apa stili kaynakça nasıl yazılır / APA Formatı Nedir? APA Stili Kaynak Gösterme Nasıl Yapılır?

Apa Stili Kaynakça Nasıl Yazılır

apa stili kaynakça nasıl yazılır

APA Formatı Nedir? APA Stili Kaynak Gösterme Nasıl Yapılır?

Akademik Çalışmalar için APA Formatı

American Psychological Association (APA) tarafından benimsenen APA formatı, özellikle sosyal bilimlerde alıntı yapmak için kullanılan en yaygın stillerden birisidir. Bilinen diğer yaygın akademik alıntı stilleri ise şunlardır: Modern Language Association of America (MLA), Chicago/Turabian, ve Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE).

IEEE atıf stili, makalenin metninde köşeli parantez içinde verilen alıntı numaralarını kullanan numaralandırılmış bir referans stilidir ve ağırlıklı olarak mühendislik alanında tercih edilmektedir. IEEE stilini daha sonra ayrı bir makalede ayrıntılı olarak ele alacağız. APA formatı için özet bir rehber niteliğinde olan bu çalışmada özellikle yılında yeni versiyonu yayınlanan APA 7. Edisyon ile getirilen yeni kural ve güncellemelere yer verilmiştir. APA formatını ayrıntılı olarak tartışmadan önce, akademik kaynaklarda referans gösterme ve doğru alıntı yapmanın neden önemli olduğunu açıklayacağız.

Akademik Eserlerde Kaynak Gösterme ve Doğru Alıntı Neden Önemlidir

Akademik eserlerde referans gösterme, eserinizde fatsa landmark ığınız kaynakları kabul etmeyi ve bunları uygun şekilde okuyucuya göstermeyi amaçlamaktadır. Kendi çalışmanızda kullanılan ve referans aldığınız diğer araştırmaları ve fikirleri tanımanıza olanak tanır. Ayrıca, akademik referans, çalışmanızda ortaya koyduğunuz argümanlarınızı doğrulamanıza ve onları güçlendirmenize de katkı sağlar. APA formatını benimseyen akademik çalışmalarda, eserinizde alıntılanan yazarların ve eserlerinin ayrıca metin sonunda yer alacak olan referans listesi ve kaynakçada da alfabetik sıraya ve APA formata uygun olarak listelenmesi gerekmektedir.

Eserinizde her bir kaynağa atıfta bulunmanın birtakım önermeleri vardır. Akademik referans, okuyucular için işlediğiniz bir konunun ilk ve tek yazarı olmadığınızı gösterir. Dahası, okuyucularınızın bilginin ne kadar eski olduğunu incelemelerine ve yazarların yeni yaklaşımlar oluştururken başkalarının fikirlerinden ne ölçüde faydalandığını anlamalarına olanak tanır. Dolayısıyla, bu süreç okuyuculara referansları izleme ve yazar tarafından ortaya konulan belirli bir yaklaşım hakkında daha fazla fikir edinme fırsatı verir.

“Akademik Referans ve Alıntı Yapmanın Önemi” adlı makalemizde de tartıştığımız gibi, eserinizde başkalarının düşüncelerinden bir şekilde etkilenerek ortaya koyduğunuz fikirleri ve bulguları ilgili yazarın düşüncelerini olduğu gibi alıp kullanmasanız, kelime ya da cümleleri büyük ölçüde değiştirseniz bile yine de ilgili kaynağa eserinizde yer vermeniz gerekmektedir.

APA Formatı Nedir? APA Stili Kaynak Gösterme Nasıl Yapılır?

İntihalden Kaçının

Akademik hırsızlık olarak da nitelenen intihal, başka birinin çalışmasını kendi eserinizmiş gibi kullanma eylemidir. Yaygın intihal örnekleri, metinleri veya fikirleri kaynak göstermeden kopyalamak, yanlış referans vermek ve hatta başka birinin orijinal cümle yapısına atıfta bulunmadan cümleleri değiştirerek yeni kelimelerle ifade etmektir. Bu nedenle, kaynaklarınıza uygun şekilde atıfta bulunmamak, bir intihal eylemi olarak kabul edilmektedir ve bu durum üniversite ödevinden düşük not almaktan akademik pozisyon kaybına veya doktora yaptığınız bölümden atılmanıza kadar bir yığın yaptırıma yol açabilir.

APA Formatı: Metin İçi Kaynak Gösterme ve Referans Listesi

APA formatı, metin içi kaynak gösterme ve referans listesi olmak üzere iki temel yapıdan oluşmaktadır.

Metin içi kaynak gösterme (parantez içindeki atıflar): APA formatındaki metin içinde yapılan atıf ve eklenen kaynaklar, bilginin kullanıldığı cümleye dahil edilmektedir. Bu tür alıntılar, başka bir eserden alınan alıntı veya açıklamadan sonra sunulmaktadır. Metin içi alıntılar yalnızca yazar(lar)ın soyadını ve yayın yılını içermelidir, örneğin (Robinson, ) veya (Acemoglu & Robinson, ). Bu format, tam kaynağı tanımlamanıza ve okuyucunun söz konusu kaynağın detaylarını referans listesinde bulmasına yardımcı olur.

Referans listesi: Kaynak yapılan esere ilişkin tüm ayrıntılar, ana metnin hemen ardında yer alan referans listesi, kaynakça ya da bibliyografi olarak adlandırılan bölümde alfabetik olarak listelenmelidir. Referans ya kaynakça listesi, kaynakları bulmak için gerekli olan tüm bilgileri sağlamaktadır.

APA Formatı Nedir? APA Stili Kaynak Gösterme Nasıl Yapılır?

Metin İçi Kaynak Gösterme Biçimi

Metin içi kaynak gösterme (parantez içinde alıntı), okuyuculara orijinal fikrin nereden geldiğini göstermenin ve orijinal yazara atıf yapmanın tam bir yoludur. Okuyucularınıza konuyu başlatan ilk yazar olmadığınızı göstermektedir. Dahası, okuyucularınızın bilginin ne kadar eski olduğunu anlamasına ve yazarın yeni bir fikir oluşturmak için başkalarının fikirlerini kullandığını göstermesine olanak tanır. APA formatı, yazar(lar)ın soyad(lar)ının ve metin içi atıflarda yayınlanma yılının dahil edilmesini gerektirir. Bir kaynaktan doğrudan alıntı yaptığınızda, aynı zamanda sayfa numaralarını da önüne “p.” eklemek suretiyle gösterilmesi gerekmektedir. Aşağıda, metin içi kaynak göstermenin bazı yararlı örnekleri verilmiştir:

Dolaylı alıntı yapılması durumunda:

Doğrudan alıntı yapılması durumunda:

  • (Adam, , pp. –).

APA Formatında Tek Bir Yazardan Nasıl Alıntı Yapılır?

Yazarın soyadı cümlede belirtilmişse, eserin yayın yılı her zaman yazar adının hemen arkasına parantez içinde yerleştirilmesi gerekmektedir. Parantez içindeki atıflarda ise yazar adından sonra eserin yayın yılının eklenmesi gerekmektedir.

  • (Wan, ).

  • Wan’s () study reveals that…

APA Formatında Birden Çok Yazar Alıntısı Nasıl Yapılır? (APA 7. Sürüm)

Bilindiği gibi yılı itibariyle APA 7.  sürümü yayınladı ve ikiden fazla yazarlı eserlerin atıf kurallarını değiştirildiğini unutmayın. Ekim 'da APA, 'da yayınlanmış olan 6. baskısını güncelledi. Yeni baskıya göre üç veya daha fazla yazarlı eserler için metin içi kaynak gösterme artık ilk alıntıdan itibaren kısaltılması gerekmektedir. Yeni baskıya göre yalnızca ilk yazarın adı ve devamında ‘‘ve diğerleri’’ anlamında ‘‘vd.’’ eklenmelidir.

(Mason, Robin, Parker, & Williams, )

(Yanlış)

(Mason vd., )

(Doğru)

Yazar Olarak Kuruluşlar

Metin içinde atıf yaptığınız eser, gerçek bir kişi değil de bir kuruluş ya da organizasyon tarafından yayınlanmış bir eser ise, yazar olarak söz konusu kurumun adını eklemelisiniz. Referans listesi ya da Kaynakça’da ise kurumun tam adını belirtmeniz gerekmektedir.

İlk atıflara örnek:

APA tarafından yayınlanan yedinci baskıya göre … (American Psychological Association [APA], ). 

Müteakip atıflara örnek:

Bunun yanı sıra, söz konusu baskı kimi önemli değişiklikleri de beraberinde getirmiştir (APA, ). 

Bir Web Sitesinden / Web Sayfasından Nasıl Alıntı Yapılır?

APA formatına göre web sayfaları için yapılan atıflar parantez içinde şu şekilde gösterilmelidir: (Yıl, Ay, Gün). Eğer web sayfası tek bir yazarın adını veriyorsa, önce yazarın adı verilmelidir.

  • Soyadı, F. M. (Yıl, Ay, Gün). Sayfa başlığı. Site adı. URL

Çevrimiçi kaynak bir grup veya kuruluş tarafından yazılmışsa, yazar olarak grubun ya da kuruluşun adını kullanmalısınız. Ayrıca, yazar ve web sitesi adı aynıysa, web sitesi adını alıntıdan çıkarın.

  • Grup adı. (Yıl, Ay, Gün). Sayfa başlığı. Site adı. URL

Web sayfasının yazarı listelenmemişse, bunun yerine doğrudan başlıkla başlayın. Ayrıca, sayfanın içeriğinin zaman içinde değişme olasılığı bulunduğundan web sayfasından alıntı yaptığınız tarihi de erişim tarihi olarak eklemeyi unutmayın:

  • Sayfa başlığı. (Yıl, Ay, Gün). Site adı…tarihinde…URL’den erişim

Referans listesinde yer alan web sitesi adı italik yazılmamalıdır.

APA Formatı Nedir? APA Stili Kaynak Gösterme Nasıl Yapılır?

APA Formatı Doğrudan Alıntılama

Alıntının doğrudan başka bir kaynaktan yapılması durumunda, ilgili ifadenin tırnak işaretleri arasına alınarak gösterilmesi gerekmektedir. Ayrıca bu tür doğrudan alıntılarınızda sayfa numaralarının başına "p." (''s.'') eklemeniz gerekmektedir.

Aynı Yazarın Birden Fazla Çalışmasında Kaynak Gösterme

Aynı yazar tarafından aynı sene içerisinde yayınlanan çalışmalar hem metin içi alıntı hem de referans listesinde yayın yılına alfabetik belirteçler eklemek suretiyle gösterilebilir.

Aynı yazarın farklı yıllarda yayınladığı eserler içinse, virgülle ayrılmış kronolojik bir sıraya göre yayın yıllarının eklenmesi gerekmektedir.

APA Format Referans Listesi (Bibliyografi)

APA formatında referans listesi veya bibliyografya, esere ilişkin tüm önemli bilgilerin alfabetik sıraya göre listelendiği bölümdür. Bu bilgiler arasında eserin yazar(lar)ı, eserin yayın tarihi ve eserin başlığı gibi önemli hususlar yer almalıdır.

  • Bir APA stili referans listesi, metin içinde atıf yapılan tüm kaynakları içermelidir.

  • APA stili referans listesi, ana metnin en sonunda yeni bir sayfada eklenmelidir.

  • Sıralama, ilk yazarın soyadına ve yazarı olmayan kaynaklarda ise eserin başlığına göre alfabetik olarak yapılmalıdır.

  • Aynı yazarın birden fazla çalışmasının bulunması durumunda, bu eserler yayın yılına göre sıralanmalıdır.

  • Çalışmaların aynı yıla ait olması durumunda ise başlığa göre alfabetik olarak sıralanır ve yayın tarihinden hemen sonra a, b, c şeklinde harf eklenmek suretiyle sıralanır.

APA stili referans formatının kaynak türüne bağlı olarak farklılık gösterdiğini unutmayın. Bu kaynak türlerinin bazı örneklerini aşağıda bulabilirsiniz:

  • Bir dergide yayınlanana makaleler

  • Süreli yayınlarda yayınlanan makaleler

  • Kitap

  • Kitap bölümü

  • Konferans yayınları ve sunumları

  • Bildiriler

  • İnternet sitesinde yer alan kaynaklar

  • Web sitesinden elde edilen belge ve dokümanlar

  • Ses kayıtları

  • Patentler

apa format referans stili

APA Referans Listesi: Genel Format

Tek yazarlı kitaplar (kitap başlıkları italik yazılmalıdır):

  • Yazarın Soyadı, Yazarın Adının Baş Harfleri. (Yayın yılı). Kitabın başlığı. Yayınevi.

  • Wan, T.H. (). Evidence-based health care management.  Kluwer Academic Publishers.       

İki yazarlı kitaplar (kitap başlıkları italik yazılmalıdır):

  • Acemoglu, D., & Robinson, J. (). Why nations fail: The origins of power, prosperity, and poverty. New York: The Crown Publishing Group.

Bir dergide yayınlanan makaleler (dergi isimleri italik olmalıdır):

  • Aneshensel, C.S., Rutter, C.M., & Lachenbruch, P.A. (). Social structure, stress, and mental health: Competing conceptual and analytic models. American Sociological Review.

APA tarafından yılında yayınlanan 7. baskısı, dergi sayısına sahip olan tüm dergiler için bu numaraların dahil edilmesini öngörmektedir. Ayrıca, "erişim sağlandı" şeklinde bir ifadeye de artık ihtiyaç duyulmaktadır. (Bu, bir erişim tarihi gerekmedikçe tüm online kaynaklar için geçerlidir).

Web sitesi (hiçbir bölüm italik olmamalıdır):

Referans Listesinde Birden Fazla Yazar Nasıl Listelenir (APA 7. Sürüm Güncellemesi)

APA’nın 7. baskısı, 20’ye kadar  yazara sahip çalışmalarda tüm yazarların dahil edilmesini öngörmektedir. 21 veya daha fazla yazar için ise ilk 19 yazarın adı ve ardından son yazar listelenmelidir. Bilindiği gibi bu düzenleme, APA 6. baskıda farklı bir şekilde ele alınmıştı. APA 6. baskıya göre, arasında yazara sahip olan çalışmaların tüm yazarlarının listelenmesi gerekirken, 8 ve daha fazla yazara sahip çalışmalar için ise ilk 6 yazar ve son yazarın adı eklenmek suretiyle listelenmesi gerekmekteydi.

Yayıncı Kuruluşun Bulunduğu Yerleşim Yeri Bilgisi (APA 7. Sürüm)

  • APA 6. baskısı, basılı bir kitaptan alıntı yapılması durumunda yayıncının bulunduğu şehir ya da eyalet bilgisinin de eklemesini gerektirmekteydi. ABD merkezli yayıncılar için şehir bilgisinin yanı sıra eyalet bilgisinin de eklenmesi gerekiyor olmasına rağmen başka herhangi bir yerdeki yayıncılar için şehir ve ülke bilgileri de dahil edilmelidir.

  • Ancak, APA’nın güncel 7. Sürümü bu konuda güncelleme yapmış ve APA 6. sürüm tarafından benimsenen yaklaşımı terk etmiştir.  Yeni sürümde yalnızca yayıncının adının yazılması yeterli görülmekte ayrıca şehir, eyalet ya da ülke bilgisinin eklenmesine gerek duyulmamaktadır.

apa format

APA Formatı İçin Bazı Genel Kurallar

APA stilinde bilimsel bir eser yazılırken uyulması gereken pek çok kural bulunmaktadır. Bunlardan bazı örnekleri aşağıda bulabilirsiniz:

  • APA formatına uygun metinler çift satır aralığı ile yazılmalıdır.

  • Belgenin kenar boşlukları bir inç (veya 2,54 cm) olarak ayarlanmalıdır.

  • Genellikle Times New Roman'ın 12 punto kullanımı tavsiye edilse de Calibri 11, Arial 11, Lucida Sans Unicode 10, ve Georgia 11 gibi punto seçeneklerinin de kullanılabileceği tavsiye edilmektedir.

  • Ancak, bu öneri belgenizin amacı açısından mantıklı değilse, belgeniz için en doğru yaklaşımı tespit etmek için yayınlamayı planladığınız dergi ya da kurumun bu konudaki özel kılavuzlarına bakmanızda fayda var.

  • • DOI'ler artık URL'ler gibi biçimlendirilecektir.

  • APA 7. Sürümüne göre akademik veri tabanlarındaki e-kitaplar tıpkı basılı kitaplarla aynı şekilde biçimlendirilmesi gerekmektedir.

  • Bunların yanı sıra sayfa başlığı, metin başlığı, özet, anahtar sözcükler, başlıklar ve alt başlıklar gibi hususlar için gereken diğer gereksinimleri de kontrol etmenizde fayda var.

  • Daha kapsayıcı ve daha önyargısız bir dil kullanımı teşvik edilmektedir. APA’nın 7. sürümü, yazarların cinsiyet, yaş, engellilik, ırksal ve etnik kimlik ve cinsel yönelim gibi konulardaki önyargıyı azaltmasına ve ayrıca uygun özgüllük düzeyinde bireyleri tanımlamaya ve etiketlere duyarlı olunmasını sağlamak için yazarların daha tarafsız bir dil kullanması gerektiğini vurgulamaktadır. Bu nedenle özellikle İngilizce metinlerde he/she, his/her yerine they/their gibi zamirlerin kullanılmasını tavsiye etmektedir.

İntihalin Bir Dolandırıcılık ve Hırsızlık Eylemi Olarak Kabul Edildiğini Unutmayın

Cambridge Üniversitesi'ne göre, bir başka yazara ait eserin bir parçasının, orijinal esere atıfta bulunmadan kendi çalışması gibi göstermek suretiyle çalışmasında yer verilmesi intihal olarak kabul edilmektedir. Bir başka deyimle, intihal bir dolandırıcılık eylemidir çünkü hem başkasının fikirlerini çalmayı hem de sonrasında bu konuda dürüst davranmamayı içermektedir. ABD Office of Research Integrity kurumu, intihalin hem fikri mülkiyetin çalınması veya kötüye kullanılması hem de başka birinin çalışmasının atıf yapılmadan kopyalanması nedeniyle cezayı gerektiren bir eylem olması nedeniyle ciddi bir suç olarak görmektedir.

 İntihal Nasıl Önlenir?

İntihalden nasıl kaçınılması gerektiğine ilişkin ipuçlarını aşağıda bulabilirsiniz:

Kopyala-Yapıştır Yönetiminden Mutlaka Kaçının

İnternet'in yaygınlaşmasıyla birlikte bilgiye erişim oldukça kolaylaşmış olmasına rağmen bu durum akademik çalışmalar için zaman zaman handikaba da yol açabilmektedir. Bunlardan bir tanesi de internette yer alan kaynakların kopyala-yapıştır yöntemiyle yapılan ve kaynak belirtmeden yapılan alıntılardır.  Kopyala-yapıştır yöntemini önlemenin en iyi yolu, kaynakta yer alan metni kaynağını da belirtmek suretiyle başka kelimelerle ifade etmektir (paraphrasing).

Alıntıyı Olduğu Gibi Kullanmaktan Kaçının

Orijinal eserden yapmış olduğunuz birebir alıntıları intihalden kaçınmak için mutlaka tırnak işareti içerisinde alıntılayın ve sayfa numarasıyla birlikte kaynağı göstermeyi ihmal etmeyin.

Metin içi kaynak göstermede, yazarın soyadı, eserin yayın yılı ve sayfa numarası eklenmelidir.

APA Formatı Nedir? APA Stili Kaynak Gösterme Nasıl Yapılır?

Telif Hakkı Sahibinden İzin Alınmayı İhmal Etmeyin

Çalışmanızda telif hakkıyla korunan bir eser kullanmanız durumunda, telif hakkı sahibinden izin almanız önerilmektedir. Böyle bir durumda, yazılı izin veya izin belgesini belirten bir e-posta temin edilmesi tercih edilmelidir.

Kendi Eserlerinizden İntihalden Kaçının

Self-plagiarism (öz intihal) olarak ifade edilen yazarın kendi eserlerinden alıntı yaparken de intihale düşmemesi gerekmektedir ve en yaygın intihal türlerinden birisi olarak görülmektedir.

Öz intihal, yazarın daha önceki eserlerini sanki yeni basılmış bir esermiş gibi yayınlanmasıdır. Bu gibi durumlarda, yazarlar genellikle önceki çalışmalarını, resimlerini veya fotoğraflarını kaynak göstermeksizin yeniden kullanmaktadırlar.

Sonradan Referans Ekleyeceğiniz Cümlelere Not Düşün

Bir metni alıntıladığınızda veya başka kelimelerle ifade ettiğinizde, ilgili kaynakları daha sonra eklemeyi planlıyorsanız ilgili cümlelere notlar ekleyebilir ya da fosforlu bir kalemle vurgulayabilirsiniz. Kaynakçalarını ekledikten sonra ilgili notları kaldırabilirsiniz. Böylece kaynak eklemeyi ihmal etmemiş ve yanlışlıkla intihal durumuyla karşı karşıya kalmamış olursunuz.

Otomatik Alıntı için Microsoft Word Referans Modülünü Kullanabilirsiniz

Alıntılarınızı daha sonra eklemek istemiyorsanız Microsoft Word Referans Modülü veya başka bir araç kullanarak alıntılarınızı anında ekleyebilir ve referans listenizi otomatik olarak oluşturabilirsiniz. Bunu yaparak hem metin içi alıntılarda hem de kaynakça listesinde tüm kaynaklarınıza uygun şekilde alıntı yapıp yapmadığınızı kontrol etmeniz gerekmez ve her kaynağı eksiksiz eklediğinizden emin olursunuz.

Kaynaklarınızı Mutlaka Kaydedin

Kaynaklarınızı kaydetmek size onları takip etme fırsatı verecektir.

İntihal Denetimi (Benzerlik Raporu) Yaparak İntihal Oranınızı Tespit Edin

İntihal denetimi (benzerlik raporou), bir belge içinde intihal yapılan bölümlerin ne oranda ve hangi kaynaklardan yapıldığını tespit etme sürecidir. İntihal denetimi çeşitli şekillerde yapılabilmektedir. İntihal kontrolü yapmak için pek çok araç vardır. Turnitin söz konusu programlar arasında en çok bilinen araçlardan birisidir. Bunlar arasında en güvenilir olanlardan birisine karar verin ve benzerlik raporu için eserinizi kontrol edin. Makalenizi yüklediğinizde, program çalışmanızı inceleyecek ve metninizin benzersizlik yüzdesini de içeren bir intihal (benzerlik) raporu oluşturacaktır. Raporda, kopyalanmış olan kelime ya da ifadeler vurgulanacak ve aynı içeriğe sahip kaynakların bir listesi de sunulacaktır.

Ana dili İngilizce olan editörlerimizle çalışmak için bizimle iletişim kurun!

Best Edit & Proof’un deneyimli editör ve uzman redaktörleri, çalışmanızı en uygun akademik ton ve üslupla denetleme ve düzeltmeyi amaçlamakta ve araştırma ya da makalenizin yayına kabul edilme şansını artırmayı hedeflemektedirler. Çeşitli disiplinler altında kategorize edilmiş çeşitli alanlarda İngilizce metin düzeltme ve redaksiyon hizmetleri sunmaktayız. Kapsamlı bilgi ve uzmanlığımızla, çalışmanız için en doğru tonu ve stili bulmanıza yardımcı olacağız.

Çalışmalarınızın gerekli formatta biçimlendirilmesine, deneyimli proofreader ve editörlerimizin APA, MLA veya Chicago/Turabian gibi stillerde ya da ilgili yönergelerde açıklandığı gibi yazılarınızı biçimlendirmelerine ve doğru formatı belirlemelerine ihtiyacınız varsa, hemen bizimle iletişime geçin. Best Edit & Proof'ta, proofreader ve editörlerimiz her tür akademik makaleyi özenli bir şekilde düzenlemekte ve gerekli formata dönüştürmektedir. Makalenizi yayınlayacağınız derginin yayın rehberini bizimle paylaşmanız yeterli. Gerisini editörlerimiz halledecek ve çalışmanızı yayına hazır bir şekilde size sunacaklardır. Kullanıcı dostu web sitemiz ve oldukça basitleştirilmiş sipariş ara yüzümüz aracılığıyla çalışmanızı hemen bizimle paylaşabilirsiniz.

editing ve proofreading

Deneyimli proofreader, editör ve İngilizce dil uzmanlarımızın çalışmanızın İngilizce akademik tonunun ve tarzının iyileştirilmesi için projeniz üzerinde çalışmasını istiyorsanız, web sayfamızın Fiyat Teklifi Al linkini tıklayarak siparişinizi oluşturabilirsiniz. Takibi oldukça kolay! İngilizce makalenizi ya da çalışmanızı göndermek ve işlemi tamamlamak yalnızca birkaç dakika sürmektedir. Sürecin nasıl işlediğini görmek için buraya tıklayın.

İngilizce metin düzeltme ve redaksiyon hizmeti için desteğe ihtiyacınız varsa, bizimle iletişime geçin. Ayrıca doğrudan destek almak için bize e-posta gönderebilir veya web sayfamızda yer alan 7/24 canlı destek modülünü kullanabilirsiniz.

İngilizce editing ve proofreading hizmetleriyle ilgili güncel bilgi ve haberlere ulaşmak için Twitter, LinkedIn,  Facebook, Instagram, ve Medium hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

Diğer makaleleri okumak için tıklayınız.

‘‘Yayınların izinsiz ya da usulüne uygun atıf yapılmaksızın kullanılması ya da kopyalanması telif hakları ihlali anlamına gelmektedir. Makaleyi, link vermek suretiyle paylaşabilirsiniz.’'

Kaynakça nedir kaynakça nasıl yazılır örneklerle APA, MLA [güncel]

Kaynakça nasıl yazılır kaynakça nedir

Kaynakça nasıl yazılır, kaynakçada nasıl gösterilir sorusunu tez yazıp da araştırmayan kimse neredeyse yoktur. Bu makaleyi okuduğunuzda siz de yazımı hakkında bilgi sahibi olacaksınız.

Kaynakça nedir: Tezi yazarken yararlanılan eserlerin listesine denir.

Tez yazarken kaynakçanın nasıl hazırlanması gerektiğini öğrenmeniz gerekir. Aksi takdirde, sonunda ayrıca düzenleme yapmak zorunda kalırsınız.

Kaynakça nasıl yazılır, atıflar kaynakçada nasıl gösterilir

Hazırladığımız tezde ya da projede yer verdiğimiz tüm kaynakların yer aldığı listeye kaynakça denir. Hazırlarken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, tezde yararlandığımız tüm kaynaklara yer verilmesidir.  Bunun aksi de geçerlidir; kaynakçada gösterilen her kaynağa metin içinde atıf yapılmış olması zorunludur. Genelde alfabetik olarak düzenlenir. Bu okuyucu açısından kolaylık sağlar.

Alfabetik düzen okuyucunun kaynağa ulaşmayı kolaylaştırır. Pek çok kaynak gösterme şekli vardır. Turabian, Chicago, IEEE, MLA, APA. Ancak bunlardan MLA ve APA en çok kullanılan kaynak gösterme şekillerine örnek verilebilir.

[safir_descriptionbox color=&#;mavi&#; header=&#;Kaynakça düzenlemesi yapılır&#; content=&#;Kaynakça düzenlemesi yaptırmak istiyorum, kaynakça kontrolüne ihtiyacım var diyorsanız arayın&#; icon=&#;iletisim&#; bg=&#;question&#;]

En çok kullanılanlar APA formatı ile MLA formatıdır. Birbirlerinden farklı özellikleri vardır. Üniversitenizin tez yazım kılavuzunda hangisine göre hazırlayacağınız yazabilir. Ayrıca tez danışmanınızdan da bilgi alabilirsiniz. APA formatı genelde sosyal bilimlerde kullanılmaktadır. MLA formatı ise felsefe, müzik, tiyatro gibi alanlarda kullanılır.

Kaynakça hazırlama dokümanlarını inceleyebilirsiniz

  • Tezde Kaynak Gösterme indirin
  • Atıf nasıl yapılır  örnek inceleme
  • Tez için Apa yöntemi kaynak gösterme nedir.  Tıklayın
  • MLA yöntemine göre nasıl hazırlanır, MLA yöntemi için tıklayın
  • Gösterimi (Referanslar)  inceleyin
  • kaynakca hazırlama ile ilgili sunum indirin
  • KAYNAK GÖSTERME VE detaylı anlatım inceleyin
  • Kaynak Nasıl Gösterilir sunum tıklayın
  • ALINTILAMA KAYNAK GÖSTERMEDE  DETAYLAR  indirin
  • Karşılaştırmalı APA MLA örnekleri indirin

Yukarıdaki dosyaları iyice incelediğinizde siz de kaynakça gösterimi ile ilgili yaşadığınız sorunları halletmiş olacaksınız. Kaynakça düzenlemesi nasıl yapılır yazısını mutlaka okuyun.

Örneklerle kaynakça nasıl yazılır

A. APA ya göre kaynakça gösterme

Sosyal bilimlerde yaygın olarak kullanılan bu yöntem, diğer kaynak gösterme yöntemlerinden bazı farklılıklar taşımakta, yazar soyadlarını ve yayın yılını öne çıkarmaktadır.

I. Metin İçinde Eserlere Atıf Nasıl yapılır

APA yönteminde metin içinde kaynak gösterilirken yazarın soyadı (ya da yazarların soyadları), yapıtın yayın tarihi ve alıntı yapılan sayfanın numarası (ya da sayfaların numaraları) belirtilir. Aşağıda hangi durumlarda, nasıl kaynak gösterileceği örneklerle anlatılmaktadır.

1. Tek yazarlı eser kaynakçada nasıl gösterilir

Metinde alıntı yapıldıktan sonra, parantez içinde, yazarın soyadı, yayın tarihi ve sayfa numarası, virgüllerle ayrılarak yazılır. Tek bir sayfaya gönderme yapıldığında “s.”, birden çok sayfaya gönderme yapılıyorsa “ss.” yazılır.

Yapıtta “gerçekçiliği bazıları daha çok yöntem bakımından benimsemiştir, bazıları ise konu bakımından” (Moran, , s. 36) denmesine rağmen&#;

Yazarın adı cümle içinde geçiyorsa aşağıdaki gibi yazılır:

Berna Moran (), “gerçekçiliği bazıları daha çok yöntem bakımından benimsemiştir, bazıları ise konu bakımından” (s. 36) diyerek “gerçekçilik” kavramının farklı anlamlarına dikkat çeker.

2. İki ya da daha fazla yazarlı eser kaynakçada nasıl gösterilir

İki yazarı olan yapıtlara gönderme yapılırken her iki yazarın soyadı verilir. Örneğin, şöyle yazılır: (Taner ve Bezirci, , s. 86).

3. Yazarın aynı yıl yayımlanan eserleri

Aynı yazara ait iki ya da daha fazla yapıta gönderme yapılıyorsa yayın yılına alfabetik sırayı izleyen harfler eklenir: Örneğin, şöyle yazılır: (Memet Fuat, a); (Memet Fuat, b). Bunlardan ilki, kaynakçada yer alan İkinci Yeni adlı kitaba, ikincisi ise Orhan Veli kitabına gönderme yapar.

4. Yazarı belli olmayan eser kaynakçada nasıl gösterilir

Yapıtın yazarı belirtilmemişse alıntı yaparken yapıtın adının ilk birkaç sözcüğü kullanılır. Bu tür bir yapıta gönderme yapılırken kitabın adı eğik (italik) olarak yazılır ve ardından tarih belirtilir:

Diğer bir kaynakta (College Cost Book, ) belirtildiği gibi&#;
College Cost Book’ta () belirtildiği gibi&#;

5. Aynı soyada sahip yazarlar

Eğer aynı soyadına sahip birden fazla yazara gönderme yapılıyorsa yapıtların yayın yılları farklı olsa bile, cumle içinde yazarların adları da belirtilmelidir.

Örneğin, şöyle yazılır: Jale Parla (); Taha Parla ().

6. İki veya daha fazla eser kaynakçada nasıl gösterilir

İki ya da daha fazla yapıta gönderme yapılıyorsa alıntı yapılan yapıtların yazarlarının soyadları, alfabeye göre sıralanır.

Örneğin, şöyle yazılır: (Feigenbaum ve McCurduck, ; Roszak, , ).

7. Bireysel görüşme

Kişisel görüşmeler metinde belirtilmeli ama kaynakçada yer almamalıdır.

Örneğin, şöyle belirtilir: (Vüs’at O. Bener, kişisel görüşme, Aralık ).

8. Alıntılayan veya aktaran kaynak nasıl gösterilir

Çalışmalarda birincil kaynaklara ulaşmak esastır, ama bazı güçlükler nedeniyle ulaşılamamışsa, göndermede alıntılanan ya da aktarılan kaynak belirtilir.

Örneğin, şöyle yazılır: (alıntılayan Gürbilek, , s. ); (aktaran Johnson, b, ss. ). Alıntılanan ya da aktarılan yapıttaki kaynak bilgilerine yer verilmez.

II.  Kaynakça nasıl hazırlanır

Metinde alıntı yapılan bütün kaynaklar, “Kaynakça” başlıklı yeni bir sayfada gösterilir. Bu bölümde, çalışmada kullanılan bütün kaynaklar doğru ve tam olarak listelenir. Metinde gönderme yapılmayan kaynaklara “Kaynakça”da yer verilmez. Bizzat görülmeyen ve yararlanılmayan kaynaklar “Kaynakça”ya alınmaz. Böyle bir uygulama “çalıntı” sayılır.

Kaynaklar yazarların soyadına göre alfabetik olarak sıralanır. Eğer yazar adı yoksa yapıt adı esas alınır. Bir yazarın birden çok yapıtı kullanılmışsa kaynaklar kronolojik sırayla yazılır. Bir yazarın aynı yıl yayımlanmış birden fazla yapıtı kullanılmışsa yapıt adlarının alfabetik sırasına göre “a”, “b” şeklinde sıralanır.

1. &#;Kitaplar&#; kaynakçada nasıl gösterilir

“Kaynakça”da sırasıyla yazarın soyadı, ilk adının (bazen ilk iki adının) baş harfleri, (parantez içinde) yayının yılı, yapıtın adı, yayın bilgileri, noktalarla ayrılarak yazılır. Kitap adları başlığın ilk harfinden sonra (özel adlar dışında) bütünüyle küçük ve eğik harflerle yazılır.

a. &#;Tek yazarlı ya da editörlü kitap&#; nasıl atıf yapılır

Gürbilek, N. (). Kör ayna, kayıp şark. İstanbul: Metis.
Kalpaklı, M. (Ed.). (). Osmanlı divan şiiri üzerine metinler. İstanbul: YKY

b. İki ya da daha fazla yazarlı ya da editörlü kitap

Taner, R. ve Bezirci, A. (). Seçme romanlar. İstanbul: Evrensel.

c. Gözden geçirilmiş ya da genişletilmiş baskılar

Alpay, N. (). Türkçe sorunları kılavuzu (Gözden geçirilmiş ikinci baskı). İstanbul: Metis.

ç. Yazarı belli olmayan kitaplar kaynakçada nasıl gösterilir

The NEA almanac of higher education. (). Washington DC: National Education Association.

d. İki ya da daha fazla ciltten oluşan kitaplar

Moran, B. (). Türk romanına eleştirel bir bakış (3 cilt). İstanbul: İletişim.

e. Çeviri kitaplar kaynakçada nasıl gösterilir

Bahtin, M. M. (). Dostoyevski poetikasının sorunları (C. Soydemir, Çev.) İstanbul: Metis.

f. Derlenmiş bir kitaptaki yazı

Karasu, B. (). İmge üretiminde roman hâlâ ilk sırada. Ne kitapsız ne kedisiz (ss. ). İstanbul: Metis.

g. Derlemede yer alan bir yazı ya da bölüm

Irzık, S. (). Öznenin vefatından sonra kadın olarak okumak. Parla ve Irzık (Ed.), Kadınlar dile düşünce(ss. ). İstanbul: İletişim.

ğ. Başvuru kitaplarındaki bölüm ya da yazı

Akün, Ö. F. (). Divan edebiyatı. Diyanet vakfıislâm ansiklopedisi (ss. ). İstanbul: Türkiye Diyanet Vakfı.

2. Makaleler kaynakçada nasıl gösterilir

Dergilerde yer alan makalelere kaynakçada yer verirken sırasıyla yazarın soyadı, ilk adının (bazen ilk iki adının) baş harfleri, (parantez içinde) yayının yılı, yapıtın adı, yayın bilgileri, noktalarla ayrılarak yazılır. Günlük, haftalık ya da aylık bir yayın kullanılmışsa parantezin içinde yıldan sonra gün ve ay belirtilir. İlk harften sonra makale adının tamamı normal stilde yazılır (eğik yazılmaz ya da tırnak içine alınmaz). Yayın bilgileri bölümünde derginin / yayının adı ve sayısı eğik olarak yazılır. Sayfa sayısı ise eğik yazılmaz.

Turan, G. (, Haziran). İkinci Yeni’den sonra olan biten ne? Varlık,

3. Diğer Kaynaklar kaynakçada nasıl gösterilir

a. Film

Demirkubuz, Z. (Yönetmen). (). Yazgı [Film]. İstanbul: Mavi.

b. Elektronik kaynaklar kaynakçada nasıl gösterilir

Kaynakçada yazar, yayın tarihi, kaynağın adı ve derginin ya da yapıtın adı yer alır. Bu bilgilerden sonra elektronik kaynağın tipi (çevrimiçi, CD-ROM), cilt sayısı ve gerekli sayfa ya da varsa paragraf numarası yazılır. Eğer kaynağa internetten ulaşılabiliyorsa, adres ve erişim tarihi belirtilir.

Dr. Abel Scribe PhD. (, 3 Ekim). Dr. Abel Scribe’s guides to research writing and style. Erişim tarihi: 31 Ekim , funduszeue.info

Okunma Sayısı

Etiketler: apa 6 style, APA formatı, apa kaynak gösterme, apa kaynakça, apa yazım kuralları , atıf nasıl yapılır örnek, dipnotlu kaynak gösterme yöntemi, internet kaynakçası, kanun maddeleri kaynakçada nasıl gösterilir, kaynak gösterme yöntemleri, kaynak gösterme yöntemleri apa, kaynakça çeşitleri, kaynakça hazırlama, kaynakca nasil yazilir, kaynakça nasıl yazılır apa, kaynakça nasıl yazılır e ödev, kaynakça nasıl yazılır tdk, kaynakça nasıl yazılır word, kaynakça nedir eodev, kaynakça nedir sosyal bilgiler, kaynakça örnekleri, kaynakça örnekleri türkçe, kaynakça özellikleri, kaynakça yazım kuralları, kaynakça yazımı, kaynakça yazımı örneği, makale kaynakça yazımı, metin içinde kaynak gösterme, MLA formatı, mla kaynak gösterme, mla kaynakça, neden kaynakça göstermeliyiz, numerik kaynak gösterme, performans ödevinde kaynakça nasıl yazılır, tez kaynakça örneği, tez yazarken kaynak gösterme, tezde referans nasıl yazılır, word apa formatı türkçe, yüksek lisans tezi kaynakçada nasıl gösterilir

Word, makalenizi yazmak için kullanılan kaynaklardan otomatik olarak bir kaynakça üretir. Belgenize her yeni alıntıyı ekleyebilirsiniz; Word bu kaynağı kaynakçada MLA,APAve Chicagostilinde düzgün biçimde görünür.

Aktarımdan sonra alıntı ekleme

  1. Başvurular sekmesindeki Alıntılar ve Kaynakça grubunda Stil'in yanındaki oka tıklayın.

    Başvurular sekmesinde Stil APA seçeneği vurgulanır

  2. Kaynak ve alıntı için kullanmak istediğiniz stile tıklayın.  

  3. Alıntı yapmak istediğiniz cümle veya tümceciğin sonunu tıklatın. 

  4. Alıntı Ekle'yi tıklatın ve Yeni Kaynak Ekle'yi seçin.  

  5. Kaynak Oluştur kutusuna alıntı ayrıntılarını yazın ve Tamam'a tıklayın.

    Kaynak Oluştur iletişim kutusundaki seçenekler görüntülenir

Siz bu adımları tamamladıktan sonra, bu alıntı kullanılabilir alıntılar listesine eklenir. Bu başvurudan bir sonraki alıntı yapışınızda, tümünü yeniden yazmanız gerekmez; Alıntı Ekle'ye tıklayıp kullanmak istediğiniz alıntıyı seçmeniz yeterli olur.

Alıntı Ekle düğmesine tıklandığında alıntı listesi görüntülenir

Önemli: APA ve MLA biçimlerini değiştirebilir, dolayısıyla bu biçim sürümlerinin gereksinimlerinizi karşı olduğundan emin olmak istemeniz gerekir. Stilin kendi güncelleştirilmiş sürümünü oluşturabilir veya özel stiller oluşturabilirsiniz. Daha fazla bilgi için bkz. Kaynakça & Alıntılar – Özel stiller oluşturma.

Kaynaklarınızdan kaynakça oluşturma

Kaynaklarınızdan bir kaynakça oluşturmak istiyorsanız, aşağıdakileri yapın:

  1. Kaynakçanın eklenmesini istediğiniz konuma tıklayın. Bunlar genellikle bir belgenin sonunda yer alır. 

  2. Başvurular sekmesinde, Alıntılar ve Kaynakça grubunda, Kaynakça'ya tıklayın.

Word'deki İçindekiler Tablosu oluşturucuya benzer şekilde, bir başlık içeren hazır tasarımlı bir kaynakça seçebilir veya Kaynakça Ekle'ye tıklayarak alıntıyı başlıksız olarak ekleyebilirsiniz.

Alıntı yer tutucularını kullanma ve kaynakları düzenleme hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz, Kaynakça oluşturma konusuna göz atın. Öte yandan, kaynakçanızdaki kaynakları başka bir bilgisayara aktarmak isterseniz, Microsoft Word blogundaki bu gönderiyi gözden geçirin.

APA 6 Sürüm alıntı stili düzeltme yordamı.

APA stili yazın adını ve yayım tarihini kullanır. Aynı yazara ait birden fazla alıntınız varsa, Word'de bilinen bir hata, alıntı oluşturucunun yayım başlığını beklenmediği halde doldurmasına yol açmaktadır. Bu durumla karşılaşırsanız, sorunu şöyle çözebilirsiniz:

  1. Word belgesinde, alıntıyı tıklatın.

  2. Aşağı oka tıklayın ve sonra Alıntıyı Düzenle’ye tıklayın.

    Bir alıntının altındaki kullanılabilir seçenekler görüntülenir

  3. Başlık onay kutusuna tıklayın ve sonra Tamam'a tıklayın.

APA ve MLA biçimlerini değiştirebilir, dolayısıyla bu biçim sürümlerinin gereksinimlerinizi karşı olduğundan emin olmak istemeniz gerekir. Stilin kendi güncelleştirilmiş sürümünü oluşturabilir veya özel stiller oluşturabilirsiniz. Daha fazla bilgi için bkz. Kaynakça & Alıntılar – Özel stiller oluşturma.

APA 5th Edition alıntı stilini kullanıyorsanız, bilmeniz gereken bir konu vardır. APA stilinde yazarın adı ve yayın tarihi kullanılır. Aynı yazardan birden çok alıntı yaptığınızda, Word 'un bilinen bir hatası vardır: Alıntı oluşturucusu istenmese bile yayın adını doldurur. Bu size olursa, aşağıdaki'APA 5. Sürüm alıntı stili düzeltme yordamı başlıklı bölüme bakın.

Aktarımdan sonra alıntı ekleme

  1. Word belgenizde, Şeritteki Başvurular sekmesine tıklayın.
    Başvurular sekmesine tıklayın

  2. Alıntılar & Kaynakça grubunda, Stil'in yanındaki oku tıklatın.
    Alıntılar ve Kaynakça grubunda, Stil'in yanındaki oka tıklayın

  3. Kaynak ve alıntı için kullanmak istediğiniz stile tıklayın.  

  4. Alıntı yapmak istediğiniz cümle veya tümceciğin sonunu tıklatın. 

  5. Alıntı Ekle'yi tıklatın ve Yeni Kaynak Ekle'yi seçin. 

  6. Alıntı ayrıntılarını yazıp Tamam'a tıklayın.
    Yeni kaynak ekleme

Bu adımları tamamladıktan sonra, alıntı Alıntı Ekle düğmesine eklenir ve böylece, gelecek sefer bu başvuruyu belirttiğinizde tümüyle yeniden yazmanız gerekmez.
Alıntı Ekle'ye tıklayın

Kaynaklarınızdan kaynakça oluşturma

Kaynaklarınızdan bir kaynakça oluşturmak istiyorsanız, aşağıdakileri yapın:

  1. Kaynakçanın eklenmesini istediğiniz konuma tıklayın. Normalde kaynakçalar belgenin sonunda yer alır. 

  2. Başvurular sekmesindeki Alıntılar ve Kaynakça grubunda Kaynakça'yı tıklatın. 

Word'deki İçindekiler Tablosu oluşturucuya çok benzer şekilde, bir başlık içeren hazır tasarımlı bir kaynakça seçebilir veya Kaynakça Ekle'ye tıklayarak alıntıyı başlıksız olarak ekleyebilirsiniz.
Kaynakça Ekle'ye tıklayın

Alıntı yer tutucularını kullanma ve kaynakları düzenleme hakkında daha fazla bilgi edinmek için, Word 'da kaynakçaoluşturma . Kaynakça kaynaklarınızı başka bir bilgisayara dışarı aktarmayı da istiyorsanız, Microsoft Word bloguna yönelik bu gönderiye göz atabilirsiniz.

APA 5th Edition alıntı stilini düzeltme yordamı

APA stilinde yazarın adı ve yayın tarihi kullanılır. Aynı yazardan birden çok alıntı yaptığınızda, Word 'un bilinen bir hatası vardır: Alıntı oluşturucusu istenmese bile yayın adını doldurur. Bu durumla karşılaşırsanız, sorunu şöyle çözebilirsiniz:

  1. Word belgesinde, alıntıyı tıklatın.

  2. Aşağı oka tıklayın ve sonra Alıntıyı Düzenle’ye tıklayın.
    Aşağı oka tıklayın ve sonra Alıntıyı Düzenle’ye tıklayın

  3. Başlık onay kutusuna tıklayın ve sonra Tamam'a tıklayın.
    Başlık onay kutusuna tıklayın ve Tamam’a tıklayın

Word Web Online'da otomatik olarak alıntı oluştura ödemezsiniz. Word Online belgenizin içinde kaynakçayı korur, ancak kaynakça oluşturmak için bir yol sağlamaz.

Bunun yerine, Word'un masaüstü sürümünüz varsa, Word ile Aç'ı seçerek belgeyi açın.

Masaüstü Uygulamasında Aç komutunun resmi

Ardından Word masaüstü için adımları izleyin.

Bitirin ve belgeyi Word'de kaydedin. Belgeyi Word Online'da yeniden açabilirsiniz.

APA Stilinde Kaynakça Yazımı Erkan TOSUN funduszeue.info Kaynakça Yazımı Ödevimizin metnini APA standardında referans göstererek yazdık diyelim. Şimdi bu referans bilgileri yani kaynak bilgilerin olduğu kaynakların adını açık ve listeli şekilde kaynakça listesinde yazmak gerekiyor. Kaynakça yazımında kaynağın cinsine göre(kitap, makale, tez, bildiri, internet vb.) yazım standardı bulunuyor. APA stilinde kaynakça yazımında yazarın adını soyadını yazarken akademik unvan (Dr. Doç. Prof. gibi) yazılmıyor. Kitap kaynağını kaynakça listesine yazmak; Örnek: Sosyolojiye Giriş Tosun, E. (). Sosyolojiye Giriş. Manisa: Dora Yayıncılık. Dr. Erkan TOSUN Yazarın Kitabın Kitabın adı Yayınlandığı Yayınevinin adı Soyadı, Adı. yılı il ** APA stilinde Kaynakça yazımının belirli bir yazım sırası var, önemli olan kitap ve makalelerin bilgilerini bu sıraya Dora Yayıncılık, göre yazmaktır. Manisa Makale kaynağını kaynakça listesine yazmak; Felseye Giriş Dr. Erkan TOSUN Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Sosyal Bilimler Dergisi, Cilt: 4, Sayı ** Açık bilgilerine ulaşılamayan makale kaynakları internet kaynağı olarak ss gösterilebilir. Tosun, E. (). “Felsefeye Giriş”. Manisa Celal Üniversitesi, Sosyal Bilimler Dergisi. 4(1): ss Yazarın Makalenin Makalenin Makalenin yayınlandığı derginin adı Cilt ve Sayı Makalenin Soyadı, Adı. yılı adı İlk ve son sayfa numarası 1 Erkan TOSUN funduszeue.info Editörlü kitap kaynağını kaynakça listesine yazmak; (Örnek: AÖF kitapları) Tarih İncelemeleri Bölüm 4: Editör Tarih ve Toplum Dr. Erkan TOSUN Ar. Gör. Zeynep TOPAL ** Editörlü kitaplarda en başa ünite/bölüm yazarı yazılıyor. Dora Yayıncılık, Manisa Topal, Z. (). “Tarih ve Toplum”. Erkan Tosun (Ed.). Tarih İncelemeleri. ss Manisa: Dora Yayıncılık. Bölüm Yazarının Kitabın Bölümün adı Editörün adı soyadı. Kitabın adı Bölümün Yayınlandığı Yayınevinin Soyadı, Adı. yılı İlk ve son il adı Sayfa numarası Dikkat ederseniz; örneklerimizdeki kaynaklar bir yazarlı olarak yazıldı. İki ve çok yazarlı kaynaklardaki yazımlara bakalım. (Sadece yazarları baz aldık, diğer kısımlar aynı yazılıyor) İki yazarlı kaynak için; Tosun, E. ve Topal, Z. ** Kaynakça yazımı ile ilgili daha detaylı bilgiler; Üç ya da daha fazla yazarlı kaynak için; funduszeue.info SOSYOLOJİDE_ARAŞTIRMA_VE_UYGULAMALAR- Tosun E. ve diğerleri. AÖF._Ödev_Proje_Uygulaması adresindeki İki editörlü kaynak için; dokümanda yer alıyor. Erkan Tosun ve Zeynep Topal. Üç ya da daha fazla yazarlı kaynak için; Erkan Tosun ve diğerleri.  AÖF Proje Ödevi Hakkında Tüm Ders Notları için; funduszeue.info  AÖF Proje Ödevi Hakkında Tüm Ders Anlatımları için; funduszeue.info WhhMV2A/videos  AÖF Proje Ödevi Hakkında Tüm Sorularınız için; funduszeue.info adreslerinden Erkan Tosun’a erişebilirsiniz. 2

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası