işe giriş sağlık raporu aile hekimi / Aile Hekiminden (Sağlık Ocağı) Sağlık Raporu | funduszeue.info

Işe Giriş Sağlık Raporu Aile Hekimi

işe giriş sağlık raporu aile hekimi

İşe giriş sağlık raporu işe yeni gireceklerden işverenler tarafından istenen belgeler arasında yer almakta. Özellikle tehlikeli ve ya çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri ile sağlık ve ya yiyecek içecek sektöründe faaliyet gösteren işletmelerde işe giriş raporu olmazsa olmaz belgelerden birisidir. Bu rapor sadece işe girerken değil sonrasında da 6 ay ya da 1 yıllık periyotlarda çalışanlardan yine istenebilmekte. Bu yazımızda işe girmek için sağlık raporunu nasıl ve nereden alabileceğiniz konusunda merak ettiğiniz tüm sorularınızın cevabını bulabilirsiniz.

İşe giriş sağlık raporu nedir ?

Sağlık raporu isminden de anlaşılacağı üzere kişinin çalışabilecek durumda olduğunu ve çalışmaya herhangi bir engeli olmadığını gösteren bir belgedir. Herhangi bir rahatsızlığı ve kronik hastalığı olmayanlara tek doktor tarafından verilebilirken kronik hastalığı ve ya tedavi edilemeyen hastalığı olanlara 3 doktor imzası ile verilebilmekte.

Bazı okurlarımız sağlık raporunu heyet raporu ile karıştırabilmekte. Eğer engelli maaşı, vergi indirimi, bakıcı maaşı v.s. için engel oranınızı gösterir heyet raporuna ihtiyacınız varsa hemen 3 doktorlu heyet raporu nasıl alınır sayfamızı ziyaret etmenizi öneririz. Yazımızın devamında işe giriş raporu hakkında bilgi verilecektir.

Sağlık raporu nasıl alınır ?

Rapor almak oldukça kolaydır. Eğer işyeriniz aile hekimi yani sağlık ocağından alacağınız işe giriş raporunu kabul ediyorsa kimliğiniz ile aile hekiminize başvuru yeterli olacaktır. Aile hekimi basit bir muayenenin ardından şayet kronik bir hastalığınız da yoksa raporu düzenleyerek hemen verebilecektir.

İşyeri aile hekimi raporunu kabul etmiyorsa zaten sizi rapor almanız gereken yere yönlendirecektir. Genelde kimlik rapor çıkartmak için yeterli olmaktadır. Başkaca bir belge temin etmeniz gerekmiyor.

İşe giriş sağlık raporu için gerekli belgeler nelerdir ?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi bazı istisnai durumlar haricinde kimlik rapor almak için yeterli olmaktadır. Kimliğiniz ile beraber aile hekiminize ya da işyerinizin yönlendirmiş olduğu sağlık hizmet sunucusuna başvurarak raporunuzu çıkartabilirsiniz.

Devlet hastanesinden sağlık raporu nasıl alınır ?

Yapmanız gereken doktorunuzdan randevu almak ve randevu gününde doktora başvuru yapmak. Randevu almadan önce işe giriş için hangi doktora başvurmanız gerektiği hakkında hastaneden ön bilgi alabilirsiniz. Randevu gününde doktor muayenenin ardından bir sıkıntı yoksa raporu düzenler. Eğer bir sıkıntı varsa bazı tahlil ve tetkikleri isteyerek sonrasında rapor verebilir. Başvuru için kimlik yeterlidir. Ayrıca evrak almanız gerekmiyor.

İş için sağlık raporu nereden alınır

Peki işe giriş sağlık raporunereden alınır ? İşyerinde çalışan sayısı 50&#;den fazla ise işe giriş raporu ile sonraki periyodik muayeneler yetkili İşyeri Hekimi tarafından yapılmakta. Eğer işyerindeki çalışan sayısı 50&#;den  az ise işe giriş sağlık raporu devlet hastanesinden ya da aile hekiminden alınması gerekmektedir.

Aile hekimi sağlık raporu verir mi ?

Yukarıda bahsettiğimiz gibi en kolay rapor çıkarabileceğiniz yani alabileceğiniz yer aile hekiminizdir. Tabi işyerinizin de bunu kabul etmesi gerekiyor. Eğer işyeriniz aile hekiminden yani sağlık ocağından almış olduğunuz işe giriş raporunu kabul ediyorsa aile hekiminizden alabilirsiniz.

İşe giriş sağlık raporu alınacak merkezlerin listesi

Sayılı Kanunun maddesinde işe giriş raporu hakkında bilgi verilmiştir. Verilen bu bilgiye göre işyerinde çalışan sayısı 50&#;den fazla ise sağlık raporunun işyeri hekimi tarafından verilmesi zorunludur. Çalışan sayısı 50&#;den az ise tüm aile hekimliklerinden ya da devlet hastanelerinden rapor alınabilmekte.

İş için sağlık raporu veren hastaneler hangileri ?

Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu&#;nun 15&#;inci maddesinde işe giriş raporlarının yalnızca sağlık ocakları ile devlet hastanelerinden alınabileceği belirtilmekte. Dolayısıyla tüm devlet hastanelerinden raporu alabilirsiniz. Özel hastaneler işe giriş raporu verme konusunda yetkili değiller.

Ücretsiz sağlık raporu veren hastaneler hangileri ?

Aile hekimliklerinde sigortanız olsa da olmasa da raporu ücretsiz alabilirsiniz. Devlet hastanelerinde rapor çıkartmak için güvencenizin olması gerekiyor. Sigortanız varsa ücretsiz alabilirsiniz. Eğer güvence yoksa muayene ücretini ödemeniz şartı ile raporu alabilirsiniz.

İşe giriş sağlık raporu e-devletten alınabilir mi ?

Rapor için başvurunun bizzat başvuruların aile hekimi ya da diğer anlaşmalı hastanelerden birisine yapılması gerekmektedir. E-devletten başvuru ya da rapor alma işlemleri gerçekleştirilememektedir.

İşe giriş sağlık raporu randevu nasıl alınır ?

Özellikle Covid pandemisi ile birlikte hem aile hekimlikleri ham de devlet üniversiteleri ya da üniversite hastaneleri artık randevusuz hasta kabulü yapmamakta. Randevuları Sağlık Bakanlığı MHRS sisteminden online olarak ya da numaralı telefonu arayarak alabilirsiniz. Hastane randevusu almabaşlıklı sayfamızı ziyaret ederek nasıl randevu alabileceğiniz hakkında bilgi bulabilirsiniz.

İş için sağlık raporu zorunlu mu ?

Evet zorunlu. Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereği işe yeni başlayacak çalışanlar ile işyerinin durumuna göre belli periyotlarda sağlık raporu alınarak işçinin özlük dosyasında mevcut edilmesi zorunludur.

İşe giriş sağlık raporu ücreti ?

Aile hekimlikleri, sağlık ocaklarından alınacak raporlar herhangi bir güvenceniz olmasa bile ücretsizdir. Devlet hastanelerinde sigortalı olarak raporu ücretsiz alabilirsiniz. Sadece muayene bedeli yansır. Eğer aktif sosyal güvenceniz yoksa sigortasız muayene bedeli ödemeniz gerekiyor hastaneye.

Devlet hastanesi sağlık raporu ücreti

Devlet hastanelerinde eğer sosyal güvenceniz varsa yani sağlıktan yararlanabiliyorsanız Devlet Hastanesi işe giriş sağlık raporu ücreti ödemeden alabilirsiniz. Ancak güvenceniz yoksa yılı için ortalama TL arasında iş için sağlık raporu ücreti ödemeniz gerekebilir.

Özel hastane sağlık raporu ücreti

Raporu eğer işvereniniz kabul ederse özel hastanelerden de alabilirsiniz. Özel hastanede tabi ki rapor ücretine ilave olarak doktor muayene ücreti de alınacaktır. yılı için özel hastanede sağlık raporu alma ücreti ortalama TL aralığında değişmektedir.

İşe girmek için sağlık raporu nereden alınır?

İşe girmek için sağlık raporu Aile Hekimlikleri ya da devlet hastanelerinden alınabilir.

İşe giriş sağlık raporu neler istenir?

Aile hekimi işe giriş sağlık raporu için herhangi bir tahlil ve ya tetkik istemez. Sağlık geçmişine bakar ve ufak birkaç test sonrası raporu düzenler. Ancak ciddi bir sağlık sorununuz varsa devlet hastanesine sevk edebilir.

İşe giriş sağlık raporu ücreti ne kadar?

Aktif sosyal güvenceniz varsa aile hekimlikleri ya da devlet hastanelerinden ücretsiz olarak alabilirsiniz.

İşe giriş sağlık raporu önemli mi?

sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında işe girerken alınması gerekmektedir.

İşe giriş sağlık raporu nedir?

İşe giriş sağlık raporu, sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereğince işe yeni başlayanlara kanun ve yönetmeliklere göre İşyeri Hekimleri tarafından verilen rapordur.

İşe giriş sağlık raporu nereden ve nasıl alınır?

OSGB’lerdeki İşyeri Hekimlerinden veya az tehlikeli (50 kişi altında olması şartıyla) işte çalışılacaksa bağlı bulunduğunuz ASM’den (Aile Sağlık Merkezleri) alınır.

İşe giriş sağlık raporu nasıl alınır?

İşyeri Hekimi tarafından yapılan muayene sonrası alınır.

İşe giriş sağlık raporu neden ve ne zaman alınır?

Yeni işe girişlerde kişinin sağlık durumunun belirlenmesi, yapacağı işe uygunluğu ve çalışabilirliğinin tespiti için alınır.

İşe giriş sağlık raporunu kimler verebilir?

OSGB’lerdeki İşyeri Hekimleri veya Az Tehlikeli (50 kişi altında olması şartıyla) işte çalışılacaksa bağlı bulunulan Aile hekimleri tarafından verilir.

İşe giriş sağlık raporu zorunlu mu?

Her çalışanın işe girişinde İşe Giriş Sağlık Raporunun olması zorunludur.

Rapor alınmaz veya periyodik muayene yapılmazsa ne olur?

Tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde çalışacaklar için yapacakları işe uygun olduklarını belirten sağlık raporunun bulunmamasının cezası kişi başı TL’dir.

Özel hastanelerden işe giriş sağlık raporu alınır mı?

Hayır, alınamaz.

Periyodik sağlık raporu nedir?

Çalışan işçinin çalıştığı işin sınıfına göre sağlık raporu güncellenmek zorundadır. Çalışmaya devam eden işçiye verilen sağlık raporuna Periyodik Sağlık Raporu denir.

Tehlike Sınıflarına göre sağlık raporları kaç yıl geçerlidir? Periyodik muayenelerin tekrarlanma süreleri nedir?

Çalışmaya devam eden işçinin periyodik sağlık raporu güncellenme süreleri;

  • Az Tehlikeli işyerlerinde çalışan personel için 5 yıl geçerlidir,
  • Tehlikeli işyerlerinde çalışan personel için 3 yıl geçerlidir,
  • Çok Tehlikeli işyerlerinde çalışan personel için 1 yıl geçerlidir.
  • Bu süreler dolduğu takdirde sağlık raporlarının tekrarlanması zorunludur.

Yüksekte çalışma için hangi tahliller istenir?

Yüksekte çalışma raporu verirken istenilecek tahliller İşyeri Hekiminin inisiyatifindedir. Bu sebeple tahlillerin içeriğini işyeri hekimi belirler.

  • (CCG) Denge testi,
  • EKG,
  • Hemogram (Tam Kan Sayımı)
  • AKŞ (Açlık Kan Şekeri)
  • Odio (işitme testi)
  • Göz Testi
  • Akciğer Grafisi,

Kimler yüksekte çalışamaz?

Kalp Hastaları, tansiyon hastaları, şeker hastaları, nörolojik rahatsızlıkları bulunanlar

Sağlık raporu ücreti ne kadardır?

Bize ulaşın: 17 37

En Son Paylaşılanlar

İş Sağlığı ve Güvenliğinde Çalışanların Yükümlülükleri

İş Sağlığı ve Güvenliğinde Çalışanların Yükümlülükleri

İş sağlığı ve g&#;venliğinde her ne kadar y&#;k&#;ml&#;l&#;klerin tamamına yakını işverenlik makamına verilmiş olsa da &#;alışanlara da bazı y&#;k&#;ml&#;l&#;kler getirilmiştir. İşveren y&#;k&#;ml&#;l&#;kleri idari para cezaları ile bağlanmışken &#;alışanlara y&#;k&#;ml&#;l&#;k ihlalleri ile ilgili bir idari para cezası veya

Devamı
Torba teklif komisyonda kabul edildi

Torba teklif komisyonda kabul edildi

TBMM Plan ve B&#;t&#;e Komisyonu'nda g&#;r&#;ş&#;len, ekonomide d&#;zenlemeler i&#;eren kanun teklifine, yılı i&#;inde iş yerinden bildirilen sigortalı sayısına ilave olarak, 1 Şubat ila 30 Nisan arasında işe alınan sigortalılar i&#;in 3 ay s&#;reyle prim, vergi ve &#;cret desteği sağlanmasına ilişkin madde eklendi.

Devamı
Çatı Onarımı Yapan İşçilerin Tehlikeli Mesaisi

Çatı Onarımı Yapan İşçilerin Tehlikeli Mesaisi

Yozgatta 10 katlı bir apartmanın &#;atısındaki kiremitleri onaran iş&#;ilerin hi&#;bir g&#;venlik &#;nlemi almadan &#;alışmaları dikkat &#;ekti.

Devamı
En çok ölümlü iş kazası inşaat sektöründe

En çok ölümlü iş kazası inşaat sektöründe

İNŞAAT M&#;hendisleri Odası (İMO) Adana Şube Y&#;netim Kurulu &#;yesi Duygu Argunşah, bu yılın ilk 8 ayında iş&#;inin iş kazalarında yaşamını yitirdiğini, en &#;ok &#;l&#;ml&#; iş kazasının inşaat sekt&#;r&#;nde meydana geldiğini s&#;yledi.

Devamı
Haziran ayında en az işçi hayatını kaybetti ve 9'u çocuk

Haziran ayında en az işçi hayatını kaybetti ve 9'u çocuk

İş&#;i Sağlığı ve İş G&#;venliği Meclisi (İSİG) Haziran ayında 18 yaşından k&#;&#;&#;k 9 iş&#;inin de aralarında bulunduğu en az iş&#;inin yaşamını yitirdiğini a&#;ıkladı.

Devamı
Metal'de iş kazaları azalıyor

Metal'de iş kazaları azalıyor

MESS’in bin &#;alışanı kapsayan istatistik &#;alışmasına g&#;re iş kazaları 1 yılda y&#;zde 11 d&#;ş&#;ş g&#;sterdi

Devamı

© Copyright Tüm Hakları Saklıdır Gizem OSGB

Aile Hekiminden (Sağlık Ocağı) Sağlık Raporu

Kişilerin sağlıklı olduğunun bir kanıtı olan sağlık raporu işe giriş süreci, çeşitli eğitimler öncesi ve sürücü belgesi almak için gereklidir. Aile hekimleri tedavi ve yetki alanlarına giren konularda sağlık raporu düzenleyebilecekleri gibi hastayı başka bir kurum veya hekime de yönlendirebilirler. Vatandaşın sağlık sistemine ulaşmasını kolaylaştıran Aile hekimleri, sağlık raporu düzenleme yetkisine sahiptir.

Aile Hekimi Sağlık Raporu Veriyor mu?

Sağlık ocağından sağlık raporu alınır mı? Hemen her mahallede yer alan Aile Sağlığı Merkezleri vatandaşın günlük sağlık ihtiyaçlarını karşılamakla yükümlüdür. Aile Sağlığı merkezinde görev yapan aile hekimleri gerekli ve uygun buldukları durumlarda bakmakla yükümlü oldukları hastalara sağlık raporu düzenleyebilirler.

Aile hekiminin yetki ve tedavi alanı dışında bir konuda sağlık raporu istenmesi halinde farklı bir hastaneye sevk verilebilir.

Rapor kapsamına göre sağlık ocağından alınabilecek konular şu şekilde sıralanabilir.

  1. İşe girmek için istenen sağlık raporu
  2. Taşeron işçi raporu
  3. Engelli bireyler ve yatalak hastaların evde sağlık hizmeti alabilmesi için düzenlenen rapor
  4. Zorunlu hallerde defin raporu
  5. 65 yaş üstü vatandaşlar için istenen akli meleke raporu
  6. Sporcular için lisans raporu
  7. “Evlenmeye engeli yoktur” raporu
  8. Sürücü belgesi almak isteyenler için ehliyet sağlık raporu
  9. Yivsiz av tüfeği kullanacaklar için sağlık raporu.

Mahalle sakinlerinin sağlık konusunda ilk başvuru merkezi olan Aile Sağlığı Merkezleri, Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliği’nin funduszeue.infoi gereği; Birinci basamak sağlık kuruluşları bünyelerinde çalışan resmi hekimler, kişiye yönelik düzenlenmesi öngörülen;

  • Sağlık raporu
  • Sevk evrakı
  • Reçete ve
  • Diğer gerekeli evrakları düzenlemekle yükümlüdürler.

Bu maddeden de anlaşılacağı gibi aile hekimi uygun gördüğü takdirde yetki alanına giren sağlık raporunu düzenleyebilir. Sağlık raporunun kullanılacağı alana göre kapsamlı bir kurum ve yetkili hekime muayene olmak gerekebilir.

Aile Hekimi En Fazla Kaç Gün Rapor Verebilir

Aile hekimi en fazla 10 gün süreyle rapor verebilir. Tek seferde verilen 10 günlük rapora “kontrol” notu eklenmişse ve rapor bitiminde hastanın istirahate devam etmesi gerekiyorsa düzenlenecek rapor yine 10 günü geçemez.

Sonuç olarak aile hekimi tarafından düzenlenecek rapor; tek seferde 10 gün olmak üzere iki kere tekrarlanabilir ve toplamda 20 günü geçemez.

  • Tek hekim aynı hastaya yılda 40 günden uzun rapor veremez.
  • SGK 40 günü aşan raporluluk halinde heyet onayı isteme hakkına sahiptir.

İşyeri hekimi ise kendisini ziyaret eden hastaya sadece 2 gün süreyle istirahat raporu düzenleyebilir.

Aile Hekimi Evlilik İçin Sağlık Raporu Veriyor mu?

Yeni evlenecek genç çiftler aile hekimi evlilik için sağlık raporu verir mi sorusunun cevabını yoğun bir şekilde araştırır. Evlilik sağlık raporu tetkikleri;

  • Toplum sağlığı merkezlerinde
  • Sağlık ocağında
  • Devlet hastanesinde veya
  • Özel hastanelerde yaptırılabilir.

Sağlık raporunu çiftler aynı anda alabileceği gibi ayrı tarih ve kurumlardan da alabilirler. Evlilik öncesinde istenen sağlık raporunda; kan grubu tespiti, cinsel yolla bulaşan hastalıkların varlığı, hepatit B ve C testleri istenir. Tüm işlemlerin tamamlanması kurumdan kuruma değişiklik göstermekle birlikte ortalama 1 gün sürer.

Spor İçin Aile Hekimi Sağlık Raporu Veriyor mu?

Lisans alacak sporcular için sağlık raporu Aile Hekimleri tarafından verilebilir. Bu işlem öncesinde;

  • Sporcu sağlık raporu sevk” işleminin e-devlet üzerinden alınması gerekir.
  • Ardından sporcunun bağlı bulunduğu Aile Hekimi ziyaret edilir.
  • Spor yapmaya uygunluğu gösteren sağlık raporu “Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü” web sitesi üzerinden tescil ettirilir.

Sağlık raporu sporcu ailesi tarafından bir prosedür olarak düşünülmemeli, seçilen spor branşının çocuk için uygun olup olmadığı spor hekimliği birimi tarafından onaylanmalıdır.

Ehliyet (Sürücü) Belgesi İçin Aile Hekiminden Sağlık Raporu Alma

Ehliyet (sürücü) belgesi için aile hekiminden sağlık raporu alınabilir. Ömür boyu ehliyet döneminin bitmesinin ardından ehliyetlerin düzenli olarak yenilenmesi gerekir. Yeni ehliyet alacak adayların ve belge değişimi nedeniyle ehliyeti yenilenecek sürücülerin en rahat ve hızlı sağlık raporu alabilecekleri adres Aile Sağlığı Merkezlerinde görev yapan aile hekimleridir. Randevu aldıktan sonra;

  • Kimlik belgesi ve
  • Biyometrik fotoğrafla aile hekimine gidilmelidir.

Aile hekimi ilk olarak kimlik belgesindeki bilgileri girerek sistem üzerinden araç kullanmaya engel teşkil eden kronik bir rahatsızlık olup olmadığını kontrol eder. Ardından göz muayenesi yapılır ve sağlık raporu düzenlenir.

Göz muayenesinden geçmek için gereken puan; her bir göz gözlüklü veya gözlüksüz 2/10’dan ve iki göz toplamı 12/20’den düşük olmamalıdır.

Aile Hekiminden İstirahat Raporu Alabilir miyim?

Çalışan hastalar kendilerini kötü hissettiklerinde önce işyeri hekimine başvururlar. İstirahat gerektiren durumlarda işyeri hekimi 2 günlük rapor düzenleyebilir.

Aile hekiminden istirahat raporu alınabilir. Bu rapor maksimum 10 günlük düzenlenebilir. Rapor sonunda hastanın işe başlayabileceği ya da kontrol muayenesi olacağı belirtilmelidir. Kontrol notu düşülen durumlarda uygun görülmesi halinde rapor 10 gün süreyle uzatılabilir.

  • Aile hekiminin tek seferde 10 gün
  • Toplamda 20 gün rapor verme hakkı vardır.

Yine tek hekimin aynı hastaya 1 yıl içinde rapor yazma süresi 40 günü geçemez. Çalışanın iyileşme sürecinin uzaması veya hastalığın seyrinin ciddileşmesi halinde istirahat için heyet raporu istenebilir.

Aile Hekiminden Askerlik Sağlık Raporu Alma

Yükümlülük süreci başlamamış adaylar için aile hekiminden askerlik sağlık raporu alma ihtiyacı oluşmaz. Askerlik yükümlülüğü doğan adaylar için e-devlet üzerinden süreç başlatılmalıdır. Bilgilendirmeyi alan aile hekimi, protokol numarası alarak muayene kaydı oluşturur.

Aile hekimi, muayeneyi bitirdikten sonra elde ettiği verileri AHBS sistemi üzerinden Sağlık Bakanlığı’na gönderir. Onay sürecinin ardından resimli “Askerlik olur raporu” çıktısı alınarak yükümlüye teslim edilir.

Aile Hekiminden İş Kazası Raporu Alma

İş kazası durumunda hasta haklarının korunması için rapor alınması gerekir. Bu rapor Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yetkilendirilmiş sağlık kuruluşlarından alınmalıdır. Bunlar;

  • Devlet hastaneleri
  • SGK anlaşmalı sağlık sunucuları
  • Üniversite hastaneleri
  • Özel hastaneler
  • Sağlık ocağı yani aile hekimleridir.

Buradan alınacak iş kazası raporu sayesinde sigortadan faydalanılabilir. İş kazası sigortası kapsamında;

  1. Geçici iş görmezlik ödeneği
  2. Sürekli iş görmezlik geliri
  3. Evlenme ödeneği
  4. Ölüm geliri ve
  5. Cenaze ödeneği hasta veya hasta yakınına ödenir.

İşe Giriş Sağlık Raporunu Aile Hekimi Veriyor mu?

Aile hekiminden işe giriş sağlık raporu alabilmek için; işe girilecek yerin 50’den az çalışanı olmalı ve tehlikeli sınıftaki bir işyeri olmamalıdır. İşe başlanacak kurumun çalışan sayısı yeterli ve az tehlikeli grupta yer alması halinde sağlık raporu aile hekiminden veya devlet hastanesinden alınabilir.

  • Sağlık Bakanlığı’na bağlı birinci basamak sağlık hizmeti sunan kurumlarda düzenlenen sağlık raporu için vatandaştan herhangi bir belge istenmez.

İş için Sağlık Raporu Ücreti Ne Kadar ?

İş girişinde sağlık raporu ücreti sağlık raporunun alınacağı merkeze göre değişmektedir. Buna göre sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında 1 Ocak senesinden itibaren işe girişlerde alınması mecburidir. Buna göre yetkili sağlık birimlerinden belirli bir ücret karşılığında sağlık raporu alınmaktadır.

İş için belirlenen sağlık raporu ücretleri şöyle;

  • Sağlık Bakanlığı tarafından alınan sağlık raporu ücretleri 50 TL olmaktadır.
  • Üniversite hastanelerden alınan sağlık raporu ücretleri ise 75 TL olmaktadır.
  • Sağlık kurulu raporu ücretleri ise TL olmaktadır. Üniversite fiyatları ise TL olmuştur.
  • İş yeri hekimlerinden verilen sağlık raporları ise ücretsiz olmaktadır.

Aile HekimiPeriyodik Sağlık Raporu Nedir?

Periyoduk sağlık raporu ise sayılı olan İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında, işe yeni başlamış olan kişiler ve işine devam eden kişilerin kanun ve yönetmeliklerin belirlediği aralıklarla alınması yasal olarak zorunlu kılınmış bir rapordur. Buna göre işe uygunluk derecesinin doktor raporu ile teyit edildiği sağlık raporlarının ise işe göre süresi de bulunmaktadır.

Periyodik sağlık raporu kapsamında belirlenen aralıklarla sağlık raporu alınır ve ilk işe girişte alınan sağlık raporu ile kıyaslanmaktadır.

Bunun dışında işe yeni başlayacak olan kişiler, çalıştıkları firmalarda en az 10 kişiden az çalışan varsa ve yapılacak olan iş az tehlikeli statüsündeyse aile hekimlerinden de bu periyodik sağlık raporu alınabilir.

Genel olarak ofis işlerini yapan, herhangi bir makine ya da teçhizat kullanmayan işyerleri için sağlık raporları da Aile Hekimliği üzerinden alınabilmektedir. Ancak fabrika, maden, depo ya da tehlikeli işlerde işe başlayacak olan çalışanların bu raporları işyeri hekiminden alması gerekmektedir.

Aile Hekimi Gece Çalışabilir Sağlık Raporu Veriyor mu?

Gece çalışabilir belgesi özellikle en geç ’dan başlamak üzere, en erken sabah ’ya kadar çalışan kişilerin alması gereken bir belgedir. Gece vardiyasında en fazla 11 saat çalışacak olan kişilerin gece çalışabilir sağlık raporu alması gerekmektedir.

Buna göre işverenler; gece döneminde çalışacak işçilerden sağlık raporu talep etmektedir. Öte yandan işyeri hekimleri de işe giriş sağlık raporu verirken ya da periyodik sağlık taramalarında, işin niteliğine göre gece vardiyasında çalışacak olan kişiler için ek tetkikler talep edebilir. Buna göre periyodik muayene formu kapsamında gece çalışabilir ibaresi mutlaka bulunmalıdır.

E-Devlet Aile Hekimi Sağlık Raporu Sorgulama

e-devlet üzerinden sağlıkla ilgili her türlü bilgiye ulaşılabilir. İlaç, muayene ve randevu işlemleri tek tıkla yönetilebilir. E-devlet üzerinden sunulan sağlık hizmetleri arasında;

  • Aile hekimi bilgisi sorgulama
  • E-imzalı sporcu bilgileri sorgulama
  • İstirahat raporları sorgulama
  • Okul çağında yapılan aşı bilgileri sorgulama ve
  • Aile hekimi sağlık raporu sorgulama işlemleri sayılabilir.

Hastalığa uygun teşhisi koymak, tedavi yöntemlerini planlamak, reçete ve gerekli olması halinde rapor düzenlemek aile hekimlerinin görevleri arasında sayılabilir.

Sağlık Ocağından sağlık raporu alınır mı? Aile hekimleri sağlık raporu verebiliyor mu?

Haberin Devamı

Sağlık raporu, kurumlar tarafından talep edilmesi halinde teslim edilmesi gereken belgeler arasında yer alıyor. Ehliyet alma veya ehliyet yenileme durumunda da talep edilen sağlık raporu, yetkili merciler aracılığıyla temin edilebiliyor. Peki Sağlık raporu nasıl, nereden alınır? İşte, sağlık raporu alma süreci hakkında bazı bilgiler

SAĞLIK RAPORU NASIL ALINIR?

Sağlık raporu almak için bir sağlık kuruluşuna başvurulması gerekmektedir. Bu rapor aile hekimleri, özel tıp merkezleri, poliklinikler ve özel hastanelerden alınabiliyor. Sağlık raporu için kuruma gidildiğinde gerekli adımlar hakkında bilgi verilir.
İş için sağlık raporu ise aile hekimi veya iş yeri hekiminden alınabilmektedir.

EHLİYET İÇİN SAĞLIK RAPORU NASIL ALINIR?

Ehliyet için sağlık raporu aile sağlık merkezleri, özel hastaneler ve tıp merkezlerinden alınabilmektedir. Bu rapor için de yetkili kişi yapılması gerekenler hakkında bilgi verir.

Haberin Devamı

Sağlık raporu için;

2 adet biyometrik fotoğraf,

Kan grubu kartı,

Eğer kullanılıyora gözlük ya da lens kişinin yanında bulunmalı,

Varsa kullanılan protez belirtilmeli,

Sürekli kullanılan ilaçlar ve devam eden rahatsızlıklar bildirilmeli.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası