güneş lekesi nasıl geçer / Güneş Lekesi Nasıl Geçer? Güneş Lekesine Ne İyi Gelir? | Saç Bakım Güzellik

Güneş Lekesi Nasıl Geçer

güneş lekesi nasıl geçer

Güneş Lekeleri Nasıl Geçer?

İçindekiler

Güneş lekesi neden olur?

Güneş lekesinin oluşumuna birçok faktör neden olmaktadır. UV maruziyeti güneş lekesine neden olan en önemli etkendir.

Ayrıca,

• Gebelik,

• Doğum kontrol ilaçları, ,

• Kozmetik uygulamalar,

• İlaçlar,

• Guatr hastalığı gibi hormonal nedenler güneş lekesine neden olan diğer faktörler arasında yer alır.

Güneş lekeleri nasıl geçer?

Medikal tedavilerde özellikle ev kullanım ürünleri, bölgesel olarak uygulanan azeleik asit, kojik asit, retinoik asit ve hidrokinon grubu etken maddeler içerir. Bunlar etkilerini melanin üretimini azaltarak gösterir. Ev kullanım ürünleri dışında dermatoloji kliniklerinde uygulanan peeling uygulamaları güneş lekelerinin tedavisinde bir diğer seçenektir. Peeling amacıyla alfa hidroksi asitler, fenol, TCA, resorsinol, beta hidroksi asitler, kojik asit, salisilik asit ve diğer kimyasal soyucular ya tek başlarına ya da kombine olarak kullanılırlar. Leke yüzeysel tabakalarda ise daha kolay tedavi edilebilir.

Güneş lekesi tedavisinde kimyasal peeling dışında dermabrazyon ve mikrodermabrazyon, kriyoterapi, mezoterapi, ışık tedavileri gibi uygulamalara da başvurulabilir. Tedavi sonrası güneş koruyucu kullanılmaması yeni lekelerin ortaya çıkmasına yol açabilir.

Güneş lekesi tedavisi tek seansta sonuçlanmaz. Güneş lekesi tedavisinin süresi ve başarısı lekenin derinliğine, yerleşimine ve cilt tipine göre değişir. Tedavinin en sık bildirilen yan etkileri özellikle koyu tenli bireylerde uygulama sonrası leke kalmasıdır.

Güneş lekesi tedavisine karar verirken “Leke yüzeysel mi?”, “Derin mi?” “Zeminde kılcal damar içeriyor mu?” “Hastanın cilt tipi nedir?” sorularını sormak ve tedaviyi bu doğrultuda planlamak gerekir. Ayrıca güneş lekesi tedavisinde mevsim de oldukça önemlidir.

Cilt aşırı hassas ve alerjikse soyucu asidik ürünlerden kaçınılmalıdır. Damarsal zemin varsa lazer tedavisi ile leke tedavisi kombine edilebilir. Leke açıcı ürünleri içeren kokteyl ürünlerle mezoterapi, leke tedavisinde sık başvurduğumuz işlemlerdendir.

Güneş lekesi tedavisinde başarıyı etkileyen en önemli faktör nemlendirici ve güneş koruyucu kullanımına özen gösterilmesidir.

Güneş lekesi tedavilerine hangi mevsimde başvurulmalıdır?

Güneş lekesi tedavisi sonbahar ve kış aylarında yapılmalıdır. Güneş lekesi tedavisini ilkbahardan yaz mevsimine geçiş döneminde ve yaz aylarında önermiyoruz. Bu aylarda güneş koruyucu yöntemlere dikkat çekiyoruz. Evde kullanılabilecek bazı ürünleri akşam kullandırarak lekenin derine yerleşmesinin önüne geçmeyi amaçlıyoruz.

Güneş lekesi tedavi sırasında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Güneş lekesi tedavisi sırasında güneşten korunma çok önemli. Özellikle leke tedavilerinden sonra kişiler, yeni lekelerin oluşmaması için yaşam boyunca güneşten koruyucu ürünler kullanmalıdır. Asıl amacımız, güneş lekelerinin tedavisinden çok bu lekelerin oluşumunu engellemektir.

Güneş lekeleri tamamen yok edilebilir mi?

Güneş lekesi tedavisi zor ve sabır gerektiren bir süreçtir. Bir ay içinde topikal ürünlerle geçirebildiğimiz lekeler olabildiği gibi bazen tüm yöntemlere rağmen hormonal faktörler, kullanılan ilaçlar, mesleki maruziyet gibi nedenlerle tedavi çok uzun sürebilmektedir.

Güneş Lekesi Nasıl Geçer? Güneş Lekesine Ne İyi Gelir?

Güneş ışınlarının cildimize ne kadar zarar verdiğini özellikle son yıllarda daha fazla gündeme gelmesi nedeniyle de az çok biliyoruz. Yaz kış güneş koruyucu krem kullanmanın önemi tüm uzmanlar tarafından sık sık vurgulanıyor. Doğrudan güneşe maruz kalmak, bronzluğun güzelliği için güneş koruyucu kullanmadan güneşin altında yatmak cildimiz için birçok tehlike arz ediyor. Bunlardan biri de; güneş lekeleri. Eğer güneşin altında koruyucusuz kalıyorsanız bu güneş gören bölgelerinizde kahverengi lekeler oluşmasına neden oluyor. En çok yüzde, burun, çene, yanaklarda meydana gelen bu güneş lekeleri yüzünüz dışında göğüs, omuzlar, kollar, eller, ayaklar ve bacaklarda da meydana gelebilir.

Peki bu lekelerin oluşmasına nasıl engel olabilirsiniz ya da çoktan ortaya çıkmış güneş lekeleriniz için ne yapabilirsiniz biliyor musunuz? Ciltte neden kahverengi lekeler olur, nasıl geçer ve daha fazla detayı sizin için araştırdık, yazımızı okumaya devam edin.

Güneş Lekesi Nasıl Geçer? Güneş Lekesine Ne İyi Gelir? -1 - Saç Bakım GüzellikGüneş Lekesi Nasıl Geçer? Güneş Lekesine Ne İyi Gelir? -2 - Saç Bakım Güzellik

Güneş lekesi (melazma lekesi) nedir?

Güneş sebebiyle oluşan güneş lekesi ciltte meydana gelen irili ya da ufaklı koyu lekelere denir. Bu lekeler açık kahverengiden koyu kahveye kadar birçok farklı tonda olabilir. Ayrıca boyutları da genellikle değişkenlik gösterir.

Güneş lekesi neden olur?

Güneşten gelen UV ışınları, cildin belirli bölgelerinden fazla melanin üretilmesine neden olur. Melanin cildimizin dış katmanına rengini veren maddedir. Güneş ile etkileşim sonucu melaninin fazla üretilmesi yukarıda da bahsetmiş olduğumuz koyu renkte lekelerin ortaya çıkması ile sonuçlanır. Bazı durumlarda hamilelik, bazı hastalıklar ve hormonal durumlar da ciltte lekelere yol açsa da bu koyu kahve lekelerin en önemli sebebi güneş ışınları olarak kabul edilir. Güneş ile temasın artması haline bu lekeler daha da büyüyebilir ve renkleri daha fazla koyulaşabilir.

Güneş lekesi nasıl geçer?

Öncelikle eğer uzun süredir geçmeyen bir lekeniz varsa, bu lekenin tedavisi için mutlaka bir doktora görünmeniz gerekir. Doktorunuz bu lekenin cildin hangi tabakasında olduğunu inceledikten sonra ona uygun bir tedavi yöntemi belirleyecektir. Eğer cilt lekeniz derinlerde ise, ışın ve kimyasal tedaviler yapılması gerekebilir. Ayrıca kimyasal cilt peelingleri ile de güneş lekesi tedavisi yapılır. Tabi bunun için mutlaka bir uzmandan yardım almanız gerekir. Kimyasal peelinglerde cildin üst tabasının soyulacağı malzemeler kullanılır. Bunu tek başınıza yapmak oldukça risklidir.

Bazı lekelerde ise, lazer tedavisi önerisi ile karşılaşabilirsiniz. Bu genellikle güneşte artan çiller için kullanılan tedaviler arasındadır.

Tüm bunların yanında piyasada olan güneş lekesi ürünleri kullanmak, yüksek faktörlü güneş koruyucular ve evde bulunan malzemeler ile yapılan doğal tedaviler de güneş lekelerinden kurtulmanıza yardımcı olabilir.

Güneş Lekesi Nasıl Geçer? Güneş Lekesine Ne İyi Gelir? -3 - Saç Bakım GüzellikGüneş Lekesi Nasıl Geçer? Güneş Lekesine Ne İyi Gelir? -4 - Saç Bakım Güzellik

Güneş lekesi kendiliğinden geçer mi?

Güneş lekeleri maalesef kendiliğinden geçmez. Bunun için düzenli olarak cildinize uygun kremler ve serumlar kullanmalı ve cildinize uygun doğal malzemeler ile kendi bakım rutinlerinizi oluşturmalısınız. Ayrıca daha hızlı çözüm arayışında olanlar ise, serinin üst tabakasında yer alan çil ve lekeler için Ipl ışık sistemleri KTP ve fraksiyonel lazer gibi tedavi yöntemlerini de tercih edebilir.

Kimler güneş lekesi oluşturmaya yatkındır?

Tabii ki, güneş koruyucu krem olmadan güneşe uzun süre maruz kalan ciltler güneş lekesi oluşturmaya yatkındır. Ayrıca doğum, gebelik, guatr hastalığı ve düzenli kullanılan ilaçlar da güneşe doğrudan maruz kalma kadar olmasa da güneş lekelerinin oluşumu üzerinde etkilidir.

Güneş lekesi kremi ile lekelerden kurtulmak mümkün mü?

Güneş lekesi kremleri ile güneş lekelerinden kurtulmak mümkündür. Tabii burada seçtiğiniz kremin içeriği de oldukça önemli. Cilt tipinize ve cilt ihtiyacınıza yönelik içerikleri olan kremleri tercih ederek, düzenli kullanım ile lekelerinizden kurtulabilirsiniz. Fakat bunun kısa sürede olmayacağını da söylemeden geçmeyelim. Cildinizin önce kullandığınız kremin içeriğine alışması gerekir. Bunun için seçtiğiniz ya da doktorunuzun size verdiği kremi ihmal etmeden sürekli kullanmaya özen göstermelisiniz.  Bu noktada leke kremi nasıl kullanılır yazımıza göz atarak daha fazla detay hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Güneş Lekesi Nasıl Geçer? Güneş Lekesine Ne İyi Gelir? -5 - Saç Bakım GüzellikGüneş Lekesi Nasıl Geçer? Güneş Lekesine Ne İyi Gelir? -6 - Saç Bakım Güzellik

Melazma lekeleri için doğal maskeler ve yöntemler

Güneş lekeri için topikal kremler haricinde buzdolabınızda olan malzemeleri de kullanabilirsiniz. Tabii bu ürünler her ne kadar doğal olsa da cildinize doğrudan sürmeden önce alerjiniz olmadığından mutlaka emin olmalısınız. Bunu bir yama testi yaparak gözlemleyebilirsiniz. Nasıl yapılacağını bilmeyenler buraya tıklayabilir.

Aloe Vera

Güzellik rutinlerinin vazgeçilmezi olan Aloe vera güneş lekeleri de dahil olmak üzere hiperpigmentasyonu etkili bir şekilde hafifletir. Ayrıca güneş yanıkları üzerinde de oldukça faydalıdır. Jel olarak lekeler üzerinde kullanabilirsiniz.

Elma sirkesi

İçerisinde bulunan doğal asitler sayesinde cildin ölü hücrelerden arınmasına yardımcı olur. Asidik bir içeriğe sahip olması nedeniyle, gündüz, güneşe çıkmadan kullanılması önerilmez. Güneş ile teması halinde asitli içerikler tahriş edici olabilir. Bu yüzden gece yatmadan önce bir pamuk yardımıyla lekeleriniz üzerine uygulayabilirsiniz.

Yeşil çay

Antioksidan özelliğiyle cilt yüzeyinin iyileşmesine destek olan yeşil çay, aynı zamanda güzellik rutinlerinin vazgeçilmeyen doğal içerikleri arasındadır. Demlediğiniz yeşil çay soğuduktan sonra pamuk yardımıyla cildinize uygulayarak kullanabilirsiniz.

Süt

Süt, ekşi süt ve ayran, güneş lekeleri de dahil olmak üzere cilt pigmentasyonunu hafifletmeye yardımcı olabilecek laktik asit içerir. yılında yapılan ve Uluslararası Bilimsel Araştırma Bildirimlerinde yayınlanan bir araştırmada sütün melazma üzerinde de olumlu etkileri olduğu tespit edilmiştir. (*)

C Vitamini

C vitamininin antioksidan özellikleri, UVA ve UVB ışınlarına karşı koruyucu etki de dahil olmak üzere güneşle ilgili çeşitli faydalar sunar. C vitamini serumlarını topikal olarak uygulamak, güneşin neden olduğu çeşitli koyu lekeleri hafifletmenin de etkili bir yoludur. Fakat asidik bir içerik olması nedeniyle, gece yatmadan önce kullanılması önemlidir. Aksi takdirde güneş ile etkileşime geçerek cildinizi tahriş edebilir.

Lavanta

Cilt ve saç bakımında sık sık kullanılan lavanta ve lavanta yağı da güneş lekeleri üzerinde olumlu etkiler gösterebilir. Lavantayı demledikten sonra soğumaya bırakın ve pamuk yardımıyla güneş lekelerinize uygulayın. Bunu bir hafta her gün yapın ve 2 hafta ara verin. Ayrıca lavanta yağı kullanacaksanız, cildiniz üzerinde doğrudan kullanmadan önce lavanta yağını zeytinyağı, Hindistan cevizi yağı gibi taşıyıcı yağlar ile karıştırmayı unutmayın.

Patates

Patates, cildi ölü hücrelerden etkili bir şekilde arındırır ve güneş lekelerinin rengini açmaya yardımcı olur. Aynı zamanda nemlendirici işlevi de görür. Bir dilim patatesi güneş lekeniz üzerinde dairesel hareketlerle birkaç dakika uygulayın. 15 dakika bekledikten sonra soğuk suyla durulayın.

Ayrıca, Hiperpigmentasyon Nedir? ve Dudak Hiperpigmentasyonu yazılarımız da ilginizi çekebilir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası