istanbula yakın keşfedilmemiş yerler / Doğasıyla Büyüleyecek İstanbul'a Yakın 36 Yer | Gezimanya

Istanbula Yakın Keşfedilmemiş Yerler

istanbula yakın keşfedilmemiş yerler

İstanbul'a Yakın Arabayla Gezilecek Yerler

Dünyanın sayılı mega kentlerinden İstanbul'da yaşayan milyonlarca kişi, stresten, şehrin yoğunluğundan, günlük koşuşturmasından sıyrılmak için İstanbul'a yakın gezilecek yerler ve kaçış noktaları arıyor. Siz de İstanbul'da birkaç saat içerisinde ulaşabileceğiniz günübirlik gezilebilecek yerler, doğada zaman geçirebileceğiniz, denize girebileceğiniz, piknik ve kamp yapabileceğiniz rotalara bir göz atın.

Doğa Severler için İstanbul’da Arabayla Gezilecek Yerler 

Türkiye’nin kalbi konumundaki İstanbul’da, gezilecek yerler doğa ile iç içe vakit geçirebileceğiniz planlar yapmak mümkün. Ailenizle ve tüm sevdiklerinizle keyifli bir hafta sonu tatili için göz atabileceğiniz birçok rota var.

Atatürk Arboretumu 

İstanbul’un Sarıyer ilçesi sınırları içerisinde yer alan, şehrin içinde kalmanıza rağmen sizi çok uzaklara götüren bir doğa harikası olan Atatürk Arboretumu, yılın her anında ağaçların, bitkilerin kısacası yeşilin tadını çıkarmanıza olanak tanıyor. Doğa bilimi ve bitkilerin dünyasına yönelik çalışmaların yürütüldüğü, sergilendiği yerler olan arboretum kavramının seçkin örneklerinden biri olan Atatürk Arboretumu, İstanbul’un her noktasından aracınızla maksimum birkaç saatlik mesafede sizleri bekliyor.

345 hektarlık alanda kurulmuş olan bilim ve doğa üssü olan Atatürk Arboretumu'nda sayısız canlı ağaç türünü, bitkileri keşfedebilir, yapay göletlerle birlikte eşsiz manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Atatürk Arboretumu, Pazartesi günleri dışında saat 09:00 ile 17:00 saatleri arasında gezebileceğiniz yerlerden biri.

Hafta Sonu Gidebileceğiniz İstanbul'a Yakın Günübirlik Rotalar

Sevgi Özdil  

Eklenme: 24 Ekim 2019

 • Son Güncellenme: 28 Mart 2023

Hafta Sonu Gidebileceğiniz İstanbul'a Yakın Günübirlik Rotalar

Antik dönemden günümüze kadar yaşamın kesintisiz devam ettiği bu kadim topraklar üzerinde nice uygarlıklar kurulup yıkıldı. Geçmişte olduğu gibi günümüzde de jeopolitik önemini koruyan İstanbul, ülkemizin uyku nedir bilmeyen, her an capcanlı bir hayata sahip olan mega kenti. Herkesin çok sevdiği ve doyamadığı İstanbul, bazen de insanı o kadar çok yoruyor ki, hafta sonu gelse de şehirden uzaklaşsak diye günleri saydırıyor.İstanbul'a yakın gezilecek yerlerde özellikle de şehrin keşmekeşliğinden, trafiğinden ve stresinden uzaklaşmak isteyenler için bir kaçış rotası olarak bulunuyor. Sizler de hem şehirden çok uzaklaşmamak hem de doğayla buluşmak istiyorsanız aşağıda sizler için sıraladığımız İstanbul’a yakin gezilecek yerler, hafta sonu gidilecek yerler listesine göz atabilirsiniz. Listede bulunan yerlere en fazla 3 ya da 4 saatlik araba yolculuğuyla ulaşabilirsiniz ve her birine ister hafta sonu rotası olarak isterseniz de günübirlik gidip gelebilirsiniz. İşte İstanbul yakınlarında nereye gidilir sorusuna karşılık derlediğimiz İstanbul’a yakın günübirlik tatil yerleri önerileri!

Muazzam Güzelliğiyle: Sapanca Gölü

Sapanca Gölü

İstanbul Sapanca arası 138 km. ve bu yolu araçla 1 saat 40 dakika kadar bir sürede alabilirsiniz. Bu yakın mesafe ile Sapanca Gölü, İstanbul’a yakın günübirlik gezilecek yerler arasında yer alıyor. Geldiğinizde göl etrafında mutlaka keyifli bir yürüyüş yapın. Sabah erken saatlerde geldiyseniz göle ilk girdiğiniz yerde bulunan restoranların enfes kahvaltıları var. Kahvaltı yapıp geldiyseniz de yemek menülerini değerlendirmenizi tavsiye ederiz. Her biri inanılmaz leziz. Göl kenarındaki restoranlarda kahvenizi yudumlarken kitabınızı da okuyabilirsiniz. Buradaki restoranlarda yemek yemek istemezseniz, Sapanca'ya girdiğinizde yolun solunda kalan dağ yoluna saparak oradaki tesisleri deneyebilirsiniz. Yol üzerinde hizmet veren iki tane büyük tesis var. Bu tesislerde bütün gün hoş vakit geçirebilir, yemeklerin tadına bakabilirsiniz. Kısa bir tatil olsa bile dolu dolu vakit geçirmek istiyorsanız Sapanca Gölü Yapılabilecek Aktiviteler’i inceleyebilirsiniz.Hafta sonu gidilecek yerler içerisinde en kolay ulaşılabilir destinasyonlardan birisi, Sapanca Gölü!

Lütfen Giriş-Çıkış tarihlerini seçiniz.

Doğanın Kalbi: Düzce

Aydınpınar şelalesi düzce
Fotoğraf: Ahmet Bozdemir – Aydınpınar Şelalesi

Düzce, İstanbul'a 225 km uzaklıkta olup buraya araçla 2 saat 30 dakikada ulaşabilirsiniz. İstanbul’a yakın günübirlik yerler arasında bulunan Düzce, karşımıza ilk olarak doğal güzellikleriyle çıkmaktadır. Bu sebeple de kampçılara ve doğa tutkunlarına özellikle tavsiye ettiğimiz yerden biridir. Kültürel bir gezi için de Hemşin Köyü ve Dadalı Köyü'nü gezmelisiniz. Güzeldere Şelalesi, Aydınpınar Şelalesi, Kurugöl Kanyonu mutlaka görmeniz gereken iki yerdir. Bu iki yerde güzel bir doğa yürüyüşü yaptıktan sonra rotanızı sarkıtlarla dikitlerle oluşmuş Sarıkaya Mağarası'na oradan da Fakıllı Mağarası'na çevirin ve bu iki enfes yeri keşfedin. Bir de zamanınız varsa Melen Çayı'nda rafting yapmadan sakın ayrılmayın. Tatil planınızı yapmadan İstanbul’a Yakın Günübirlik Rotalar: Düzce yazımızı şimdi inceleyin!

  • Çayır Çimen Tatil Evleri
  • Çayır Çimen Tatil Evleri

Tesis Fiyatı

Sadece Konaklama

2.795 TL

Lütfen Giriş-Çıkış tarihlerini seçiniz.

Dört Mevsim Tatil Yeri: Bolu

Bolu Gölcük

İstanbul'a 264 km. uzaklıktaki Bolu'nun merkezine 3 saatlik bir araba yolculuğuyla ulaşabilirsiniz. Doğası, yemekleri, tarihi, gezilecek yerleri mis gibi havası ve sıcakkanlı insanlarıyla İstanbul’a yakın günü birlik yerler arasında bulunan Bolu, dört mevsim gidilecek yerlerden biridir. Şehrin içinde yer alan ve bölgenin arkeolojik eserlerinin sergilendiği Bolu Müzesi ve Yıldırım Bayezit Cami – Büyük Cami şehirde görülmesi gereken yerlerdendir. Ayrıca Bolu’da Yapılması Gereken 12 Şey için yazımıza şimdi göz atın! Bolu'nun Pamukkale'si Akkaya Travertenler'i, tarihi Seben Kaya Evleri, Gölcük'ü, Yedigöller'i, Abant'ı, Göynük'ü, Mengen'i, Sülüklü Göl'ü, Kartalkaya Kayak Merkezi, Mudurnu'su da şehirden biraz daha uzaklıkta yer alan noktalar.

  • ÇamlıÇeşme Otel
  • ÇamlıÇeşme Otel
Neredekal Değerlendirme4.5/5 Mükemmel

(12 yorum)

Oda-Kahvaltı

900 TL

En uygun fiyat

En uygun fiyat:

Tesis Fiyatı

900 TL

Lütfen Giriş-Çıkış tarihlerini seçiniz.

Tarihi Zenginliğiyle: Gölyazı

Gölyazı

Yeşil Bursa'nın en sevilen yerlerinden biri olan Gölyazı, İstanbul'a 180 km uzaklıkta. Araçla 2 saat 18 dakikada ulaşabileceğiniz Bursa Gölyazı'da bütün gün keyifli vakti geçirebilirsiniz. İstanbul’a 2 saat uzaklıkta tatil yerleri arasında bulunan Gölyazı’a hafta sonu için rahatlıkla plan yapabilirsiniz. Ulu çınara dokunarak dilekte bulunabilir, kayıkla gölde gezebilir, antik kalıntıları keşfedebilir ve bölgede hizmet veren restoranlarda hem sabah kahvaltınızı yapabilir hem de enfes lezzetlerden oluşan menüden yöresel ve Türk mutfağından seçilmiş yemeklerin tadına bakabilirsiniz. Tam da hafta sonu kaçamağına uygun Bursa Gölyazı’na Günübirlik Gezi yazımızı mutlaka inceleyin!

  • Rıdvan Otel Bursa
  • Rıdvan Otel Bursa
Neredekal Değerlendirme5/5 Mükemmel

(6 yorum)

Bu tesiste aradığın tarihler için fiyat bilgisine ulaşamadık. Tarih değiştirerek yeniden deneyebilirsin.

Şifalı Sularıyla: Oylat

Oylat

Şifalı termal sularıyla öne çıkan Oylat, İstanbul'a 218 km mesafededir. Araçla 2 saat 46 dakikada ulaşabileceğiniz bu sağlık dolu yerde konaklama yapabileceğiniz ve sıcacık kaynak sularında şifalanabileceğiniz tesisler yıl boyunca açık olup misafirlerine hizmet vermektedir. İster hafta sonu iki günlük gidin isterseniz de günübirlik faydalananın, seçim sizin. İstanbul’un yoğun iş temposuna, stres ve trafik dolu hayata İstanbul’a yakın gezilecek yerler ile kısa bir ara vererek ruhen ve bedenen dinlenebilirsiniz.

Yaz, Kış Tatilin Adresi: Armutlu

Armutlu

Yalova'nın hem yaz aylarında hem kış aylarında öne çıkan yeri Armutlu, İstanbul'a 145 km uzaklıkta. Bu yolu yaklaşık 2 saat 30 dakikalık bir araba yolculuğuyla ya da Yenikapı ve Kadıköy İDO iskelelerinden kalkan ve feribotlarla 2 saat süren bir yolculuk sonucunda buraya ulaşabilirsiniz. Kaplıca ve termal tesisleriyle öne çıkan Armutlu tam bir şifa merkezi. Yaz tatili süresince plajında serinleyebilir, kış aylarında da sıcak kaplıca sularıyla şifalanabilirsiniz. Şifalı sularının yanında keşfedilmesi gereken birçok yeri var. Armutlu Gezilecek Yerler ve Tarihi Yerleri şimdi inceleyin.

Şarabı ile Ünlü: Avşa Adası

Avşa adası

Balıkesir'e bağlı Avşa, İstanbul'a deniz otobüsüyle 2 saat 30 dakika, Erdek'ten ise arabalı vapurla 1 saat 50 dakikalık mesafede. Yaz aylarında özellikle tatilcilerin çok sevdiği bir yer olan Avşa Adası'na günübirlik de gidip gelebilirsiniz. Ancak bizim tavsiyemiz yaz aylarında giderseniz kesinlikle hafta sonunuzu dolu dolu burada geçirmenizden yana. Balıkesir, Avşa Adası’nın yerel üzümünden üretilen şarapları eşliğinde gün batımının keyfini çıkarmadan dönmeyin.

Tarih Kokan Sokaklar: Mudurnu

Mudurnu

Zamanın adeta akmayı durdurduğu bir yer olan Mudurnu, İstanbul'a 251 km. uzaklıkta. Araçla yaklaşık 3 saat 30 dakika süren bir yolculukla ulaşabileceğiniz Mudurnu'da zamanın yıpratıcılığına meydan okuyan bir yerleşim sizi bekliyor. Mudurnu Gezilecek Yerler ve Tarihi Yerler gerçekten görülmeye değer. Mudurnu'da tarihi konaklarda hizmet veren tesislerden birinde bir gece konaklama yapabilir, tarihi hamamı görebilir, yöresel yemekleri tadabilir, tarihi çarşıda gezinerek, saat kulesinin yanındaki işletmelerde Mudurnu'yu kuş bakışı izlerken kahvenizi yudumlayabilirsiniz. Buraya kadar gelmişken birkaç dakikalık mesafedeki Sünnet Gölü'nü de keşfetmenizi tavsiye ederiz.

  • Abant Güneş Butik Otel
  • Abant Güneş Butik Otel

Tesis Fiyatı

Sadece Konaklama

800 TL

Lütfen Giriş-Çıkış tarihlerini seçiniz.

Doğa Harikası: Abant

Abant Gölü

Doğa harikası bir yer olan Abant Gölü, İstanbul’a 275 km. uzaklıkta. Yaklaşık 3 saat 20 dakikalık bir yolculukla ulaşılabilen Abant Gölü ve çevresine hem günübirlik bir gezi düzenleyebilir hem de hafta sonu için konaklamalı bir program yapabilirsiniz.

Lütfen Giriş-Çıkış tarihlerini seçiniz.

Yeşilin Her Tonunun Ev Sahibi: Yedigöller Milli Parkı

Yedigöller

Adeta doğanın bir mucizesi olan Yedigöller, İstanbul'a 300 km. uzaklıktadır. İstanbul’a yakın gezilecek yerler arasında en popüler yerlerden biri olan Yedigöller, araçla 4 saatte ulaşabileceğiniz bu muazzam yerde bütün gün sadece doğayla başbaşa olabilirsiniz. Kamp yapmayı sevenlerdenseniz de hafta sonu bir gece de olsa burada, doğanın içinde kalın ve bedeniniz kadar ruhunuzun da nasıl dinlendiğine tanık olun. Kamp planınızı hazırlarken Yedigöller’de İlkbahar Kampı yazımıza mutlaka göz atın! Unutmadan burada size sadece kuşlar, yemyeşil ağaçlar ve mis gibi bir hava eşlik edecek.

  • Mekan Termal Apart
  • Mekan Termal Apart
Neredekal Değerlendirme4.9/5 Mükemmel

(14 yorum)

Taşoluk Mah, Merkez, Bolu

1.900 TL

Tarihi Evleriyle: Taraklı

Taraklı

Tarihi evleri ve sıcacık insanlarıyla Taraklı mega kent İstanbul'a 200 km. uzaklıkta. Ortalama 2 saat 30 dakikalık bir araç yolculuğuyla ulaşabileceğiniz Taraklı'da gün boyunca gezebilir, meydandaki kahvelerin birinde yorgunluk çayınızı yudumlayabilir, yine meydanda tüm heybetiyle dikilen tarihi camiyi gezebilirsiniz. Yöresel lezzetler sunan minik restoranlarda daha önce hiç tadına bakmadığınız yemeklerden yiyebilirsiniz. Bu çevrede güzel bir tur yapmak isterseniz de; Hafta Sonu Tatil Önerisi: Taraklı - Göynük - Mudurnu yazımızı inceleyebilirsiniz.

  • Taraklı Kadirler Konağı
  • Taraklı Kadirler Konağı

Bu tesiste aradığın tarihler için fiyat bilgisine ulaşamadık. Tarih değiştirerek yeniden deneyebilirsin.

Rota Oluşturuluyor: Kandıra, Kerpe ve Kefken

PEmbe Kayalar

İstanbul'a 140 km. uzaklıkta olan Kandıra, ev sahipliği yaptığı Kerpe ve Kefken ile . İstanbul’a yakın günübirlik gezilecek yerler arasında tam bir hafta sonu rotası! Buraya İzmit üzeri gidebileceğiniz gibi Ağva'dan da gidebilirsiniz. Kandıra halen bakirliğini koruyan doğasıyla tatilcilerin uğrak noktaları arasında. Özellikle yaz aylarında deniz turizmi ile öne çıkan bu beldeler hafta sonları tatilciler ve yazlıkçılarla dolup taşımakta. Kerpe Kartal Kayalıkları ve Pembe Kayalar mutlaka görülmesi gereken yerlerden. Özellikle yazın denize girme ihtiyacı hissettiğinizde hafta sonu gidilecek yerler arasında ilk akla gelen yerlerden birisi, Kerpe & Kefken rotası.

Lütfen Giriş-Çıkış tarihlerini seçiniz.

Sevimli Bir Kasaba Havasında: Şarköy

Şarköy

Tekirdağ'ın en şirin yerlerinden biri olan Şarköy, İstanbul'a 230 km. uzaklıkta. İstanbul'a yakin gezilecek yerler arasında bulunan Şarköy, araçla 3 saatlik bir mesafede yer alan Şarköy özellikle yaz aylarında tatilcilerin ve yazlıkçıların akınına uğramaktadır. Bahar aylarında da doğadan ve denizden kopamayanların uğrak yerlerinden biridir burası. Bu hafta sonu nereye gitsem diye düşünüp karar veremiyorsanız Şarköy’de Bir Gün Geçirmek İçin 10 Neden yazımıza bir uğrayın, yeni rotanızın Şarköy olacağına eminiz.

  • İğdebağları Zeytin Butik Otel
  • İğdebağları Zeytin Butik Otel

Bu tesiste aradığın tarihler için fiyat bilgisine ulaşamadık. Tarih değiştirerek yeniden deneyebilirsin.

Lütfen Giriş-Çıkış tarihlerini seçiniz.

Akvaryum Gibi Deniziyle: Erikli

Erikli

İstanbul’a 260 km. uzaklıkta olan Erikli’ye, 3 saat 30 dakikalık bir araba yolculuğuyla ulaşabiliyorsunuz. Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Erikli özellikle son birkaç yıldır yaz aylarında yapılmaya başlanan TrakyaFest ile adını duyurmuş bir yer. Saroz Körfezi'nde yer alan Erikli incecik sapsarı kumları, tertemiz ve buz gibi deniziyle yaz aylarının vazgeçilmez tatil beldeleri arasında yerini alıyor.

  • Saros Otel
  • Saros Otel
Neredekal Değerlendirme4.3/5 Mükemmel

(10 yorum)

Yukarı Zaferiye Mah, Keşan, Edirne

Bu tesiste aradığın tarihler için fiyat bilgisine ulaşamadık. Tarih değiştirerek yeniden deneyebilirsin.

Doğası, Tarihi ve Yemekleriyle: İznik

İznik

Tarihin antik bir anında tüm zamanın durduğunu hissedersiniz İznik sokaklarında gezerken. Doğal güzelliklerine ve tarihi dokusuna mest olacağınız İznik, Yalova - Bursa yolu üzerinde. Kim bilir belki de bu yoldan Bursa'ya giderken ya da Bursa'dan Yalova'ya geçerken önünden onlarca kez geçmişsinizdir ve 'Bu kadar gelmişken İznik'i de bir keşfedelim' dememişsinizdir. İşte size tarihi Nikea şehrini keşfetmek için harika bir fırsat. Şimdiden programınızı yapın ve bu harika antik şehri keşfedin.

Lütfen Giriş-Çıkış tarihlerini seçiniz.

Doğa Harikası Bakir Topraklarıyla: Kıyıköy

Kıyıköy-Vize-Kırklareli

Trakya'nın İstanbul'a yakın bir bölgesinde yer alıyor bu doğa harikası bakir topraklar. Adeta cennetten bir köşe diyebileceğimiz Kırklareli Kıyıköy'e günlerin uzamaya başladığı bu zamanlarda günübirlik bile gidebilirsiniz ama eminiz ki gittiğinizde dönmek istemeyeceksiniz ve tüm haftasonunu harika sahilinin kenarında huzur dolu bir şekilde geçirmek için hizmet veren en yakın otele giriş yapacaksınız. Beldeye ilk giriş yaptığınızda karşınıza çıkan kırmızı tuğlardan oluşan tarihi surlarını ve ahşap ya da taştan yapılmış Rum evlerini gördüğünüz anda Kıyıköy'ü keşfetmek için can atacağınıza da eminiz.

Lütfen Giriş-Çıkış tarihlerini seçiniz.

İstanbul'un Karadeniz Sahili: Çilingöz

Çilingöz Çatalca

Günübirlik keşfe gidebileceğiniz bu doğa harikası yer hem İstanbul'un yanı başında hem de gürültüden ve koşuşturmacadan çok uzakta. Çatalca sınırları içerisinde kalan Çilingöz, İstanbul'da adeta gizli kalmayı başarabilmiş bir köşe. Karadeniz'in kıyısında upuzun ve incecik kumlara sahip bir kumsal. Kayalıkların arasından sakin sakin akan deresi ve kendine has longos adı verilen bitki örtüsüyle, Avrupa Yakası'na sadece iki saat uzaklıkta. Akşam güneş batarken kumsala atacağınız sandalyeler ile sohbetlerin tadı ise bir başka keyifli.

Şifalı Kaynak Sularıyla: Karasu

Karasu Sakarya

Şifa kaynağı kumsalında bir yandan vücudunuzu dinlendirip diğer yandan da ruhunuzu huzurla doldurabilirsiniz. Sakarya sınırları içerisinde yer alan Karasu'ya günübirlik gidilebileceğiniz gibi küçük bir kaçamak planı ile 2 günlüğüne de gidebilirsiniz. Karasu İstanbul arası sadece 280 km mesafede ki bu da yaklaşık 3 - 3,5 saate denk geliyor. Karasu Karadeniz'e yaslanmış yaklaşık 20 kilometrelik upuzun plajı ve geniş sahili ile harika bir yer.

Lütfen Giriş-Çıkış tarihlerini seçiniz.

Kaya Tırmanışcıların Uğrak Noktası: Harmanköy

Harmankaya Bilecik

İstanbul'dan sadece 247 kilometre mesafede yer alan Bilecik'in bir köyü burası. Harmanköy tam bir Anadolu köyü olma özelliğinin yanında kanyonu ile ünlü. Harmanköy Kanyonu özellikle kaya tırmanışı ile ilgilenenlerin uğrak noktalarından biri. Ayrıca Harmanköy Kanyonu sadece tırmanışçıların değil tüm doğa tutkularının uğrak noktası. Kanyonun içerisinde akan suda yapacağınız yürüyüş de size harika bir deneyim yaşatacak kadar soğuk ve güçlü.

Lütfen Giriş-Çıkış tarihlerini seçiniz.

Vadi Yamaçlarında Bir Köy: Kandıra

Kandıra Kocaeli

Masmavi Karadeniz’e açılan bir vadinin yamaçlarında yer alan düzlükte sizi karşılar Kandıra. İstanbul'a sadece 2 saat mesafedeki Kocaeli'ne bağlı Kandıra, büyük şehrin sesinden ve insan kalabalığından uzaklaşmak için yakın ve ideal bir alternatif rota. Kandıra'ya gelmişken Babalı Köyü'nü, ismini etrafındaki pembe renkli kayalardan alan Kefken Pembe Kayalar'ı, Kumcağız'ın harika plajını keşfedebilirsiniz.

Yorumlar

Sonbaharın tüm renklerini bir arada bulabileceğiniz tek yer Yedigöller. Bolu merkeze 40-45 km. Yol çok virajlı, 1 saatten uzun sürüyor. Zamanınız kısıtlıysa kesinlikle gitmeyin. Çünkü ayrılmak istemiyorsunuz. Zamanınız kısıtlıysa ve illa da gitmek istiyorsanız 7 tane gölü görmektense Büyük Gölü görmeniz yeterli. Beraberinde şelaleyi de mutlaka görmelisiniz. Çadır kurabilirsiniz ama kalabalık olmak koşuluyla. Çünkü yabani hayvanlar denk gelebilir. Bungalov evleri kesinlikle tavsiye etmiyorum. Tam anlamıyla fırsatçılık yapıyorlar. Geceliği 600 lira, yeme içme tamamen size ait. Paranıza yazık. Benim param çok diyorsanız bilemem.

Valla Bolu veya Sakarya uzak kaçabilir. Çünkü İstanbul’da oturan bir insan için hele ki Avrupa Yakası için çok uzak kaçabilir ama ortalama Kadıköy’den 45 km uzaklıkta Yuvacık Barajı’nın tepe üstünde konaklayabileceği ve çadır kurabileceği çok güvenli yerler mevcut, önerebilirim. Kesinlikle öne çıkan storylerim de mevcut. Kamp ateşiniz hiç sönmesin. İyi eğlenceler.

Şuan gidilecek en güzel yer Yedigöller. Süper, rengarenk, çok sakin; ama yolu virajlı. Manzara güzel. Bir gece kalmanızı tavsiye ediyorum. İster çadır kurun isterseniz ağaç evlerde kalabilirsiniz. İki veya üç aile kalacak evler var. Giderken yoldan alışveriş yapın. Evlerin önünde mangal var. Hiç unutamayacağınız gece geçirin. Selamlar.

İstanbul Gezilecek Yerler 2023 - İstanbul’da Gezilecek Tarihi Turistik Yerler, En Güzel Doğal Mekanlar ve Müzeler Listesi

Son Dakika Haberleri
Giriş Tarihi: 28.4.2023 10:04Son Güncelleme: 28.4.2023 10:05
Sonbaharda İstanbul’a yakın gezilecek yerler

Zaman zaman trafiğine ve gürültüsüne mahzur kaldığımız İstanbul yine de dünyanın sayılı şehirlerinden biri. Fakat İstanbul'dan günü birlik ve ya birkaç günlük ayrılmak istiyorsanız bir iki saat yolculuk yaparak ulaşabileceğiniz birçok yer var. İşte İstanbul'un hemen yakınında gezilecek muhteşem yerler.

Şehir hayatındaki hiç durulmayan o yoğunluğa ara vermek için dinlenecek bir köşeye ihtiyacınızın olduğunu düşündüğünüz an, sizi bekleyen birçok rota var. İstanbul'da yaşıyorsanız, biraz kafa dinlemek ve doğayla iç içe vakit geçirmek için yıllık izninizi beklemek zorunda değilsiniz. Ülkemizde öyle yerler var ki, buraları mutlaka ziyaret etmeniz gerekiyor.

Sonbaharda İstanbul’a yakın gezilecek yerler

GARİPÇE KÖYÜ

İstanbul'dan uzaklaşamayacaklar, sizler için bir önerimiz Garipçe, şehrin karmaşasından uzaklaşmanız için harika bir fırsat olabilir. Rumelikavağı ve Rumelifeneri arasında kalan küçük bir köy. Sarıyer'e yaklaşık 10 km uzaklıktaki Garipçe tam bir eski balıkçı köyü.

Sonbaharda İstanbul’a yakın gezilecek yerler

İĞNEADA

Temiz hava, deniz ve güneşin birleşiminin en güzel örneklerinden biri olan İğneada yazın da kışın da pek çok turisti ağırlıyor. Longoz Ormanları'nın içinde kalan bölge, dalgalı deniziyle meşhur. Kafanızı dinlemeniz için bir mekan.

İstanbul Gezilecek Yerler 2023 - İstanbul’da Gezilecek Tarihi Turistik Yerler, En Güzel Doğal Mekanlar ve Müzeler Listesi
SON DAKİKA

Doğasıyla Büyüleyecek İstanbul'a Yakın 36 Yer

Çalışan kesimin büyük çoğunluğunun senede sadece bir hafta, bilemedin on gün yıllık izne çıkabildiği düşünüldüğünde, hayattan daha fazla zaman çalabilmek için hafta sonlarının ne denli önemli olduğu da ortaya çıkıyor. Ancak İstanbul’da yaşayanlarımız çok iyi bilirler ki, özellikle hafta sonları bir yerden bir yere gidebilmek hiç kolay iş değil. Trafik öyle yoğun oluyor ki, varılmak istenen nokta da şehir içinde olduğu halde yolda geçirilen zaman saatleri bulabiliyor. Böyle durumlarda vazgeçip yolun yarısında geri dönmeniz işten bile değil, stresi de cabası.

1

Hal böyle olunca, birçok insan da İstanbul dışında ama günübirlik ya da en fazla iki günlük kaçabilecekleri, kafa dağıtıp dinlenebilecekleri yeni rotaların arayışına giriyor. Bu haklı çabalarına bir nebze katkıda bulunmak için, İstanbul’a araçla 3-4 saat mesafedeki gezilecek yerleri belirledik ve bir rehber haline getirdik. Virüs sonrası yeniden yollara düşmeniz ve gönlünüzce yeni yerler keşfetmeniz dileklerimizle…

Kocaeli

Marmara Bölgesi’nde, kalabalık nüfusuyla neredeyse İstanbul’u aratmayan şehirlerden biri Kocaeli. Ancak tek özelliği nüfusu ve gelişmiş sanayisi değil; Karadeniz’e kıyısı olan Kocaeli, belki de birçok insanın bilmediği doğal güzelliklere de ev sahipliği yapıyor. İstanbul’un yakınındaki bu yerleri keşfetmek için bazen bir gün yeterli olmayabilir, bu nedenle özellikle kampçıları mutlu edecek rota ve lokasyon bilgilerini de yazımızda bulabilirsiniz.

1

1- Kocaeli Yaylaları

Karadeniz’in yayla havasını solumak için o kadar mesafe tepmenize hiç gerek yok, zira Kocaeli sınırları içerisindeki çok sayıda yayla, size bu atmosferin kapılarını açıyor. Eğer temiz havada piknik yapmayı seviyorsanız, hafta sonu buralara akın eden günübirlikçilerden biri de pekâlâ siz olabilirsiniz.

İstanbul’a 120 kilometre uzaklıktaki yaylalara toplu taşıma imkânı olmadığı için özel aracınızla epey bozuk yollardan geçerek ulaşmanız gerekiyor ancak özellikle sıcak havalarda, yaylaların serin olan hatta gece düpedüz soğuyan havası yolun bütün eziyetini unutturacak türden. “Hadi buralara kadar gelmişken bir gece konaklayalım,” diyen çadırcılar, bunu düşünerek yanlarına mutlaka kalın giysiler almalılar.

Gezip görebileceğiniz Kocaeli Yaylalarından bazıları: İnönü Yaylası, Menekşe Yaylası, Serindere Kanyonu, Kirazlı Yaylası, Kuzu Yaylası, Kayaüstü Yaylası.

Piknik ya da kamp için yaylalara çıkmak isteyenlere hatırlatalım; bölgede herhangi bir işletme bulunmadığından tuvalet gibi ihtiyaçlar tamamen doğal yollarla giderilmek durumunda. Zaman zaman ATV ve off-road araçlarına denk gelmeniz de mümkün.

2- Ballıkayalar Tabiat Parkı

1994 yılında koruma altına alınarak milli park ilan eden Ballıkayalar, Kocaeli’nin Gebze ilçesinde yer alan saklı bir güzellik. Saklı diyoruz ama bu bölgeyi keşfedenler de var; Ballıkayalar Tabiat Parkı özellikle kaya tırmanışı yapanlar arasında giderek yıldızı parlayan bir bölge. Hatta ilk tırmanışın da burada yapıldığı biliniyor. Eğer kendinize güveniyorsanız, konunun acemisi olmanız çok dert değil çünkü herkese uygun rotalar, işin uzmanları tarafından belirlenmiş durumda. Tabii mutlaka bir rehber eşliğinde tırmanmanız gerekiyor.

Kaya tırmanışı yapmak istemezseniz, uzun doğa yürüyüşleri yapmak için de çok uygun bir noktada olacaksınız. Tedarikli gidenler için bölge çadır kampı için gayet elverişli.

Ballıkayalar Tabiat Parkı, İstanbul’a 1 saat, Kocaeli merkeze 45 dakika uzaklıkta yer alıyor. Gebze’nin Tavşanlı köyüne geldikten sonra tabelaları takip ederek kanyona ulaşabilirsiniz.

3- Kerpe

Kandıra ilçesinde yer alan ve Kocaeli’nin mavi bayraklı plajlarının en ünlülerinin yer aldığı Kerpe, son derece turistik bir mekân çünkü yaz ayları plajlarda deyim yerindeyse iğne atsan yere düşmüyor. Denizinin güzelliğine rağmen, sırf bu sebepten hafta sonları bölgeyi tercih etmeyenlerin sayısı da bir hayli fazla. Buna alternatif olarak açılmış özel beach’ler ve Sosyete Plajı nispeten daha sakin oluyor, aklınızın bir köşesinde bulunsun. Ancak Karadeniz’in en güzel denizine sahip olduğu iddiasında olan Kerpe, doğal oluşumlarıyla da doyumsuz bir seyir zevki vaat ediyor.

1

4- Kefken

Yine Kandıra ilçesinde Kerpe’ye komşu olan Kefken, oldukça eski bir yerleşim yeri. Kerpe’den sonra doğuya doğru devam ettiğinizde bu şirin Karadeniz kasabasına ulaşıyorsunuz. Kefken de tıpkı Kerpe gibi en çok denizi sebebiyle tercih ediliyor ve aynı kalabalığa burada da rastlamak mümkün.

Kefken’in en çok ilgi gören yeri hiç kuşkusuz Pembe Kayalar’ı. Kerpe merkeze 20 dakika uzaklıkta, Cebeci Köyü’nün biraz ilerisinde yer alan Pembe Kayalar oldukça enteresan bir jeolojik yapı, özellikle gün batımında kayaların aldığı renk ve ortamın güzelliği fotoğrafçıların da yakalamayı en sevdikleri karelerden.

5- Kurtköy

Kandıra’daki birbiriyle komşu yerleşim yerlerinden tanıtacağımız sonuncu kasaba da Kurtköy. Ünlü Kumcağız Plajı ve kayalıklarla çevrili bir havuz görünümündeki Kapri Plajı gençlerin bir numaralı uğrak noktalarından. Hafta sonu ne kadar kalabalık olduğundan bahsetmemize gerek yok değil mi? Eğer dalış yapmayı seviyorsanız ve ille de kumsalı, plaj işletmesi olsun diye bir talebiniz yoksa, kayalıklar arasından denize girebileceğiniz Midye Koyu’nu da tercih edebilirsiniz.

6- Narköy

Aslında burası bir köy değil, ekolojik bir otel ama yazımızda yer vermemizin sebebi, bazı hafta sonu etkinliklerinin ücretsiz olması. Kandıra’daki Narköy, iki günlüğüne şehirden kaçıp kendini bütünüyle doğa vermek, belki de hayali kurulan köy yaşamını prova etmek için çok güzel bir seçenek olabilir. Burayı konaklama kompleksinden çok bir çalışma alanı olarak değerlendirebiliriz çünkü permakültür, yoga, çeşitli doğa aktiviteleri, kerpiç ev yapımı, ekmek mayalama gibi birbirinden eğitici ve keyifli olacağı kesin aktiviteler düzenleniyor ve yazının başında dediğimiz gibi bunların bazıları gönüllülük esasına dayalı. Etkinlikleri takip ederek size uyan bir tanesini seçebilir, hafta sonunuzu doğa içerisinde toprakla iç içe ter atarak geçirmeyi deneyimleyebilirsiniz.

1

7- Maşukiye

Kocaeli’nin en çok bilinen kaçış noktalarından Maşukiye, özellikle şelalesi ise oldukça meşhur. Son yıllarda tur firmaları tarafından keşfedilmeden önce burası kendi halinde, sessiz sakin bir yerken şimdi çevre illerden çok sayıda insan bölgeyi görmek için buraya akın ediyor. Nasıl etmesinler ki, Maşukiye’nin sunduğu olanaklar son derece cezbedici. Bir kere, yakınlarındaki yaylalar (Kuzu ve Kirazlı) piknik ve kamp için ideal, Aygır Deresi ve çevresi leziz balıkçılarla dolu, üstüne bir de bir doğa harikası olan şelaleye ev sahipliği yapıyor. Bütün bunların yanında “Biraz adrenalinden zarar gelmez” diyenler de unutulmamış, onlar için de ATV turları ve hatta zipline yer alıyor.

8- Gölcük Nüzhetiye Şelalesi

Şelale demişken; eğer Maşukiye’deki şelale sizi kesmediyse, Gölcük’teki Nüzhetiye Şelalesi’ni de ziyaret edebilirsiniz. Bölgede çok güzel bir yürüyüş rotası da mevcut ancak şelaleye ulaşım biraz zorlu. Özellikle giysileriniz ve ayakkabınız uygun değilse, beraberinizde küçük çocuklar varsa parkurun sonunda yer alan şelaleye varmanız güç olabilir.

9- Kartepe Kayak Merkezi

Kendisi İstanbul’a en yakın kayak merkezi olması sebebiyle yoğun olarak tercih edilen yerlerden. Gidenler, hafta içi kayak yapmanın daha keyifli olduğu görüşünde birleşiyor çünkü İstanbul’a sadece 1,5-2 saat uzaklıkta olması, tatil günlerinde mahşeri bir kalabalık yaşanması anlamına geliyor.

1

10- Ayazma Ilıcası

Başiskele ilçesindeki Ayazma Ilıcası, şifalı sularıyla ünlü bir kaplıca. Özellikle cilt ve mide rahatsızlıklarına iyi geldiği söylenen suları sayesinde, ılıcayı günübirlik ziyaret edenlerin sayısı oldukça fazla. Bölgede aynı zamanda termal bir otel de bulunuyor.

Bursa

Bursa’ya yapılacak gezilerin, doğa ve kültür turundan çok gastronomi ile ilgili olduğunu söylesek abartmış olmayız diye düşünüyoruz. Zira Bursa dendiğinde çoğu insanın aklına ilk olarak iskenderin geliyor olması tesadüf değil.

Bursa son derece eski bir yerleşim yeri ve şaka bir yana, yemek yemenin haricinde de yapılabilecek birçok şey, gezilip görülecek pek çok yer var. Günübirlik kaçış rotanıza dahil edebileceğiniz önerilerimizi bir kenara not etmeyi unutmayın.

1

1- Cumalıkızık Köyü

Bursa’daki ilk durağınız bu köy olsun. Neden derseniz, burası Bursa merkeze on beş dakika uzaklıkta olmasına rağmen, adeta içinde bulunduğumuz çağa ait olmadığını hissettiren bir köy. Bir kere 700 yaşında, yani Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluşuna, Kurtuluş Savaşı’na şahit olmuş ve o zamandan bu zamana otantik dokusunu korumayı başarmış, korunamayanlar da aslına uygun bir şekilde restore edilmiş. Bunu laf olsun diye söylemiyoruz zira köy bu özellikleri nedeniyle UNESCO Dünya Mirasları Listesi’ne de dahil edilmiş. Eski dönemlerde bu köy gibi başka Kızık köylerinin de olduğu biliniyor ancak onlar ne yazık ki savaşlar ve doğal afetler nedeniyle günümüze ulaşmayı başaramamış.

Dar sokaklarında dolaşırken kendinizi bir dönem filminin platosundaymış gibi hissedeceğiniz Cumalıkızık’a sabah erken saatlerde gittiyseniz, köylü teyzelerin ellerinden çıkma gözlemelerin kokularına karşı koymanız zor olabilir. Madem Bursa’dasınız, karnınızı iyice doyurmadan buradan ayrılmanız pek olası değil.

2- Mudanya Eski Girit Mahallesi

Mudanya’da yapılacak şeylerin sayısı son derece fazla ama rengarenk sokaklarıyla insanın içini açan görüntülere sahip Rum mahallelerini gezip görmek apayrı bir keyif. Fotoğraf çekmeyi seviyorsanız kadraja alacağınız görüntülerin çokluğu sizi çocuklar gibi sevindirebilir. Zaten bölgeye İstanbul’dan ve çevre illerden de fotoğraf turları düzenleniyor.

Burada ayrıca Kurtuluş Savaşı’na tanıklık etmiş, tarihi açıdan büyük öneme sahip Mütareke Evi Müzesi de yer alıyor. Gitmişken gezmeden dönmeyin deriz.

3- Trilye

Arabanızla, en olmadı feribotla kolaylıkla kaçabileceğiniz yerlerden belki de en güzeli: Trilye.  Burası çok çok eski bir Rum köyü ve Rum esintilerini her adımınızda iliklerinize kadar hissediyorsunuz. Bursa’nın gezilip görülecek diğer yerleri başka bir tatile kalsın, bizce gitmişken koca bir günün tamamını buralara ayırın çünkü mimarisi, kiliseleri, Dündar Evi, Eski Taş Mektep’i bir yana, ünlü Trilye zeytinleriyle donatılmış bir kahvaltı sofrasına oturmadan, deniz kenarında barbun balığı yemeden Trilye’yi tam olarak yaşamış sayılmazsınız. Trilye’nin ismini nereden aldığına dair birden fazla söylenti olsa da, biri bizim aklımıza daha çok yattı; Trilye, Rumcada “barbun” anlamına gelen “triglia” kelimesinden türemiş. Bazı tabelalarda ise hala Zeytinbağı ismiyle anılıyor.

1

4- Mudanya Plajları

Eğer Mudanya’ya gelmişken denize de girmek isterseniz merkezde birçok plaj yer alıyor. Kiminde tesis bile yok, sessiz sakin bir koydan ibaret ama denizi konusunda sadece “Bir Kocaeli değil” diyebiliyoruz.

Mudanya’daki plajlar:

Burgaz Altınkum

Coşkunöz Halk Plajı

Eşkel Halk Plajı

Kumyaka

Kızılay

Eğerce Halk Plajı

5- Gölyazı

Fotoğraf turlarının Cumalıkızık ve Trilye’den sonraki durakları da Uluabat Gölü üzerinde bir yarımada olan Gölyazı. Kimileri onu Bursa’nın en güzel köyü olarak nitelendiriyor. Tamamı birinci derecede sit alanı olan Gölyazı, efsanelere konu olan bir adadan ve onu şirin mi şirin bir taş köprüyle bağlayan yarımadadan oluşuyor. Köyde her yıl leylek şenliklerinin yapılması, burasının göçmen kuşların da uğrak yeri olmasından kaynaklanıyor. Eğer doğru zamanda gittiyseniz birçok leyleği havada görmeniz olası.

Gölyazı’ya geldiğinizde fotoğraf çekmek için uzun saatler ayırmak isteyeceksiniz, açıkçası bunun dışında yapılacak pek bir aktivite de yok. Bölge hala aktif bir balıkçı köyü olduğu için sabahın erken saatlerinde gölü dolduran kadınlı erkekli balıkçılar güzel görüntüler veriyor. Gün batımı içinse gölü yukarıdan gören Zambak Tepesi’ne çıkabilirsiniz. Ama madem buraya kadar geldik, sadece fotoğraf çekmekle yetinmeyelim derseniz, göldeki adaların bazılarına gitmek için balıkçı teknelerinden kiralayabilirsiniz. Sabah saatlerinde göle açılırsanız nilüfer çiçeklerinin en güzel zamanlarını da yakalamış olursunuz.

1

6- Misi Köyü

Bursa’da keşfedilecek köylerin sayısı o kadar fazla ki, bir günde hepsini gezip görmeniz mümkün değil. Bu yüzden birkaç hafta sonunuzu buralara ayırmanızı öneririz. Bursa’nın merkezine sadece 12 kilometre uzaklıktaki küçük Misi köyü de zaman geçirmekten keyif alacağınız yerlerden.

Misi köyü, Nilüfer ilçesinin Gümüştepe mahallesi adıyla da bilinen güzide bir köyü. Köy, pekmezi ve şarabıyla ünlü. Haliyle gezerken bol bol üzüm bağları görüyorsunuz. Çin’den gelen mallar ülkenin dört bir yanını ele geçirmeden önce geçimini ipekböcekçiliği ile sağlayan köyde, son yıllarda bu konuda ciddi bir kıpırdanma mevcut. Gelecek Turizmde isimli bir proje ile bölgede ipekböcekçiliği yeniden canlandırılmaya çalışılıyor. Geleneksel gölge oyunlarının sergilendiği Karagöz Evi, Etnografya Evi ve çocuklar için bir de kütüphanesi olan köyde gezip fotoğraf çekmekten bitkin düştüğünüzde, Nilüfer Çayının iki yanına konuşlanmış olan çay bahçeleri imdadınıza yetişiyor.

7- Soğanlı Botanik Parkı

400 dönümlük koca bir alana yayılmış olan ve içerisinde bir sürü bitki türünün, çiçeklerin, ülkelere ait bahçelerin sergilendiği Botanik Parkı, Bursa Hayvanat Bahçesi’nin hemen yanında yer alıyor. Hayvanat bahçeleri konusunda olumlu görüşlere sahip olmadığımızdan bu bölümü es geçip Botanik Park’a dalıyoruz. Burada yapılabilecek en ama en güzel aktivite bisiklet turu. Parkın içinden bisikletinizi kiralayıp keyifli bir bisiklet turunun ardından çimlere yayılıp dinlenmek, insana “İyi ki buraya geldik” dedirtiyor.

Trakya

İstanbul’a kara yoluyla 150 kilometre sonra ulaşabileceğiniz Tekirdağ ve sonrası, tatil deyince Trakya ihtimalini hiç hesaba katmayanlar için şaşırtıcı olabilir. Çünkü hem kendine has kültürü, hem doğasının güzelliği hem de müthiş yemekleriyle Trakya gerçekten de bir tatil cenneti.

1- İğneada

22 kilometrelik upuzun bir sahile sahip olan İğneada, Kırklareli’nin Demirköy ilçesine bağlı güzel bir kasaba. Çok özel bir ekosistem olan longozu da İğneada’nın simgelerinden biri haline gelmiş. Bölgenin mevsimsel olarak sular altında kalmasıyla oluşan longoz, dişbudak, kızılağaç ve meşe türleri açısından da oldukça zengin.

İğneada’nın tek büyüleyici özelliği longozu da değil; havasının temizliği, bembeyaz kumsalı ve berrak sularıyla tatilciler için bulunmaz nimet. Longoz ormanlarında yürüyüş ve güzelim kumsalında deniz keyfi yeterli gelmeyenlere, balıkçı teknesi kiralama imkanının olduğunu da hatırlatalım.

Demirköy’e kadar gelmişken, yaklaşık 6 kilometre uzaklıktaki Dupnisa Mağarası’na da mutlaka uğrayın. Mağaranın ziyaret saatleri ve giriş ücretleri için önceden bilgi almakta fayda var.

İğneada

2- Kumbağ

Yaz aylarında nüfusu birden bire artan Kumbağ, Trakya bölgesinin turizm cenneti olarak anılıyor. Kumsallarıyla meşhur Kumbağ’a gelip de hemen dönmek istemeyenler için bölgede birçok konaklama tesisi de mevcut.

3- Uçmakdere Köyü

Duyar duymaz ismine vurulduğumuz Uçmakdere eğer sizde de aynı etkiyi bıraktıysa mutlaka ama mutlaka gidin çünkü güzelliği sadece isminden ibaret değil. İstanbul’a dört saat kadar uzaklıkta olan köy, Tekirdağ Şarköy’e bağlı eski bir Rum köyü. Şaraplarıyla meşhur olan köyde şaraplar yerli halk tarafından evlerinde imal ediliyor. Eski yerleşim dokusuna bayılacağınız Uçmakdere’de aynı zamanda yamaç paraşütü, rüzgar sörfü gibi adrenalin sporlarını yapma imkanı da var.

4- Gökçetepe Köyü

Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Gökçetepe Köyü kampçılar tarafından zaten çok uzun süredir bilinen yerlerden, çünkü hem İstanbul’a çok yakın hem de Saros Körfezi’nin serin suları kesinlikle Ege sahillerini aratmıyor.

Koru Dağı’nın bol oksijenini esirgemediği, orman havasının deniz havasına karıştığı bölgede kamp yapmak, orman içindeki güzel yürüyüş rotalarını takip etmek, unutulmaz bir hafta sonu için yeterli olacağa benziyor.

5- Beğendik Köyü

Karadeniz’in en batı ucu Beğendik Köyü, Bulgaristan sınırının hemen yanında. Trakya’nın hafta sonları tıklım tıklım olan plajlarının aksine, Beğendik Köyü’nün küçük ve tertemiz sahili çoğunlukla sakinliğini koruyor. Bu yüzden hem denizin tadını çıkarmak hem de kafa dinlemek için ideal bir köy.

Beğendik

6- Kıyıköy

Trakya’da tanıtacağımız, isminde “köy” geçen yerlerin sonuncusu da Kıyıköy. Kırklareli’nin Vize ilçesinde yer alan köy, aslında bir sahil kasabası. Yapılacak şeylerin sayısı ise köyün küçüklüğünün aksine oldukça fazla. Bisiklet kiralayabilir, sandalla açılabilir (Karadeniz hırçınlığı ile meşhurdur, aman dikkat), geçimini balıkçılıkla sağlayan yerli halkın arasına karışıp olta balığı tutabilir, dere kıyısında piknik yapabilir ya da civar çay bahçelerinde yorgunluk atabilirsiniz.

Sakarya

Karadeniz ikliminin hakim olduğu Sakarya, çok kültürlü, kendine has bir kimliğe sahip, doğal ve kültürel zenginlikleriyle öne çıkan bir şehirdir. Aynı zamanda Sakarya için festivaller ve şölenler şehri desek yanlış olmaz çünkü bölgede özellikle yaz aylarında neredeyse her hafta bir festivale denk gelmeniz mümkün.

Çiğdem Yaylası Şenlikleri, Söğütlü Geleneksel Tarım Hayvancılık ve Süt Festivali, Yeşilyurt Yaylası Kadırga Şenlikleri, Acelle Yaylası Şenlikleri, Sapanca Kurtköy Taze Ceviz Festivali, Dartılı Keşkek ve Tavukçuluk Kültür Sanat Şöleni, Selmandede Yağlı Pehlivan Güreşleri ve Sünnet Şöleni, Soğucak Yayla Şenliği, Akbalık Yağlı Güreşleri, Geleneksel Hamsi Festivali, Geleneksel Hıdırlık Doğa Kültür ve Turizm Şenliği, Karasu Uluslararası Kültür Turizm ve Fındık Festivali, Geleneksel Sakarlı Hıdırellez Kültür Ve Sanat Etkinlikleri bunlardan sadece bazıları.

1- Sapanca Gölü

16 kilometre uzunluğundaki Sapanca Gölü, yılın her zamanı alıp başınızı gidebileceğiniz son derece keyifli yerlerden. Göl kenarında güzel bir kahvaltıyla güne başlangıç, sonrasında göl kenarında yürüyüş, eğer hava güzelse gölde bir kano turu; işte size hiç bitmesini istemeyeceğiniz bir günün reçetesi.

Sapanca

2- Maşukiye

Sapanca’daki huzurun aksine, 10 kilometre uzaklıktaki Maşukiye de adrenalin meraklıları için bulunmaz nimet. Zipline, ATV kiralama, Jeep safari gibi aktivitelere dalmak isterseniz Maşukiye doğru adres.

3- Kartepe Kayak Merkezi

Kışın gözde sporu kayak ilginizi çekiyorsa, tüm gününüzü alacak tam bir etkinlik için Kartepe Kayak Merkezi’ni ziyaret edebilirsiniz.

4- Soğucak Yaylası

Karadeniz yayla kültürünü yaşayabileceğiniz Sakarya, yaylalarının çokluğu ve güzelliği açısından Kocaeli’ni aratmıyor. Bunların arasında en çok öne çıkanı da, merkeze 17 kilometre uzaklıktaki Soğucak Yaylası. Yukarıda şenliklerden ve festivallerden bahsederken de ismi geçmişti, eğer iki gün süren bu yayla festivalini yakalayabilirseniz konserlerle, folklor gösterileriyle, off-road yarışlarıyla dopdolu ve çok eğlenceli zamanlar geçirmeniz garanti.

Şenliğe denk gelemezseniz de üzülmeyin, yayla her yönüyle sizi şehrin o keşmekeşinden alıp bambaşka diyarlara götürecek, tüm haftanın gerginliğini ve yorgunluğunu atmanızı sağlayacak. Tedarikli gelenler burada çadır kurup eşsiz gün doğumunu izleme ayrıcalığına da sahip.

5- Acarlar Longozu

İstanbul’dan 2,5 saat uzaklıktaki longoz, Türkiye’deki dört longoz ekosisteminden biri. Dünyada artık örneğine çok az rastlanan longozların dördünün ülkemiz sınırları içinde yer alıyor olması bizim için büyük bir şans, tabi korumayı başarabilirsek.

Acarlar Longozu çok büyük bir yer olmasına rağmen sadece küçük bir bölümü gezintiye açık ama bu sizi yıldırmasın. Daha önce nilüferi sadece fotoğraflarda gördüyseniz, bu su bitkisinin güzelliği ve pembeliğine hayran olacaksınız. Fotoğrafçılar için de ilham verici görüntülere sahip Acarlar Longozu, mutlaka vakit ayırıp görülmesi gereken yerlerden.

Acarlar Longozu

6- Melen Çayı

Maşukiye’nin zipline’ı varsa, Melen Çayı’nın da 13 kilometrelik rafting parkuru var. Üstelik acemiler de unutulmamış, eğer rafting yapmak hep aklınızın bir köşesindeyse ama cesaret edemiyorsanız, kısa bir eğitimin ardından parkurun size ayrılmış olan ilk iki kilometresinde bu hayalinizi gerçeğe dönüştürebilirsiniz.

Çanakkale

İstanbul’dan çıktıktan sonra yaklaşık dört saat gibi bir sürenin sonunda varabileceğiniz Çanakkale (ki bazen bu süreyi İstanbul trafiğinde harcadığımız düşünülürse pek de uzak sayılmaz), en az iki gününüzü ayırmanız gereken yerlerden çünkü gezilip görülecek yerleri çok olan, buram buram tarih kokan bir şehir. Biz tarihi yerleri bir başka yazının konusu olmak üzere bir kenara ayırıyor ve Çanakkale’nin doğal güzellikleriyle keşfedilmeyi bekleyen yerlerine çeviriyoruz rotamızı.

1- Adatepe Köyü

Edremit Körfezi’ni gören bir tepeye kurulmuş, çok eski, tarihi antik çağlara kadar uzanan bir köy Adatepe. Ayvacık’ı geçtikten sonra sizi önce zeytin ağaçları sonra da tarihi taş evleri karşılıyor. Doğal bir sit alanı olduğu için bugüne kadar dokusu bozulmadan gelebilmiş, ne de iyi etmiş.

Homeros, ünlü İlyada’sında da Gargaros adıyla bahsediyor bu güzelim köyden. Destanda Gargaros’tan “İda Dağı’nın bir parçası” olarak söz edilir. Zaten köyün hemen yanıbaşındaki dev kaya, Truva’yı da keşfeden Alman arkeolog Schlieman tarafından Zeus Altarı olarak tanımlanmıştır.

Şöyle der destan:

"Vardılar hayvanların anası, kaynağı bol Ida'ya,

Gargaron'daydı Zeus'un tapınağı, kokulu sunağı."

Gerçekten destanda bahsi geçen yer burası mı, o kaya kütlesi Schlieman’ın iddia ettiği gibi Zeus’un altarı mı bilinmez ama köyün Arnavut kaldırımlı sokaklarında hiçbir şey yapmadan sadece dolaşmak bile sizi dünya üzerinde bambaşka bir zamandaymışsınız gibi hissettirmeye yetiyor.

Adatepe’nin bir de Taş Mektep’i mevcut. Akademisyen, aydın ve sanatçılardan oluşan bir grup insanın eski bir ilkokulu restore ederek bu ismi verdikleri oluşum, tam on yedi yıldır felsefe, sanat, edebiyat, sosyoloji alanlarında seminerler düzenliyor, atölye çalışmaları yapıyor. Bu konulara ilginiz varsa (hatta yoksa bile) mutlaka Taş Mektep’i de ziyaret etmenizi ve seminerlerden birine katılmanızı öneririz.

2- Kazdağı Milli Parkı

Çeşitli endemik bitki türlerini de barındıran Milli Park, yürüyüş, bisiklet, doğa gözlemi gibi birçok aktiviteye de ev sahipliği yapıyor. Girişin ücretli olduğu parkta çadır kurmak için de ayrıca bir ücret ödeniyor.

Kazdağları

3- Tevfikiye Köyü

Benzerine zor rastlanır bir arkeo köy. Döneme ait ikonların ve sembollerin işlendiği yapıların arasında dolaşmak, Troya Müzesi’ni gezmek, kısacası arkeoloji ile dolu dolu bir köyü tanımak isterseniz bu köyü de ziyaret etmeden dönmeyin.

4- Assos

Evet kabul ediyoruz ki İstanbul’a biraz uzak, evet günübirlik gitmek akıllı işi değil ama eğer konunun özünde kafa dinlemek varsa, Assos olmadan çok eksik kalırdı bu liste. Koyları, plajları, doğal güzellikleri, tarihi ile tam bir kaçış mekanı Assos. Üstelik belki de uzak olmasının avantajını kullanarak, genellikle sessiz sakin. Deniz keyfi yapmak isterseniz Yeşil Liman ve Koruoba Koyu nispeten bakir koylardan. Sivrice ve Sokakağzı ise çevresinde restoranların ve pansiyonların olduğu sahiller. Ama yine de sakinliklerini korumayı başarıyorlar. Mavi bayraklı Kadırga Koyu ise daha turistik ve de popüler.

Assos

5- Behramkale Köyü

Sit alanı kapsamında olması sayesinde tarihi dokusu muhafaza edilerek günümüze kadar gelmeyi başarmış, tarih boyunca farklı medeniyetlerin izlerini taşıyan, Rum taş evleri ve Arnavut sokaklarıyla farklı bir köy Behramkale. Günbatımını seyretmek, köy kahvesinde yorgunluk atmak ise büyük keyif.

Bolu

Aşçılarıyla ünlü Bolu, yapacağınız iki günlük ziyaret sonrasında artık sizin zihninizde Yedigöller’le, Abant’la, Kartalkaya’yla özdeşleşecek.

1- Abant Gölü ve Tabiat Parkı

Oldukça turistik ve tatil günlerinde insan seli olsa da, doğayla buluşmak için kesinlikle doğru nokta. Abant Gölü ve Tabiat Parkı’na giriş ücretli. İçeri girdiğinizde göl kıyısında uzun uzun yürüyüşler yapabileceğiniz, çam ve köknar ağaçlarının gölgesine serilebileceğiniz, bisiklete binebileceğiniz, piknik yapabileceğiniz bir doğa harikası sizi bekliyor olacak. Parkın girişinde, bölgenin zengin bitki örtüsünü tanıtan bir de müzesi mevcut.

Abant Gölü’ne yılın her mevsimi gidebilirsiniz ama bizim önerimiz ziyaretinizi sonbahara denk getirmeniz, çünkü iç içe geçmiş renkler, size bir tablonun içindeymişsiniz gibi hissettirecek.

2- Yedigöller Milli Parkı

Büyükgöl, Seringöl, Deringöl, Nazlıgöl, Küçükgöl, İncegöl, Sazlıgöl… Adını bu ismini saydığımız göllerden alan Yedigöller, özellikle kamp atmak için ideal bir mekan. İki günlük bir kamp, sizi şarj edip yeni haftaya hazırlamak için yeterli olacaktır.

Yazıcı Dostu Sürüm

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası