ana kucağı nasıl bağlanır / baby plus Easy Bebek Ana Kucağı Kanguru Sling - ebebek

Ana Kucağı Nasıl Bağlanır

ana kucağı nasıl bağlanır

Bebek Taşıma Şalı

Bebek Taşıma Şalı

Bebek taşıma şalı bebeklerin anneler tarafından rahat ve güvenli bir şekilde taşınmasını sağlayan pratik ve ekonomik bir üründür. En basit ifadeyle bebeğin anne üzerine giydirilmesi için kullanılan kumaş olarak tanımlanır. Bebeğin ilk doğduğu andan itibaren ihtiyaç duyduğu anne karnındaki güveni yaşamasına destek olan bebek şalları anne için de bebeğiyle iletişimde kolaylık sağlar. Bebek ve annenin ten tene teması özellikle yeni doğduğu zamanlarda bulunduğu yeni ortama alışması açısından önemlidir. Bebek taşıma şalları ten tene teması en doğru ve güvenli bir şekilde gerçekleştirebilmek için bebeklerin gelişim evreleri de düşünülerek hazırlanmış modellerden oluşur. Bebek büyüdükçe bebek taşıma şalları farklı pozisyonlarda kullanılarak hem bebeğin hem annenin rahat hareket etmesine destek olur.

Dünyada Sling veya babywearing gibi farklı isimlerle de ifade edilen bebek taşıma şalı geçmişte hem ülkemizde hem dünya üzerinde eski medeniyetlerde dahi kullanılmıştır. Sırtta, omuzda, kalçada veya kucakta bir bez yardımı bile bebeğin bağlanarak sabitlenmesi ile tarihte kadınlar bebeklerini gün boyu bu şekilde taşımışlardır. Anadolu’da kadınlar tarlada ve bahçede çalışırken çocuklarını sırtlarına ya da bellerine bağlayarak hem çalışmış hem çocuklarına bakmışlardır. Bugünün modern dünyasında ise eski çağlardan beri süregelen bu anlayış hem bebek hem anne için iletişim, özgürce hareket edebilme gibi avantajlarla bebek taşıma şalı olarak modernize edilmiştir. Siz de hem kendiniz hem bebeğinizin rahatlığı için bebek taşıma şalı kullanabilir, evde, alışverişte veya tatilde her anı bebeğinizle paylaşabilirsiniz. Bebek taşıma şalı sadece anneler için değil babalar için de bebeklerini güvenle taşımak için kolay bir yöntemdir. Bebek taşıma şalları prematüre doğan bebekler de dahil olmak üzere tüm yeni doğan bebeklerde ve yürüme çağındaki bebeklerde güvenle kullanılabilir.

Bebek Taşıma Şalı Özellikleri

Bebek taşıma şalı için kullanılan kumaş ve kesim şekli olarak bebek ve anne için en sağlıklı tutuş düşünülerek tasarlanmıştır. Bebek taşıma şalı kumaşı dokusu bebeği ve anneyi terletmeyen ve nefes alabilen pamuklu ve özel dokumalardan oluşur. Bu kumaş dokusuna Wrap denir. Zımparalanmış özel kumaşlar bebeğinizin hassas cildine karşı duyarlıdır ve alerji yapmaz. Desenli ve renkli kumaşlarda sağlığa zararlı boya maddeleri bulunmaz. Özel dokusu en sıcak yaz günleri dahil dört mevsim kullanım için uygundur. Bebek taşıma şalı ölçüleri ortalama olarak 5 metre boyunda ve 50 cm genişliğinde dikdörtgen yapıdadır. Daha uzun ve geniş ölçülerde olanlar da vardır.

Yumuşak ve esnek dokusu ile kolayca şekil alarak bebeğinizi istediğiniz pozisyonda yerleştirmenize destek olur. Bebek taşıma şalı hafiftir. Bebeğinizi taşırken size ekstra bir ağırlık yüklemez. Aynı zamanda bebek taşıma salları yer kaplamaz. Ev dışında bebek taşıma şalı kullanacağınız zamanlarda çantanıza rahatlıkla koyabilirsiniz. Bebek taşıma şalları yıkamaya bağlı olarak çekme, tüylenme ya da esneme gibi asıl dokusundan bir özellik kaybetmez. Çamaşır makinesinde 30 derecede veya elde güvenle yıkanabilir. Bebek taşımak için özel seçilen kumaşlar yırtılmaya karşı da dayanıklıdır. Böylelikle bebeğinizi korkmadan rahatça taşıyabilirsiniz. Esnek yapısına rağmen kullandıkça ekstra gevşemez ve formu bozulmaz. Ekonomik fiyatları ile birden fazla bebek taşıma şalı edinebilir ve dönüşümlü olarak kullanabilirsiniz.

Bebek Taşıma Şalı Modelleri

Kullanım kolaylığı ile giderek yaygın bir trend haline gelen bebek taşıma şalı, bebeklerin dönemlerine göre daha rahat taşınmalarını destekleyen modellerden oluşur. Sadece dikdörtgen bir kumaştan oluşan bebek taşıma şalı modeli elastik özelliktedir. Farklı bağlama stillerini destekler. Bebeğinizi sırtta, bel veya göğüs hizasında taşımanız için kullanabileceğiniz bu modeller Wrap sling olarak adlandırılır. Esnek yapısı ile bebeğinizi sarıp sarmalayan Wrap modeller yeni doğandan 2 yaşına kadar her dönemde bebeklerinizi taşımanız için idealdir. Bağlama işlemi Wrap modellerde düğümlenerek yapılır.

Bebek taşıma şallarında bir diğer model halkalı bebek taşıma şalı olarak da ifade edilen modellerdir. Wrap modelden farkı iki ucunda bulunan birer halka olmasıdır. Şal halkalar ile sabitlenir. Omuz kısmında bir büzgü ile sabitlenen halkalar ile bebek taşıma şalında istediğiniz gergin formu rahatça ayarlayabilirsiniz. Halkalı modellerle bebeğinizi vücudunuzun ön kısmında veya kalçada rahatlıkla taşıyabilirsiniz. Taşıma esnasında omuz ya da sırtınızda baskı oluşmasını önlemek için halkalar yardımıyla ayarlama yapabilirsiniz.

Bebek kanguru modellerine benzeyen ve mai tai olarak adlandırılan bir diğer model ise bebek taşıma şalı kumaşından yapılan bel ve omuz için askı bölümü olan modellerdir. Askıları kullanan ebeveyne ve bebeğin büyüklüğüne göre ayarlanabilir. Askı kısımlarında bulunan yumuşak ped destekler bel ve omuzlarda baskı oluşmaması için tasarlanmıştır. Bazı modellerinde bebeğiniz için gerekli ıslak mendil, şapka gibi küçük eşyaları koymanız için cep bölümleri de bulunur. Bu modelin diğer bebek taşıma şalı modellerinden farkı bebeğinizi beşik pozisyonunda taşıma şansınızın olmamasıdır. Ancak bunun dışında ideal oturtma ve taşıma ayarını rahatlıkla yapabilmenizi sağlar.

Bebek taşımak için kullanılan bir diğer model ise sadece bel kısmından ayarlanır. Bel bandı ile sabitlenen bebek taşıma şalının uçları sırt ve omuzlardan çapraz geçirilir. Bel desteği bebeği taşıyan ebeveyn için de kolaylık sağlar. Bebek taşıma şalı fiyatları model ve markalara göre farklılık gösterir.

Bebek Taşıma Şalı Kullanımı

Bebek taşıma şalı kullanımı bebeğinizi taşımak istediğiniz pozisyona göre farklı bağlama şekilleri ile size esneklik sunar. Önemli olan bebeğinizin ve sizin en rahat edeceğiniz şekilde bir ayarlama yapmanızdır. Kumaş dokusunun elastik yapısı doğru ayarlamayı kolaylıkla yapabilmenizi sağlar. Bebek taşıma şalları modeline göre sabitlenirken iki ucundan düğümleme, halkalarla sabitleme veya bel ve omuz askılarından ayarlama şeklinde yapılır.

Sadece dikdörtgen Wrap kumaştan oluşan modellerde ilk başlarda ayarlama yapmak tecrübe kazanana kadar zorlayıcı gelse de birkaç kullanım sonrası kolayca bağlama işini yapabilirsiniz. Bebek taşıma şalını sadece bebeğinizi taşımak için değil emzirmek ve uyutmak için de kullanabilirsiniz. Bebek taşıma şalları özellikle yeni doğan grubunda daha çok anneler tarafından kullanılsa da babalar için de bebeklerini taşımak için ideal bir taşıyıcı adayıdır. Her beden yetişkinin kullanımı için uygundur. Bebek taşıma şalı ile bebeğinizi göğüs bölgenizde yatar veya oturur pozisyonda taşıyabilirsiniz. Bunun yanı sıra kalçanızdan destek alacak şekilde veya sırtınızda bebeğinizi taşımak için de şal kullanabilirsiniz.

En genel şekliyle "Bebek taşıma şalı nasıl kullanılır?" sorusunun yanıtı, uzun dikdörtgen kumaşı ortadan tutarak önden arkaya doğru göbek hizanızda tam tur sarmalısınız. Bu esnada kumaşın enden kıvrılmamasına dikkat etmelisiniz. Çünkü bu alan bebeğinizi yerleştireceğiniz bölümdür. Ardından boşta kolan 2 ucu sırtınızda çaprazlayarak omuz üzerinden ön tarafa doğru çapraz bir şekilde atmalısınız. Çapraz bir şekilde öne gelen uçları göbek çevrenizdeki bölümden geçirip arkada bel hizanızda 2 düğüm ile sabitlemelisiniz. Bebeğinizi yüzü size dönük olacak şekilde ayaklarını çaprazladığınız bant kısımlarından geçirerek taşıma şalı içerisine yerleştirebilirsiniz. Gerekli esnekliği sağlamak için birkaç deneme sonrası ideal kullanım şeklini kolayca bulabilirsiniz.

Bebek Taşıma Şalı Ne Zaman Kullanılır?

Bebek taşıma şalı bebeğiniz doğduktan itibaren kullanılmaya başlanan ve yürüme çağı dahil olmak üzere uzun bir süre boyunca size eşlik eden bir yardımcıdır. Bebekler ilk dünyaya geldiklerinde anne karnındaki pozisyonlarını ve anne ile olan bağlarını ararlar. Bu durum prematüre bebeklerde daha fazla öne çıkar. Uzun bir süredir anne karnında gelişimini sürdüren bebek, doğduktan sonra annesinden ayrıldığını anlayamaz. Bundan dolayı sürekli annenin varlığını hissetmek ister.

aylık periyodda adaptasyon sürecinde bebeklerin huzursuzluğu özellikle emzirme esnasında yani anne ile tensel temas halinde iken geçer. Yeni doğan bebek taşıma şalı bu noktada bebeğin kendini anne karnında gibi hissedebilmesi için destekleyicidir. Bu dönemde bebeğin tek besin kaynağı anne sütü olduğu için sık aralıklarla annenin emzirmesi gerekir. Bebek taşıma şalı aynı zamanda emzirme için de kullanılır. Bebek taşıma şalı annenin hem bebeği ile sürekli iletişimde olabilmesi hem de ev içerisinde rahat hareket edebilmesi için yardımcı olur.

Bebek taşıma şalı ile baş ve bel bölgesi de sarmalanan bebekler hareketlenmeye başladıkları dönemde daha güvenli hareket ederler. Ebeveynler için de el ile ayrıca baş ve bel bölgesine destek sağlamak gerekmediği için bebek taşımak konusunda endişe yaşamazlar. Bebekler büyüdükçe ve ağırlaştıkça yatış pozisyonundan daha oturur pozisyonda bebek taşıma şalı ile taşınabilirler. Bebeğiniz 10 kg ağırlığa ulaştığında artık onu sırtınızda veya kalçanızda da taşıyabilirsiniz. Böylece bebeğiniz etrafı da rahatlıkla izleyebilir. Yürüme çağına gelen bebekler hem yürümek için hevesli olurlar ancak aynı zamanda çabuk yorulurlar. Bu durumda yanınızda bebeğinizi yorulduğunda taşımak için kullanabileceğiniz en az yer kaplayan ve en hafif ürün olarak bebek taşıma şalı oldukça pratiktir.

Bebek taşıma şalını ne kadar süre ile kullanacağınız anne kucağına ihtiyaç duyduğu dönem sonrası sizin tercihinize bağlı olarak değişir. Kilosuna uygun seçeceğiniz modeller ile yaşına kadar kullanmaya devam edebilirsiniz. Doğada olmayı ve kamp yapmayı seviyorsanız böyle ortamlarda bebeğinizi pratik bir şekilde taşıyabilir, ürünü hamak şeklinde de kullanabilirsiniz.

Ebeveynler İçin Bebek Taşıma Şalı Kullanım Avantajları

Bebeğinizle yakın temas halinde geçirdiğiniz her zaman diliminin annelik hormonlarınıza olan olumlu etkisi sayesinde süt üretiminiz artar ve emzirmeniz daha da kolaylaşır. Bebek taşıma şalı ile her an yanınızda olan minik bebeğinizle kurduğunuz iletişim ve bağınız daha da artar. Bu sayede doğum sonrası lohusa döneminde depresyona girme riskiniz azalır. Bebeğinizle birlikte daha huzurlu ve mutlu olursunuz.

Bebek taşıma şalı ebeveynlere özgür hareket edebilme olanağı sunar. Bebeğinizi şal ile üzerinize güvenle yerleştirdiğinizde ellerinizi rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bu durum yemek yerken dahi bebeğinizden ayrılmadan bir arada olabilmenizi sağlar. Her iki elinizi de kolaylıkla kullanabilmenizin yanı sıra kolay ayarlanabilen boyu ile hem size hem de bebeğinize göz kulak olan diğer yetişkinlere bebeğinizi rahatlıkla verebilirsiniz. Minik adımlar attığına şahit olduğunuz bebekleriniz yeni yürümeye başladığı dönemlerde uzun süre yürüyemese bile hareketsiz kalmak istemez. Bundan dolayı bebek taşıma şalı dışarıda bebeğinizi her alanda rahatça kucağınızda taşıyabilmenizi sağlar ve gitmek istediğiniz yerler konusunda da daha özgür olursunuz.

Bebek taşıma şalı, sürekli anne şefkatine ihtiyaç duyan bebekler için oldukça faydalı bir üründür. En büyük kurtarıcınız ve bebeğinizin dingin ve güvenli olduğu bu ürün neredeyse hiç yer kaplamadığından istediğiniz her yere götürebilirsiniz. Bebeğinizin daha huzurlu olması daha az ağlamasına yardımcı olacağından siz de daha huzurlu hissedersiniz. Desenli bebek taşıma şalı modelleri ile aynı zamanda kıyafetlerinizle bir uyum yakalayabilir ve stilinizi ortaya koyabilirsiniz. Bebek şalları dışarda bebeğinizi emzirmek istediğinizde ihtiyaç duyabileceğiniz mahremiyeti size sunar. Tatilde, alışverişte, evde veya misafirlikte bebek taşıma şalı ile çok daha rahat hareket edebilirsiniz.

Bebekler İçin Şal ile Taşımanın Avantajları

Bebeğinizle birbirinizi yeterince tanımasanız bile yeni doğan bebeğinizle bağınızı güçlendirmenin en kolay yolu onu sık sık kucağınıza almanızdır. Bebeğiniz kucağınıza her alışınızda kalp atışlarınız ve nefesinizi duyduğunda doğum öncesi ortamdaki gibi güvenli olduğunu hisseder. Dış dünyaya ise daha kolay adapte olduğu gibi keyfi de yerinde olur.

Bebeğiniz isteklerini ağlayarak ifade eder. Bu yüzden üzerinize düşen görev ise isteklerine belli bir sırayla cevap verebilmenizdir. Düzenli uyku uyuyamayan bebeğin beslenmesi de düzgün olamayacağından dolayı huzurlu ve rahat bir uyku uyuyamadığı için gelişimini iyi sürdüremez. Daha çok ağlamaya başlar. İşte tam bu noktada bebek taşıma şalı sizin en büyük yardımcınızdır. Bebeğinizin uzun süre sırt üstü yatmaması genellikle bebeklerde görülen düz kafa sendromunun oluşmasını önler. Hassas yapıya sahip olan yeni doğan bebeklerin başına uygulanan her baskı kafa yapısının daha biçimsiz olmasına neden olur.

Bebeğinizi kucağınızda taşırken hareketli olmasını ve sıcak bir anne kucağında olmasını sağlamalısınız. Bu şekilde bebeğinizde meydana gelebilecek olası gaz sancılarını da önlemiş olursunuz. Yeni doğan bebekler her ağladığında kucaklandığını hissettiğinde ileriki zamanlarda da güvenli olur. Bu sayede bebek ağlayarak derdini anlatmaya çalışmayı bırakarak daha çok becerilerini geliştirmeye odaklanır. Böylelikle bebeğinizin size ve çevreye karşı algısı ve gözlem kabiliyetinden tutun da farklı kişisel becerileri güçlenir. Aynı zamanda bebek taşıma şalında anne şefkatini hisseden bebek daha az ağlar ve daha çok anne sütü alarak hızlı bir gelişim sağlar.

Bebek Taşıma Şalı Kullanmanın Püf Noktaları

Bebek taşıma şalı kullanırken dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları vardır. Bu detaylara dikkat ettiğinizde bebeğinizin kendini mutlu hissetmesine yardımcı olabilirsiniz. Bebek taşıma şalını ilk kullanmaya başladığınızda bebeğinizi taşıma şalına alıştırmanız önemlidir. İlk deneme için bebeğinizin karnının tok ve uyumaya hazır olduğu bir zaman dilimini seçmeniz alışma aşamasında size kolaylık sağlar. Bebeğinizi taşıma şalında doğru yerleştirmeniz bir diğer önemli ayrıntıdır. Bebeğiniz için doğru pozisyonu ayarlamanız bebeğinizin rahat ve mutlu hissetmesini sağlar. Bebeğinizin kas gelişimini desteklemek için bebek taşıma şalında bebeğinizin kaç aylık olduğuna göre farklı pozisyonlarda yerleştirmeniz önemlidir.

aylık periyodda bebeğinizin bacaklarını M şeklinde bir yani kurbağa duruşu olarak yerleştirmelisiniz. Bebeğiniz büyüdükçe bacak aralığını biraz daha açabilirsiniz. Doğru yerleştirdiğinizden emin olmak için bebeğinizin bacaklarının hareket esnasında birbirine çarpıp çarpmadığını kontrol edin. Eğer çarpıyorsa bebeğiniz ideal pozisyonda değildir. Bacak aralığını biraz daha açarak şalın diz hizasında olmasına dikkat edin. Bebeğinizi çok fazla aşağıda değil göğüs hizanızdan biraz daha yukarıda taşımanız önemlidir. Başınızı eğdiğinizde bebeğinizin başını zorlanmadan öpebiliyorsanız doğru yükseklikte bir yerleştirme yapmış olursunuz. Bebeğinizi yüzü size dönük olarak taşımanız omurgasının doğru bir pozisyonda kalmasını destekler.

Bebek taşıma şalı seçimi de hem bebeğiniz hem sizin aradığınız konfor açısından önemlidir. Bebeğinizin kaç aylık olduğu ve ağırlığı dikkat etmeniz gereken ilk kriterdir. Bebek taşıma şalı kullananlar size hangi modeli seçmeniz konusunda fikir verebilir. Bunun için çevrenizden ya da kullanıcı yorumlarından faydalanabilirsiniz. Bunun yanı sıra beğendiğiniz modelin kumaş ve yaşıma özelliklerine de dikkat ederek doğru bir seçim yapabilir, bağlama şekli ile ilgili daha ayrıntılı bilgi edinmek için videolardan da faydalanabilirsiniz. Seçkin markaların farklı renk ve desenlerden oluşan bebek taşıma şalı modellerine Trendyol avantajları ile sahip olabilirsiniz.

Yenidoğan puset kaç aya kadar kullanılır? Bebek pusete nasıl yatırılır ve oturtulur?

Yenidoğan puset kaç aya kadar kullanılır? Bebek pusete nasıl yatırılır ve oturtulur?

Yenidoğan döneminin en temel ihtiyaçlarından biri olup çoğu zaman anneler için büyük bir kolaylık olan yeni doğan puseti yani ana kucağı kullanımı aynı zamanda bebekler içinde oldukça rahattır. Daha öncesinde bu konu ile ilgili herhangi bir tecrübesi olmayan annelere faydalı bilgiler haberimizde. Yeni doğan puset nasıl kullanılır? Ana kucağı modelleri ve kullanım şekli

İki kişinin sürdürdüğü bir aile yaşantısına yeni bir üyenin daha geleceğini öğrenmek, çiftler için tarif edilemez bir mutluluk kaynağıdır. Öncelikle onun varlığına alışmak, daha sonrasında ise kendinizden bağımsız olarak yeni bir fert gibi onun adına hazırlıklar yapıp ihtiyaçlarını almak hem heyecanlı hem de maaliyetli bir durumdur. Daha birkaç ay öncesine kadar varlığından haberdar olmadığınız ama artık içinizde ilk kendisini, sonra da hareketlerini hissettirerek 'ben buradayım' diyen yavrunuz için tüm hazırlıkların tamamlanmasını isteyebilirsiniz. Bu hazırlıklar arasında anne-baba adaylarının en çok arada kaldığı ve hangisini almanın daha kullanışlı ve faydalı olabileceği yönünde bazı eşyalar var. Bebeğinizin hem evde hem de arabada rahatça yatıp kalkmasını ya da taşınmasını sağlayan ürünlerden birisi de ana kucağı yani bir diğer adıyla pusetler! Bebek ürünlerine baktığımızda piyasadaki ana kucağı modelleri, ev tipi ve araç tipi olmak üzere 2 çeşittir. Özellikle ilk kez anne ve baba olacakların kafasında bebek alışverişi süresi boyunca çeşitli sorular olur. “Ana kucağı kaç aylıkken kullanılır?” sorusu da bu sorulardan biri. Ev tipi alınan ana kucağı modelleri daha çok uyutmak için kullanılıp sallanan modellerden oluşurken araba için alınan ana kucağında bakılan ilk özellik güvenlik olur. Peki ana kucağı alırken nelere dikkat edilmeli? Yeni doğan puseti kaçıncı aya kadar kullanılır?

ANA KUCAĞI NE ZAMAN KULLANILIR?

YENİ DOĞAN PUSETİ KAÇINCI AYA KADAR KULLANILIR? 

Yeni doğan puset kullanımı nasıl olmalı?

Yeni doğan puset kullanımı nasıl olmalı?

Bebekten bebeğe değişse de genel olarak baktığımızda, doğumdan ortalama 3 ay sonra bebekler ilk defa oturtulmaya başlanır. Doğum gerçekleşir gerçekleşmez ana kucağını yani pusete yatırılmalarını uygun bulmayan doktorlar, şekilleri gereği oturma şekline yakın bir hal alacakları için bebeğin ilk günlerdeki gibi düz zeminde yatması ya da taşınması tavsiye edilir.

Ancak bazı anneler, doğumdan sonraki ilk zamanlarda bile bebeklerini baş uçlarından ayırmak istemeyebilir ve ana kucağına koymak isteyebilirler. Bunun için Ana kucağının çukur yerine küçük bir yastık veya battaniye ile destek sağlanarak çukur düzleştirilebilir. Böylelikle doktorların tavsiyelerine uygun hale getirilmeye çalışılabiliyor.

Modeller işlevine göre ne kadar farklılık içerse de ev tipi ana kucağının kullanımı ile ilgili en verimli 6 ila 9 ay kadar kullanmak mantıklı olabilir.

ANA KUCAĞI MODELLERİ! EV TİPİ VE ARAÇ TİPİ ANA KUCAĞI

Ana kucağı modelleri

Ana kucağı modelleri

Ev tipi ana kucağı modelleri; bebek anne kucağındaymış gibi yaslanır pozisyonda dinlenmesini ve güvende olmasını sağlar. Ev tipi ana kucağı modeli,  kendi içinde salıncaklı, titreşimli ve beşikli diye 3'e ayrılır. 

Araç tipi ana kucağı modelleri ise, yolculuk sırasında bebeğin güvenliği için büyük önem taşır. Emniyet kemeri takabileceği zamana kadar araç içinde korunmalarını sağlar.

ANA KUCAĞI ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Ana kucağını satın alırken dikkat edilmesi gereken en önemli husus bebeğin biraz büyüdükten sonra da kullanabilmesi için oturacağı/yatacağı yerin geniş ve katlanabilir olmasıdır. Ayrıca sallanabilir olması evde daha idealdir.

Elbette ana kucağı seçimi sırasında güvenliği de ön sıraya almalısınız. Emniyet kemeri mutlaka takılı olmalıdır.

YENİ DOĞAN BEBEK PUSETE NASIL YATIRILIR, NASIL OTURTULUR?

Bebeğiniz eğer çok küçük değilse sırtına destek olması için battaniye kullanılmamalıdır. Bebeği yatırdıktan sonra bacak arasından, belden ve omuzdan emniyet kemerlerini geçirin. Emniyet kemerlerini önden birleştirin ve çıkmayacağından emin olun. Ana kucağı kullanımı için tutma kulpunu taşıma pozisyonunda olsun.

Cinayet geni nedir, belirtileri nelerdir? Kağıt Ev dizisinde cinayet geni detayı..

İLİŞKİLİ HABER

Cinayet geni nedir, belirtileri nelerdir? Kağıt Ev dizisinde cinayet geni detayı..

Ana kucağı kullanımı başlıklı makalemizde, son günlerde kullanımı giderek artan ve bebeklerin hem evde hem de arabada rahat ve güvenli bir şekilde taşınmasını sağlayan ana kucağı modellerinin kullanımı hakkında ebeveynlerin bilmesi gerekenleri açıklıyoruz. Ana Kucağı Satın Alma Rehberi başlıklı yazıda, ana kucağı alışverişi sırasında bilmeniz gereken önemli noktaları sizlerle paylaşmıştım. Ana Kucağı Kullanım Rehberi başlıklı bu makalemde ise, siz değerli müşterilerimizden sıklıkla gelen bir soruya; ana kucağı kullanırken nelere dikkat edilmesi gerektiği sorusuna yanıt vermeye çalışacağım.

Başlamadan önce belirtmem gerekir ki, ana kucağı modelleri marka ve ürüne bağlı olarak farklı özelliklere ve farklı kullanım gereksinimlerine ihtiyaç duyabilir. Aşağıda sizlere genel hatlarını paylaştığım kullanım bilgileri konusunda, satın aldığınız ürüne bağlı olarak ufak değişiklikler olabilir. Öte yandan, Avrupa Birliği tarafından belirlenen CE R ve UN R (i-Size) güvenlik standartları, tüm oto koltukları için geçerli standart düzenlemeleri içerir. Satın almayı düşündüğünüz ürünün bu iki oto koltuğu güvenliği standartlarına sahip olduğundan emin olmanız gerekir. Bu ön bilgilendirmenin ardından ana kucağı kullanım rehberi maddelerini teker teker açıklayabiliriz.

Ana Kucağı Modellerine Göz Atın

Ana Kucağı Ne Kadar Süre Kullanılır?

Ana kucağında bebek ne kadar kalabilir sorusu ana kucağı kullanımı konusunda ebeveynler tarafından sıklıkla sorulan bir soru. Ana kucağı hakkında bilmeniz gereken belki de en önemli kullanım bilgisi çocuğunuzu 2 saatten fazla bir süre oto koltuğunda tutmamanız gerektiğidir. Araç tipi ana kucakları, çocuğunuza üst düzey bir güvenlik ortamı sağlamak amacıyla geliştirildiğinden, ona hareket etme alanı bırakmayan bir tasarıma sahiptir. Bu nedenle, çocuğunuzun rahat bir yolculuk yapması için, çocuğunuzu her 2 saatte bir oto koltuğundan çıkarıp düz bir zemine veya kucağınıza almanız önerilir.

Araç Tipi Ana Kucaklarında Güvenlik Konusunda Bilmeniz Gerekenler

Araç tipi ana kucağı olarak bilinen Gr0 oto koltukları; aracınıza 3 noktadan ya da 5 noktadan bağlanacak şekilde tasarlanmıştır. Bağlantı noktaları ürünün üzerinde mavi renkle belirtilir. Çocuğunuzla yolculuğa çıkmadan önce ana kucağının yerine oturmuş ve tüm güvenlik noktalarından bağlanmış olduğundan emin olmanız gerekir. Ayrıca, bazı araç tipi ana kucakları isofix baza ile araçlara sabitlenebilmektedir.

Bebek Oto Koltuğu Modelleri Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bebeğinizi oto koltuğuna oturturken, vücudu ile emniyet kemeri arasında en fazla bir parmak boşluk bırakmanız gerekir. Zira çocuğunuz, araç hareket hâlindeyken elini kemerin arasından çıkarabilir ve kendisi için tehlikeli bir durumun oluşmasına yol açabilir.

Bebeğinizin oto koltukla yaptığı seyahatlerde dikkat etmeniz gereken bir diğer güvenlik unsuru da, çocuğunuzu kalın kıyafetler ya da montlarla oto koltuğuna oturtmamanız gerektiğidir. Ana kucağı ve oto koltukları, çocuğunuzun vücut yapısına uygun olacak şekilde tasarlanmıştır. Bu nedenle, çocuğunuzu, örneğin kalın bir montla oto koltuğuna bindirmeye kalktığınızda, emniyet kemeriyle vücudu arasında, kıyafetten kaynaklanan ek bir boşluk olur. Bu da çocuğunuzun, elini emniyet kemerinden kurtarabileceği bir boşluğun oluşmasına neden olur. Oto koltuğunu güvenli bir şekilde kullanmak için, çok kalın olmayan kıyafetleri tercih etmeniz önerilir.

Ana Kucağı Temizliği

Annelerin en hassas olduğu konulardan birisi de ana kucağının temizliğidir. Pek çok üretici firma, annelerin bu kaygısını göz önünde bulundurarak, ana kucaklarının bebekle temas eden kumaş yüzeylerini; çıkarılabilir ve yıkanabilir bir şekilde üretirler. Buna ek olarak; araç tipi ana kucakları yaygın olarak nem tutmayan ve teri anında dışarı atan kumaşlardan üretilmektedir. Ana kucağının kumaş yüzeyini çamaşır makinasında yıkamak istediğinizde, 30 derecede hassas yıkama modunu tercih etmeniz önerilmektedir. Bunun yanı sıra, ana kucağını kurutma makinesinde yıkamamanız gerekmektedir.

Bel &#; Kafa Destek Minderi Kullanımı ve Emniyet Kemeri Ayarları

Araç tipi ana kucakları doğumdan itibaren 13 kilograma kadar kullanılabilecek şekilde tasarlanmıştır. Ancak bu sürede, çocuğunuzun fiziksel gelişimi farklı evrelerden geçer ve bu evrelerde, ergonomik talepleri değişiklik gösterebilir. Oto koltuğu standartları oluşturulurken, bu fiziksel değişimler göz önünde bulundurulmuş ve ilk aylarda büyük bir değişim gösteren bel ve kafa bölgesi için destek minderleri üretilmiştir. Bu minderler, doğumdan itibaren ortalama üç aylık bir süre boyunca kullanılır ve bu sürenin ardından çıkarılarak çocuğun daha rahat bir şekilde oturması sağlanır.

Çocuğunuzun fiziksel gelişimiyle birlikte ayarını düzenlemeniz gereken bir diğer parça da emniyet kemeridir. Emniyet kemerlerinin yükseklik ayarını, çocuğunuzun bedenine göre ayarlayarak, hem güvenli güvenli sürüş hem de bebek konforu için gerekli önlemi almış olursunuz.

Ana Kucağında Bebek Ne Kadar Kalabilir?

Ana kucağında bebeğinizi en fazla &#; 2 saat kadar tutabilirsiniz. Bu sürenin ardından bebeğinizi ana kucağından çıkarmanız ve bir süre hareket hâlinde tutmanız gerekir.

Bebeği Ana Kucağında Uyutmak Zararlı Mıdır?

Belirttiğim gibi, ana kucağının kesintisiz maksimum kullanım süresi &#; 2 saattir. Bu sürenin üzerindeki kullanımlar bebeğe zarar verebilir. Zira, ana kucağı içindeki bir bebek, anne karnındaki gibi 45 derecelik bir açıyla durduğu için uzun süreli kullanımda yeterli kan dolaşımını sağlayamaz. Bunun önüne geçmek için 2 saatlik periyotlarda bebeğin ana kucağından çıkarılması gerekir. Bu nedenle, bebeğinizi ana kucağında uzun süre tutmamanız ve mümkünse ana kucağında 2 saati aşan sürelerde uyutmamanız önerilir.

Titreşimli Ana Kucağı Zararlı Mı?

Titreşimli ana kucakları belirli standartlar doğrultusunda üretildikleri için, bu cihazların sağladığı titreşim etkisi bebeklere zarar vermez. Öte yandan, titreşimli ana kucaklarında vibrasyon bebeklerin popo kısmına verilir ve bu sayede bu ürünler bebeklerde gaz sancısı probleminin önüne geçilmesine yardımcı olur.

Sonuç

Bebekleri rahat ve konforlu taşınması konusunda ebeveynlerin imdadına yetişen ana kucakları doğru kullanıldığı zaman en verimli performansını gösterir. Ana kucağı kullanım rehberi başlıklı bu yazıda sizlere, ana kucağı kullanımı esnasında bilmeniz gereken temel kuralları açıklamaya çalıştım. Ana kucağı kullanımıyla ilgili aklınıza takılan bir soru ya da görüşünüz varsa, bizimle yazının sonunda yer alan yorumlar kısmından iletişime geçebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: Bebek Kangurusu Rehberi: Bebek Kanguruları Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

funduszeue.info&#;ye Git

Makalemizi Faydalı Buldunuz Mu?

Aşağıdaki yıldızlara tıklayarak oyunuzu verin.

Makalemiz okuyucumuzun oyuyla 5 üzerinden puan almıştır.

Beğenmenize Çok Sevindik!

Bizi sosyal medyada takip etmek ister misiniz?

Beklentilerinizi Karşılayamadığımız için Üzgünüz 🙁

Makalemizi geliştirmemize yardımcı olun!

Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz.!


nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası