çocuğun iletişim becerisini geliştirici etkinlik / Çocuğunuzun Dil Gelişimini Destekleyen Oyun ve Etkinlikler | funduszeue.info

Çocuğun Iletişim Becerisini Geliştirici Etkinlik

çocuğun iletişim becerisini geliştirici etkinlik

İfade Edici Dil Becerilerini Geliştirmek İçin 10 Etkinlik

İfade Edici Dil Becerilerini Geliştirmek İçin 10 Etkinlik

İfade Edici Dil Becerilerini Geliştirmek İçin 10 Etkinlik

Bazen “Keşke çocuğumun daha fazla konuşmasına yardımcı olabilsem” diyebilirsiniz. Aslında yapabilirsiniz. İfade edici dil becerileri birkaç farklı yolla ortaya çıkarılabilir. Evinizde hâlihazırda sahip olduğunuz oyuncakların veya etkinliklerin çoğu, çocuğunuzun daha fazla konuşmasına ve ifade edici dil becerilerini kullanmasına yardımcı olabilir.

İfade Edici Dil Becerileri İçin 10 Etkinlik

Kitaplar: Kitaplar çocuklarda ifade edici dili ortaya çıkarmanın harika bir yoludur. Çocuğunuzla birlikte kitap okurken hatırlamanız gereken önemli nokta açık uçlu sorular sormaktır. Bu biraz pratik gerektirir, ancak çocukların daha fazla konuşmasına yardımcı olmanın en iyi yolu onlara kendi cevaplarını nerede üretecekleri sorusunu sormaktır. Örneğin, “Ne yapıyor?” “Nasıl hissediyor?” “Bu resimde neler oluyor?”. Bunlar evet ya da hayır cevapları istemeyen açık uçlu ya da tek kelime cevaplı sorulardır.

Yazısız kitaplar: Yazısız kitaplar, ifade edici dil becerilerini geliştirmek için çalışan küçük çocuklar için harikadır. Çocuğunuza kitaptaki resimleri göstererek “Bu nedir?” veya “Bu ne renk?” gibi doğrudan sorular sorabilirsiniz. Çocuğunuzun yanıtlarını, “Haklısın. Bu bir kedi. O bir kara kedi.” gibi ifadelerle destekleyip, genişletebilirsiniz. Bu, çocuğunuzun model diline yardımcı olacak ve çıktı üzerinde çalışmanın yanı sıra ona iyi bir girdi sağlayacaktır.

Rol Yapma Oyunları: Rol yapma oyunları, daha yüksek düzey ifade edici dil becerilerini hedefleyebilir. Bir senaryoyu oynarken veya senaryo oluştururken, çocuğunuz hikâye anlatımı ve sıralama faaliyetleri üzerinde çalışır. Rol yapma oyunu sırasında çocuğunuza her zaman açık uçlu sorular sorun. Bu, dilini tek bir kelime ile sınırlamak yerine senaryo ve yol oluşturarak soruları cevaplamasını sağlar sağlar. Bazı soru örnekleri “Sonra ne olacak?” veya “Nereye gitmeliyiz? Kim bizimle gelmeli?” gibi sorular olabilir.

Oyuncak Yemekler: Yemek pişirme, sıra alma ve izleme yoluyla ifade edici dili hedeflemenin harika bir yoludur. Çocuğunuzun verdiğiniz tarifin adımlarını anlatmasını sağlayın. Bu, tüm malzemelere bakmasını sağlayarak (kelimeleri okuyarak veya önünde gördüklerini adlandırarak) yapılabilir. Daha sonra onlardan ne yaptığınızı veya ne yapmanız gerektiğini izlemesini ve anlatmasını isteyebilirsiniz.

Oyun Hamurları: Oyun hamurları, manzara, hayvanlar, yiyecek veya herhangi bir bağlam oluşturmak için kullanılabilir. Çocuğunuzun ne yaratmak istediğini ya da ne yapmanızı istediğini ifade etmesine izin verin. Hamur kesiciler veya diğer kalıplar, çocuğa oyun hamuruyla bir şeyler oluşturmak için hayal gücünü kullanmada sorun yaşadığında yardımcı olabilir. Bu, “…. istiyorum.” veya “….. ihtiyacım var.” ifadeleriyle çocuğunuzun daha fazla veya farklı bir oyun hamuru istemesi için harika bir fırsattır.

Oyuncak Hayvanlar: Oyuncak hayvanlar, oyunu taklit etmek için kullanılabilir. Yine, açık uçlu sorular sorduğunuzdan emin olun. Bu aynı zamanda çocuğunuzun “…. istiyorum.” veya “….. ihtiyacım var.” ifadelerini kullanması için başka bir fırsattır. Çocuğunuzdan hayvanların ne yaptığını / yapması gerektiğini anlatmasını veya ifade etmesini isteyin.

Oyuncak Taşıtlar: Arabalar ve trenler, oyuncak hayvanların kullandığı şekilde kullanılabilir. Arabalar veya trenler bazen pist veya rampalarla birlikte satılabilirler. Rampalarınız yoksa bir masa veya başka bir mobilya parçası kullanarak doğaçlama yapabilirsiniz. Çocuğunuzun “tekrar git” veya “yukarı / aşağı” ya da “hazır… ayarla… git” ifadelerini kullanması için bu parkurları veya rampaları kullanabilirsiniz.

Giyinme: Giyinme, rol yapma oyununa veya kendi başına bir etkinliğe dâhil edilebilir. Çocuğunuza ne giymek istediğini veya ne giymenizi istediğini ifade etmesini sağlayabilirsiniz. Etkinlik sırasında çocuğunuza “Hepimiz giyiniyoruz şimdi nereye gitmeliyiz?” gibi açık uçlu sorular sormayı unutmayın.

Yemek Yapma Oyunu: Çocuğunuz size yemek pişiriyormuş veya size yemek servisi yapıyormuş gibi davranabilir. Size ne yemek istediğinizi sormalarını veya ne pişirdiklerini, nasıl pişirdiklerini ve kimin için pişirdiklerini ifade etmelerini sağlayın. Çocuğunuzla birlikte yemesi için bir kukla kullanabilirsiniz. Çocuğunuzdan kuklayı beslemesini isteyebilirsiniz. Yiyeceklerin tadını abartılı bir şekilde çıkarıyormuş ya da beğenmiyormuş gibi davranarak çocuğunuzu konuşmaya teşvik edebilirsiniz. Kuklanın yemeklerden hoşlandığını veya beğenmediğini de düşünmesini isteyebilirsiniz.

Kabarcıklar: Kabarcıklar küçük çocuklarla kullanmak için harika bir araçtır. Kabarcıkları üfleyin ve sonra durun. Eğer baloncukları kendisi çıkaracak kadar büyükse, çocuğunuzdan “Daha fazla kabarcık!” veya “Benim sıram.” Demesini isteyin.

İfade edici dili etkinlikler veya oyuncaklar aracılığıyla hedeflerken, aşağıdaki noktaları unutmayın:

  • Açık uçlu sorular kullanın.
  • Çocuğunuza vermeden önce daima o eşyayı istemesini sağlayın.
  • Çocuğunuza sıra verin.
  • Çocuğunuzun ne yaptığını ya da sizden ne yapmanızı istediğini anlatmasını isteyin

Bu ipuçlarıyla herhangi bir oyuncağı veya etkinliği ifade edici dil görevine dönüştürebilirsiniz!

Kaynakça: funduszeue.info

Çocuğunuzun Sosyal Becerilerini Geliştirecek 5 Etkinlik Önerisi

Her ebeveyn çocuğunun akranlarıyla ve diğer insanlarla iyi iletişim kurmasını, duygu ve düşüncelerini rahat ifade edebilmesini ve gerektiğinde hakkını savunabilmesini ister. Sosyal beceriler de tam olarak bu amaca hizmet eder. Çocukların bu becerileri anne kucağında başlar ve okula hayatında edindiği ilk sosyal grup ile devam eder. Sosyal beceri, bir kişinin diğer insanlara gösterdiği davranışları içerir. Örneğin, selamlaşma, öfke ve kızgınlık gibi olumsuz duyguları ifade etme ve bir konuşmayı başlatabilme sosyal beceriler arasında yer almaktadır. Sosyal beceriler, hayatta başarıyı yakalamak için önemli bir anahtardır. Bu becerilere sahip olan bireyler, kendilerine güvenir, insanlarla kolay iletişim kurar ve çatışmalardan uzak, sosyal çevre ile uyum halinde olurlar. Sosyal becerileri yetersiz olan çocuklar ise girdikleri sosyal gruplarda arkadaşlık ilişkilerini sürdürmekte zorluk çeker, duygularını ve düşüncelerini açıkça dile getirmeye çekinirler. Bu nedenle, sosyal beceriler ne kadar erken öğretilirse o kadar iyi. 

Sosyal Beceri Kazandırmada Anne Babanın Rolü Nedir?

Anne babalar, çocukların gelişiminde en temel role sahiptir. Sosyal becerileri de çocuklar öncelikle anne babalarından gördükleri kadarıyla öğrenirler. Daha sonra kardeşler, akrabalar ve akranlar katılır ve böylece sosyal becerileri gelişir. Peki, anne baba çocuğa sosyal becerileri öğretmek için neler yapmalı, nasıl davranmalı?  

Rol model olmak

Çocuklar büyürken anne babayı rol model aldıkları için onların birbirine, başkalarına ve çocuğa karşı davranışları oldukça önemli. Örneğin, bir hata yaptığında özür dileyen bir baba veya bankada sırasını bekleyen bir anne çocuğu için olumlu davranış modeli oluşturur. Çocuk bu davranışları farkında olmadan ileriki yaşlarda taklit eder. Bu nedenle, çocuğun yanında davranışlara dikkat etmek ona doğru sosyal beceriler kazandırmak açısından oldukça önemli.

Tutarlı olmak

Anne babanın söz ve davranışlarında görülen tutarsızlık çocuk eğitiminde görülen en sık hatalardan biridir. Çocuğun, sosyal becerilerini geliştirebilmesi ve bu becerilerin kalıcı olabilmesi için anne babanın tutarlı davranış göstermesi gerekir. Yani annenin doğru dediğine baba yanlış derse çocuk arada kalır ve doğruyu öğrenemez.

Çocuğunuzun Sosyal Becerilerini Geliştirecek 5 Etkinlik

Çocuğunuzun sosyal becerilerini geliştirecek 5 etkinlik önerisi ile karşınızdayız! Haydi, hiç vakit kaybetmeden önerilere geçelim!

  • Sırt Sırta Kulaktan Kulağa Oynayın

Oyun, çocuklar için en etkili öğrenme aracıdır. Bu nedenle çocuğunuzun oynadığı oyunlara dikkat etmeniz gerekir. Kulaktan kulağa oyununun farklı bir çeşidi olan sırt sırta kulaktan kulağa oyunu çocuklar için oldukça faydalı bir oyun! Bu oyun, çocuğunuzun bir grup ile birlikte hareket edebilme yeteneğini, sosyal becerisini, dikkat ve konsantrasyonunu geliştirmeye yöneliktir. Bu oyunda katılımcılar birbirinin sırtını görecek şekilde oturur. Gruptan bir kişi en arkada oturan kişiden önündeki arkadaşının sırtına kelimelik bir cümle yazmasını söyler. Sırtına yazı yazılan katılımcı arkadaşının ne yazdığını anlamaya çalışır ve ne anladıysa o da öndeki arkadaşının sırtına aynısını yazmaya çalışır. En son sırtına yazı yazılan kişi yazılanı anlayıp sesli bir şekilde söyler. Ve en başta yazılan cümle ile aynı olup olmadığına karşılaştırılır. Daha sonra sırasıyla tahmin eden kişi en arkaya geçer ve tüm katılımcılar bir kez tahmin ettikten sonra oyun biter. Sırt sırta kulaktan kulağa oyunu ile çocuğunuz eğlenirken sosyal becerileri de gelişecek.

  • Birlikte Çiçek Ekin

Çocuğunuzun sosyal becerilerini geliştirmek için ona öncelikle sorumluluk duygusunu aşılamanız gerekiyor. Çünkü sorumluluk bilincine sahip çocukların öz güveni gelişir ve kendine güvenen çocuk sosyal ilişkilerinde daha başarılı olur. Çocuğunuzla birlikte ekeceğiniz bir çiçek, ona sorumluluk duygusunu aşılayabilir. Nasıl mı? Öncelikle, çiçek ekme etkinliğini oyunlaştırmanız çocuğunuzun çok hoşuna gidecektir. Mesela, çiçekler hakkında birlikte araştırma yapıp, hangi çiçeğin ne kadar suya, ne kadar gün ışığına ihtiyacı var bunları öğrenebilirsiniz. Bir çiçeğin büyümesi için neler gerektiğini çocuğunuza sorabilirsiniz. Araştırma süreci bittikten sonra ihtiyacınız olan tek şey; saksı, tohum ve toprak. Eğer, çocuğunuzla ilk kez çiçek ekiyorsanız kolay büyüyecek bir çiçek seçimi yapmanızı öneririz. Bu bir menekşe veya bir orkide olabilir. Çiçeğin can suyunu çocuğunuzun vermesi, birlikte çiçeğe bir isim koymanız ve saksıyı onun boyamasını istemeniz çocuğunuzun sorumluluk bilincini artıracaktır. Çiçek ekme işlemini bitirdikten sonra çocuğunuzun günlük olarak bakımını yapmasını destekleyin. Bunun gibi küçük sorumluluklar çocuğunuzun öz güvenini ve sosyal becerilerini oldukça geliştirir.

  • Rol yapma Oyunları Oynayın

Çocuklar, birçok davranışı taklit yoluyla öğrenir. Sosyal becerilerini geliştirmek için de bu yolu deneyebilirsiniz. Doktorculuk, öğretmencilik ve evcilik gibi oyunlarla farklı rollere girmesini sağlayabilirsiniz. Bu oyunlar, çocukların yetişkin gibi davranmalarını gerektirdiği için onların dünyasını anlamaları açısından iyi bir fırsattır. Mesela, evcilik oyunu çocukların zihinsel ve psikolojik gelişimi için oldukça önemlidir. Çünkü çocuk bu oyunda kendini yetişkin gibi hisseder ve ona göre davranır. Anne, baba veya başka bir role bürünen çocuk, onların yerine kendini koymayı öğrenir ve empati yetenekleri geliştir. Bunun yanında doktorculuk veya öğretmencilik oyunları çocuğun iletişim ve dil becerilerini geliştirir, bilmediği konular hakkında bilgi edinir. Ayrıca, bu yöntemle toplumdaki farklı rolleri de bir şekilde öğrenmiş olurlar.

  • Yeniden Tanışın

Çocuğunuzun sosyal becerilerini geliştirmek için oyunlardan faydalanabileceğinizi söylemiştik. Eğlenceli ve eğitici bir diğer oyun önerimiz ise ‘‘yeniden tanışma oyunu’’. Bu oyunda müziğe ihtiyacınız olacak. Çocuğunuzun sevdiği bir müziği açın ve dans etmeye başlayın. Müzik durduğunda çocuğunuzla merhaba diyerek el sıkışın ve kendinizi anlatan bir tanışma cümlesi kurun. Ancak müzik her durduğunda kendiniz hakkında farklı bir bilgi vermeniz gerekiyor. Örneğin, ‘‘Merhaba, ben Deniz, 9 yaşındayım, en sevdiğim renk yeşil’’. Müziği yeniden başlatın ve bu sefer farklı bir bilgi verin, ‘‘Merhaba ben Deniz, arkadaşlarımla vakit geçirmeyi çok severim!’’ gibi cümleler kurabilirsiniz. Cümlelerin fiziksel ve duygusal özelliklerinizi anlatmasına dikkat edin ve her müzik başladığında dans etmeyi unutmayın. Bu oyun sayesinde çocuğunuzun kendisini ifade etme ve sosyal becerilerini desteklemiş olacaksınız.

  • Duygu Balonları Uçurun

Çocuğunuzun sosyal ve duygusal gelişimine katkıda bulunmak için duygularını adlandırmasına ve dile getirmesine yardımcı olmanız oldukça önemli. Bunları desteklemeniz için size çok keyifli bir etkinlik önerimiz var. Bu etkinlik için öncelikle renkli balonlara ve müziğe ihtiyacınız olacak. Balonların her birine farklı bir yüz ifadesi çizin. Mutlu, kızgın, stresli, üzgün ifadelerin yer aldığı balonları havaya atarak dans edin. Müzik durduğu zaman çocuğunuz havadan düşen bir balonu yakalayıp balondaki duygunun ne olduğunu ve neden bu duyguda olduğunu söylesin. Mesela, ‘‘Üzgün yüz, arkadaşı oyuncağını aldığı için üzgün hissediyor olabilir.’’ veya ‘‘Mutlu yüz, parka gideceğini öğrendiği için mutlu hissediyor olabilir.’’ gibi duygu tanımlaması yapmasını sağlayabilirsiniz. Cümlenizi söyledikten sonra balonları havaya atarak oyuna kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

Çocuğunuzun sosyal becerilerinin gelişmesi için verdiğimiz etkinlik önerilerimizin sonuna geldik! Evde,sınıfta ve her yerde uygulayabileceğiniz bu öneriler ile çocuğunuzun sosyal becerilerini geliştirmeye yardımcı olabilir ve uzun dönemde sosyal ilişkileri güçlü bir birey yetiştirebilirsiniz.

İlk derslerden itibaren çocuğunuzun öz güveninizi artıracak ve iletişim becerilerini güçlendirecek online İngilizce eğitim programı arıyorsanız Cambly Kids tam size göre. Yaz tatilinde nerede olursanız olun size en iyi öğrenme deneyimini sunmak için Cambly Kids olarak yanınızdayız!

Çocuğunuz, Cambly Kids ile ana dili İngilizce olan eğitmenlerle dilediğiniz gün ve dilediğiniz saatte İngilizce dersleri alabilir. Cambly Kids uygulaması geleneksel yabancı dil kurslarının aksine çocuğunuza İngilizceyi eğlenceli bir şekilde öğretir. Eğer çocuğunuzun İngilizceyi sıkılmadan, eğlenerek, sosyalleşerek ve keyif alacağını bir şekilde öğrenmesini istiyorsanız online İngilizce derslerini hemen şimdi ayarlayabilirsiniz. Cambly Kids dünyasını keşfetmeye başlamak için hiç vakit kaybetmeden buraya tıklayın!

Eskiden çocuklar tüm vakitlerini dışarıda arkadaşlarıyla oynayarak geçiriyorlardı, onları eve getirebilmekse büyük bir çaba gerektiriyordu. Elbette teknolojinin bu kadar hayatımıza girmediği dönemlerden bahsediyoruz. Şimdilerde çocuklar dışarı çıktığında, arkadaşlarıyla oynadıklarında ve iletişim kurduklarında mutlu oluyoruz. Tabletten bilgisayara çocukların neredeyse tüm vakitlerini geçirmek istedikleri teknolojik aletler yararlı olduğu kadar zararlı da. Çocukları sosyal yaşamdan koparan tabletlerle aralarına biraz mesafeye koyabilmek ve dikkatlerini başka yöne çekebilmek için çocuklarla yapılacak etkinlikler ve faaliyetler var.

Aşağıda çocuğunuzu tablet başından kaldırıp eğlenebileceği etkinlikleri ve faaliyetleri sizler için sıraladık&#;

1. Evde yapılabilecek aktiviteler


Çocuğunuzla evde kalarak kaliteli vakit geçirmenin pek çok yolu var. Bu noktada aşağıda sıraladığımız önerilerin yanı sıra sizin ve çocuğunuzun sevdiği şeyler de önem kazanıyor. İşte evde çocuklarla yapılacak etkinlikler:

  • Birlikte evde bozulan ya da aksayan bir şeyi tamir edin.
  • Sevdiği bir yemeği ya da tatlıyı birlikte hazırlayın.
  • Çiçek ekin, evinizdeki çiçekleri sulayın, topraklarını birlikte değiştirin veya çiçeklere bakım yapın.
  • Evdeki koltuk, yastık, çarşaf vb. eşyalarla çadır kurun ve içinde evcilik oynayın.

2. Birlikte oynanabilecek oyunlar


Çocuğunuzu tabletten uzaklaştırmak istiyorsanız ona yapabileceğiniz en büyük iyilik onunla iletişim kurmak, birlikte eğlenebildiğinizi göstermek olacaktır. Çocuğunuzun da isteklerini dikkate alarak birlikte oynayabileceğiniz oyunlar:

  • Çocuğunuzun en sevdiği kutu oyunları oynayın. (Kızmabirader, jenga gibi.)
  • Zeka geliştirici oyuncaklar ile oynayın. (Satranç, dama, solo test gibi.)
  • Becerilerini geliştirebilecekleri oyunlar oynayın. (Hamur, akıl küpü gibi.)
  • Nostaljik oyunlar oynayın. (Misket, sessiz sinema oyunu, evcilik gibi.)
  • Dijital ama faydalı oyunlar oynayın. (Elbette çocuğunuz tablet, bilgisayar gibi teknolojik cihazlarla da oynamak ister. Çocuk gelişim uzmanları, teknolojik aletleri yasaklamanın çözüm olmadığını her defasında hatırlatıyorlar. Yasaklamak yerine, çocukların bilişsel becerilerini geliştiren MentalUP gibi oyunları günlük yarım saat oynatmayı tavsiye ediyorlar. Çocuğunuzun teknolojiyi faydalı yönde kullanmasını sağlayacak pedagog onaylı MentalUP Eğitici Zeka Oyunu&#;nu bu linkten inceleyebilirsiniz.)
  • Oyun oynarken ingilizce öğrenmesini sağlayın: yaş aralığındaki çocuklar için özel olarak oluşturulan Novakid, çocukların İngilizce öğrenmesine yardımcı oluyor. Avrupa standartlarına uygun olarak hazırlanan eğitimlerde çocuğun İngilizceyi severek, anlayarak ve uygulayarak öğrenmesi hedefleniyor. Bu sebeple derslerde bir öğretim yöntemi olarak oyunlar kullanılıyor. Novakid’i tabletiniz ya da bilgisayarınızda kullanabilirsiniz. Buraya tıklayarak daha fazla bilgi alabilirsiniz.

3. Aile bilincini oluşturan aktiviteler


Çocukların dikkatini tablet dışında bir şeye çekme konusunda en önemli noktalardan biri de aile bireylerinin bağlılığı ve aile bilinci. Çocuklara yasaklar koyarak ya da onlara sert bir tavırla yaklaşarak değil onun aileyle vakit geçirmesini sağlayarak tabletten uzaklaşmasını sağlayabilirsiniz. İşte aile bilincini ve bağlılığını arttırabilecek çocuklarla yapılacak aktiviteler:

  • Vakit geçirmekten keyif aldığı birini eve çağırın ya da misafirliğe gidin.
  • Birlikte eski aile albümüne, onun çocukluk fotoğraflarına bakın. Bu sırada merak ettiği şeyleri ona anlatın.
  • Aile fotoğrafları ya da selfie çekin, bunu eğlenceli hale getirin.
  • Işıkları ve teknolojik aletleri tamamen kapatıp mumlar yakın. Ailece bir araya gelip sohbet edin.

4. Enerjisini atabileceği fiziksel aktiviteler


Çocuklar genelde oldukça enerjik ve hareketlidirler. Bu durumda onları suçlamak ve bir köşede uslu uslu oturmalarını söylemek büyük bir hata olacaktır. Çocuğunuzun enerjik olduğunu görüyorsanız onu tabletten uzaklaştırmak için enerjisini atabileceği aktivitelere yönlendirmelisiniz. İşte çocuğunuzun enerjisini atabileceği eğlenceli aktiviteler:

  • Onu yormayacak şekilde, yaşına uygun hareketlerle spor yapın.
  • Birlikte müzik dinleyin ve dans edin.
  • At binmeye gidin.
  • Bisiklete binin.
  • Lunaparka veya eğlence merkezine gidin.
  • Basketbol, voleybol ve futbol gibi top oyunları oynayarak spor becerisini geliştirin.
  • Körebe, saklambaç gibi onun da sevdiğini bildiğiniz oyunlar oynayın.

5. Yaratıcılığını geliştirebilecek aktiviteler


Çocuklar her dönemde yaratıcılıklarını besleyecek aktivitelere ihtiyaç duyuyorlar. Kocaman hayal dünyaları için faydalı olabilecek pek çok aktivite var. İşte çocuğunuzu tabletten uzaklaştırırken yaratıcılığını geliştirebilecek bazı aktiviteler:

  • Birlikte hayal gücünüzü kullanarak bir hikaye yazın.
  • Çocukların en sevdiği etkinlik: Renklerle oynayın ve resim yapın.
  • Dikiş dikmek, maket yapmak gibi el işi etkinlikleri yapın.
  • Birlikte ahşap bir eşyayı ya da mobilyayı boyamayı deneyin.
  • Yaşına göre kuklalarla minik gösteriler düzenleyin.
  • Onun en sevdiği oyuncaklar/karakterler için bir hikaye yazın ve canlandırın.

6. Sosyal sorumluluk aktiviteleri


Çocuğunuz hangi yaşta olursa olsun sosyal sorumluluk bilinci kazanması oldukça önemli. Çocukken yapacağınız her aktivite onu yetişkinlik dönemine hazırlayacak ve karakterinde bir iz bırakacak. Çocuğunuz yardımlaşmayı, diğer canlıların önemini öğrensin istiyorsanız birlikte yapabileceğiniz aktiviteler:

  • Birlikte giysi ya da oyuncak dolabını düzenleyin, fazla eşyaları ihtiyaç sahiplerine bağışlayın ve ona bunun öneminden bahsedin.
  • Bahçenize ya da çevrenizdeki yeşillik bir alana fidan dikin.
  • Sokak hayvanlarına yemek ve su bırakın, onları sevin.
  • Çocukların yardımlaşma bilincini arttıracak gönüllülük işlerine katılın.
  • Bir hayvan barınağını ziyaret edin.

7. Genel kültür aktiviteleri


Kültürel birikim çocuklukta başlıyor. Çocuğunuz hangi yaşta olursa olsun genel kültürünü geliştirip sosyalleşebileceği pek çok aktivite var. İşte çocuklarla yapılacak etkinlikler serimizdeki kültürel aktivitelerden bazıları:

  • Tiyatroya gidin.
  • İlgi alanlarına göre (Örn. arabalar, uçaklar, denizaltı araçları vb.) onu bir müzeye götürün.
  • Sinemaya gidin.
  • Kitap okuma alışkanlığı kazanması için düzenli olarak kitap okuyun ve kitap üzerine sohbet edin.
  • Çocuklar için özel olarak düzenlenen atölyelere katılın.

8. Açık havada çocuklarla yapılacak aktiviteler


Çocuğunuzun evin dışında vakit geçirmesini istiyorsanız hem onun hem de sizin zevkinize uyabilecek pek çok açık hava aktivitesi bulabilirsiniz. Aşağıda sıraladıklarımızın dışında yeni yerler keşfedebilir, çocuğunuzun ilgi alanlarına göre rotanızı belirleyebilirsiniz. İşte çocuğunuzla açık havada yapabileceğiniz etkinlikler ve aktiviteler:

  • Sırt çantalarınızı hazırlayıp doğa yürüyüşüne çıkın.
  • Birlikte gün batımını ve gökyüzünü izleyin.
  • Sevdiği yerlere yürüyüş yapmaya gidin, bu sırada sohbet edin.
  • Piknik yapın, çimler üzerinde top oynayın ya da beraber hamak kurun.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası