salçalı bulgur pilavı nasıl yapılır sade / Salçalı Bulgur Pilavı Tarifi - Yemek Tarifleri | Güzellik Bakım | Sağlık ve Yaşam

Salçalı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır Sade

salçalı bulgur pilavı nasıl yapılır sade

Bulgur Pilavı Tarifi

Bulgur pilavı nasıl yapılır sorusunun cevabı oldukça basittir. Pirinç pilavına göre yapımı oldukça basit ve lezzetli olan bulgur pilavı tarifini yaparken sadece bir takım püf noktalarına dikkat etmek gerekiyor.

Pirinç pilavına göre, daha kolay olan ve kolay kolay lapa olmayan bulgur pilavı tarifi ile sizde sofralarınızı şenlendirebilirsiniz. Zengin lif içeriği ve protein deposu olan bulgur pilavı nasıl yapılır sorusunun cevaplarını araştırıyorsanız tam olarak doğru yerdesiniz.

Bulgur Pilavı Tarifi

Bulgur pilavının aynı zamanda birçok çeşidi bulunuyor. Sade bulgur pilavı tarifi, domatesli bulgur pilavı tarifi, meyhane bulgur pilavı tarifi gibi…

Bulgur pilavı tarifi

Malzemeler

- 2 su bardağı bulgur
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 orta boy kuru soğan
- 1 Kaşık tereyağı
- 1 yemek kaşığı nane
- 5 su bardağı kaynar su

Bulgur pilavı nasıl yapılır?

İlk önce yeşil mercimeği bol suda haşlayıp süzün. Ardından Bir tencerede tereyağında eritip bulguru ve haşlanmış yeşil mercimeği ekleyip kavurun. İçerisine suyunu ekleyip pişmeye bırakın. Pişerken su anları küçücük doğrayıp tereyağında kavurun pembeleştiği zaman neyi ekleyip biraz daha kavurun. Demlenmiş pilavın üstüne bu karışıma döküp karıştırın ve afiyetle tüketin. Biz birazdan sizlere sade bulgur pilavı tarifi ve meyhane bulgur pilavı tariflerini açıklayacağız.
Bulgu pilavı nasıl yapılır sorusunun cevabını vereceğimiz pratik yöntemlerle kolayca uygulayabileceksiniz. Birçok çeşide ayrılan bulgur pilavı tariflerini size vereceğimiz tariflere bakarak kolayca hazırlayabilirsiniz. Enfes lezzeti ve tadıyla işte tadı damağınızdan düşmeyecek olan bulgur pilavı tarifi ve bulgur pilavı nasıl yapılır sorusunun cevabı.

İşte yapımı oldukça basit sade bulgur pilavı tarifi

Malzemeler

- 3 su bardağı pilavlık bulgur
- 7 su bardağı sıcak su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı tereyağı

Bulgur pilavı nasıl yapılır?

İlk önce yeşil mercimeği bol suda haşlayıp süzün. Ardından Bir tencerede tereyağında eritip bulguru ve haşlanmış yeşil mercimeği ekleyip kavurun. İçerisine suyunu ekleyip pişmeye bırakın. Pişerken su anları küçücük doğrayıp tereyağında kavurun pembeleştiği zaman neyi ekleyip biraz daha kavurun. Demlenmiş pilavın üstüne bu karışıma döküp karıştırın ve afiyetle tüketin.

6 kişiliktir.

Sade bulgur pilavı nasıl yapılır?

1- Önce tencereye sıvı yağımızı koyalım ocağın altını yakalım yağın üzerine bulgurumuzu koyalım 1 dakika kadar kavuralım.

2- Kavrulunca üzerine sıcak su ilave edelim tuzunu da atalım kaynasın.

3- Kaynayınca altını kısalım yaklaşık 25 dakika ya da 30 dakika arası pişer pişince 10 dakika kadar dinlensin.

4- Başka bir tavada tereyağımızı eritelim.

5- Eriyen tereyağını dinlenmiş pilava dökelim kaşık ile karıştıralım tane tane olacaktır.

6- Bulgur piştikten sonra tereyağı ile yağlarsanız tadı çok lezzetli olur.

Meyhane bulgur pilavı tarifi

Meyhane bulgur pilavı tarifi, diğer bulgur pilavlarının aksine daha çeşitli ve lezzetli bir bulgur tarifidir. Meyhane bulgur pilavı tarifini hem sebzeli hem de etli olarak hazırlayabilirsiniz. Birazdan sizlere et ile hazırlanan meyhane bulgur pilavını açıklayacağız.


Malzemeler

- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 2 adet soğan.
- 2 adet domates.
- 2 adet sivri biber.
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı pilavlık bulgur.
- 1 tatlı kaşı pulbiber
- 1 Çay kaşı karabiber
- Yarım kilo kuşbaşı et .

Meyhane bulgur pilavı nasıl yapılır?

1-Önceden kuşbaşı etimizi biraz haşlayıp kavuralım.

2- Yemeklik doğradığımız soğanı yağda kavuralım.

3-Ardından halka halka doğradığımız biberi ekleyip kavuralım, ben biberin çekirdeklerini çıkarmıyorum.

4-Ardından küçük küçük doğradığımız domatesleri ve salçayı ekleyelim, bu şekilde kavuralım.

5-Ardından bulguru, tuzu ve baharatları da ekledikten sonra 4,5 bardak su ekleyelim, (haşladığınız kavurma etlerin suyunu kullanabilirsiniz) kısık ateşte pişirelim.

6- Suyunu çektikten sonra servise hazır, afiyet olsun. ( sunum için Kavurduğunuz eti içine koymadan pilavın üstüne koyup süsleyebilirsiniz)

Bulgur pilavının faydaları nelerdir?

Bulgur pilavının sağlık açısındanda çeşitli faydaları bulunmaktadır. Haftada en az bir kere tüketilmesi gereken bulgur pilavının sağlığımıza olan etkilerini şu şekilde sıralayabiliriz.
Bulgur pilavının faydaları…

Kansere Karşı Bulgur: Günümüzde en çok rastlanan ve çok farklı şekil ve nedenlerden dolayı ortaya çıkan en önemli hastalıkların başında kanser var. Bazı türlerinin tedavi edilmesi imkansız. Fakat daha önceden düzenli beslenmek kanser hastalıklarına yakalanma riskini azaltabilir. Bu noktada bulgur önemli bir rol üstlenir. Kanser hastalıklarına yakalanma riskini azaltabilen bulgur, özellikle kolon kanserine karşı etkili olabilir.

Bulgur Kilo Vermeye Yardımcı Olabilir: Bulgurun diğer bir özelliği kilo vermeyi kolaylaştırmasıdır. Protein açısından çok zengin olan bulgur doyurucu bir besin kaynağıdır ve bu yüzden uzun süre açlık hissini bastırabilir. Aynı zamanda diyet döneminde olan kişiler düzenli olarak tüketmektedir, çünkü bulgur bol miktarda doymamış yağlar içerdiği için kilo almaya neden olmaz.

Anemi Hastalığı ve Bulgur: Bulgur anemi hastalığına yakalanma riskini azaltabilir. İçerdiği bol miktardaki demir yardımıyla kan hücrelerinin sağlığını koruyucu özelliği vardır. Kansızlık sorununu giderebilir.

Salçalı Bulgur Pilavı Tarifi

Başrol oyuncusu sebze, bakliyat, et değil de bu defa eşlikçi olan Salçalı Bulgur Pilavı Tarifi ile karşınızdayız ve başrolde salça var! Bizim mutfağımızın yemekleri salçaya çok şey borçludur zira, başrolde olmasa bile salça, yemeğin temel malzemesidir. Domates ve kırmızıbiberin mevsimlerinin çok kısa oluşu, her ikisinin de sonbahar, kış ve ilkbaharda yerine konabilecek seçeneklerini bulmaya mecbur etmiş. Salça bu amaçla, domates ve kırmızı biberin en olgun zamanında, farklı metotlarla özlerinin çıkarılması ve koyulaştırılmasıyla elde edilmeye başlanmış. Tabii ev salçasıyla, endüstriyel salça ayrı; ama amaçları aynı. 

İlk domates konservesi yılları arasında Pensilvanya’da üretilmiş, ’ta Ohio’da ilk domates konservesi fabrikası kurulmuş. Domates o zamanlar bizim ürünümüz değil, o coğrafyalarda işlenmesi doğal. Bizde domatesin tarımı bile Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra, o da sadece Adana ve Trakya ile başlamış, daha önce değil. Sonra iklimi uygun olan Çanakkale, Bursa, İzmir, Tokat, Manisa, Antalya ve Fethiye’de yetiştirilmeye başlanmış. Domates çoğaldıkça, onu yaz dışındaki mevsimler için saklama ihtiyacı da artmış. Salça bizde iç pazar için ’de, ihracat için ’de üretilmeye başlamış. ’lerden sonra dünya pazarında bile kendine yer bulmuş.

Endüstriyel salça, domates suyunun vakum altında koyulaştırılmasıyla elde edilir. Yüzde domatesten elde edilen salça pastörize ya da sterilize edilir. Konserveleri yapılan diğer sebzelerin aksine, salça için işlenen taze domatesin likopen değeri artar. İyi salçanın rengi parlak kırmızı olur. Ortalama 7 kilo domatesten 1 kilo salça elde edilir. Evlerde domatesten geleneksel yöntemle yapılan salça ise güneşte bekletilerek elde edilir. Küçük, uzunca ve etli domatesler kabuklarından kolay ayrıldığı için salça bu domateslerle yapılır. Salça marketten de alınsa evde de yapılsa, cam kavanozlarda sıkı kapakla saklanır. Sadece Domates Salçalı Bulgur Pilavı ya da Domates Salçalı Soğanlı Bulgur Pilavı tercih edenler de olabiliyor. Biz Salçalı Bulgur Pilavı Tarifi için hem domates hem biber salçası kullanıyoruz. Likopen deposu, sağlıklı bir lezzet için, isterseniz Salçalı Bulgur Pilavı yapımı için detaylara geçelim.

Salçalı Bulgur Pilavı Kaç Kaloridir?

Orta büyüklükte bir porsiyon Salçalı Bulgur Pilavı kaloridir.

Haşhaşlı Bulgur Pilavı Tarifi

Daha çok Ege yöresinde ve Afyon’da yapılan Haşhaşlı Bulgur Pilavı, haşhaş ve bulgurun eşsiz uyumuyla ortaya çıkan enfes bir tattır. Yüksek besin değerine sahip tarifimizi hemen inceleyin.

Tavuk Suyuna Bulgur Pilavı Tarifi

Hazırlaması kolay, ekonomik, doyurucu ve sağlıklı bir bulgur pilavı tarifiyle karşınızdayız. Bulgur pilavı geleneksel Türk mutfağında en çok pişirilen pilav tariflerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Et yemeklerinden tencere yemeklerine, kebaplardan sebze yemeklerine kadar birçok ana yemeğin en iyi tamamlayıcılarından sayılan bulgur pilavı, pişirme şekli ve içeriğindeki malzemeler bakımından da evden eve farklılık gösteriyor. Ekonomik bir seçenek olması, vegan beslenenler için doyuruculuğu, kalan pilavı hemencecik çorbaya dönüştürebilme avantajlarıyla mutfakların demirbaşlarından. Sıcak ya da soğuk tercih edenler için de bolca seçeneği var. Tavuk suyunun besleyici aroması ile taçlanan Tavuk Suyuna Bulgur Pilavı tarifimiz için sizi böyle alalım.

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi

Bulgurun Türkiye genelinde pirinçten daha fazla tüketildiğini biliyor muydunuz? Bulgur denince aklınıza sadece pilav gelmesin, bulgurdan salata, çiğ köfte, içli köfte ve daha birçok yemek yapılır. Yalnızca Malatya’da bulgur ile yapılan toplam 70 farklı köfte varmış. Bulgur sizin ona eklediğiniz malzemeye göre şekil alan bir üründür, sebzeli, etli, tavuklu, hatta deniz mahsullü bile yapabilirsiniz. Şimdi bir tabakta yaz mevsimini topladığımız Sebzeli Bulgur Pilavı tarifimize geçelim!

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir