grup yorum munzur dağı / GRUP YORUM MUNZUR DAĞI NOTA - surgeonjivago

Grup Yorum Munzur Dağı

grup yorum munzur dağı

munzur dağı

  • bu gecenin türküsü. içime dokunan türkü. türkünün notalarında hüzün var, dizelerinde dert var. cengiz özkan yorumu inci bir sızı bırakır, gönülde yara açar.

  • an itibariyle youtube de rastgele keşfettiğim bir şarkıdır. replay tuşu tarafımca tecavüze uğramıştır.

  • hasan hüseyin usta'nın eşsiz şiirlerinden biridir.

  • "bir uzun havadır şu munzur dağı
    mor bir katar gibi dizilir gider
    saz çalınır akşamları cem olur
    gönlüm terazisi bozulur gider"

    30 senede 3 defa görülmüş memleketi özleten türkü, hele de kardeş'in sesinden dinleniyorsa tesirini arttırabilir.

  • grup yorum'un enfes parçası. insanı sarsan, içine işleyen çok acayip bir parça. parçayı söyleyen hanımefendinin de payı bunda çok yüksek tabi ama sadece vokal değil üflemelisinden tut, sazına, ziline kadar parça komple harika. hele o son bölüm insanın derinlerine işliyor. sözlere değinmiyorum, malum.* çok özel bir parça benim için. selam olsun eskilere.

  • munzur dağları yahut mercan sıradağları, yukarı fırat bölgesinde, doğu anadolu bölgesinin batısında yer alır. torosların uzantısı olup kalkerli, dişli kütledir. yerleşim olarak tunceli ile erzincan arasındaki platoda km uzunlukta batıdan doğuya avcı dağları'na uzanır. yüksekliği m'yi geçer. yaşı 5 milyon yıldır. üzerinde buzul gölleri, meşe ormanları, yabani türde çeşitli hayvanlar, sayısız bitki ve çiçek türleri, akarsular, dereler, yaylalar, alabalık gölleri bulunmaktadır.c

  • görmeme aylar var, görmeden özlediğim meskenim..

  • (bkz: mouzouron) *

  • yaklaşık beş bin yıl önce yükselmiş (bkz: levha tektoniği) kalkerli dağlardır. toros dağlarının uzantısıdır. rakımının en yüksek olduğu yer metre ile akbaba zirvesidir. gözeleriyle de ünlüdür aynı zamanda. yükseltinin çok fazla olmadığı bölgelerine meşe ormanlarıyla buzul gölleri ve de sayısız bitki türü ev sahipliği yapar.

    bir dönem tkp/ml-tikko örgütünün faaliyetlerini yürüttüğü dağlardır aynı zamanda &#x;te ibrahim kaypakkaya&#x;nın yaralıyken yaklaşık beş gün kadar saklandığı yerdir.

    hakkında yazılmış bir şiir vardır ki gerek içerdiği pastoral öğeler ve gerekse bu öğelerle bütünleştirdiği toplumcu gerçekçi ideoloji pek uyumludur, özellikle şarkısı munzur&#x;un üç bir yanı kapatan çıplak ve sarp kayalıklarının arasındaki çayırların ortasında söylenirse, mükemmel doğal eko sayesinde gökleri inletecek kadar güçlüdür. söz konusu şarkı sözleri:

    bir uzun havadır şu munzur dağı
    mor bir katar gibi dizilir gider
    dizilir gider
    saz çalınır akşamları cem olur
    gönlüm terazisi bozulur gider

    koca fırat vura vura başını
    benim anam döve döve döşünü
    aşar çığlıkları anacıkların
    ağırlar yükselir munzur&#x;a doğru

    ben de silah çattım şu munzurlarda
    yıldızlara uludum yalnızlığı
    oy yalnızlığı
    başı duman duman dağlara doğru
    yönelmiş gidiyor yörük kervanı

    ve ayrıca günün birinde gitmek istediğim yerdir. hayallerimdeki kadar güzel mi bilemem zira sadece kayıp rüyalarda güzeldir böyle yerler, kim bilir belki de hayal kırıklığına uğrarım.
    umarım munzur dağlarının eteklerinde yaşayan köylüler hayallerimdeki kadar iyidirler.
    umarım sonsuzluk, samanyolu&#x;nun uçsuz bucaksız yıldızlarıyla hayallerimdeki kadar korkunç ve hayranlık uyandırıcı görünüyordur yamaçlarından munzur&#x;un.
    belki dorukları rüyalarımdaki kadar yücedir.
    umarım

  • haluk tolga ilhan tarafından seslendirilen güzel bir erzincan türküsü.

ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.

Grup Yorum - Munzur Dağı Şarkı Sözleri

Grup Yorum şarkıcısının popüler şarkılarından Munzur Dağı şarkısının sözlerini sizlerle paylaşıyoruz. Grup Yorum - Munzur Dağı Şarkı Sözleri sitemize 27 Ekim Pazartesi tarihinde admin tarafından eklenmiştir.

Grup Yorum - Munzur Dağı Şarkı Sözleri

Bir uzun havadır şu Munzur Dağı
Mor bir katar gibi dizilir gider
Saz çalınır akşamları cem olur
Gönlüm terazisi bozulur gider

Koca Fırat vura vura başını
Benim anam döve döve döşünü
Aşar çığlıkları anacıkların
Ağıtlar yükselir Munzur&#;a doğru

Ben de silah çattım şu Munzurlar&#;da
Yıldızlara uludum yalnızlığı
Başı duman duman dağlara doğru
Yönelmiş gidiyor yörük kervanı

En Çok Kullanılan İsimlerin Anlamları

isim anlamları, miray isminin anlamı, talha isminin anlamı, zeynep isminin anlamı, ecrin isminin anlamı, eymen isminin anlamı, elif isminin anlamı, erva isminin anlamı, mina isminin anlamı, azra isminin anlamı, arya isminin anlamı, berrin isminin anlamı, berna isminin anlamı, esra isminin anlamı, ceylin isminin anlamı

Grup Yorum - Munzur Dağ&#x; Şarkı Sözüne Yorum Yaz

Yorum Yazma Kuralları: Grup Yorum - Munzur Dağı Şarkı Sözleri hakkında yaptığınız yorumlar da hakeret içeren yada onur kırıcı cümleler olmamalıdır. Lütfen sanata saygı çerçevesinde yorum yapınız. Diğer tüm şarkı sözleri yayınlarında olduğu gibi Grup Yorum - Munzur Dağı Şarkı Sözlerine atılan hiçbir hakaret, küfür, argo içeren yorum kabul etmeyecektir. Şarkı Sözlerine göstermiş olduğunuz hassasiyetin tüm şarkı sözleri için geçerli olduğunu unutmayınız.

Grup Yorum - Munzur Dağı Şarkı Sözüne Yapılan Yorumlar

Grup Yorum - Munzur Dağı Şarkı Sözüne henüz yorum yapılmamış. Grup Yorum - Munzur Dağı şarkı sözüne ilk yorumu siz yaparak katkıda bulunabilirsiniz.;

Diğer Grup Yorum Şarkı Sözleri

Bir Grup Yorum hikâyesi: Sıyrılıp Gelen

Y&#;llard&#;r bekledi&#;imiz &#;ey nihayet gerçekle&#;ti: Grup Yorum’un ilk iki albümü “S&#;yr&#;l&#;p Gelen” ve “Haziran’da Ölmek Zor / Berivan” plak format&#;nda dinleyicisiyle bulu&#;tu. Kalan Müzik taraf&#;ndan bas&#;lan plaklar bir süredir piyasada. Bu, külliyat&#;n tek tek bas&#;laca&#;&#;na dair içimizde bir umut olu&#;tursa da &#;imdilik gelen haber, Haziran’da “Cemo / Gün Gelir” albümünün bas&#;laca&#;&#; yönünde. Sonras&#;na dair umutlar&#;m&#;z sürüyor, sürecek.

 Grup Yorum, ülkedeki en önemli topluluklardan biri. Türkiye tarihine katk&#;lar&#; tart&#;&#;&#;lmaz. &#;ark&#;lar&#;, ya&#;ad&#;klar&#; dönemin izdü&#;ümü. Çok büyük bir i&#; gerçekle&#;tiriyorlar ve tarihe not dü&#;üyorlar. Bugün dönüp bakt&#;&#;&#;m&#;zda, 12 Eylül ve sonras&#;nda gerçekle&#;en her &#;eyi onlar&#;n &#;ark&#;lar&#;nda görmek mümkün. Ac&#;lar, katliamlar, haks&#;zl&#;klar ve daha nicesini gelecek ku&#;aklara aktar&#;yorlar. Unutmuyorlar, unutturmuyorlar. Her &#;ey bir yana, tarihi bizzat yazd&#;lar, yaz&#;yorlar.

12 Eylül sonras&#;ndaki ilk büyük uyan&#;&#;lardan biri, Grup Yorum. Aralar&#;nda benim de bulundu&#;um dönemin üniversite ö&#;rencileri, pek çok &#;eyi onlar&#;n &#;ark&#;lar&#;yla ö&#;rendi. Ya&#;ad&#;klar&#; döneme not dü&#;tüler, tarihi bizzat yazd&#;lar ama bunu, geçmi&#;i unutmadan yapt&#;lar. As&#;l güzelli&#;i orada belki de. De&#;erlerine sahip ç&#;kan, onlar&#; bugüne ta&#;&#;yan Grup Yorum, 12 Eylül darbesine ilk direni&#;ini bu noktada yapt&#;. Darbe sonras&#;nda gelen cunta, eskiye dair her &#;eyi unutturmay&#; hedefledi ve yaz&#;k ki bunda ba&#;ar&#;l&#; oldu. “Yeni” bir Türkiye tarihi yazan, umuda dair her &#;eyi yok eden, memleketi karanl&#;&#;a gömen Kenan Evren ve arkada&#;lar&#;, ne kadar çabalarsa çabalas&#;n geçmi&#;in ayd&#;nl&#;&#;&#;n&#; yok edemedi. Bunda Grup Yorum’un büyük pay&#; var. Albümlerinde eski &#;ark&#;lara ve mar&#;lara yer veren topluluk, sonras&#;nda bunlar&#; “Mar&#;lar&#;m&#;z” ba&#;l&#;kl&#; bir albümde de toplad&#;.

Grup Yorum’un hikâyesini yazmaya kalksam uzun sürer, dizi olur ama en az&#;ndan (ilk iki albümün dinleyiciye yeniden ula&#;mas&#; sebebiyle) kurulu&#; y&#;llar&#;na dönüp o dönemi hat&#;rlatabilirim. &#;ki haftal&#;k küçük bir dizi bu. Bu hafta, “S&#;yr&#;l&#;p Gelen”in yay&#;mlanmas&#;na kadar geçen süreci anlataca&#;&#;m; önümüzdeki hafta “Haziran’da Ölmek Zor / Berivan” dönemini… Bunun için iki kaynaktan faydalanaca&#;&#;m: Bizzat topluluk taraf&#;ndan yaz&#;lan Grup Yorum tarihi “Bir Kar Makinesi” (Tav&#;r Yay&#;nlar&#;, ) ve Orhan Kahyao&#;lu imzal&#; Grup Yorum kitab&#; “And Da&#;lar&#;’ndan Anadolu’ya ‘Devrimci Müzik’ Gelene&#;i ve ‘S&#;yr&#;l&#;p Gelen’ Grup Yorum” (NeKitaplar, ). Sonradan iki cilt olarak yay&#;mlanan ilk kitab&#;n ilk bask&#;s&#;n&#;n (“Bir Kar Makinas&#;” ad&#;yla) y&#;l&#;nda yay&#;mland&#;&#;&#;n&#; söyleyeyim; Kahyao&#;lu kitab&#;n&#;n farkl&#; bir bask&#;s&#;n&#;n Can Yay&#;nlar&#; taraf&#;ndan y&#;l&#;nda “25 Y&#;l Hiç Durmadan” ad&#;yla yeniden yap&#;ld&#;&#;&#;n&#; bu bilgilere ekleyeyim.

“Bir Kar Makinesi”nde toplulu&#;un kurulu&#;u &#;öyle anlat&#;l&#;yor: “Eylüller vard&#; korkulara kordku, bask&#;lara bask&#;, suskulara susku katan. Mapusluklar, ülkemizin her diyar&#;nda, karanl&#;klar… Karanl&#;k ku&#;lar&#;… &#;hbarc&#;lar… &#;&#;kenceciler… Tek tip elbise, sevk zincirleri… &#;dam sehpalar&#;ysa yan&#; ba&#;&#;m&#;zda. Açl&#;k grevleri, ölüm oruçlar&#; vard&#; ya&#;am&#; savunan. ‘Türküler de var!’ dedi, Bas&#;n Yay&#;n’dan dört üniversite ö&#;rencisi. Türküler de kat&#;lmal&#;yd&#; ya&#;am&#; savunmaya. Kar alt&#;nda büyüyen tohumlara güç, zindan karanl&#;&#;&#;ndaki hayk&#;r&#;&#;a soluk olmal&#;yd&#; türküler. Metin, Ali, Orhan, Ra&#;it; hasretin, umudun, direni&#;in, ayd&#;nl&#;&#;&#;n türküleri için bir araya geldiler, y&#;l&#; sonlar&#;nda.” Burada sözü edilen ekip, Metin Kahraman, Ali Da&#;lar,  Orhan Emek ve Ra&#;it Çitim. Orhan Kahyao&#;lu, bu süreci &#;öyle anlat&#;yor: “Grup Yorum, 12 Eylül darbesinin, ba&#;ta gençlik ve emekçi y&#;&#;&#;nlar&#; olmak üzere yaratt&#;&#;&#; bask&#; ve depolitizasyona tepki olarak yeni, sol bir duyarl&#;l&#;&#;&#; temsil eden dört üniversiteli genç taraf&#;ndan y&#;l&#;nda filizlenmeye ba&#;lar. Muhalif tav&#;rlar&#;n&#; müzikle ifadelendirmeye çal&#;&#;an gençlerdir bunlar. Yapmay&#; dü&#;ledikleri müzik, dönemin karamsarl&#;&#;&#;na, karabasan&#;na kar&#;&#; bir direnci, mücadeleyi yans&#;tmakt&#;r. Yapt&#;klar&#; müzikle, o dönem gençli&#;in ve halk&#;n içinde ya&#;ad&#;&#;&#; kaotik atmosfere kar&#;&#; aç&#;k bir tepki dillendirmeyi dü&#;lemektedirler. Önü zor kullanarak kesilen sol bir duyarl&#;l&#;&#;&#;n müzik yoluyla canlanmas&#;, ye&#;ermesini arzulamaktad&#;r bu gençler. &#;&#; tabii ki dü&#;ledikleri kadar kolay olamayacakt&#;r. Her duyarl&#; genç gibi onlar da dönemin statükosuna bir tepkiyi, isyan&#; simgelemektedir. Gençlik sindirilmi&#;, haklar&#; elinden al&#;nm&#;&#;, yabanc&#;la&#;t&#;r&#;lm&#;&#; bir durumdad&#;r. Kolektif üretimin her türü bask&#;larla engellenmektedir.”

Grup Yorum, böylesi bir ortamda do&#;du ama yan yana gelen bu dört gencin henüz gerçek anlamda bir topluluk oldu&#;unu söylemek do&#;ru de&#;il. Sonras&#;nda ekibe kat&#;lan isimlerle giderek daha da &#;ekillenen ve ilk albüm de&#;il belki ama bilhassa ikinci albüm ve sonras&#;nda yolu belirlenen Grup Yorum, bu iki albümle ayaklar&#;n&#;n üzerinde durdu dersek yanl&#;&#; olmaz. “S&#;yr&#;l&#;p Gelen” emekleme ad&#;mlar&#;yd&#;, “Haziran’da Ölmek Zor / Berivan” ise manifestonun ilk cümleleri. Yeniden “Bir Kar Makinesi”ne döneyim, ekip ne yapmaya çal&#;&#;t&#;klar&#;n&#; bizzat anlats&#;n: “Ayn&#; ya&#;lardayd&#;k. ‘80’öncesi sürece tan&#;k olmu&#;tuk. O dönem mücadeleye kat&#;lm&#;&#;, mapushaneleri tan&#;m&#;&#; bir arkada&#;&#;m&#;z da vard&#; grupta, sadece gitar çalmay&#; bildi&#;i için aram&#;zda olan da. Sistemli bir &#;ekilde grup kurma dü&#;üncesiyle bir araya gelmemi&#;tik. Yasaklar, sansürler vard&#;, biliyorduk. Ancak ellerimiz de vard&#;. Gitar&#;n, ba&#;laman&#;n tellerine dokunabiliyor, davulun tokma&#;&#;n&#; kavr&#;yorduk. Solu&#;umuz flüte can veriyordu. Cesaretle yüklendikçe ba&#;ka seslere ula&#;&#;yor, yank&#;lan&#;yordu sesimiz. Eylül karanl&#;&#;&#;nda &#;&#;&#;k, suskunlu&#;a ses olmak istedik. Kendimizi ifade etme biçimiydi müzik. Karde&#;li&#;in, e&#;itli&#;in, payla&#;man&#;n dü&#;üyle, dü&#;tük bir uzun yürüyü&#;e. Sevgi bizimle, umut bizimleydi. Sömürüsüz ve özgür günlerin özlemi bizimle… Bir ço&#;umuzun boyutlar&#;n&#; tahmin edemedi&#;i upuzun bir yürüyü&#;tü bu. Tam 22 ki&#;i gelip geçti Yorum’dan.”

Buradaki 22 rakam&#;n&#;n itibariyle geçerli oldu&#;unu söylemek durumunday&#;m. Sonras&#;nda (dile kolay) 18 y&#;l daha var ve bu süreçte ekibe kat&#;lanlar, rakam&#; çoktan katlad&#;. Bugün geriye dönüp bakt&#;&#;&#;m&#;zda (Grup Yorum Korosu’yla birlikte) bu say&#;n&#;n yüzlere ula&#;t&#;&#;&#;n&#; görüyoruz. Gücün ard&#;nda kolektif bir çal&#;&#;ma var -ki bugün onca bask&#;ya ra&#;men Grup Yorum’un yok edilemezli&#;i, tam da bu yüzden. Bu kolektif çal&#;&#;man&#;n temeli, ekibin yan yana geldi&#;i ilk gün at&#;lm&#;&#;, büyüyerek bugüne ula&#;m&#;&#;. Hikâyeye döneyim…

 Grup Yorum, önce tiyatro sahnesinde kendini gösterir: Sar&#;yer Halk E&#;itim merkezinde sahnelenen &#;iirli, öykülü bir oyun ve (sonras&#;nda ekibin müzikal imzas&#;n&#; &#;ekillendirecek isimlerden) Kemal Sahir Gürel’in kat&#;l&#;m&#;yla Türk Folklor Kurumu bünyesinde sahneye konan küçük gösteriler, ekibin dinleyiciyle ilk bulu&#;malar&#;… Ertu&#;rul Efendio&#;lu yönetiminde Ortaköy Kültür Merkezi (OKM) bünyesinde sahnelenen Murathan Mungan oyunu “Taziye” için yapt&#;klar&#; müzik ise ilk beste çal&#;&#;malar&#;. &#;lk albümde tan&#;d&#;&#;&#;m&#;z kimi &#;ark&#;lar, bu dönem ortaya ç&#;k&#;yor: “Munzur”, “Hüznün &#;syan Olur”, “Büyü”… y&#;l&#;n&#;n &#;ubat ay&#;nda &#;zmit’te SEKA’n&#;n tiyatro salonunda düzenlenen “Trakya Türkleri ile Dayan&#;&#;ma Gecesi”, Grup Yorum’un ilk kalabal&#;k konseri say&#;labilir. ki&#;ilik bir toplulu&#;a seslenen ekip, bundan sonra hedef büyütür. 4 May&#;s’ta OKM’de verdikleri konser, bu hedefin ilk ad&#;m&#; olur. Sonras&#;nda konserler art arda gelir. Ekip &#;ekillenir, kimi ayr&#;l&#;klar olur, yeni gelenler seslerini katar ve bir müzikal ortakl&#;&#;a do&#;ru h&#;zla yürürler.

 &#;lk albüm “S&#;yr&#;l&#;p Gelen”, tam da bu dönemde yay&#;mlan&#;r. sonlar&#;nda ilk çal&#;&#;malar ba&#;lar. Yeniden, “Bir Kar Makinesi”ne ba&#;lanay&#;m: “[Gökyüzü dergisi taraf&#;ndan &#;an Tiyatrosu’nda düzenlenen] konserde Selda Ba&#;can ile tan&#;&#;m&#;&#;t&#;k. Demokrat bir sanatç&#; olarak gördü&#;ümüz Selda’n&#;n, Yorum’a yard&#;mc&#; olaca&#;&#;n&#;, birikimlerini aktaraca&#;&#;n&#; dü&#;ünüyorduk. Selda da iyi bir grup oldu&#;umuzu söyleyerek a&#;abeyinin stüdyosu De&#;i&#;im’de dört saatlik deneme kayd&#; yapmam&#;z&#; sa&#;lad&#;.”

Ancak Selda’n&#;n önlerine sekiz kasetlik bir anla&#;ma dayatmas&#;, ekibin can&#;n&#; s&#;k&#;yor ve “kendilerine ticari yakla&#;&#;ld&#;&#;&#;n&#;, &#;irket içinde bir meta konumuna getirilmek istenildiklerini” anlayan topluluk, Taç Plak’la tek kasetlik bir anla&#;ma yap&#;yor. Böylelikle 90 saatlik bir stüdyo  çal&#;&#;mas&#; ba&#;l&#;yor. Sonras&#;n&#;, yine onlardan dinleyelim: “Profesyonel olmad&#;&#;&#;m&#;z için daha da endi&#;eliydik. Günlyer günleri kovalad&#;. Parçalara ili&#;kin haz&#;rlad&#;&#;&#;m&#;z programlar do&#;rultusunda önce ritm ve gitardan ba&#;layarak tek tek  ses kanallar&#;n&#; doldurmaya ba&#;lad&#;k. Kayda girdi&#;imizde altta ses olmad&#;&#;&#; için, sanki varm&#;&#; gibi dü&#;ünerek çal&#;&#;&#;yorduk; bu da hareketleri, tezene vuru&#;unu, nefesi, &#;iddeti, sesi mekanikle&#;tiriyordu. Ç&#;kacak kaset ilk göz a&#;r&#;m&#;zd&#;. &#;&#; bölümü gere&#;i herkes farkl&#; görevler üstlendi&#;i halde di&#;erlerinin yapt&#;&#;&#; i&#;in de heyecan&#;n&#; duyuyordu. Günde sekiz saat çal&#;&#;&#;yorduk. Yemeklerimizi ortakla&#;a haz&#;rl&#;yorduk. Stüdyo çal&#;&#;mas&#; sürerken adeta birbirimize kenetlenmi&#;tik. Her notayla her ezgiyle daha da yak&#;nla&#;&#;yorduk. Çe&#;itli sorunlar&#;n oldu&#;u dönemlerde bile stüdyo ortam&#; ili&#;kilerimizi s&#;cakla&#;t&#;rm&#;&#;t&#;r hep. ’86 sonlar&#;nda olu&#;an kadro ile ç&#;kard&#;&#;&#;m&#;z ‘S&#;yr&#;l&#;p Gelen’de, ortak anlay&#;&#;la, ortak bir hedefe yönelmemi&#;tik. Efkan, Kemal, Metin, Ay&#;egül, Erkan, Gülbahar, Taci ve Tuncay’&#;n kendi ya&#;amlar&#;ndan ve duyarl&#;l&#;klar&#;ndan bir &#;eyler katt&#;&#;&#; ve gruba mal olan parçalar&#;n toplam&#;yd&#;, ‘S&#;yr&#;l&#;p Gelen’. Sadece ‘Entel Kar&#;&#;lamas&#;’na istedi&#;imiz içeri&#;i kazand&#;ramad&#;k. ‘Güleycan” ve ‘Ku&#;atma’y&#;, Efkan, cezaevi mücadelesinden ta&#;&#;y&#;p getirmi&#;ti. ‘Munzur’, Kürdistan’&#;n sesinin lirik ifadesiydi. ‘S&#;yr&#;l&#;p Gelen’, ‘80’lerin kültürsüzle&#;tirme, örgütsüzle&#;tirme politikalar&#;na kar&#;&#; direnrçli bir ses; ‘Büyü’, idamlar, bask&#;lar ve açl&#;&#;a protesto; ‘Hüznün &#;syan Olur’ mücadeleye, ‘Beyaz Gelinlik” ba&#;kald&#;r&#;ya, ‘Güleycan” örgütlülü&#;e ça&#;r&#;n&#;n sesiydi. “S&#;yr&#;l&#;p Gelen” müzikal olarak çok güçlü bir ç&#;k&#;&#; de&#;ildi. Ancak farkl&#; bir ekoldü ve devrimci demokrat kesimlerin be&#;enisini kazanm&#;&#;t&#;.”

Albümün teknik bilgilerini s&#;ralamadan önce Orhan Kahyao&#;lu’nun “S&#;yr&#;l&#;p Gelen” hakk&#;nda yazd&#;klar&#;n&#; da aktaray&#;m: “ sonunda biçimlenen sekiz ki&#;ilik kadroyla kenetleniyorlar stüdyoda. Albümde bir, iki anonim parça d&#;&#;&#;nda kompozisyonlar&#;n sahipleri grubun farkl&#; üyeleri oluyor. Bu durum, bir anlamda, kolektif duyarl&#;l&#;klar&#;n&#;n albüme yans&#;mas&#; anlam&#;na geliyor. (…) Parçalar tek tek ele al&#;n&#;p de&#;erlendirildi&#;inde, ba&#;ta Türkiye merkezli bir sol müzik gelene&#;i olman&#;n yan&#;nda, Latin ve Akdeniz müziklerinin ritm ve farkl&#; duyarl&#;l&#;klar&#;n&#;n izlerine rastlan&#;yor. &#;lk albüm olmas&#; itibariyle grubun tam anlam&#;yla özgün, müzikal aç&#;dan derinlemesine bir bütünlük arz eden bir sound’u temellendirdi&#;ini söylemek zor. Biçimlendirmeye çal&#;&#;t&#;klar&#; müzik çizgisinin en önemli fark&#;, o y&#;llar&#;n sol tandansl&#; müzikal yönelimlerinin s&#;radan bir uzant&#;s&#; olmamalar&#;.” Kahyao&#;lu, Grup Yorum’un fark&#;n&#; son cümlede ortaya koyuyor ve kitapta, sonraki cümlelerde bunun neden böyle oldu&#;unu uzun uzun anlat&#;yor. Ben burada b&#;rakay&#;m, albümle ilgili ayr&#;nt&#;lar&#; aktaray&#;m…

“S&#;yr&#;l&#;p Gelen”de biri enstrümantal on bir &#;ark&#; var. Grup Yorum repertuvar&#;n&#;n vazgeçilmezi hâline gelmi&#; &#;ark&#;lar bunlar. “Büyü”yle ba&#;layan albümün güzel taraf&#;, o dönem ayr&#;ks&#; bir hat açm&#;&#; olmas&#; -ki sonras&#;nda bu hat büyüyecek, geni&#;leyecek, ana artere yönelecek. Bu anlamda, özel bir ilk albüm “S&#;yr&#;l&#;p Gelen”. Ba&#;ta albüme ad&#;n&#; veren &#;ark&#;, 12 Eylül”e kar&#;&#; ilk müzikal kar&#;&#; ç&#;k&#;&#; ayn&#; zamanda… “Hayat” (ya da bilinen ad&#;yla “Beyaz Gelinlik”), “eski”lere selam çakan, onlar&#;n umudunu gelece&#;e ta&#;&#;yan köprü. Di&#;er &#;ark&#;lar, neredeyse hiç yad&#;rganmadan dillere dü&#;tü, üniversite çevrelerinde yay&#;ld&#;. Ba&#;ta da söyledim, benim gibi o dönemi üniversitede geçirenler için önemli bir k&#;r&#;lma noktas&#;, “S&#;yr&#;l&#;p Gelen”.

Ba&#;lama ve vokalde Metin Kahraman, klasik giter ve vokalde Erkan Sevil, cura ve vokalde Tuncay Akdo&#;an, kaval, orkestra flütü, mandolin ve koltuk davulunda Kemal Sahir Gürel, orgda Taci Uslu, vokallerde Gülbahar Uluer, Ay&#;egül Yordam ve Efkan &#;e&#;en, albümün kadrosu. Klavyeler, davul, bas, akustik gitar ve viyolada Cem Do&#;an, klarnette Göksun Do&#;an ve Burhan &#;ahinkaya, stüdyo a&#;amas&#;nda albüme katk&#;da bulunan isimler. Kay&#;t, Stüdyo Reel’de Süha Talay taraf&#;ndan yap&#;lm&#;&#;. 

“S&#;yr&#;l&#;p Gelen”i art&#;k plaktan da dinleyebiliyoruz. 20 Mart’ta piyasaya sürülen iki Grup Yorum pla&#;&#;ndan biri bu. Memleket plak tarihinin önemli günlerinden birine tan&#;kl&#;k etmek, bu pla&#;&#; ç&#;kt&#;&#;&#; gün ar&#;ive katm&#;&#; olmak muazzam. Sonras&#;, ki&#;isel tarihim aç&#;s&#;ndan biraz s&#;k&#;nt&#;l&#; geçti ama bunca y&#;ll&#;k bekleyi&#;in böylesi güzel bir &#;ekilde taçland&#;r&#;lm&#;&#; olmas&#; her &#;eyi öteleyebiliyor. Kapa&#;&#;ndan ses kayd&#;na elimizde tuttu&#;umuz iki plak, son dönemlerde yap&#;lm&#;&#; di&#;er plaklara fark at&#;yor. Kalan Müzik, burada da &#;ahaneli&#;ini göstermi&#; ve ar&#;ivlik bir bask&#;yla iki Grup Yorum albümünü dinleyicisiyle bulu&#;turmu&#;. &#;unun alt&#;n&#; çizmek elzem: graml&#;k plaklar, analog bantlar kullan&#;larak haz&#;rlanm&#;&#;. Sesin pürüzsüzlü&#;ü, bundan.

Ba&#;ta söyledim, di&#;er albümlerin yay&#;mlanmas&#;n&#; beklemek, gelece&#;e dair umudumuzu art&#;r&#;yor. Bir dönem dinleye dinleye kasetlerini eskitti&#;imiz, CD’lerini kim bilir kaç kere yeniledi&#;imiz albümler bunlar. Sadece Grup Yorum tarihinin de&#;il memleket politik müzik tarihinin de k&#;r&#;lma noktalar&#;…

Bir dönem Grup Yorum konserleri &#;u sözlerle ba&#;lard&#;: “Uçsuz bucaks&#;z s&#;rada&#;lardan, yorgun ve bezgin ovalara do&#;ru bahar seliyle akan, yoksul mahallelerin çamurlu sokaklar&#;n&#;, solgun duvarlar&#;n&#; çiçekleyen, umudun türkülerini söylemeye geldik! Merhaba dostlar!” Haftaya devam edece&#;im ama bu haftal&#;k yaz&#;y&#; bu “merhaba”yla bitireyim. Çünkü çok iyi biliyoruz ki bu daha ba&#;lang&#;ç…


Murat Meriç Kimdir?

’de doğdu. Çanakkale ve İzmit’te okudu. Ankara’da kimya mühendisliği eğitimi alırken, dinlediği müziğin tarihine merak saldı ve oradan ilerledi. Kendini bildi bileli plak topluyor; okuyor, dinliyor, dinlediklerini yazıyor, sevdiklerini çalıyor. Kedi gibi meraklı. Rakı, roka, bamya, erik seviyor. Çanakkale - İstanbul arasında yaşıyor ama Ankaracı. ’da Müzük adlı dergiyi çıkartan ekipten. Sonrasında Roll mürettebatına katıldı. Mürekkep, Birikim, Milliyet Sanat, Virgül, Bant gibi dergilerde yazıları yayınlandı. Yeni Binyıl, Radikal ve BirGün&#;ün yazarlarındandı. Ankara’da Radyo Arkadaş’ın kuruluşuna katıldı, radyo programları başta TRT, pek çok radyoda yayımlandı; kimi televizyon programlarının danışmanlığını yaptı, metnini yazdı. - yıllarında TRT için Kırkbeşlik adlı televizyon programını hazırladı ve sundu. Kalan Müzik için bir Tülay German albümü (Burçak Tarlası 64 – 87, ) derledi, pek çok albüme yazar ve danışman olarak katkıda bulundu. Pop Dedik / Türkçe Sözlü Hafif Batı Müziği (İletişim Yayınları, ), Şarkıda Memleket Tarihi (Ağaçkakan Yayınları, ), Yerli Müzik (bi&#;bak Berlin, ) ve Hayat Dudaklarda Mey / Memleketin Anason Kokan Şarkıları (Anason İşleri Kitapları, ) adlı dört kitabı, üzerinde çalıştığı pek çok projesi var. Üniversitelerde ve kültür merkezlerinde müzik tarihi üzerine seminerler verdi, veriyor. Düzenli olarak Gazete Duvar&#;da, arada bir Kafa’da yazıyor; Açık Radyo için hazırladığı Harici Bellek başlıklı program salı günleri &#;da yayımlanıyor.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası