sdü yaz okulu ders ücretleri / Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı - Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi

Sdü Yaz Okulu Ders Ücretleri

sdü yaz okulu ders ücretleri

Akademik Yılı Yaz Dönemi 26 Temmuz Ağustos tarihleri arasında uzaktan eğitimle gerçekleşecektir. Öğrencilerimiz 30 AKTS'ye kadar ders alabilirler. 

1- Yaz okulu uzaktan öğretim yöntemiyle yapılacaktır.

2- Yaz Okulu Akademik Takvimi aşağıdaki şekilde uygulanacaktır.

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU AKADEMİK TAKVİMİ

AÇILMASI ÖNGÖRÜLEN DERSLERİN İLAN EDİLMESİ (Birim web sayfalarında ilan edilecektir.)05 Temmuz

DERS KAYDI (SDÜ öĞRENCİLERİ)

Temmuz

Kayıtlar, Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden funduszeue.info  yapılacaktır.

Ders ücretleri aynı tarihler arasında yatırılacaktır. Öğrencilerimiz ders kaydı sonrası oluşan ücretin bankaya yatırılması sonrasında sisteme yeniden giriş yapıp onay vermelidir.

MİSAFİR ÖĞRENCİ BAŞVURU

12 Temmuz

Misafir Öğrenciler için başvuru adresi funduszeue.info

MİSAFİR ÖĞRENCİ DERS KAYDI

Temmuz

Başvurusu onaylanan misafir öğrenciler funduszeue.info adresine

Kullanıcı Adıyzöğ[email protected] (Örnek [email protected])

Şifre TC Kimlik Numarasının son 8 hanesi ile giriş yaptıktan sonra Ders Kaydı menüsünden ders kaydı yapabilirler.

Ders kaydı sonrası oluşan ücretin bankaya yatırılması sonrasında sisteme yeniden giriş yapıp onay verilmelidir.

AÇILMASI KESİNLEŞEN DERSLERİN İLANI, DERS GÖREVLENDİRMELERİ VE YÖNETİM KURULU KARARLARININ ÖĞR. İŞL. DAİ. BŞK. GÖNDERİLMESİ

16 Temmuz

AÇILMAYAN DERSLER İLE YENİ AÇILAN DERSLER İÇİN EKLE/SİL VE MAZERETLİ KAYIT

Temmuz

· Öğrenci, yaz döneminde almak üzere müracaat ettiği derslerin açılmaması nedeniyle, toplamda 30 kredi (AKTS)’yi aşmayacak şekilde, açılmış olan derslerden istediğini ekleyebilir.

· Öğrenci açılmış olan dersi bırakamaz.

· Ders kaydı sırasında, almadığı ancak açılan bir derse kayıt yaptırabilir.

· Ders kayıt tarihlerinde hiç başvurusu olmayan üniversitemiz öğrencileri de yukarıdaki şartlar dahilinde ekle-sil tarihlerinde açılan derslere kaydolabilir.

YAZ OKULU DERS DÖNEMİ26 Temmuz Ağustos
ARASINAVLAR (Dersler devam edecektir.)09 Ağustos Ağustos
ARASINAV MAZERET SINAVLARI (Dersler devam edecektir.)16 Ağustos Ağustos
FİNAL SINAVLARI31 Ağustos Eylül
FİNAL MAZERET SINAVLARI 06 Eylül Eylül
NOT GİRİŞLERİ Eylül

3- Ders, Süleyman Demirel Üniversitesinde açılmışsa başka üniversiteden alınamaz. Yaz okulunda açılması öngörülen dersler birim web sayfalarında duyurulacaktır.

4- Dersler uzaktan öğretimle verileceği için öğrenciler aynı zamanda staj yapabileceklerdir.

5- Misafir öğrenciler (Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi öğrencileri hariç) 2 kat ücret ödeyeceklerdir.

6- Tek ders (pandemi dönemine özgü 3 ders) sınavı sonucu henüz notu açıklanmayan öğrenciler de yaz okulu derslerine kayıtlanabilir. Tek ders sonucu başarılı olmaları halinde dersi sildirebilirler, ancak ücret iadesi yapılmaz.

7- Ders öğretim elemanının ünvanına göre bir dersin açılabilmesi için gerekli olan asgari öğrenci sayısı aşağıdaki tabloda yer almaktadır. Ücretler Halk Bankası ve Ziraat Bankası atm’lerinden yatırılacaktır. Misafir öğrenciler de sistem üzerinden kaydolduktan sonra alacakları öğrenci numarası ile ders ücretlerini yatırabilirler.

8- Açılmayan derslerin ücret iadesi ders kaydı sırasında OBS’ye girilen kişiye ait IBAN numarasına aktarılır.

9-Açılan dersin ücreti iadesi kesinlikle yapılmamaktadır.

Yaz okulu saatlik ücretleri aşağıdaki tabloda yer almaktadır.

Misafir öğrenciler saatlik ders ücretini 2 (iki) kat ödeyeceklerdir.

SDÜ ve ISUBÜ Öğrencisi İçin Bir Dersin Yaz Okulu Ücreti= (Bir Saatlik Ders Ücreti x Haftalık Ders Saati) x 14

Misafir Öğrenciler İçin Bir Dersin Yaz Okulu Ücreti= [(Bir Saatlik Ders Ücreti x 2) x Haftalık Ders Saati] x 14

YAZ OKULUNDA DİĞER ÜNİVERSİTELERDEN DERS ALMA

1-      Ders, Süleyman Demirel Üniversitesinde açılmışsa başka üniversiteden alınamaz. Yaz okulunda açılması öngörülen dersler birim web sayfalarında duyurulacaktır.

2-      Öğrencinin almak istediği ders Süleyman Demirel Üniversitesi’nde açılmamışsa aşağıdaki linkte yer alan Dilekçe yi kayıtlı olduğu bölüm başkanlığının e-posta adresine göndermelidir. Pandemi döneminde bölüm başkanlarının uygun görmesi yeterli olup, Fakülte/Yüksekokul Yönetim Kurulu kararı alınmasına gerek yoktur.

3-      Dersler uzaktan eğitimle verileceği için öğrenciler hem üniversitemizden hem de aynı zamanda üniversitemizde açılmayan dersleri başka bir üniversiteden alabilirler, aynı zamanda staj da yapabilirler.

FORM İÇİN TIKLAYINIZ

ÖNEMLİ NOT: AZAMİ ÖĞRENİM SÜRESİNİ DOLDURAN ÖĞRENCİLERİN YAZ OKULUNDA DERS ALMA HAKKI BULUNMAMAKTADIR.

Eğitim-Öğretim Yılı Yaz Okulu İşlemleri

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ DÖNEMİ AKADEMİK TAKVİMİ

AÇILMASI ÖNGÖRÜLEN DERSLERİN İLAN EDİLMESİ19 Haziran – 07 Temmuz

MİSAFİR ÖĞRENCİLER İÇİN YAZ OKULU SİSTEMİNE ONLİNE BAŞVURU

09 Temmuz

DERS KAYDI (MİSAFİR ÖĞRENCİ DAHİL) ve DERS ÜCRETLERİNİN ÖDENMESİ

Temmuz

AÇILMASI KESİNLEŞEN DERSLERİN İLANI,  DERS GÖREVLENDİRMELERİ VE YÖNETİM KURULU KARARLARININ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞINA GÖNDERİLMESİ14 Temmuz

AÇILMAYAN DERSLER İLE YENİ AÇILAN DERSLER İÇİN EKLE/SİL VE MAZERETLİ KAYIT

17 - 23Temmuz

YAZ OKULU DERS DÖNEMİ17 Temmuz - 25 Ağustos
ARA SINAVLAR05 Ağustos - 13 Ağustos
YAZ DÖNEMİ FİNAL SINAVLARI26 Ağustos - 01 Eylül
YAZ OKULU NOT GİRİŞLERİ26 Ağustos - 08 Eylül

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU KURALLARI

  1.  Üniversitemiz bünyesinde Eğitim Öğretim yılı yaz okulu eğitimi YÖK/5-i ve enformatik dersleri hariç yüz yüze  yapılacaktır.
  2. Yaz okulunda Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokulu bünyesinde açılması öngörülen dersler en geç 07 Temmuz tarihine kadar ilgili birimlerin web sayfalarında ilan edilecektir.
  3.  Derslere kayıt işlemi, yaz okulu akademik takviminde belirtilen tarihlerde yapılacaktır. Kayıt işleminden sonra çakışan ve/veya açılmayan dersler haricinde ders bırakma işlemi yapılmaz. Çakışan derslerle ilgili olarak ders bırakma ve/veya ekleme işlemi bölümün teklifi üzerine ilgili yönetim kurulunun onayı ile yapılır.
  4. Yaz döneminde; bir öğrenci (isteğe bağlı pedagojik formasyon dersleri hariç) toplam 20 krediyi (AKTS) aşmayacak şekilde ders alabilir. 
  5. Öğrenci, yaz döneminde almak üzere müracaat ettiği derslerin çakışması veya açılmaması nedeniyle alamadığı ders sayısı kadar, toplamda 20 AKTS aşmayacak şekilde, açılmış olan derslerden ders değişikliği yapabilir. Açılmayan veya çakışma nedeniyle alamadığı dersler için yatırmış olduğu ders ücretleri, ders değişikliği yaptığı derslere aktarılabilir.
  6. Yaz döneminde çakışması nedeniyle bırakılan veya açılmayan derslerin ücretleri ders değişikliği yapılmaması durumunda öğrencilere iade edilir. Öğrencinin ücret iadesi bulunuyor ise Öğrenci Bilgi Sisteminde IBAN ve İletişim bilgilerini kaydetmelidir. Banka Hesap bilgisi bulunmayan öğrencilerin iadesi bulunsa dahi iade işlemi başlatılamayacaktır. IBAN numarasının öğrencinin kendisine ait olması şarttır, aksi durumda iade yapılamaz.
  7. Tek ders sınavı sonucu henüz notu açıklanmayan öğrenciler de yaz okulu derslerine kayıtlanabilir. Tek ders sonucu başarılı olmaları halinde dersi sildirebilirler, ancak ücret iadesi yapılmaz.
  8. Ders kayıt tarihlerinde hiç başvurusu olmayan öğrenciler mazeretli kayıt tarihlerinde açılan derslere kayıtlanabilir.
  9. Öğrenci, önceki yarıyıllardan başarısız dersi olmaması ve genel not ortalamasının ve üzerinde olması halinde yaz döneminde üst yarıyıldan ders alabilir.
  10. Yaz döneminde derslere devam zorunludur. Bir dersin bulunduğu eğitim-öğretim döneminde devam zorunluluğunun yerine getirilmiş olması bu dersin yaz döneminde devam zorunluluğunu ortadan kaldırmaz.
  11. Tekrarlanan derste önceki not ne olursa olsun alınan son not geçerlidir.
  12.  Yaz okulunda ders alan öğrenci aynı zamanda staj yapamaz. 
  13. 23 Temmuz tarihinden sonra başvuru ve kayıt işlemleri için sistem kapatılacak ve yaz okulu ile ilgili Öğrenci Bilgi Sistemi’nde işlem yapılamayacaktır. 

MİSAFİR ÖĞRENCİ BAŞVURU İŞLEMLERİ

  1. Üniversitemizde yaz okuluna ders kaydı yaptıracak misafir öğrencilerin aldıkları ders ve notların kendi Üniversitelerinde kabul edilme veya edilmemesine ait yükümlülük tamamen öğrenciye aittir. Bu nedenle ders kaydı yaptırmadan önce Üniversitenizden olur almanız gerekmektedir.
  2. Misafir öğrenciler (Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi öğrencileri hariç) 2 kat ücret ödeyeceklerdir.
  3. Misafir öğrenciler öncelikle yaz okulu başvuru sistemine funduszeue.info bağlantı adresinden online başvuruda bulunacaklardır.
  4. Başvurusu onaylanan misafir öğrenciler funduszeue.info bağlantı adresinden aşağıda belirtilen kullanıcı adı ve şifreyle veya edevlet şifresi ile SDÜNet Platformuna kullanıcı girişi yaparak Öğrenci Bilgi Sistemine erişebilecektir. Öğrenci Bilgi Sistemi ders kayıt ekranından derslerini seçebilecektir.

Kullanıcı Adı: yzöğ[email protected]

(Örnek [email protected])

Şifre: TC Kimlik Numarasının son 8 hanesi

Üniversitemiz ders içeriklerine funduszeue.info bağlantı adresinden ulaşılabilir.

DERS ÜCRETLERİNİN ÖDENMESİ 

Ders seçimi tamamlandıktan sonra ödeme yapılacak ücret seçilen derslere göre otomatik hesaplanarak ders kayıt ekranına yansıyacaktır. Ders ücretleri Temmuz tarihleri arasında Halk Bankası veya Ziraat Bankası aracılığıyla kurumsal tahsilat sistemi üzerinden gerçekleştirilecektir.  Ödemeler söz konusu bankaların şubelerine yalnızca öğrenci numarası ile; ATM, internet şube veya mobil bankacılık ile yapılacaktır. Banka ödemesini gerçekleştiren öğrenciler, kesin kayıt işlemlerini Öğrenci Bilgi Sistemi ders kayıt ekranından yapabileceklerdir. Belirlenen süre içinde ders kaydını kesinleştirmeyen öğrenciler ücretlerini ödemiş olsalar bile kayıtları gerçekleşmeyecektir. 

Öğrenci No Sorgulama için tıklayınız

SDÜ ve ISUBÜ Öğrencisi İçin Bir Dersin Yaz Okulu Ücreti= (Bir Saatlik Ders Ücreti x Haftalık Ders Saati) x 14

Misafir Öğrenciler İçin Bir Dersin Yaz Okulu Ücreti= [(Bir Saatlik Ders Ücreti x 2) x Haftalık Ders Saati] x 14

YAZ OKULU SAAT ÜCRETLERİ ve BİR DERS İÇİN ASGARİ ÖĞRENCİ SAYISI

YAZ OKULUNDA DİĞER ÜNİVERSİTELERDEN DERS ALMA

1- Öğrencilerimiz yaz okulunda Üniversitemiz ilgili birimlerinde açılan dersleri başka bir yükseköğretim kurumundan alamaz. Yaz okulunda açılması öngörülen dersler akademik takvimde belirtilen tarihlerde birim web sayfalarında duyurulacaktır.

2- Üniversitemiz öğrencilerinin almak istediği ders Üniversitemiz ilgili birimlerinde açılmamışsa öğrenci kayıtlı olduğu bölüm başkanlığına diğer üniversiteden almak istediği dersin içerikleri ile başvurmalıdır. Başvurusu ilgili birimin yönetim kurulu tarafından uygun görülen öğrenciler diğer üniversitelerden ders alabilirler.

3- Ders programının çakışmaması şartıyla öğrencilerimiz hem üniversitemizden hem de başka bir yükseköğretim kurumundan ders alabilirler. 

Yaz Okulunda Diğer Üniversiteden Ders Alma Formu

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ YAZ DÖNEMİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ

 

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

 

Amaç

MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Süleyman Demirel Üniversitesinin yaz dönemi eğitim-öğretimine ilişkin esasları düzenlemektir.

Kapsam

MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik;  Süleyman Demirel Ãœniversitesi birimlerinde yaz döneminde yapılan eÄŸitim-öğretime iliÅŸkin hükümleri kapsar.

Dayanak

MADDE 3 – (1) Bu Yönetmelik, 4/11/ tarihli ve sayılı Yükseköğretim Kanununun 14 üncü ve ek 26 ncı maddelerine dayanılarak hazırlanmıştır.

Tanımlar

MADDE 4 – (1) Bu Yönetmelikte geçen;

a) İlgili yönetim kurulu: Üniversite bünyesindeki enstitü/fakülte/yüksekokul yönetim kurulunu,

b) Kurul: Yaz dönemi eğitim-öğretim koordinasyon kurulunu,

c) Senato: Süleyman Demirel Üniversitesi Senatosunu,

ç) Üniversite: Süleyman Demirel Üniversitesini,

d) (Değişik:RG/6/) Üst yarıyıl: Öğrencinin takip eden sınıfının güz ve bahar yarıyılını,

e) (Ek:RG/6/) Kredi: Öğrencinin kazanacağı bilgi, beceri ve yetkinliklere o dersin katkısını ifade eden öğrenim kazanımları ile açıkça belirlenmiş teorik veya uygulamalı ders saatleri ve öğrenciler için öngörülen diğer faaliyetler için gerekli çalışma saatleri göz önünde bulundurularak hesaplanan öğrenci iş yükünü

ifade eder.

 

İKİNCİ BÖLÜM

Yaz Dönemi Eğitim-Öğretiminin Amaçları, Yönetim, Yaz Dönemi Süresi,

Dersler ve Başarı Değerlendirmesi

Yaz dönemi eğitim-öğretiminin amaçları

MADDE 5 – (1) Yaz dönemi eğitim-öğretiminin amaçları şunlardır;

a) Başarılı öğrenciye üst yarıyıldan ders alma imkanı vererek öğrencinin daha kısa sürede mezun olabilmesine imkan sağlamak,

b) Üniversitede eğitim-öğretimin verimliliğini artırmak üzere, öğrencilerin önceki yarıyıllarda başarısız oldukları, alamadıkları ya da not yükseltme ihtiyacı duyduğu dersleri alabilmelerine ve öngörülen eğitim-öğretim süresinde mezun olabilmelerine imkan sağlamak,

c) Lisansüstü eğitim-öğretimin tezsiz yüksek lisans programlarındaki öğrencilerin mezuniyetlerinin daha kısa sürede gerçekleşmesini ve atama dönemine yetişmesini sağlamak,

ç) Diğer yükseköğretim kurumlarındaki öğrencilerin Üniversitenin eğitim imkanlarından yararlanmalarını sağlamak.

Yaz döneminde yönetim

MADDE 6 – (1) Yaz döneminde; ilgili Rektör yardımcısı baÅŸkanlığında,  iki yılda bir Senato tarafından seçilen üç üye ile Ãœniversitenin Öğrenci Ä°ÅŸleri Daire BaÅŸkanından oluÅŸan bir Kurul oluÅŸturulur. Kurul Ãœniversite ve diÄŸer yükseköğretim kurumu öğrencilerinin kayıt iÅŸlemleri ile ilgili düzenlemeleri yapar.

Yaz dönemi takvimi, eğitim süresi ve haftalık ders saati

MADDE 7 – (1) (Değişik:RG/6/) Yaz dönemi takvimi, Senato tarafından belirlenir. Final sınav günleri bu süreye dahil değildir. Yaz döneminde verilecek her ders için normal eğitim-öğretim dönemindeki ders saati kadar ders yapılır. Bu ders saatleri, yaz dönemi eğitim-öğretim süresindeki her haftaya eşit olarak dağıtılır. Yaz döneminde geçen süre eğitim-öğretim süresinden sayılmaz.

Yaz dönemi derslerinin açılması ve yürütülmesi

MADDE 8 – (1) Yaz döneminde açılması öngörülen dersler; tercihen dersi güz/bahar yarıyılında vermiş olan öğretim elemanının isteği, ilgili bölümün teklifi ve ilgili yönetim kurulu kararı ile belirlenir. Belirlenen dersler, bahar yarıyılı öğretiminin sona erdiği tarihe kadar Rektörlüğe bildirilir ve en geç Haziran ayının ikinci haftası ilan edilir.

(2) (Değişik:RG-5/7/) Yaz döneminde ders almak öğrencinin isteğine bağlıdır. Yaz döneminde ders almak isteyen öğrenci, açılması öngörülen ve ilan edilen dersler arasından seçim yapar.

(3) Öğrenci, önceki yarıyıllardan başarısız dersi olmaması ve genel not ortalamasının ve üzerinde olması halinde yaz döneminde üst yarıyıldan ders alabilir.

(4) (Değişik:RG/6/) Yabancı dil hazırlık sınıfı hariç, yaz döneminde; bir öğrenci toplam 20 krediyi aşmayacak şekilde ders alabilir. Bir dersin kredisinin 20’nin üzerinde olması durumunda dersin açılıp açılmayacağına ilgili yönetim kurulu karar verir. Yabancı dil hazırlık programına kayıtlı öğrenciler haftalık en az 30 kredi ders alabilir.

(5) Yaz döneminde bir dersin açılabilmesi için gerekli öğrenci sayısı, Kurulun önerisi üzerine Üniversite Yönetim Kurulu tarafından belirlenir.

(6) (Ek:RG/6/) İlgili Yönetim Kurulları ders seçim işlemlerinin bitimini takip eden iki işgünü içerisinde bir dersin açılabilmesi için gerekli öğrenci sayısını göz önünde bulundurarak, yaz döneminde hangi derslerin açılacağına karar verir ve birim internet sayfasında ilan eder.

(7) (Ek:RG/4/) Öğrenci, yaz döneminde almak üzere müracaat ettiği derslerin çakışması veya açılmaması nedeniyle alamadığı ders sayısı kadar, toplamda 20 krediyi aşmayacak şekilde, açılmış olan derslerden ders değişikliği yapabilir. Açılmayan veya çakışma nedeniyle alamadığı dersler için yatırmış olduğu ders ücretleri, ders değişikliği yaptığı derslere aktarılabilir.

Derslere kayıt

MADDE 9 – (1) (Değişik:RG/6/) Derslere kayıt işlemi, yaz okulu akademik takviminde belirtilen tarihlerde yapılır. Kayıt işleminden sonra çakışan ve/veya açılmayan dersler haricinde ders bırakma işlemi yapılmaz. Çakışan derslerle ilgili olarak ders bırakma ve/veya ekleme işlemi bölümün teklifi üzerine ilgili yönetim kurulunun onayı ile yapılır.

Farklı bir birimden veya farklı bir üniversiteden ders alma

MADDE 10 – (1) Öğrenci yaz döneminde almak istediği dersi, Üniversite içinde veya dışında başka bir bölüm/programdan alabilir. Ancak diğer bölüm/programdan alınacak dersin içerik, kredi ve saat ölçütlerinin öğrencinin kayıtlı olduğu birimin yönetim kurulu tarafından önceden kabul edilmesi gerekir.

Devam zorunluluÄŸu

MADDE 11 – (1) Yabancı dil hazırlık sınıfı ve ortak zorunlu dersler hariç, yaz okulunda öğrencinin; bir dersin yarıyıl/yılsonu sınavına girebilmek için, teorik derslerin en az %70’ini, varsa uygulama ve laboratuarın en az % 80’ini takip etmesi ve başarılı olması ayrıca yaz okulunda yapılan ara sınavlara katılması gerekir. Yabancı dil hazırlık sınıflarında devam zorunluluğu, 23/10/ tarihli ve sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Süleyman Demirel Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Yabancı Dil ve Hazırlık Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde belirlenen hükümler çerçevesinde hesaplanır.

(2) Bir dersin bulunduğu eğitim-öğretim döneminde devam zorunluluğunun yerine getirilmiş olması bu dersin yaz döneminde devam zorunluluğunu ortadan kaldırmaz. Bununla birlikte, dersin bulunduğu dönemde devam yükümlülüğünü yerine getirmiş, ancak yaz döneminde devamsız olan öğrenciler ile dersi ilk kez yaz döneminde alan ve devam yükümlülüğünü yerine getiren öğrenciler normal döneminde bu dersin devamını almak zorunda değildir.

Başarı değerlendirmesi

MADDE 12 – (1) Yaz döneminde Üniversitenin bölüm/programlarından alınan derslerin değerlendirilmesi ve başarı durumunun belirlenmesi, 29/8/ tarihli ve sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Süleyman Demirel Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği ile 8/1/ tarihli ve sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Süleyman Demirel Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği ve Süleyman Demirel Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Yabancı Dil ve Hazırlık Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde belirtildiği şekilde yapılır.

(2) Tekrarlanan derste önceki not ne olursa olsun alınan son not geçerlidir. 

(3) Yabancı dil hazırlık sınıfı hariç, diğer yükseköğretim kurumlarından yaz döneminde ders alan öğrencilerin notlarının uyarlanması, Süleyman Demirel Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 20 nci maddesi hükümleri dikkate alınarak ilgili yönetim kurulu tarafından yapılır.

Belge verilmesi

MADDE 13 – (1) Yaz okulunda, Üniversitenin bölüm/programlarından ders alan diğer yükseköğretim kurumu öğrencilerine; yaz döneminde aldıkları derslerin başarı notunu gösteren not döküm belgesi verilir.

 

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

Çeşitli ve Son Hükümler

Eğitim ve öğretim ücreti

MADDE 14 – (1) Yaz dönemine katılacak öğrencilerden, her yıl ilgili mevzuat hükümlerine göre belirlenen miktar göz önünde bulundurularak Üniversite Strateji Geliştirme Daire Başkanlığının önerisi üzerine Üniversite Yönetim Kurulunca tespit edilen miktarda yaz dönemi öğretim ücreti alınır.

(2) İkinci öğretime kayıtlı olup, yaz dönemine katılacak öğrencilerden alınacak yaz dönemi azami ders saati ücreti, aynı fakülte ve program adına göre normal örgün öğretimde kayıtlı öğrenciler için belirlenen yaz dönemi azami ders saati ücretinin iki katını geçemez.

(3) Normal örgün öğretime kayıtlı yabancı uyruklu öğrencilerden, karşılıklılık esasına bağlı olarak üniversiteler arasında yapılacak işbirliği protokolü hükümleri saklı kalmak kaydıyla, kayıtlı olduğu fakülte ve program adına göre ilgili mevzuat hükümlerine uygun olarak Üniversite Yönetim Kurulunca belirlenen ders saati ücreti alınır.

(4) Çift anadal/yandal öğrencilerinden, bu programlara kayıtlı normal öğretim öğrencilerinden alınan miktarda yaz dönemi öğretim ücreti alınır.

Öğretim elemanları ücreti

MADDE 15 – (1) 11/10/ tarihli ve sayılı Yüksek Öğretim Personel Kanununun 11 inci maddesi hükmü dikkate alınarak yaz okulunda ders vermekle görevlendirilen ve bu görevi fiilen yerine getiren öğretim elemanlarına ödenecek ek ders ve sınav ücretleri, öğretim elemanlarının unvanı, verdikleri dersin kredisi, saati ve yabancı dilde eğitim yapılıp yapılmadığı ile derse kaydolan öğrenci sayısı gibi hususlar dikkate alınarak Üniversite Strateji Geliştirme Daire Başkanlığının önerisi üzerine Üniversite Yönetim Kurulu tarafından belirlenir.

Ãœcret iadeleri

MADDE 16 – (Değişik:RG/4/)

(1) Yaz döneminde çakışması nedeniyle bırakılan veya açılmayan derslerin ücretleri ders değişikliği yapılmaması durumunda öğrencilere iade edilir.

Yönetmelikte hüküm bulunmayan haller

MADDE 17 – (1) Bu Yönetmelikte hüküm bulunmayan hallerde; Süleyman Demirel Ãœniversitesi Önlisans ve Lisans EÄŸitim-Öğretim ve Sınav  YönetmeliÄŸi ile Süleyman Demirel Ãœniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Yabancı Dil ve Hazırlık EÄŸitim-Öğretim ve Sınav YönetmeliÄŸi hükümleri ile Ãœniversite Yönetim Kurulu kararları uygulanır.

Yürürlükten kaldırılan yönetmelik

MADDE 18 – (1) 16/6/ tarihli ve sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Süleyman Demirel Üniversitesi Yaz Okulu Yönetmeliği yürürlükten kaldırılmıştır.

Yürürlük

MADDE 19 – (1) Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 20 – (1) Bu Yönetmelik hükümlerini Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü yürütür.

 

 

 

Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmî Gazete’nin

Tarihi

Sayısı

6/6/

Yönetmelikte Değişiklik Yapan Yönetmeliklerin Yayımlandığı Resmî Gazetelerin

Tarihi

Sayısı

1.     

5/7/

2.     

13/6/

3.

15/4/

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası