böcek ısırığının kaşıntısı nasıl geçer / Böcek Isırığına İyi Gelen 7 Bitkisel Çözüm - Nefis Yemek Tarifleri

Böcek Isırığının Kaşıntısı Nasıl Geçer

böcek ısırığının kaşıntısı nasıl geçer

Böcek sokması: Belirtiler, yapılması gerekenler ve tedavi… (Böcek ısırığında ne yapmalıyız)

Genellikle ciltte kızarıklık ve kaşıntı hissi gibi belirtilerle kendini gösteren böcek ısırığı bazı durumlarda daha tehlikeli durumlara da sebebiyet vermektedir. Peki, böcek sokmasında neler yapılmalı? Böcek sokması nasıl tedavi edilir? Hepsi haberimizde

Yayınlanma:

Böcek sokması: Belirtiler, yapılması gerekenler ve tedavi… (Böcek ısırığında ne yapmalıyız)

Yaz aylarının başlaması ile birlikte böcek sokmaları ile ilgili şikayetler de artmaktadır. Vatandaşların en çok korktuğu şeylerden biri sinek ve kene gibi böceklerin sokmaları. Böcek sokmasında belirtiler ve neler yapılacağı ile ilgili pek çok önemli bilgiyi haberimizde bulabilirsiniz…

BÖCEK SOKMASINI HAFİFE ALMAYIN

Dünya üzerinde yaşayan birçok böcek çeşidi vardır. Bu da böceğin türüne göre farklı belirtilerin ve sonuçların doğmasına sebep olur. Böcek sokması, genellikle ciltte küçük tahrişlere yol açsa da, böceğin türüne göre bu ısırıklar ciddi sağlık problemlerine neden olabilir.

En çok görülen şikâyetler tahtakurusu, sivrisinek, kene ve arı sokması ile karınca ısırığıdır. Akrep sokması ise çok daha ciddi sağlık sorunlara yol açabilir. Böcekler genellikle kendilerini savunma amacıyla insanları soksalar da, bazı böcek türleri beslenme amacıyla da insanları ısırabilmektedir.

BÖCEK ISIRIĞINDA BELİRTİLER

Semptomlar böcek türlerine göre değişiklik göstermekle birlikte, genellikle ilk görülen semptomlar şu şekildedir:

– Kaşıntı,
– Acı ve ağrı,
– Kızarıklık ve şişme.

Böcek çeşitlerine göre belirtiler de şu şekilde görülmektedir:

– Pire ısırıkları çizgiler ve kümeler halinde gruplanır. Kaşıntı, şişme ve kızarıklık görülür.

– At sineği sokması çok acılı olur. Isırılan bölge şişer ve su toplar.

– Tahtakurusu ısırıkları ilk seferde çok acılı olmayabilir. Belli bir süre sonra şişkinlik ve kaşıntı yaratabilir.

– Kene ısırığı da ilk başta belli olmayabilir. İlerleyen zamanlarda şişkinlik, kızarma, morarma ve kaşıntı görülebilir. Keneler Borrelia adında enfeksiyon taşıdıklarından, sokmaları durumunda hastaneye gidilmelidir.
– Akarlar ısırdığında ciltte çok fazla kaşıntı meydana gelir.
– Örümcek sokması ağrılı olabilir. Kızarıklık ve şişkinlik görülür. Daha ciddi durumlarda bulantı, kusma, terleme, baş dönmesi yaşanabilir.

– Eşek arısı sokmasında acı çok fazla olur ve ısırılan bölge saniyeler içinde şişip kızarır.

– Sivrisinek ısırığının tek nokta halinde izi olur. Şişme, açık renk bir kabarıklık ve yoğun kaşıntı meydana gelir. –
– Akrep sokması durumunda şişkinlik, kızarıklık, ağrı, yanma, deride uyuşukluk meydana gelir.

– Karınca ısırıklarının içi irinle dolar ve şişkinlik görülür. Birkaç gün sonra ise ısırılan bölgenin üzerinde küçük topaklar meydana gelir.

BÖCEK SOKMASI DURUMUNDA YAPILMASI GEREKENLER

Isırığı fark ettiğinizde hemen öncesinde nerede bulunduğunuzu anımsayın. Ormanlık bir alandaysanız muhtemelen sivrisinek, kene ya da karınca tarafından ısırılmışsınızdır. Bir hayvanı sevdikten sonra ısırık oluştuysa büyük ihtimalle piredir. Hangi böceğin ısırdığını tespit etmek, tedaviyi doğru uygulamak açısından önemlidir.

Isırığın nasıl göründüğüne ve semptomlara bakın. Bu da yine böceğin türünü tespit etmenize yardımcı olacaktır.

HANGİ DURUMLARDA DOKTORA GİTMELİYİZ?

Her böcek sokması doktora gitmeyi gerektirmez. Ancak aşağıdaki durumları yaşıyorsanız zaman kaybetmeden doktora başvurmakta fayda vardır:

– Hırıltı ya da nefes almada zorluk,
– Bulantı, kusma veya ishal,
– Hızlı veya düzensiz kalp atışı,
– Baş dönmesi,
– Yutma güçlüğü,
– Anksiyete.

BÖCEK SOKMASINDA TEDAVİ NASIL YAPILMALIDIR?

– Enfeksiyonu önlemek için ısırılan bölgeyi sabunlu su ile yıkayın.

– Yarayı kaşımayın, çizmeyin veya sıkmayın.

– Böcek ısırıkları için eczanelerde satılan kremlerden edinin ve bölgeye nazikçe sürün.

– Şişmiş bölgeye buz kompresi yapın.

– Yara elinizde ya da kolunuzda ise bu bölgeleri mümkün olduğunca yukarıda tutarak kan akışını yavaşlatın.

– İlk müdahalelerin ardından semptomlarda azalma olmazsa, acil olarak doktora gidin. Böceği gördüyseniz ve hangi böceğin sizi soktuğunu tarif etmeniz doktorun işini kolaylaştıracaktır.

– Çoğu durumda böcek sokması tek başına riskli değilken, başka hastalıklara sebep olabilmesi açısından tehlikelidir. Kenelerin lyme hastalığı, sivrisineklerin ensefalit (beyin iltihabı) riski taşımaları gibi. Hele de alerjik bünyeye sahip kişilerde böcek sokmaları, solunum hastalıkları başta olmak üzere, ciddi rahatsızlıklara neden olabilir. Bu yüzden sadece ısırılan bölgeye değil; başka ne tür rahatsızlıklar yaşadığınıza da odaklanın.

Sivrisinek ısırığına ne iyi gelir?İlginizi ÇekebilirSivrisinek ısırığına ne iyi gelir?Arı sokması belirtileri neler? Arı sokması alerjisi nasıl anlaşılır? İşte tedavi önerileriİlginizi ÇekebilirArı sokması belirtileri neler? Arı sokması alerjisi nasıl anlaşılır? İşte tedavi önerileri

AğrıanksiyetebeyinDolarDünyakalp atışıSağlık

Sivrisinek Isırığına (Kaşıntısına) Ne İyi Gelir & Nasıl Ge&#;er?

Küçük ve kısa ömürlü olmalarına rağmen, özellikle yaz aylarında oldukça rahatsız edici etkiler ortaya çıkaran sivrisinekler, dikkat edilmesi gereken kanatlı böcek grubundan hayvanlardır. Beslenme yolları arasında öncelikli tercihi çiçek ve bitkilerin su ve özleri olsa da özellikle dişi sivrisinekler üremek için kana da ihtiyaç duymaktadır. Kaşıntı, kızarıklık ve şişlik gibi olumsuz durumlara sebebiyet veren sivrisinek ısırıkları, sıtma, Batı Nil Ateşi gibi önemli bazı hastalıkların ortaya çıkmasında da oldukça etkilidir. Doktora başvurmadan önce, sivrisinek ısırmalarına karşı sistemik alerjiniz olup olmadığını bilmeniz önemlidir. Normal tepki veren bir metabolizma için, evde uygulanacak basit yöntemler, ısırılan bölgenin kısa bir sürede kendiliğinden iyileşmesi için yeterlidir.

Sivrisinek Isırığı Alerjisi

Özellikle alerjik yapıya sahip ve bağışıklığı daha düşük olan kimselerde etkisini daha fazla gösteren sivrisinek ısırığı alerjisi, böceğin konduğu yerdeki kanı emmek üzere derinin altına iğnesini yerleştirmesiyle meydana gelir. Sivrisineklerin farklı türleri olmakla birlikte, tüm türlerde ortak olan özellik, sadece dişi olan sivrisineklerin ısırdığı gerçeğidir. Sivrisineğin iğnesi kadar tükürüğünde bulunan 30 farklı protein çeşidi, vücudun alerjik reaksiyon sistemini harekete geçirir. Bu reaksiyon sonucunda, ısırılan yerde mm. büyüklüğe sahip, etrafı kızarık ve zaman zaman da üzeri su toplamış şişlikler oluşur. Isırıkların ortaya çıkardığı şişlik ve kızarıklıklar, kimi zaman 36 saat içinde kaybolur. Bağışıklık sistemi güçlü olmayan kişilerde bu süre uzayabilir ve alerjik reaksiyon daha ciddi boyutlara varan sağlık sorunlarına yol açabilir.

Sivrisinek Isırığı Neden Kaşınır?

Dişi sivrisinekler, deriyi delmeye başladıklarında kan emecekleri alanı uyuşturmak ve kanın pıhtılaşmasını önlemek için protein yüklü bir tükürük salgılamaya başlarlar. Vücudun bağışıklık sistemi tarafından yok edilmeye çalışılan bu salgılar, belirli bir zaman sonra kaşıntıya ve şişliğe neden olur. Sivrisinek kan emme işlemiyle birlikte bu tükürük salgısını da geriye emmeye başlar. Sineğin emdiği kanın miktarı arttıkça kaşıntının da azaldığı gözlemlenir. Sivrisinek ısırığı aşırı şişme oluşumu ve kaşıntı, üzerine uygulanacak özel jeller sayesinde daha hızlı bir biçimde iyileştirilir. Kaşıntının olduğu bölgeye parfüm, kolonya gibi alkol içerikli maddelerin temas etmemesi, sivrisinek ısırıklarının lekeye dönüşmemesi bakımından önemlidir. Bununla birlikte bu tip sıvılar, sürüldüğü bölgede yarattığı soğutucu etkiyle kısa bir süre ferahlama etkisi yaratır.

Sivrisinek Isırığı Enfeksiyon Belirtileri

Sivrisinek ısırıkları, her yaz sezonunda karşılaşılan önemsiz ve olağan bir durum gibi kabul edilse de ciddi enfeksiyonlara; hatta ölümlere varabilen neticelere yol açabilmektedir. Özellikle sık sık seyahat edenler, açık alanlarda çalışan kişiler ve bağışıklığı düşük olan bireyler, sivrisinek ısırıklarının yaratacağı enfeksiyonlara daha fazla maruz kalabilirler. Sivrisinek ısırığı meydana geldikten sonra ortalama kuluçka süresi gün arasındadır. Bu süre sonunda ishal, eklem ağrısı, kusma, baş ağrıları ve vücut döküntüleri gibi belirtilere rastlanabilir.  Kanser, diyabet, hipertansiyon ve böbrek hastalığı gibi ciddi kronik rahatsızlıkları bulunan kişilerin, daha ciddi enfeksiyon belirtileri gösterdikleri görülmüştür. Nörolojik hastalık belirtileri olarak gruplandırılabilecek bu belirtilerin arasında, yüksek ateş, baş ağrısı, ense sertliği, konsantrasyon bozukluğu, koma, titreme nöbetleri ve felç gibi semptomlar sıralanabilir. Bu belirtilerden bir ya da birkaçının ortaya çıktığı durumlarda, zaman kaybetmeden uzman bir doktora başvurmak gerekir.

Sivrisinek Isırığı Nasıl Geçer?

Isırığın şişlik ve kızarıklığa neden olduğu bölgeye kolonya sürülmesi en bilinen yöntemlerden biri olsa da sivrisinek ve böceklerin ısırdığı yere bu tip maddelerin değdirilmemesi daha doğrudur. Sineğin ısırdığı alanı beyaz sabunlu su ile yıkamak ve sonrasında oksijenli su, tuzlu su ya da limon sürülmesi, kaşıntının daha hızlı bir biçimde giderilmesi ve şişliğin oluşmaması için etkilidir. Bununla birlikte ciddi durumlarda doktorun vereceği ilaçlar mutlaka kullanılmalıdır. Yine bilinen sivrisinek ısırığı tedavisi yöntemleri arasında yer alan ve evde kolayca uygulayabileceğiniz jel ve krem türü preparatlar da sivrisinek sokmalarında rahatlıkla kullanılabilir.

Sivrisinek Isırığı Kaç Günde Geçer?

Sivrisinek ısırıklarının meydana getirdiği kızarık ve şişlik gibi alerjik belirtiler, kanama ve çürüme gibi deformasyonlar meydana gelmediği taktirde, saat arasında kendiliğinden yok olur. Sivrisinek ısırıklarının olduğu yerdeki şişlikleri kaşımak, deride çizilme ve kanamalara yol açabilir. Açık yaradan mikrop kapılarak yaranın enfekte olması, iyileşme süresini daha fazla uzatabilir. Bu nedenle, kaşınma hissi ne kadar güçlü olursa olsun, bölgeyi kaşımadan ve buz, limon, tuzlu su gibi doğal ürünlerle ısırılan yere kompres yapmak, şişmiş ve kızarmış olan bölgeyi temiz tutarak iyileşmesini beklemek daha hızlı sonuç verecektir. Halk arasında yaygın olarak bilinen, sivrisineğin ısırdığı bölgeye sirke, diş macunu gibi maddelerin sürülmesi, kesinlikle yanlış bir uygulamalardır. Bu tip uygulamalardan mutlak suretle uzak durulması cilt sağlığı açısından önemlidir.

Sivrisinek Isırmasına Ne İyi Gelir?

Sivrisinek ısırığı kaşıntısına ne iyi gelir? Bu sorunun ve sinek ısırığının yarattığı rahatsız etkiyi ortadan kaldırmak için, evinizde bulunan basit malzemelerden yararlanabilirsiniz.

    • İçtiğiniz poşet çayları atmayıp buzdolabında saklayarak, sivrisinek ısırıklarında hem serinletici hem de kaşıntıyı giderici bir yöntem olarak değerlendirebilirsiniz.
    • Evinizde yetiştirdiğiniz aloe vera çiçeklerinin yapraklarından bir parça koparıp, içindeki doğal jeli alerjik reaksiyonun olduğu bölgeye sürebilirsiniz.
    • Hindistan cevizi gibi doğal yağlarla seyreltebileceğiniz ezilmiş sarımsağı, kızarmış ve kaşınan bölgeye uygulayabilirsiniz. Sarımsağın antiviral etkisi, hem sineğin ısırdığı alanın dezenfekte edilmesine hem de daha hızlı iyileşmesine katkı sağlar.
    • Sivrisinek ısırıklarının kaşıntı ve alerjik etkilerini ortadan kaldırmak için, fesleğen bitkisinden yararlanabilirsiniz. Bir tutam fesleğen yaprağıyla kabarmış bölgeyi ovmak hem ferahlık hem de rahatlama etkisi sağlayacaktır.
    • Böcek ısırıklarına karşı yatıştırıcı etkiye sahip olduğu bilinen yulaf ezmesini de biraz su ile lapa haline getirerek ısırılan bölgeye maske şeklinde sürebilirsiniz. Bir süre bekledikten sonra yıkayıp, cildinize uygun bir nemlendirici uygulayabilirsiniz.

Bebeklerde Sinek Isırması

Küçük çocuklar ve yeni doğmuş bebeklerin bağışıklık sistemleri henüz yeterince gelişmemiştir. Bu nedenle, sivrisinek ısırması önemli sağlık sorunlarına neden olabilmektedir. Sistemik alerjik reaksiyon gösteren bebeklerde, kan ve deri üzerinden yapılan alerji testleri, tanı konulmasına önemli ölçüde katkı sağlar. Bununla birlikte, bu testlerin alerjiyi net olarak gösterdiği söylenemez. Sivrisinek ısırmalarına yüksek reaksiyon gösteren bebekler ve çocuklar için, detaylı bir bağışıklık sistemi araştırması yapılması yerinde bir uygulama olacaktır. Bebeklerin bağışıklık sistemi gelişene kadar, onların sivrisinek ve diğer böceklerden korunması oldukça önemlidir. Uyku sırasında korunma sağlamak için yatağın üst ve kenarlarını kapatacak biçimde cibinlik kullanılabilir. Bununla beraber, 2 aydan büyük bebekler için kullanabilen koruyucu sprey ilaçlar bulunmaktadır. Uzun kollu ve sivrisinek ısırmasından koruyucu kıyafetler giydirmek de bebeğin korunması açısından faydalıdır. Yaşadığınız yerin etrafında su birikintisi, yeşillik gibi alanlar varsa, bu bölgeden uzaklaşmak ya da mümkünse bu oluşumları ortadan kaldırmak yararlı olacaktır.

Böcek Isırığına Ne İyi Gelir? Böcek Sokması Kaşıntısı Nasıl Geçer, Ne Sürülür? En Çabuk Nasıl İyileşir?

Yaz mevsimlerinde çoğu kişinin başına gelen böcek ısırması ve sokması kaşıntı, kızarıklık, tahriş bazı durumlarda da ciddi komplikasyonlara ve alerjilere sebep olabilmektedir. Böcek ısırığı durumda ne yapmak gerektiğini öğrenmek, özellikle çocuk sahibi kişiler için oldukça faydalı bir eylemdir. Böcek ısırığına ne sürülür? Böcek ısırığına ne iyi gelir? İşte ayrıntılar

BÖCEK ISIRIĞINA NE İYİ GELİR VE NE SÜRÜLÜR?

Yaz aylarında ortaya çıkan bazı böcek türlerinin ısırma ve sokma gibi tehlikeleri vardır. Bazı böcek türlerinin, akrep, çıyan, zehirli örümcek gibi ve benzeri türlerinin ısırıkları ciddi komplikasyonlara sebep olabilmektir. Bahsi geçen böceklerin ısırması ya da sokması durumda sağlık kuruluşlarına başvurmak en sıhhatli yoldur. Hafif böcek ısırmaları olarak tabir edilen durumlarda ise yapıldığı takdirde iyi gelecek bir takım yöntemler vardır, bu yönündeki şöyle sıralayabiliriz;

  • Böceğin ısırdığı bölge vakit kaybetmeden ılık su ve sabun ile güzelce yıkanmalıdır.
  • Eğer böcek ısırığı olan yer de hafif şişlik varsa soğuk ya da buzlu kompres uygulamak iyi gelecektir.
  • Bir miktar karbonat ve tuzu suyla macun haline getirip, böcek ısırığı olan bölgeye sürmek tahrişin ve acının önüne geçecektir.
  • Antiseptik özelliği bulunan nane yağını, ısırılan bölgeye sakince ve tampon hareketlerle uygulamak böcek ısırığına iyi gelen yöntemlerden biridir.
  • Antiseptik ve sivilce önleyici özleri olan çay ağacı yağını ısırılan bölgeye damla olacak şekilde uygulamak hem şişliği almaya hem de bölgenin kaşınmasına iyi gelecektir.
  • Yarı yarıya sulandırılmış elma ya da üzüm sirkesiyle ısırılan bölgeyi temizlemek hem bölgenin şişmesini engellerken hem de oluşabilecek mikropların önüne geçecektir.
  • Her derde özellikle cilt problemlerine deva olan aloe vera böcek ısırıklarının sebep olduğu acı ve kızarıklara oldukça iyi gelir.

BÖCEK SOKMASI KAŞINTISI NASIL GEÇER?

Bazı böcek ısırması ve sokması sonucunda ciltte kaşıntılar meydana gelebilir. Bu kaşıntı ısırığın olduğu bölgede ise ısırmadan kaynaklıdır, fakat vücudun farklı yerlerinde oluşan kabartı ve kaşıntılar alerjik reaksiyon belirtileri olabilir, böyle bir durumda vakit kaybetmeden doktorunuza ya da sağlık kuruluşuna başvurmak en sağlıklı yoldur. Sadece ısırık olan bölgede oluşan kaşıntılar tehlike arz etmeyen ama kişiyi rahatsız eden bir durumdur. Bu tarz böcek sokması kaşıntılarına iyi gelen bazı yöntemleri şöyle sıralayabiliriz;

  • Kaşınan bölgeyi su ve sabunla temizlemek.
  • Karbonatlı su ile kaşınan bölgeye kompres yapmak.
  • Papatya çayına pamuk batırılıp o pamukla kaşınan bölgeyi silmek.
  • Kaşınan bölgenin tahriş olmaması için sertçe kaşımamak gerekir.

Böcek Is&#;r&#;&#;&#; Ka&#;&#;nt&#; ve K&#;zar&#;kl&#;&#;&#; Nas&#;l Geçer?

Böcek &#;s&#;r&#;&#;&#; ilk anda hissedilmese de sonras&#;nda ya&#;anan ka&#;&#;nt&#; ve &#;i&#;lik oldukça rahats&#;z edicidir. Bu yaz&#;da bahsetti&#;imiz böcek &#;s&#;r&#;&#;&#;na iyi gelen bitkisel tedaviler ile bu sorundan kolayca kurtulabilirsiniz. Ancak böcek sokmalar&#; baz&#; insanlarda ciddi sorunlara yol açabilece&#;ini unutmamal&#;s&#;n&#;z. Bu durumda acil olarak t&#;bbi yard&#;m almal&#;s&#;n&#;z. Hafif böcek &#;s&#;rmalar&#;nda ise do&#;al tedaviler ile &#;s&#;r&#;&#;&#;n belirtilerini hafifletebilirsiniz.

Böcek &#;s&#;r&#;&#;&#; ya&#;ad&#;ysan&#;z ilk yapman&#;z gereken &#;s&#;r&#;lm&#;&#; bölgeyi temizlemenizdir. Il&#;k su ve sabun ile bu bölgeyi temizlemeniz yeterlidir. Böcek &#;s&#;r&#;&#;&#; olan bölgede &#;i&#;lik olu&#;tuysa so&#;uk kompres uygulayabilirsiniz. Bu hem a&#;r&#;y&#; hem de ka&#;&#;nt&#;y&#; geçici olarak dindirmeye yard&#;mc&#; olur. Ancak ka&#;&#;nt&#; geçene kadar &#;s&#;r&#;k olan bölgeyi ka&#;&#;mamaya dikkat etmelisiniz. Is&#;r&#;&#;&#; ka&#;&#;mak enfeksiyona neden olabilir.

Böcek &#;s&#;r&#;&#;&#;na iyi gelen bitkisel tedavilernelerdir? Böcek &#;s&#;r&#;&#;&#; alerjisine ne iyi gelir? Detaylar yaz&#;m&#;zda…

Böcek Is&#;r&#;&#;&#;na &#;yi Gelen 7 Bitkisel Çözüm

Böcek &#;s&#;r&#;&#;&#;na ne iyi gelir? &#;&#;te böcek &#;s&#;r&#;&#;&#;na iyi gelen do&#;al reçeteler:

1) Karbonat ve Tuz

Böcek &#;s&#;r&#;&#;&#;na ne iyi gelir bitkisel diye merak ediyorsan&#;z karbonat ve tuz kar&#;&#;&#;m&#; sizin için ideal. Bu tarif toksinlerin d&#;&#;ar&#; at&#;lmas&#;na yard&#;m eder. Ka&#;&#;nt&#; rahatlat&#;r ve iyile&#;me sürecini h&#;zland&#;r&#;r.

Malzemeler:

  • 2 ölçü karbonat
  • 1 ölçü tuz

Haz&#;rlan&#;&#;&#;:

  • Karbonat ve tuzu kar&#;&#;t&#;r&#;n.
  • Kar&#;&#;&#;ma bir miktar su ekleyin.
  • Kar&#;&#;&#;m koyu k&#;vama gelene kadar kar&#;&#;t&#;rmaya devam edin.
  • Macun k&#;vam&#;na gelen kar&#;&#;&#;m&#; pamuklu bir çubukla direkt olarak böcek &#;s&#;r&#;&#;&#; olan bölgeye uygulay&#;n.
  • Macunu yakla&#;&#;k 15 – 20 dakika beklettikten sonra y&#;kay&#;n.

Karbonat Nedir? Nas&#;l Kullan&#;l&#;r? Faydalar&#; Nelerdir?

karbonat

2) Nane Ya&#;&#;

  • Böcek &#;s&#;r&#;&#;&#;na ne sürülür diye merak ediyorsan&#;z aktarlardan kolayca temin edebilece&#;iniz nane ya&#;&#;n&#; böcek &#;s&#;r&#;&#;&#; olan bölgeye uygulayabilirsiniz.
  • Nane ya&#;&#; böcek sokmalar&#;na iyi gelir.
  • Böce&#;in &#;s&#;rd&#;&#;&#; bölgeyi so&#;utur ve iyile&#;meyi h&#;zland&#;r&#;r.
  • Nane ya&#;&#; antiseptiktir. Is&#;r&#;k olan bölgenin enfeksiyon kapmas&#;n&#; engeller.
  • Sadece nane de&#;il tarç&#;n, limon, aloe vera, lavanta ve fesle&#;en gibi bitkiler de böcek sokmas&#;na iyi gelen bitkilerdendir.

Nane Ya&#;&#; Faydalar&#; Nelerdir? Ne &#;&#;e Yarar? Nas&#;l Kullan&#;l&#;r?

nane ya&#;&#;

3) Çay A&#;ac&#; Ya&#;&#;

  • Çay a&#;ac&#; ya&#;&#; &#;s&#;r&#;&#;&#;n neden oldu&#;u rahats&#;zl&#;&#;&#;n giderilmesine yard&#;m eder.
  • Is&#;r&#;&#;&#;n oldu&#;u bölgeye günde bir kes çay a&#;ac&#; ya&#;&#; damlat&#;n.
  • Böcek &#;s&#;r&#;&#;&#;nda &#;i&#;me ya&#;ad&#;ysan&#;z nane ya&#;&#; bu &#;i&#;li&#;in azalmas&#;na yard&#;mc&#; olacakt&#;r.
  • Çay a&#;ac&#; ya&#;&#;na alternatif olarak 1 – 2 damla nane ya da lavanta ya&#;&#;n&#; da kullanabilirsiniz.

Çay A&#;ac&#; Ya&#;&#; Faydalar&#; Nelerdir?

çay a&#;ac&#; ya&#;&#;

4) Po&#;et Çay

  • Böcek &#;s&#;r&#;&#;&#;n&#;n meydan getirdi&#;i ka&#;&#;nt&#;ya po&#;et çay iyi gelir.
  • Bunun için po&#;et çay&#; &#;l&#;k suda bekletin.
  • Ard&#;ndan &#;slak po&#;et çay&#; böcek &#;s&#;r&#;&#;&#; olan bölgeye uygulay&#;n.
  • Po&#;et çay&#; yakla&#;&#;k 15 – 20 dakika bekletin.
po&#;et çay

5) Elma Sirkesi

  • Böcek &#;s&#;r&#;r &#;s&#;rmaz vakit kaybetmeden elma sirkesi ile &#;slat&#;n.
  • Böcek &#;s&#;r&#;&#;&#; olan bölge sizi rahats&#;z ediyorsa bir pamu&#;u elma sirkesi ile &#;slat&#;n ve &#;s&#;r&#;k olan bölgeye yara band&#; yard&#;m&#;yla bantlay&#;n.

Elma Sirkesi Nas&#;l Yap&#;l&#;r? Faydalar&#; Nelerdir? Nas&#;l Kullan&#;l&#;r?

elma sirkesi

6) Aloe Vera

  • Aloe vera do&#;al antiseptiktir.
  • Özellikle sivrisinek &#;s&#;r&#;klar&#;na kar&#;&#; do&#;al bir tedavidir.
  • Bunun için ilk olarak aloe veran&#;n yapra&#;&#;n&#;n etli k&#;sm&#;n&#; kesin.
  • &#;çindeki öz suyunu ç&#;kar&#;n.
  • E&#;er aloe vera bitkisine sahip de&#;ilseniz eczanelerde ya da marketlerde sat&#;lan Aloe vera jellerini de tercih edebilirsiniz.
  • Aloe vera jeli buzdolab&#;nda yakla&#;&#;k 15 dakika bekletin.
  • Ard&#;ndan &#;s&#;r&#;k olan bölgeye uygulay&#;n.

Aloe Vera Jeli Faydalar&#;, Nas&#;l Saklan&#;r, Kullan&#;l&#;r?

aloe vera jeli

7) Tuz

  • Tuz da ayn&#; aloe vera jel gibi antiseptik özelli&#;e sahiptir.
  • Bir tutam tuzu birkaç damla su ile kar&#;&#;t&#;r&#;n.
  • Elde etti&#;iniz kar&#;&#;&#;m&#; &#;s&#;r&#;k olan bölgeye nazikçe uygulay&#;n.
tuz

Ar&#; Sokmas&#;na Ne &#;yi Gelir? 9 Bitkisel &#;lk Yard&#;m Yöntemi

Kar&#;ncalardan Nas&#;l Kurtulunur? Evde 10 Pratik ve Etkili Yöntem

Güve Nedir? Güve Kelebe&#;i Neden Olur? Nas&#;l Yok Edilir, Önlenir?

Sivrisinek Kovucu 8 Do&#;al Formül – Uykusuz Gecelere Kesin Çözüm!

Sivrisinek Is&#;r&#;&#;&#;na Ne &#;yi Gelir? Ka&#;&#;nt&#;n&#;z&#; An&#;nda Geçirecek 7 Yöntem

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası