emedur yan etkileri / Emedur - kullanım, dozajlar, kompozisyon, analoglar, yan etkiler için talimatlar / Pillintrip

Emedur Yan Etkileri

emedur yan etkileri

Emedur

UYARILAR

Bir parçası olarak içerir "KORUMALAR" Bölüm

ÖNLEMLER

Akut Distonik Reaksiyonlar ve Diğer Ekstrapiramidal Belirtiler (EPS)

Esas olarak akut distonik reaksiyonlar olarak ortaya çıkan ekstrapiramidal semptomlar (EPS) Emedur ile ortaya çıkabilir. Distonik reaksiyonlar, özellikle baş ve boyun veya opisthotonoslarda ani kas spazmlarını içerebilir. Diğer semptomlar arasında laringospazm, disfaji ve okülojik kriz bulunur. Dil ve ağızdaki istemsiz kramplar konuşma ve yutma güçlüğüne neden olabilir. Antikolinerjik akut distonik reaksiyonları tedavi etmek için kullanılabilir.

EPS ayrıca akatizi, huzursuzluk, akinezi ve diğer Parkinson benzeri semptomları da içerebilir (örn. titreme). Semptomların şiddetine bağlı olarak, doz aralığını artırarak veya Emedur'u durdurarak günlük Emedur dozajını azaltın.

EPS'ye neden olması muhtemel diğer ilaçları alan hastalarda emedurdan kaçının (ör. antipsikotikler).

Maske diğer ciddi hastalıklar

Emedur ile tedavi edilen hastalarda ortaya çıkabilecek EPS ve diğer CNS semptomları, teşhis edilmemiş bir primer hastalığın CNS belirtileri ile karıştırılabilir (ör. ensefalopati, metabolik dengesizlik, Reye sendromu)). CNS semptomları ortaya çıktığında, her hasta için devam eden Emedur'un risklerini ve faydalarını değerlendirin.

Diğer CNS reaksiyonları

Emedur ile koma, kötü ruh hali, yönelim bozukluğu ve nöbetler gibi diğer ciddi CNS yan etkileri bildirilmiştir. CNS depresyonuna veya diğer semptomlara neden olan diğer ilaçların son kullanımı (ör. alkol, yatıştırıcılar, hipnotikler, afyonlar, anksiyolitikler, antipsikotikler ve antikolinerjikler) de bu ciddi CNS reaksiyonlarının riskini artırabilir. Doz aralığını artırarak veya ilacı durdurarak günlük Emedur dozunu azaltmayı düşünün.

Hepatotoksisite

Emedur potansiyel olarak hepatotoksiktir. Belirti ve semptomları karaciğer fonksiyon bozukluğunu gösteren hastalarda Emedur kullanmaktan kaçının. Emedur alırken karaciğer yetmezliği gelişen hastalarda Emedur'u durdurun.

Araç veya makine kullanma yeteneği üzerindeki etkiler

Emedur uyuşukluğa neden olabilir ve motorlu taşıt kullanmak veya makine kullanmak gibi tehlikeli görevleri yerine getirmek için gereken zihinsel ve / veya fiziksel yetenekleri etkileyebilir. CNS depresyonuna veya EPS semptomlarına neden olan diğer ilaçların eşzamanlı kullanımı (öfunduszeue.info, yatıştırıcılar, hipnotikler, opiatlar, anksiyolitikler, antipsikotikler ve antikolinerjik) bu etkiyi artırabilir. İlacın hastaya olan önemine bağlı olarak, Emedur veya etkileşen diğer ilaç seçilmelidir. Emedur'un sizi olumsuz etkilemeyeceğinden emin olana kadar hastalara motorlu taşıt veya diğer tehlikeli makineleri kullanmamanız gerektiğini söyleyin.

Belirli popülasyonlarda kullanın

Gebelik

Riske genel bakış

Gebe kadınlarda trimetobenzamid ile elde edilen sınırlı veriler, ilaca bağlı ciddi doğum kusurları ve düşükleri riskini belirlemek için yeterli değildir. Gebe sıçanlarda önerilen insan dozunun (RHD) ve katı dozlarda ve RHD'nin katı dozlarda gebe tavşanlarda organogenez sırasında trimetobenzamid hidroklorür uygulamasıyla hayvan üreme çalışmalarında hiçbir olumsuz gelişimsel etki gözlenmemiştir

Belirtilen popülasyon için ciddi doğum kusurları ve düşükler için tahmini arka plan riski bilinmemektedir. Tüm gebeliklerin altında doğum kusurları, kayıp veya diğer istenmeyen sonuçlar vardır. ABD genel popülasyonunda, klinik olarak tanınan gebeliklerde ciddi doğum kusurları ve düşükler için tahmini arka plan riski% 2 ila 4'tür veya.

Veri

Hayvan verileri

Organogenez sırasında trimetobenzamid hidroklorür uygulandıktan sonra sıçanlarda ve tavşanlarda trimetobenzamid hidroklorür ile üreme çalışmaları yapılmış ve her iki türde de olumsuz gelişimsel etki gözlenmemiştir. Gözlenen tek etki, sıçanlarda embriyonik rezorpsiyonların veya ölü doğmuş yavruların artan bir yüzdesidir, 20 mg / kg ve mg / kg verildi ( mg / gün RHD'nin ve katı, vücut yüzeyi ile ilgili) ve tavşanlarda artan emilimler, mg / kg ( mg / gün RHD'nin katı, vücut yüzeyine göre). Her çalışmada, bu yan etkiler bir veya iki barajla ilişkilendirilmiştir.

Emzirme

Riske genel bakış

Anne sütünde trimetobenzamidin varlığı, Emedur'un emzirilen çocuk üzerindeki etkileri veya Emedur'un süt üretimi üzerindeki etkileri hakkında bilgi yoktur. Emzirme sırasında klinik verilerin eksikliği, emzirme sırasında bir çocuk için emedur riskinin net bir şekilde belirlenmesini engeller; Bu nedenle, emzirmenin gelişimsel ve sağlık yararları, annenin emedur için klinik ihtiyacı ve emzirilen çocuktan emedur veya altta yatan anne durumu üzerindeki olası olumsuz etkiler ile birlikte düşünülmelidir.

Pediatrik kullanım

Pediyatrik hastalarda Emedur'un güvenliği ve etkinliği belirlenmemiştir.

EPS ve diğer ciddi CNS etkileri riski ve Reye'li pediatrik hastalarda altta yatan hastalığın kötüleşme riski nedeniyle, Emedur'un pediatrik hasta sendromunda veya diğer karaciğer fonksiyon bozukluğunda kullanılması önerilmez.

Geriatrik uygulama

Trimetobenzamid ile yapılan klinik çalışmalar, genç hastalardan farklı yanıt verip vermediğinizi belirlemek için 65 yaş ve üstü yeterli sayıda hasta içermiyordu. Literatür, genç hastalarla 65 yaş ve üstü geriatrik hastaları içeren çalışmaları rapor etmesine rağmen, Emedur ile tedavi edilen geriatrik ve geriatrik olmayan hastalarda etkinlik veya güvenlik parametrelerinde farklılıklar olup olmadığı bilinmemektedir. Trimetobenzamid böbreğe atılır ve böbrek yetmezliği olan hastalarda bu ilaç üzerinde yan etki riski daha yüksek olabilir. Geriatrik hastaların böbrek fonksiyonlarını azaltma olasılığı daha yüksek olduğundan, doz aralığını artırarak ve terapötik ve tolere edilebilirlik için ayarlayarak günlük Emedur dozunu azaltın. Böbrek fonksiyonlarını izleyin.

Böbrek yetmezliği

Trimetobenzamid böbrek atılımı ile elimine edilir. Böbrek yetmezliği olan hastalarda azalma (kreatinin klerensi 70 mL / dak / 1, 73 m2 veya daha az) doz aralığını artırarak ve terapötik olana bağlı olarak ele alarak ve tolere edilebilirliğini ayarlayarak günlük doz. Böbrek fonksiyonlarını izleyin.

Karaciğer yetmezliği

Semptomları ve semptomları hepatotoksisite riski nedeniyle karaciğer fonksiyon bozukluğunu gösteren hastalarda emedurdan kaçının. Emedur alırken karaciğer yetmezliği gelişen hastalarda Emedur'u durdurun.

EMEDUR mg 5 supozituar

EMEDUR mg suppozituar

Rektal yoldan kullanılır.

  • Etkin madde: Trimetobenzamid HCl mg Benzokain 40 mg
  • Yardımcı madde: Witepsol-H15
ATCKamu NoEşdeğer KoduTürüBirim MiktarAmbalajÜretim YeriRuhsat Tar.Ruhsat No
A04ADAJenerik İlaç MG5imal/16
Dünya Sağlık Örgütü(DSÖ)
Temel İlaçÇocuk Temel İlaçYenidoğan Temel İlaç
Listede DeğilListede DeğilListede Değil

EMEDUR mg Fitil Nedir ve Ne için kullanılır?

  • EMEDUR suppozituar rektal yoldan alınır. İlacınızın bir kutusu içinde her biri mg trimetobenzamid hidroklorür ve 40 mg benzokain içeren 5 adet suppozituar bulunur.
  • Piyasada EMEDUR’un draje, ampul formları ile mg etkin madde içeren çocuklarda kullanılan suppozituar formu bulunmaktadır.
  • EMEDUR bulantı ve kusmayı engelleyen ilaçlar grubuna dahildir (antiemetik). EMEDUR etkisini beyinde kusmaya yol açan sinyalleri azaltarak gösterir.

Doktorunuz bulantı ve kusma şikayetinizi kontrol altına almak için, EMEDUR’u reçete etmiştir.

EMEDUR mg Fitil Kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

Kullanılmaması gereken durumlar

Eğer,

  • Trimetobenzamid hidroklorüre, benzokaine veya bu ilaçtaki bileşenlerden herhangi birine karşı alerjiniz varsa,
  • Ester tipi başka lokal anestezik maddelere karşı alerjiniz varsa, EMEDUR’u kullanmayınız.

EMEDUR yeni doğanlarda, 12 aylıktan küçük bebeklerde ve erken doğan (prematüre) bebeklerde kullanılmamalıdır.

Dikkatli kullanılması gereken durumlar

  • Herhangi bir nedene bağlı aniden oluşan kusma durumu
  • Akut ateşli bir hastalık, beyin iltihaplanması (ensefalit), mide barsak sisteminde iltihap (gastroenterit), aşırı sıvı kaybın (dehidratasyon)ve elektrolit dengesizliği durumu
  • Başka bir bulantı ve kusma önleyici ilaç (antiemetik) kullanıyorsanız
  • Çocuklar (çocukların basit kusmalarının tedavisinde bulantı ve kusma önleyici ilaçlar verilmemeli, bu ilaçlar yalnızca nedeni bilinen uzun süren kusmalarda kullanılmalıdır)
  • Yaşlılar ve genel sağlık durumu bozulmuş kişilerde
  • Yakın zamanda merkezi sinir sistemi üstüne etki yapan ilaçlar (fenotiyazinler, barbitüratlar, belladon türevleri) kullandıysanız,
  • Şiddetli kusmalarda
  • EMEDUR, apandis iltihaplanmaları teşhisini ve diğer ilaçların doz aşımına bağlı toksisite belirtilerinin anlaşılmasını güçlendireceğinden dikkatli olunmalıdır.
  • Göz içi basıncının artması ile sonuçlanan kapalı açılı glokomunuz varsa
  • İdrar yapamama nedeniyle mesanede aşırı idrar toplanması (üriner retansiyon) varsa
  • Prostat doku ve hücrelerinde yayılma, büyümesi (prostat hiperplazisi) varsa
  • On iki parmak bağırsağı ile mide arasındaki bölgede bir tıkanma mevcutsa
  • Epilepsi (sara) hastalığınız varsa
  • Benzokaine duyarlılığınız varsa
  • Uygulama bölgesinde (rektal bölgede) kanama, hassasiyet, ciddi bir yara ya da hemoroid varsa
  • Methemoglobinemiyi (kanda methemoglobin bulunması durumu) tetikleyen tedaviler uygulanmakta olan 12 aylıktan küçük bebeklerde kullanılmamalıdır. Çok küçük yaştaki ya da glikoz fosfat eksikliği olan hastalar methemoglobinemiye daha duyarlıdır.
  • Alkol aldıysanız

Bu uyarılar geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.

Araç ve makine kullanımı

EMEDUR tedavisi ile bazı hastalarda uyuşukluk hissi meydana geldiği bildirilmiştir. Eğer, uyuşukluk hissi, baş dönmesi ve bulanık görme gibi belirtiler yaşarsanız, ilaca verdiğiniz bireysel cevap belirlenene kadar, dikkat gerektiren araç ve makine kullanımı gibi işleri yapmamalısınız.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

EMEDUR, birlikte alınan ilaçların tesirini etkileyebilir veya birlikte alınan ilaçlar EMEDUR’un tesirini etkileyebilir.

EMEDUR’un aşağıdaki ilaçlarla etkileşme olasılığı dikkate alınmalıdır:

  • Ağızdan alınan, kanın pıhtılaşmasını engelleyen ilaçlar (antikoagülan)
  • Merkezi sinir sistemi fonksiyonlarını baskılayan ilaçlar (güçlü ağrı kesiciler, uyku ilaçları, sakinleştiriciler, endişeyi gideren ilaçlar ve ciddi psikiyatrik hastalıklarda kullanılan ilaçlar)
  • Alkol
  • Atropin (ince barsak ve kalın barsak spazmlarında, acil canlandırma işleminde ve ameliyat öncesinde ve sırasında solunum yollarındaki salgıları önlemek için kullanılır)
  • Bazı depresyon ilaçları (trisiklik ve monoamin oksidaz inhibitörleri)
  • Sülfonamid grubu antibiyotikler (sülfametaksazol)
  • Aminoglikozid grubu antibiyotikler (gentamisin, neomisin)
  • Kolinesteraz inhibitörleri (Alzheimer Hastalığı, Myastenia Gravis, glokom ve gibi hastalıklarda kullanılan ilaçlar)

Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.

Yiyecek içecek etkileşimleri

(Aç/Tok/Alkol kullanım durumları)

EMEDUR suppozituar rektal yoldan uygulanır. Uygulama yolu nedeniyle yiyecek ve içeceklerle bir etkileşim beklenmez.

EMEDUR mg Fitil Nasıl Kullanılır?

Doğru ilaç kullanımı nasıl olmalı?

EMEDUR suppozituar rektal yoldan uygulanır.

Suppozituar ambalajından çıkarılır, kullanmadan önce erimesinden kaçınmak için mümkün olduğunca kısa süre elde tutulmalıdır. Hasta sol tarafına yatar ve sağ dizini kıvırır. Suppozituar parmak ucuyla rektum içine yavaşça itilir ve hastanın birkaç dakika daha yatması sağlanır. İlacın emilebilmesi için hasta en az yarım saat boyunca bağırsaklarını boşaltmamalıdır.

EMEDUR, vücut ağırlığı 15 kg’ın üstündeki çocuklarda ve erişkinlerde kullanılır.

Doktor tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde:

Erişkinlerde ve ergenlerde: Günde defa, 1 adet EMEDUR ( mg trimetobenzamid) kullanılır.


Çocuklar ve Bebeklerde Kullanımı

EMEDUR mg suppozituar, vücut ağırlığı 15 kg’ın üstündeki çocuklarda kullanılır. Çocuğun vücut ağırlığı dikkate alınarak, kg başına 15 mg dozda, günde doz halinde uygulanır. Örneğin, 40 kg’lık bir çocukta günde mg trimetobenzamid kullanılır. Bu doz günde 3 defa EMEDUR mg suppozituar kullanılarak uygulanabilir.

  • Vücut ağırlığı kg arasındaki çocuklarda; günde 1–4 defa, 1 adet EMEDUR mg suppozituar kullanılır.
  • Vücut ağırlığı 15 kg’ın altındaki çocuklarda; EMEDUR mg suppozituar kullanılması önerilir.
  • EMEDUR, 12 aylıktan küçük çocuklarda, prematürelerde ve yeni doğan bebeklerde kullanılmamalıdır.

Yaşlılarda Kullanımı

EMEDUR yaşlılarda dikkatli kullanılmalıdır. İstenmeyen etkilerle ilgili risk artacağından doz ayarlaması gerekebilir. Yaşlı hastalar uyuşukluk hissi ve sersemlik gibi istenmeyen etkiler açısından dikkatle izlenmelidir.


Özel Kullanım Durumları

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Böbrek ve karaciğer yetmezliği olan hastalarda dikkatli kullanılmalıdır. Doktorunuz EMEDUR ile tedavinizin ne kadar süreceğini size bildirecektir.

Eğer EMEDUR’un etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.


Doz Aşımı ve Tedavisi

EMEDUR’dan kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.

Aşırı doz alınması durumunda bildirilen en yaygın belirtiler, tansiyon düşmesi, kasılma nöbetleri, merkezi sinir sistemi işlevlerinin azalması, kalpte ritim bozuklukları ve zihin karışıklığı halidir.


Kullanmayı Unutursanız:

Bir dozu atlarsanız, daha sonraki dozu normal alım saatine göre önerilen dozda yeniden almaya devam ediniz.

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.

EMEDUR ile tedavi sonlandırıldığındaki oluşabilecek etkiler:

Doktorunuza danışmadan EMEDUR tedavisini sonlandırmayınız, kusma şikayetiniz yeniden başlayabilir.

Hamilelik döneminde kullanılır mı?

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Doktorunuz durumunuzu değerlendirerek hamilelik sırasında EMEDUR tedavisinden kaçınılıp kaçınılmayacağına karar vererek sizi bilgilendirecektir.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Gebelik döneminde ilaç kullanımı hakkında

Gebelik döneminde ilaç konusunda sıkça sorulan sorular


Emzirme döneminde kullanır mı?

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Doktorunuz durumunuzu değerlendirerek emzirmenin durdurulup durdurulmayacağına ya da emzirme sırasında EMEDUR tedavisinden kaçınılıp kaçınılmayacağına karar vererek sizi bilgilendirecektir.

Yan Etkileri

Tüm ilaçlar gibi EMEDUR’un içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Bildirilen diğer yan etkiler görülme sıklıklarına göre aşağıda listelenmiştir.

  • Yaygın: 10 hastanın birinden az, fakat hastanın birinden fazla görülebilir.
  • Yaygın olmayan: hastanın birinden az, fakat hastanın birinden fazla görülebilir.
  • Seyrek: hastanın birinden az, fakat hastanın birinden fazla görülebilir.
  • Çok seyrek: hastanın birinden az görülebilir.
  • Bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor)

Aşağıdakilerden biri olursa, EMEDUR’un kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

  • Alerjik reaksiyonlar (Deride yaygın kaşıntı ve döküntü ile birlikte yüzde, dilde şişme, baygınlık ve nefes darlığı)
  • Sırtta yay gibi geriye doğru şiddetli kasılma olması (opistototonus)
  • Yüzde, ağızda, dilde, kollarda veya bacaklarda olağandışı, kontrol edilemeyen hareketler olması (ekstrapiramidal semptomlar)
  • Bilinç kaybı (koma)
  • Derinizde kızarma, toplu iğne başı gibi kanamalar, morarmalar olması
  • Solunum durması

Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir.

Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise, sizin EMEDUR’a karşı ciddi alerjiniz var demektir. Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir.

Bu çok ciddi yan etkilerin hepsi oldukça seyrek görülür.

Diğer yan etkiler

Çok yaygın:

Yaygın:

  • Baş dönmesi, baş ağrısı
  • Bulanık görme
  • Tansiyon düşüklüğü
  • İshal
  • Kaşıntı, ateş basması, kızarıklık
  • Kas krampları

Yaygın olmayan:

  • İdrar torbasında idrar yapamamaya bağlı birikim

Seyrek:

  • Kan hücrelerinin sayılarında değişiklikler
  • Çökkün ruh hali, zihin karışıklığı
  • Karaciğer bozukluğu, sarılık

Bilinmiyor:

  • Titreme
  • Sersemlik
  • Bulantı, kusma
  • Kulak çınlaması
  • Kas seyirmesi
  • İstemsiz göz hareketleri
  • Uygulama yerinde yanma, batma

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.

Saklanması

EMEDUR’u çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.

25°C’nin altındaki oda sıcaklığında ve orijinal ambalajında saklayınız.

Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız

Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra EMEDUR’u kullanmayınız.

Ruhsat Sahibi

Sanofi-aventis İlaçları Ltd. Şti.

Büyükdere Caddesi

No , Şişli-İstanbul

Tel: +90 () 10 00

Faks: +90 () 10 89

Üretici

Biofarma İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş. Kartal- İSTANBUL

Bu kullanma talimatı ………onaylanmıştır.

EMEDUR İlaçları

Deniz tutması, tıpta "hareket hastalığı" olarak ifade ettiğimiz bir grup problemin başında gelir. Normalde alışık olmadığımız tipte bir hareketle karşılaşıldığında, iç kulakta yerleşik denge organı beyne ve beyinsapına bu uyarıları gönderir. Beyin sapında yerleşik merkezler, tamamen tesadüf eseri, kusma-bulantı merkezlerine komşu olduklarından "indirekt" olarak uyarılardan etkilenirler ve problemin bizi en çok rahatsız eden yönü, bulantı ve kusma bu şekilde ortaya çıkar.
Hepinizin bildiği gibi görme yetisi de dengede ciddi rol oynar. Bunun kısıtlandığı kapalı alanlar, kamara-koridor içi, karanlıkta gece seyri gibi durumlar, olayı şiddetlendirir. Güverteye çıkmak ve ufka bakmanın yararı budur. Gözler hareketi anlar ve beyin sapında diğer iç kulak uyarılarını baskılarlar.
Güverteye çıkmanın bir diğer yararı, kötü koku vs gibi mide bulantısına sebep olabilecek diğer uyarıları engellemektir. Fırtınaya çıkarken sintinenizi temiz tutmak sadece bir temizlik önlemi değildir. Zaten kapalı havalandırmalar ve pencereler dolayısıyla içerideki havaya, bir de oradan oraya savrulan mazot kokularının eklenmesini özellikle hanımlar hiç istemezler.
Yenilen yemeklerin bozukluğu ve midenin dolu olması da buna aynı şekilde etki eder.
Gözleri meşgul edecek tarzda kitap okumak veya bulmaca çözmek oldukça zararlıdır.
Keza öne doğru eğilme, yerden bir şeyler toplama durumunda iç kulak maksimum etkilenir. Fırtınada bir şeyler yerlere saçılmışsa, tecrübeli denizciler onu toplamaya çalışmazlar.
Müzik dinlemek, iç kulaktan gelen uyarıları belli ölçüde baskılar, yararı olur.
Beyni meşgul eden, dikkati bir yere toplayan meşgaleler, mesela dümen tutmak gibi, uyarıları ciddi azaltır. Dümen tutmak sadece korteksi yani beyni meşgul edeceği için değil ama yapılan hareketlerin tekneyi ve içindekileri nasıl etkileyeceğini en kısa yoldan gösterdiği için çok etkilidir.
Görme fonksiyonuyla ilgili hareket yönüne doğru bakmak yararlı, mesela otobüste olduğu gibi geriye doğru bakmak, zararlıdır.
Hareket yönüyle ilgili semazenlerin örneğini verirsek daha yararlı olur. Semazenler bildiğiniz üzere, düz bir zeminde, aşağı-yukarı (vertikal) hiçbir hareket yapmadan, kendi etraflarında dönerler (rotasyon). İç kulak kaynaklı uyarıları engellemek için başlarını 45 derece tek bir tarafa çevirmeleri bunun içindir.
Ancak dalgalı bir denizde rotasyonel dönme hareketi azdır. Daha çok vertikal, yani aşağı-yukarı ve sağa-sola hareketler mevcuttur. Bunlar her seyirde farklı olabilir. Kişi hangi pozisyonda rahat ediyorsa, yastıklı veya yastıksız uzanmak, dik oturmak, o şekilde kalmalıdır.
Uyumak yararlı olabilir. Kamarada yatılıyorsa, iyi havalanmasına özen gösterilmelidir.
Her ne şekilde olursa olsun, bir süre sonra bünye deniz tutmasına alışır. Bu süre genelde 2 gündür. gün denizde kaldıktan ve sallanan zeminde uyuduktan sonra karaya çıkınca sallanıyor gibi hissetmenin sebebi budur. Beyin ve diğer merkezler sallanan zemine adapte olmuştur, yeni ortama uyum sağlamaları için yine belli bir süre geçmesi gerekmektedir.
Dramamine denilen ilaç aslında bir histamin (allerji molekülü) engelleyicisidir. İç kulaktan gelen uyarıları, denge organı seviyesinde baskılar. Seyre çıkmadan dakika önce alınmalıdır. Kusma başladıktan sonra ağızdan alınacak ilaçlar etkisizdir. Dramamine’in en önemli yan etkisi uykudur. Dikkat eksikliği yapar. Dümen tutanlara tavsiye edilmez. Metpamid veya Emedur gibi kusma önleyici ilaçlar uyarıları engellemez. Sadece kusmaya engel olur.
Kusma uzun zaman devam ederse, özellikle sıvı ve tuz kayıpları yaşanabilir. Böyle bir durumda, engelleyici ilaçlar ağızdan alınsa bile hemen çıkartılacağı için sisteme karışmaz ve etkili olamazlar. Sıvı ve tuz alımı ile tedavinin ağızdan sağlanamadığı ileri vakalarda, hastaya damar yolu açılması ve hastaneye yatırılması gerekebilir.
Uyarıcı etkiye sahip ilaçlar ve mesela kahve, çay veya büyük miktarda kafein içeren Coca Cola ile enerji içecekleri algılamayı arttırdıkları için zararlıdır. Öncesinde almamak lazımdır.
Bilezikler, akupunktur mantığı ile bazı noktalarla (çoğunlukla bilekte) temas sağlayarak etkilenmeyi azaltabilir. Yan etkisi minimal, bazı bünyelerde çok yararlı bir uygulamadır. Denenebilir.
Yukarıda anlatılan faktörler bünyeden bünyeye değişiklik gösterir. Hatta aynı kişide bile zaman içerisinde çok değişkenlik gösterebilir. Hepsini gözden geçirip, deneyip, sizin için en uygununu bulmanız keyifli bir tatil-seyir yapmanızı sağlayacaktır.

İyi seyirler

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası