işyeri sicil numarasından işyeri sorgulama / SGK işyeri sicil no nedir? İşyeri sicil numarası sorgulama nasıl yapılır? - Takvim

Işyeri Sicil Numarasından Işyeri Sorgulama

işyeri sicil numarasından işyeri sorgulama

SGK İşyeri Sicil No Sorgulama Nereden ve Nasıl Yapılır?

Sosyal Güvenlik Kurumu’nda tescilli işyeri olan yani sigortalı işçi çalıştıran tüm işverenlere her bir iş yeri için ayrı dosya tescili verilmektedir. Açılan her bir dosya için iş yeri sicil numarası bulunmaktadır. SGK iş yeri sicil numarası 26 haneden oluşmaktadır. Bazen prim borcu ödemek ya da borç sorgulamak için iş yeri sicil numarasına ihtiyaç duyulur. Eğer sicil numarası bilinmiyor ise SGK iş yeri sicil numarası sorgulaması internet üzerinden yapılabilmektedir.

SGK İş Yeri Numarası Nedir?

SGK iş yeri numarası, 4A yani SSK kapsamında sigortalı çalışanı bulunan işverenlerin Sosyal Güvenlik Kurumu’na açtırmak zorunda oldukları dosyaların tescil numaralarıdır. Dolayısıyla SGK işyeri sicil numarası alma, kurulan iş yerinin sigortaya bağlanmasının ardından otomatik olarak gerçekleşmektedir. Bu sicil numarası yani işveren sicil numarası 26 rakamdan oluşur. Söz konusu iş yerinin adeta kimlik numarası görevini görmektedir. İş yeriyle alakalı sosyal güvenlik ve sigorta hizmetlerinden faydalanmak, iş yerinde çalışan kişilerin sigorta kayıtlarının yapılması gibi pek çok işte kullanılması gereken bir numaradır. Bazı durumlarda da işyeri numarası ile adres sorgulama da yapılabilmektedir. Bunun için iş yerine ait sicil numarasının tamamının bilinmesi ve iş yerinin bağlı olduğu ili ticaret odası sisteminde kayıtlı olması gerekmektedir.

İş Yeri Sicil Numarası Kaç Haneden Oluşur?

Sosyal Güvenlik Kurumu sicil numarası 26 haneden oluşmaktadır. Örneğin 2 02 02 gibi numaralar iş yeri sicil numarasıdır. Eğer alt taşeron bir firma bulunuyorsa alt taşeronu tescil sırasına göre , gibi devam etmektedir. Borç sorgulaması yapılırken ya da prim borcu ödenirken bu numaraların aralarında boşluk olmadan yazmak gerekmektedir.

Sosyal Güvenlik Kurumu Sicil Numarasının Açılımı Nedir?

SGK sicil numarasında bulunan her bir sayının farklı bir anlamı bulunmaktadır. Üst başlıkta verilen sicil numarası örneği üzerinden devam edilecek olursa her bir sayının anlamı aşağıdaki gibi olmaktadır:

  • 2: Devamlı mahiyetindeki özel sektör işverenleri için mahiyet kodudur. Resmî dairelerde bu kod 1 ile başlamaktadır. Geçici işlerde ve inşaatlarda, özel sektörde 4 ile başlanırken Kamuda ise 3 ile başlamaktadır.
  • İş yerinin faaliyet kodudur. Diğer adı ile nace kodudur. Nace kodu listesinden iş yeri faaliyet kodunun doğru olup olmadığı kontrol edilebilmektedir.
  • 02 Bu kodlar eski ve yeni şube kodu olarak geçmektedir.
  • 7 haneden oluşan bu kod iş yerinin Sosyal Güvenlik Kurumu dosya numarasıdır. Dosya bu numara ile arşivlenmektedir. 7 haneli iş yeri sicil numarası bu koddur.
  • Bu kod il kodudur. İlin plaka koduna göre belirlenmektedir. İş yeri dosyasının tescilli olduğu Sosyal Güvenlik Kurumunun bağlı olduğu ili belirtmektedir. Örnekteki tescil İstanbul iline bağlıdır.
  • Bu kod kontrol numarası olarak geçmektedir.
  • İş yerinin bağlı olduğu Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bağlı olduğu ilçenin kodudur.
  • 3 sıfır ise ana dosyadır. Alt taşeron firması varsa , gibi devam edebilmektedir.

İş Yeri Sicil Numarası Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

İş yerine ait sicil numarası sorgulama işlemi, iş yerinin kayıtlı olduğu ilin Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü’nden yapılabilir. Bunun yanı sıra iş yerine ait 26 haneli SSK sicil numarasını öğrenmek için internetten de sorgulama yapılabilmektedir. İnternet üzerinden sorgulama yapılabilmesi için bağlı bulunulan ilin ticaret odası internet sitesine girip “Firma Bilgileri / Sicil Kayıtları / Sicil Numarasına Göre Arama” bağlantısına tıklanmalıdır. Ardından hızlı bir şekilde sorgulama yapılabilmektedir. Ayrıca telefonla arayarak Sosyal Güvenlik Kurumu sicil numarası sorgulama işlemleri de yapılabilmektedir. İstanbul Ticaret Odası’nın ilgili telefon numarası 0 ’dir.

e-Devlet Üzerinden SGK İş Yeri Sicil Numarası Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

e-Devlet üzerinden iş yeri sicil numarası sorgulama işlemi yapılabilmesi için e-Bildirge bilgileri gerekmektedir. e-Bildirge bilgileri bulunuyorsa Sosyal Güvenlik Kurumu işveren sistemi üzerinden işveren sicil numarasına ulaşılabilmektedir. e-Bildirge şifresi bulunmayanlar öncelikle e-Devlet üzerinden şifresini görüntüleyebilmektedir. e-Devlet şifresi ile giriş yapıldıktan sonra e-Bildirge şifresi kişinin adına olan tüm işyerlerinin şifresi ve sicil numaraları görüntülenebilmektedir. Böylece işveren SGK iş yeri sicil numarası sorgulama işlemini kolayca yapmış olacaktır.

e-Bildirge Nedir?

e-Bildirge sayesinde işverenler iş yerlerine ait sigorta prim belgelerini verebilmektedir. Verilerin elektronik sisteme aktarılmasıyla vatandaşlara ve çalışanlara büyük kolaylıklar sağlanmaktadır. Ayrıca işverenlere bu sistem ile sigorta prim ödemelerini internet üzerinden ödeme imkânı sunmaktadır.

Tüm İşletmeler e-Bildirge Kullanmak Zorunda Mıdır?

Bazı iş yerlerinde e-Bildirge kullanma şartı getirilmiştir. Eğer bir işletmenin 3 ve üzeri çalışanı bulunuyorsa Sosyal Güvenlik Kurumu bu şirketlere e-Bildirge kullanma zorunluluğunu getirmiştir. Ancak işletmede çalışan sayısı 3’ün altındaysa işverenlerin e-Bildirge kullanma zorunluluğu bulunmamaktadır. Eğer isterlerse 3 işinin altında çalışana sahip işverenler de e-Bildirge sistemini kullanabilmektedir.

e-Bildirge Nasıl Alınır?

e-Bildirge kullanabilmek için yapılması gereken birkaç adım bulunmaktadır. İlk olarak bir e-Bildirge formu edinilmesi gerekmektedir. Bu form işveren tarafından ya da vekalet verdiği, imza yetkisi olan biri tarafından doldurulmalıdır. SSK Sicil numarasında olduğu gibi e-devlet üzerinden form temin edilememektedir. İkinci olarak ise iş yerinin bağlı olduğu İl Sigorta Müdürlüğü’ne gidilerek başvuru yapılır. Kullanıcı adı ve şifre talep edilir. Bu kullanıcı adı ve şifre ile sisteme giriş yapılabilmektedir.

SGK İş Yeri Bildirgesi Nedir?

İş yeri bildirgesi ilk defa sigortalı bir işçi çalıştıracak firmanın vermesi gereken bildirgeye verilen isimdir. Aslında sigortalı işçi çalıştırma başlandığının belgesidir. Bu belgenin verilmesiyle iş yeri sahibi üzerinde SGK yükümlülükleri de başlamış olur. İş yeri bildirgesinin işçinin işe başladığı ilk gün verilmesi gerekmektedir. Aksi halde Sosyal Güvenlik Kurumu cezai yaptırım uygulama hakkına sahiptir.

İş Yeri Bildirgesiyle Birlikte Verilmesi Gereken Belgeler Nelerdir?

İş yeri bildirgesi verilirken yanında başka belgelerin de getirilmesi gerekmektedir. İş yeri bildirgesi ile birlikte verilmesi gereken evraklar aşağıdaki gibidir:

  • Devamlı bir işletme ise işletmenin adresi bilgilerinin belirttiği yerleşim belgesi,
  • İşletme gerçek bir kişi adına kurulduysa o kişinin, tüzel kişi adına kuruldu ise tüzel kişiliği temsil eden kişilerin imzaları,
  • İşveren ve işçi arasında yapılan sözleşmenin bir örneği,
  • Tüzel bir kuruluş ise, Ticari Sicil Gazetesi,
  • Varsa ortaklar arasında yapılan ortaklık sözleşmesi,
  • İhale amacıyla kurulmuş işlerde iş sözleşmesi ya da ihalenin kazanıldığına dair idare yazısı,
  • İnşaat sektöründe yapı ruhsat fotokopisi, varsa arsa sahibi ile müteahhit arasında yapılan sözleşme.

Yukarıda maddeler halinde sıralanan belgeler iş yeri bildirgesi ile verilmesi gereken belgelerdir.

Ticaret Odası İnternet Sitesi Üzerinden SGK İş Yeri Sicil Numarası Sorgulama Nasıl Yapılır?

Ticaret Odası web sitesinden SGK iş yeri sicil numarası sorgulaması yapılabilmektedir. Sorgulamanın yapılabilmesi için bazı adımları izlemek gerekmektedir. bu adımlar ise aşağıdaki gibi sıralanır:

  • Sorgulama yapılacak iş yerinin bulunduğu ile ait Ticaret Odası web sitesine giriş yapılır.
  • Sitede istenen bilgilerin girişi yapılır. Bu aşamada istenecek bilgiler SGK sicil numarası sorgulanacak firmanın bilgileri ve firmaya ait sicil kayıtlarıdır.
  • Bilgilerin girilmesinin ardından “Sicil Numarasına Göre Arama” yazısına tıklanmalıdır.
  • Ekranda sorgulama yapılan sicil numarası görüntülenir.

Yukarıdaki adımların sırasıyla izlenmesi halinde Ticaret Odası İnternet Sitesi üzerinden SGK iş yeri sicil numarası sorgulama işlemi yapılmış olacaktır.

Hangi Kodla Çıkışım Verilirse Kıdem Tazminatı Alabilirim?

Sigortasız Kaçak İşçi Çalıştırma İhbar Hattı, Nasıl İhbar Ederim

SGK İdari Para Cezaları Nelerdir?

Sgk İşyeri Sicil No Sorgulama

Sgk işyeri sicil no sorgulamasını online olarak kolayca nasıl yapabileceğinizi bu yazımızda anlatacağız. İşyeri sicil no sigortalı çalıştıran işverenlere Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından işyeri tescili yapıldıktan sonra verilen numaradır. İşkur&#;da işveren profili oluşturmak, prim ödemelerini yapmak ve daha birçok işlem için işverenler sgk işyeri sicil nosuna ihtiyaç duyabilmekte. Sözü fazla uzatmadan geçelim işyeri sgk sicil no sorgulamasını nasıl yapabileceğinize.

İşyeri sicil no nedir ?

Öncelikle sgk işyeri no nedir sorusunun cevabını vererek başlayalım. SGK işyeri no sigortalı çalıştıran işverenlerin Sosyal Güvenlik Kurumu&#;nda tescilli olduğu dosyadır. Sgk işyeri sicil no örneğini şu şekilde verebiliriz;   Sgk sicil no açılımı şu şekildedir;

  • 2- ile başlayan kısım işyerinin mahiyet kodudur. 2- Özel Sektör Sürekli işyerleri, 1-Kamu Sürekli işyerleri, 3-Kamu geçici işler, 4-Özel Sektör geçici işler için kullanılan kodlardır.
  • 01 01 kısmı eski ve yeni şube numarası olarak geçer.
  • kısmı işyerinin nace yani faaliyet kodunu gösterir.
  • kısmı SGK 7 haneli tescil numaranızdır. Dosyalar bu numaraya göre arşivlenir.
  • işyerinin bağlı olduğu il funduszeue.info plakalarına göre numaralandırılır. Bu örnekteki İstanbul&#;a bağlı olduğu anlamına gelir.
  • işyerinin bağlı olduğu Sosyal Güvenlik Merkezi şube kodudur.
  • 70&#; Kontrol numarasıdır.
  • aracı kodudur. ise ana dosya numarasıdır. Aracı ya da diğer adı ile alt taşeron varsa sırası ile , , diye gider.

İşyeri sicil no sorgulaması nasıl yapılır ?

Sgk işyeri no sorgulaması için birkaç seçeneğiniz bulunmakta. Eğer elinizde önceden ödemiş olduğunuz dekont, tahakkuk fişi v.s. varsa bunlarda işyeri sicil numarası yazar. Elinizde bu yoksa e-devletten ya da SGK işveren sisteminden sorgulama yaparak sicil numaranızı öğrenebilirsiniz.

Sgk işyeri no sorgulamasını e-devletten yapmak için;

  • Öncelikle işyeri sgk sicil no sorgulama ve şifre görüntüleme menüsüne buradan giriş yapınız ⇒⇒ e devlet işyeri sgk no öğrenme.
  • Buraya e-devlet şifreniz ile giriş yaptıktan sonra karşınıza aşağıdaki görseldeki gibi ekran gelecektir.

Görselde işaretlenmiş alanda adınıza e-bildirge şifresi verilmiş olan tüm Sosyal Güvenlik dosyalarınızın sicil numarası dökülecektir. Eğer şifre adınıza değilse işyeri de sizin adınıza çıkmayacaktır.

İşyeri sgk no sorgulaması yapabileceğiniz bir diğer seçenek ise SGK işveren sistemidir. SGK işveren sisteminden sgk işyeri sicil no öğrenme için;

  • Öncelikle e bildirge kullanıcı bilgileriniz ile sisteme buradan giriş yapınız ⇒ sgk işveren sistemi,
  • Sisteme giriş yaptıktan sonra İŞVEREN-CARİ DÖNEM BORÇ BİLGİSİ kısmına geldiğinizde karşınıza aşağıdaki gibi sicil numaranızı da içeren ekran gelecektir. Ekranda sicil numarası kısmında sgk işyeri sicil numarası görüntülenmiş olacaktır.

Sgk aracı kodu sorgulama

Yukarıda işyeri no sorgulamasını nasıl ve nereden yapabileceğinizi anlattık. İşyeri sicil numarası sorgulaması yapınca karşınıza çıkan sicil numarasında sondaki ya da , , diye giden rakamlar işyeri sicil dosyasının sgk no &#; aracı kod numaralarını gösterir.

İşyeri sicil no kaç haneli ?

Ssk sicil no kaç haneli ? Sgk iş yeri no yazımızın giriş kısmındaki örnekte de verildiği üzere sondaki aracı kodu ile birlikte 26 haneden oluşmaktadır. Prim ödemesi ya da borç sorgulaması yaparken sgk sicil nosunu aralarında boşluk olmadan yazmanız gerekmektedir.

Sgk işyeri sicil no nerede yazar ?

İşveren sicil no yukarıda görüldüğü gibi genelde en üstte ve unvanın üzerinde yer alır. Tahakkuk fişlerinde ve sigortalı hizmet listelerinde de aynı yerde bulunur.

İşyeri numarasından işyerini bulma

İşyeri sicil no öğrenmek isteyen işverenler yukarıda anlatılan yolu izleyerek kolayca numaralarını öğrenebilirler. Sigortalılar da SGK tescil ve Hizmet dökümünde yer alan işyeri sicil numarası ile çalıştıkları işyerlerinin adres ve diğer bilgilerine ulaşmak isterler. Ancak bunun sorgulaması maalesef sigortalılar tarafından ve sadece sicil numarası ile yapılmaz.

Konu hakkında sorularınızı yorum kısmından sorabilirsiniz. 

İşyeri Sicil Numarası

Sosyal Güvenlik Kurumunca işyerini tanıtma ve diğer işyerlerinden ayırma bakımından her işyerine verilen bir numaradır. Soldan sağa doğru: İlk rakam; sektör kodudur. O işyerinin Devlet veya özel sektöre aidiyetini, devamlı veya geçici olduğunu belirtir. Ondan sonraki 4 rakam; iş kolu kodudur. İşyerinin faaliyet gösterdiği Uluslararası İş kolunu belirtir. Sonra gelen 4 rakam; ünite kodudur. İşyerinin işlem gördüğü üniteyi belirtmeye yönelik olup önce iki hane eski ünite sonra 2 hane yeni ünite kodunu belirtir. Bunu takip eden 7 rakam; işyeri sıra numarasıdır. O işyerinin o il içindeki işyerleri arasındaki sıra numarasını belirtir. Takip eden iki rakam; il kodudur. Sonra gelen iki rakam; ilçe kodudur. O işyerinin gösterilen ilde hangi ilçede olduğunu belli eder. Bundan sonra kontrol numarası gelir. İşyeri sicil numarasının doğru kullanılmasını sağlamaya yönelik olup iki hane rakamdan ibarettir. En son alt işveren numarası hanesine; alt işverenleri işlemlerinde kullanılmak üzere her bir alt işverene o işyeri için bir alt işveren numarası verilir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası