öğrenci affı resmi gazete 2022 / Sayılı Af Kanunu Başvurusu Hakkında Duyuru | Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

Öğrenci Affı Resmi Gazete 2022

öğrenci affı resmi gazete 2022

&#;ğrenci affı başvuru tarihleri ve şartları &#;ğrenci affından kimler yararlanacak?

Geçtiğimiz günlerde TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen öğrenci affı detaylarıyla ilgili açıklama YÖK’ten geldi. Yapılan açıklamaya göre; yeni eğitim öğretim yılında üniversitelerine kaldığı yerden devam etmek isteyen üniversite öğrencilerinin belirtilen suçlar dışında kalması şartı aranıyor. İşte çeşitli nedenlerle eğitimine ara vermek zorunda olan kişiler için okula dönüş yolunu açan düzenleme ile ilgili merak edilenler 

ÖĞRENCİ AFFINDAN KİMLER YARARLANACAK?

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Devlet Memurları Kanunu ile Yükseköğretim Kanunu'na eklenen öğrenci affıyla ilgili yasal düzenlemenin usul ve esaslarını belirledi. YÖK'ten yapılan açıklamaya göre; üniversiteleri tarafından terör, kasten adam öldürme, işkence, cinsel saldırı, çocukların cinsel istismarı, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti suçlarından mahkum olmaları veya Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nda belirlenen suçlar, terör örgütlerine ya da milli güvenliğe karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen oluşumlara mensubiyeti, sahte evrak kullanarak kayıt yaptırdıkları gerekçeleriyle ilişikleri kesilenler hariç diğer kişiler, söz konusu aftan yararlanabilecek.

ÖĞRENCİ AFFI BAŞVURU TARİHİ BİLGİLERİ

5 Temmuz tarih ve sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren, Kamuoyunda Öğrenci Affı olarak adlandırılan Sayılı Kanun  ile Sayılı Kanun’a Eklenen Geçici maddeden faydalanmak isteyen; 5 Temmuz tarihinden önce ilişiği kesilen üniversitemiz öğrencileri, en geç tarihinden itibaren 4 ay içinde  (07 Kasım tarihine kadar), kayıtlarının silindiği veya kayıt hakkı kazandıkları Enstitü/ Fakülte/ Yüksekokul veya Meslek Yüksekokuluna başvuru dilekçesi ve istenen belgeler ile başvurmaları ve kanunda belirtilen şartları taşımaları halinde Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından belirlenen uygulama esaslarına bağlı olarak  eğitim öğretim yılında öğrenime başlayabileceklerdir.

tarihinde askerlik görevini yapmakta olanlar terhislerini takip eden 2 ay içinde kayıtlarının silindiği Enstitü/ Fakülte/ Yüksekokul veya Meslek Yüksekokuluna başvuru formu ve gerekli belgeler ile başvurmaları bu maddede belirtilen haklardan yararlanabileceklerdir. Bu adayların kanunun yayımlandığı tarihte askerlik görevini yapmakta olduklarını ayrıca belgelemeleri gerekmektedir.

Aftan yararlanmak için son tarih 7 Kasım ancak son başvuru tarihi üniversitelere göre değişiyor. 31 Ağustos’ta saat ’ye kadar başvuru yapanlar; akademik yılı güz dönemine, 1 Eylül 7 Kasım tarihleri arasında başvuru yapanlar ise bahar dönemine kayıt yapabilecekler. 

ÖĞRENCİ AFFI ŞARTLARIYLA İLGİLİ DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYIN!

ÖĞRENCİ AFFI BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ BELGELER:

Ön Lisans ve Lisans Öğrencisiyken İlişiği Kesilenlerden İstenecek Belgeler

Lise Diploması (Dikey Geçiş Öğrencileri için Ön Lisans Diploması)
Son altı ay içinde çekilmiş 1 adet fotoğraf.
Adli Sicil Kaydı (e-devlet üzerinden alınabilir)
Nüfus Cüzdanı fotokopisi
ÖSYS Yerleştirme Belgesi (Ön Lisans ve Lisans programlarına yerleştiği halde daha önce kayıt yaptırmayan öğrenciler için)
Askerlik görevini yapmakta olanlar için askerlik terhis belgesi
Ön Lisans ve Lisans başvuru dilekçesi için tıklayınız.

Öğrenci affı nedir? Resmi Gazete’de Öğrenci affı yürürlüğe girdi mi, ne zaman çıkacak ve kimleri kapsıyor?

Giriş Tarihi: Son Güncelleme:

Geçtiğimiz günlerde bahsi geçen öğrenci affı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Öğrenci affını müjdeleyen Başkan Erdoğan, "Bir süredir üzerinde çalıştığımız ve kamuoyunda 'öğrenci affı' diye bilinen teklifi, önümüzdeki günlerde Meclis'imizin takdirine sunuyoruz demişti. Akabinde tamamlanan çalışmaların ardından, teklif TBMM'den geçti ve kabul edildiği biliniyor. Peki Öğrenci affı nedir? Resmi Gazete’de Öğrenci affı yürürlüğe girdi mi, ne zaman çıkacak, kimleri kapsıyor?

Öğrenci affı nedir? Resmi Gazete’de Öğrenci affı yürürlüğe girdi mi, ne zaman çıkacak ve kimleri kapsıyor?

Öğrenci affı nedir, kimleri kapsıyor ve ne zaman çıkacak, yürürlüğe girdi mi sorusuna uzun süredir yanıt aranıyordu. Binlerce kişiyi ilgilendiren bu yasayla ilgili detaylar netlik kazandı. Yasa teklifiyle 4 milyona yakın öğrenciyi etkilerken üniversite hayatını yarıda bırakan öğrenciler tekrardan üniversiteye dönme hakkına sahip olacak. İşte Öğrenci affı son durum bilgileri

ÖĞRENCİ AFFINA İLİŞKİN KANUN RESMİ GAZETE'DE!

Ek gösterge ile öğrenci affı düzenlemesini de içeren ekonomiye ilişkin kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

ÖĞRENCİ AFFI NEDİR, KİMLERİ KAPSIYOR?

Öğrenci affı lisans ve yüksek lisans öğrencilerini kapsıyor. yılında yapılan öğrenci affından yararlanmak isteyen öğrencilerin askerlik görevi, mücbir sebepler ve sağlık nedenleri dışında 18/09/ tarihine kadar ilişiklerinin kesildiği yükseköğretim kurumuna başvurmaları şarttı. Henüz başvuru şartları ise belli olmadı.

ÖĞRENCİ AFFI ÇIKTI MI, NE ZAMAN ÇIKACAK?

Yüksek öğrenimle ilişkisi kesilen öğrencilere yeni hak

Yasayla yükseköğretim kurumlarında öğrenim görmekte iken ilişiği kesilenler ile bu yükseköğretim kurumlarına kayıt hakkı elde ettiği halde çeşitli sebeplerle kayıt yaptıramamış öğrencilere geçmişe yönelik süre sınırlaması olmaksızın yüksek öğrenimlerine devam etme hakkı tanınıyor.

Askerlik görevini yapmakta olanlar terhislerini takip eden 2 ay içinde ilgili yükseköğretim kurumuna başvurmaları halinde bu maddede belirtilen haklardan yararlanabilecek.

Bu maddede yer alan hükümlerden yararlanarak ayrıldığı yükseköğretim kurumuna kayıt yaptıranlardan ÖSYS/YKS puanı giriş yılı itibarıyla aynı veya farklı bir diploma programının aynı türden taban puanına sahip olanlar, bu programlardan birine yatay geçiş talebinde bulunabilecek. Bu kapsamda farklı bir diploma programından yatay geçişle kabul edilecek öğrenci sayıları, ilgili programa kayıtlı öğrenci sayısı ve üniversitenin fiziki koşulları dikkate alınmak suretiyle belirlenecek.

ARKADAŞINA GÖNDER

Öğrenci affı nedir? Resmi Gazete’de Öğrenci affı yürürlüğe girdi mi, ne zaman çıkacak ve kimleri kapsıyor?

SON DAKİKA

Y&#;K "&#;ğrenci affı"na ilişkin usul ve esasları belirledi

YÖK'ten yapılan açıklamada, 5 Temmuz tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren ve kamuoyunda "öğrenci affı" olarak adlandırılan sayılı Kanun'a ilişkin usul ve esasların belirlendiği kaydedildi.

Buna göre terör, cinsel saldırı, kasten öldürmenin yanı sıra devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduklarına karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği ile mensubiyeti bulunanlar, bu kanundan yararlanamayacak.

Yükseköğretim kurumlarında hazırlık dahil bütün sınıflarda intibak, ön lisans, lisans tamamlama, lisans, lisansüstü (yüksek lisans, doktora, sanatta yeterlik, tıpta uzmanlık, tıpta yan dal uzmanlık, diş hekimliğinde uzmanlık ile eczacılıkta uzmanlık) öğrenimi gören öğrencilerden bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihe kadar ilişiği kesilenler, kanundan yararlanabilecek.

Bir programı kazanarak kayıt yapma hakkı elde ettikleri halde kayıt yaptırmayanlar ise bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 4 ay içinde (7 Kasım 'ye kadar) ilişiklerinin kesildiği veya kayıt hakkı kazandıkları yükseköğretim kurumuna başvuruda bulunmaları şartıyla kanunun ilgili hükümlerinden faydalanabilecek.

Yükseköğretim kurumlarından 5 Temmuz 'den önce ilişiği kesilen öğrenciler de kanundan yararlanmak için ilişiklerinin kesildiği yükseköğretim kurumuna aynı tarihe kadar başvuru yapabilecek.

Başvuru süresi içinde mücbir sebeplerle başvuramayanların ise mücbir sebebin ortadan kalktığı tarihten itibaren bir ay içinde başvuru yapmaları gerekiyor.

Sağlık nedenleriyle başvuramayanların da buna ilişkin heyet raporunu 5 Aralık mesai bitimine kadar ibraz etmeleri halinde bu kanundan yararlanabilecekleri bildirildi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.

sayılı Yükseköğretim Kanunu&#;na geçici maddeler ekleyen ve  tarih ve sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Sayılı Kanunun 35&#;inci maddesi ile düzenlenen geçici 83&#;üncü maddesi aşağıya çıkartılmıştır.

Bu kapsamda olmak üzere, maddenin yürürlük tarihi olan 05 Temmuz tarihinden önce söz konusu madde kapsamında Üniversitemizden ilişiği kesilenler, dört ay içerisinde (07 Kasım tarihine kadar) ilişiklerinin kesildiği Dekanlığa/Müdürlüğe müracaat etmeleri hâlinde sayılı Yükseköğretim Kanunu&#;nun Geçici 83&#;üncü maddesi&#;nde yer alan esaslar ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından çıkartılacak uygulama esaslarına bağlı olarak öğrenimlerine başlayabileceklerdir.

Öngörülen başvuru süresi içinde mücbir sebeplerle başvuramayanların, mücbir sebebin ortadan kalktığı tarihten itibaren bir ay içinde, sağlık nedenleri ile başvuramayanların ise buna ilişkin heyet raporunu 05/12/ tarihi mesai bitimine kadar ibraz etmeleri halinde bu kanundan yararlanabileceklerdir. (YÖK Uygulama İlkeleri 4&#;üncü madde)

GEÇİCİ MADDE 83&#; Yükseköğretim kurumlarında hazırlık dâhil bütün sınıflarda intibak, önlisans, lisans tamamlama, lisans, lisansüstü öğrenimi gören öğrencilerden bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihe kadar, kendi isteğiyle ilişikleri kesilenler dâhil,

  • terör suçu ile kasten öldürme suçlarından (madde 81, 82 ve 83),
  • işkence suçundan (madde 94 ve 95),
  • eziyet suçundan (madde 96),
  • cinsel saldırı (madde ),
  • çocukların cinsel istismarı (madde ),
  • uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti suçundan (madde )

mahkum olanlar ile

  • sahte belge sebebiyle kaydı iptal edilenler ile kayıt sırasında sahte belge verenler ile
  • 5/12/ tarihli ve sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununun 71 inci maddesinde yazılı suçlar ile
  • terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı nedeniyle,

ilişiği kesilenler hariç,

her ne sebeple olursa olsun ilişiği kesilenler ile

bir programı kazanarak kayıt yapma hakkı elde ettikleri halde kayıt yaptırmayanlar

bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren dört ay içinde ilişiklerinin kesildiği veya kayıt hakkı kazandıkları yükseköğretim kurumuna başvuruda bulunmaları şartıyla bu Kanunun 44 üncü maddesinde belirtilen esaslara göre eğitim-öğretim yılında öğrenimlerine başlayabilirler.

Birinci fıkra kapsamında yeniden öğrenime başlayanların askerlik ertelemeleri 25/6/ tarihli ve sayılı Askeralma Kanununun 20 nci maddesindeki usul ve esaslara göre yapılır. Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte askerlik görevini yapmakta olanlar terhislerini takip eden 2 ay içinde ilgili yükseköğretim kurumuna başvurmaları halinde bu maddede belirtilen haklardan yararlandırılır.

Bu maddede yer alan hükümlerden yararlanarak ayrıldığı yükseköğretim kurumuna kayıt yaptıranlardan ÖSYS/YKS puanı giriş yılı itibarıyla aynı veya farklı bir diploma programının aynı türden taban puanına sahip olanlar, bu programlardan birine yatay geçiş talebinde bulunabilecektir. Bu kapsamda farklı bir diploma programından yatay geçişle kabul edilecek öğrenci sayıları, ilgili programa kayıtlı öğrenci sayısı ve üniversitenin fiziki koşulları dikkate alınmak suretiyle belirlenir. Buna ilişkin usul ve esaslar yükseköğretim kurumları senatolarınca belirlenir.

Bu maddeden yararlanıp bir yükseköğretim kurumunda öğrenci statüsü kazananlar başvurmaları halinde Anadolu Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi bünyesindeki açık öğretim önlisans veya lisans düzeyindeki eşdeğer programlara yatay geçiş yapabilirler. Bu maddenin uygulanmasına ilişkin usul ve esasları belirlemeye Yükseköğretim Kurulu yetkilidir.”

Yükseköğretim Genel Kurulu&#;nun tarihli toplantısında kabul edilen &#; sayılı Kanun ile sayılı Kanuna eklenen Geçici Madde 83 Uygulama Esasları&#; için lütfen tıklayınız.

Atatürk Üniversitesi Sayılı Af Kanunu Kapsamında Yapılacak Olan Kayıt, Yatay Geçiş ve Diğer İşlemlere Yönelik Uygulama İlkeleri () için lütfen tıklayınız.

Sayılı Kanun (Askerlik İşlemleri) konulu yazı için lütfen tıklayınız.

Sayılı Kanun (Kayıt Ek Madde 1 Kapsamında Yatay Geçiş) konulu yazı için lütfen tıklayınız.

Sayılı Kanun (Yurtdışındaki Yükseköğretim Kurumları) konulu yazı için lütfen tıklayınız.

Sayılı Kanun (İlave Yatay Geçiş Takvimi) konulu yazı için lütfen tıklayınız.

Sayılı Kanun (Azami Süre ve COVİD) konulu yazı için lütfen tıklayınız.

Sayılı Kanun ( Sayılı Kanun Geçici Madde 83 Usul ve Esasları) Tutuklu ve Hükümlüler konulu yazı için lütfen tıklayınız.

Sayılı Kanun (Açıköğretim Programlarına Yatay Geçiş) konulu yazı için lütfen tıklayınız.

Sayılı Kanun ( Sayılı Kanun_YÖKSİS Kayıt ve Ücret) konulu yazı için lütfen tıklayınız.

Kanundan yararlanarak eğitimlerine devam isteyenlerin, başvuru tarihleri içerisinde  Öğrenci Bilgi Sistemi&#;nde ön kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir.

1)  Ön Kayıt Başvuru Formu (Öğrenci Bilgi Sisteminde yapılacak ön kayıt sonrasında alınacaktır.)

2) Adli Sicil Belgesi 

3) Lise / Önlisans Diploması (Kurum onaylı fotokopisi), (Üniversiteye kayıt hakkı kazandığı halde kayıt yaptırmayanlar)

4) ÖSS Sınav Sonuç Belgesi (Üniversiteye kayıt hakkı kazandığı halde kayıt yaptırmayanlar)

Muafiyet ve intibak işlemleri başvuru yapılan birim tarafından yapılacaktır.

 MERKEZİ PUAN (EK-MADDE 1) YATAY GEÇİŞ TAKVİMİ

( Sayılı Af Kanunu Kapsamında)

BAŞVURUDEĞERLENDİRMEKESİN KAYITYEDEK KAYIT
BaşlamaBitiş BaşlamaBitiş Sonuç
 İlanı
BaşlamaBitiş BaşlamaBitiş 
 Tüm Programlar

SAYILI KANUN İLE SAYILI KANUNA EKLENEN GEÇİÇİ MADDE 83 UYGULAMA İLKELERİ
( Yükseköğretim Genel Kurul Kararı ve Yükseköğretim Yürütme Kurulu Kararı)

18) sayılı Yükseköğretim Kanunun Geçici 83’üncü maddesinden yararlanarak ayrıldığı yükseköğretim kurumuna kayıt yaptıranlardan ÖSYS/YKS puanı, giriş yılı itibarıyla aynı veya farklı bir diploma programının aynı türden taban puanına sahip olanlar, bu programlardan birine yatay geçiş talebinde bulunabilecektir” hükmünün uygulanmasında;

d) Yükseköğretim kurumlarında yer alan örgün programlara söz konusu yatay geçiş işleminin yalnızca eğitim ve öğretim döneminde yapılmasına, bu tarihten sonra Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik hükümlerine göre işlem yapılmasına,

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası