ssk sorgulama a4 / 4a, 4b, 4c Sigortalı Nedir? Farkları Nelerdir? - Mapfre Blog

Ssk Sorgulama A4

ssk sorgulama a4

4a, 4b ve 4c Sigortalı Nedir? Farkları Nelerdir?

4a, 4b, 4c sigortası

İş hayatına başladığınızda, çalıştığınız iş yerine bağlı olarak farklı sistemlerde sigortalandırılırsınız. Bu sayede hem bugününüzü hem yarınınızı güvence altına alırsınız. Sigortanız siz çalışırken veya emekli olduğunuzda bazı haklar sunar ve bu haklar çalıştığınız kuruma bağlı olarak değişir.

SGK kapsamında çalışıyorsanız  4a, 4b ve 4c sigortalarından birine sigorta priminiz yatırılıyor demektir. O halde şimdi, 4a, 4b, 4c tam olarak ne demek ve 4a, 4b, 4c kimleri kapsar açıklayalım.

4a, 4b, 4c Nedir, Kimleri Kapsar?

4a, 4b ve 4c, Türk vatandaşı olan ve çalışma hayatında yer alan kişilerin sosyal güvencelerden yararlanabilmesini sağlayan sigorta sistemleridir. Bu 3 farklı sigorta sistemi de Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) bağlıdır. 

4A Sigorta Nedir?

4a sigortası, Eskiden Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) çatısı altında olan ve SSK’ya prim ödeyenleri dahil eden bir sigortaydı. Ancak SSK, SGK’ya bağlandığında halk arasında bilinen SSK sigortası da 4a sistemi adını aldı. 4a sisteminin kapsamı ise özel bir iş yerinde sözleşmeli olarak çalışan kişilerdir. 

4B Sigorta Nedir?

4B sistemi eski adıyla Bağ-Kur sigortasıdır. Bu sisteme kayıtlı kişiler, kendi mesleğini icra eden yani bağımsız olarak çalışan kişilerdir. 4B sisteminine esnaf (iş yeri sahipleri), sanatkar veya serbest meslek grupları dahil olabilir.

4C Sigorta Nedir?

Birçoğunuzun aşina olduğu Emekli Sandığı, SGK’ya dahil olduktan sonra 4c adını aldı. 4c sistemi, devlet memuru olarak hizmet eden kadrolu çalışanları kapsar. Ayrıca Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı’nın ortak görüşüne göre belirli bir adet ve ücret sınırı içinde sözleşme ile çalışanlar da bu gruba dahildir. Yani bu kapsamı, 1 yıldan az süreli ya da mevsimlik hizmet verenler şeklinde düşünmek mümkün.

4a, 4b, 4c sistemlerinin tümü Türkiye’de çalışan vatandaşların sosyal güvencelerden faydalanmalarını ve emeklilik şartlarını yerine getirmeleri halinde emeklilik maaşlarını alabilmelerini sağlayan yapılardır. 4a ve 4b sigortadan yararlanmak için işverenin kendisi ve çalışanları için yatıracağı prim ödemelerinin yasaların belirttiği şekilde yapılması gerekir.

SGK Hizmet Dökümü Nedir?

SGK hizmet dökümü, sigortalı kişinin sigortasına dair tüm bilgileri görebildiği sisteme verilen addır. SGK Hizmet dökümünde sigorta bilgileri, gün sayısı, prim miktarı gibi çalışma dönemine ait tüm bilgiler görülebilir. Hangi sigorta türüne göre çalışıldıysa hizmet dökümü de ona göre sorgulanarak bilgiler öğrenilebilir. Yani örneğin 4A sigortalı isen, hizmet dökümün de 4A şeklinde olacaktır.

4a, 4b, 4c Hizmet Dökümü Nedir?

SGK hizmet dökümleri; 4a hizmet dökümü, 4b hizmet dökümü ve 4c hizmet dökümü olacak şekilde sigorta ve prim bilgilerini barındıran belgelerdir. Bu dökümlerde yer alan bilgiler genel olarak şu şekildedir:

  • Sigortalının işe giriş ve çıkış tarihi
  • Aylara göre yatırılan prim miktarları
  • Toplam prim ödeme gün sayısı
  • Çalışılan iş yeri
  • Tescil kaydı
  • 4b sigortalı kişiler için basamak bilgisi

SGK hizmet dökümleri içerisinde 4A hizmet dökümü ise günümüzdeki SGK'ya bağlı çalışan işçileri ifade eden sigorta grubudur. Bu açıdan 4A sigorta ve hizmet dökümü en çok araştırılan konulardan biridir. 

4A Hizmet Dökümü Nedir, Nasıl Alınır?

4A hizmet dökümü, SGK'ya bağlı çalışanların sigortalarının başlama tarihleri, prim miktarları ve toplam gün sayılarını öğrenebildiği bilgi sistemini ifade eder. 4A hizmet dökümü alarak sigortanıza dair tüm bilgileri listeyebilir, gerekli işlemler için bu bilgileri kullanabilirsin. 4A hizmet dökümü online olaral e-devlet üzerinden alınabilir.

e-Devlet Sigorta Sorgulama Nasıl Yapılır?

4a, 4b, 4c hizmet dökümü nasıl sorgulanır sorusu, sigorta bilgilerini öğrenmek isteyenlerin en sık sorduğu konuların başında gelir. E-Devlet üzerinden sigorta hizmet dökümü sorgulaması yapmak mümkün. SGK hizmet dökümü sorgulama için TC kimlik numarası ve şifre ile e-Devlet SGK Tescil ve Hizmet Dökümü / İşyeri Unvan Listesi sekmesi üzerinden hizmet ve prim bilgilerine ulaşılabilir. Diğer sigorta sorgulama işlemlerini ise bu adresten takip edebilirsiniz.

Ek olarak emeklilik süreciniz için merak ettiğiniz; emeklilik işlemleri evrak takibi, emekli aylık ödemesi, emekli aylığı kesintileri gibi birçok bilgiyi de e-devlet SGK sayfasında bulabilirsiniz. TSS ve diğer sağlık sigortası ürünlerini ise funduszeue.info'ten yaptırabilirsiniz. 

SGK Tescil ve Hizmet Dökümü Nasıl Alınır?

Bu yazımızda burs başvurularında en çok istenen belgelerden biri olan SGK Tescil ve Hizmet Dökümü Nasıl Alınır sorusuna yanıt vereceğiz.

Üniversite öğrencilerinin en büyük ihtiyacı burs! Microfon olarak bursa ulaşmanı ve burs başvuru sürecini kolaylaştırmaya ek olarak, burs başvuru belge rehberlerimizle de yanındayız. Burs alabilmenin en önemli aşaması burs başvuru belgelerini eksiksiz teslim etmektedir.

İstenilen belgelerin ne anlama geldiğini, nasıl ve nereden alınacağını senin için araştırdık. Artık belgelerini kolaylıkla sağlayıp, başvurularını eksiksiz gerçekleştirebileceksin.

Hadi SGK Tescil ve Hizmet Dökümü ile başlayalım.


SGK Tescil ve Hizmet Dökümü Nedir?

SGK Tescil ve Hizmet Dökümü, sigorta ve prim bilgilerini barındırır. Ve 4A, 4B, 4C Hizmet Dökümü belgelerini kapsayan belgedir. Eski sistemde SGK&#;ya bağlı olan vatandaşlar 4A hizmet dökümünü alabilir. Bağ-Kur&#;a bağlı olan vatandaşlar 4B hizmet dökümünü alabilir. Ve Emekli Sandığı&#;na bağlı olan vatandaşlar 4C hizmet dökümünü alabilirler. e- Devlet üzerinden sigorta türüne göre istediğin sorgulamayı ücretsiz olarak yapabilirsin. SGK hizmet dökümünde yer alan detayları şöyle sıralayabiliriz:

  • Çalışılan şirkete ait bilgiler
  • Sigortalı kişinin çalıştığı gün sayısı
  • Sigortalı kişiye ait olan genel kimlik bilgileri
  • İlgili sigorta koluna ait primlerin ödeme tarihleri
  • Hangi aylarda ve yıllarda sigortanın ödendiğine dair detaylı bilgiler
  • İlk defa sigorta başlangıcı yapılan tarih ve sigortalılığın sona erdiği tarihler

SGK Hizmet Dökümü Ne İşe Yarar ve Nerelerde Kullanabilirim?

SGK Hizmet Dökümü almak ve incelemesinde bulunmak oldukça önemlidir. Bu hizmet dökümünün kullanıldığı başvurular, SGK sorgulamaları ve hesaplama işlemleri dışında, sigortalı çalışanların sigortalarının zamanında yatıp yatmadığını ya da yatan primler de eksik olup olmadığı kontrol etmelerine olanak sağlar.

Bu belgede yer alan bilgiler ve kullanılabileceği alanları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Burs başvuruları sırasında
  • Mahkeme işlemlerinde
  • Vize alma işlemlerinde
  • Kıdem hesaplama işlemlerinde
  • İkramiye hesaplama işlemlerinde
  • Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemlerinde
  • Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan borçları sorgulama işlemlerinde
  • Kişinin ne zaman emekli olabileceğini hesaplama işlemlerinde kullanılabilir.

SGK Tescil ve Hizmet Dökümü Nasıl Alınır?

Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumu&#;ndan veya e-Devlet üzerinden belgeyi barkodlu olarak alabilirsin. e-Devlet üzerinden 4A, 4B ve 4C kapsamında tescil bilgilerin ve hizmet dökümün tamamına ulaşabilirsin. e-Devlet kapısında 4C hizmet dökümü ayrıca sorgulanmadığı için, SGK tescil ve hizmet dökümü hizmetini kullanabilirsin.

Belgeye ulaşma konusunda sırasıyla izleyeceğin adımlar şu şekilde:

e- Devlet Kapısı → Sosyal Güvenlik Kurumu → SGK Tescil ve Hizmet Dökümü kısmından sağ üst kısımda bulunan “Barkodlu Belge Oluştur” linkine tıklayarak SGK onaylı üzerinde barkod bulunan hizmet dökümü alabilirsin.

SGK Tescil ve Hizmet Dökümü

Ailemden Biri Çalışmasa da SGK Tescil ve Hizmet Dökümü Almam Mümkün mü?

Evet alabilirsin. Ailenden herhangi birinin hiçbir SGK girişi yapılmamış olsa bile bunu belirten bir belge alabilirsin. Hiçbir SGK girişi olmayanlarda &#;SGK Tescil Kaydınız Bulunmamaktadır.&#; yazısı çıkıyor. Bu durumda masaüstünden (mobilden olmuyor) bu uyarıyı aldığında &#;Barkodlu Belge Oluştur&#; butonuna tıklayarak SGK Hizmet ve Tescil Dökümünü alabilirsin.


4A Hizmet Dökümü Alma

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından e- Devlet Kapısı üzerinden sunulan 4A Hizmet Dökümü Sorgulama hizmeti ile 4A Kategorisinde ki çalışanlar, hizmet dökümlerini görebilir ve isterlerse çıktısını alabilirler. Bu sayede e- Devlet Kapısı kullanıcıları, işe giriş- çıkış işlemlerine, işverenin yatırdığı prim tutarlarına, toplam gün sayılarına kolayca ulaşabilirler.

4A Hizmet Dökümü’ne ulaşmak için; e- Devlet Şifresi, Elektronik İmza veya T. C. Kimlik Kartı’yla giriş yaptıktan sonra, sayfanın üst kısmında bulunan e- Hizmetler bağlantısına tıklanmalı ve gelen liste de Sosyal Güvenlik Kurumu başlığı altında bulunan 4A Hizmet Dökümü Bağlantısı kullanılarak hizmet açılmalıdır. 4A Hizmet Dökümü Sorgulama Hizmeti tek aşamalı olup, hizmet bağlantısına tıklandığında hizmet dökümün görüntülenmektedir.

Karşına gelen tablo da; toplam gün sayın, sicil numaran ve tahsis bilgilerine ek olarak aylık ve yıllık olarak yapılan tüm prim ödemelerinin dökümüne ulaşabilirsin.

Eğer dilersen, hizmet dökümünü barkodlu belge olarak oluşturabilir ve dilediğin kamu kurumu, özel şirket veya şahıs ile paylaşabilirsin. Belgenin verildiği kurum ve şahıslar, belge üzerinde bulunan barkod numarasını kullanarak, e- Devlet Kapısı Web Sitesi ve mobil uygulaması ile belgenin geçerliliğini kontrol edebilmekte ve bu sayede belge sahteciliğinin önüne geçebilmektedir.


4B Hizmet Dökümü Alma

e-Devlet’e T. C. Kimlik Kartı ve şifren ile giriş yaptıktan sonra e- Hizmetler bölümünden Sosyal Güvenlik Sigorta sekmesi üzerinden, 4B hizmet bilgisi kısmını bulmalısın. Veya funduszeue.info üzerinden hizmet dökümünü görüntüleyebilirsin. Aynı zamanda bu sayfadan da çıktı alabilir ve barkodlu belge oluşturabilirsin.


İsimden Sorgulama Nasıl Yapabilirim?

Eski adıyla Sosyal Sigortalar Kurumu, yeni adıyla Sosyal Güvenlik Kurumu sorgulama işlemleri için tek bir kişisel bağlantı kullanılmaktadır. Bağlantı ekranından kişisel bilgilerini (Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlık Numarası, Nüfusa bağlı olduğun il ve ilçe, Cilt Numarası, doğum yılı ve güvenlik kodu) girdikten sonra, isim ile SSK Hizmet Dökümü Sorgulama işlemini ve kendi sigortanla ilgili tüm bilgilere ulaşabilirsin.


e-Devlet Üzerinden Yapılan SGK Sorgulamaları

e-Devlet üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumu ilgili birçok işlem ve sorgulama yapılabilmektedir. Bu işlemlerden bazıları şu şekilde sıralanabilmektedir:   

  • SGK emekli aylığı bilgisi
  • 4A, 4B ve 4C tescil kaydı
  • SGK emekli ödeme bilgileri
  • Emekli aylığı kesintileri (SGK)
  • SGK emekli maaşı hesaplama
  • 4C isteğe bağlı ödeme dökümü
  • 4C emeklilik işlemleri evrak takibi
  • 4A/4B işgöremezlik ödemesi görme
  • SGK tescil ve hizmet dökümü belge sorgulama

Gerekli belgeleri PDF olarak kolaylıkla indirebilirsin. Microfon belgelerim kısmından kolaylıkla belgelerini yükleyerek burs başvurularını gerçekleştirebilirsin. Burs belgeleri hakkında daha fazla bilgi almak için blog yazılarımızı ziyaret edebilirsin. Sonrasında burs başvurusu için gereken her şey hazır olacaktır. Bol şans!


burs ara görseli

4a, 4b, 4c Sigortalı Nedir? Farkları Nelerdir?

Sigortalı olarak çalışmak, beraberinde sosyal güvencelerden yararlanabilme imkânını getirir. Ülkemizde tüm sigortalı çalışanlar Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) güvencesi altındadır. Sigortalılar meslek türlerine, hizmet verdikleri alanlara göre farklı numara ve harfleri barındıran sigorta türleriyle sınıflandırılırlar. Şimdi, bu çalışma alanlarını ifade eden 4a, 4b ve 4c sigortalı türlerinin ne demek olduğuna, farklarına daha yakından bakalım.

4a Sigortalı Ne Demek?

4a sigortası, eski adıyla SSK’ya prim ödemesi yapılan sözleşmeli çalışanları kapsar. Örneğin bir mağazada satış sorumlusu, bir şirkette muhasebeci ya da bir ajansta tasarım sorumlusu olarak çalışanlar, 4a kapsamında sigortalanırlar.

4b Sigortalı Ne Demek?

4b sigorta sistemi Eskiden BAĞ-KUR olarak bilinen sigortadır. 4b sistemine dahil olanlar, bağımsız olarak çalışan yani kendi mesleğini icra eden kişilerdir. Yani kısaca şahıs şirketlerinin, sanatkârların, serbest meslek gruplarının dâhil olduğu grup 4b sistemidir.

4c Sigortalı Ne Demek?

4c sistemi yani eski adıyla Emekli Sandığı, devlet memuru olarak hizmet eden kadrolu çalışanların bulunduğu gruptur. Ek olarak Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığı’nın ortak görüşüne göre belirli bir adet ve ücret sınırı içinde sözleşme ile çalışanlar da bu sisteme dâhildir.

4a, 4b, 4c Hizmet Dökümü Nedir?

Her çalışan tabii ki sigortasının yatırılması konusunda bir sorun olup olmadığını, çalıştığı gün için yatırılan sigorta primini, hatta çalıştığı gün sayısını öğrenme hakkına sahip. İşte, Sosyal Güvenlik Kurumu 4a, 4b ve 4c hizmet dökümleri, sigorta ve prim bilgilerini bulunduran belgelerdir. Hizmet dökümlerinde yer alan bilgiler ise şöyle:

  • Sigortalının işe giriş ve çıkış tarihi
  • Sigortalı çalışılan günlerin sayısı
  • Primlerin hangi aylarda yattığı
  • Aylara göre yatırılan prim miktarları
  • Toplam prim ödeme gün sayısı
  • Çalışılan iş yeri
  • Tescil kaydı
  • 4b sigortalı kişiler için basamak bilgisi

4a, 4b, 4c Hizmet Dökümü Sorgulama Nasıl Yapılır?

4a, 4b, 4c Hizmet Dökümü Sorgulama

Bağlı olduğunuz sigorta sistemindeki hizmet dökümünü sorgulamak oldukça kolay. e-Devlet kapısı üzerinden sigorta hizmet dökümü sorgulaması yapmanız mümkün. e-Devlet sitesinden SGK Tescil ve Hizmet Dökümü / İşyeri Unvan Listesi sekmesine girip ardından TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yaparak hizmet ve prim bilgilerinizi görüntüleyebilirsiniz. 

Dilerseniz emeklilik ile ilgili merak ettiğiniz; emekli aylık ödemesi ve kesintileri, emeklilik işlemleri için gerekli evrakların takibi gibi her türlü sorunun cevabını da SGK web sayfası üzerinden bulabilirsiniz.

Sigortalı olarak çalışarak hem bugününüzü hem geleceğinizi güvence altına almak istemeniz gayet normal. SGK sistemindeki sigortalar da tam olarak sizi güvenceye alan sistemlerdir. Fakat hayat sigortası ürünleri sayesinde daha sağlam güvencelerle hem kendinizi hem sevdiklerinizi maddi-manevi koruma altına almanız da mümkün. O halde gelin, hayat sigortasının ne olduğunu ve teminatlarını yakından inceleyelim.

Hayat Sigortası Nedir, Teminatları Nelerdir?

4a, 4b, 4c Hizmet Dökümü Sorgulama Nasıl Yapılır

Hayat sigortası, her türlü vefat durumunda sigortalının ailesine ya da belirttiği kişilere sigorta şirketi tarafından tazminat ödenmesini sağlayan sigorta türüdür. Sigorta poliçesindeki lehtarlar yani sigortalının belirteceği kişiler “her türlü vefat ana teminatı” ile korunacak kişilerdir. 

Tabii her sigortada olduğu gibi hayat sigortasında da ek teminatlar söz konusu. Bunlar, kaza veya hastalık sonucunda sürekli sakatlık ve kaza sonucu tedavi masrafı teminatlarıdır. Her türlü vefat teminatı ile sigortalı kişi, ailesini ya da sevdiği kişileri koruma altına alır. Dâimi sakatlık, kaza gibi durumlarda ise sigortalı kişinin kendisi güvencede olur. 

Peki, hayat sigortasında risk gerçekleşmezse ödediğiniz primler ne olacak? MAPFRE Sigorta size bu konuda da yardımcı oluyor. Hayat sigortası türlerinden biri olan Prim İadeli Hayat Sigortası ile sigorta süresi bittiğinde ve riskin gerçekleşmemesi durumunda prim iadesini almanız mümkün! Bu sayede hem geleceğinizi güvenceye almış hem de birikim yapmış olursunuz.

Siz de hayat sigortası ürünlerinden faydalanarak ailenizi, sevdiklerinizi ve kendinizi güvence altına alarak bugünü ve yarınını düşünmeden yaşamınıza devam etmek ister misiniz? O halde hayat sigortası ürünlerini ve teminatlarını anlattığımız yazımıza göz atabilir, dilerseniz de hayat sigortası poliçesi yaptırmak için size en yakın satış kanallarımızla irtibata geçebilirsiniz.

Ne Kadar Emekli Maaşı Alırım? SGK 4A, 4B VE 4C Emekli Maaşı Hesaplama ve Emeklilik Yaşı Hesaplama Ekranı ve Sorgulama

Haberin Devamı

Emekli Maaşı Hesaplama

SGK kapsamında 3 adet sigorta sistemi bulunur. Bunlar 4A, 4B ve 4C şeklindedir. Çalıştığınız sigorta sistemine yatırılan primlerin hesaplaması yapılırken prim ödeme gün sayısı, sigortalılık süresi ve yaş dikkate alınarak hesaplanıyor. Emekli maaşını hesaplamak isteyenler SGK maaş hesaplama robotu üzerinden kolayca sorgulama yapabiliyor.

4B Bağ-Kur emekli maaşı için vatandaşlar e-Devlet sistemine giriş yaparak alacakları maaşın tutarını öğrenebilirler. funduszeue.info 4b emekli aylık hesaplama sayfasından vatandaşlar gerekli bilgileri doldurarak emekli maaşı hesaplaması yapabilirler.

Ne Kadar Emekli Maaşı Alırım? 

Emekli maaşı hesaplaması çalışma günü, prim ödemesi gibi pek çok kritere göre değişiklik göstermektedir. Emekli maaşı hesaplamak için;

Haberin Devamı

4A Emekli Maaşı Hesaplama Robotu

Ne Kadar Emekli Maaşı Alırım SGK 4A, 4B VE 4C Emekli Maaşı Hesaplama ve Emeklilik Yaşı Hesaplama Ekranı ve Sorgulama

  • funduszeue.infosayfasına gidin.
  • T.C Kimlik numaranızı,
  • SSK Sicil Numaranızı,
  • Baba adı,
  • Nüfus il,
  • Doğum tarihi bilgilerinizi yazın.
  • ‘Sorgula’ butonuna basın
  • Bu işlem sonucunda emeklilik hesaplamanız yapılacaktır.

4B Emekli Maaşı Hesaplama Robotu

Ne Kadar Emekli Maaşı Alırım SGK 4A, 4B VE 4C Emekli Maaşı Hesaplama ve Emeklilik Yaşı Hesaplama Ekranı ve Sorgulama

4C Emekli Maaşı Hesaplama Robotu

Ne Kadar Emekli Maaşı Alırım SGK 4A, 4B VE 4C Emekli Maaşı Hesaplama ve Emeklilik Yaşı Hesaplama Ekranı ve Sorgulama

  • funduszeue.info sayfasına gidin.
  • Doğum tarihi,
  • Cinsiyet,
  • 4A çalışma süresi
  • Başlangıç ve bitiş tarihi,
  • Hizmet türünü seçin.
  • Altta bulunan hesapla butonuna basın.
  • Bu işlem sonucunda emeklilik hesaplamanız yapılacaktır.

Ne Zaman Emekli Olurum?

SGK sayfasında emekli maaşı hesaplamasının yanında ne zaman emekli olacağınıza dair sorgulama yapabileceğiniz sayfası bulunur. Bunun için;

Ne Kadar Emekli Maaşı Alırım SGK 4A, 4B VE 4C Emekli Maaşı Hesaplama ve Emeklilik Yaşı Hesaplama Ekranı ve Sorgulama

  • funduszeue.info sayfasına gidin.
  • Cinsiyetiniz,
  • Doğum tarihiniz,
  • Maluliyetinizi ve erken yaşlanma,
  • Hizmete başlama tarihi,
  • SSK prim ödeme gün sayınız,     
  • Diğer sandıklara ait gün sayınız,
  • Askerlik/Sanatçı gün sayınız,      
  • Fiili gün sayınız,
  • Yurtdışı gün sayınız,       
  • günün doldurulduğu tarih bilgilerini girin.
  • Gerekli bilgileri girdikten sonra ‘Gönder’ butonuna basın.
  • Bu işlem sonucunda emeklilik hesaplamanız yapılacaktır.

Emekli Maaşı Ne Kadar?

Aralık ayında enflasyon yıllık yüzde 64,27 aylık olarak da yüzde 1,18 gerçekleşti. Buna göre emekliye zam oranı yüzde 15,39 olurken memura zam oranı ise yüzde 16,47 olarak hesaplandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı son dakika açıklaması ile emekli ve memur zammının yüzde 30 oranında uygulanacağını bildirdi. En düşük emekli maaşının ise TL olacağını açıkladı. Buna göre en düşük emekli maaşı TL olurken, en düşük memur emekli aylığı  TL oldu. 

  • SSK ( ÖNCESİ)  TL 
  • SSK ( SONRASI)  TL 
  • BAĞ-KUR (ESNAF)  TL 
  • BAĞ-KUR (TARIM)  TL 

Emekli Maaşımın Ne Kadar Olduğunu Nasıl Öğrenirim?

SGK bünyesindeki kişiler emekli maaşının ne kadar olduğunu, hizmet dökümü sorgulamalarını ve ne zaman emekli olabileceklerini e-Devlet kapısı üzerinden kolayca sorgulayabilirler.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası