istanbul da ücretsiz gezilecek yerler / müfunduszeue.info - İstanbul Ücretsiz Müzeler

Istanbul Da Ücretsiz Gezilecek Yerler

istanbul da ücretsiz gezilecek yerler

Müze Tutkunlarına Özel: Ücretsiz İstanbul Müzeleri

1- Sakıp Sabancı Müzesi, Emirgan

Müze Tutkunlarına Özel: Ücretsiz İstanbul Müzeleri

İstanbul'un eşsiz güzellikteki manzarasına sahip olan Sakıp Sabancı Müzesi sadece Salı günleri tüm halka ücretsizdir. Diğer günler ücretli olan müze Salı günleri sabah saat ile akşam saatleri arasında ziyaret edilebilmektedir. Müze diğer günler - arası ücretli olarak ziyaret edilebilmektedir. Pazartesi günü ve bayramların ilk günü ile 1 Ocak'ta ziyarete kapalıdır. Müze hakkında daha fazla şey öğrenmek istiyorsanız Sakıp Sabancı Müzesi Hakkında Her Şey adlı yazımızı okumadan geçmeyin.

2- Türkiye İş Bankası Müzesi, Eminönü

Müze Tutkunlarına Özel: Ücretsiz İstanbul Müzeleri

Türkiye İş Bankası Müzesi, Eminönü'nde yılından bu yana aralıksız olarak ziyaretçilerine kapılarını açmaktadır. Bu ücretsiz müzede Türkiye İş Bankası'nın kuruluş dönemine doğru zamanda bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Müze içerisinde ayrıca bankanın geliştirdiği ve banka tarihine dair pek çok eseri inceleyebilirsiniz. Müze, tıpkı dünyadaki diğer müzeler gibi pazartesileri, bayramların ilk günü ve 1 Ocak dışında her gün saatleri arasında gezilebilmektedir.

3- Atatürk Müzesi, Şişli

Müze Tutkunlarına Özel: Ücretsiz İstanbul Müzeleri

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 1. Dünya Savaşı'ndan sonraki süreçten Samsun'a doğru yola çıktığı güne dek ikamet ettiği bu ev, yılından beri müze olarak hizmet vermektedir. İstanbul'daki ücretsiz müzelerden biri olan ve ulu önderimizin hayatının bir kısmına şahitlik edebileceğiniz Atatürk Müzesi, Pazartesi günü dışında her gün sabah saat 'da açılıyor ve akşam saat 'a kadar ziyaretçilerini ağırlıyor. Atatürk'ün hayatını geçirdiği diğer evleri de deneyimlemek isterseniz Atatürk'e Ev Olmuş Mekanlar adlı içeriğimizi ziyaret etmenizi öneririz.

4- Aşiyan Müzesi, Beşiktaş

Müze Tutkunlarına Özel: Ücretsiz İstanbul Müzeleri

Şair Tevfik Fikret'in senesine kadar yaşamış olduğu bu ev, yılından bu yana Beşiktaş'ta müze olarak hizmet vermektedir. İçerisinde Tevfik Fikret de dahil Tanzimat Edebiyatı dönemine damga vuran sanatçılarının eşyaları sergilenmektedir. Şairlerin ve sanatçıların izlerini taşıyan Aşiyan Müzesi, Pazartesi günü dışında her gün sabah saat 'da açılıyor ve akşam saat 'a kadar kapılarını ziyaretçilerine aralıyor.

5- Sirkeci Garı Müzesi, Fatih

Müze Tutkunlarına Özel: Ücretsiz İstanbul Müzeleri

Halk arasında İstanbul Demiryolu Müzesi olarak da bilenen müzenin ziyarete açılış tarihi yılına kadar uzanmaktadır. Sirkeci Garı içerisinde ziyaret edilebilen bu müzede TCDD'nin kuruluşundan günümüze kullandığı demiryolu aletleri, haberleşme cihazları, tarihe tanıklık eden çeşitli fotoğraflar ve daha birçok eşya yer almaktadır. Pazar, pazartesi ve resmi tatil günlerinde kapalıdır. Bu günlerin dışında müze her gün sabah 'da açılıyor ve akşamları da 'ye kadar ücretsiz olarak gezilebiliyor.

6- Galatasaray Üniversitesi Kültür ve Sanat Müzesi

Müze Tutkunlarına Özel: Ücretsiz İstanbul Müzeleri

’den beri ülkemizin en kaliteli eğitim veren kurumlarından Galatasaray Üniversitesi, kültür ve sanat müzesine de sahip. yılından beri kamu hizmetinde kullanılan bina, PTT Genel Müdürlüğü ve Galatasaray Üniversitesi arasında yapılan bir anlaşma sonucunda müzeye dönüştürülmüş. yılında inşaatı tamamlanan tarihi binada günümüzde 3 adet kat mevcut. En alt katta Posta ve Telgraf Telefon İdaresi tarafından düzenlenen etkinliklere katılabilir, sergileri gezebilirsiniz. İkinci katta Galatasaray Üniversitesi’nin hatıra ve sergi bölümü bulunuyor. Burada üniversitede yürütülen bilimsel çalışmaları veya tarihinde önemli olan eserleri görebilirsiniz. Aynı zamanda üniversitenin köklü tarihi hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Üçüncü ve en son kattaysa çok amaçlı bir bölüm bulunuyor. Burada da zaman zaman kültürel ve sanatsal etkinlikler düzenlenmekte. Pazartesi günleri hariç hafta içi arasında müzeyi ziyaret edebilirsiniz.

7- Pera Müzesi, Beyoğlu

Müze Tutkunlarına Özel: Ücretsiz İstanbul Müzeleri

Beyoğlu - Tepebaşı'nda yer alan bu müzede koleksiyon sergileri ve sürekli sergiler vardır. Cuma günleri 'Uzun Cuma' olarak adlandırılmaktadır. Pera Müzesi her Cuma - arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilmesinden dolayı, Uzun Cuma adını almıştır. Çarşamba günleri ise tüm öğrencilere ücretsizdir. Müze; özel günler olarak sayılan dini bayramların ilk günü ve 1 Ocak'ta ziyarete kapalıdır.

8- Sait Faik Abasıyanık Müzesi, Burgazada

Müze Tutkunlarına Özel: Ücretsiz İstanbul Müzeleri

Edebiyat dünyasının ünlü isimlerinden Sait Faik Abasıyanık'ın müzeye çevrilen evi ücretsiz olarak ziyaret edilebilmektedir. Kitaplarının telif hakkını ve mal varlığını Darüşşafaka Cemiyeti'ne bağışlayan Türk edebiyatının değerli ismi Sait Faik Abasıyanık, Burgazada'da yaşadığı bu köşkte birçok eserini kaleme almıştır. Müze evlerden biri olan Sait Faik'in yaşadığı bu köşkte; yazarın giysileri, notları, anıları, kullandığı eşyalar gibi pek çok detay sergilenmektedir. Müze Pazartesi ve Salı günleri ziyarete kapalı, haftanın geri kalan günlerinde arası müzeyi ziyaret edebilirsiniz.

9- Cumhuriyet Eğitim Müzesi, Fatih

Müze Tutkunlarına Özel: Ücretsiz İstanbul Müzeleri

yılında ziyarete açılan Cumhuriyet Eğitim Müzesi, günümüzde Sultanahmet Endüstri Meslek Lisesi'nin bahçesindeki Tarihi Kılıçhane binasında meraklılarına kapılarını açmaktadır. Bu müze cumartesi ve pazar günleri hariç hafta içi her gün ziyaret edilebilmektedir. Ziyaretçilerini adeta zamanda bir yolculuğa çıkaran müze, Cumhuriyet dönemi Türk eğitim tarihini gözler önüne sermektedir. Müzede ayrıca Cumhuriyet öncesi resimler, okul künye defterleri, çeşitli dönemlere ait diplomalarla, gazete kupürleri sergilenmektedir. Müzenin en dikkat çeken parçası, Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk harflerinin ilk kez yazdığı kara tahtanın bir benzeri

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Müzesi, Bakırköy

Müze Tutkunlarına Özel: Ücretsiz İstanbul Müzeleri

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Müzesi; yılında hastanenin tarihi gelişimi, tarih boyunca içinde tamamı Cumhuriyet dönemine ait olan ve hastanede kullanılan tıbbi veya kişisel malzemeler, teşhis ve tedavi aletleri gibi pek çok ilgi çekici eşyayı ücretsiz olarak sergilenmektedir. Müzede koleksiyonunun ancak bir bölümü sergilenebilmektedir.

Uçurtma Müzesi, Üsküdar

Türkiye'deki ilk ve tek uçurtma müzesi olmasıyla dikkatleri üzerine çeken Üsküdar Belediyesi Uçurtma Müzesi'nde aynı zamanda uçurtma uçurmayı öğrenebilirsiniz. Pazar günleri dışında her gün sabah saat ve akşam saat arasında herhangi bir ücret ödemeden ziyaret edebilirsiniz.

Heybeliada İsmet İnönü Evi Müzesi, Adalar

Müze Tutkunlarına Özel: Ücretsiz İstanbul Müzeleri

Refah Şehitleri Caddesi'nde bulunan İsmet İnönü Evi, İstanbul ücretsiz müze seçeneklerinden biri. İçerisinde İsmet İnönü ve ailesinden kalma eşyaların sergilendiği bu müze, cumartesi ve pazar günleri dışında her gün sabah saat 'dan akşam saat 'a kadar ziyaret edilebilir.

Masal Müzesi, Kartal

Müze Tutkunlarına Özel: Ücretsiz İstanbul Müzeleri

Türkiye'de bir ilk olan Masal Müzesi çocukların hayal gücünü geliştirmek ve onlara yeni bir bakış açısı kazandırmak, büyüklere ise çocukluklarına dönebilecekleri keyifli ve neşeli bir ortam sağlamak amacıyla Sunay Akın küratörlüğünde Kartal Belediyesi tarafından kurulmuştur. Masalların tarihini dünyanın her yerinden gelen ve tarihi öneme sahip oyuncaklarla anlatan Masal Müzesi, Pazartesi günleri hariç hafta içi sabah saat 'dan akşam saat 'a, hafta sonu ise 'dan 'a kadar ziyaretçilerini ağırlıyor.

Türkiye İş Bankası Müzesi, Fatih

Müze Tutkunlarına Özel: Ücretsiz İstanbul Müzeleri

İş Bankası’nın halkla ilişkilerini ve ülke ekonomisindeki değişiklikleri yeni kuşaklara aktarmak için yılında faaliyete geçirdiği Türkiye İş Bankası Müzesi, ekonomiye ilgisi olan herkesin, özellikle de öğrencilerin ziyaret etmesi gereken bir müze. ’ten günümüze kadar uzanan belgeler, fotoğraflar, filmler ve objeler toplanarak restore edilmiş ve büyük bir çoğunluğu müzede sergilenmekte. ’de İstanbul Postanesi olarak hizmet veren iki katlı tarihi binada hepsini görebilirsiniz.

Müzenin en üst katında eserler bulunuyor ve aralarında daktilo, hesap makinesi gibi eski bankacılık aletleri yanında eski fotoğraflar, belgeler ve promosyon malzemeleri de sergileniyor. Giriş ve Bodrum kattaysa tarihi bankolara ek olarak İş Bankası’nın kiralık kasa ve ana kasa bölümleri de sergi olarak kurgulanmış. Normal şartlar altında çok az sayıdaki yetkili kişilerin girebildiği bu bölümleri müzede gezmek, çocukluk meraklarımızı da dindiriyor.

İlk kısımda öğrencilerin ziyaret etmesi gereken bir yer demiştik. Bunun neden İş Bankası Müzesi’nde ’den beri öğrencilere yönelik atölyeler düzenlenmesi. Özellikle bankacılıkla ilgili bir bölüm okuyorsanız veya sadece ekonomiye meraklıysanız bu atölyelere katılıp ilginizi çeken konularda bilgi sahibi olabilirsiniz. Atölyeler ağırlıklı olarak kişilerde tasarruf bilincinin oluşmasına ve finansal okuryazarlık konusunda ek bilgi sağlanmasına ağırlık veriyor.

Türkiye İş Bankası Müzesi’ni yıl boyunca sadece pazartesi hariç zaman dilimlerinde gezebilirsiniz.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Müzesi, Fatih

Müze Tutkunlarına Özel: Ücretsiz İstanbul Müzeleri

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Müzesi, Çemberlitaş’ta kurulan tarihi bir binada ziyaretçilerini ağırlayan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’ne bağlı bir müze. Türkiye’nin ilk dünyanınsa dördüncü basın müzesi olması açısından çok değerli bir yere de sahip.

Maarif Nazırı Saffet Paşa tarafından ’te inşa edilen bina, ilk başlarda Umumiye Nezareti ve İstanbul Darülfünun olarak kullanılmış. Darülfünun hizmet verdiği yılında Uluslararası Resim Sergisi de burada açılmış. Bu serginin önemi çok büyük çünkü dünya çapında ziyaretçilerin uğrak noktası olarak ülkemizin de tanınırlığını arttırmış. ’te Gazeteciler Cemiyeti tarafından önerilen müze fikri aynı yıl içinde kabul edilmiş, bina arasında restore edilmiş ve müze olarak kullanılmaya başlanmış.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Müzesi’ni dünyadaki diğer basın müzelerinden ayıran en önemli özelliği tarihe verdiği önem ve etkinlik bakımından aktifliği diyebiliriz. Yıl boyunca pek çok konferans ve panel yanı sıra çeşitli sanat çalışmaları da yürüten müze tekrar ziyaret edilmeye son derece elverişli bir yapıya sahip. Bir diğer yönden de modern basın üzerine yoğunlaşmaktansa yayın tarihindeki önemli eserleri de sergiliyor. Yani kısacası işin tarihi boyutunu daha ön planda tutuyor. Özellikle öğrenciyseniz ve basın-medya veya gazetecilik bölümlerinde eğitim alıyorsanız müzenin aktifliğinden yararlanmak size pek çok şey katabilir.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Müzesi’ni hafta içi her gün saat arasında ziyaret edebilirsiniz.

Mehmet Akif Ersoy Hatıra Evi, Beyoğlu

Müze Tutkunlarına Özel: Ücretsiz İstanbul Müzeleri

İstiklal marşımızın yazarı Mehmet Akif’in son günlerini geçirdiği ev, istiklâl caddesi mısır apartmanı içerisinde yer alıyor. İçerisinde Mehmet Akif’in kişisel eşyalarına ek olarak şiir odası, belgesel odası, düzenli olarak güncellenen sergi salonu ve Mehmet Akif Kitaplığı bulunuyor. Bu müze sayesinde ülkemiz için en önemli değerlerimizi daha yakından keşfedebilir ve Mehmet Akif’i daha yakından tanıyabilirsiniz. Pazartesi hariç, hafta sonları da dahil olmak üzere müzeyi her gün saat aralığında gezebilirsiniz.

Deniz Müzesi, Beşiktaş

Müze Tutkunlarına Özel: Ücretsiz İstanbul Müzeleri

Sergi koleksiyonunda yer alan yaklaşık parçayla İstanbul Deniz Müzesi, ülkemizin denizcilik alanındaki en kapsamlı müzesi. Osmanlı’nın son dönemlerine ait deniz silahlarını, ilk dönemlerde kullanılan kayık minyatürlerini ve daha pek çok tarihi denizcilik araç gereçlerini müzede görebilirsiniz. Koleksiyonundaki bu eserler sayesinde dünyada da sadece sayılı müzenin erişebildiği bir değere sahip. 3 katlı müzede toplam 4 büyük salon ve 17 tane oda sergi alanı olarak kullanılıyor. Tüm bu odalara rüzgar isimlerinin verilmesi de çok hoş bir detay olmuş. Sergi alanlarında II. Dünya Savaşı’nda bile özenle korunmuş tarihi seyir defterlerleri, denizci kıyafetleri, sancaklar, haritalar ve tablolar gibi pek çok tarihi eseri keşfedebilirsiniz. Deniz Müzesi yetişkinler için ücretli olsa da, yaş arası ve öğrenciler için ücretsiz olarak ziyaret edilebiliyor. Müzeyi hafta içi - saatlerinde, hafta sonları ise - aralığında ziyaret edebilirsiniz. Pazartesi günleri kapalı olduğunu da ekleyelim.

 

 

1. &#;stanbul Modern

&#;stanbul Modern Sanat Müzesi veya &#;stanbul Modern, &#;stanbul'un Karaköy semtinde y&#;l&#;nda kurulmu&#; modern sanat müzesidir. Türkiye'nin ilk modern ve ça&#;da&#; sanat müzesidir.

Bunun haricinde &#;stanbul Modern’de “Sizin Per&#;embeniz” slogan&#;yla birlikte sadece Per&#;embe günlerine özel olmak üzere tüm ziyaretler ücretsiz. Sal&#; günleri ise  ya&#; aras&#; gençler için saat ile aras&#;nda müze ücretsizdir. 

Müze tüm Pazartesi günleri, 1 Ocak’ta, Ramazan ve Kurban Bayram&#;’n&#;n ilk günlerinde kapal&#;.

Bu günlerin haricinde ve saatleri aras&#;nda ziyaret mümkün. “Sizin Per&#;embeniz” günlerinde ise 2 saat daha esneklik söz konusu ve kap&#;lar ’de kapan&#;yor.

"Sizin Per&#;embeniz" sayesinde "&#;stanbul'da ücretsiz müzeler nelerdir?" sorusunun yan&#;t&#;nda &#;stanbul Modern'i görebiliyoruz.

 

2. Yap&#; Kredi Kültür Sanat

 

Yap&#; Kredi Müzesi Koleksiyonlar&#; numismatik ve etnografya olmak üzere iki ayr&#; bölümde muhafaza ediliyor ve sergileniyor.

Sikke, madalya ve ni&#;an olmak üzere ’i a&#;k&#;n eserin bulundu&#;u numismatik bölümü kronolojik bütünlük aç&#;s&#;ndan dünyadaki önemli özel koleksiyonlar aras&#;nda yer al&#;yor ve müzenin temel koleksiyonunu olu&#;turuyor. Koleksiyonun gövdesi &#;slam devletleri paralar&#;ndan olu&#;makla birlikte bir ucu Antik Yunan ve Roma sikkelerine giden bir ucu da erken Cumhuriyet dönemi sikkelerine ula&#;an bir para tarihi zinciri kuracak ölçüde zengin bir yap&#;ya sahip. Atina’dan Bergama’ya, Roma’dan &#;stanbul’a, Arap Yar&#;madas&#;’ndan &#;spanya'ya kadar uzanan geni&#; co&#;rafyan&#;n y&#;ll&#;k politik, ekonomik ve kültürel tarihinin izlerini neredeyse kesintisiz takip edebildi&#;imiz sikke koleksiyonundan seçilen adet elektron, alt&#;n, gümü&#; ve bak&#;r sikke ile paran&#;n tarihsel yolculu&#;u ziyaretçilere aktar&#;l&#;yor.

Türk-&#;slam kültürüne ait eserlerin bulundu&#;u etnografya bölümünde ise yüzy&#;ldan itibaren farkl&#; dönemlere tarihlenen binin üzerinde seçkin eser bulunuyor. Müzede gösterime sunulan tombaklar, gümü&#;ler, cep saatleri ve Mustafa Kemal Atatürk’e ait ki&#;isel e&#;yalar bu bölümde muhafaza ediliyor.

Hafta sonlar&#; kapal&#; olan müze, hafta içleri ise sabah ila ak&#;am aras&#;nda aç&#;kt&#;r. &#;stanbul ücretsiz müzeler dahilindedir.



3. Türkiye &#;&#; Bankas&#; Müzesi

Türkiye &#;&#; Bankas&#; Müzesi, Türkiye &#;&#; Bankas&#;'n&#;n geçmi&#;ini ve Türkiye'deki ekonomik geli&#;imi gösteren materyallerin derlenip sergilendi&#;i bir müzedir. Eminönü'nde bulunur.

Müze, y&#;l&#;nda postahane binas&#; olarak yapt&#;r&#;lan tarihi binada yer almaktad&#;r. Bina, y&#;l&#;nda Türkiye &#;&#; Bankas&#;'na devredilmi&#; ve y&#;l&#;na kadar banka &#;ubesi olarak kullan&#;lm&#;&#;, y&#;l&#;nda müzeye dönü&#;türülüp 14 Kas&#;m tarihinde halka aç&#;lm&#;&#;t&#;r.

Müzenin koleksiyonu, &#;&#; Bankas&#; &#;ubelerinden toplanan, bankan&#;n gündelik ya&#;am&#;n&#;n ayr&#;lmaz parçalar&#; olmu&#; üç boyutlu nesneler ile banka ar&#;ivindeki kâ&#;&#;t ve görsel malzemelerden olu&#;maktad&#;r. &#;&#; Bankas&#; Resim Koleksiyonu'nda yer alan baz&#; örnekler müzede sergilenmektedir.

Sal&#;-Pazar günleri aras&#;  saatlerinde ziyaret edilebilir, Pazartesi günleri, dini bayramlar&#;n ilk günleri ile 1 Ocak günü kapal&#;d&#;r. &#;stanbul'da gezilecek ücretsiz müzeler içerisinde Türkiye &#;&#; Bankas&#; Müzesi de vard&#;r.


4. Burgazada Sait Faik Abas&#;yan&#;k Müzesi

Kitaplar&#;n&#;n telif hakk&#;n&#; ve mal varl&#;&#;&#;n&#; Darü&#;&#;afaka Cemiyeti’ne ba&#;&#;&#;layan Türk hikâyecili&#;inin öncülerinden Sait Faik Abas&#;yan&#;k’&#;n Burgazada’da ya&#;ad&#;&#;&#; ve pek çok hikâyesini kaleme ald&#;&#;&#; kö&#;kü, ça&#;da&#; müzecilik anlay&#;&#;&#;yla ziyaretçilerini a&#;&#;rl&#;yor.

Pazartesi ve Sal&#; günleri ile resmi tatillerde ziyarete kapal&#;d&#;r. Çar&#;amba-Per&#;embe-Cuma-Cumartesi-Pazar günleri -  saatleri aras&#;nda aç&#;kt&#;r. &#;stanbul ücretsiz müzeler dahilindedir.

 


5. Fenerbahçe Spor Kulübü Müzesi

 

Fenerbahçe Müzesi, Fenerbahçe Spor Kulübü taraf&#;ndan aç&#;lan spor müzesi. Fenerbahçe'nin y&#;l&#; a&#;k&#;n bir zamanda çe&#;itli &#;ubelerde kazand&#;&#;&#; kupa, &#;ilt ve plaketin tanesi bu müzede sergilenmektedir.  saatleri aras&#;nda hizmet vermektedir.


6. Uçurtma Müzesi

Türkiye’nin tek, dünyan&#;n ise 18 uçurtma müzesinden biri Üsküdar’da. 6 K&#;ta, 33 ülkeden toplanan ve toplam ’ün üzerinde parçadan olu&#;an bir uçurtma koleksiyonuna sahip olan Üsküdar Belediyesi Mehmet Naci Aköz Uçurtma Müzesi'ndeki aktiviteler “Çocuk dostu müze” ve “Müzeli e&#;itim” projeleri çerçevesinde uygulan&#;yor.

Haftan&#;n 7 günü – saatleri aras&#; hizmet vermektedir.


7. Enerji Müzesi

 

Santral&#;stanbul’da yer alan sergiler ile Enerji Müzesi hafta içi ve hafta sonu saatleri aras&#;nda ücretsiz olarak ziyarete aç&#;kt&#;r. Enerji Müzesi resmi tatillerde ve y&#;lba&#;&#;n&#;n 1. Günü ( 1 Ocak) tarihinde ziyarete kapal&#;d&#;r.



8. Y&#;l Vakf&#; Türk Musevileri Müzesi

Y&#;l Vakf&#; Türk Musevileri Müzesi,  Y&#;l Vakf&#; taraf&#;ndan topluma Türk Yahudilerinin gelenekleri ve tarihi aç&#;s&#;ndan bilgi sunmak amaçl&#; kurulmustur. 25 Kas&#;m 'de aç&#;lm&#;&#;t&#;r.  Y&#;l Vakf&#; 'da  Yahudi ve Müslümandan olu&#;an Türk vatanda&#;lar&#; taraf&#;ndan Sefaradlar&#;n  y&#;l önce Osmanl&#; &#;mparatorlu&#;u'na geli&#;ini kutlamak için kuruldu.[1] Müze fikri, müzenin ilk küratörü olan Naim Güleryüz taraf&#;ndan ortaya at&#;ld&#; ve Kamhi ailesinin maddi destekleriyle aç&#;ld&#;.

Galata'da, tarihi Zülfaris Sinagogu binas&#;nda aç&#;lm&#;&#; olan Y&#;l Vakf&#; Türk Musevileri Müzesi, 20 Eylül tarihinde &#;i&#;hane Neve &#;alom Sinagogu yan&#;na ta&#;&#;narak 14 Ocak tarihinde yeni yerinde faaliyetine ba&#;lad&#;.

 Pazartesi ve per&#;embe , cuma ve pazar saatleri aras&#;nda ziyarete aç&#;kt&#;r.


9. Atatürk Müzesi

Atatürk Müzesi veya di&#;er ad&#;yla &#;nk&#;lâp Müzesi, &#;stanbul'un &#;i&#;li ilçesinde, Halâskârgazi Caddesi üzerinde yer alan ve 'de &#;stanbul Büyük&#;ehir Belediyesi'nce müzeye dönü&#;türülmü&#; Mustafa Kemal Atatürk'ün oturdu&#;u ev. Atatürk'ün ki&#;isel e&#;yalar&#;, Atatürk ve Kurtulu&#; Sava&#;&#; ile ilgili çe&#;itli materyaller ve farkl&#; ressamlara ait tablolar sergilenmektedir. Aç&#;l&#;&#; kapan&#;&#; saati: –


Kâz&#;m Karabekir Müzesi

 

Kaz&#;m Karabekir’in &#;stanbul’un Kad&#;köy ilçesindeki Erenköy semtinde müze haline getirilen evidir. Kâz&#;m Karabekir Vakf&#; taraf&#;ndan olu&#;turulan müze, y&#;l&#;ndan bu yana ziyarete aç&#;kt&#;r.

Dört katl&#; müzede ço&#;unlu&#;u kitaplardan olu&#;an eser sergilenir. Trabzon'daki Ermeni yetimler taraf&#;ndan hediye edilen Kâz&#;m Karabekir portresi, Karabekir’in keman&#;, madalyalar&#;, cephede giydi&#;i kar ayakkab&#;lar&#;, silahlar&#;, hat&#;ra foto&#;raflar&#;, çad&#;r&#;na dü&#;en &#;arapnel, üniformas&#; sergilenenler aras&#;nda.

Kâz&#;m Karabekir Pa&#;a Müzesi, Sal&#; ve Per&#;embe günleri aras&#;nda ücretsiz ziyaret edilebilmektedir.


A&#;iyan Müzesi

A&#;iyan Müzesi, &#;air Tevfik Fikret’in aras&#;nda ya&#;ad&#;&#;&#;, y&#;l&#;ndan bu yana müze olarak hizmet veren evidir.

Tevfik Fikret ve ailesine ait e&#;ya ile Tanzimat Edebiyat&#; ve özellikle Edebiyat-&#; Cedide döneminin önemli sanatç&#;lar&#;n&#;n e&#;yas&#; sergilenmektedir.

Planlar&#;n&#; bizzat Tevfik Fikret’in çizdi&#;i müze binas&#;, &#;airin ö&#;retmenlik yapt&#;&#;&#; Robert Kolej’in yak&#;n&#;nda bahçeli bir ev olarak in&#;a edilmi&#; ve yap&#;m&#; ’da tamamlanm&#;&#;t&#;r. Bina, Tevfik Fikret’in ölümünden bir süre sonra &#;stanbul Büyük&#;ehir Belediyesi taraf&#;ndan sat&#;n al&#;nd&#; ve 19 A&#;ustos ’te Edebiyat-&#; Cedide Müzesi ad&#;yla ziyarete aç&#;ld&#;. &#;airin Eyüp’teki aile mezarl&#;&#;&#;nda bulunan mezar&#; ’de müzenin bahçesine ta&#;&#;nm&#;&#; ve müze bu tarihten sonra A&#;iyan Müzesi ad&#;n&#; alm&#;&#;t&#;r.

Ziyaret Saatleri: Müzeyi Pazartesi günleri haricinde di&#;er günler – saatleri aras&#;nda ziyaret edebilirsiniz.


Marmara Üniversitesi Cumhuriyet Müzesi ve Sanat Galerisi

Marmara Üniversitesi Cumhuriyet Müzesi Özgün Bask&#; Koleksiyonu, k&#;sa süreli sergilerin yap&#;ld&#;&#;&#; Sanat Galerisi ve  &#;hap Hulusi Görey Galeri'sinden olu&#;maktad&#;r.

Marmara Üniversitesi Cumhuriyet Müzesi Pazartesi günü ve Resmi Tatil günleri haricinde  saatleri aras&#;nda ziyarete aç&#;k bulunmaktad&#;r.


Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Bas&#;n Müzesi

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Bas&#;n Müzesi, &#;stanbul’da Çemberlita&#;’taki tarihi bir binada hizmet veren Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’ne ba&#;l&#; bir müzedir. Türkiye’nin ilk, dünyan&#;n dördüncü bas&#;n müzesidir.
y&#;l&#;nda hizmete giren müzede bas&#;n teknolojinin geçirdi&#;i de&#;i&#;iklikleri göstermek üzere; ta&#;bask&#; örnekleri, düz bask&#; makinesi, rotatif tipo entertip, prova tezgâhlar&#;, giyotin, eski daktilolar, teleksler, telefotolar sergilenir. Sabahlar&#; 'da aç&#;lmakta olup 'da kapanmaktad&#;r.


Galatasaray Üniversitesi Kültür ve Sanat Merkezi

y&#;l&#;nda kurulan Galatasaray Üniversitesi ülkemizde geçmi&#;ten gelen Bat&#;’ya aç&#;lan bir pencerenin yüksek tahsilde devam&#; fonksiyonu ile bu kere Kültür ve Sanat Merkezi faaliyetleri ile de toplumumuza bir hizmet penceresi olu&#;turmaktad&#;r.

Galatasaray Üniversitesi ile PTT Genel Müdürlü&#;ü aras&#;nda yap&#;lan protokol ile mekân Galatasaray Üniversitesi Kültür ve Sanat merkezi olarak faaliyet göstermektedir. y&#;l&#;nda yap&#;lan bu tarihi bina y&#;l&#;ndan itibaren Kamu hizmetinde kullan&#;lm&#;&#;t&#;r. Cumhuriyet döneminde uzun y&#;llar semtin postanesi olarak hizmet vermi&#;tir. Bugün zemin kat&#; Posta ve Telgraf Telefon idaresi taraf&#;ndan etkinlik ve sergilerinde kullan&#;lmakta, bir ve ikinci katlarda Galatasaray Lisesi hat&#;ra ve sergi envanteri bulunmakta üçüncü kattaki çok amaçl&#; salonda ise kültürel ve sanatsal faaliyetlerde kullan&#;lmaktad&#;r. Ak&#;amlar&#; 'da kapanmaktad&#;r.


Elgiz Ça&#;da&#; Sanat Müzesi

Elgiz Müzesi, Dr. Can Elgiz taraf&#;ndan kurulmu&#; özel bir koleksiyon müzesidir. Müze, Türkiye'de ça&#;da&#; sanata adanm&#;&#; kar amac&#; gütmeyen kurumlar&#;n olmad&#;&#;&#; y&#;l&#;nda aç&#;lm&#;&#;t&#;r. Ak&#;amlar&#; 'da kapanmaktad&#;r.


Ahmet Hamdi Tanp&#;nar Edebiyat Müze Kütüphanesi

Ahmet Hamdi Tanp&#;nar Edebiyat Müze Kütüphanesi, ad&#;n&#; Türk romanc&#;, öykücü ve &#;air Ahmet Hamdi Tanp&#;nar'dan alan bir edebiyat müzesi ve ar&#;ividir. &#;stanbul'da bulunan müze Kültür ve Turizm Bakanl&#;&#;&#; taraf&#;ndan kurulmu&#; olup 12 Kas&#;m tarihinde ziyaretçiye aç&#;lm&#;&#;t&#;r.

Kütüphane, Tarihî yar&#;mada'da Gülhane Park&#; giri&#;inin solunda, Topkap&#; Saray&#;'y&#; çeviren surun kö&#;e kulesi üstünde yer alan Alay Kö&#;kü'nde hizmet veriyor. II. Mahmud taraf&#;ndan y&#;l&#;nda yapt&#;r&#;lan kö&#;k ampir üsluba sahip olup, üst bölümünde taht odas&#;, iki adet salon ve üç adet oda bulunuyor. Alt bölümde ise iki oda ile geni&#; bölüm vard&#;r. – saatleri aras&#;nda aç&#;kt&#;r.


&#;tfaiye Müzesi

&#;nsanl&#;k tarihinin en hayati de&#;erlerinden biri olan ate&#;in kullan&#;lmaya ba&#;lanmas&#; kadar ondan korunman&#;n yollar&#;n&#; ve yöntemlerini bilmek de bir o kadar önem arz etmektedir. Tarih boyunca ate&#;le mücadele eden itfaiyecilerin kulland&#;&#;&#; her malzeme, obje, alet ve edevat&#;n da bu anlamda tarihi sürece tan&#;kl&#;k ettiklerini dü&#;ündü&#;ümüzde Türk &#;tfaiyecili&#;i Tarihinin canl&#; tan&#;klar&#; durumundaki “&#;tfaiye Müzesi” nin tarih bilincini genç ku&#;aklara anlat&#;lmas&#;ndaki yeri ve önemi daha iyi anla&#;&#;lacakt&#;r.

yüzy&#;l&#;n ilk çeyre&#;inden Cumhuriyet’in kurulu&#;una kadar Osmanl&#; Devleti’nin pay&#;taht&#;n&#;n vazgeçilmez kurulu&#;lar&#;ndan biri olan itfaiye te&#;kilat&#;m&#;z&#;n bundan dört as&#;r öncesinden günümüze dek süregelen ate&#;le mücadelesinin serüvenini ve tarih bilincimizin insanlar&#;m&#;za anlat&#;lmas&#;n&#;n ayr&#;ca önemi vard&#;r.  &#;tfaiye Müzesi hafta içi - saatleri aras&#;nda hizmet vermektedir. 


Bak&#;rköy Ruh ve Sinir Hastal&#;klar&#; Hastanesi Müzesi

Bak&#;rköy Ruh ve Sinir Hastal&#;klar&#; Hastanesi Müzesi, y&#;l&#;ndan beri faaliyet gösteren Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sa&#;l&#;&#;&#; ve Sinir Hastal&#;klar&#; E&#;itim ve Ara&#;t&#;rma Hastanesi’nin; psikiyatri, nöroloji ve nöro&#;irurji alanlar&#;ndaki öncülü&#;ünü, bu sürece tan&#;kl&#;k eden kültürel miras&#;n&#;n topland&#;&#;&#;, belgelendi&#;i, korundu&#;u ve sergilenerek sahip oldu&#;u tarihsel ve kültürel de&#;erleri kamusal alanla payla&#;t&#;&#;&#; bir kurum müzesidir.

Müze koleksiyonu, Topta&#;&#; Bimarhanesi ve Hastane’nin Bak&#;rköy’de kurulu&#;undan bugüne kadarki dönemine ait tarihi ve kültürel de&#;erini yans&#;tan her türlü bilgi, belge ve nesneyi kapsamaktad&#;r. Koleksiyonun neredeyse tamam&#; Cumhuriyet dönemine aittir ve Hastanenin tarihi yan&#; s&#;ra Cumhuriyet dönemi Türk Psikiyatri tarihinden de kesitler sunmaktad&#;r. Müzede koleksiyonunun ancak bir bölümü sergilenebilmektedir.

Koleksiyonun içeri&#;inde; Hastanede görev yapm&#;&#; ve hizmet alm&#;&#; ki&#;ilerle ilgili veya kullanm&#;&#; olduklar&#; t&#;bbi veya ki&#;isel malzemeler, Hastane bünyesinde kullan&#;lm&#;&#; t&#;bbi cihazlar, Hastane'nin yönetim, i&#;leyi&#; ve faaliyetlerine ili&#;kin kurumsal malzemeler, ruh sa&#;l&#;&#;&#; ve sinir hastal&#;klar&#; ile ilgili te&#;his ve tedavi aletlerinin yan&#; s&#;ra Hastaneye ve t&#;p dünyas&#;na katk&#;da bulunan hekimlere ait belgeler ve ki&#;isel e&#;yalar bulunmaktad&#;r.

Müze, ak&#;am 'da kapanmaktad&#;r.


II. Bayezid Türk Hamam Kültürü Müzesi

II. Bayezid Hamam&#;, &#;stanbul, Türkiye'deki Divanyolu Caddesi üzerinde tarihi bir hamamd&#;r. Tarihsel olarak yak&#;ndaki II. Bayezid Camii'nin külliyesinin bir parças&#;yd&#; ve &#;ehrin en büyük hamamlar&#;ndan biriydi. aras&#;nda ücretsiz ziyaret edilebilir. &#;stanbul'da gezilecek ücretsiz müzeler içerisindedir.


Masal Müzesi

Kartal Belediyesi Masal Müzesi, &#;stanbul'un Kartal ilçesinin Yakac&#;k semtinde bulunan ve &#;air yazar Sunay Ak&#;n küratörlü&#;ünde, Kartal Belediyesi taraf&#;ndan 29 Kas&#;m 'de kurulan masal müzesidir. Çal&#;&#;ma saatleri ise, hafta içi: - / hafta sonu: -  


Mehmet Akif Ersoy Hat&#;ra Evi

Milli &#;airimiz Mehmet Akif Ersoy’un 16 Haziran ile 27 Aral&#;k tarihleri aras&#;nda hayat&#;n&#;n son günlerini geçirdi&#;i ve vefat etti&#;i M&#;s&#;r Apartman&#;’n&#;n 4. kat&#;ndaki daire Mehmet Akif Ersoy Hat&#;ra Evi olarak düzenlenerek ziyarete aç&#;lm&#;&#;t&#;r.

Mehmet Akif Kitapl&#;&#;&#;, Belgesel Odas&#;, &#;iir Odas&#; ve Sergi Salonu’ndan olu&#;an Hat&#;ra Evi’nde Mehmet Akif Ersoy’un &#;ahsi e&#;yalar&#; ve kitaplar&#; sergilenmektedir.

Mehmet Akif Ersoy Hat&#;ra Evi, haftan&#;n her günü ücretsiz olarak ziyaret edilebilmektedir. Ak&#;am 'de kapanmaktad&#;r.


Deniz Müzesi

&#;stanbul Deniz Müzesi, Türkiye'nin denizcilik alan&#;nda en büyük müzesidir, içerdi&#;i koleksiyon çe&#;itlili&#;i aç&#;s&#;ndan dünyan&#;n say&#;l&#; müzelerinden biridir. Koleksiyonunda yakla&#;&#;k adet eser bulunmaktad&#;r. Deniz Kuvvetleri Komutanl&#;&#;&#;'na ba&#;l&#; olan &#;stanbul Deniz Müzesi Türkiye'de kurulan ilk askeri müzedir. Kapan&#;&#; saati:


Kalyon Kültür

Günümüzde Ni&#;anta&#;&#;’nda, tarihi ve mimari öneme sahip Ta&#; Konak’ta yer alan Kalyon Kültür'de çe&#;itli sanatsal sergileri görmek mümkündür. Kapan&#;&#; saati 'd&#;r. &#;stanbul'da gezilecek ücretsiz müzeler içerisinde Kalyon Kültür de bulunur.


Atatürk Kültür Merkezi

Atatürk Kültür Merkezi (AKM), &#;stanbul'da Taksim Meydan&#;'nda bulunan opera, bale, tiyatro, konser ve kongre amac&#; ile kullan&#;lan içinde bir sergi salonu, müze ve sinema da bulunan yap&#;d&#;r.

&#;lk defa y&#;l&#;nda dünyan&#;n dördüncü büyük sanat merkezi olarak hizmete giren bina, Türkiye’de Cumhuriyet döneminin simge yap&#;lar&#;ndan biridir. Kültür merkezi, ’den 'e kadar kapal&#; kald&#; ve &#;ubat 'de yenisinin yap&#;m&#; için y&#;k&#;ld&#;. Yeni yap&#;lan bina ise 29 Ekim tarihinde aç&#;ld&#;.

 

Hünkar Kasr&#;

Yeni Cami Külliyesi’nin bir parças&#; olan Hünkar Kasr&#;, Tarihi Yar&#;mada’da bulunmaktad&#;r. Klasik Osmanl&#; Mimarisi'nin en önemli eserlerinden biri olan Yeni Camii Hünkâr Kasr&#;’n&#;n içinde yüzy&#;la ait nadide çiniler, sedefkârî, tunç alç&#; ve edirnekarî örnekleri bulunur. Kasr&#;n giri&#; kap&#;s&#;ndaki a&#;aç i&#;çili&#;i, içerideki çinili ocaklar, duvarlar&#; kaplayan çinili panolar, renkli cam pencereler nadide i&#;çilik örnekleri olarak kabul edilir. Çinilerin bir k&#;sm&#; ise sadece kasr&#; süslemek için özel olarak yapt&#;r&#;lm&#;&#;t&#;r.

Hünkar Kasr&#;’n&#;n asl&#;na en uygun ve görkeminden hiçbir &#;ey kaybetmeyecek &#;ekilde restorasyonun sa&#;lanmas&#;n&#; üstlenen &#;TO, restorasyonun ard&#;ndan hem kültürel miras&#;m&#;za sahip ç&#;km&#;&#; hem de buray&#; geleneksel sanatlar&#;m&#;z için bir merkez haline getirmi&#;tir.

Hünkar Kasr&#;’nda her y&#;l 47 sergi ve sanatsal etkinlik sanatseverlerle bulu&#;maktad&#;r.

Hünkar Kasr&#;’nda yer alan sanat dükkanlar&#;, her y&#;l onlarca sanatç&#;ya ev sahipli&#;i yaparak, sanatlar&#;n&#; icra etmelerine katk&#; sa&#;lamaktad&#;r.

Klasik sanatlar&#;m&#;z&#;n önde gelen temsilcilerinin sergiler açt&#;&#;&#; Yeni Cami Hünkar Kasr&#;, Türk-&#;slam dünyas&#;n&#;n sanat çal&#;&#;malar&#; için önemli merkezlerinden biri olma yolunda ilerlemektedir.

 

R&#;dvan Çelikel Arkeoloji Müzesi

&#;stanbul Üniversitesi R&#;dvan Çelikel Arkeoloji Müzesi, &#;stanbul Üniversitesi Vezneciler Kampüsünde, Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü bünyesinde bulunan müzedir. 1 Temmuz tarihinde aç&#;lm&#;&#;t&#;r.

Sadece hafta içi 'a kadar aç&#;kt&#;r.

 

Haldun Taner Müze Evi


Tiyatro ve edebiyat dünyas&#;n&#;n önemli ismi Haldun Taner'in an&#;s&#;na Kad&#;köy Belediyesi taraf&#;ndan olu&#;turulan bir müze evdir. Müzede Haldun Taner'in ki&#;isel e&#;yalar&#; ve eserleri sergilenmektedir. Haldun Taner Müze Evi ayn&#; zamanda çe&#;itli kültür etkinlikleri de ev sahipli&#;i yapmaktad&#;r. Pazar günü hariç haftan&#;n alt&#; günü aç&#;k olan müze, ücretsiz ziyaret edilebilir. Pazar ve pazartesi kapal&#;, di&#;er günler saatleri aras&#;nda aç&#;kt&#;r.

 

Pera Müzesi

 

Pera Müzesi, &#;stanbul'un Tepeba&#;&#; semtinde bulunan özel bir müzedir. y&#;l&#;nda Suna ve &#;nan K&#;raç Vakf&#; taraf&#;ndan nitelikli ve geni&#; ölçekli kültür sanat hizmeti vermek amac&#;yla kurulmu&#;tur.

döneminde restoratör mimar Sinan Genim’in haz&#;rlad&#;&#;&#; proje çerçevesinde Tepeba&#;&#;'ndaki tarihi Bristol Oteli’nin cephesi korunarak ça&#;da&#; ve donan&#;ml&#; bir müze olarak in&#;a edilen binas&#;nda faaliyet göstermektedir.

Pera Müzesi, Suna ve &#;nan K&#;raç Vakf&#;’na ait “Oryantalist Resim”, “Anadolu A&#;&#;rl&#;k ve Ölçüleri” ve “Kütahya Çini ve Seramikleri” koleksiyonlar&#;n&#; ve bu koleksiyonlar&#;n temsil etti&#;i de&#;erleri, sergiler, yay&#;nc&#;l&#;k ürünleri, sözlü etkinlikler, e&#;itim etkinlikleri ve bilimsel çal&#;&#;malar arac&#;l&#;&#;&#;yla kamuyla payla&#;makta, gelecek ku&#;aklara aktarmay&#; amaçlamaktad&#;r.

Osman Hamdi Bey'in Kaplumba&#;a Terbiyecisi eseri ve di&#;er eserleri bu müzededir.

Pera Müzesi her cuma saatleri aras&#;nda ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.

&#;stanbul'da gezilecek ücretsiz müzeler içerisinde Pera Müzesi de bulunur.

 

 

 

 

İstanbul, ülkemizin en önemli turizm ve metropol şehirlerinden biridir. Şehirde gezilip görülmeye değer çok sayıda tarihi ve turistik mekan, doğal güzellikler, müzeler bulunmaktadır. Eğer yeni yerler görmeyi seviyor, sık sık geziyorsanız bir Müzekart sahibi olmanız faydalı olabilir. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet veren tüm müzelerde, tarihi yapılarda geçerli olan Müzekart ile birçok yeri ücretsiz ve sınırsız bir şekilde gezip görebilirsiniz. Bu içeriğimizde de İstanbul’da Müzekart ile ücretsiz gezilebilecek yerler listelenmiştir.

Başlıklar

İstanbul’da Müzekart Geçen Yerler

Topkapı Sarayı

İstanbul’un fethinin ardından Fatih Sultan Mehmet tarafından yılları arasında yaptırılan Topkapı Sarayı, padişahların yaptırdıkları ilave yapılarla günümüzdeki görünümünü almıştır. Osmanlı İmparatorluğu&#;nun yıllık tarihinin yılı boyunca, devletin idare merkezi olarak kullanılmıştır. Tarih boyunca birçok Osmanlı padişahı burada yaşamıştır. Kuruluş yıllarında yaklaşık bin metrekarelik bir alanda yer alan sarayın bugünkü alanı yaklaşık 80 bin metrekaredir. Saray halkının Dolmabahçe Sarayı, Yıldız Sarayı gibi saraylarda yaşamaya başlaması ile Topkapı önemini yitirmiş ve içinde devlet görevlileri yaşamıştır. Topkapı Sarayı’nın ilk defa bir müze gibi ziyarete açılması Abdülmecid döneminde olmuştur. Günümüzde yerli ve yabancı on binlerce turisti kendine çeken yapı, yılında UNESCO Dünya Mirasları Listesi&#;ne girmiştir. İstanbul Tarihi Yarımada içerisindeki tarihi eserlerin en başında gelen yapıyı Müzekart ile ücretsiz şekilde gezebilirsiniz. Topkapı Sarayı&#;na Müzekart sahibi olmayanlar için giriş ücreti 60 TL, kombine biletler (Topkapı Sarayı + Aya İrini) yerli ziyaretçiler için TL, yabancı ziyaretçiler için TL’dir.

Küçüksu Kasrı

İstanbul’un Anadolu Yakası, Beykoz ilçesinde yer alan Küçüksu Kasrı ya da bir diğer bilinen adıyla Göksu Kasrı günümüzde tarihi bir köşk olarak varlığını sürdürürken aynı zamanda restoran olarak hizmet sunmaktadır. senesinde yapımına başlanan köşkün tamamlanması senesini bulmuştur. Sultan Abdülmecid tarafından yaptırılmış olup padişahın has bahçesi olarak kullanılmıştır. Cumhuriyet’in ilanından sonra yapı Devlet Konuk Evi olarak kullanılmaya başlanmıştır. Küçüksu Kasrı önceleri iki katlı ahşap bir bina olarak inşa edilse de daha sonraki yıllarda birçok kez onarımdan geçmiş, bugünkü halini Sultan Abdülmecit zamanında almıştır. Tarihi yapı halk ziyaretine açıktır. Müzekart ile ücretsiz yerleri gezmek isteyenler burayı da ziyaret edebilir. Pazartesi ve perşembe günleri hariç her gün saatleri arasında açıktır.

Dolmabahçe Sarayı

İstanbul’da Müzekart ile ücretsiz gezilebilecek yerler için bir diğer öneri de Dolmabahçe Sarayı’dır. Osmanlı İmparatorluğu’ndan günümüze kadar varlığını sürdürmeyi başarmış en değerli yapılar arasındadır. Batı mimarisiyle tasarlanmış olan yapı Sultan Abdülmecid tarafından yaptırılmıştır. Osmanlı’nın modernleşme amacına yönelik en somut örnekleri arasında gösterilmektedir. Beşiktaş&#;ta, Kabataş&#;tan Beşiktaş&#;a uzanan Dolmabahçe Caddesi&#;yle İstanbul Boğazı arasında, bin metrekarelik bir alan üzerinde konumlanmıştır. Giriş ücreti 90 TL&#;dir. Dolmabahçe Sarayı + Harem Bileti TL&#;dir. Dolmabahçe Sarayı + Harem + Milli Saraylar Tablolar Müzesi Bileti TL&#;dir. Müzekart sahipleri için ücretsizdir.

Galata Kulesi

İstanbul’un Galata semtinde bulunan kule, 6. yüzyılda Cenevizliler döneminde inşa edilmiştir. Cadı şapkası geçirilmiş bir görünüme sahip konik biçimindeki tepesi, fantastik bir hava katmıştır. Kule, şehrin en çok ziyaret edilen yerlerinden biri olmakla birlikte şehrin en önemli yapıları arasında gösterilmektedir. derecelik muhteşem bir panoramik bir İstanbul manzarası sunan yapıdan; İstanbul tarihi yarımadası, Haliç ve İstanbul Boğazı girişinden Adalar‘a kadar birçok yeri görebilirsiniz. Galata Kulesi her gün – (1 Kasım – 1 Nisan arası) – (1 Nisan – 1 Kasım arası) saatleri arasında ziyarete açık olup Müzekart sahipleri için girişler ücretsizdir.

Türk ve İslam Eserleri Müzesi

İstanbul&#;un Fatih ilçesinde bulunan, İslâm sanatı eserlerini topluca kapsayan Türk ve İslam Eserleri Müzesi, İslâm sanatı eserlerini kapsayan ilk Türk müzesidir. yılında yapımı tamamlanmış müze, Mimar Sinan&#;ın en önemli yapılarından biri olarak kabul gören Süleymaniye Camii külliyesi içinde yer almaktadır. &#;te, &#;Evkaf-ı İslâmiye Müzesi&#; (İslâm Vakıfları Müzesi) adı ile ziyarete açılmış olsa da Cumhuriyetin ilanı ile birlikte bugünkü adını almıştır. İstanbul’un en önemli turistik yapılarından biri olan müzeye, Müzekart ile ücretsiz bir şekilde giriş yapabilirsiniz.

Yerebatan Sarnıcı

İstanbul&#;da şehrin su gereksinimini karşılamak üzere senesinde inşa edilmiş olan Yerebatan Sarnıcı, Ayasofya&#;nın güneybatısında, Soğukçeşme Sokağı&#;nda yer almaktadır. Suyun içinden yükselen pek çok mermer sütun olması sebebiyle Yerebatan Sarayı olarak anılmaya başlanmıştır. Çok önceleri Sarnıcın üzerinde bir bazilika bulunması nedeniyle Bazilika Sarnıcı olarak da adlandırılmıştır. Bizans imparatoru I. Justinianus tarafından yaptırılan bu yapı, şehrin büyük bir bölümünün su ihtiyacını karşılamıştır. İstanbul&#;un Osmanlı İmparatorluğu tarafından fethedilmesinden sonra Sarayburnu ve Bahçe Kapısı civarına su dağıtım merkezi olarak hizmet sunmaya başlamıştır. Osmanlılar&#;ın şehirde kendi su tesislerini kurmasından sonra kullanılmasa da şehrin önemli simgelerinden biri haline gelmiştir. Haftanın her günü ziyarete açıktır. Saat – arasında ziyaret edilebilir. Müzekart geçerli değildir. Giriş ücreti; yerli ziyaretçi için 50 TL, yabancı turistler için TL, öğrenci ve öğretmenler için ise 20 TL&#;dir.

Rumeli Hisarı

İstanbul’da Müzekart ile ücretsiz gezilebilecek yerler kapsamında Rumeli Hisarı da gezilebilir.  Bebek ve Emirgan arasında yer alan Rumeli Hisarı, 30 dönümlük bir arazi üzerinde konumlanmıştır. Yapı, Fatih Sultan Mehmet tarafından İstanbul’u Karadeniz’den gelebilecek tehditlere karşı güvende tutmak amacıyla yaklaşık 4 ayda yaptırılmıştır. Hisarın inşasına, 15 Nisan ’de başlanmış olup iş bölümü yapılarak her bölümün inşası bir paşanın denetimine bırakılmıştır. Kıyı tarafına bakan bölümün inşasını da bizzat Fatih Sultan Mehmet’in kendisi üstlenmiştir. 31 Ağustos ’de inşası tamamlanan hisar dünyanın en büyük kale burçlarına sahiptir. Zemin katları ile birlikte Saruca Paşa ve Halil Paşa kuleleri 9 katlı olup Zağanos Paşa Kulesi ise 8 katlı olarak inşa edilmiştir. Pazartesi günleri kapalı olan hisara Müzekart sahipleri ücretsiz olarak giriş yapabilir.

İstanbul Arkeoloji Müzesi

İçerisinde yer alan 1 milyonu aşkın eserle dünyanın en büyük müzeleri arasında bulunan İstanbul Arkeoloji Müzesi, yüzyılın sonlarında ressam ve müzeci Osman Hamdi Bey tarafından İmparatorluk Müzesi olarak kurularak senesinde ziyarete açılmıştır. Söz konusu müze, Türkiye&#;deki ilk müzecilik çalışmalarını bünyesinde toplar. Fakat sistematik bir biçimde müzeciliğin kurumsal olarak ortaya çıkışı İstanbul Arkeoloji Müzeleri&#;nin yılında Müze-Hümayuni’nin (İmparatorluk Müzesi) kuruluşu ile olmuştur. Kompleks bir müze olan yapının içerisinde tarihi farklı dönemlere denk gelen birçok yapı yer almaktadır. En eski yapı Çinili Köşk olarak bilinmektedir. Bu köşk, II. Mehmet&#;in İstanbul&#;da yaptırdığı sivil mimari örneklerinin en eski olanıdır. Pek çok antik eseri yakından inceleme fırsatı bulabileceğiniz bu müzeyi, Müzekart ile birlikte ücretsiz şekilde gezebilirsiniz.

Müzekart ile İstanbul’da gezebileceğiniz diğer yerler;

  • Dolmabahçe Saat Müzesi,
  • Fethiye Müzesi, Havalimanı Müzesi,
  • Maslak Kasırları,
  • Beylerbeyi Sarayı,
  • Aynalıkavak Kasrı,
  • Okçular Tekkesi Müzesi,
  • Beykoz Mecidiye Kasrı,
  • Galata Mevlevihanesi,
  • İstanbul Türbeler Müzesi ve daha fazlası.

Buna benzer daha birçok tatil ve gezi önerileri için YouTube kanalımızı ziyaret edebilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası