sessiz sakin deniz kenarı istanbul / İstanbul'da Denize Girilecek Yerler | En Güzel 15 İstanbul Plajları

Sessiz Sakin Deniz Kenarı Istanbul

sessiz sakin deniz kenarı istanbul

Sakin bir tatil yapmak isteyenlere ülkemizden rotalar

Assos

Assos balıkçı köyü

Assos, ülkemizin en sakin tatil rotalarından biri. Tabii bu durumda Assos’un denizinin diğer bölgelere göre biraz soğuk olmasının etkili olduğunu söylemek mümkün. Deyimi yerindeyse sana yaşadığını hissettirecek soğuk sularıyla, farklı bir deneyim yaşaman için ideal glamping tesisleriyle ve tabii ki de yemyeşil doğasıyla sessiz bir tatil için Assos gitmen gereken bir yer. Felsefe tarihi açısından da önem arz eden Assos’ta Antik Kenti, Athena Tapınağı’nı, Antik Liman’ı ve Köy Kahvesi’ni görmeni öneririm. Saydığım yerleri gezdikten sonra ise bol bol kitap okumanı, en sevdiğin şarkıları dinlemeni ve sıkılana dek durmaksızın yüzmeni tavsiye ediyorum. Nerede yüzmemi önerirsin soruna da cevaplarım yok değil. Kadırga Koyu, İskele Koyu, Assos Liman ve Sokakağzı denize girmen gereken yerlerden yalnızca birkaçı.

Buraya kadar gelmişken Uzun Ev’de deniz ürünleri yemen, Doğa Köy Evi’nde kahvaltı etmen son olarak da Mavi Kapı’da Ege mezelerini tatman gerek. Butik otelleri ve yarım pansiyon konseptiyle hizmet veren tesisleriyle öne çıkan bölgeye gitmek için en uygun zaman yaz mevsimi olsa da Assos aslında her mevsimde keyifli yerlerden biri. Emeklilerin yerleşmeyi tercih ettikleri ilçeden zeytinyağı çeşitlerinden ve kekik baharatından almanı tavsiye ederim. Önerilerim doğrultusunda bir tatil yaparsan yaşadığın yere kesinlikle dinlenmiş, arınmış ve daha güçlü şekilde döneceksin.

Sinop

Sinop Boztepe Burnu

Ülkemizin en kuzey ucu Sinop, sakin bir tatil dendiğinde akla gelen ilk yerlerden şüphesiz. En mutlu şehir anketlerinde ilk sırayı kimseye bırakmayan şehir, gezilecek yerleriyle de ülkemizin cevherlerinden. Sakin bir doğa ve deniz tatili için rotanı çevirebileceğin Sinop’ta denize girebilir ya da doğal güzellikleri keşfetmek için gezmeye başlayabilirsin. Sinop’tan Hamsilos Koyu’nu, Erfelek Şelaleleri’ni, İnceburun Deniz Feneri’ni ve Akgöl’ü görmeden ayrılırsan çok üzülürsün. Hatta bu güzellikleri görmeden şehri terk edersen eşsiz fotoğraflar çekme fırsatını da elinden kaçırmış olursun. Gezeceğin yerleri bitirdiğindeyse kendini yalnızca Sinop’un atmosferine bırakmanı öneririm. Zaten şehrin kendine has ambiyansı seni de kuşatacak ve kendini bir anda Sinoplular gibi şehir merkezindeki sahilde huzur dolu bir yürüyüş yaparken bulacaksın.

Sinop’taki yapman gereken diğer şeylerden de bahsetmek isterim. Burada Sinop mantısı ve nokul yemen şart. Mantıyı Teyzenin Yeri Mantı Salonu’nda, nokulu da Örnek Mantı’da yiyebilirsin. Sakin diğer rotalar gibi emekliler tarafından da sıklıkla tercih edilen Sinop’ta, Hamsilos Koyu’nda bol bol fotoğraf çekmelisin. Denize gireceksen yaz mevsiminde şehre gitmeni, doğayı keşfedeceksen ilkbahar ve sonbahar mevsimlerinde Sinop’a gitmeni öneririm. Son olarak sevdiklerin için alabileceğin hediyeliklere de değinecek olursam bu liman şehrinden gemi maketleri alabileceğini eklemek isterim. Tüm bu eşsiz deneyimler sana yalnızca bir Sinop uçak bileti uzaklıkta.

Mazı

Mazı

Destinasyonlar, içlerinde bulunan ayrıcalıkların bir toplamıdır aslında. Bu noktadan hareketle Bodrum’da konumlanmış Mazı Köyü’nün sakin ve eşsiz bir konumun, masmavi koyların, samimi konaklama birimlerinin ve dinlenilecek salaş mekanların toplamı olduğunu söylemek mümkün. Yani sakin ve sessiz bir tatil arzu ediyorsan Mazı’ya gidebilirsin. Tertemiz ve masmavi sularda doyasıya yüzebileceğin Mazı’nın önemli artıları arasında konaklama birimlerinin uygun fiyatlı oluşu ve havaalanına yakın olması bulunuyor. Bodrum’un serin sularında kalabalıktan uzak bir şekilde yüzmek istersen Mazı’ya gitmeni, Hurma Koyu ve Çakılyalı koylarından birinden denize girmeni öneririm. Yaz mevsiminde gitmeni tavsiye ettiğim Mazı’da kalacağın pansiyonun ya da otelin balkonunda denizi izleyerek dinlenebilir, manzarasıyla büyüleyen çay bahçelerinde tavşan kanı bir çay içebilir ve eğer ki sakinlikten yorulursan dilediğin an Bodrum merkeze gidebilirsin. Mazı’dan sevdiklerine hediye almak istersen Milas halılarından bir tane seçebilirsin. :)

Seferihisar

Seferihisar

Türkiye’nin ilk sakin şehri Seferihisar, İzmir’in en güzel ilçelerinden biri. Özellikle Sığacık’ı da bünyesinde bulunduruşuyla öne çıkan ilçede sakin bir tatil yapman da bu tatili hiç unutmaman da mümkün olacak. Seferihisar’a gideceksen öncelikle yapman gereken tabii ki de İzmir’in güzel sularında doyasıya yüzmek olmalı. Denize Akkum Plajı’ndan ya da Akarca Plajı’ndan girebilirsin. Aklında olsun, deniz biraz dalgalı. Bu arada yüzmek Seferihisar’daki tek eşsiz deneyim değil tabii. Hem ilçenin mahallesi Sığacık’ta hem de Seferihisar’da daha yapılacak çok şey var.

Emeklilerin nüfusun çoğunu oluşturduğu ilçede Teos Antik Kenti’ni, Sığacık Kalesi’ni ve Sığacık Kaleiçi’ni mutlaka gezmelisin. Hatta Kaleiçi’nde her Pazar düzenlenen pazara giderek lezzetini uzun süre unutamayacağın kabak çiçeği dolmalarından ve yaprak sarmalardan yemeli, buradaki takılardan ve süs eşyalarından satın almalısın.  Tabii deniz kenarındaki restoranlarda deniz ürünleri tatmalı ve marinanın fotoğrafını da çekmelisin.

Bördübet

Bördübet

Kalabalıktan uzak, sessiz sakin bir doğa tatili dendiğinde akla gelen ilk yerlerden biri de şüphesiz ki Bördübet. Marmaris’e yaklaşık 28 kilometre uzaklıktaki lokasyon Gökova Körfezi’ne giden yol üzerinde yer alıyor. Bot turları ile ulaşmanın da mümkün olduğu Bördübet, özellikle bir şezlong bir de roman bu tatil için bana yeterli diyen herkes için en ideal rota. Ege ve Akdeniz mutfağından izler taşıyan yemekleriyle, henüz çoğu kişi tarafından keşfedilmemiş plajıyla ve sakin atmosferiyle Bördübet, sessiz tatillerin için vazgeçilmez bir rota olacak.  Çam ormanları arasından denize ulaşabileceğin Bördübet’te kano ve rüzgar sörfü yapabileceğin bir nehir de var. Şezlongda kitap okumanın yanı sıra doğa yürüyüşü yapmak ya da bisiklete binmek istersen de rotanı Bördübet’e çevirmen mümkün.

Kaz Dağları

Kazdağları

Temiz hava, görülecek enfes yerler, lezzetli yemekler ve termal tatil tesisleri… Bu saydıklarımın hepsi ve sakin bir atmosfer Kaz Dağları’nda seni bekliyor. Eğer herkesten uzak; ruhuna, bedenine ve ciğerlerine iyi gelecek bir tatil yapmak istersen Kaz Dağları otelleri arasından dilediğin konseptteki bir tanesini seçebilirsin. Kaz Dağları’na gitmişken yapmadan dönmemen gerekenlerden de bahsetmek isterim. Bölgede ilk olarak Kazdağı Milli Parkı’nı gezebilir, Şahindere Kanyonu üzerindeki seyir terasından etrafındaki tüm güzelliklere tepeden bakabilir etrafın fotoğrafını çekebilirsin, yakınlardaki köylerde bol bol fotoğraf çekebilir ve dilersen Ayvalık’a gidebilirsin.

Burada Ayvalık tostu, Susurluk ayranı, balıklı bamya, acı filiz kavurması ve karadut suyu tadılması gerekenlerden. Yazın kalabalıklaşsa da sakin bir yerde yaşamak isteyen kişilerin yaşam alanı olmuş Kaz Dağları’nda doğa yürüyüşü için bir rehberle iletişime geçebilirsin. Tabii temiz havasıyla ünlü bu yere kadar gelmişken kamp deneyimi yaşamayı da tercih edebilirsin. Kaz Dağları’nda kamp yapmakla ilgili detaylı bilgiyi “Huzurlu bir tatil için Türkiye’nin kamp alanları içeriğimizden alabilirsin.

Akyaka

Akyaka

Muğla Akyaka Otelleri birkaç yıl önce seyahat severlerin yeni keşfettiği destinasyonlardan biriyken bugünlerde popülerliği artan fakat yine de sakinliğinden herhangi bir şey yitirmeyen yerlerden biri. Muğla’nın Ula ilçesi sınırları içerisinde yer alan Akyaka, insanların yorgunluğunu bir anda bedenlerinden ve zihinlerinden söküp alan güce sahip yerlerden. Yazın en sıcak günlerinde dahi rüzgarlı olan Akyaka, her zaman sakin, her zaman ayrı güzellikte. Muğla’nın meşhur ahşap evleriyle dolu, her an hayvanlarla iç içe olabileceğin mekanlarla bezeli Akyaka yalnızca kitap okumak ve dinlenmek için gidebileceğin bir rotadan çok daha fazlası.

Buradayken masaların nehre yerleştirildiği sakin mekanlarda dalgaların sesini dinleyerek kahvaltı etmeli, en sevdiğin balığı yerken ördekleri selamlamalı, gündüz hayvanlarla haşır neşirken gece gökyüzündeki yıldızlarla tanışmalı, sevdiklerin için magnetler satın almalı ve Azmak Nehri’nin fotoğraflarını çekmelisin Denize girmek için rotanı Akyaka Halk Plajı, Çınar Plajı ve Akbük plajlarından birine çevirmelisin. Denizin burada 200 metreye kadar sığ olduğunu ve çok berrak göründüğünü de eklemek isterim.  İçinde birçok farklı deneyim barındıran Akyaka sana yalnızca bir Dalaman uçak bileti uzaklıkta.

Yuvacık

yuvacik

Her ne kadar İstanbul gibi kalabalık bir metropole yakın olduğu için kalabalık olacağı düşünülse de Kocaeli’nin Başiskele ilçesine bağlı Yuvacık sakin bir tatil için seni bekleyen yerlerden. Kocaeli İstanbul’dan 1 saat uzaklıktayken, Yuvacık ise şehir merkezine 15 dakikalık bir mesafede.  Doğal güzelliğiyle öne çıkan Yuvacık’ı keşfetmek için Kocaeli otelleri arasından birini seçip konaklamanda fayda var. Böylece hem Yuvacık’ın eşsiz doğal güzelliğini keşfedebilirsin hem de şehre yakın diğer popüler yerlerden Maşukiye, Kartepe ve Sapanca destinasyonlarına yakın olabilirsin. Eğer ki tüm tatilini Yuvacık sınırları içerisinde geçirmek istersen lokasyonda birkaç bungalov otel ve butik otel seçeneği bulunuyor.

Gelmişken çok büyük bir baraj gölü olan Yuvacık Gölü çevresindeki temiz havasıyla öne çıkan yürüyüş parkurunda bol bol yürüyebilir, piknik alanlarında sevdiklerinle keyifli bir gün geçirebilirsin. Hatta dilersen dere kenarındaki alabalık tesislerinden birine gidebilir, seçtiğin mekanda keyifli bir yemek yiyebilirsin. Tabii bu tesislerin içindeki salıncaklar sayesinde dere üzerinde sallanabilir, güzel fotoğraflar da çekilebilirsin. Günübirlik bir gezi için Yuvacık’a gideceksen kahvaltını Karaaslan Camping’de ya da Gazi’nin Yeri’nde yapabilirsin.

Dalyan

Dalyan İztuzu Plajı

Sakinlik kelimesi bir ilçe olsa Dalyan olurdu desem çok kişi itiraz etmez sanıyorum ki. Sessiz ve sakin atmosferiyle, caretta carettaların en önemli yaşam alanlarından İztuzu Plajı’na yakınlığıyla, deniz ve nehrin birleştiği yerdeki eşsiz güzelliğiyle öne çıkan Dalyan, huzuru bulabileceğin nadide cennet köşelerden. Bu güzel yerde yapılacaklardan bahsedecek olursam Dalyan’da yapman gerekenlerden en önemlisi bir tekne turuna katılmak olmalı. Böylece hem etrafı dilediğince keşfedebilir hem doğal güzelliklerin içerisinden geçebilir hem de yolun sonunda İztuzu Plajı’nı görebilirsin. Aslında yapmanı önerdiğim fakat bunun için tekne turun dahilinde gitmek adına kaptanla anlaşman gereken bir aktivite daha var. Bu da çamur banyosu yapmak. Yani Dalyan’a gitmişken çamur banyosuna girmeli, bu deneyim sayesinde cildini yenilemelisin. Tabii çamurlarla kaplıyken fotoğraf da çekilmelisin. :)

İlçede görmen gereken yerler arasında Yuvarlakçay, Kaunos Antik Kenti, Ekincik Koyu, Likya Kaya Mezarları ve Caretta Caretta Hastanesi, denize girmen gereken yerler arasında ise İztuzu Plajı var. Caretta caretta demişken sevdiklerine bu figürdeki süslerden satın almayı unutmamanı öneririm. Dalyan’da gitmen gereken mekanlardan da bahsedecek olursam Begonville House’da soya soslu et yemeni, Ekin Restaurant’ta kahvaltı etmeni ve Mavi Yengeç’te bölgeye özgü tatları deneyimlemeni tavsiye ederim. Sessiz sakin ve kesinlikle birçok yönden tatmin edici bir tatil için Dalyan seni çağırıyor.

Özdere

Özdere Sahili

İzmir sınırları içerisinde yer alan Özdere, Menderes ilçesine bağlı bir mahalle aslında. Hem doğal güzellikleri ve deniziyle hem de sakinliğiyle öne çıkan Özdere bir hayli az bilinen bir rota olduğu için genellikle yerli turistler tarafından ziyaret ediliyor. Selçuk ve Seferihisar ilçelerine yakın bir konumda bulunan mahalle sakin bir plajdan denize girmek isteyenler için ideal. Eğer Yunan mitolojisine meraklıysan bir şans vermen gereken Özdere’de zamanında Zeus, Kybele, Artemis ve Apollon’un yaşadığına inanılan Çıfıt Kalesi görmen gereken ve fotoğraf çekilmen gereken ilk yerlerden biri. Kalemlik Milli Parkı, Çukuraltı Plajı ve Maydanoz Koyu da seyahatini sonlandırmadan gitmen gereken diğer yerler.

Eşsiz denizi ve doğal güzellikleri sayesinde bol bol övdüğüm Özdere’nin hoşuna gideceğini düşündüğüm başka bir yönü daha var. Mahallede her bütçeye uygun tatil seçeneği bulman mümkün. Her şey dahil tesisler de, uygun fiyatlı pansiyonlar da burada bol bol mevcut. Sana düşen Özdere otelleri arasından bütçene göre olanı seçmek ve sonrasında da sakin ama dolu dolu bir deneyime kapılmak. Tabii bir de Özdere’de bol bol deniz ürünü yemek. :)

Güzelçamlı

guzelcamli

Aydın’ın Kuşadası’na bağlı ve emeklilerin çok sevdiği mahallesi Güzelçamlı, Kuşadası merkez kadar ünlü olmasa da aslında onun kadar güzel bir yer. Henüz çok kişi tarafından keşfedilmemesi Güzelçamlı’yı sakin tatiller için değerli bir konuma dönüştürüyor. Masmavi denizi, kum plajları ve gezilecek yerleriyle öne çıkan mahallede yüzme havuzuyla beğeni kazanan ve fotoğraflarda harika çıkan Zeus Mağarası’na gitmen gerek. Burada çekileceğin fotoğrafı o kadar seveceksin ki, bu fotoğrafa her baktığında Güzelçamlı’yı özleyeceksin.

Mahalledeyken denize girmek için Sevgi Plajı, Davutlar Sahili, Venüs Plajı ve İçmeler Koyu seçeneklerinin her birine şans vermeli, bölgenin doğal güzelliğini deneyimlemek içinse Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı’nı gezmelisin. Sana Güzelçamlı için spesifik bir yemek tat demem mümkün değil fakat bölgedeki pideciler çok başarılı. Buradayken kesinlikle pide yemelisin.  Eğer sakin bir tatil yapma fikrin seyahatin esnasında bir noktada sana sıkıcı gelirse her an Kuşadası’na gidebilir ve oradaki mekanlarda sosyalleşebilirsin. Aklında olsun.

İğneada

İğneada

Trakya sahilinde yer alan beldelerden İğneada, kafa dinlemek isteyenler için mutlaka görülmesi gereken seçeneklerden. Masmavi denizi ve longoz ormanlarıyla öne çıkan rotada kampçılık en popüler konaklama seçeneklerinden biri. Kamp ile ya da glamping ile ilgilenen seyahat severler her yıl İğneada’ya gitmek istiyor. Çünkü ada ziyaretçilerine huzur, mutluluk ve dinginlik vadediyor.

Popüler bir beldede hareketli bir tatil yapmaktan ziyade sakin bir tatil yapmak istersen Kırklareli otobüs bileti fiyatlarını karşılaştırmaya başlayabilirsin. İğneada’da geçireceğin birkaç gün sonucu kendini yenilenmiş, arınmış ve mutlu hissetmen kaçınılmaz. Emin ol. Buradayken görmen gereken yerler arasında İğneada Feneri, Longoz Ormanları Milli Parkı ve Mert Gölü var. Hem ormanda hem de fenerin sakin atmosferinde fotoğraf çekilmeni öneririm. İnce kumlarıyla öne çıkan İğneada Plajı’nda ve Beğendik Köyü Plajı’nda yüzmeyi de ihmal etmemelisin. Bu güzel yerde ülkemizdeki diğer adalarda olduğu gibi deniz ürünlerini tatmalı hatta yolunun üzerindeyse Rota Balık’a mutlaka uğramalısın.

Kabak Koyu

Kabak Koyu

Dünyanın en iyi trekking parkurlarından biri olarak gösterilen Likya Yolu üzerinde yer alan Kabak Koyu, etrafı dağlarla çevrili derin bir vadide yer alıyor. Her geçen gün popülerleşen koya genelde sakin bir tatil yapmak isteyen kişiler geliyor. Yani Kabak Koyu çok kalabalık olduğu zamanlarda bile çokça sessiz ve huzurlu. Kamp alanlarıyla dolu bu koyda uzun uzun yürümek, bol bol yüzmek ya da bir kamp çadırının önündeki sandalyede kitap okumak yapabileceğin aktivitelerden. Tabii Fethiye içerisindeki bu güzel yere yakın gezilmesi gereken çok yer var. Kelebekler Vadisi, Babadağ, Kabak Koyu Mağarası ve Ölüdeniz koya gelmişken görmen, vakit geçirmen gereken yerler.

Bu arada uyarmamda fayda var. Kabak Koyu’ndaki plaj çakıllı. Burada denize gireceksen keyifli bir deneyim için yanına deniz ayakkabını alman gerek. Bir de Kabak Koyu’nun en güçlü yönlerinden birinin mekanlarda verilen kahvaltı olduğunu eklemezsem sana haksızlık ederim. Koyda kalmayacaksan bile yolunun üzerindeyse mutlaka koya uğramalı ve kahvaltı etmelisin. Olivia Garden Kabak ve Sea Valley Restaurant’ın kahvaltısı seni çok memnun edecek.

Ağva

Ağva

Listemizi Türkiye’nin en kalabalık şehri İstanbul’a yakın bir rota ile uğurlayalım istedim. Bu yüzden listemin son maddesinde sana Ağva’dan bahsedeceğim. Her bütçeye uygun konaklama birimi içermesiyle çok kişi tarafından tercih edilen Ağva olanca sakin, alabildiğince yeşil ve keyifli bir semt. Şile’ye bağlı bu güzel yer İstanbul’daki yoğunluktan sıkılan kişilerin ziyaret ettiği ilk yerlerden adeta. Nehir turu yapmak, deniz kenarında çay içmek, kumsaldaki köpekleri sevmek ve lezzetli deniz ürünlerinden tatmak bu güzel yerde yapabileceklerinden bazıları.

Akçakese Köyü, Gürlek Mağarası, Kadırga Koyu ve Yeşilçay Deresi ise Ağva’da iken hem görmen gereken hem de fotoğrafını çekmen gereken yerlerden. Eğer romantik bir hafta sonu tatili yapmak istersen de semt tam senlik. Çünkü Ağva’daki otellerin çoğu odasında jakuzi bulunduğu için romantik otel konseptinde. Emeklilerin yerleşmeyi tercih ettiği, yazın ise yazlıkçıların akın ettiği semtte keyifli ve sakin birkaç gün için Ağva otelleriarasından sana en uygunu seç ve dinlenmeye başla. :)

Selimiye

selimiye marmaris

Hani bazı yerler vardır ya, sana adeta yeşil ve mavinin eşsiz tonlarının kullanıldığı bir tabloda olduğunu hissettirir. Marmaris’e bağlı Selimiye de işte tam böyle yerlerden. Kalabalıktan hoşlanmayan kişiler için eskiden tam anlamıyla bir inziva bölgesi olan Selimiye her geçen gün popülerleşen destinasyonlardan. Yine de köy hala çok sessiz ve sakin. Yani eğer aklında insanlardan uzak ve bol bol dinleneceğin bir seyahat varsa Selimiye’ye gidebilirsin. Burada bir şezlonga uzanıp masmavi denizi doyasıya izlemen mümkün. Fakat bana sorarsan sakin atmosferin ele geçirdiği sahilde uzun uzun yürümeli, Sığ Liman’ın plajında denize girmeli, Bayır Köyü’nden sevdiklerin için lezzetli bal çeşitlerinden satın almalı ve Söğüt’e gidip Saranda Koyu’ndan manzarayı izlemelisin. Eğer ki henüz çok kişi tarafından keşfedilmemiş sularda yüzmek istiyorsan da mutlaka bir tekne turuna katılmalısın.

Butik otelleri ve pansiyonlarıyla öne çıkan Selimiye’de mutlaka tatman gereken lezzetler de yok değil. Paprika’da pamuk şekerli limonata içebilir, Sardunya Restoran’da ünlü gemici böreğinden tadabilir ve Bülent’in Mutfağı isimli mekanda sütlü levreği deneyimleyebilirsin. Nüfusunun büyük bir kısmını İngilizlerin oluşturduğu beldeden Cennet Koyu’nun fotoğrafını çekmeden ayrılmamalısın, aklında bulunsun. Eğer düşüncelerini netleştirmek için yürümek istersen 10 kilometrelik Selimiye-Bozburun-Karya Yolu’nu tercih edebilirsin.

Türkiye’nin göz bebeği İstanbul, gezilecek yerlerinden yeme içme mekânlarına, gece hayatından alışveriş yerlerine, zengin mi zengin tarihinden Karadeniz kıyılarını kapsayan yemyeşil doğasına varıncaya kadar hem yerlisi hem de şehri ziyaret eden yabancı turisti için eşsiz güzelliklere ev sahipliği yapar. İki yakayı birbirine bağlayan bu kadim şehirde yapılacak pek çok şey vardır. Bir tatilden beklenen ne varsa fazlasını ziyaretçisine sunan İstanbul’da ister kültür-tarih turuna çıkıyor olun, ister doğada baş başa kalıp kamp atın veya denizde yüzmeyi tercih edin. Şehrin sunduğu tüm bu zenginlikler hem yerlisini hem de turistini fevkalade memnun ediyor. Öyle ki, şehri ziyaret eden yerli ve yabancı turistler tekrar tekrar bu şehri ziyaret etmek için planlar yapıyor.

İstanbul hakkında ne söylense, ne yazılıp çizilse azdır. Dünyanın hayran kalınası bu güzel şehri için ansiklopedilere sığamayacak derinlikte bilgiler vardır. Bu bilgiler arasında kaybolup gitmek pekâlâ mümkün. Sizleri bu stresten biraz olsun korumak için İstanbul tatilinizde ilginizi çekeceğini düşündüğümüz pek çok aktiviteyi, gezilecek yerleri, boğaz manzaralı restoran ve kahvaltı mekânlarını ve kamp yerlerini yazıp paylaşmıştık. Şimdi ise İstanbul’dan uzaklaşmadan yaz aylarını değerlendirmek adına denize girebileceğiniz yerlerden bahsetmek istiyoruz. Listemizde yer alan tüm denize girilecek yerler şehir merkezine ortalama 1 saat mesafededir. Özel araçla ve toplu taşıma araçlarıyla ulaşım mümkündür.

Aşağıda, İstanbul’a yakın denize girilecek ücretli ve ücretsiz yerleri bulabilir, ulaşım ve sunulan olanaklar gibi pratik bilgileri okuyabilirsiniz. Yaz mevsiminde İstanbul’dan kaçamayan ancak denizden de kendini mahrum bırakmak istemeyenlerin imdadına yetişecek içeriğimizle birlikte sevdiklerinizle hafta sonu tatilinizi planlayabilir ve keyifli bir tatil dönemi geçirebilirsiniz. Şimdiden keyifli tatiller dileriz.

İçindekiler

Kurna Halk Plajı

İstanbul içinde denize girmek için en çok tercih Şile’nin en bakir plajlarından biri Kurna Halk Plajı, Şile ilçe merkezine 30 km uzaklıktadır. Hem şehir hayatının stresinden ve kalabalığından kaçmak hem de İstanbul’dan uzaklaşmadan doğa ile baş başa kamp tatili yapmak isteyenler için en uygun adres olan Kurna Halk Plajı, doğallığı ve manzarasıyla görenleri kendine hayran bırakır. El değmemiş doğasıyla doğaseverlere hitap eden plajda yüzmenin ve güneşlenmenin dışında gezintiye çıkabilir, kartpostal gibi fotoğraflar çekebilirsiniz.

200 metre uzunluğuna sahip ve oldukça geniş olan plaj ince taneli açık renkli kumlarla kaplıdır. Halk plajına giriş ücretsizdir. Şezlong ve şemsiye kiralama imkânı, duş, tuvalet ve soyunma kabinleri bulunmamaktadır. Herhangi bir tesisin bulunmadığı plaja giderken yiyecek ve içeceklerinizi yanınıza almalısınız. Deniz hızlı derinleşir ve Karadeniz’in hırçın dalgaları burada da kendini gösterir. Her ne kadar cankurtaran hizmeti olsa da yüzme bilmeyenler ve çocuklu aileler dikkatli olmalıdırlar.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Dalga Nedeniyle Çocuklar İçin Pek Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Sahilköy Halk Plajı

Şile ilçe merkezine 15 km uzaklıkta ihtiyaçların karşılanması bakımından gelişmiş bir köy olan Sahilköy’de Domalı mevkiinde yer alan Sahilköy Halk Plajı, 500 metre uzunluğunda ve 15 metre genişliğinde bir yerdir. Bakir doğası, yumuşacık kumları, tertemiz denizi ve manzarasıyla doğa içerisinde sakin bir tatil yapmak isteyen kamp tutkunlarının uğrak noktası olan Sahilköy Halk Plajı, sahilde yer alan kamp tesisi ile bilinir. Kamp tatili yapmak için her türlü imkânı sunan tesis Şile’nin en çok tercih edilen kamp alanları arasındadır.

Güneyi yemyeşil ormanlarla, kuzeyi uçsuz bucaksız Karadeniz’le çevrili olan plaja girişler ücretsizdir. Kamp alanı dışında çevrede herhangi bir işletme yeri yoktur. Şezlong ve şemsiye kiralama imkânı, duş, WC ve soyunma kabinleri bulunmamaktadır. Plaja giderken yol kenarındaki süt mısırcıların ve gözlemecilerin nefis lezzetlerinden satın alabilirsiniz. Açık renkli incecik kumlarla kaplı olan plajın denizi Şile’nin çoğu plajının aksine sığdır. Deniz zaman zaman dalgalı olsa da rüzgâr olmayan havalarda çocuklar ve yüzme bilmeyenler için idealdir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Doğancılı Plajı

Şile merkeze 20 km uzaklıkta yer alan Doğancılı Plajı Şile’nin bakir plajlarından biridir. 2100 metre uzunluğu ve 100 metreye varan genişliğiyle Şile’nin en büyük plajlarından biri olan Doğancılı Plajı, daha çok çevredeki yazlıkçılar tarafından tercih edilir. Bu nedenle de yılın her döneminde son derece sakindir. Piknik yapmak, kamp kurmak ve doğa ile baş başa kalmak isteyen İstanbullular için harika bir kaçış noktasıdır.

Plaja araçla girişlerde otopark ücreti alınmaktadır. Onun dışında plaja girişler ücretsizdir. Herhangi bir işlenmenin bulunmadığı plajda şezlong ve şemsiye kiralama imkânı bulunmamaktadır. Duş, WC ve soyunma kabinleri de bulunmamaktadır. Yiyecek ve içeceklerinizi isterseniz evinizden getirebilir, isterseniz yol boyunca karşılaşacağınız marketlerden temin edebilirsiniz. Tertemiz doğası, turkuaz rengi denizi ve yumuşacık kumları ile harika bir yüzme noktasıdır. Ancak rüzgârlı havalarda yoğun dalga olduğu için denize girerken dikkatli olunmalıdır.

Giriş Ücreti: Yaya girişi ücretsiz, araç giriş ve otopark ücreti 20 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Dalga Nedeniyle Çocuklar İçin Pek Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Alacalı Plajı

Şile merkeze yaklaşık 20 km uzaklıktaki Alacalı Plajı, Alacalı Tahsiliye İstasyonu’nun hemen önünde yer almaktadır. Üç tarafı kayalıklarla çevrili 100 metre uzunluğundaki plaj yüzmenin ve güneşlenmenin yanı sıra eşsiz gün batımı manzarasının keyfini sunar. Açık renkli ince taneli kumları ve turkuaz ve mavinin en güzel tonlarını barındıran denizi, uluslararası öneme sahip bitki türleri ve etrafını saran fosil kumul kayalıklarıyla Ege sahillerini aratmayacak güzelliktedir.

Doğa ile baş başa huzurlu bir gün geçirmek isteyenlere hitap eden plaja araç girişlerinde otopark ücreti alınır. Şezlong, şemsiye kiralama imkânı; duş, WC ve soyunma kabinleri bulunmamaktadır. Plajda yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek yerler bulunmadığı için giderken yanınıza almalısınız. Mangalınızı ve etlerinizi de yanınıza alarak plajda piknik yapabilirsiniz. Deniz Şile’nin tüm plajları gibi Karadeniz’in hırçın dalgalarından nasibini alır. Rüzgârsız havalarda ise tertemiz masmavi deniz yüzmek için mükemmel bir alternatiftir.

Giriş Ücreti: Yaya girişi ücretsiz, araç giriş ve otopark ücreti 20 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Sofular Plajı

Bağlı bulunduğu ilçenin merkezine 15 km uzaklıkta bulunan Sofular Plajı, arkasındaki mesire alanları, uçsuz bucaksız kumsalı ve masmavi tertemiz denizi ile hem yüzmek hem de doğa ile baş başa vakit geçirmek için mükemmel bir alternatiftir. İki kısımdan oluşan plajın bir kısmı halk plajı bir kısmı da ücretsiz plajdır. Uçsuz bucaksız açık renkli, ince kumlu kumsalı ile tropik kumlarda sahilleri aratmayan plaj, eşsiz manzaraya karşı kumsalda yürüyüş yapmak isteyenler tarafından da sıklıkla tercih edilir.

Plaja araçla girişlerde otopark ücreti alınmaktadır. Halk plajında şezlong, şemsiye kiralama imkânı bulunmamaktadır. Yeterli olmasa da duş ve tuvaletler mevcuttur. Yeme içme ihtiyaçlarınızı plaja giderken temin etmelisiniz. Piknik malzemelerinizi yanınıza alarak sevdiklerinizle piknik yapabilirsiniz. Oldukça sığ olan deniz çocuklar ve iyi yüzme bilmeyenler için idealdir. Plajda cankurtaran hizmeti bulunmaktadır. Rüzgârlı havalarda deniz dalgalı olduğu için dikkatli olmak gerekir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC ve duş imkânı mevcuttur. Soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Ayazma Plajı (Şile Halk Plajı)

Şile merkezde yer alan Şile Halk Plajı’nın diğer adı da Ayazma Plajı’dır. İstanbul’dan uzaklaşmak isteyen günübirlik tatilcilerin en çok tercih ettiği plajlardan biri olan Ayazma Plajı, yaz sezonunda hafta içi bile son derece kalabalıktır. 1175 metre uzunluğunda ve 50 metre genişliğindeki plajın arkası yemyeşil ağaçlarla kaplı tepelerle çevrilidir. Hem doğal sit alanı içerisinde bulunan hem de mavi bayrak özelliğine sahip olan tertemiz plaj, aynı anda hem doğanın hem de denizin tadını çıkarmak isteyenleri kendine çeker.

Ayazma Halk Plajı’na giriş ücretsizdir. İsterseniz şezlong ve şemsiye kiralayabilir, isterseniz kendi imkânlarınızla denizin ve yumuşacık kumların tadını çıkarabilirsiniz. Plajın imkânları arasında yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz kafe ve büfe tarzı işletmeler, duş, soyunma kabini ve WC bulunmaktadır. Dalgakıranlar nedeniyle deniz oldukça sakindir ve çok sığdır. Bu nedenle çocuklar ve yüzme bilmeyenler güvenle denizin tadını çıkarabilir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 50 TL).

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama olanakları bulunmaktadır. Yiyecek ve içecek ihtiyaçları için plajda kafeterya alanı ve araçlar için otopark alanı mevcuttur.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Şile Ağlayankaya Beach

Şile merkeze yürüme mesafesinde bulunan Ağlayankaya Beach, hem şehre bu kadar yakın olup hem de doğa ile baş başa kalabileceğiniz nadir yerlerden biridir. Şile Feneri’nin yaklaşık 500 metre arkasında bulunan ve kayalar arasından çıkan suyun denizde birleştiği bir noktada bulunan plaj, kayalıklardan çıkan suyun gözyaşına benzemesinden dolayı bu adı almıştır. Tertemiz deniziyle, yemyeşil doğasıyla, krem rengi incecik kumlarıyla İstanbul’dan uzaklaşmadan kendinizi Ege sahillerinde hissetmenizi sağlayacak olan plaj, sunmuş olduğu imkânlarla da keyifli bir tatil vaat ediyor.

Lüks bir plaj keyfi yaşamak aynı zamanda doğa ile baş başa kalarak dinlenmek için tercih edebileceğiniz plaja girişler ücretlidir. Şezlong ve şemsiyeler giriş ücretine dâhilken, duş ve tuvaletler ücretlidir. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz birçok seçenek bulunmaktadır. Tertemiz berrak deniz çocukların ve yüzme bilmeyenlerin keyifli vakit geçirebileceği kadar sığdır. Ancak rüzgârlı havalarda dalgalı olduğu için dikkatli olmak gerekir.

Giriş Ücreti: Şezlong ve şemsiye ile birlikte kişi başı 150 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, restoran, Wi-Fi, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/aglayankayabeachsile/

Haritada Görüntüle >

Uzunkum Plajı (Aqua Beach)

Şile merkeze yürüme mesafesinde yer alan Uzunkum Plajı, İstanbul’da sakin ve huzurlu bir tatil yapmak isteyenlerin ilk tercihleri arasındadır. Yaklaşık 1 km uzunluğundaki plaj, Şile merkezdeki diğer plajlara göre daha sakin ve tenhadır. Bu özelliğiyle yüzmek isteyenlerin yanı sıra dalga sesleri eşliğinde dinlenip huzur bulmak isteyenler tarafından da tercih edilir. Masmavi denizin, açık renkli kumsalın ve yemyeşil doğanın bir araya gelerek mükemmel bir manzara oluşturduğu plaj yaz aylarında unutulmaz vakitler geçirmenizi sağlar.

Şile’nin mavi bayraklı plajlarından biri olan Aqua Beach’e giriş ücretlidir. Araçla girişlerde aynı zamanda otopark ücreti vardır. Şezlong, şemsiye, duş, WC ve soyunma kabinlerinin kullanımı giriş ücretine dâhildir. Plaj içerisinde bulunan restoranda her türlü yiyecek içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Tertemiz denizde yüzmenin dışında farklı bir aktivite isterseniz plaj voleybolu turnuvalarına katılabilirsiniz. Karadeniz kıyılarında olmasına rağmen çarşaf gibi bir denize sahip olan Uzunkum Plajı, çocuklu aileler için de son derece idealdir.

Giriş Ücreti: Yaya ücretsiz, araç giriş ve otopark ücreti 25 TL. Şezlong ve şemsiye 35 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye, kafeterya, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Dalga Nedeniyle Çocuklar İçin Pek Uygun Değildir

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/sileaquabeach/

Haritada Görüntüle >

Kabakoz Plajı

Şile merkeze 10 km uzaklıkta Kabakoz Köyü sınırları içerisinde yer alan Kabakoz Plajı, Şile’nin bakir kalmış plajlarından bir tanesidir. İki tepenin arasında saklı kalmış bir cenneti andıran plaj, daha çok şehrin kalabalık plajlarından hoşlanmayıp sessiz, sakin, huzurlu bir şekilde deniz keyfi yapmak isteyenler tarafından tercih edilir. Hafta sonları bile çok kalabalık olmayan plaj, denizin ve güneşin tadını çıkarmak ve kamp tatili yapmak için en ideal yerlerden biridir.

Plaja girişlerde sadece otopark ücreti ödemek gerekir. Şezlong ve şemsiye kiralama olanağı, yiyecek içecek ihtiyaçlarınız karşılayabileceğiniz yerler bulunmamaktadır. Duşlar ve tuvaletler ücretlidir. Plaj çoğunlukla kumlu olsa da ayakları rahatsız edecek derecede taşlar da vardır. Deniz hızlı derinleşir ve dalgalıdır. Çok rüzgârlı havalarda cankurtaranlar tarafından denize girilmemesi yönünde uyarılar yapılır. Her yönüyle huzurun ve sakinliğin adresi olan Kabakoz Plajı, kamp tatiller için de önemli bir adrestir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC ve duş olanakları bulunmaktadır. Soyunma kabini, şezlong ve şemsiye mevcut değildir. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Akçakese Akkaya Plajı

Şile’ye 17 km uzaklıkta Şile-Ağva yolu üzerinde bulunan Akkaya Plajı, Akçakese Köyü sınırları içerisindedir. Yaklaşık 1 km uzunluğundaki Akçakese Plajı’nda birbirinden güzel birçok koy bulunur. Akyaka Plajı, bu koyların en güzel yerinde konumlanmıştır. Çevresini saran kayalıkları, yumuşacık açık renkli kumsalı ve turkuaz rengi denizi ile Ege koylarını aratmayan plaj, Şile’nin en çok tercih edilen plajları arasındadır.

Yemyeşil doğası ve pırıl pırıl denizi ile görülmeye değer bir manzara sunan plaj, İstanbullular için büyük bir nimettir. Plaja girişlerde otopark ücreti öderseniz WC ve duşları ücretsiz kullanabilirsiniz. Şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz yerler bulunmaktadır. Ayrıca kendi şemsiyenizi, çadırınızı kurabilir, havlunuzu serip güneşlenebilirsiniz. Yiyecek ve içeceklerinizi yanınıza alarak sevdiklerinizle birlikte piknik yapabilirsiniz. Korunaklı bir koyda bulunan plajın denizi son derece sakin ve sığdır. Çocuklu aileler gönül rahatlığıyla çocuklarıyla eğlenebilir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye kiralama, kafeterya, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Akçakese Halk Plajı

Şile’nin en güzel plajlarına ve koylarına ev sahipliği yapan Akçakese Köyü’nde bulunan Akçakese Halk Plajı, Şile merkeze yaklaşık 17 km uzaklıktadır. Üsküdar’dan kalkan otobüslerle Şile merkeze gittikten sonra 15 dakikalık bir yolculuğun ardından Akçakese Köyü’ne varılır. Tabelaları takip ederek kolayca eşsiz manzarasıyla sizleri karşılayan plaja ulaşmış olursunuz. Yemyeşil tepelerin, masmavi denizin ve açık renkli incecik kumların bir araya geldiği plaj yüzmek için mükemmel bir alternatiftir. Kumsal Akdeniz sahillerini aratmayacak kadar güzeldir. Sığ ve güvenli deniz çocuklar ve yüzme bilmeyenler için idealdir.

Eşsiz doğasıyla Şile’nin kalabalığından kaçmak isteyen tatilciler tarafından tercih edilen plajdaki imkânlar kısıtlıdır. 1 km uzunluğundaki Akçakese Plajı’nda bulunan halk plajına giriş ücretsizdir. Sahilde bulunan küçük işletmeden isterseniz şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz. Sayıları yeterli olmasa da duş ve soyunma kabinleri bulunmaktadır. Çok fazla seçenek bulunmadığı için yiyecek ve içeceklerinizi yanınıza almalısınız. Günübirlik tatillerle yetinmeyip konaklamak isterseniz kamp yapabilir, geceleri dalga sesleri eşliğinde yıldızların altında uyuyabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye kiralama, kafeterya, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

İmrenli Plajı

Ağva merkeze 13 km uzaklıkta İmrenli Köyü’nde bulunan plaj, gözlerden uzak sakin bir yer arayanlara hitap etmektedir. Akçakese Plajı’nın hemen bitiminde yer alan İmrenli Plajı, yaklaşık 650 metre uzunluğundadır. Hem geniş bir alana sahip olması hem de popülerliği nedeniyle çok fazla tercih edilir ve tatil sezonunda oldukça kalabalık olur. Doğal güzellikleri ve tertemiz berrak denizi ile dikkat çeker. İstanbullular adına kalabalıktan kaçmak için mükemmel bir alternatif olan plaj, sunmuş olduğu imkânlarla da bölgedeki diğer halk plajları geride bırakır.

Girişin ücretsiz olduğu plajda şezlong ve şemsiye kiralama imkânı bulunmaktadır. İsterseniz kendi imkânlarınızla ücretsiz bir şekilde plajın keyfini çıkarabilir, isterseniz şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz. Plajın imkânları arasında duş, tuvalet, soyunma kabini, otopark ve cankurtaran hizmeti bulunmaktadır. Plaj genel olarak kumlu olsa da yer yer çakıl taşları vardır. Denizin dibi ise kumludur. 50 metre ilerledikten sonra bile derinleşmeyen deniz çocuklar ve iyi yüzme bilmeyenler için uygundur.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (2 şezlong + 1 şemsiye 60 TL).

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, kafeterya, deniz güvenlik şeridi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Bozgoca Plajı

Şile merkeze yaklaşık 20 km uzaklıkta olan Bozgoca Plajı, yemyeşil doğası ve eşsiz manzarasıyla cenneti andıran Bozgoca Köyü sınırları içerisinde bulunur. Yemyeşil tepelerle çevrili bir koyda bulunan plaj, doğal güzellikleriyle, tertemiz deniziyle ve kumsalıyla harika bir yerdir. Burası çok fazla bilinmediği için hafta sonları bile son derece sakindir. Bu özelliğiyle İstanbul’un kalabalığından ve günlük hayatın stresinden kaçıp kurtulmak için tercih edilir. Doğa tutkunları için de harika bir kamp alanıdır.

Girişin ücretsiz olduğu plajda ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz herhangi bir işletme bulunmamaktadır. Dolayısıyla şezlong ve şemsiye kiralama imkânı, duş, soyunma kabini ve WC bulunmamaktadır. Yiyecek içecek ihtiyaçlarınızı plaja giderken Bozgoca Köyü’nden temin edebilirsiniz.  Çok fazla kimse tarafından bilinmeyen plajın doğal güzellikleri bozulmadan kalmıştır. Deniz son derece sığdır ancak genellikle dalgalıdır. Yüzmek için çok tercih edilmese de amatör sörfçüler için harika bir noktadır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Duş, WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler için Uygundur

Haritada Görüntüle >

Ağva Halk Plajı

Ağva merkezde bulunan Ağva Halk Plajı, İstanbul ve çevresindeki en kalabalık plajlardan biridir. Ormanların içindeki doğal kum plaj, muhteşem doğası, tertemiz denizi ve sunmuş olduğu imkânlarla hafta sonu olduğu kadar hafta içleri de kalabalık olmaktadır. Hem merkeze bu kadar yakın olup hem de doğa ile baş başa kalma imkânı bulabileceğiniz plaj doğallığının yanında temizliği ile de dikkat çeker. Düzenli olarak temizlenen plaj Şile’nin en temiz plajlarından biridir.

Girişin ücretsiz olduğu plajda ister kendi malzemelerinizle gidebilir, isterseniz plajdaki işletmelerden şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz. Halk plajında duş, WC ve soyunma kabini bulunmamaktadır. İhtiyaç duyarsanız ücret karşılığında özel işletmelerin imkânlarından faydalanabilirsiniz. Çevrede yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılamak için birçok seçenek bulunmaktadır. Deniz seviyesi sığ olduğu halde dalgalı olduğu zamanlar çocuklar ve yüzme bilmeyenler için tehlikeli olabilir. Upuzun kumsalda gündüzleri denizin, kumun ve güneşin tadını çıkarabilir, yeşil alanlarda kamp yapabilir, yürüyüş yollarında günbatımında yürüyüş yapabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 30 TL).

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye kiralama, deniz güvenlik şeridi, gözetleme kulesi, cankurtaran, restoran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler Dikkatli Olmalıdır

Haritada Görüntüle >

Kumbaba Plajı

Şile yol ayrımından sola dönüp dereyi takip ederek 2 km kadar ilerlediğinizde karşınıza muhteşem manzarasıyla Şile’nin en popüler plajlarından biri olan Kumbaba Plajı çıkacaktır.  Bizans döneminde kum banyosu yapmak için kullanılan ve kumun romatizma hastalıklarına iyi geldiği rivayet edilen plaj, sezon boyunca son derece kalabalık olur. 3 km boyunca uzanan muhteşem plaj, karavan ve çadır kampı için de idealdir.

Plaja giriş ücretsizdir. Kendi malzemelerinizle yüzmenin ve güneşlenmenin keyfini çıkarabileceğiniz gibi şezlong ve şemsiye de kiralayabilirsiniz. Halk plajında WC ve duş imkânı bulunmamaktadır. İhtiyaç duyarsanız özel işletmelerden ücret karşılığı faydalanabilirsiniz. Yeme içme ihtiyaçlarınızı büfe ve kafe tarzı işletmelerden karşılayabilirsiniz. İsterseniz plaja giderken yanınıza da alabilirsiniz. Plaj ve deniz yumuşacık kumlarla kaplıdır. Deniz yaklaşık 100 metre gittikten sonra derinleşmeye başlar. Çoğunlukla dalgalı olsa da çocuklar için tehlike arz etmez.

Giriş Ücreti: Yaya girişi ücretsiz, araç giriş ve otopark ücreti 20 TL. 2 şezlong + 1 şemsiye 40 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye kiralama, kafeterya, deniz güvenlik şeridi ve otopark alanı.

Uygunluk: Dalga Nedeniyle Çocuklar İçin Pek Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Kilimli Koyu Plajı

Ağva’dan yola çıkıp Bucaklı Köyü üzerinden 2 km gittikten sonra muhteşem manzarasıyla karşınıza çıkan Kilimli Koyu, mermer beyazı kumuyla, tertemiz berrak denizi ve eşsiz doğası ile görenleri büyüler. Ağva’nın diğer plajlarına nazaran daha sakin olan koy, yüzmenin dışında kamp tatili için de tercih edilir. Koyun arkasındaki yemyeşil tepeler Karadeniz manzarasına karşı kamp yapıp doğanın tadını çıkarmak için son derece idealdir.

Ağva’nın doğal güzelliklerini tam anlamıyla yansıtan, aynı zamanda tatilcilere birçok imkân sunan plaja giriş ücretsizdir. Şezlong ve şemsiye kiralama imkânı; duş, soyunma kabini ve WC bulunmaktadır. Plajda bulunan restorana eşsiz manzara eşliğinde yemeğinizi yiyebilir, sevdiklerinizle birlikte bir şeyle içip dinlenebilirsiniz. Korunaklı bir yapıda olan koyda Karadeniz’in hırçın dalgalarına rastlanmaz. Deniz suyu ılık, sığ ve sakindir. Çocuklar ve yüzme bilmeyenler güvenli bir şekilde vakit geçirebilir.

Nasıl Gidilir: Ağva merkezden Kandıra istikametine doğru giderken Dikbucak yol ayrımına sapabilir ve buradan tabelalar yardımıyla kolayca koya ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz Kilimli Mesire Yeri’ne girişler yayalar için ücretsiz, motosiklet 15 TL, minibüs 40 TL, otomobil 25 TL, kamyon 50 TL, otobüs 80 TL, araç içi konaklama ve çadır kamp alanı 50 TL, duş 5 TL ve WC kullanımı 3 TL’dir.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar mevcuttur. Yiyecek ve içeceklerinizi plajdaki restoran yerinden temin edebilirsiniz. Dileyen Kilimli Mesire Yeri’ni kullanarak buradaki işletmelerden WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye ile kamp konaklama gibi ihtiyaçlarını karşılayabilir.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Tırmata Beach

İstanbul’un Sarıyer ilçesine bağlı Kilyos mevkiinde bulunan Tırmata Beach, İstanbul’dan uzaklaşmadan kendinizi güney sahillerinde hissetmeniz için en iyi seçenektir. Marmara bölgesinin en gözde plaj işletmelerinden biri olan Tırmata Beach, aile konseptine son derece önem verir ve damsız girilmesi yasaktır. Nezih bir ortamda ailece denizde vakit geçirmek ve bir şeyler yemek isteyenler rahatlıkla burayı tercih edebilir. Özellikle hafta sonları oldukça kalabalıktır. Eğer sakinlik isterseniz hafta içi, eğlenmek isterseniz hafta sonu tercih edebilirsiniz.

Haftanın her günü 09.00-19.00 saatleri arasında hizmet veren plaja giriş ücretlidir. Hafta içi ve hafta sonu fiyatlar farklıdır. 0-6 yaş arası çocuklar ücretsiz girebilir. Şezlong, şemsiye, bir alkolsüz içecek; duş, tuvalet ve soyunma kabinlerinin kullanımı ücrete dâhildir. Plajda ana bar ve VIP bar olmak üzere iki adet bar bulunur. Restoran bölümü sabah kahvaltıdan akşam yemeklerine kadar zengin bir menü ile misafirlerine hizmet verir. Plaj tamamen kumludur. Deniz dalgalı ancak sığdır. Cankurtaran hizmetinin bulunduğu plajda çocuklarınızla güvenle vakit geçirebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Hafta içi 50 TL, hafta sonu 75 TL. Girişlerde 1 alkolsüz içecek ücretsizdir. 0-6 yaş arası çocuklar ücretsizdir. 7-12 yaş arası 30 TL. Bayram, tatil ve resmi tatillerde hafta sonu ücret tarifesi geçerlidir. Servis ücreti tek yön 15 TL, gidiş dönüş 20 TL.

Plaj Özellikleri: Duş, WC, restoran, soyunma kabini, engelli erişimi, şezlong, cankurtaran, su sporları, şemsiye, otopark, masa ve sandalye, ana bar, VIP bar ve ücretsiz Wi-Fi.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/tirmatabeach/

Haritada Görüntüle >

Milyon Beach (Babylon Kilyos)

İstanbul’un yanı başında, şehir merkezinin sadece yarım saat uzaklığındaki Kilyos’ta bulunan Milyon Beach, 1000 kişilik kapasitesiyle bölgenin en geniş beachlerinden biridir. Alanı ne kadar geniş olsa da tatil sezonunda haftanın her günü yer bulamayacak kadar kalabalık olur. Kaliteli hizmet ve farklı aktivitelerle sınırsız eğlence sunan plaj, yeşil alanları, masmavi denizi ve upuzun kumsallıyla da göz doldurmaktadır. Gün boyu çalan dinlendirici müzikler eşliğinde ister çim alanlarda, ister kumsaldaki rahat minderli şezlonglarda dinlenebilirsiniz.

Hafta içi 10.00-23.00, hafta sonu 09.00-23.00 saatleri arasında açık olan plaja giriş ücretlidir. Hafta içi ve hafta sonu farklı fiyat tarifesi uygulanır. Plajın imkânları arasında duş, soyunma kabini, engelli erişimi, cankurtaran, amfi ve ücretsiz Wi-Fi bulunmaktadır. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı işletmeye ait olan restorandan karşılayabilirsiniz. Babylon Kilyos restoranda yaz kış doğa ve deniz manzaralı lezzetli yemekler yiyebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Hafta içi 45 TL, hafta sonu 65 TL.

Plaj Özellikleri: Duş, WC, restoran, soyunma kabini, engelli erişimi, şezlong, cankurtaran, su sporları, şemsiye, otopark, masa ve sandalye, etkinlik alanı, amfi, çim alan ve ücretsiz Wi-Fi.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/milyonkilyos/

Haritada Görüntüle >

Uzunya Beach

Karadeniz’in en keyifli koyunda konumlanan Uzunya Beach, şehirden sadece yirmi dakika uzaklaşarak doğa ile baş başa kalmayı vaat eder. Sarıyer ilçesine bağlı Kilyos’un en gözde plaj işletmelerinden biri olan Uzunya Beach, çim alanlarına yerleştirilmiş rahat minderleri ve yumuşacık kumsaldaki şezlonglarıyla tüm yorgunluğunuzu üzerinizden atmanıza yardımcı olur. Şehirden çok fazla uzaklaşmadan gürültüsünden ve stresinden izole plajda denizin ve güneşin keyfini Akdeniz sahillerindeymiş gibi çıkarabilirsiniz.

Kafeteryası, restoranı, kamp alanı, servisi ve çok daha fazlasıyla hizmet veren plaja giriş ücretlidir. Plaj haftanın her günü saat 09.00-20.00 arası açıktır. Hafta içi ve hafta sonu farklı fiyat tarifesi uygulanır. Plajın olanakları arasında duş, WC, soyunma kabini, şezlong, şemsiye, cankurtaran, otopark ve ücretsiz Wi-Fi bulunmaktadır. Tesisin restoranı sabah kahvaltıdan akşam yemeğine kadar lezzetli yemekler sunar. Korunaklı bir koyda bulunan plaj son derece sakin bir denize sahiptir. Deniz sığ olduğu için çocuklar ve yüzme bilmeyenler için de uygundur.

Giriş Ücreti: Hafta içi 50 TL, hafta sonu 70 TL.

Plaj Özellikleri: Duş, WC, restoran, soyunma kabini, şezlong, cankurtaran, su sporları, şemsiye, otopark, masa ve sandalye ve ücretsiz Wi-Fi.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/uzunyacom/

Haritada Görüntüle >

Suma Beach

Sarıyer ilçe merkezine 3 km uzaklıkta, Kilyos Gümüşdere Mahallesi’nde bulunan Suma Beach, Kilyos’ta deniz ve eğlence denince ilk akla gelen yerlerden biridir. Gündüzleri deniz-kum-güneş üçlüsünün tadını çıkarabileceğiniz mükemmel bir plaj olan tesis, akşam saatlerinde ise sabahın erken saatlerine kadar DJ performansları eşliğinde eğlenebileceğiniz bir gece kulübüne dönüşür. Zaman zaman çeşitli konserler ve festivaller düzenlenen plaj, tatil için İstanbul’dan uzaklaşamayacak olanlar için tam bir cennettir.

Plaj cumartesi günleri sabah 5’e kadar, diğer günler ise 02.00’a kadar açıktır. Hafta içi ve hafta sonu giriş ücreti farklıdır. Duş, WC, soyunma kabini, şezlong, şemsiye, giriş ücretine dâhildir. Plajda cankurtaran hizmeti, ücretsiz Wi-Fi, piknik ve kamp alanları, plaj voleybolu ve futbol sahaları bulunmaktadır. Tatilcilere birçok sosyal imkân sunan plajda ATV kiralayarak çevreyi keşfedebilir, çeşitli su sporlar yapabilirisiniz. Sığ denizde çocuklarınızla eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Hafta içi 40 TL, hafta sonu 55 TL.

Plaj Özellikleri: Duş, WC, restoran, soyunma kabini, şezlong, cankurtaran, su sporları, şemsiye, otopark, masa ve sandalye, ücretsiz Wi-Fi, piknik ve kamp alanları, ATV turları, plaj voleybol ve futbol sahaları.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://instagram.com/sumabeach/

Haritada Görüntüle >

Burç Beach

Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği tarafından Kilyos Sarıtepe Kampüsünde açılan Burç Beach, daha çok kampüste eğitim gören öğrenciler tarafından tercih edilir. Çoğunlukla gençlere hitap eden ve sınırsız eğlence imkânı sunan mekânda su sporlarından konserlere, plaj voleybolundan plaj futboluna kadar birçok aktivite yapabilirsiniz. İstanbul’a yarım saat mesafede bulunan plaj, yaz tatillerinde İstanbullular için en gözde mekânlardan biridir.

Haftanın her günü saat 09.00-21.30 arası hizmet veren plaja girişler ücretlidir. BÜMED üyeleri için farklı misafir girişleri için farklı fiyat tarifesi uygulanır. Plajda duş, soyunma kabini, WC, şezlong, şemsiye, loca, cankurtaran, imkânları bulunmaktadır. Cafe-bar, food court ve balık restoranı bulunan Burç Beach, aynı anda binlerce kişiye hizmet verecek kapasiteye sahiptir. Yüzmek ve güneşlenmenin dışında birçok aktivite sunan plajda kite board, katamaran, wind surf gibi su sporları yapabilirsiniz. Her yıl düzenlenen Kiteboard Dünya Şampiyonası’na katılabilir, yılın belli dönemlerinde organize edilen konserlere giriş yapabilir, hafta sonu düzenlenen günbatımı partilerinde eğlenebilirsiniz.

Giriş Ücreti: BÜMED üyeler çevrimiçi bilet satın alımlarında hafta içi 35 TL, hafta sonu 55 TL. Kapıda alınan bilet ücretleri hafta içi 40 TL, hafta sonu 65 TL. Misafir/günübirlik çevrimiçi bilet satın alımlarında hafta içi 60 TL, hafta sonu 95 TL. Kapıda alınan bilet ücretleri hafta içi 65 TL, hafta sonu 115 TL. Bayram, tatil ve resmi tatillerde hafta sonu uygulaması yapılmaktadır.

Plaj Özellikleri: Duş, WC, restoran, soyunma kabini, şezlong, cankurtaran, gözetleme kulesi, su sporları, şemsiye, otopark, masa ve sandalye ve ücretsiz Wi-Fi.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/burcbeachofficial/

Haritada Görüntüle >

Baykuş Plajı

Kilyos plajlarının en ekonomik olanı Baykuş Beach, daha çok öğrencilere ve gençlere hitap etmektedir. Kilyos Kısırkaya’da bulunan Araştırma Uygulama Merkezi’nin sahil kısmında yer alan plaj, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi tarafından işletilmektedir. Okul öğrencilerine ve öğretim görevlilerine hizmet vermesinin yanı sıra İstanbul’un kalabalığından uzaklaşmak isteyen herkese açıktır. Yaklaşık 1 km uzunluğundaki sahil şeridinde keyifli vakit geçirebilmeniz için birçok olanak bulunmaktadır.

Girişin ücretli olduğu plajda Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğrencilerine farklı, günübirlik ziyaretçilerden farklı ücret alınır. Duş, soyunma kabini, WC, şezlong, şemsiye, masa, sandalye kullanımı giriş ücretine dâhildir. Plajın büyük bir restoran bölümü ve bar bölümü vardır. Gün boyunca denizin ve güneşin keyfini çıkarmanın yanı sıra zengin menüden lezzetli yemekler tadabilirsiniz. Akşamları da bar bölümüne geçip gece geç saatlere kadar eğlenebilirsiniz. Plaja ait olan yeşil alanlarda da kamp yapabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğrencileri hafta içi 10 TL, hafta sonu 15 TL. Diğer üniversite öğrencileri hafta içi 10 TL, hafta sonu 20 TL. Ziyaretçi/günübirlik giriş hafta içi 20 TL, hafta sonu 30 TL. Tek kişi çadır ücreti 10 TL, iki kişi 20 TL.

Plaj Özellikleri: Duş, WC, restoran, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye, gözetleme kulesi, cankurtaran, su sporları, şemsiye, otopark, masa ve sandalye, ücretsiz Wi-Fi ve çadır kamp alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/baykusplaj/

Haritada Görüntüle >

Kısırkaya Köyü Plajı

Uskumruköy-Gümüşdere güzergâhı üzerinden ulaşım sağlanan Kısırkaya Köyü Plajı, Sarıyer ilçe merkezine sadece 30 dakika uzaklıktadır. Yaz aylarında iğne atılsa yere düşmeyecek kadar kalabalık olan halk plajlarına göre oldukça sakin olan plaj, İstanbul’un gürültüsünden ve kalabalığından uzaklaşmak isteyen doğaseverler için harika bir kaçış noktasıdır. Şehirden uzakta doğa ile baş başa kalabileceğiniz Kısırkaya Köyü Plajı’nda yüzmek dışında yapabileceğiniz birçok aktivite vardır. Upuzun kumsalda yürüyüşler yapabilir, şnorkelle dalabilir, harika doğa fotoğrafları çekebilir, kamp kurabilir ya da sevdiklerinizle piknik yapabilirsiniz.

Çevresinde keşfedilmeye değer birçok güzellik barındıran plaj, ince kumları ve ne kadar giderseniz gidin dibini görebileceğiniz kadar berrak olan denizi ile dikkat çekmektedir. Plaja giriş ücretsizdir. Sosyal imkânlar açısından çok fazla gelişme göstermeyen plajda herhangi bir işletme bulunmamaktadır. Şezlong ve şemsiye kiralama imkânı bulunmayan plajda duş ve tuvaletler bulunmaktadır. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja giderken yanınıza almalısınız. Plajda cankurtaran hizmeti bulunsa da dalgalı olduğu günler dikkatli olunmalıdır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC ve duş imkânı bulunmaktadır. Şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Solar Beach

Kilyos Kumkoy mevkiinde yer alan Solar Beach, “kentli insan için kentte tatil” sloganıyla İstanbul’da tatil anlayışına farklı bir boyut getirmiştir. Deniz, havuz, su sporları, bar ve restoran hizmetini aynı anda sunan işletme, sınırsız eğlence vaat eder. 1 kilometrelik kumsalda, güneşlenme teraslarında ve yeşil alanlarda aynı anda 2000 kişiye hizmet verecek kapasiteye sahip olan işletme, geniş bir kapasiteye sahip olmasına rağmen yaz aylarında yer bulunamayacak kadar kalabalık olur.

Extreme spor merkezi, su sporları merkezi, partileri, konserleri ve çeşitli aktiviteleri ile farklı zevklere hitap eden plajda gündüzleri deniz-kum-güneş üçlüsünün tadını çıkarabilir, akşamları ise kendinizi müziğin ritmine bırakıp sonuna kadar eğlenebilirsiniz. Yaz sezonu boyunca tatilcilere birçok sürpriz sunan plaja giriş ücretlidir. Loca tercih ederseniz ekstra ücret ödemeniz gerekir. İşletmenin geniş restoranı zengin fast food menüsü herkesin beğenisini kazanır. Plaj Kilyos’un tüm plajları gibi yumuşacık kumlarla kaplıdır. Deniz çocukların güvenle eğlenebileceği şekilde sığdır.

Giriş Ücreti: Hafta içi 40 TL, hafta sonu 80 TL.

Plaj Özellikleri: Duş, WC, restoran, soyunma kabini, şezlong, cankurtaran, su sporları, şemsiye, otopark, masa ve sandalye, ücretsiz Wi-Fi, müzik festivalleri, masaj, akşamüstü partileri ve sanatsal çalışmalar.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/solarbeachtherapy/

Haritada Görüntüle >

Kilyos Halk Plajı

Kilyos merkezde bulunan Kilyos Halk Plajı, serinlemek için İstanbulluların yaz tatillerinde en çok tercih ettiği plajlardan biridir. Tatile gitmeye fırsat bulamayan İstanbullular Kilyos Halk Plajı’na gelerek keyifli vakit geçirir. Dolayısıyla da tatil sezonunda hafta içi-hafta sonu fark etmeksizin oldukça kalabalık olur. Kilometrelerce uzanan Kilyos kumsalının en güzel yerinde konumlanan halk plajı, şehirden uzaklaşmadan yazın bunaltıcı sıcaklarında serinlemek için en kolay çözümdür.

Tatilcilere birçok imkân sunan Kilyos Halk Plajı’na giriş ücretsizdir. Şezlong, şemsiye, duş, WC ve soyunma kabinleri plajın ücretsiz imkânları arasındadır. Plaj içerisinde bulunan kafede fast food yiyecekler ve çeşit çeşit içecekler servis edilir. İnce kumlu upuzun kumsalı ve tertemiz berrak denizi ile Ege sahillerini aratmayan plaj, İstanbul’da denize girilmez diyenleri yanıltır niteliktedir. Deniz çoğunlukla dalgalı olsa da sığ olduğu için tehlikeli değildir.

Giriş Ücreti: 15 TL

Plaj Özellikleri: Duş, WC, restoran, soyunma kabini, şezlong, gözetleme kulesi, cankurtaran, su sporları, şemsiye ve otopark.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Altınkum Plajı

Sarıyer ilçesi Rumeli Kavağı’nda yer alan Altınkum Plajı, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü manzarasını seyrederek deniz keyfi yapabileceğiniz nadir yerlerden biridir. Hem şehre bu denli yakın olup hem de doğa ile bu kadar iç içe olan Altınkum Plajı, İstanbul’dan uzaklaşmadan denize girmek isteyenler için en iyi alternatiftir. Adı gibi altın sarısı kumlara ve tertemiz bir denize sahip olan plaj yapılan ölçümler sonucunda İstanbul’un en temiz plajları arasında yerini almıştır.

Haftanın her günü 08.00-17.00 saatleri arasında açık olan plaja girişler ücretlidir. Şezlong, şemsiye, duş, soyunma kabinlerinin kullanımı giriş ücretine dâhildir. Diğer ücretli plajların aksine isterseniz Altınkum Plajı’na yiyecek içecek götürebilirsiniz. İsterseniz plajdaki restoranda manzaraya karşı yemeğinizi yiyebilirsiniz. Altın sarısı kumları, boğazın tam ortasında olmasına rağmen masmavi olan denizi hem arkasında hem boğazın karşısındaki yeşil alanların oluşturduğu manzara ile tatilcileri kendine hayran bırakır.

Giriş Ücreti: Hafta içi 10 TL, hafta sonu 20 TL.

Plaj Özellikleri: Duş, WC, restoran, soyunma kabini, şezlong, gözetleme kulesi, cankurtaran, su sporları, şemsiye ve otopark.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Non-Stop Beach

Sarıyer ilçe merkezine 12 km uzaklıktaki Non-Stop Beach, Kilyos’un en yeni plaj işletmelerinden biridir. Yumuşacık kumsalıyla, tertemiz denizinin yanı sıra sunmuş olduğu imkânlarla da diğer plajlardan farklıdır. İstanbulluların yaz aylarında kalabalıktan kaçıp serinlemek için tercih ettiği plaj haftanın her günü son derece kalabalık olsa da özellikle hafta sonları düzenlenen farklı etkinlikler nedeniyle yer bulmada pek de kolaylık sağlamaz. Hafta sonları uzman eğitmenler eşliğinde aerobik, tae-bo, pilates, aquagym, yoga gibi spor aktiviteler yapabilirsiniz.

Hafta içi 09.00-00.00 saatleri arasında, hafta sonları da 24 saat açık olan plaja girişler ücretlidir. Şezlong, şemsiye, duş, tuvalet ve soyunma kabini kullanımı giriş ücretine dâhildir. Diğer ücretli plajların aksine buraya dışarıdan yiyecek ve içecek getirebilirsiniz. İsterseniz işletmenin kafesinde yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Gün boyunca denizin ve güneşin tadını çıkarabilir, farklı bir aktivite isterseniz Jet ski, banana, kano ve deniz bisikletine binebilirsiniz. Hafta sonları da sabahın ilk ışıklarına kadar parti ve konserlerde eğlenebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Hafta içi 30 TL, hafta sonu 40 TL.

Plaj Özellikleri: Duş, WC, restoran, soyunma kabini, şezlong, gözetleme kulesi, cankurtaran, su sporları, şemsiye, otopark, DJ partileri, jetsky, banana, kano ve deniz bisikleti.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Riva Plajı

İstanbul’un Beykoz ilçesine bağlı Riva mevkiinde bulunan Riva Plajı, şehrin Anadolu Yakası’nda yaşayanlar için bulunmaz bir nimettir. Hem Anadolu yakasında hem de Avrupa yakasının ikinci köprü yakınlarında yaşayanların kolaylıkla ulaşabileceği plaj, İstanbulluların yaz sıcağında ferahlamaları için en iyi alternatiflerden biridir. Uzun ama dar bir alana sahip olan plaj haftanın her günü kalabalık olsa da özellikle hafta sonları iğne atılsa yere düşmeyecek kadar kalabalık olur.

Tertemiz berrak deniziyle, ince kumlu kumsalıyla, çevresindeki doğal güzellikleri ve sunmuş olduğu olanaklarla eğlenceli bir gün geçirmenizi vaat eder. Plaja girişlerde sadece otopark ücreti alınmaktadır. Özel aracınızla gitmezseniz herhangi bir ücret ödemeden giriş yapabilirsiniz. İsterseniz şezlong ve şemsiye kiralayabilir, isterseniz kendi malzemelerinizle güneşlenebilirsiniz. Yiyecek ve içeceklerinizi de yanınızda götürebilir ya da restoranda yemeğinizi yiyebilirsiniz. Plajın imkânları arasında duş, soyunma kabini, WC, gözetleme kulesi, cankurtaran ve çeşitli su sporları bulunmaktadır. Günlük hayatın stresinden uzaklaşıp keyifli bir gün geçirebileceğiniz Riva Plajı’nda denizin üzerinden batan güneşin manzarası eşliğinde günü tamamlayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Yaya ücretsiz. Araç giriş ve otopark ücreti 5 TL. Şezlong 5 TL, şemsiye 7,5 TL.

Plaj Özellikleri: Duş, WC, restoran, soyunma kabini, şezlong, gözetleme kulesi, cankurtaran, su sporları, şemsiye ve otopark.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Poyrazköy Plajı

Beykoz’a bağlı küçük bir köy olan Poyrazköy’ün doğa harikası plajı Poyrazköy Plajı, 3. köprüye çok yakın bir konumdadır. Eşsiz boğaz ve köprü manzarası, tertemiz denizi, yumuşacık kumsalı ve yemyeşil doğasıyla İstanbul’un kalabalığından ve karmaşasından farklı bir yüzünü gösteren plaj, haftanın her günü İstanbulluların akınına uğrar. Özellikle denizin sığ ve sakin olması ve çocuklar için oyun alanlarının bulunması nedeniyle çocuklu aileler tarafından çok fazla tercih edilir.

Plaja giriş ücretlidir. İsterseniz şezlong ve şemsiye kiralayabilir, isterseniz kendi malzemelerinizle plajın tadını çıkarabilirsiniz. Duş, tuvalet, soyunma kabini ücretsiz kullanılabilir. Sahilde yemek yiyebileceğiniz bir kaç balık lokantası vardır. Denize sıfır kurulan masalarda boğaz manzarasına karşı yemeğinizi yiyebilirsiniz. İsterseniz kendi yiyeceğinizi yanınızda getirebilirsiniz. 1000 metre uzunluğunda ve 30 metre genişliğindeki plajın bazı yerleri kumlu bazı yerleri kayalıktır. Sadece yüzmek için değil boğaza karşı deniz keyfi yapmak için de tercih edilebilir. Günlük hayatın stresinden biraz olsun uzaklaşmak isterseniz burayı tercih edebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Giriş ücretsiz. Şezlong, şemsiye ve duş ücretlidir.

Plaj Özellikleri: Duş, WC, restoran, soyunma kabini, engelli erişimi, şezlong, gözetleme kulesi, cankurtaran, bayrak uyarısı, şemsiye, otopark, masa ve sandalye.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Riva Elmasburnu Plajı

Riva Elmasburnu Plajı

Yeşilin ve mavinin buluştuğu İstanbul’un en güzel noktalarından biri olan Elmasburnu Tabiat Parkı içerisinde yer alan plaj, piknik alanları, eşsiz manzarası, tertemiz denizi ve sunmuş olduğu imkanlarla İstanbul’da deniz keyfi yapmak için en güzel alternatiflerden biridir. 2 adet çocuk parkının, locaların ve restoranların bulunduğu 5 yıldızlı tesis, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri sadece kadınlara hizmet verirken diğer günler tüm ziyaretçilere hizmet verir.

2011 yılında milli park statüsüne giren plaja giriş ücretlidir. Şezlong ve şemsiyeler için ayrı ücret ödemek gerekir. Eğer sevdiklerinizle gözlerden uzak vakit geçirmek isterseniz loca tercih edebilirsiniz. Tesis içerisinde yer alan ve geniş bir menüye sahip olan restoranda gün batımı manzarasına karşı yemeğinizi yiyebilirsiniz. Riva Plajı’na göre çok daha sakin olan, tatil beldelerindeki plajlarla aynı standartlarda hizmet veren plajda yaz aylarında ailece keyifli bir tatil geçirebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Şahıs 9, öğrenci 4,5, bisiklet 9, motosiklet ve ATV 18, otomobil 27, minibüs 81, midibüs 135 ve otobüs 270 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini, büfe, çadır kamp alanı, mescit, kameriyeler, piknik alanı ve piknik masaları, kır lokantası, kafeterya ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Riva 2. Koy Plaj ve Çadır Kamp Alanı

Riva 2. Koy Plaj ve Çadır Kamp Alanı

İstanbul’un tatil cenneti Riva, doğa harikası birçok koya ev sahipliği yapar. Bu koylardan en bakir olanı 2. koy, hem günübirlik deniz keyfi hem de çadır kampı yapmak isteyenlere hitap eder. Yemyeşil doğası, tertemiz denizi, ince kumlu plajı ve ada manzarasıyla Ege sahillerini aratmayacak niteliktedir. İstanbul’un en sakin noktalarından biri olan ikinci koy, kalabalıktan kaçıp günlük hayatın stresinden uzaklaşmak isteyenler için bulunmaz bir nimettir.

Plaj ve kamp alanına giriş ücretlidir. Çadır kurmak için ayrı ücret ödemek gerekir. Şezlong ve şemsiye kiralama imkânı bulunmayan plaja giderken mutlaka yanınıza şemsiye almalısınız çünkü çevrede hiç gölgelik alan yoktur. Duş, soyunma kabini ve WC imkânı bulunmaktadır. Yiyecek ve içeceklerinizi isterseniz yanınızda getirebilir, isterseniz plajın kafesinden karşılayabilirsiniz. Plajın orta kısımları kum, geri kalan yerler ise kayalıktır. Deniz en ufak rüzgârda bile dalgalıdır. Bu yüzden bazı günler denize girmek yasaktır.

Giriş Ücreti: Kişi başı 10 TL

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, cankurtaran, yiyecek içecek ihtiyaçları için kafeterya ve araç otopark yeri bulunmaktadır.

Uygunluk: Dalga Nedeniyle Çocuklar İçin Pek uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Riva Legend Otel Plajı

Karadeniz’in doğasına has ahşap iç tasarımları ve arkasını saran yemyeşil ormanları, tertemiz denizi ve plajı ile misafirlerine unutulmaz bir tatil yaşatan Riva Legend Otel’e ait olan plaj, Karadeniz’in en güzel koylarından biri olan Riva 3. koyda yer alır. Otel günümüzde hizmet vermese de plajı açıktır. Korunaklı yapısından dolayı kuzey rüzgârlarına karşı nispeten kapalı olan plaj, İstanbul’un en sakin denizine sahiptir.

Girişin ücretsiz olduğu plajda hafta içi farklı hafta sonu farklı fiyat tarifesi uygulanır. Şezlonglar, şemsiyeler, duş, WC ve soyunma kabinlerinin kullanımı giriş ücretine dâhildir. Yeme içme imkânı çok kısıtlı olduğu için giderken ihtiyaç duyacağınız her şeyi yanınıza almalısınız. Yol boyunca birçok yerde karşınıza çıkan gözlemecilerden birbirinden lezzetli gözlemeler alabilirsiniz. İçerisinde çocuk parkı bulunan, denizi sığ ve sakin olan plaj daha çok çocuklu aileler tarafından tercih edilir.

Giriş Ücreti: Konaklama yapan müşteriler için ücretsizdir. Günübirlik tatilciler için hafta içi 50 TL, hafta sonu 70 TL.

Plaj Özellikleri: Duş, WC, büfe, soyunma kabini, engelli erişimi, şezlong, cankurtaran, bayrak uyarısı, şemsiye, otopark, masa ve sandalye, konaklama yerleri, mini bar, çocuk oyun alanı ve araç otopark yeri.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/pages/Riva-Legend-Hotel/204199549616325

Haritada Görüntüle >

Karaburun Plajı

Karaburun Plajı

İstanbul şehir merkezinden 1 saat, bağlı bulunduğu ilçenin merkezine ise 30 dakika uzaklıktaki Karaburun Plajı, Arnavutköy’e bağlı Karaburun Köyü sınırları içerisindedir. İETT otobüsleri ile kolayca ulaşabileceğiniz plaj, İstanbul’da ikamet edenlerin şehirden kaçması için tercih edebileceği en güzel bölgelerden biridir. Yaz aylarında İstanbullular tarafından serinlemek için çok fazla ziyaret edilen plaj doğa ile iç içe vakit geçirmek, sevdiklerinizle birlikte piknik yapmak için harika bir alternatiftir.

İstanbul’da Kilyos’tan sonra en çok rağbet gören bölgelerden biri olan Karaburun, yaz aylarında her gün günübirlik tatilcilerin akınına uğrar. Plaja girişlerin ücretsiz olması ve şehre bu kadar yakın olması plajın tercih edilme nedenlerindendir. Plajda ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz tesis bulunmamaktadır. Sadece duş ve tuvaletler bulunmaktadır. Kendi şezlongunuzu ve şemsiyenizi götürebilir, yiyecek ve içeceklerinizi yanınıza almalısınız. Plaj taşlık, deniz derin ve dalgalıdır. Bu nedenle çocuklu aileler tarafından çok fazla tercih edilmemektedir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC ve duş yerleri bulunmaktadır. Soyunma kabini, şezlong ve şemsiye kiralama imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaj çevresindeki büfe ve market yerlerinden satın alabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Sebastian Beach

Sebastian Beach

Üç tarafı yemyeşil tepelerle çevrili bir koyda konumlanan Sebastian Beach, İstanbul’un en bakir noktalarından biridir. Ulaşımın zor olması ve çok fazla kimse tarafından bilinmemesi nedeniyle, yılın her dönemi son derece sakin olur. Yaz aylarında bile bazı günler etrafınızda hiç kimse olmadan deniz keyfi yapabilir, kumsala sandalyenizi atıp kitabınızı okuyarak günlük hayatın stresinden kısa bir an bile olsa uzaklaşabilirsiniz.

Girişin ücretsiz olduğu plajda ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz yerler bulunmamaktadır. Dolayısıyla şezlong ve şemsiye kiralama imkânı, duş, WC ve soyunma kabinleri ne yazık ki yoktur. Gölgelik alanlar bulunmadığı için yanınıza mutlaka şemsiye almalısınız. Mangalınızı yanınıza alıp mangal yapabilir, semaverinizi yakarak koy manzarasına karşı çayınızı içebilirsiniz. Ancak giderken plajın Karadeniz kıyılarında olduğunu unutmamalı ve mutlaka rüzgârın durumunu kontrol etmelisiniz. Çünkü havanın rüzgârlı olduğu günler deniz çok dalgalı olduğu için plaja giriş çıkışlar kapatılır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye kiralama olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Yeniköy Plajı

İstanbul Arnavutköy’de Yeniköy Köpek Çiftliği önünde yer alan plaj, İstanbulluların yaz aylarında denizin tadını çıkarabileceği yerlerden biridir. İstanbul’un çoğu plajına göre son derece sakin olan plaj tam bir kafa dinleme yeridir. Şehrin kalabalığından ve gürültüsünden uzak deniz-kum-güneş üçlüsünün tadını çıkarabileceğiniz, piknik ve sahil boyunca uzun yürüyüşler yapabileceğiniz plaj, ailece vakit geçirmek için idealdir.

Girişin ücretsiz olduğu plajda isterseniz şezlong ve şemsiye kiralayabilir, isterseniz kendi şemsiyenizi kurup, hasırınızı serip güneşlenebilirsiniz. Plajda WC, duş, soyunma kabini gibi imkânlar bulunmaktadır ancak ücretlidir. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınız plaja giderken yanınıza almalısınız çünkü plajda bu ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz yerler bulunmamaktadır. Plaj ve deniz tabanı kumludur. Deniz sığ olsa da Karadeniz’in hırçın dalgalarından nasibini almıştır. Özellikle çocuklu ailelerin ve yüzme bilmeyenlerin rüzgârlı havalarda çok daha dikkatli olması gerekir. Hava sakin olduğunda ise tertemiz berrak denizde yüzmek büyük keyif verir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Duş, WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlardan ücretli olarak faydalanabilirsiniz. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Demirciköy Dalya Plajı

İstanbul’un tatil cenneti Kilyos’a bağlı Demirciköy’de yaklaşık 20 yıldır hizmet veren bir tesis olan Dalya Plajı, İstanbul’un yanı başında, şehir merkezine sadece yarım saat uzaklıktadır. Birbirinden güzel manzaralara ev sahipliği yapan plaj, orman, çim, geniş bir kumsal, turkuaz rengi bir denizi içeren saklı bir cennet gibidir. Hem şehre bu denli yakın olup hem de kuş sesleri eşliğinde unutulmaz bir tatil geçirebileceğiniz plaj, İstanbullular için harika bir kaçış noktasıdır.

Yeşil alanları, kafesi, barı, restoranı, su sporları ile Karadeniz’de Akdeniz ortamını yaşamanızı sağlayan plajda günlük hayatın stresini üzerinizden atmak için doğa yürüyüşleri yapabilir, plaj voleybolu oynayabilir, sörf yapabilirsiniz. Kitap-dergi köşesinden bir şeyler alıp okuyabilir, ruhunuzu dinlendirebilirsiniz. Deniz ürünleri ağırlıklı menüsüyle beğeni toplayan restoranda sabahları yöresel lezzetlerin sunulduğu açık büfe kahvaltının keyfini çıkarabilirsiniz. Toplam 3000 kişi kapasiteli plaja girişler ücretlidir. Duş, WC, soyunma kabini, şezlong ve şemsiyelerin kullanımı giriş ücretine dâhildir.

Giriş Ücreti: Hafta içi 40 TL, hafta sonu 60 TL.

Plaj Özellikleri: Duş, WC, restoran, soyunma kabini, şezlong, cankurtaran, şemsiye, masa ve sandalye, evcil hayvan ve otopark.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Rumeli Feneri Plajı

Rumeli Feneri Plajı

İstanbul Boğazı’nın Avrupa Yakası tarafında en kuzeyde bulunan Rumeli Feneri, Sarıyer ilçesine bağlı küçük bir köydür. İstanbul Boğazı’nın Karadeniz’den ilk çıkış noktası olan Rumeli Feneri, uçsuz bucaksız manzarası ve doğal koyu ile İstanbul’da değil de Ege köylerindeymiş gibi hissettirir. Özellikle hafta sonları İstanbulluların kahvaltı için tercih ettikleri bölge, yaz aylarında doğaya, ormana ve yeşile hasret kalanlara da hitap eder.

Şehrin kalabalığından bunalıp doğa ile baş başa kalabileceğiniz İstanbul’daki en güzel yerlerden biri olan Rumeli Feneri bölgesi, fenerin kuzeyinde kalan plajı ile de tercih edilmektedir. Çevresinde herhangi bir yerleşim yeri bulunmayan ve doğallığı ile bilinen plaja girişler ücretsizdir. Plajda duş, WC, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye imkânı bulunmamaktadır. Yiyecek içecek ihtiyaçlarınızı plajın yakınlarındaki restoran, kafe ve market gibi işletmelerden karşılayabilirsiniz. Tertemiz berrak denizi ile yüzme tutkunları için harika bir nokta olan plajdan rüzgârlı havalarda uzak durmakta fayda var. Çünkü dalga seviyesi tehlike oluşturabilir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Duş, WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Çanta Beldesi Kınalı Mevkii

İstanbul’da denize girilecek en temiz plajlar şüphesiz Silivri’de! Çanta beldesi, Kınalı mevkiinde yer alan Çanta Plajı, İstanbul’a pek de akın olmadığı için merkeze yakın plajlara göre son derece sakindir. Merkeze uzak olsa da yaz aylarında toplu taşıma araçlarıyla veya kendi aracınızla kolaylıkla ulaşabileceğiniz plaj, sessiz, sakin, huzurlu ortamı ile tam bir aile plajıdır. Oldukça geniş bir alanda konumlanmış olan plajda kimse kimseyi rahatsız etmeden eğlenceli vakit geçirebilir.

Halk plajı olarak hizmet veren plaja girişler ücretsizdir. İsteseniz şezlong ve şemsiye kiralayabilir, isterseniz kendi imkânlarınızla plajın keyfini çıkarabilirsiniz. Plajda bulunan imkânlar arasında şezlong, şemsiye, duş, soyunma kabini, WC bulunmaktadır ancak ücretlidir. Yeme içme ihtiyaçlarınız için isterseniz plajda bulunan kafeteryayı kullanabilir, isterseniz dışarıdan getirebilirsiniz. Marmara kıyılarında yer alan plajın denizi sakin ve sığdır. Çocuklar ve yüzme bilmeyenler güvenli bir şekilde suyun tadını çıkarabilir. Gün boyu kumsalda güneşlenebilir, tertemiz berrak denizde yüzebilir, akşamüstü gün batımı manzarası eşliğinde yürüyüşler yapabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar mevcut. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja çevresindeki kafeteryalardan karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Semizkum Mocamp & Beach

300 karavan ve çadır kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük kamp alanlarından biri olan Semizkum Mocamp bünyesinde hizmet veren Semizkum Beach, 250 metre uzunluğunda bir kumsala sahiptir. Şehrin kalabalığından ve gürültüsünden uzaklaşıp, doğa ile baş başa tatil yapabileceğiniz Semizkum Mocamp kamp alanının imkânları arasında dev ekran televizyon, jetonlu sıcak su duşları, çocuk oyun alanları, bulaşıkhane, çamaşırhane, voleybol sahası, haftanın belli günleri canlı müzikler ve çok daha fazlası bulunmaktadır.

Kamp alanında konaklayanlar için plaja girişler ücretsizdir. Günübirlik ziyaretçiler ücret karşılığı plaja giriş yapabilir. Sahil boyunca sıralanmış şemsiyeler, şezlonglar ve piknik masalarının kullanımı; duş, WC ve soyunma kabinleri giriş ücretine dâhildir. Yeme içme ihtiyaçlarınız için market, restoran ve kafe bulunmaktadır. Plaj ve deniz tabanı yumuşacık kumlarla kaplı, deniz sığ ve sakindir. Çocuklar ve yüzme bilmeyenler Marmara Denizi’nin tadının doyasıya çıkarabilir.

Giriş Ücreti: Kamp konaklaması yapan kişiler için ücretsizdir. Ziyaretçi/günübirlik hafta içi ve hafta sonu giriş ücreti 30 TL.

Plaj Özellikleri: Duş, WC, çadır ve karavan alanı, şezlong, şemsiye, soyunma kabinleri, restoran/kafeterya, market, bulaşıkhane, çamaşırhane, güvenlik, ambulans, canlı müzik, Wi-Fi ve voleybol sahası.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/semizkummocamp/

Haritada Görüntüle >

Yalıköy Plajı

İstanbul’un en ucunda, Çatalca Yalıköy’de bulunan Yalıköy Plajı, Çatalca ilçe merkezine yaklaşık 52 km uzaklıktadır. 2 km uzunluğuyla İstanbul’un en uzun plajlarından biri olan Yalıköy Plajı, yaz aylarında çok kalabalık olsa da geniş alanı nedeniyle kimse kimseden rahatsız olmadan hem denizin hem de kumsalın tadını çıkarabilir. Etrafı mesire alanlarıyla, ormanlarla ve göllerle çevrili olan plaja giden tatilciler aynı zamanda ormanlık alanlarda sevdikleriyle piknik yaparak keyifli vakit geçirebilir.

Yalıköy Plajı’na giriş ücreti yoktur. Aynı zamanda otopark ücreti de ödemeniz gerekmez. İsterseniz şezlongların bulunduğu alana gidip şezlong ve şemsiye kiralayabilir, isterseniz boş kısımlara havlunuzu atıp denize girebilirsiniz. Mükemmel bir sahile sahip olmasına rağmen turizm açısından çok fazla gelişmeyen Yalıköy sahilinde birkaç otel ve restoran dışında turistik işletme bulunmamaktadır. Plajda bulunan restoran ve kafelerde yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Plajın önünde boylu boyunca uzanan deniz tertemiz ve berraktır. Ancak aniden derinleşir. İyi yüzme bilmeyenler bile dikkatli olmalıdır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Duş, WC ve soyunma kabinleri bulunmuyor. Şezlong ve şemsiye kiralama mevcuttur. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Evcik Plajı

Karadeniz kıyılarında denize girebileceğiniz tertemiz plajlardan biri olan Evcik Plajı, Çatalca sınırları içerisinde bulunmaktadır. Çatalca’ya 35 km uzaklıkta bulunan plaj doğa ile baş başa kalabileceğiniz en güzel noktalardan biridir. Yemyeşil doğanın, ağaçların arasından geçerek ulaşabileceğiniz plaj muhteşem manzarasıyla sizleri karşılar. Etrafında herhangi bir yerleşim yeri bulunmayan Evcik Plajı, doğa tutkunu kampçılar için ideal bir yerdir. Hafta içi sessizlik ve sakinlik isteyenlere hitap ederken, hafta sonları oldukça kalabalık olmaktadır.

Plajın yakınlarında bulunan Anastasius Surları ve tam girişinde bulunan Georgios Kilisesi, tarih meraklılarının da ilgisini çekmektedir. Doğanın içinde tarihin izlerini taşıyan plaj keşfedilmeye değer güzellikleriyle günübirlik tatilcilere farklı deneyimler sunmaktadır. Yerleşim yerlerinden uzakta bulunan ve el değmemiş doğası ile göz dolduran plaja girişler ücretsizdir. Şezlong, şemsiye, duş, WC ve soyunma kabini imkânı bulunmamaktadır. Yiyecek ve içeceklerinizi de giderken yanınızda götürmelisiniz. Kumlarla kaplı olan sahilin denizi taşlıktır ve aniden derinleşir. İyi yüzme bilenlerin bile dikkatli olması gerekir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Duş, WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz plaj alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Ormanlı Plajı

Çatalca’ya bağlı Ormanlı Köyü’nde bulunan Ormanlı Plajı, köyün muazzam güzelliklerinin yalnızca küçük bir parçasıdır. El değmemiş doğası ve tertemiz denizi ile göz dolduran plaj, ilçe merkezine 35 km uzaklıktadır ve ormanlık alanın içerisinden asfalt yoldan ulaşım sağlanmaktadır. Uçsuz bucaksız Karadeniz manzarasının ve sahip olduğu yemyeşil doğasının gözlerinizi kamaştıracağı plaj aynı zamanda yapabileceğiniz birçok aktivite de sunmaktadır. Plajın çevresinde kuş gözlemciliği, doğa yürüyüşleri ve olta balıkçılığı yapabilir, bisiklet turlarına çıkabilirsiniz.

Deniz tatillerinizin yanı sıra doğa sporları için de tercih edebileceğiniz plaja girişler ücretsizdir. Tatil açısından çok fazla gelişmeyen plajda şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz birkaç işletme bulunmaktadır. Ayrıca duş, WC ve soyunma kabini imkânı da bulunmaktadır. Yiyecek ve içeceklerinizi ise plaja girmeden temin etmeniz gerekir. Yamaç paraşütü yapmak isteyenler tarafından tercih edilen plajda havanın müsait olduğu zamanlar gökyüzünden süzülen paraşütleri seyredebilirsiniz. Rüzgârlı havalarda dalga seviyesi çok yüksek olduğu için iyi yüzme bilenler bile dikkatli olmalıdır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz.

Plaj Özellikleri: Duş, WC, market/büfe, soyunma kabini, şezlong, otopark, masa ve sandalye ve evcil hayvan. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Dalga Nedeniyle Çocuklar İçin Pek Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

İstanbul içerisinde fakat bir o kadar da şehrin gürültüsünden izole denize girebileceğiniz ücretli ve ücretsiz plaj yerlerini sizler için araştırıp yazdık. Lütfen plaja giriş ücretlerinin ve plajda sunulan olanakların değişiklik gösterebileceğini unutmayınız. Önerimiz; Google Haritalar’daki güncel yorumları dikkate almanızdır.

Keyifli tatiller dileriz!

Görüntülenme:16.374

İstanbul’da sevgiliyle gidilecek yerler birçok çift tarafından merak edilmekte. Dünyanın en büyük ve en güzel şehirlerinden biri olan İstanbul’da kız ya da erkek arkadaşınızla ya da eşinizle gezmeniz, görmeniz gereken pek çok yer bulunuyor. Biz de işinizi kolaylaştırmak ve en güzel yerleri gezmenize olanak sağlamak için İstanbulda sevgiliyle gezilecek yerler listesi hazırladık. Listemizi dikkate alarak planlayacağınız gezilerden keyif alacağınızı düşünüyoruz.

Dünyanın en büyük medeniyetlerine ev sahipliği yapan İstanbul, uzun zamandır dünyanın merkezi haline gelmiştir. İstanbul’u keşfetmek birkaç gün, hafta veya ay içine sığabilecek gibi değil. Her tarihin, kaldırdığınız her taşın altından, yapılan her kazıdan başka bir hikayenin ortaya çıktığı İstanbul da ziyaret edilecek yerler bol miktarda bulunur. Bu liste, İstanbul’da yaşayan veya şehri ziyaret edenlere, detayları keşfetmek isteyen uzun süreli ziyaretçilere yöneliktir.

İstanbul’da Sevgiliyle Gidilecek Yerler adındaki bu liste, bizden önce kimin buraya gittiği, ne yaşadıkları, burada hangi hikayeleri bıraktıkları sorusuna alçakgönüllü bir cevap gibi. Ya da cevaplarının küçük ama doğru bir parçası. Hayatta kalmak için savaşıyor olsa bile her zaman yüceltilen, hala hayatta kalan bu şehri tanımak aslında İstanbul’da yaşayanlar için bile bir borçtur. Doğal, sakin, tarihi yerlerden, Anadolu yakasından Avrupa yakasına kadar gezilecek pek çok yer ve yapılacak şeyler bu listede. Bu macerayı ve önemli noktalarını sevgiliniz, eşiniz veya ailenizle birlikte kucaklayın. Ayrıca yazımızda gösterdiğimiz yerler İstanbul gezilecek yerler listemizde de yer almakta.

İstanbul Hakkında

Asya ve Avrupa arasında İstanbul, Türkiye’nin ticaret, sanayi, ulaşım, turizm, eğitim, kültür ve sanat merkezlerini birbirine bağlayan çok önemli bir konumda. İstanbul, 15.07 milyon nüfusu ile Türkiye’nin ve aynı zamanda Avrupa’nın en kalabalık şehridir. Eski Konstantinopolis, dünyanın en eski şehirlerinden biri olarak Roma İmparatorluğu’ndan Osmanlı İmparatorluğu’na kadar birçok medeniyetin başkentidir. Bu nedenle, şehirdeki tarihi hazine oldukça fazladır. Güzelliğiyle şarkı ve şiir konusu olan İstanbul’da gezilecek yerlerin listesi için lütfen okumaya devam edin. Doğal güzelliği, tarihi zenginliği ve muhteşem mimari yapılarıyla İstanbul’da gezilecek yerler uzun bir listeden oluşuyor. Bu yüzden tam anlamıyla İstanbul’u ziyaret etmek için 1 hafta ayırmanız gerekiyor. Karadeniz iklimi ile Akdeniz iklimi arasındaki geçiş noktasında olan ve bu nedenle ılıman bir iklime sahip olan İstanbul’a gitmek için en uygun zaman Mayıs-Haziran ve Eylül-Ekim’dir. Çünkü İstanbul bahar mevsiminde renkli laleleriyle ayrıca canlı ve renkli bir görünüm alır.

İstanbul’da Sevgiliyle Gidilecek Yerler

İstanbul’da sevgiliyle gezilecek yerler listesi oldukça geniş. Gezilecek yerler listemize İstanbul deyince akla ilk gelen yerlerden biri olan Kız Kulesi ile başlıyoruz.

1. Kız Kulesi

istanbulda sevgiliyle gidilecek yerler, istanbulda sevgiliyle gezilecek yerler

Kız Kulesi, İstanbul’un sembolü haline gelmiş yerlerden biri. Kime sorsanız Kız Kulesi ile ilgili bir fikri bir düşüncesi vardır. Siz de eğer İstanbul’da iseniz ya da İstanbul’a sevgilinizle geliyorsanız, Kız Kulesi’ne giderek muhteşem anılar yaşayabilirsiniz.

Kız Kulesi, Üsküdar Salacak’ta bulunuyor. Buraya gitmek istediğinizde, sahildeki teknelere binmeniz gerekecek. Kısa bir tekne yolculuğunun ardından kuleye varacaksınız. Kuleye çıktığınızda, sevgilinizle beraber yemek yiyebilir, bir şeyler içebilir ve enfes manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz. Özellikle güneş batışını buradan izlediğinizde keyfiniz en az iki kat daha artacaktır.

İstanbulda sevgiliyle gidilecek romantik yerler dendiğinde ilk akla gelen yer bizce burasıdır. Kız Kulesi’ni görmek istediğinizde illaki kuleye gitmenize gerek yok. İsterseniz sahildeki banklara oturup seyredebilir ya da orada bulunan küçük kafelerde çayınızı, kahvenizi yudumlarken manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

2. Galata Kulesi

istanbulda sevgiliyle gidilecek romantik yerler

İstanbul’a gelenlerin vazgeçilmez uğrak noktalarından biri de Galata Kulesi’dir. Kule 6. yy’da Fener Kulesi olarak inşa edilmiş fakat yıllar sonra tarihi yansıtan bir yer olarak herkesin ziyaretine açık bir inşa haline gelmiştir.

Kule İstiklal Caddesi’nin bir başında yer alıyor. Buraya geldiğinizde sevgilinizle kuleye çıkabilir ve eşsiz İstanbul manzarasını izleyebilirsiniz. Kule gezisinden sonra aşağıda bulunan kafelerde oturabilir, güzel vakitler geçirebilirsiniz.

Galata Kulesi’ne girmek için cüzi bir miktar ödemeniz gerektiğini ve genelde kalabalık olduğunu da belirtmeliyiz. Ama ne olursa olsun ziyaret edilmeye değer.

Size bir tüyo da vereyim. Efsaneye göre Galata Kulesi’ne beraber çıkan çiftler evlenirmiş. Siz de evlenmek istediğiniz kişiyi buraya çıkarın 😉

3. Galata Köprüsü

istanbul galata köprüsü

Galata ile başlamışken ismi yine Galata olan bir köprüyle devam edelim. Galata Köprüsü, önemli tarihi yerlerden bir diğeri. Buraya geldiğinizde sıra sıra balık tutan insanların olduğunu göreceksiniz. Sevgilinizle el ele tutuşup, hem balık tutanları izleyip hem de etrafta uçuşan martılara simit atabilirsiniz.

Galata Köprüsü’nün altında balıkçılar var. Balıkla aranız iyiyse oradaki mekanlara gidip, balık yemenizi de tavsiye ederiz.

İstanbul’da sevgiliyle gezilecek yerler listemizin 3. Maddesi Galata Köprüsü’ydü. Diğer yerleri vermeye hızla devam ediyoruz.

En Geniş İstanbul Gezilecek Yerler Rehberi için Tıklayın!

4. Rumeli Hisarı

istanbul'da sevgiliyle gidilecek yerler

İstanbul Boğazı’na geldiğinizde dikkatinizi çekecek yerlerden biri de Rumali Hisarı. Hisar, İstanbul’un fethi zamanında Anadolu Hisarı’ndan halat çekmek amacıyla yapılmış ve İstanbul’un sembolik yerlerinden biri haline gelmiştir. Sevgilinizle gezmek için yer arıyorsanız, burayı da mutlaka gezmelisiniz. Hisar biraz büyük olduğu için fazla zaman ayırmanız gerekebilir.

Hisar’ın çevresindeki mekanlarda kahvaltı yapabilir, bir şeyler içebilir ve boğazın tadını çıkarabilirsiniz. Eminiz ki burası size romantik anlar yaşatacaktır.

5. Pierre Loti Tepesi

pierre loti tepesi istanbul

İstanbulda sevgiliyle gidilecek yerler nereler dendiğinde akla gelen yerlerden biri de Pierre Loti Tepesi. Tepeye geldiğinizde yine eşsiz bir manzarayla başbaşa kalacaksınız. Manzarayı izlerken çay bahçesinde çay ve kahvenizi içebilirsiniz. Ayrıca burada bulunan dürbünlerle manzarayı daha da keyifli hale getirebilirsiniz.

Pierre Loti Tepesi, Eyüp’te bulunuyor ve alt kısmında mezarlıklar var. Tepenin en güzel özelliği teleferiğin olması. İstediğiniz takdirde teleferiğe binerek tepenin keyfini çıkarabiliyorsunuz. Tepeyle ilgili bir sözü de söylemeden geçmeyelim. Bu tepeye çıkan çiftler eninde sonunda evleniyormuş. Ona göre çıkacağınız kişiyi iyi seçin 😉

6. Çamlıca Tepesi

istanbul çamlıca tepesi

İstanbulda sevgiliyle gidilecek sakin yerler listesinde yer alan en önemli yerlerden biri de Çamlıca Tepesi. Çamlıca Tepesi, İstanbul manzarasını en rahat ve en geniş çapta izleyebileceğiniz bir yer. Onun için buraya mutlaka gidin.

Çamlıca Tepesi’ne gittiğinizde, sizin gibi çiftlerin buraya geldiğini ve gezdiğini göreceksiniz. Siz de geldiğinizde belediyenin sosyal tesislerinde oturup bir şeyler yiyip içebilirsiniz.

7. Emirgan Korusu

emirgan korusu

Sarıyer’de bulunan Emirgan Korusu, çiftlerin yoğun ilgi gösterdiği uğrak noktalarından bir tanesi. Buraya geldiğinizde doğayla iç içe olacaksınız ve buradan ayrılmak istemeyeceksiniz.

Koruda ayrıca piknik alanı da bulunuyor. İsterseniz piknik malzemelerinizi alıp burada piknik yapabilirsiniz. Çevrede bulunan gezi alanlarını da turlayabilirsiniz.

8. Fatih Korusu

fatih korusu

İstanbul’un Beykoz ilçesinde bulunan koru, aynı zamanda Otağtepe olarak da anılmakta. Yalnız Emirgan Korusu gibi piknik yapacak veya çay içebilecek bir işletmeye sahip değil. Ben sevdiğim insanla burada ne yapabilirim peki diyorsanız ise bunun cevabı çok basit. Burası sahip olduğu Boğaz manzarası ile derin ve önemli konuların konuşulabileceği, önemli kararların ve fikirlerin ifade edilebileceği bir koru.

Tabi bunların yanı sıra fotoğraf çekilebilirsiniz. Burası yeme-içme gibi şeylerden daha çok birbirinize vakit ayırabileceğiniz bir koru. Eğer ki buraya gelmek gibi bir niyetiniz varsa manzara eşliğinde hatıralar biriktirmek ve birbirinize vakit ayırabileceğiniz güzel bir İstanbul’da sevgiliyle gidilecek yerler olarak tercih edilebilir.

9. Atatürk Arboretumu

atatürk arboretumu nerede

Atatürk Arboretumuİstanbul için çok özel ve önemli bir yer. Burayı anlatmadan önce “Arboretum” ne demek onu söyleyeyim. Arboretum; içerisinde bir çok ağaç ve ağaç türlerinin bulunduğu, insanlar tarafından oluşturulan botanik bahçe demektir.

Atatürk Arboretumu İstanbulda sevgiliyle gidilecek güzel yerler arasında çok özel ve önemli bir yer demiştik. İstanbul’un Sarıyer ilçesinde bulunan arboretumun sahip olduğu güzelliklere değinecek olursak temiz ve ferah havası, göleti, yemyeşil bitki örtüsü ve yürüyüş yolları ile harikulade bir yer. Tabi bu doğal güzelliklerin içinde minik ve tatlı sincaplar da var. İstanbul gibi bir şehirde yaşayan her insan için burası şehrin ağır ve yorucu stresinden uzaklaşmak için mükemmel bir yer.

İstanbulda sevgiliyle gidilecek romantik yerler arasında gösterdiğimiz Atatürk Arboretumu’na giriş yaparken dikkat etmeniz gereken şeyler ise şunlar. İlk olarak buraya herhangi bir yiyecek içecek ile giriş yapmanız yasak. Bisiklet ile giriş yapmanız yasak. Evcil hayvan ile giriş yapmak yasak. Profesyonel kameralar (Normal telefon kamerası veya fotoğraf makinesi kastedilmiyor.)ile giriş yapmak yasak.

Belgrad Ormanları’na araç ile beş dakika uzaklıkta olan Atatürk Arboretumu’na gelmeden önce tok olmanızı, Belgrad Ormanları’nda karnınızı doyurduktan sonra veya piknik yaptıktan sonra buraya gelmenizi tavsiye ediyoruz.

10. Mihrabat Korusu

istanbulda sevgiliyle gezilecek yerler

İstanbul’da sevgiliyle gidilecek yerler listemizdeki bir diğer koru da Mihribat Korusu. İçerisinde işletmesi ve çocuklar için oyun parkları bulunan, tam 3 kilometrelik bir yürüyüş parkuruna sahip olan, İstanbul Boğazı’nın eşsiz manzarasına tanıklık edebileceğiniz çok güzel bir yer olan Mihrabat Korusu İstanbul’un Beykoz ilçesinde bulunuyor.

Koruya giriş ücretsiz. Bu da sizlere oradaki işletmelerden hizmet alabileceğiniz bir bütçe ayarlamanız ve ulaşımınız dışında bir masraf olmayacak demek. Boğaz manzarasında kahvaltı yapmak gibi gayet şık bir şey siz çiftlere iyi gelebilir. Ayriyeten korudaki yürüyüş parkurunda beraber spor yapmak, ya da çimlere oturup dinlenmek de değerlendirilebilecek seçenekler.

11. Belgrad Ormanları

istanbulda sevgiliyle gidilecek sakin yerler

Belgrad Ormanı’nı İstanbul’da sevgiliyle gidilebilecek yerler arasında göstermekten az bile gelir. Burası çoğu gezi ve aktivite listesinde başköşede olan bir yer. Size buradaki tek tavsiyemiz sabah erken saatlerde buraya gelmeniz. Diğer şeyleri yapacağınız faaliyet veya etkinliğe göre kendiniz ayarlayıp, planınıza göre bir zaman çizelgesi yapabilirsiniz ancak sabah erken saatlerde başlayan bir program sizler için en sakin ve huzurlu olan seçenek olacaktır.

İstanbulda sevgiliyle gidilecek tenha yerler arasında da gösterilen Belgrad Ormanı aslına bakarsanız çoğu zaman kalabalık. Hele ki ziyaret zamanınız hafta sonu ya da resmi tatil günleri içindeyse. Eğer birbirinize daha çok vakit ayırabileceğiniz bir plan ya da gezi düşünüyorsanız ve bu planınızın içinde Belgrad Ormanları varsa zamanını biraz dikkatli ayarlamanızda fayda var.

Burada yapılabilecek faaliyetlere gelecek olursak; burada piknik yapılabilir, yürüyüş yapılabilir, kafelerde oturulabilir, fotoğraf çekilebilir, orman içindeki bazı yerler ve yapılar gezilebilir, gölün kenarında vakit geçirilebilir, şahsi aracınız var ise araçla farklı rotalara gidilebilir. Eğer imkanınız varsa burada kamp bile yapabilirsiniz. Neden olmasın?

12. Gülhane Parkı

istanbul'da sevgiliyle gidilecek yerler

İstanbul’un Fatih ilçesinde bulunan Gülhane Parkı listemizin en özel parklarından. Burayı özel yapan şeylerden bahsedecek olursak burada neler oldu hemen anlatalım. Osmanlı İmparatorluğu zamanında saray bahçesi olarak kullanıldı, Tanzimat Fermanı burada okundu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk Latin harflerini burada tanıttı.

Öneminden bahsettiğimize göre şimdi ise sıra güzelliğinde. Yeşilliğinin ve bahçelerinin güzelliği dillere destan. Setüstü Çay Bahçesi gibi yerler ve sevdiğiniz ile beraber çay içip sohbet edebileceğiniz ortamlar. Parktaki her anınızda sizlere eşlik edecek olan kuş cıvıltıları. Hatıra olması için çekilebileceğiniz harika manzaralar içinde fotoğraflar. Burası bir cennet gibi. Huzur ve aşk burada resmedilebilir. Bu yüzden İstanbul’da sevgiliyle gidilecek yerler listemizde yer verdik.

13. Saklı Göl

şile saklı göl

İstanbulda sevgiliyle gezilecek yerler arasında çok da gösterilmeyen Saklı Göl, biraz konum itibari ile bazen kendini listelerde yer edinemeyebiliyor. İstanbul’un Şile ilçesinde bulunan Saklı Göl’e ulaşım eğer şahsi aracınız yok ise otobüsler ile 2 saati bulabiliyor. Bu gidişin bir de dönüşü olmayacak mı peki? Bu da toplamda 4 saatlik bir seyahat süresi demek oluyor. Ama güzel bir gezi için bir Pazar sabahı şahsi aracınız varsa değerlendirebilirsiniz. Eğer şahsi aracınız yoksa diğer maddelerimizi değerlendirmenizi tavsiye ederiz.

Peki şahsi aracınız var veya otobüsler ile gidip geleceksiniz diyelim. Sizleri neler bekliyor? Hemen anlatıyoruz.

Göl çevresinde yürüyüş yapılabilir, piknik yapılabilir veya oradaki restoranlar tercih edilebilir, en önemlisi ise gölün kenarında güzel bir kahvaltı yapılabilir. Buraya gelen ziyaretçilerin çoğu güzel bir kahvaltı planıyla geliyorlar. Göl çok güzel bir manzaraya sahne olurken bir de güzel bir kahvaltı ve çay ile tam bir huzur kaynağı oluyor.

İstanbul’da Sevgiliyle Gidilecek Yerler arasında Şile ilçe merkezine 8 kilometre uzaklıktaki Saklıgöl, Ördek ve kazlar eşliğinde cıvıl cıvıl bir gün geçirmek isteyenleri bekliyor. Gölün bulunduğu Karamandere Köyü, İstanbul’da gezilecek yerler arasında olmalı. Bu bölgeye gidenler göl kenarında barbekü yapmayı veya mutfaklı restoranlarda zaman geçirmeyi severler. Barbekü dediğinizde, hemen et düşünmemelisiniz, lezzetli deniz ürünleri de burada satılır. Dönüş yolunda, köylülerin tezgahlarına kesinlikle bir mola vermeli ve tamamen doğal köy ürünlerini tatmalısınız.

14. Adalar Turu

istanbulda sevgiliyle gidilecek mekanlar

İstanbulda sevgili ile gidilecek yerler listemizin Adalar bölümündeyiz. Bildiğiniz üzere Adalar ilçesi beş adadan oluşuyor. Ve bu adaların 4 tanesi geziye ve turlara açık. Eğer tur şirketlerinin kampanyalı adalar turlarına denk gelebilirseniz sizler için güzel bir gün ve gezi olabilir.

Eğer ki birlikte gezip tozmak ve yeni yerler görmekten zevk alan bir çiftseniz değerlendirilebilir bir seçenek olabilir. Bu turların genel fiyatları kişi başı 100-150TL arasında değişiyor.

15. Hidiv Kasrı

istanbulda sevgiliyle gezilecek güzel yerler

İstanbul’un Beykoz ilçesinde bulunan Hidiv Kasrı çok güzel bir restoran ve aynı zamanda sosyal tesistir. Burada açık büfe kahvaltı yapabilir, sanatsal nitelikte güzel fotoğraflar çekilebilir, hatta düğününüzü bile burada gerçekleştirebilirsiniz.

İstanbulda sevgiliyle gidilecek kafeler biraz klasik gelecek diyorsanız burası sizin için çok isabetli bir tercih olacaktır. Saray gibi bir yer olan Hidiv Kasrı, zaten Osmanlı İmparatorluğu döneminde bir Mısır Valisi tarafından yaptırılmıştı.

16. Ortaköy Sahili

sevgiliyle gezilecek yerler istanbul 2019

Her İstanbul kartpostalında karşılaşılan o meşhur camii (Ortaköy Camii) ve Boğaz Köprüsü’nü hatırlıyorsunuz değil mi? İşte o meşhur karenin çekildiği noktada bir fotoğrafınız da olmasın mı? Şaka bir yana İstanbulda sevgiliyle gidilecek sahiller çok gibi bir algı var ama her çiftin tarzının ve yaşantısının farklı olduğunu düşünerek sizler için kategorize edeceğiz.

Ortaköy Sahili daha çok hafta içi sakin olan zamanlarında tercih edilebilecek ve huzur aranacak bir sahildir. Rahatça fotoğraflar çekilir, güzel bir mekânda yemekler yenir, manzara eşliğinde kahveler içilir. Sakin ve huzurlu bir sahil ortamı hafta içlerinde belli zamanlarda oluşuyor.

Banklarında oturup kumpir yemeyi unutmayın. Bir de tatil zamanlarında aşırı kalabalık olduğunu.

17. Kapalıçarşı ve Mısır Çarşısı

kapalı çarşı

İstanbulda sevgiliyle gidilmesi gereken yerler sadece eğlence ve dinlence yerleri ile sınırlı değil. Beraber alışveriş yapmak da önemli. En basitinden birlikte yapacağınız kıyafet alışverişi sizler için güzel ve hoş bir anı olabilir. Peki sadece bununla mı kalacak? Tabii ki hayır.

Sevdiğiniz kişiye buralardan güzel hediyelik eşyalar da alınabilir. Sürprizlerin her zaman özel gün ve zamanlarda gelmesi zaten günümüzde normalleşmeye başladı. Eğer isterseniz sevdiğiniz kişiye özel gün ve zamanlarınızın dışında da güzel bir sürpriz yapabilirsiniz.

18. Fethi Paşa Korusu

Aynı zamanda Fethi Paşa Sosyal Tesisleri olarak da bilinen Fethi Paşa Korusu İstanbul gibi kalabalık bir metropol için çok kıymetli bir yer. Boğazın harika manzarası eşliğinde kahvaltı yapma imkanı sunan tesis, aynı zamanda gayet şık bir restorana da sahip. İstanbulda sevgiliyle gidilecek restoranlar genel olarak yüksek fiyatları ile dikkat çeker ancak bu tesisin nispeten diğer restoranlara göre daha hesaplı olacağını söyleyebilirim.

Ekstra olarak yürüyüş yapılabilecek, manzaranın büyüsüne kapılabilecek aynı zamanda da güzel hatıralar biriktirebileceğiniz koru bölgesinde rahatlıkla üç-dört saate kadar hiç sıkılmadan vakit geçirebilirsiniz.

19. Bebek Sahili

bebek sahili

Sadece İstanbul için değil, aynı zamanda Türkiye için de önemli bir sahil. Malum adım başı bir ünlüyle karşılaşmanın normal olduğu bir yer. Çok güzel olmasına rağmen pahalı. Ama felekten bir gün de biz çalsak ne olur sanki?

Burası İstanbulda sevgiliyle gidilecek yerler listemizin en lüks ve pahalı maddelerinden. Sabahları çok sessiz ve sakin olan sahilde sadece sabah sporu yapan insanlarla karşılaşırsınız. Akşam olduğunda ise tam tersi bir şekilde kalabalık ve canlı bir yere dönüşen sahil sahip olduğu lüks restoran ve kafeler ile sizler için iyi bir seçenek olabilir.

Yazımızdaki sahilleri kategorize ettiğimizi söylemiştik. Burası sakinlik ve huzur için değil, canlı bir şehir hayatı ve dolu bir gece için tercih edilebilir. Gece manzaraya karşı içeceğiniz kahvenin kırk yıldan fazla hatırı olur burada. Bizden söylemesi.

20. Caddebostan Sahili

cadde bostan sahili

Caddebostan Sahili listemizdeki diğer sahillerden farklı olarak daha çok bir aktivite yeri. Kadıköy’de bulunan sahilde bisiklet sürmek, paten veya kaykay ile eğlenmek tam da sizler için güzel bir aktivite olabilir. Yorulunca atarsınız kendinizi çimenlere, bir taraftan güzel deniz kokusu bir taraftan yemyeşil çimler. İnsan daha ne isteyebilir ki?

Kolanızı, çekirdeğinizi alıp çimenlerde birbirinize vakit de ayırabilirsiniz. Manzara eşliğinde hayaller de kurabilirsiniz, eğer yeni tanışıyorsanız ve kendinizi en iyi şekilde ifade edebileceğiniz bir ortam düşünüyorsanız kafeyi ya da restoranları boş verin. Burası sizler için biçilmiş kaftan.

Caddebostan Sahili anlayacağınız üzere her ruh haline uygun bir sahil. Ancak şunu da belirtelim İstanbulda sevgiliyle gidilecek romantik yerler lislerinde burası biraz daha sönük kalacaktır. Daha çok birbirlerini yeni tanımaya başlayan çiftlerimize öneriyoruz.

21. İstiklal Caddesi

istiklal caddesi

İstiklal Caddesi ülkemizin prestij noktalarından biri. Türkiye’yi veya İstanbul’u konu alan filmlerin çoğunda buraya illaki rastlanılır. Keyfine düşkün insanların ve kalabalık ortamlardan hoşlanan kişilerin de tercih ettiği cadde içerisinde birçok farklı eğlenceyi ve alışverişi barındırıyor.

İstediğiniz damak tadı ve ortama göre hizmet veren her konseptte restoran ve kafeler mevcut. Birlikte alışveriş yapabileceğiz birçok nokta var. Aynı zamanda oyun salonlarına da uğrayabilirsiniz. Bunlara ek olarak beraber fotoğraflar çekilebilirsiniz. Ya da bir yere gidecekseniz burayı geçiş güzergahınız olarak belirleyerek hem gideceğiniz yere giderken sıkılmazsınız, hem de İstanbul’un kalbinden geçerken güzel vakit geçirebilirsiniz.

22. Beyoğlu

istanbulda sevgiliyle gidilecek yerler

Sadece İstiklal Caddesi ile tanınmayan Beyoğlu arka sokaklarında ve derinliklerinde birçok güzel noktayı da barındırıyor. Yapıldığı dönemin en estetik mimarileri ile bezenen Beyoğlu’nda keşfedebileceğiniz ve beraber gezebileceğiniz pek çok güzel yer mevcut. Bolca gezebilir ve hatıra fotoğrafları çekebilirsiniz. Ayriyeten sokaklardaki eski İstanbul şarkılarını seslendiren birçok sokak sanatçısını da dinleyebilirsiniz.

İstanbul’da sevgiliyle gidilecek yerler açısından Beyoğlu maddemiz daha çok keşfedilebilecek ve özgür bir gezinti sunuyor. Eğer beraber bilmediğiniz yerleri gezmeyi ve keşfetmeyi seven bir çift iseniz Beyoğlu sokakları sizler için harika bir seçenek olacaktır.

23. Balta Limanı Japon Bahçesi

istanbulda sevgiliyle gezilecek yerler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen bahçe hem ekonomik, hem de güzel ortamı ile sizlere çok güzel bir hafta sonu sunuyor. Giriş ücretsiz ve aynı zamanda da buradaki hizmetler de kaliteli ve güzel. 2003 yılında “Türkiye’de Japon Yılı” ilan edilmesiyle Türkiye ve Japonya tarafından tadilat ve imar edilerek hizmete giren bahçe büyük bir öneme sahip. Buradaki hizmet ve hijyen çok kaliteli.

Bahçenin içerisindeki çay odasında çok güzel vakit geçirilebilir. Çardaklarda da güzel ve nezih bir ortamda sohbet edebilirsiniz.  Şelalesinde ve göletinde ise sinek veya gözü rahatsız edecek hiçbir durum yok. Tamamen düzenli ve temiz. Yürüyüş yapmak isterseniz patika da mevcut.

24. Mimar Sinan Kent Ormanı

Sultangazi Mimar Sinan Kent Ormanı

İstanbul’un Sultangazi ilçesinde yer alan Mimar Sinan Kent Ormanı 820 metrekarelik alanı ile yediden yetmişte tüm herkese hitap eden bir yer. İstanbulda sevgiliyle gezilecek sakin yerler arasında da yer aldığı için sizler için de uygun. Giriş ücretsiz ve aynı zamanda ulaşımı da kolay.

Seyir tepesinde ya da ağaç kulelerde çok güzel vakit geçirilebilir. Mesire alanlarında piknik yapılabilir. Yapay köprüsünden geçilebilir. Gezilecek birçok alanı ve bölgesi var. Eşsiz manzarası ile her yerinde ve mekânında fotoğraflar çekilebilir.

Buradaki imkânlar aslında çok geniş bir yelpaze sunuyor sizler için. Yukarıda yazdığım şeylere ek olarak bisiklet ve yürüyüş yolları da var. Tırmanma parkurları bile mevcut. Bu sizin beraber sakin mi yoksa maceralı mı bir vakit geçirmek istediğinize göre tercih edilebilir şeyler.

25. Aydos Ormanı

istanbulda sevgiliyle gezilecek tenha yerler

Listemizdeki diğer ormanlara kıyasla macera ve faaliyet yelpazesi olarak geride kalan Aydos Ormanı bu açığını sakin ve huzurlu ortamıyla kapatıyor.

Gezilecek ve yürüyüş yapılacak yerlerin çokluğu, eşsiz manzaraları, beraber piknik ya da kahvaltı yapabilme imkanınızın olduğu ormanda birbirinize vakit ayırabilmek için çok vaktiniz olacak.

Aydos Ormanı yazımızdan daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

26. Miniatürk

istanbulda sevgiliyle gezilecek yerler

Kocaman ülkemizin minicik modellerini beraber incelemek isteyenler için Miniatürk harika bir seçenek. Güzel ülkemizin en ünlü ve tarihi, şık eserlerinin modellerinin yer aldığı Miniatürk her gün açık. Kişi başı ücretlerine ise resmi sitesinden kontrol edebilirsiniz.

Beraber gezilmesi ve keşfedilmesi gereken birçok yerin modellerini görme imkanının yanı sıra eğer bir seyahat, gezi planınız varsa buradaki modelleri inceleyerek gitmek istediğiniz yerleri düşünüp, planlayabilirsiniz. Siz çiftler için çok güzel hatıralar ve umut, gelecek dolu planlar yapabileceğiniz bir yer. Kesinlikle değerlendirmenizi tavsiye ederiz.

En Geniş İstanbul Gezilecek Yerler Rehberi için Tıklayın!

27. Madame Tussauds

istanbul Madame Tussauds

Türkiye’de ve Dünya’da ünlü kişiler ve şahsiyetlerin, liderlerin ve sanatçıların balmumu heykellerinin sergilendiği müzeyi ziyaret etmek sizler için çok güzel bir hatıra olabilir diye düşünüyoruz. Mustafa Kemal ATATÜRK, Fatih Sultan Mehmet gibi bir çok liderin bulunduğu müze hem birlikte sanatsal bir bilgi birikimi, hem de beraber eğlenerek zaman geçirmenize olanak sağlıyor.

Ancak şu detayı belirtmek istiyorum. Burasının giriş ücreti biraz pahalı. Burayı gezmeyi düşünüyorsanız önceden planlama yapmanızı tavsiye ediyoruz. Eğer bilet alacaksanız İstanbul Sea Life ile ortak bilet olarak satılan bir bileti tercih edebilirsiniz. Sea Life, harika bir akvaryumdur ve ortak bilet alındığında çok hesaplı bir gezi olacaktır.

28. Yerebatan Sarnıcı

yerebatan sarnıçı istanbul

Tarihi dokusuyla ön plana çıkan İstanbul; pek çok estetik eserlere de ev sahipliği yapıyor. Bu kapsamda İstanbul sevgiliyle gezilecek yerler konusunda birbirinden farklı alternatif seçenekler sunabiliyor. Parıltısı ve ihtişamıyla bugün dahi ziyaretçilerini büyülemeyi başaran Yerebatan Sarnıcı bu eserler arasında yer alıyor. Bizanslılar döneminde 432 yılında yapılmış olan bu tarihi yapı; I. Justinianus tarafından yaptırılmış bir eser olarak karşımıza çıkıyor.

Özellikle sanatsal etkinliklere muazzam bir şekilde ev sahipliği yapabilen Yerebatan Sarnıcı; ışıkların yansıtıldığı mistik bir değer olarak tanımlanıyor. Ziyaretçilerini adeta tarihi bir gezintiye çıkartan bu muhteşem yapı; esasında şehrin su ihtiyacını karşılamak amacıyla yapılmıştır. İstanbul Fatih’te yer alan Yerebatan Sarnıcı saat 09:00 ile 17:30 arasında ziyaretlere açıktır.

29. İstanbul Modern Sanat Müzesi

İstanbul’un sanatsal yaratıcılığını evrensel kültürel unsurlarla süsleyen İstanbul Modern Sanat Müzesi; 2004 yılında kurulmuştur. Çok sayıda etkinliğe ev sahipliği yapan müzenin; uluslar arası koleksiyonları da topladığı bilinmektedir. İstanbul’da sevgiliyle gezilecek kültürel yerler arasında her zaman favori konumda bulunan İstanbul Modern Sanat Müzesi; çağdaş sanat etkinliklerinin merkezidir.

Sanatseverlerin uğrak yeri olan bu müze; fotoğraf galerisi; süreli ya da süresiz sergi salonları, eğitim ve sosyal programları, sinema, kütüphane, mağaza ve kafesiyle ziyaretçilerinin ilgi odağıdır.  İstanbul’da modern kültürel etkinlerin merkezi konumunda yer alan İstanbul Modern Sanat Müzesi; pek çok insanın gezi rotasında yer almaktadır. Pazartesi Günü itibariyle kapalı olan müzenin; Salı, Çarşamba, Cuma ve Cumartesi günleri saat 10:00 ile 18:00 saatleri arasında ziyarete açık olduğu biliniyor. Yine Perşembe Günü itibariyle saat 10:00 – 20:00, Pazar Günü itibariyle saat 11:00 – 18:00 saatleri arasında ziyarete açıktır.

30. Nişantaşı

istanbulda sevgiliyle gezilecek yerler

İstanbul’un gözde semtleri arasında yer alan Nişantaşı; gezilecek yerler konusunda iddialı olan bir semt olarak tanımlanıyor. Sanat, moda ve elbette ki lüks alıveriş söz konusu olduğunda ilk akla gelen seçenekler arasında Nişantaşı’na uğramak da yer alıyor. Esasında bu sosyetik semt; köklü bir tarihi değere de sahip. Nişantaşı’nda bulunan Teşvikiye Camii; bölgeye tarihi bir doku katıyor. III. Selim Dönemi’nden günümüze kadar uzanan süreç içerisinde Nişantaşı; tıpkı İstanbul gibi değişime ve gelişime uğruyor.

İstanbul’da sevgiliyle gezilecek yerler arasında farklı bir seçenek olarak karşımıza çıkan Nişantaşı; Şişli ilçesinde yer almaktadır. Nişantaşı çok sayıda lüks alışveriş merkezine ve eğlence yerlerine ev sahipliği yapmaktadır.

31. Burgazada

istanbulda sevgiliyle gidilecek sakin yerler

Prens Adalarının bir parçası olan Burgazada; Adalar ilçesinin bir mahallesidir. Yaklaşık olarak 2 km bir genişliği bulunan adanın; turistlerin uğrak alanı olduğu bilinmektedir. Şayet İstanbul’u denizden seyretmek istiyorsanız; Burgazada size muhteşem bir panorama sunacaktır. Bu ada esasında Bizans döneminde bir sürgün yeri olarak kullanılmıştır. Bundan dolayı mistik bir havası da bulunmaktadır.

Deniz mavisi ve orman yeşilinin hakim olduğu Burgazada; İstanbul’da sevgiliyle gezilecek romantik yerler arasında bulunmaktadır. Kısa süreli tatil yapmak isteyenler doğal olarak rotayı Burgazada’ya yönlendirmektedir. Yine günübirlik geziler açısından da Burgazada; mükemmel bir seçenek olarak karşımıza çıkmaktadır.

32. Küçüksu Kasrı

İstanbul’un Üsküdar ilçesi, Beykoz Sahili’nde yer alan Küçüksu Kasrı; 17. Yüzyıldan günümüze kadar uzanan süreçte varlığını devam ettirmiş, tarihi bir yapıdır. Padişahlar tarafından dinlenme yeri olarak kullanılan Küçüksu kasrı; Göksu ve Küçüksu dereleri arasında yer almaktadır. Bundan dolayı bu tarihi yapının Kasrı Bahçe – i Göksu olarak da isimlendirildiği bilinmektedir.

İstanbul’da sevgiliyle gidilecek yerler listesinde bulunan Küçüksu Kasrı; Pazartesi ile Perşembe günleri hariç olmak üzere her gün saat 09:00 ile 17:00’da ziyaretçilere açık olmaktadır.

33. Vieland Tema Parkı (İsfanbul)

Yeni adı İsfanbul olan Vieland Tema Parkı; ödüllü bir tema parkı olarak uluslar arası üne kavuşmuştur. Hemen her yaş grubundan insana hitap edebilen Vieland Tema Parkı; farklı ünitelerden oluşmaktadır. Alışveriş merkezleri, eğlence parkları ve gösteri alanları bu parkı cazibe merkezi haline getirmektedir. Adrenalin tutkunu sevgililer açısından son derece cazip bir gezi rotası olan İsfanbul; İstanbul Eyüp ilçesinde yer almaktadır.

Vieland Tema Parkı İstanbul’da sevgiliyle gidilecek yerler arasında en hareketli ve en adrenalinli bir seçenek olarak karşımıza çıkmaktadır. İçerisinde 200 mağaza bulunan bu tema parkın içerisinde tramvayla gezinti yapabilirsiniz. Saat 10:30 ile 21:30 saatleri arasında İsfanbul’u ziyaret edebilirsiniz.

34. Oyuncak Müzesi

7’den 70’e hemen her yaştan insanın ilgisini çeken Oyuncak Müzesi; sizi oyuncaklar konusunda tarihi bir gezintiye çıkartacaktır. Orta Çağ Avrupa’sına kadar uzanan bir oyuncak tarihini bu müzede gözlemlemek mümkün olmaktadır. Sanayi devrimi sonrasında oyuncak tasarımlarının da nasıl şekillendiğini gözlerinizle görmek istiyorsanız; bu müze mükemmel bir seçenek olarak tanımlanır. Şair ve yazar olan Sunay Akın tarafından kurulmuş olan Oyuncak Müzesi; 2005 yılından bu yana misafirlerini konuk etmektedir.

Sıra dışı tasarım özelliklerine sahip lambaların süslemiş olduğu bir sokakta bulunan Oyuncak müzesi İstanbul’da sevgiliyle gezilecek yerler arasında favori konumda bulunmaktadır. Tarihi bir köşkün içerisinde bulunan Oyuncak Müzesi; hemen her yaştan insana hitap ettiği de biliniyor. Pazartesi Günü itibariyle kapalı olan Oyuncak Müzesi; hafta içinde saat 09:30 ile 18:00, hafta sonlarında ise 09:30 ile 19:30 saatleri arasında ziyarete açıktır.

35. Ağva

istanbulda sevgiliyle gezilecek yerler

İstanbul’un Karadeniz kıyı şeridinde yer alan Ağva; hafta sonlarının vazgeçilmez gezi rotaları arasında yer almaktadır. Şile’de yer alan Ağva; M.Ö. 7. Yüzyıla kadar uzanan tarihi geçmişe sahiptir. Bölgede çok sayıda tarihi buluntulara ve etkileyici mağaralara rastlamak mümkün olmaktadır. Yemyeşil doğası ve masmavi deniziyle ziyaretçileri kendisine çeken Ağva; son zamanların önemli bir destinasyonu olarak karşımıza çıkmaktadır.

Özellikle deniz tatili ve doğaseverler açısından Ağva mükemmel seçenekler sunan bir bölgedir. Bundan dolayı İstanbul’da sevgiliyle gidilecek yerler listesinde yer almaktadır. Ağva’ya sabah saat 06:45 ile saat 22:00 saatleri arasında sürekli otobüs seferleri düzenlenmektedir. Bundan dolayı Ağva’ya ulaşım oldukça pratiktir.

36. Balat

İstanbul’da Balat turu yapmak; son zamanların favori etkinliği olarak tanımlanmaktadır. Özellikle İstanbul’da ayrılmadan kaçamak yapmak isteyenler için Balat; alternatifi bol seçenekler sunmaktadır. Günden güne güzelleşen Balat; kendine has dokusu ve kültürel özellikleriyle ön plana çıkıyor. Yine fotoğrafçılığa meraklı olanlar için Balat; mükemmel bir gezi rotası olarak tanımlanıyor. Fener semtinin bitişiğinde yer alan Balat; ismi Rumcada saray anlamına geliyor.

Balat; tarihi evleri, merdivenli yokuşları ve kendine has mekanlarıyla ziyaretçilerini kendisine çekiyor. İstanbul’da sevgiliyle gezilecek yerler söz konusu olduğunda Balat; farklı bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Antikacılar Çarşısı, Molla Aşkı Manzara Tepesi’yle Balat; ziyaretçilerini kendisine hayran bırakıyor. Elbette Agora Meyhanesi; bölgenin simge mekanları arasında yer alıyor.

37. Otağtepe Parkı

Şayet İstanbul’u panoramik olarak seyretmek istiyorsanız; Otağtepe Parkı mükemmel bir seçenektir. Beykoz Korusunun içerisinde yer alan bu park; Hem Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü hem de Rumeli Hisarı’nı kadraja dahil edecek bir açıya sahiptir. Burada birbirinden güzel İstanbul manzara fotoğrafları çekebilir; sevdiğiniz insanla güzel bir vakit geçirebilirsiniz.

İstanbul’da sevgiliyle gezilecek farklı yerler söz konusu olduğunda saklı kalmış bir mekan olarak karşımıza Otağtepe Parkı çıkmaktadır. Hafta sonlarında uygun fiyatlı olarak serpme kahvaltı da yapabileceğiniz bu güzel park; Beykoz Sırtlarında yer almaktadır.

38. Yıldız Parkı

istanbulda sevgiliyle gidilecek yerlerYıldız Parkı güzel ve nezih bir ortam olarak bilinir. Aynı zamanda İstanbul için çok önemli bir duraktır. Hatta bazı mitolojik öykülerin ve hikayelerin konusu olmuştur. İçerisinde köşkü de olan parkı İstanbul sevgiliyle gidilecek yerler listemizde uzun süreli vakit geçirebileceğiniz yerler arasında gösterebiliriz.

Yıldız Korusunun öne çıkan özelliklerinden bahsedecek olursak içerinde çok uzun bir tarihi barındırmasıyla başlayabiliriz anlatmaya. Bu zamana kadar birçok restorasyondan ve düzenlemeden geçmiş. Tarihi bir geçmişi olması sebebiyle içerisindeki ağaçlar ve toprak zemin daha cezp edici bir yapıya sahip.

Ya da şöyle tarif edeyim bu durumu. Yapay park ve bahçelerde insanın gözüne çarpan bir çim yapısı oluyor. Bunda çevre düzenlemesi yapan kişilerin ne kadar uzman olurlarsa olsunlar doğa ana kadar başarılı olamadıklarının etkisi yüksek. Neyse ne anlatıyorduk, devam edelim.

İçerisinde kahvaltı yapabileceğiniz iki adet köşkü mevcut. Bu köşklerin adları ise Malta ve Çadır. Kahvaltı imkanı iki köşk için de var. Kahvaltı tercih  etmeyecekseniz ise yemek yiyebilirisiniz. Fiyatları günümüz şartlarına göre gayet uygun.

Fotoğraf çekilmek için, güzel hatıralar biriktirmek için farklı bölgeler ve alanlar olan parkta romantik bir vakit geçirmemek gerçekten zor olmalı. Havası o bunaltıcı İstanbul havasından uzak, doğası ise insan ile adeta bütünleşen güzellikte. Özellikle şırıl şırıl akan suyu izlemek, doğanın içerisindeki köprüden yürümek insanın gerçekten de kötü enerjisini atıveriyor.

39. Tarabya Sahili

Tarabya Sahili sessiz ve sakin bir ortam isteyen çiftler için çok ideal bir durak. Aynı zamanda midenize düşkünseniz ve ağzınızın tadını biliyorsanız ünlü balık lokantalarına da uğrayabilirsiniz. Tarabya’yı daha önce eski Türk filmlerinde gördüm diye düşünüyorsanız Tarabya manzarasının çok değişmekle beraber siluet olarak aynı kaldığını söyleyeyim.

Ruh haliniz ve modunuz yüksek iken listemizdeki efor sarf edilen yerleri tercih edin. Sessiz ve sakin ortamlarda tam ters etki ile insan daralabiliyor bu tip durumlarda. Gezi ve turlarınızın yorulduğunuz zaman dilimlerine saklayabilirsiniz burayı.

Bu arada söylemezsem içim rahat etmeyecek en iyisi söyleyeyim de rahatlayayım. Bir aralar fenomen bir türkü müydü şarkı mıydı hatırlayamadım bir şey vardı. Hatta sözlerinin içerisinde “Tarabya’da villası, caf caflı arabası, her gün barlarda gezer, İstanbul hovardası” tarzında bir bölüm de olabilir tam emin değilim. İşte o şarkıda geçen Tarabya bu lokasyon oluyor. Gereksiz bir bilgi ama söylemek istedim. Listemize devam edelim.

40. Safir Kule

Safir Kule tamı tamına 261 metre uzunluğunda bir yapı. İstanbul sevgiliyle gidilecek yerler içerisinde konum itibari ile yerden yüksekliğinizin bayağı mesafeli olacağı bir yerdeyiz. Kulenin tepesinde güzel bir seyir terası var. Şu anki fiyatlarını bilmiyorum ancak gayet hesaplı bir maliyeti var sadece.

İstanbul’u 360 derece görebileceğiniz harika asansörleri ile çıkıyorsunuz seyir terasına. Manzarası ve yaşattığı hissiyat, ambiyans paha biçilemez. Hem Instagram gibi sosyal medya platformlarında paylaşabileceğiniz gayet şık pozların çekilebileceği bir mekan. Gitmediyseniz daha önce kesinlikle tavsiye ederim.

41. Ayasofya

Ayasofya öyle geniş ve kapsamlı bir yer ki nasıl tarif edeyim diye biraz düşündüm ve açıkçası biraz yoruldum. En çok müzesini mi anlatayım, ibadethanesini mi anlatayım, çevresini mi anlatayım diye düşünürken yoruldum. Gerçekten ülkemiz çok güzel bir ülke. Sakın biz burayı televizyondan, internetten görüyoruz zaten diye uğramamazlık yapmayın çok şey kaybedersiniz. İstanbul şehrinin dünyaya açılan kapısıdır burası.

İstanbul sevgiliyle gidilecek yerler içerisinde çok özel ve elit bir konuma sahip olan Ayasofya’nın müzesini gezmenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Eğer herhangi bir sebepten ötürü böyle bir imkanınız yoksa ise Ayasofya meydanında, çevresinde gezmek bile size çok şey katacaktır. Ancak imkanınız varsa kesinlikle müzeye girmenizi tavsiye ediyorum.

Ayasofya  gibi yapı ve binalar her ülkede bulunmuyor. Gerçekten çok kıymetli bir geçmişi var. İnsanlar nedense yurt dışında Ayasofya kadar kıymetli ve önemli olmayan yapılara eşleri ile sevgilileri ile gidip hayran kalırlarken daha kendi ülkesindeki Ayasofya gibi bir güzelliği gezmeye gelmiyor. Siz onlardan olmayın.

42. Göztepe 60. Yıl Parkı

Göztepe 60. Yıl Parkı hem imkanları ile hem kendisi ile çok iyi bir seçenek olarak karşınızda. Peki burası nasıl bir yer? Hemen anlatayım. Toplu taşıma kullanılarak rahatlıkla ulaşılabilen bir park olması ile ulaşım konusunda şahsi aracı olmayanlar için avantajlı bir park.

Parkın yapısı mevsimine göre düzenlendiği için yılın tüm vakitlerinde (buz gibi soğuk zamanlarda falan demiyorum) ziyaret ettiğinizde sizi mevsime has aurası ile karşılayacaktır. Parkın güzelliğinin haricinde yazın yapılan konserlere, tiyatro ve gösterilere de katılarak bir taşla birden çok kuş vurmuş olabilirsiniz.

İstanbul’da sevgiliyle gidilecek yerler içerisinde tabiri caizse İsviçre çakısı görevi gören Göztepe Parkı kendi içinde barındırdığı imkanları ile ziyaret edilmeyi hak ediyor diye düşünüyorum. Bir hafta sonunuzu buraya ayırabilirsiniz mesela. Sizleri pişman etmeyeceğine eminim.

43. Vialand

Vialand sizlerin deliler gibi eğleneceği bir durak. İçerisinde alışveriş merkezleri var yani imkanınız varsa buraya yanınızda bir şey almadan gelebilirsiniz. Restoranları, kafeleri ve dinlenme alanları mevcut. Bunlardan da önemlisi adrenalin dolu oyuncaklarla dolu bir oyun dünyasına adımınızı atıyorsunuz.

Madem eğlenceden ve adrenalinden bahsediyoruz. Size birkaç bilimsel gerçekten bahsedeyim. İnsanlar yapısı gereği korktukları anlarda yanında bulunan kişilere karşı daha ılımlı oluyorlarmış. Yani sevgilinizle adrenalin dolu vakit geçirmek kesinlikle aranızdaki bağı güçlendirecektir.

44. Anadolu Feneri

Anadolu Feneri ile denizin ve doğanın mükemmel uyumuna birde sevgilinizle beraber bakın. Burada gayet güzel ve romantik yemek yiyebileceğiniz alanlar var. Romantik bir gezi ve güne özel hatıraları biriktirmek için de faydalanabileceğiniz manzaralar ise sizleri bekliyor. Gayet kendine özgü ve farklı bir yer.

İstanbul sevgiliyle gidilecek yerler içerisinde deniz kenarı olan birçok yer mevcut ve Anadolu Feneri de bu yerlerden biri. Ancak öne çıkan özelliği ise İstanbul’un göz bebeği olan yerlerine konumunun yakın olması.

Haliç, İstiklal Caddesi, İstanbul Modern gibi lokasyonlara 1 kilometre civarında uzak. Gezmeye devam etmek isterseniz devam edebilirsiniz ya da birlikte gezip tozduğunuz günün son durağı olarak da burayı değerlendirebilirsiniz. Ancak bunun için gün içinde gezeceğiniz noktaların lokasyonlarını iyi ayarlamanız şart.

45. Polonezköy Tabiat Parkı

İstanbul’un Beykoz ilçesinde bulunan Polonezköy, İstanbul’da Sevgiliyle Gidilecek Yerler  arasında 1994 yılından bu yana bir doğa parkı statüsünde. 3 bin hektarın üzerine yayılan park, Muadilleri arasında İstanbul’un en büyüğü olarak gösterilebilir. Parktaki yerinizi sabah erken saatlerde kalabalık olmadan alabilirsiniz. Bisiklet, koşu, doğa yürüyüşü, piknik ve açık hava sporları Polonezköy ziyaretçilerinin favorileri arasındadır. Ziyaretiniz boyunca, sizlere böğürtlenlerden çalıya, gürgen ağaçlarından kayınlara kadar düzinelerce farklı bitki eşlik edecek. Polonezköy Tabiat Parkı kapsamındaki tesisler arasında Sülün-Keklik Üretim İstasyonu ve Geyik-Karaca Üretim İstasyonu bulunmaktadır. Şehirden uzaklaşmak için yabani kuş sesleri ve yemyeşil doğayla aynı zamanda farklı kültürünüde deneyimleyebileceğiniz eşsiz bir cennet köşesi olan Polonezköy, İstanbul’un neredeyse arka bahçesidir. Taşra atmosferinde yemek yemek, trafik karmaşasından uzaklaşmak istiyorsanız, burada birkaç saat geçirebilir ve İstanbul’un en güzel yerlerinden birine merhaba diyebilirsiniz. Doğanın ve yeşilin bu mega kentte korunmayı başardığı nadir yerlerden biri olan Polonezköy, çam ağaçları ile çevrili, kalabalık, gürültü ve stresten uzak. Köyün girişinde kilise ve mezarlığın sizlerle buluştuğu Polonezköy’de 100 metre sonra köyün küçük meydanına geldiğinizde, burada kiralanmak için bekleyen atlarla karşılaşıyorsunuz. Aynı zamanda hafta sonu tatilleri, günübirlik geziler, piknikler, barbekü keyfi, lüks ve kaliteli restoranlarda akşam yemeği, düğünler ve çeşitli partiler gibi birçok fırsattan yararlanabilirsiniz.

46. İstanbul Kelebek Çiftliği

İstanbul’u aile ile birlikte ziyaret etmek isteyenler için çok uygun bir güzergah olan Kelebek Çiftliği, 2014 yılından bu yana Anadolu yakasındaki Beykoz ilçesinde hizmet vermektedir. Türkiye’de bir ilk olan Kelebek Çiftliğinde 20 türde nadir kelebekler bulunmaktadır. Malezya, Filipinler, Asya ve Güney Amerika’dan getirilen kelebekler için bir yaşam alanı olan İstanbul Kelebek Çiftliği, yemyeşil ağaçlar ve renkli çiçeklerle süslenmiş harika ve doğal bir yer. Çiftlikte kelebeklerin korunması için her detayın dikkate alındığını rahatlıkla söyleyebiliriz, çünkü çiftlikte bıldırcınlar da beslenir, böylece örümcekler kelebeklere zarar veremez. Doğanın sevgisini ve bilincini aşılamak için çok yararlı bir iş olan İstanbul Kelebek Çiftliği’nde çocuklar için, kelebeklerin doğumundan ölüme kadar olan tüm süreç belgesellerle gösterilmektedir. İstanbul Kelebek Çiftliği, hafta sonu kahvaltıları için de idealdir. Bu nedenle, İstanbul’da doğal kahvaltı yerleri arıyorsanız, bu yeri aklınızın bir köşesinde tutabilirsiniz. Çiftlik geziniz sırasında, arka bahçedeki Cafe de yemek yiyip dinlenebilirsiniz. 1 Mart 2020 tarihinden itibaren tadilatta olan Kelebek Çiftliği’ne şimdilerde gidebilirsiniz.

47. Fenerbahçe Parkı

İstanbul’un Kadıköy ilçesinde, Deniz manzaralı bir parkın tadını çıkarmak isteyenleri Fenerbahçe Parkı’na götürebiliriz. Fenerbahçe Spor Kulübü ve Kalamış Marina’nın bitişiğindeki park, İstanbul manzarasını yakından izlemek isteyenler için en ekonomik adreslerden biri. Belediye tarafından işletilen yeşil alan, her zaman iyi şekilde bakım yapılarak kalpleri fethediyor. Çiçeklerin güzelliği nedeniyle, özellikle ilkbaharda bu yeri ziyaret etmek isteyebilirsiniz.

48. Maçka Demokrasi Parkı

İstanbul’da Sevgiliyle Gidilecek Yerler  arasında Maçka Demokrasi Parkı, Dolmabahçe, Maçka, Nişantaşı ve Harbiye arasında çok geniş bir alanda yer almaktadır. Kadırgalar Vadisi olarak da adlandırılan vadide inşa edilen parkta ciğerlerinize bol miktarda oksijen çekebilirsiniz. Şehirden çok uzaklaşmadan küçük bir hafta sonu rotası çizmeye çalışanlar için burası hem yakın hem de çok ekonomik bir seçenektir. Parka otobüsle ulaşmak isteyenler Vişnezade otobüs durağında inmelidir.

49. Bakırköy Botanik Parkı

Çocuklu ailelerin İstanbul’da görmesi gereken yerlerden biridir Bakırköy Botanik Parkı. Parkta oyun kuleleri, tematik bahçeler, şifalı bitkiler, dinozor heykelleri ve su parkı gibi birçok ilginç bölüm var. 2013 yılında halka açılan bu hoş açık alan 96 bin metrekarelik büyüklüğe sahiptir. Metrobüs veya otobüsle parka ulaşmaya çalışanların İncirli durağında inip 100 metreden biraz daha fazla yürümeleri gerekiyor. Bakırköy Botanik Parkı’nda özel araçlarla kullanılabilecek ücretsiz bir park alanı da bulunmaktadır.

50. Büyük Ada

Toplam 9 adadan oluşan ve Prens Adaları olarak bilinen ada topluluğu, İstanbullular için kaçış kelimesinin sözlük karşılığı olarak düşünülebilir. Turistik statüye sahip dört adanın en büyüğü Büyükada; Aya Yorgi Kilisesi, Yunan Yetimhanesi, Reşat Nuri Güntekin’in Evi gibi birçok cazibe noktasına sahiptir. Buraya bir günlüğüne seyahat edebilir veya birkaç gün adanın nostaljik evlerinde kalmayı seçebilirsiniz. Yaz aylarında burası yüzmek isteyen şehir insanlarıyla doludur. Büyükada gezilecek yerler açısından en çok tercih edilen yerler arasında.

51. Kınalıada

İstanbul’a en yakın olan Prens Adaları’ndaki bu adayı İstanbul’da Sevgiliyle Gidilecek Yerler arasında listenizde geçiş noktası olarak belirleyebiliriz. Bu ada aynı zamanda dört turistik adadan en küçüğüdür. Kınalıada’da görülecek yerler arasında diğer adalarda olduğu gibi plajlar, manastırlar ve kiliseler var. Adadaki sevimli butik otellerde veya hostellerde kalabilir ve akşam yemeğinde deniz ürünlerinin tadını çıkarabilirsiniz. İstanbul Şehir hatlarına ek olarak, Deniz Otobüsleri ve Turyol firması da burada seferler düzenlemektedir. Turların hafta içi, hafta sonu, yaz veya kış aylarında değiştiğini de unutmayın.

52. Heybeliada

Heybeliada’yı İstanbul’a bağlı adalar arasında Büyükada’dan sonra ikinci büyük ada olarak belirtebiliriz. Prens Adaları’ndaki en yeşil ada unvanına sahip olan Heybeliada, aynı zamanda en yoğun trafiği olan ikinci adadır. Daha önce Yunanca bakır anlamına gelen ‘Halki’ olarak bilinen Heybeliada, en yüksek yeri 140 metreye ulaşan dört tepeden oluşuyor. Aya Yorgi Cliff Manastırı, Heybeliada Deniz Lisesi ve Bet Yaakov Sinagogu kesinlikle dikkat etmeniz gereken Heybeliada’nın gezi noktaları arasındadır. Marmara Denizi’nin kuzeydoğusunda yer alan ada için şehrin her iki tarafından hareket eden deniz ulaşım araçlarını kullanma şansınız var. Beşiktaş ve Adalar arasında faaliyet gösteren İDO hizmetleri bunlardan biri. Bulunduğunuz yere bağlı olarak Eminönü-Kadıköy-Adalar, Bostancı-Adalar ve Beşiktaş-Heybeliada-Büyükada arasında faaliyet gösteren diğer hatları da değerlendirmek isteyebilirsiniz.

En Geniş İstanbul Gezilecek Yerler Rehberi için Tıklayın!

53. Sedef Adası

İstanbul’da Sevgiliyle Gidilecek Yerler arasında Sedef Adası’nı Prens Adaları içinde küçük bir butik ada olarak gösterebiliriz. Burası diğer adalardan farklı kabul edilir, çünkü büyük çoğunluğu özel mülkiyete aittir. Adadaki iki işletmeden birine rezervasyon yaparak kaliteli zaman geçirebilirsiniz. Sedef Adası’na gitmelisiniz, çünkü bu yemyeşil güzelliği ve mavi denizi görme fırsatını kaçırmamalısınız. İstanbul’da, şehir karmaşasından kurtulmak ve nefesinizi tazelemek için Sedef Adası’nda güzel bir hafta sonu geçirebilirsiniz. Burada düğün, davet veya organizasyon planlama şansınız var. Kartal ve Bostancı’dan kalkan vapurlar adaya ulaşmanıza yardımcı olacaktır.

Sedef Adası adlı yazımızdan burası hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

54. Ayazma Şile Halk Plajı

Ayazma Plajı, deniz tatillerinde İstanbul sakinlerinin ilk aklına gelen yerlerinden biri olan Şile’de halk plajı olarak öne çıkıyor. Plajın ilçenin giriş tarafında olduğunu ve 10 kilometreye yayılan Şile plajının başlangıcını oluşturduğunu söyleyebiliriz. Ekonomik bir deniz tatili yapmak istiyorsanız, şemsiyenizi de alarak ve Ayazma’da yerinizi alabilirsiniz. Yoğun sezonda, cankurtaranlar ve ambulanslar gibi hizmetler belediye tarafından verilmektedir. Sahile ulaşmak için Üsküdar’dan Şile otobüslerini kullanabilirsiniz. Son olarak, halk plajının mavi bir bayrağı olduğunu hatırlatalım.

55. Eminönü

16. yüzyılda inşa edilmiş Rüstem Paşa Camii ve Süleymaniye Camisi ile çevrelenmiş İstanbul Eminönü aynı zamanda Türkiye’nin en ünlü semtlerinden biridir. Eminönü, Haliç’in batısında, İstanbul’un Tarihi yarımada bölgesinde yer almaktadır. Kentin tarihi çekirdeği olarak merkezde yer alan Eminönü, tarihi ve kültürel zenginliği ile önemli bir turizm merkezidir. Balık ve ekmek yemek için İstanbul’da Eminönü’ne gitmelisiniz. Teknelerde pişirilen balığın satıldığı bölgede enfes bir deniz manzarası var. Eminönü’ndeyken, ünlü Mısır Çarşısı’ndan alışveriş yapmayı ihmal etmemelisiniz. Gün boyu sayısız yerli ve yabancı turistle dolu Eminönü önemli bir turizm limanı. Bursa ve Balıkesir (Bandırma) gibi şehirlere sefer yapan İDO ve BUDO feribotları buradan kalkıyor. Simit, kestane kebabı, mısır ve sandviç gibi sokak yemekleri satan mobil esnaflarla dolu Eminönü’ndeyken, sıcak çayla simit tadını çıkarmayı ve İstanbul manzarasına karşı hatıra fotoğrafı çekmeyi unutmayın.

56. Üsküdar Plajı

İstanbul’un Anadolu yakasının en bilinen ilçelerinden biri olan Üsküdar, birçok tarihi eserle çevrilidir. Manzarası, muhteşem İstanbul silüetine bakan tarihi ve kültürel varlığı ile turizm açısından popüler bir cazibe merkezi olan Üsküdar plajı da çok ünlü. Harem ve Üsküdar arasındaki sahil yolu, İstanbul’un sembolik yapılarından biri olan Kız Kulesi manzarasıyla bilinir. Milyonlarca turist bu muhteşem manzarayı izlemek için Üsküdar’a akın ediyor. Yılın belirli zamanlarında daha yoğun bir turist akışına sahip olan sahilde birçok restoran ve kafe var. İstanbul’un tarihi yerleri bakımından zengin bir bölge olan Üsküdar ve Üsküdar sahiline giderek bu panoramik manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Üsküdar’a geldiğinizde Kuzguncuk’u mutlaka ziyaret etmenizi öneririz. Ekmek Teknesi gibi en iyi Türk televizyon dizilerinin çekildiği Kuzguncuk, tarihi evleri, Arnavut kaldırımlı sokakları, küçük kafeleri ve çay bahçeleriyle herkesi şaşırtıyor.

57. Büyük Çamlıca Tepesi

Deniz seviyesinden 268 metre yükseklikte olan Büyük Çamlıca Tepesi, İstanbul’un Üsküdar ilçesinde uzun bir geçmişe sahip ünlü bir izleme noktasıdır. İstanbul silüetinin muazzam manzarasını izleyebileceğiniz yüksek bir tepe olan Büyük Çamlıca Tepesi, turizm açısından kentin en popüler yerlerinden. Çamlıca, Yedi Tepe, İstanbul’un en güzel tepelerinden biridir ve temiz havası ve yemyeşil doğal alanı ile ünlüdür. Nurbaba Tekkesi gibi yapılara ev sahipliği yapan tepe, inşaatı 29 Mart 2013 tarihinde başlayıp 3 Mayıs 2019’da açılan Büyük Çamlıca Camii ile ün kazanmıştır. Cumhuriyetin en büyük camisi olan büyük Çamlıca Camii, 6 minareden oluşur ve 63 bin kişi kapasitelidir. Çamlıca Tepesi’ni İstanbul’da gezilecek yerler listenize eklediğinizden emin olun ve kendinize sıcak bir tavşan kanı çay söyleyin ve İstanbul’un yedi tepesinin manzarasının tadını çıkarın. Ayrıca, Osmanlı dönemini yansıtan Büyük Çamlıca Camii’nin neo-klasik mimarisini görmeden dönmeyin.

58. Kilimli Koyu

Ağva’da bulunan Kilimli Koyu, İstanbul’a gelirken şehrin stresinden kaçmak ya da buranın sakin yüzünü görmek isteyenler için mükemmel bir yerdir. Kim bu harika manzarayı görmek istemez ki? İstanbul’dan hem doğal hem de uzak bir yer olan Kilimli Koyu, hafta sonunuzu değerlendirebileceğiniz en güzel gezi noktalarından biridir. Ağva için Üsküdar şehrinden hareket eden otobüsleri kullanmak mümkündür. Merkezden körfeze 5 kilometre yürümeyi tercih ederseniz muhteşem manzaralarla karşılaşabilirsiniz. Ayrıca, bu mesafeyi taksiyle de gidebilirsiniz. Koy, kamp yapmayı seven gezginlerin en önemli adreslerinden biridir.

59. Karaburun Limanı

Şu anda İstanbul’un Avrupa Yakası’nda gezilecek yerler listesine eklemeniz gereken Karaburun Limanı’ndayız. Uzun bir plajı ve balıkçıların sığındığı harika bir limanı olan Karaburun, İstanbul’da hafta sonu aktivitesi için doğal bir yer arayanlar için ideal. Karaburun Plajı, Kilyos’tan sonra Avrupa yakasında en çok ziyaret edilen ikinci plajdır. Turizm potansiyelinin iyiden iyiye arttığı Karaburun Köyü’nde 2006 yılından beri yenilenen, zaman geçirebileceğiniz harika bir plaj, lezzetli balık ızgaralarının tadına bakabileceğiniz muhteşem bir gün batımı manzarası sizleri bekliyor. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü kullanarak Karaburun Limanı’na ortalama 20-30 dakikada ulaşmak mümkündür.

60. Anadolu Kavağı

istanbul'da sevgiliyle gidilecek yerlerİstanbul’da Sevgiliyle Gidilecek Yerler arasında en güzel turistik balıkçı kentlerinden Anadolu Kavağı, Boğaz’ın kuzeyindeki Beykoz ilçesinde yer almaktadır. Çok eski ve köklü bir yerleşim yeri olan Anadolu Kavağı, turizm açısından oldukça popülerdir. Doğu Roma döneminden Yoros Kalesi’ne ev sahipliği yapan kasabada yemek yiyebileceğiniz ve iyi vakit geçirebileceğiniz birçok balık restoranı vardır. Buna ek olarak, kasabanın Arnavut kaldırımlı sokakları ve el işi yerel ürünler satan küçük dükkanlar da dikkat çekicidir. Evlenmek üzere olan çiftlerin vazgeçilmez fotoğraf yerlerinden olan Anadolu Kavağı, muhteşem meydanları yakalayıp gün batımının romantik manzarasını seyredebileceğiniz bir yer. 15 Nisan ve 15 Eylül tarihleri ​​arasında, haftada iki kez, yaz sezonunda haftada üç kez, Eminönü’den kalkan Özel Gezi feribotları veya her Cumartesi günü Bostancı’dan kalkan Boğaziçi canlı müzikli feribot seferlerine katılarak buraya gidebilirsiniz.

BONUS TAVSİYE: MİLLİ MAÇ

Tuttuğunuz takım fark etmeksizin herhangi bir milli maça sevgilinizle beraber gitmediyseniz emin olun çok güzel bir atmosferden birbirinizi mahrum ediyorsunuz demektir. Takımların lig maçlarında insanlar haklı olarak bazı noktalarda çekinebiliyorlar sevgilileri ile maça gitmekten ancak milli maçlarımızda bu durum söz konusu değil.

Milli maç atmosferi İstanbulda sevgiliyle gidilecek yerler listemizin içerisindeki en efsane atmosfere sahiptir. Özellikle milli takımımızın cesur oynadığı dönemlerde maç İstanbulda oynanacaksa kaçırmayın derim. Maç öncesinde yapılan hazırlıklar, kısa bir stat çevresinde gezi ve maç heyecanı, gişeden geçip maçı izleyeceğiniz güzel bir alana yerleşme, milli takımımızın sahaya çıkması ve İstiklal Marşımızla başlayan 90 dakikadan fazla futbol şöleni.

Tabi kötü oynarsak ve yenilirsek biraz moral bozucu olan bir zaman dilimi haline dönebilir bu an ama risk alıp gittiğinizde sonucunda güzel bir tablo çıkması durumunda çok güzel vakit geçirmiş olmanın yanı sıra emin olun çok eğleneceksiniz.

İstanbul’da sevgiliyle gidilecek yerler listemizde mümkün olduğunca en güzel yerleri vermeye çalıştık ve buralarda neler yapabileceğinizi de anlatmak için çabaladık. Şimdi sıra siz de. Eğer İzmir’e gelirseniz, İzmir’de sevgiliyle gidilecek yerler listesine de göz atabilirsiniz.

Ayrıca sizin için hazırladığımız en geniş İstanbul gezilecek yerler yazımıza da bakmadan geçmeyin.

Sık Sorulan Sorular

Sorulara verilecek kısa ve öz cevapları aşağıda görebilirsiniz.

İstanbul’da Sevgiliyle Gidilecek Yerler Nereler?

İstanbulda sevgiliyle gidilecek yerler çok. Kız Kulesi, Galata Köprüsü, Galata Kulesi gibi yerleri zaten biliyorsunuz. Bunların dışında Çamlıca Tepesi, Bebek Sahili, Safir Kulesi gibi yerlere de gidebilirsiniz.

İstanbul’da Sevgiliyle Gezilecek Yerler Nereler?

Balat, Burgaztepe, Oyuncak Müzesi, Belgrad Ormanları, Caddebostan Sahili ve Aydos Ormanı başta olmak üzere birçok gezilecek yer mevcut. İstanbulda sevgiliyle gezilecek yerler bakımından oldukça çok imkana sahip.

İstanbul’da Sevgiliyle Gidilecek Romantik Yerler Nereler?

Balta Limanı Japon Bahçesi, Ağva ve Saklı Göl başta olmak üzere romatik birçok yeri İstanbul’da bulabilirsiniz.

İstanbulda Sevgiliyle Gidilecek Sakin Yerler Nereler?

Mimar Sinan Kent Ormanı, Belgrad Ormanı, Aydos Ormanı gibi yerler gidilebilecek sakin yerler arasında yer alıyor.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte, İstanbul'da yaşayan ve hem ekonomik şartlarda hem de yakın mesafede tatil yapmak isteyenler kendilerine en yakın plajları araştırmaya başladı. Güneşin ve denizin keyfini sürebileceğiniz, İstanbul'a yakın sahiller ve plajlar haberimizde...

KURNA HALK PLAJI

İstanbul içinde denize girmek için en çok tercih Şile'nin en güzel plajlarından biri Kurna Halk Plajı, Şile ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıkta konumlanmıştır. Hem şehir hayatının stresinden ve kalabalığından kaçmak hem de İstanbul'dan uzaklaşarak doğa ile baş başa kamp yapmak isteyenler için en uygun adres olan Kurna Halk Plajı, doğallığıyla huzur verir.

El değmemiş doğasıyla doğaseverlere hitap eden plajda yüzmenin ve güneşlenmenin dışında gezintiye çıkabilir ve tatilinizin keyfini sürebilirsiniz.

Deniz hızlı derinleşir ve Karadeniz'in hırçın dalgaları burada da kendini gösterir. Her ne kadar cankurtaran hizmeti olsa da yüzme bilmeyenler ve çocuklu aileler dikkatli olması önerilir.

SAHİLKÖY HALK PLAJI

Şile ilçe merkezine 15 kilometre uzaklıkta ihtiyaçların karşılanması bakımından gelişmiş bir köy olan Sahilköy'ün Domalı mevkiinde yer alan Sahilköy Halk Plajı, 500 metre uzunluğunda ve 15 metre genişliğinde bir yerdir. Sakin bir tatil yapmak isteyen kamp tutkunlarının uğrak noktası olan Sahilköy Halk Plajı, sahilde yer alan kamp tesisi ile bilinir. Kamp tatili yapmak için her türlü imkânı sunan tesis Şile'nin en çok tercih edilen kamp alanlarından biri olarak bilinmektedir.

Açık renkli incecik kumlarla kaplı olan plajın denizi Şile'nin çoğu plajının aksine sığdır. Deniz zaman zaman dalgalı olsa da rüzgâr olmayan havalarda çocuklar ve yüzme bilmeyenler için ideal bir plajdır.

DOĞANCILI PLAJI

Şile merkeze 20 kilometre uzaklıkta yer alan Doğancılı Plajı Şile'nin bakir plajlarından biridir. 2100 metre uzunluğu ve 100 metreye varan genişliğiyle Şile'nin en büyük plajlarından biri olan Doğancılı Plajı, daha çok çevredeki yazlıkçılar tarafından tercih edilmektedir. Bu nedenle de yılın her döneminde oldukça sakindir. Rüzgârlı havalarda yoğun dalga olduğu için denize girerken dikkatli olunması gerekmektedir.

ALACALI PLAJI

Şile merkeze yaklaşık 20 km uzaklıktaki Alacalı Plajı, Alacalı Tahsiliye İstasyonu'nun hemen önünde bulunmaktadır. Üç tarafı kayalıklarla çevrili 100 metre uzunluğundaki plaj yüzmenin ve güneşlenmenin yanı sıra eşsiz gün batımı manzarasıyla da tercih edilmektedir. Açık renkli ince taneli kumları ve turkuaz mavinin en güzel tonlarını barındıran denizi, uluslararası öneme sahip bitki türleri ve etrafını saran fosil kumul kayalıklarıyla Ege sahillerini aratmayacak güzelliktedir. Şile'nin tüm plajları gibi Karadeniz'in hırçın dalgaları burada da olduğundan, rüzgârsız havalarda dikkatli olması önerilir.

AYAZMA PLAJI (ŞİLE HALK PLAJI)

Şile merkezde yer alan Şile Halk Plajı'nın diğer adı da Ayazma Plajı olarak bilinmektedir. İstanbul'dan uzaklaşmak isteyen günübirlik tatilcilerin en sevdiği plajlardan biri olan Ayazma Plajı, yaz sezonunda hafta içi dahil kalabalıktır.

1175 metre uzunluğunda ve 50 metre genişliğindeki plajın arkası yemyeşil ağaçlarla kaplı tepelerle çevrili plaj, hem doğal sit alanı içerisinde bulunan hem de mavi bayrak özelliğine plajlardan biridir. Dalgakıranlar nedeniyle deniz oldukça sakindir ve çok sığdır. Bu nedenle çocuklar ve yüzme bilmeyenler güvenle denizin tadını çıkarabilir.

KABAKOZ PLAJI

Şile merkeze 10 kilometre uzaklıkta yer alan Kabakoz Köyü sınırları içerisinde yer alan Kabakoz Plajı, Şile'nin temiz kalmış plajlarından bir tanesidir. İki tepenin arasında saklı kalmış bir cenneti andıran plaj, daha çok şehrin kalabalık plajlarından kaçan; sessiz, sakin, huzurlu bir şekilde deniz keyfi yapmak isteyenler tarafından tercih edilir.

Plaj çoğunlukla kumlu olsa da ayakları rahatsız edecek derecede taşlar da vardır. Deniz hızlı derinleşir ve dalgalıdır. Çok rüzgârlı havalarda cankurtaranlar tarafından denize girilmemesi yönünde uyarılar yapılır. Her yönüyle huzurun ve sakinliğin adresi olan Kabakoz Plajı'nda yüzerken dikkatli olması önerilir.

AKÇAKESE AKKAYA PLAJI

Şile'ye 17 kilometre uzaklıkta Şile-Ağva yolu üzerinde bulunan Akkaya Plajı, Akçakese Köyü sınırları içerisindedir. Yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki Akçakese Plajı'nda birbirinden güzel birçok koy bulunur. Akyaka Plajı, bu koyların en güzel yerinde konumlanmıştır. Çevresini saran kayalıkları, yumuşacık açık renkli kumsalı ve turkuaz rengi denizi ile Ege koylarını aratmayan plaj, Şile'nin en çok tercih edilen plajlarından biridir.

Korunaklı bir koyda bulunan plajın denizi son derece sakin ve sığdır. Çocuklu aileler rahatlıkla denize girebilir.

AKÇAKESE HALK PLAJI

Şile'nin en güzel plajlarına ve koylarına ev sahipliği yapan Akçakese Köyü'nde bulunan Akçakese Halk Plajı, Şile merkeze yaklaşık 17 kilometre uzaklıktadır.

Üsküdar'dan kalkan otobüslerle Şile merkeze gittikten sonra 15 dakikalık bir yolculuğun ardından Akçakese Köyü'ne varılır ve tabelaları takip ederek kolayca ulaşılır. Sığ ve güvenli denizi, çocuklar ve yüzme bilmeyenler için idealdir.

AĞVA HALK PLAJI

Ağva merkezde bulunan Ağva Halk Plajı, İstanbul ve çevresindeki en kalabalık plajlardan biri olarak bilinir. Ormanların içindeki doğal kum plaj, muhteşem doğası, tertemiz denizi ve sunmuş olduğu imkânlarla hafta sonu olduğu kadar hafta içleri de uğrak bir lokasyondur.

Hem merkeze bu kadar yakın olup hem de doğa ile baş başa kalma imkânı bulabileceğiniz plaj doğallığının yanında temizliği ile de gözde yerlerden biridir. Düzenli olarak temizlenen plaj Şile'nin en temiz plajlarından biri olarak bilinmektedir.

Deniz seviyesi sığ olduğu halde dalgalı olduğu zamanlar çocuklar ve yüzme bilmeyenler için tehlikeli olabilir. Upuzun kumsalda gündüzleri denizin, kumun ve güneşin tadını çıkarabilir, yeşil alanlarda kamp yapabilir, yürüyüş yollarında günbatımının tadını çıkarabilirsiniz.

KÄ°LÄ°MLÄ° KOYU PLAJI

Ağva'dan yola çıkıp Bucaklı Köyü üzerinden geçerek yaklaşık 2 kilometre gittikten sonra muhteşem manzarasıyla karşınıza çıkan Kilimli Koyu, mermer beyazı kumuyla, tertemiz berrak denizi ve eşsiz doğası ile görenleri etkisi altına alır. Ağva'nın diğer plajlarına nazaran daha sakin olan koy, yüzmenin dışında kamp tatili için de tercih edilir.

Korunaklı bir yapıda olan koyda, Karadeniz'in hırçın dalgalarına rastlanmaz. Deniz suyu ılık, sığ ve sakindir. Çocuklar ve yüzme bilmeyenler güvenli bir şekilde vakit geçirebilir.

KÄ°LYOS HALK PLAJI

Kilyos merkezde yer alan Kilyos Halk Plajı, serinlemek için İstanbulluların yaz tatillerinde en çok tercih ettiği plajlardan biri olarak bilinmektedir. Tatile gitmeye fırsat bulamayan İstanbullular, Kilyos Halk Plajı'na gelerek huzurlu zaman geçirir. Deniz çoğunlukla dalgalı olsa da sığ olduğu için tehlikeli değildir.

KARABURUN PLAJI

İstanbul şehir merkezinden 1 saat, bağlı bulunduğu ilçenin merkezine ise 30 dakika uzaklıktaki Karaburun Plajı, Arnavutköy'e bağlı Karaburun Köyü sınırları içerisindedir. İETT otobüsleri ile kolayca ulaşabileceğiniz plaj, İstanbul'da ikamet edenlerin şehirden kaçması için tercih edebileceği en güzel bölgelerden biridir. Yaz aylarında İstanbullular tarafından serinlemek için çok fazla ziyaret edilen plaj doğa ile iç içe vakit geçirmek, sevdiklerinizle birlikte piknik yapmak için harika bir alternatiftir.

Plaj taşlık, deniz derin ve dalgalıdır. Bu nedenle çocuklu aileler tarafından çok fazla tercih edilmemektedir.

KÄ°LÄ°MLÄ° KOYU

Kilimli Koyuna gitmek için için öncelikle Ağva'ya ulaşmak gerekmektedir. Üsküdar'dan kalkan 139A otobüsleri vasıtasıyla yaklaşık dört saatlik bir yolculuğun ardından Ağva'ya ulaşmak mümkündür. Kilimli koyu, yüzmeye elverişli sahiliyle beklentinizi karşılayacaktır.

CENEVÄ°Z KALESÄ° PLAJI

Ankara ve İstanbul'un tam ortasında parlayan bir ilçe Akçakoca ve zengin bir bitkisel çeşitliliğe sahip. Geldiğinizde 40 kilometrelik kumsalda, tertemiz bir deniz ve tane tane kum bulacaksınız. Ceneviz Kalesi Plajı mavi bayraklı bir plaj olduğundan, temiz bir plajda yüzmenin keyfini çıkaracaksınız.

BURGAZADA

Burgazada diğer üç adaya kıyasla daha sessiz bir adadır çünkü Büyükada, Heybeliada ve Kınalıada'nın aksine Kalpazankaya dışında bilinmediğinden, çok fazla tercih edilmemektedir. Şehir gürültüsü, kalabalık, kirli hava ve trafikten uzak Burgazada'nın yeşili ve Marmara'nın mavisinin birbirine karıştığından bu güzel ortamda denize girmek oldukça huzur vericidir.

UYARI:İstanbul'a yakın tatil yerlerine ve plajlara gitmeden önce gerekli tedbirleri almayı, gittikten sonra da hem hava durumuna hem de denizin yapısına (sığ, derin, dalgalı vb) bakmayı unutmayın.

Yüzmeyi bilmiyorsanız derinlere gitmeyin ve tehlike arz edecek eylemlerde bulunmayın. Her ne kadar sahil güvenlik ve cankurtaranlar olsa da, unutmayın ki tedbir almak hepsinden daha önemli.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası