çam ağacı bakımı sulama / Çam Fidanı Bakımı ve Ekimi

Çam Ağacı Bakımı Sulama

çam ağacı bakımı sulama


i.0imgur.com

Fotograftaki bitkiye nasil bakmaliyim? sulama sikligi, oda icerisindeki konumu ile ilgili bilgi paylasabilecek birisi var mi? turunun adini da ogrenemedigim icin belki bu konuda tecrubeli birileri bana yardimci olabilir diye dusundum. simdiden tesekkurler!

duzeltme: fotografi ekledim.

 

Bu tip bitkiler açık alanda yaşayabilirler. Nasıl bakarsanız bakın kapalı mekanda ömrü uzun olmayacaktır. Dışarıya dikmek için de artık çok geç. Bahara kadar canlı tutabilirseniz mutlu mesut yaşayacağı bir yere dikebilirsiniz.

joker hakki

Ben fotoğrafı açamadım. Buraya yükleme imkanı var mı?

beetlejuice

oncelikle saksinin alti delik mi? suladiginiz zaman asagidan cikiyor mu? genelde sus bitkilerine alti kapali ama iyi gozuken saksilar koyuyorlar ondan soruyorum. eger altinda delikler yok ise saksiya direnaj yapmaniz gerekiyor yani saksi ile toprak arasina bosluklu olacak sekilde cakil taslari koymak gibi.

disariya ekmek icin turkiye iklim sartlari icin bile cok gec sanirim, suan disarida 1 haftadan fazla dayanabilecegini sanmiyorum. varsa evinizde gunes alan bi yere koyun (bu saatten sonra olacak gunes zarar vermez zaten), hareket ettirmeyin ve surekli sulayip dibini islak tutmayin. umarim seneye nisan'i gorebilir

try again fail again fail better

@try again fail again fail better saksinin alti malesef delikli degil. suladigim zaman asagidan su cikmiyor dolayisiyla. ve de ek bir sey, saksidaki topragin en ust katmaninda topraktan baska seyler de var gibi, sanki cira veya minik tahta parcalari diyebilirim. sus amacli mi olduklarini da anlamadim.

su an almanyadayim, burada da hava cok soguk dolayisiyla disari ekersem bence d edayanamaz. zaten amacim iceride tutmakti. cok gunes almiyor bulundugum yer dolayisiyla isik zarar vermeyecektir. sulama sikligini ve saksinin dogru saksi olup olmadigini bilmem onemli bu asamada sanirim. cevap icin tesekkurler.

mukrime

Fotoğraf çok net değil. çam benzeri bir süs bitkisi mi, çam fidanı mı tam belli değil. Ama o saksının içinde daha küçük ve plastik ikinci bir saksı olduğunu düşünüyorum ben.

oguz altun

Fotoğraf net değil gerçekten. Ladin cinsi türü olsa gerek. Her türlüsü zaten orman ağacı olduğu için soğuğa dayanikli ve susuzluğa alışkın. Arkadaşların dediği gibi drenaj sorunu yoksa cok rahat yaşar, illa ev içinde kalsin diyorsanız tabi.

Topragi tamamen kurumadan su vermeyin. Kurusa bile vermek için acele etmeyin ve 1 cay bardağından fazlasını vermeyin. Ortam sıcaklığı da su rejimi açısından önemli tabi ama onu burdan bilemeyiz. Dışarda olsa sorun olmaz böyle şeyler.

Toprak üstündekiler süs amaciyla koyulmustur ama işlevi olan malzemeler. Dışarıya dikecekseniz gövdenin etrafini bu gibi ağaç kabuğu, çam iğnesi ya da çakıl taşıyla kaplamaniz toprak sıcaklığını korur, başka otlar çıkmasını engeller; dolayısıyla daha sağlıklı gelişmesini sağlar.

beetlejuice

almanya'da isen cok kasma bence, bende ingiltere'deyim turkiye aliskanliklari ile bitki yetistirmek burada haliyle zor oluyor. kolay gelsin :)

try again fail again fail better

1

Çam ağacı bitkisi hem ülkemizde hem de birçok ülkede yetişebilmektedir. Özellikle ormanlarda geniş bir alan kaplamaktadır. Ülkemizde yine özellikle Akdeniz bölgesinde görülmektedir. Ağaç dikim festivallerinde ve hatıra ormanlarında çoğunlukla çam ağacı kullanılmaktadır. Her ortamda yetişebilen iğne yapraklara sahip bitkilerdir. Bakıma çok ihtiyacı yoktur fakat yinede bakımı iyi yapıldığı sürece çevremizde iyi bir görüntü verecektir. Çok uzun ömürlü bitkilerdir ve kolay kolay ölmezler, kuruma yaşamazlar.

Çam Ağacı Neden Kurur?

Çam ağacı dayanıklılık bakımından oldukça önemli bir ağaçtır. Bazı çam ağaçlarının yaklaşık 1000 yıl bazılarının ise 150-200 arası yıl yaşayabildiği söylenmektedir. İğne yapraklı olması özelliğinden dolayı genellikle suya ihtiyaç duymazlar. Uzun yıllar yaşayabilen bu ağacın bazı olumsuz durumlarda kuruma ihtimalleri de vardır. Genellikle doğal ortamlarda yetişen çamlardan çok şehir ortamında yetiştirilmeye çalışılan çamlarda kuruma olayı görülebilmektedir. Çünkü ilk dikim aşamasında ağacın dikildiği çukura bazen fazlaca taş konmaktadır.

Bu fazla konan taş hem ağacın köklerine suyun ulaşmasına engel oluyor hem de ağacın boğulmasına neden olarak kurumasına yol açmaktadır. Kuruyan ağaç ise hemen yapraklarını döker ve en sonunda ölür. Bunun dışında bazı hastalıklardan dolayı da kuruma olabilir. Mantar hastalığı bunlardan en önemlisidir. Doğal bir afet olan kuraklıkta çam ağaçlarının kurumasına neden olur. Yeni dikilen bir çam ağacı suyu pek sevmez. Bu yüzden fazla su verilmemelidir. Aşırı su verilmesi de ağacın kurumasına neden olabilmektedir. Su faktörü her zaman önemli olduğu gibi çam ağacında da görüldüğü gibi önemli bir faktördür. Aşırı sulama yapıldığında kök her zaman ıslak kalacağı için bu da kurumaya neden olabilir.

Çam Ağacı Suyu Sever mi?

Çam ağacı yaz kış hayatta kalabilen bir bitki olma sebebiyle suya oldukça dayanıklı bir bitkidir. İlk dikim zamanında kesinlikle suyu sevmez. Yapılan sulama direkt kurumasına neden olabilir. Buna fazlasıyla dikkat edilmesi gerekir. İğne yapraklı bir yapıya sahip olması nedeniyle suya çokta ihtiyacı yoktur. Çünkü geniş yapraklı bitkilere göre daha az su kaybı yaşarlar. Büyüdüklerinde ise ihtiyacı olan su miktarını gerek yağış sularından gerekse yeraltı sularından temin edebilmektedir. Kök kısmından gerekli mineralleri suyolu ile alabilirler.

Çam Ağacı Özellikleri Nelerdir?

Çam ağacının en büyük özelliği yukarda da bahsettiğimiz gibi dünya çapında yetişebilen ve her koşula dayanıklı bir bitkidir. Dayanıklı olması nedeniyle verimli her türlü toprakta yetişir. Toprağın çam dikimine uygun olması çok önemlidir. İğne yapraklı olmasından dolayı her mevsime uygun ve dayanıklıdır. Özellikle kış mevsiminde bunu rahatlıkla görmekteyiz. Bu ağaç uzun yıllarca yaşayabilen bir ağaç türüdür. Çam ağacının kullanıldığı endüstri ise keresteciliktir. Dünya çapında yaygın olmasından dolayı bu alanda sanayisi de gelişmiştir ve ticareti yapılmaktadır. Çam ağacı eğlence sektöründe de kullanılmaktadır. Birçok kutlamalarda süs olarak kullanılır. Yine yılbaşı kutlamalarında da sıkça kullanılan bir objedir.

Çam Ağacı Çiçek Açar mı?

Çam ağacı diğer bitkiler gibi bariz bir şekilde çiçek açan bir tür değildir. Ormanlık alanlarda gördüğümüz gibi kozalak dediğimiz bir çiçeğimsi yapısı vardır. Bu kozalak ilk ortaya çıktığında kapalıdır. Daha sonra gün geçtikçe bu tıpkı bir çiçek gibi açılır. En son aşamaya geldiğinde ise dalından düşer. Kozalak dediğimiz bu yapı içerisinde çam tohumu taşımaktadır. Bu şekilde çam ağacının devamlılığı sağlanmaktadır.

Çam Ağacı Çeşitleri Nelerdir?

Çam ağacı geniş bir coğrafyaya yayılmış bir bitki olmasının yanında birçok çeşidi de bulunmaktadır. Hem yetiştiği iklime göre hem de toprak yapısına göre çeşitlilik göstermektedir. Çam ağacı çeşitleri şunlardır:

1)     Kızılçam

2)     Karaçam

3)     İran çamı

4)     Halep çamı

5)     Sarıçamdır.

Bu kadar çeşitlilik göstermesi geniş bir alana yayılmış bir bitki olduğunun en iyi göstergesidir.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır