traktör hibe desteği sorgulama / Belge Durumu, Teşvik ve Hibe Sorgulama

Traktör Hibe Desteği Sorgulama

traktör hibe desteği sorgulama

Devlet Destekli Traktör Yenileme Hibesi 2023

Devlet destekli traktör yenileme hibesi traktör alan ve kullanan çiftçileri desteklemek için tasarlanmıştır. Program, teknolojinin teknolojik aracı, daha güvenilir ve verimli modelleri satın almak için arazide kullanılacak, güncel ve güvenli traktörleri satın almaya yardımcı olacak bir destek sağlar. Program kapsamında kullanıcılar, yüksek kalite ve güvenilirlik standartlarına sahip yeni bir traktör satın alabilecek, borçlandırabilecek veya kullanılan traktörleri bileşenleri veya bütünü ile yeniden satın alabilecekler. Ayrıca, traktör ekipmanının frene kadar değiştirilmesi de destekleniyor. Destek paketinde, traktör satın almak ve soğutma sistemi, frenler, direksiyon etiketi, fan ve yağ tüketimi dahil olmak üzere gerekli tüm yedek parçaları da dahil edilebilir. Genellikle, traktörün teslim edilmesini takiben bir garantinin de verilmesi söz konusu olmaktadır.

Devlet çiftçilerimizin her konuda yanında olduğu gibi traktör alımları için de destek olmaktadır. Özellikle tarım sektöründe faaliyetlerini kolaylaştırmak amacıyla Tarım makinelerine %50 hibe desteği verilmektedir. Tarım makineleri verilen hibe destekleri arasında traktör bulunmaz ancak, çeşitli kurumlar aracılığıyla hayata geçirilen projeler kapsamında traktör hibe destekleri sunulmaktadır.

Çiftçilere Tarımsal Mekanizasyon Desteği

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklemesi Programı kapsamında makine ve ekipmanları alım şartları ve desteklemeye giren makine ve ekipmanlar açıklandı. Açıklamaya göre makine ve ekipmanlarda %50 hibe desteği uygulandı. Tebliğ ile ilgili tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafınca kullanımını yaygınlaştırarak daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak ve zor şartlar altında bedenen çalışan üreticilerin işlerini kolaylaştırmak ve üretim maliyetlerine katkı vererek uluslararası düzeyde rekabeti sağlamak ve makine, alet alımlarının desteklenmesine %50 hibe ile destek vermesini amaçlamaktadır.

Devlet Destekli Traktör Nasıl Alınır?

Devlet esnaf olmak ya da çiftçi olmak isteyenleri iş yeri ve hayvancılık kredisi ile desteklemektedir. Hibe olarak traktör almak isteyen çiftçileri ise TKDK ile IPARD programları dahilinde desteklemektedir. Bir çok ilimizde il koordinatları olan kurum desteklenen bölgelerde hayvancılık ya da çiftçilik yapan vatandaşlara devlet hibe teşvikli traktör veya tarım aletleri, makine alımları için destekler sunmaktadır.

  • Sanayi ve teknolojinin her geçen gün gelişmesi ve ilerlemesi sebebi ile, yerli üretimi arttırmak, tarım ile ilgilenen çiftçileri desteklemek amacı ile devlet tarafından hayvancılık ve tarım sektörlerinde pek çok yatırım yapılmaktadır.
  • Çiftçileri tarım faaliyetlerine teşvik etmek ve çeşitli krediler ile destekleme yardımları ile finansman yaratmaktır.
  • Devlet içinde bulunduğu maddi boyuta göre bir çok teşvik kredisi, tarım kredisi, hibe kredi, büyükbaş hayvancılık kredisi ve küçükbaş hayvancılık kredisi vermektedir.
  • Devlet hibe traktör kredisi ile belirlediği illere alınacak olan traktörün %50 sini ödemektedir.

IPARD programı dahilinde %50 hibeli traktör ya da tarım aletleri, makineleri almak isteyen kişiler için aşağıdaki listemizde bulunan illerde ya da ilçelerde kayıtlı olarak çiftçilik yapmaları istenmektedir.

BalıkesirAfyon
AmasyaErzurum
DiyarbakırIsparta
Çorum,Hatay
KahramanmaraşKars
KonyaMalatya
OrduSamsun
SivasŞanlıurfa
TrabzonAğrı
TokatVan
AksarayYozgat
AydınArdahan
BursaAnkara
BurdurDenizli
ÇanakkaleElazığ
ÇankırıKaraman
GiresunKütahya
ErzurumManisa
KastamonuMardin
MuşUşak
MersinNevşehir

Yukarıda belirtilen illerde çiftçilik yada hayvancılık yapan kişiler TKDK İl koordinatörlüklerine yapacakları devlet traktör kredisi imkanı ile bilgi edinebilirsiniz. 

Traktör Hibesi Kimlere Verilir?

Traktör hibesi, tarım sektöründe çalışan küçük ve orta ölçekli tarım üreticilerine verilir. Bu hibe, tarım üreticilerinin yeni traktör almalarına veya mevcut traktörlerinin genişletilmesine yardımcı olacak şekilde kullanılabilir. Traktör hibesi, tarım üretiminin iyileştirilmesi ve enerji tasarrufu sağlanması hedeflerine ulaşmak için verilir. Traktör alımlarında proforma faturasının %20 ve %60′ ına kadar sağlanan hibe desteklerinden yararlanabilecek olan kişiler yaşadıkları illerin TKDK ve ORKÖY desteklenen iller içerisinde yer alıp almadığını kontrol ederek, kendilerinin de hibe desteği alıp alamayacaklarını şekilde öğrenebilirler.

Devlet Traktör Kredisi TKDK Desteklemesi

Süt üretimi yapan işletmeler, çiftlikler, süt üretimi yapan çiftçiler, arıcılık yapan çiftçiler, dış mekan ve iç mekan süs bitkisi yetiştiriciliği yapan çiftçiler, tıbbi ve aromatik bitki üreten çiftçiler, diğer şartları da taşımak kaydı ile başvuruda bulunabilirler. 

Ancak 2023 yılında kurumun traktör konusunda herhangi bir desteği bulunmuyor. Bu kurum haricinde Ziraat bankası: Tarım işletmelerinin daha verimli çalışmaları ve mekanizasyon düzeylerini yükseltmelerini teminen, “Tarımsal mekanizasyon araçlarının kredili satışına esas deney ve denetimlerle ilgili tebliğ” esaslarına göre zirai kredilendirme belgesi olan kullanılmamış, yeni veya en fazla 5 yaşındaki traktörlerin alımına yönelik tüzel/gerçek kişi üreticilere, değişken ya da sabit faizli traktör kredileri ve ikinci el traktör kredisi sunuyor.

Devlet bankalarından olan Ziraat bankası traktör, pulluk, römork, tarım aletleri, biçerdöver ve benzeri tarımsal mekanizasyon kredisi talep eden müşterilerine tarım ve hayvancılık kredisi imkanlarını sunuyor. Bu kapsamda 3 farklı traktör kredisi veriliyor. Bu krediler aşağıdaki gibidir:

  1. Ziraat Bankası Sabit Faizli Traktör Kredisi,
  2. Değişken faizli Ziraat Traktör Kredisi,
  3. 2. El Traktör Kredisi.

Ziraat Bankası Traktör Kredisi ve Özellikleri

Ziraat Bankası’nın Traktör Kredisi, tarımsal üreticilere karlı ve verimli tarım faaliyetleri yürütmek için özellikle tasarlanmış bir kredidir. Kredi kullanıcıları tarla işletmeciliği, hayvancılık, bağcılık ve diğer tarımsal üretim ve geliştirme faaliyetleri için traktör almak için krediye başvurabilir. Böylece tarımsal üreticiler, toprağın sağlıklı bir şekilde işlenmesini, tarımsal üretim işlerinin hızlı ve verimli bir şekilde gerçekleşmesini sağlayabilirler.

Kredide şu avantajlar sunulmaktadır:

  • Prime Esnek Ödeme Planı: Ziraat Bankası’nın Traktör Kredisi, vereceğiniz kredi tutarına göre değişen prime esnek ödeme planları sunar. Ödemeler aylık, 6 aylık, 1 yıllık, 2 yıllık veya daha uzun vadelerde yapılabilir.
  • Uygun Faiz Oranları: Kredi kullanıcıları, belirli bir meblağ için uygun faiz oranlarından faydalanarak kendilerine avantaj sağlayabilir.
  • İhtiyaca Göre Kapsam: Ziraat Bankası’nın Traktör Kredisi, tarımsal üretim faaliyetlerinde kullanmak üzere özel olarak tasarlanmıştır ve ihtiyaca göre kapsam sunar.

Ziraat bankası ile anlaşma yapan firmalar ve bayileri tarafından satılan yeni ve kullanılmamış traktörler için;

  • 3,6 ve 12 ayda bir kez geri ödeme şartı ile Proforma fatura ya da satış teklif mektuplarının maksimum yüzde 75’ine kadar, sabit değişmeyen Traktör Kredisidir.
  • Değişken traktör kredisinde 0 km ve kullanılmamış acente traktörler;
    • 3,6 ve 12 ayda bir geri ödeme olanakları ile Proforma fatura veya satış teklif mektubunun en fazla yüzde 75’ine kadar traktör kredisi kullanabilirsiniz.
  • 2. el traktör kredisi almak isteyenler için Ziraat bankasınca maksimum 5 yaşındaki traktörler için,;
    • 3,6 veya 12 ayda bir geri ödemeli, traktörün kasko bedelinin yüzde 75’ine kadar, sabit veya değişken faizli Devlet traktör kredisi kullanabilirsiniz.

Traktör Kredisi İçin Bankadan İstenen Belgeler

Traktör kredisi için bankadan istenen belgeler aşağıdaki gibidir:

  • Kimlik belgesi
  • Adres kanıtı
  • Gelir kanıtı (son 3 ayın toplam gelirini gösterir belge)
  • Banka dekontu (son 3 ayın toplam masraf bilgisini içeren ve banka tarafından verilen belge)
  • İş yerinden alacağınız bir destek belgesi
  • Noter tasdikli çalışma sözleşmesi
  • İş tecrübesi ile ilgili belgeler
  • Taşıtlar için kayıt belgesi

Tüzel kişiler ve gerçek kişiler evraklar farklı olup, Ziraat Bankası şubelerini ziyaret ettiğinizde evrakları ayrıca öğrenebilirsiniz.

  • Ziraat bankası biçer döver kredisi de vermektedir.
  • Bu kredilerden sabit faizli ve değişken faizli olarak faydalanabilirsiniz.
  • Yine 3, 6 ve 12 ayda bir geri ödeme alternatifi sunulmaktadır olup proforma fatura veya satış teklifi mektubunun en çok yüzde 75’ine kadar kredi kullanabilirsiniz.

Ziraat Bankası Düşük Faizli Traktör Kredisi

Düşük Faizli Traktör Kredisi, Bankanın traktör alımı için özel olarak sunduğu bir finansal üründür. Bu tür krediler düşük faiz oranlarına sahip olacak şekilde tasarlanmıştır ve genellikle sadece belirli traktör markalarına uygulanmaktadır. Kredinin vade süresi çoğunlukla beş yıl olarak belirlenebilir ve banka tarafından belirlenen faiz oranlarıyla ödenebilir. Sonuç olarak, bu tür kredilere başvuran müşterilere düşük faizli traktör alımını sağlamak için fırsatlar sunar.

3 Ocak tarihli 2015 sayılı Resmi Gazete’ de yayınlanan düşük faizli kredi kullandırılmasına ilişkin kararla traktör alımları konusunda 2023 yılı sonuna kadar düşük faizle traktör kredisi verileceği duyurulmuştur. 2023 yılı için ise traktör alımları konusunda kredi verileceği görüşülüyor. Tarım Kredi Kooperatifleri ile Ziraat Bankası arasında imzalanan protokole göre yatırım dönemi için işletmelere kredi verilecektir. Kredi üst limiti 500 bin TL olarak belirlenmiştir. Uygulanabilecek en yüksek indirim oranı yüzde 50 olmaktadır.  Yatırım dönemi faiz indirim oranı yüzde 25 olarak belirlenmiştir.

  • Düşük faizli traktör kredisi kullanmak için çiftçilerde aranan bazı şartlar bulunmaktadır.
  • Bu şartlar arasında çiftçilerin büyükbaş, küçükbaş ve kanatlı sektörlerinde faaliyet göstermeleri gerekmektedir.
  • Ayrıca ikinci el alımları için de kredi kullandırılmaktadır.
  • İkinci el alımlarında 8 yaş ve altındaki traktörler için düşük faizli kredi kullandırılmaktadır.

Bankaların verdiği krediler dışında devlet kurumları tarafından hibe verilmemektedir.

Bu şekilde sizden yardım ve destek talebi vereceğini iddia ederek para isteyenlere itibar etmeyiniz ve okumadan hiçbir belgeyi imzalamayınız.

Traktör Hibe Desteği Var mı?

Evet, Traktör Hibe Desteği var. Traktör sahibi tarımsal yatırımlar ve faaliyetlerinde desteklenmektedir. Hibe programı kapsamında traktörlerin satın alınması üzerine çeşitli avantajlar sağlanmaktadır. Bunlardan bazıları bedava yakıt verileri, uygun fiyatlı parçalar ve servisler, donanımlar ve gelişmiş teknolojilere erişimdir. Ülkemizde hibe destekli traktörler Orköy ve TKDK projeleri kapsamında alınabilmektedir. Traktör proforma bedelinin en az yüzde 20, en fazla %60’ı kadar devletten hibe desteği alınabilmektedir. TKDK adlı kurum geçtiğimiz yıllarda çiftçilerimize traktör desteği vermekteydi. Ancak bu destek bu yıl verilmemektedir.
Tarımsal faaliyetlerde kullandırılmak üzere Traktör hibe desteğine bu projelere başvuru yaparak ve destek yararlanmaya hak kazanıp kazanmadığınızı yapacağınız sorgulama sonrasında öğrenebilirsiniz.

ORKÖY Traktör hibe desteği verilen köyler hangileridir?

Seda Editör

Seda Editör

1986 yılında İstanbul’da doğdum. İstanbul Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler bölümünden mezunum ve 5 yıldır editörlük yapıyorum. Ekonomi bölümü editörüyüm.

FacebookPinterestLinkedInInstagram

Kurumsal Sosyal Sorumluluk

Kurumsal Sosyal Sorumluluk
Günümüzde karşı karşıya kaldığımız ve tüm insanlık için tehdit teşkil eden küresel sorunlar yeni bir düzen belirlenmesi ihtiyacını doğurmaktadır. Gelecek nesillere de sorumlu olma bilinci küresel toplumun tüm kesimlerinde yer bulurken ve sosyal ve çevresel faktörler de kalkınmada olmazsa olmaz konulardan birisi olarak kabul görmektedir. TürkTraktör bu kapsamda sosyal iş birlikleri geliştirerek Türkiye’nin ekonomik gelişimine ve uluslararası ölçekte rekabet gücünün artırılmasına katkı sağlarken, kurumsal vatandaşlık anlayışı doğrultusunda toplumsal alanda yatırım programlarını da hayata geçirmektedir. Bu projeleri tasarlarken de akademisyenlerin, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının, fikir liderlerinin aktif katılımının yanı sıra TürkTraktör çalışanları ile satış ve satış sonrası servis ağının da bu projeleri sahiplenerek gönüllü olarak yer almalarını teşvik etmektedir.

TürkTraktör, Koç Topluluğu şirketleri, çalışanları, bayileri ve tedarikçileri arasında sosyal sorumluluk olgusunu yaygınlaştırarak, toplumsal sorunlara karşı daha katılımcı bir tutum geliştirmeyi ve yerel gelişimi destekleyerek yaşam standardını yükseltecek projelerin hayata geçirilmesini amaçlayan “Ülkem İçin” projelerinin en önemli katılımcılarından biridir.

Birbirinden farklı alanlardaki sosyal sorumluluk projeleri ile sektörüne ve topluma sürdürülebilir fayda sağlamayı odağına alan TürkTraktör, yürüttüğü toplumsal cinsiyet eşitliği, eğitim, sağlık, kültür-sanat ve dijitalleşme başta olmak üzere birçok alandaki çalışmalarla da Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na katkı vermektedir.

Daha önceki yıllarda olduğu gibi, 2020 yılında da yürüttüğü eğitim, istihdam ve toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmalarının yanı sıra tarımla ilgili toplumu ve üreticiyi bilinçlendirmeye yönelik faaliyetler gerçekleştirmiştir.  2020 yılı dinamiklerini değiştiren Covid19 pandemisi ile TürkTraktör’de sağlık konuları öncelik kazanmış, virüs yayılımının engellenmesine yönelik hızla aksiyon alınarak ihtiyaçlara yanıt vermek üzere üretim ve hizmet alanında çalışmalar yürütülmüştür.
Entübasyon ve Biyolojik Numune Alma Kabinleri Üretimi
Salgın sürecinde büyük bir emek ve özveri gösteren sağlık çalışanlarının korunmasına katkı sağlamak için ihtiyaç duyulan tıbbi malzeme bulunurluğuna destek olmak adına; Tofaş Türk Otomobil Fabrikası A.Ş. tarafından tasarımları yapılan entübasyon ve biyolojik numune alma kabinleri TürkTraktör’ün Ankara ve Erenler fabrikalarında üretilmiştir. Sahip olduğu üretim kapasitesi ve çalışanlarının gösterdiği hassasiyet sonucunda kısa sürede üretilen kabinler, Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen farklı illerdeki hastanelere teslim edilmiştir.
Çiftçiler için “Uzaktan Eğitim Programı”
TürkTraktör, koronavirüs salgınının Türkiye ve dünyayı etkilediği zorlu dönemde tüm ekipleri ile tarımsal faaliyetlerin aksamaması adına tüm çiftçiler, iş makinesi operatörleri, bayi ve yetkili servislerinin de yararlanabildiği bir “Uzaktan Eğitim Programı” başlatmıştır. Bu eğitim programı kapsamında, TürkTraktör’ün ürün gamında yer alan New Holland ve Case IH markalı traktörlerin doğru kullanımı, verimliliği artıran tarımsal ekipmanlar ile farklı saha çalışmaları ve tarımsal faaliyetlerde de sıklıkla kullanılan iş makineleri konusunda bilgiler verilmiştir.

Uzaktan eğitim programı, çiftçilere gerek TürkTraktör fabrikalarında ve ürün teslimatları sırasında, gerekse Bilinçli Çiftçi Güvenli Tarım Projesi kapsamında tarlalarda uygulamalı olarak verilen eğitimleri kapsamaktadır. Eğitim içerikleri hazırlanırken çiftçiler tarafından saha, özel etkinlik ve aktiviteler gibi farklı platformlarda, saha ve eğitim ekiplerine yapılan geri bildirimler dikkate alınmıştır. Böylelikle kullanım ve servis eğitimlerinde en çok bilgi alınmak istenen sorular ve saha çalışmalarında en çok eksikliğine rastlanan ve anlık olarak talep edilen konu başlıkları da eğitim içeriklerine dahil edilmiştir.
 
“Tarlam Cepte” Uygulaması
TürkTraktör, zorlu salgın günlerinde tarımsal üretimin kesintisizliğini desteklemek üzere çiftçilerin tarlalarıyla ilgili gerekli kontrolleri mobil uygulama üzerinden yapabilmeleri için “Tarlam Cepte” uygulamasının ileri servislerini ücretsiz olarak sunmuştur.

Yetiştiricilerin birçok tarımsal bilgiye mobil cihazlar üzerinden kolayca erişebilmesini sağlayan ve sektörde bir ilk olan “Tarlam Cepte” uygulamasıyla, çiftçiler kendi arazilerindeki mahsulün sağlığını günlük olarak takip ederken, arazilerine yaklaşan fırtına, yıldırım gibi hava durumu bilgilerine 1 saat öncesinden erişebilmek dahil birçok bilgi ve öneriye cep telefonu, tablet ya da bilgisayarlarından kolayca ulaşabilmektedirler. Salgın döneminde TürkTraktör, ücretsiz verilen genel özelliklerin yanı sıra uydu temelli lokasyon belirlenmesiyle sunulan arazi özelindeki ileri servislerden de isteyen tüm çiftçilerin 1 yıl boyunca ücretsiz olarak yararlanmasını sağlamıştır.
 
Mobil Yol Desteği Hizmeti
Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında 65 yaş üstü kişilere getirilen sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle, ihtiyaç duyduklarında çiftçilerin yanında olmak adına “Mobil Yol Desteği Hizmeti” sunulmuştur. “Mobil Yol Desteği Hizmeti” kapsamında servisler aracılığıyla traktörlerin bulunduğu yere gidilerek, aracın bakım ve onarımı yapılırken; aynı zamanda servis ekiplerinin yaptığı işleme göre, gerektiğinde traktörün servise alınması ve geri tesliminde oluşacak taşıma/çekici bedeli de karşılanmıştır. Bu hizmet, garantisi devam eden traktörlerin yanı sıra garanti süresini tamamlamış New Holland ile Case IH markalı traktörler için de sunulmuştur.
Mevsimlik Tarım İşçilerinin Çalışma Koşullarının İyileştirilmesi
Tat Gıda Sanayi A.Ş. (Tat Gıda) ile Covid-19 salgınında dikim, çapalama ve hasat işlemlerinde tarımda çalışan mevsimlik işçilerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve virüsten korunması için “Hijyen Projesi” hayata geçirilmiştir. Tat Gıda ve TürkTraktör, proje kapsamında Bursa ve İzmir’de bulunan 500’e yakın sözleşmeli çiftçiye tarımsal faaliyetlerde yardımcı olan mevsimlik tarım işçilerinin yaşadığı 10 ayrı lokasyona öncelikle duş ve tuvalet konumlandırmıştır. Bununla birlikte, mevsimlik tarım işçilerine eldiven, maske, sabun, şampuan gibi hijyen için gerekli temel ürünlerin yer aldığı bir kişisel hijyen paketi desteği de sağlanmıştır.

Projeye salgından korunmanın yollarının anlatıldığı “Bilinçlendirme Çalışmaları” da dahil edilmiş ve sağlık çalışanları tarafından sözleşmeli çiftçilere ve mevsimlik tarım işçilerine koronavirüs hakkında bilgiler verilirken; hastalıktan korunmanın yollarını detaylı bir şekilde aktarılmıştır. Bilinçlendirme çalışmalarının yanı sıra düzenli olarak günlük kontrollerin yapılabilmesi için ateş ölçerler temin edilmiştir
Mesleki Eğitimde 21. Yüzyıl Becerilerinin Geliştirilmesi
“Mesleki Eğitimde 21. Yüzyıl Becerilerinin Geliştirilmesi” projesinde TürkTraktör, Koç Holding’in pilot çalışmasında yer alarak okul-sektör iş birliğinde öğretmen ve öğrenciler için 21. yüzyıl becerilerini ve tasarım odaklı düşünmeyi merkeze alacak şekilde içerik geliştirme sürecine katkıda bulunmaktadır.
Evde Eğitime Destek
TürkTraktör, toplumsal fayda yaratmak üzere, koronavirüs salgınının hemen başında, okulların uzaktan eğitim sistemine geçmesiyle evlerinde kendi imkanlarıyla derslere katılım göstermek zorunda olan öğrencileri desteklemiştir. Darüşşafaka ile iletişime geçilerek, şirkette bulunan ve kullanılmayan bilgisayarların ihtiyaç sahibi çocuklara ulaştırılması sağlanmıştır. Benzer destek Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Evleri Koordinasyon Müdürlüğü’ne de sağlanmış ve çocukların evdeki eğitimlerinde yanlarında olunmaya devam edilmiştir.
 
Bilinçli Çiftçi İle Yollar Güvende

Türkiye’de meydana gelen traktör kazalarının neden olduğu can, mal ve iş gücü kayıplarına karşı bir farkındalık yaratmayı amaçlayan TürkTraktör, 2017 yılında “Bilinçli Çiftçi Güvenli Tarım” projesini hayata geçirmiştir. Bu proje ile birlikte, trafikte güvenlik alanında yapılan çalışmalara ilk defa traktör ve zirai ekipman da dahil edilmiştir.

Türkiye’de bilinçsiz traktör sürüşü ve tarım ekipmanları kullanımından kaynaklanan kazaların göz ardı edilmemesi gereken ulusal bir sorun olduğunu vurgulayan TürkTraktör, farkındalığı artırmak üzere hayata geçirilen projede “Kazalar Kaderimiz Değildir” mottosuyla güvenli sürüş eğitimlerini başlatmıştır. Öncelikle çiftçilere ve traktör kullanıcılarına güvenli sürüş bilinci aşılamanın yanı sıra tarım sektöründe yaşanacak her türlü iş gücü kaybına bağlı olarak ulusal ekonomide ortaya çıkacak kayıpların da azaltılması, ayrıca onlarla aynı çalışma alanlarını ve karayollarını kullanan vatandaşların güvenliğinin de artırılması hedeflenmektedir.

Proje kapsamında dijital platformlar üzerinden yarışmalar düzenlenmiş gerek sahada gerekse de dijital mecralarda eğitimler yapılmıştır. TürkTraktör Akademi eğitmenleri tarafından “Güvenli Sürüş Eğitimleri” ve “Bilinçli Çiftçi Güvenli Tarım” eğitimleri gerçekleştirilmiştir. Proje 2019 yılında Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından organize edilen “Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri”nde de Sürdürülebilirlik Ödülü’ne layık görülmüştür.

Çiftçilere gerek TürkTraktör fabrikalarında ve ürün teslimatları sırasında, gerekse de “Bilinçli Çiftçi Güvenli Tarım Projesi” kapsamında tarlalarda uygulamalı olarak verilen eğitimler 2020 yılında online platforma taşınarak, tarımsal üretimde sürdürülebilirliği sağlamak adına çalışan çiftçilerin, ihtiyaç duydukları bilgilere kolayca ulaşmaları sağlanmıştır.

Filizlerin Mucizeleri Projesi Hız Kesmeden Devam Ediyor
“Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Destekliyorum” projesine aktif olarak destek veren TürkTraktör, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin nedenleri ve sonuçlarına dair kamuoyunda farkındalık yaratarak bu konuda toplumda rol model olmaktadır. Bu kapsamda TürkTraktör; çalışanları ve bayileri ile birlikte “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” eğitimlerini tamamlamıştır.

Tarım ile otomotiv alanında kadın iş gücü ve girişimciliğinin artırılmasını desteklemek ve Türkiye’nin sürdürebilir kalkınma sürecinde kadınların oynadığı önemli role dikkat çekmek üzere 2016 yılında “Filizlerin Mucizeleri” projesi başlatılmıştır. Eğitim, istihdam ve tarımsal üretim olmak üzere 3 farklı konuyu kapsayan ve TürkTraktör öncülüğünde Milli Eğitim Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Sivil Toplum Kuruşları ve üniversite iş birliğinde hayata geçirilen proje kapsamında faaliyetler yürütülmüştür.

Projenin eğitim alanındaki alt projesi olan Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde okuyan kız öğrencileri otomotiv alanında çalışmaya teşvik etmek üzere gerçekleştirilen okul ziyaretlerinde kız öğrenciler ile bir araya gelinmiştir. 100’den fazla TürkTraktör çalışanının oluşturduğu Gönüllüler Ekibi ve projenin destekçi kurumlarından yetkililerin de katılımıyla otomotiv sektörünün önemli üretim merkezleri olan Ankara, Bursa, Kocaeli, Eskişehir, Sakarya ve Şanlıurfa’daki liseler ziyaret edilmiş ve katılımcılara “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” eğitimi verilmiştir.
Proje kapsamında, seçilmiş okullarda makine teknolojisi, motorlu araçlar teknolojisi, metal teknolojisi, elektrik elektronik teknolojisi, ulaştırma hizmetleri, tarım teknolojisi bölümlerinde eğitim gören kız öğrencilere Türkiye Eğitim Vakfı (TEV) bursu sağlanmaktadır. Mezun olan kız öğrencilerin yerine burs programına yeni öğrenciler dahil edilmiştir.

Ayrıca, öğrencilere Ankara ve Erenler fabrikalarında oluşturulan staj programlarından yararlanma olanağı sağlanmıştır. Bu sayede seçilen Filizlerin Mucizeleri bursiyerleri, mezun olmadan önce yapmak zorunda oldukları stajlarını TürkTraktör fabrikalarında tamamlayarak, iş hayatına atılmışlardır.
Projenin başladığı ilk günden itibaren, 6 ilde toplam 70’e yakın okul ziyaret edilmiş ve 6 bin 200’ü aşkın kız öğrenciye ulaşılmıştır. 400 öğrenci sağlanan eğitim burslarından yararlanırken; 53 öğrenci de TürkTraktör fabrikalarında stajlarını gerçekleştirerek, okul sıralarında öğrendikleri bilgileri gerçek hayata taşıma olanağına sahip olmuştur.
                                                              
Toplumsal cinsiyet eşitliğine dair gerçekleştirilen Filizlerin Mucizeleri projesi kapsamında; 2018-2019 öğretim yılında, kız öğrencisi olmayan Şanlıurfa Akçakale’deki Altınbaşak Uluslararası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne kız öğrenciler kayıt yaptırmaya başlamıştır. 2020-2021 eğitim-öğretim yılı için 15 yeni kız öğrenci kayıt yaptırmıştır. Başarılı olan kız öğrencilere Türkiye Eğitim Vakfı (TEV) bursu verilmiştir.
Geleceğim Güvende
Türkiye’nin istihdam seferberliği hareketini desteklemeye devam eden TürkTraktör, bu hareket dahilindeki çalışmalarına 2018 yılında bir yenisini daha eklemiş ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), İş ve İşçi Bulma Kurumu (İŞKUR) ile birlikte “Geleceğim Güvende Projesi”ni hayata geçirmiştir.

Türkiye’nin en yaygın servis ağına sahip olan TürkTraktör, en başta TürkTraktör yetkili servisleri olmak üzere, otomotiv sektörünün “Yetişmiş Teknik Eleman” eksiğini gidermeyi hedeflemektedir. Proje kapsamında öğrenci-işyeri eşleştirme yöntemiyle, TürkTraktör servisleri ile mesleki ve teknik eğitim kurumları arasında iş birlikleri oluşturularak, iş gücünün doğru işyerlerine yerleştirilmelerini sağlayacak bir istihdam programı devreye alınmıştır.

Projeye 2018 yılında 48 şehirdeki, 64 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile 88 TürkTraktör yetkili servisi dahil edilerek başlanmıştır. Projeye seçilen öğrenciler; davranışsal eğitim olarak “Servis Sürecinde Müşteri Odaklı Hizmet ve İletişim Eğitimi” almıştır. Buna ek olarak; teknik eğitimlerde motor, transmisyon ve hidrolik eğitimi ve farkındalık eğitimleri olan endüstri 4.0, iş sağlığı ve güvenliği, çevre ve enerji yönetimi, toplumsal cinsiyet eşitliği gibi konulardaki eğitimlerini de tamamlamışlardır. Kendilerine özel tasarlanan teorik ve iş başı eğitim programlarını başarı ile tamamlayan öğrenciler staj yerlerine yerleştirilmişlerdir.

“Geleceğim Güvende” projesi ile yeni nesil ustalar yetiştiren ve sektörün önemli bir ihtiyacını karşılayan TürkTraktör, ülke istihdamına da katkı sağlamaktadır. Projenin başladığı günden itibaren projeye toplam 106 öğrenci dahil edilmiştir. Bu süreçte gerekli eğitim ve stajlarını tamamlayan 92 öğrenciden 50’si New Holland ve Case IH servislerinde iş hayatlarına başlamıştır. Yetkili servislerde işe başlayan öğrencilerin, fabrikadaki temel servis eğitimlerine katılan TürkTraktör Genel Müdürü Aykut Özüner, Satış Sonrası Direktörü Oktay Yıldırım ve İnsan Kaynakları Direktörü Osman Özdemir, başarılarından ötürü öğrencileri kutlayarak sertifikalarını takdim etmişlerdir.
Çocuklar, Kitapların Büyülü Dünyasıyla Buluşuyor

TürkTraktör’ün lider markası New Holland, çocuklarda 12 yaşa kadar kazanılan alışkanlıkların öneminin farkında olarak, okuma alışkanlığının kazanılmasının peşine düşmüş ve internet çağı çocuklarının ufkunu genişletmek, bilgi edinmelerini sağlamak ve toplumun eğitim seviyesine değer katmak üzere 2016 yılında “New Holland Yaren Çocuk Kütüphaneleri”ni kurmaya başlamıştır.

Her zaman daha fazla çocuğa ulaşmayı hedefleyen proje kapsamında okul tercihi çevre köy ve mahallelerden okumaya gelen kalabalık öğrenci topluluğuna sahip okullardan yana yapılmaktadır. Açılan kütüphanelerde önce binaların tadilatı yapılmakta, sonrasında da kütüphanenin mobilya ihtiyaçları karşılanmaktadır.

Bugüne kadar 11 farklı ildeki 11 köy okulunda kurulan New Holland Yaren Çocuk Kütüphaneleri’ne toplamda 7 bin 500’e yakın kitap bağışlanmıştır. New Holland Yaren Çocuk Kütüphaneleri’nin en yenileri Osmaniye ve Amasya’da açılmış olup, Türkiye’nin dört bir yanında yeni kütüphaneler açmak üzere çalışmalarına devam etmektedir.

Kan Bağışı Kampanyası Devam Ediyor
Türkiye’de yıllık 1 milyon 800 bin ünite kana ihtiyaç duyulmakta ve bu sayı her geçen gün artmaktadır. Gelişmiş ülkelerde toplanan kanın %82’si gönüllü kan bağışçılarından sağlanarak tüm tarama testlerine tabi tutulabilirken, ülkemizde bu oran gezici ekiplerin katkısı ile ancak %33 seviyesine ulaşabilmektedir.

Koç Holding, “Ülkem İçin” Projesi’nde 2010 ve 2011 yıllarında sosyal sorumluluk anlayışını tabana yayma ve kurumsal vatandaşlık kavramını topluluk çalışanları ve bayileri arasında geliştirme hedefi ile Kızılay ile iş birliği yapmıştır. Kan bağışının önemi konusunda toplum nezdinde farkındalık yaratılması ve gönüllü, düzenli kan bağışçıları kazanılmasını hedeflenen projeye TürkTraktör çalışanları ve bayileri ile destek olmaktadır.

Bu proje kapsamında, TürkTraktör, Kızılay iş birliği ile 2010 yılından itibaren her yıl düzenli olarak yılda iki kez kan bağışı uygulamasını gerçekleştirmektedir. TürkTraktör Ankara ve Erenler fabrikası çalışanları her yıl olduğu gibi 2020 yılında da pandemi döneminden önce Kızılay’a kan bağışında bulunarak pek çok kişiye umut olmuştur.
 
Kuyruklu Yıldızlar Projemiz ile Minik Dostlarımızın Karnı Doyuyor!
Yaşamı paylaştığımız hayvan dostlarımız biz insanlar tarafından korunmaya ve kollanmaya muhtaçlar. Minik dostlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak ve hayatlarına ışık olmak için hayata geçirilen Kuyruklu Yıldızlar Projesi kapsamında TürkTraktör çalışanları öğle yemeklerinden arta kalan yiyeceklerini gönderdiği Patiliköy Barınağı için barınak yaptılar. Proje kapsamında 2018 yılında da barınağa destek devam etmiş ve projenin hayata geçirildiği Nisan 2017’den itibaren barınağa toplam 72 ton yemek desteği sağlanmıştır.
Sanal Gerçeklik Eğitim Laboratuvarları

‘Eğitimde Dijitalleşme’ noktasından hareketle, TürkTraktör sanal gerçeklik teknolojisini iç eğitimlerinde kullanmaya başlamıştır. “Sanal Gerçeklik Eğitim Sistemi” projesi ile şirket bünyesinde kurulan Eğitim Laboratuvarları’nda tüm teknik personelin mesleki eğitimleri sanal ortamda verilmeye başlanarak, “bir ilk’e” imza atılmıştır.

Üretim alanındaki operasyonları, ilk olarak dijital ortamda yaratılan sanal atölyede uygulama imkanı sunularak, teknik personelin fiziki ortamda yapması muhtemel hataları önceden deneyimleyerek, üretim aşamasında yapılabilecek hataların gerçekleşme olasılığının minimuma indirilmesi, iş kazalarının önlenmesi, hurda maliyetlerinin azaltılması ve aynı zamanda kalite problemlerinin önüne geçilmesi hedeflenmiştir.

Sanal Gerçeklik Eğitim Laboratuvarları’nın kurulma aşamasında eğitim metotları belirlenirken çalışanların ihtiyaçları ve öğrenme alışkanlıkları üzerinde ayrıntılı bir inceleme yapılmıştır. Laboratuvarlar; eğitim ve teknoloji şirketleri ile beraber üniversitelerinde katkısı ile hayata geçirilmiş aynı zamanda Avrupa Birliği’nden de hibe desteği sağlanmıştır. Bir sonraki adım olarak, Avrupa’daki başka firmalarla da ortaklık kurularak bilgi ve teknoloji transferinin sağlanması hedeflenmektedir. Avrupa Birliği projemizde ortaya koyduğumuz bu yeni ve teknolojik eğitim yöntemi ulusal boyutta Hacettepe Üniversitesi’nde, Avrupa boyutunda ise Polonya, Macaristan ve İtalya’daki ortaklarımız tarafından kullanılmaya başlanmıştır. Eğitimlerin bilimsel zeminde, öğrenmeye etkisi hakkında ise Avrupa Birliği projesi kapsamında Hacettepe ve Pamukkale üniversiteleri ile yapılan deneysel çalışmalarla araştırılmaktadır. 112 çalışan ile yapılan ilk faz deneysel çalışma sonuçlarına göre Sanal Gerçeklikle Eğitimin, Geleneksel Yönteme kıyasla %53 daha etkili olduğu tespit edilmiştir. Endüstriyel alanda yapılmış dünyadaki ilk akademik çalışma olma özelliğine sahip olan deneysel çalışma çıktılarımız makaleleştirilmiştir ve uluslararası bilimsel bir dergide yayımlanması ile ilgili gerekli çalışmalar sürmektedir. TürkTraktör’ün öncü çalışması, bu eğitim teknolojisinin Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde sunulmasıyla birlikte, aynı zamanda “Teknoloji Geliştirme” projeleri kapsamına da girmektedir.

Tüm çalışanlarının gelişiminde fırsat eşitliği sağlama konusuna büyük bir hassasiyet gösteren TürkTraktör işitme engelli çalışanlarına eğitimlerini işaret dilinde vermektedir. ‘Sanal Gerçeklik Eğitim Laboratuvarları’, bu sebeple, özellikle işitme engelli çalışanlar tarafından büyük bir ilgiyle karşılanmaktadır.

Proje kapsamında, Mayıs 2018’de faaliyete geçen laboratuvarlarda 2019 yılının ilk 6 ayına kadar toplam 417 kişi 6 farklı içerikte eğitim almıştır.

Bu yeni ve teknolojik eğitim yöntemini tüm endüstriye yaygınlaştırmayı da hedefleyen TürkTraktör, düzenlediği Mesleki Eğitimde Yenilikçi Uygulamalar etkinliği ile 2018 yılında Otomotiv Sanayicileri Derneği (OSD) Üyeleri’ni Ankara Fabrikası’ndaki Sanal Gerçeklik Eğitim Laboratuvarları’nda ağırlamıştır. Ziyaretleri sırasında OSD üyelerine laboratuvarlarda verilen eğitimler ve yapılan diğer çalışmalar aktarılmış ve sanal gerçeklik teknoloji ve uygulamalarının endüstrinin gelişimine sağlayacağı katkılar da paylaşılmıştır. Bunun dışında gerçekleştirilen birçok konferans, seminer ve zirve vasıtasıyla sanal gerçeklikle eğitim teknolojisinin, otomotiv sektörü başta olmak üzere çok geniş alanlarda yaygınlaştırılması sağlanmıştır.

Anadolu Bursiyerleri Programı
Üniversite giriş sınavı sonuçları değerlendirildiğinde, bazı üstün başarılı öğrencilerin maddi imkansızlıklardan eğitimine devam edemediği gözlemlenmektedir. Bu gerçekten hareketle, ülkemizin parlak zihinlerini en iyi eğitim imkanlarıyla buluşturmak ve bu öğrencilerin bilime daha çok katkı sağlamasını desteklemek amacıyla; TürkTraktör, Koç Üniversitesi ile 2011 yılında ‘Anadolu Bursiyerleri’ programını hayata geçirmiştir. Koç Üniversitesi ile imzalanan protokol çerçevesinde, başarılı ve ihtiyaç sahibi 4 öğrencinin 5 yıllık eğitim hayatı boyunca Koç Üniversitesi çatısı altında eğitimini sürdürmesi için gerekli maddi desteği sağlamaya devam etmektedir.
TürkTraktör Tarım Makineleri Laboratuvarları
Koç Holding’in Milli Eğitim Bakanlığı ve Vehbi Koç Vakfı ile sürdürdüğü “Meslek Lisesi Memleket Meselesi (MLMM) Projesi” kapsamında oluşturulan okul-işletme eşleşme modelinden hareketle geliştirilen iş birliğinde TürkTraktör 2011 yılından itibaren yer almaktadır. Bu kapsamda; Ankara’da Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Amasya’da Gökhöyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Şanlıurfa’da Şanlıurfa Altınbaşak Uluslararası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Bursa’da Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde “TürkTraktör Tarım Makineleri Laboratuvarları” kurulmuştur.

Eğitim ve mesleki gelişime verilen önem ile hizmete sokulan laboratuvarlarla, tarım makinelerine yönelik mesleki eğitimin kalitesinin artırılması, sektördeki donanımlı ve eğitimli personel ihtiyacının karşılanmasına katkıda bulunulması hedeflenmiştir. Sektörde bir ilk gerçekleştirilerek açılan bu laboratuvarlar, mekanizasyon konusunda bilinçlendirmek üzere çiftçilerin de hizmetine sunulmuştur.

TürkTraktör Tarım Makineleri Eğitim Laboratuvarlarımızda bugüne kadar toplam 412 öğrenciye eğitim sağlanarak, 375 öğrenci mezun edilmiştir. Ayrıca 2.747 çiftçi ve 70 öğretmenin de bu eğitimlerden yararlanması sağlanmıştır.

Programı başarıyla tamamlayan öğrenciler istihdam sürecinde değerlendirmeye alınmaktadır. Başvuru yapıp, gerekli koşulları sağlayabilen %60 oranındaki öğrencinin TürkTraktör fabrikalarında ve satış sonrası servis ağında istihdamı sağlanmıştır. Geri kalan kısmı ise lisans ve ön lisans programlarına devam etmiş veya otomotiv sektöründe çalışmaya başlamıştır.

Traktör Hibesi 2022 Yıllarında Verilecek mi? (Devlet Destekli)

Traktör Hibesi 2022 Yıllarında Verilecek mi? merak ediliyor. 2022 yılında traktör alacak olanlara devlet destekli olarak hibe desteği verilmemektedir. Devlet esnaf olmak isteyenlere işyeri açmak için hibe desteği, çiftçi olmak isteyenlere de tarım ve hayvancılık faaliyetlerini gerçekleştirmeleri adına traktör hibesi, hayvan alımları ve işletme kurulumları vb. durumlar için hibe programları uygulaması yapıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayvansal üretim ve bitkisel üretime destek sağlanıyor. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından da IPARD programları dahlinde yine tarım ve hayvancılığa destek sağlanıyor. TKDK kapsamına giren illerde yaşayan vatandaşlara devlet tarafından hibe teşvikli tarım aleti ya da traktör alımlarında hibe desteği sağlanmıştır.

Traktör desteği ile pek çok çiftçi tarım faaliyetlerini en iyi şekilde devam ettirebilmektedir. İşletmelerin çalışmalarını daha verimli bir şekilde devam ettirmesi için gerekli olan finansal desteğin devlet tarafından sağlanması ile çiftçiler bir nebze olsun rahat bir nefes almaktalar. Yalnızca traktör hibesi değil büyükbaş, küçükbaş, arıcılık, ipek böceği gibi pek çok alana Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından destek sağlanıyor. Desteklerin tümünü incelemek için Hayvan Kredisi kategorisine göz atabilirsiniz.

2022 Yılında Traktör Hibe Desteği Veriliyor mu?

Devlet tarafından pek çok alanda vatandaşa yardım etmek amacı ile finansman desteği sağlandığından bahsetmiştik. Hibe desteği ile traktör almak isteyenler 2022 yılında hangi devlet kurumlarının destek verdiğini araştırmaya başladı. Devletin çiftçilere bu denli hibe, faizsiz ve düşük faizli kredi vermesindeki amaç yerli üretimi hızlandırmak, güçlendirmek ve çiftçilerin kalkınmasını sağlamaktır. Devlet tarafından hibe desteklerinin yanı sıra bankalar nezdinden devlet destekli olarak faizsiz veya düşük faizli kredi imkanları da sağlanmaktadır.

Geçmiş dönemlerde traktör Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından traktör alacak olan çiftçilere özel %50 hibe desteği sağlanmıştır. Bu kurumdan traktör desteği alacak olanların bir proje örneği ile başvuru yapması gerekli idi. Aynı zamanda TKDK tarafından desteklenmiş olan illerde ikamet ediliyor olması da şartların arasında bulunur iken kişilerin IPARD programları ilan çağrıları dahilinde başvuru yapmaları gerekliydi. Traktör alımı yapacak olan çiftçiler %50 hibe desteğini yalnızca devlet destekli traktör markalarını aldıkları zaman kullanabilmişlerdir. Ancak 2022 yılı için tekrar destek çağrısı yayımlanmadı.

TKDK Traktör Desteği

TKDK tarafından geçtiğimiz birçok yılda IPARD programları dahilinde traktör almak isteyen çiftçilere %50 ve %60 oranlarında hibe desteği sağlanmıştır. Bir önceki başlığımızda da belirttiğimiz üzere bu kurum tarafından verilen destekler için destek kapsamına giren illerde ikamet ediyor olmak gereklidir. Desteklenen iller linke tıklayarak ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda bir projenin hazırlanması ve bu şekilde başvuru gerçekleştirilmesi gerekmekte idi. Hibeden faydalanacak olan kişilerin 82 KW gücünde devlet destekli olan traktör markalarından birini seçmeleri şartı koyuldu ve birçok kişi %50 traktör hibesi desteğinden yararlandı.

Çiftçilere verilen hibelerin sağlanması için ekonomik durumları göz önünde bulunduruluyor. TKDK, IPARD programları dahilinde verilen destekler 2022 yılında da tüm hızıyla devam ediyor. Şu an gündemde IPARD 11 çağrı ilanı bulunuyor. Ancak bu programın içerisinde maalesef ki traktör hibesine yer verilmiyor. Bu nedenle maalesef devlet tarafından traktör alacak olanlara hibe desteği sağlanmaması sebebi ile geriye bir tek bankalar kalıyor.

Hibe Desteği Verilen Tarım Makineleri

Devlet traktör alımları için hibe desteği sağlamasa da tarım makinelerinin bazıları için belli başlı bazı programlar dahilinde hibe desteği sağlamaktadır. Hibe desteklerinin yanı sıra Ziraat Bankası ve diğer pek çok banka tarafından makine, alet ve ekipman alımları için faizsiz ve düşük faizli olarak kredi sağlanmaktadır. Tarım makinelerine verilen devlet destekli hibeler ve oranları aşağıdaki gibidir;

DAP, GAP, DOKAP, KOP Destekleri: Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen projede inşaat projeleri, çadır alımı ve makine alet ve ekipman alımları için yapılan yatırım tutarının %50 oranında hibe desteği sağlanacaktır. DAP, GAP, DOKAP, KOP kapsamında 81 ilde hayvancılık yatırımları için hibe desteği verilecektir.

Faizsiz Traktör Kredisi

Şu an için faizsiz traktör kredisi veren banka bulunmamaktadır. Ancak bankalar tarafından traktör alımları için geçerli düşük faizli traktör kredisi kampanyaları uygulanmaktadır. Çiftçiler faaliyetlerini en iyi şekilde gerçekleştirsin diye en uygun krediyi Ziraat Bankası vermektedir. Banka en uygun faiz oranları ve vadeleri çiftçiler için sağlamaktadır. Genel olarak devlet destekli olarak kredi kullandıran banka traktör kredisinin yanı sıra düşük faizler ile tarımsal alet ve mekanizasyon alımlarına kredi imkanı sağlamaktadır.

Ziraat Bankasının yanı sıra Denizbank, TEB, Halkbank, Vakıfbank gibi bankalar da 72 ay vade ile finansman desteğini çiftçilere vermektedir. Koç Finans‘da uygun faiz ve vade koşulları ile traktör kredisi vermektedir. Bankaların verdiği imkanları değerlendirerek traktörünüzü almak için hemen başvurunuzu yapabilirsiniz.

Ziraat Bankası Düşük Faizli Traktör Kredisi

Sıfır veya ikinci el traktör alacaklara Ziraat Bankası finansman desteği sağlıyor. Ancak sağladığı desteği yalnızcatraktör kredisi başlığı altında değil tarımsal aletlerin tümü için kredi vermesi sebebi ile tek bir başlık altında toplamıştır. Banka çiftçilere devlet destekli olarak düşük faizler ile tarımsal kredi veriyor. Kredi kapsamında çim biçme, yem karıştırma, hasat makinesi, biçerdöver, silaj, süt sağma, balya gibi makineler için kredi desteği vermektedir. Ayrıca yemlik, süt soğutma tankı, pulluk gibi mekanizasyonların temin edilmesi için de kullanılabilecektir.

Banka tarafından traktör alımları için verilen kredi satış makbuzu ve proforma fatura gibi belgelerin üzerinde bulunan bedellerin %75’i oranına verilmektedir. Banka 2022 seneleri arasında TKK ile işbirliği içerisinde tarımsal işletmelere düşük faizli kredi imkanı sağlamaktadır. Çiftçilerin Ziraat Bankası traktör kredisinden faydalanmaları için bazı koşulları sağlıyor olmaları gereklidir. Bu koşullar 6 Nisan 2022 tarihli 5362 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmış ve yayımlandığı tarihte yürürlüğe girmiştir.

Ziraat Bankası Traktör Kredisi
  • Krediye konu olacak şekilde ikinci el ya da sıfır traktör almaları,
  • Yatırım dönemine dahil olan krediden faydalanmaları,
  • İşletmenin şahsına ait olması ve ÇKS’de bulunan kaydın güncel olması,
  • İşletmede bitkisel veya hayvansal üretim gerçekleştiriliyor olması,
  • İkinci el traktör alımlarında traktör yaşının 8’in altında olması gibi koşullar aranmaktadır.

Kredi tutarı; 1 milyon TL olması halinde yatırım döneminde uygulanacak faiz oranı %25 olacaktır. Kredi tutarı; ise yatırım döneminde uygulanabilecek en yüksek indirim oranı tüm yurtiçinde üretilen makine alımı şartını taşıyanlar için %50 faiz uygulanacaktır.

Denizbank Traktör Kredisi

Denizbank Türk Traktör Finans Projesi kapsamında bayiden kredi kullandırıyor. Türk Traktör bayilerinden tahsis edilecek olan sıfır veya ikinci el New Holland ve Case markalı traktör alımlarında faiz oranı %1,39’dan başlamaktadır. Kredi müşterinin talebinde göre Denizbank şubelerinden ya da traktör bayilerinden kullanılabilmektedir. İşletmenizin ihtiyacı olan traktörü alarak uygun ödeme koşullarına da sahip olabilirsiniz.

Denizbank Traktör Kredisi 

Kredi başvurusunda bulunmak için ÇKS belgesi ve çiftçilik belgesi ile başvuru yapılması gereklidir. Kampanya 60 ay vadeli olup TL hesabında uygulaması yapılmaktadır.  Detaylı bilgi için Denizbank şubelerini ziyaret edebilir gerekli evraklar ile başvuru yapabilirsiniz.

Traktör kredisi için en avantajlı iki banka şu an için Denizbank ve Ziraat Bankası’dır. Ancak bunların yanı sıra Halkbank ve Vakıfbank‘da traktör kredisi vermektedir. Traktör almayı düşünüyor iseniz bu bankalara da bir göz atabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası