolluk kuvvetlerinin sorumluluk sahası içerisinde yer alan tesis ve işletmelerin personel ve konaklayan bilgilerini bildirmelerini sağlayan uygulamadır. Pandeminin akabinde sistemin, 6 Mart tarihinde yayınlanan sayılı kanun ile online ortama taşınması hüküm altına alınmıştır. Bu tarih itibariyle kimlik bildirimi sistemi tüm Türkiye’de elektronik ortamda uygulanmaya başlanmıştır.

Çalışan Kimlik Bildiriminde Online Dönem

Kimlik Bildirim Sistemi projesi önceden yalnızca konaklama işyerleri tarafından kullanılırken, bu değişiklikle birlikte Emniyet Genel Müdürlüğü projeyi tüm ülke genelinde kullanıma açmıştır. 25 Mart tarihinde Sayılı Kimlik Bildirme Kanunu 6. maddesinde aşağıdaki değişiklik yapılmıştır:

“Bu bildirimler sorumlu işleticiler tarafından, yukarıda belirtilen süre içerisinde genel kolluk kuvvetlerine elektronik ortamda da yapılabilir. Bildirimlerin elektronik ortamda yapılması durumunda üçüncü fıkra hükmü uygulanmaz. Bu fıkra kapsamında elektronik ortamda yapılan bildirimler, genel kolluk tarafından köy ve mahalle muhtarları ile paylaşılır”

Çalışan kimlik bildiriminde bulunmak isteyen işyerleri öncelikle çalışanların tümünün verilerini sisteme aktarır. Ardından ise işe giren veya çıkanların çevrimiçi olarak süreleri dahilinde sisteme bildirimlerini yapabilirler. 

Çalışan Kimlik Bildirimi Nasıl Yapılır?

Çalışan kimlik bildirimi, işyerine yeni başlayan her çalışan için yapılması gerekli olan bir bildirimdir. Bildirim için öncelikli olarak iki belgenin doldurulması gerekiyor; İşletici Kimlik Bildirme Belgesi ve Çalışan Kimlik Bildirme Belgesi. Bu iki belge doldurulduktan sonra işletmenin bulunduğu yer mahalle muhtarlığına onaylatılıp en yakın polis merkezine bildirilmelidir.

İşletme kolluk sahası olarak jandarma bölgesinde yer alıyorsa bildirim işletmenin bağlı bulunduğu jandarma komutanlığına yapılmalıdır. Ayrıca çalışana ait kimlik bildirim belgesinin bir nüshası çalışan özlük dosyasında saklanmalıdır. Aynı şekilde çalışan işten ayrılırken de çalışan kimlik bildirme belgesi belirtilen süreler dahilinde yetkili kolluk birimlerine iletilmelidir.

Çalışan kimlik bildiriminin elektronik ortama da geçilmesiyle birlikte kimlik bildirimi sistemi kullanımı için işverenlerin aşağıda yer alan gerekli evrakları toplayıp bağlı bulundukları kolluk kuvvetlerine müracaat etmeleri gerekir.

Gerçek KişilerTüzel Kişiler
İşyeri açma çalıştırma belgesi (Ruhsat)İşyeri açma çalıştırma belgesi (Ruhsat)
Vergi levhasıVergi levhası
Nüfus cüzdan fotokopisiNüfus cüzdan fotokopisi
Sistem kullanıcısı kayıt formu Sistem kullanıcısı kayıt formu 
DilekçeDilekçe
Sorumlu işletici bildirme belgesiSorumlu işletici bildirme belgesi
&#;İmza sirküleri

Kimlik bildirimi sistemi için gerekli evraklarla birlikte başvuru yapan işverenlerin bildirmiş oldukları e-posta adreslerine sisteme giriş için şifreleri gelir. Çalışan kimlik bildirimi işlemleri için işverenler funduszeue.info adresine girerek işe başlayan çalışanların veya işten ayrılan çalışanların bildirimini gerçekleştirebilir. 

Çalışan Kimlik Bildirimi Yapılmamasının Cezası Var Mı?

Sayılı Kimlik Bildirme Kanunu’na göre çalışan kimlik bildirimi yapılmaması durumunda cezai yaptırım uygulanır. Kanunun 6. maddesi yükümlülüklerine aykırı hareket edenler idari para cezası ile cezalandırılır. yılı itibariyle idari para cezası, çalışan kimlik bildirimlerini yapmayan Sayılı Kimlik Bildirme Kanunu 2. maddesinde sayılan otel, motel gibi işyerleri için TL, diğer işyerleri için ise 56 TL’dir.

sayılı Kimlik Bildirme Kanunu kapsamında işyerleri, çalışanlarının kimliklerini tespit etmek ve kolluk kuvvetlerine bildirmek zorundadır.  Bu bildirimi, iş yerinin sorumlu işleticisi,  Kimlik Bildirme Belgesi doldurarak üç gün içerisinde yapmalıdır. Kanunun altıncı maddesinde bu yükümlülük belirtilmiştir.

“Madde 6 – Şehir, kasaba ve köy sınırları içindeki;

a) (Mülga: 25/4/ – /71 md.)

b) Bu Kanunun ikinci maddesinde sayılanlar dışında kalan her çeşit ticaret ve sanat amacı

güden iş yerlerinde çalışanlar ve buralarda her türlü barındırmalar için iş yerlerinin sorumlu işleticisi;

c) Öğrenci yurtları ve benzeri yerlerde çalışanlar ile bu yerlerde kalmakta olan öğrenciler

için o yerin sorumlu işleticisi; tarafından örneğine uygun kimlik belgesi doldurularak

üç gün içinde genel kolluk örgütüne verilmesi zorunludur.

Konutun değiştirilmesi veya (b) ve (c) bentlerinde sayılan konut, iş yeri ve yurtlarda

çalışmakta veya barınmakta olanların ayrılmaları halinde de, yukarıdaki şekil ve süre içinde

bildirim belgesi gereklidir.

Kimlik bildirimleri, mahalli kolluk örgütüne verilmeden evvel mahalle veya köy muhtarına onaylatılır.”

 Yönetmeliğin sekizinci maddesinde de  kanunla belirlenen yükümlülük tekrarlanmış ve iş yeri sorumlu işleticisinin, sürekli veya geçici çalıştırılan kimselerin kimliklerini, Yönetmelik ekinde bulunan ÇALIŞANLARA AİT KİMLİK BİLDİRME BELGESİ (Form: 2) den iki örnek düzenlenerek en yakın genel kolluk örgütüne bildirmesi gerektiği belirtilmiştir.

Kimlik Bildirme Kanununun Uygulanması Hakkında Yönetmelik, 3. Maddesine göre, en yakın yetkili genel kolluk örgütü, tesis, iş yeri veya konutun bulunduğu yerin sürekli olarak genel güvenliğini sağlayan polis veya jandarma karakollarını   ifade etmektedir.

Üç günlük sürenin başlama ve bitişi de yine aynı yönetmeliğin 4. Maddesinde “Üç gün deyimi; işe başlama veya geliş veya ayrılmanın vuku bulduğu saatten itibaren işlemeye başlayan 72 saatlik,
süreyi kapsar.”
 Şeklinde belirtilmiştir.

Bu çerçevede, ÇALIŞANLARA AİT KİMLİK BİLDİRME BELGESİ (Form: 2)kullanılmak suretiyle çalışanların en yakın polis veya jandarma karakoluna bildirilmesi gerekmektedir.

İşe başlama aşamasında genel kolluk örgütüne verilmiş olan Çalışanlara Ait Kimlik Bildirme Belgesi’nin (Form: 2) imzalı bir örneği işyerleri tarafından saklanacaktır. 

Çalışanın işten ayrılması durumunda ise, belgenin ayrılışla ilgili bölümlerinin (ayrılış tarihi ve imza) doldurularak, belgelerin verilmesindeki sürelere uyulmak suretiyle yetkili genel kolluk örgütüne tekrar bildirimde bulunulması gerekmektedir. 

İşyerleri, kendilerinde kalan belge örneklerini kolluk örgütünden alacakları kısımla birlikte üç yıl süre ile saklayacaktır. 

sayılı Kanunun maddesi,  funduszeue.infoeki yükümlülüklere aykırı hareket edenlerin idari para cezası ile cezalandırılacağını belirtmektedir. İdari para cezası, itibariyle Otel, motel gibi sayılı Kanunun funduszeue.infoinde sayılan işyerleri için TL, diğer işyerleri için 56 Türk Lirası’dır.

Kabahatler Kanunu’nun maddesi soruşturma zamanaşımı süresini belirtmekte ve kabahate ilişkin tanımdaki fiilin işlenmesiyle veya neticenin gerçekleşmesiyle işlemeye başlayacağını ve idari para cezası tutarına göre üç, dört veya beş yıl olacağını belirtir.

“MADDE 20.- (1) Soruşturma zamanaşımının dolması halinde kabahatten dolayı kişi hakkında idari para cezasına karar verilemez.

(Değişik 2. fıkra: - / m) (2) Soruşturma zamanaşımı süresi;

a) Yüzbin Türk Lirası veya daha fazla idari para cezasını gerektiren kabahatlerde beş,

b) Ellibin Türk Lirası veya daha fazla idari para cezasını gerektiren kabahatlerde dört,

c) Ellibin Türk Lirasından az idari para cezasını gerektiren kabahatlerde üç,

yıldır. ……………….

(4) Zamanaşımı süresi, kabahate ilişkin tanımdaki fiilin işlenmesiyle veya neticenin gerçekleşmesiyle işlemeye başlar.”

Sonuç olarak Kimlik Bildirme Kanunu ve ilgili yönetmelik gereğince işyerleri, çalışanların kimliklerini işe başlama tarihinden itibaren üç gün içerisinde kolluk kuvvetlerine bildirmesi kağıt veya elektronik ortamda yapılması gerekmektedir. Bu bildirimi yapmamanın cezası 35 Türk Lirasıdır. Kabahatler Kanunu gereğince soruşturma zamanaşımı süresi 3 yıldır. İdari para cezasına muhatap olmamak, gerekse SGK tarafından kayıt dışı istihdamla mücadele için bu kayıtların kullanıldığı gözetilerek bildirimde bulunulması, bildirim formuna işe başlama tarihinin işyeri kayıtlarına uygun olmasına dikkat edilmesi gerekmektedir.

 

 

YıllarYENİDEN DEĞERLEME  ORANI / MADDE / MADDE
020,00 &#; &#;
1220,00 &#; &#;
2,222,00 &#; &#;
7,723,00 &#; &#;
10,2625,00 &#; &#;
7,826,00 &#; &#;
3,9327,00 &#; &#;
10,1129,00 &#; &#;
5,5830,00 &#; &#;
3,8331,00 &#; &#;
14,4735,00 &#; &#;
23,7343,00 &#; &#;
22,5852,00 &#; &#;
9,1156,00 &#; &#;

 

Not: Kabahatler Kanunu 17/7. maddesi uyarınca yapılan yeniden değerleme hesabında bir Türk Lirasının küsuru dikkate alınmamıştır.

ÇALIŞAN FORMUNA ULAŞMAK İÇİN BURAYI TIKLAYINIZ.

funduszeue.info GÜLBENK 

 



nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası