kredi çekmek için gerekli evraklar ziraat bankası / Anında Kredi Başvurusu | Türkiye İş Bankası

Kredi Çekmek Için Gerekli Evraklar Ziraat Bankası

kredi çekmek için gerekli evraklar ziraat bankası

Kredi Başvurusunda Gerekli Evrak Detayları

Öncelikle kredi kullanmak isteyen kişinin reşit olması yani 18 yaşında olması gerekiyor. Ayrıca birçok banka en düşük kredi kullanma yaşını 20 olarak da uyguluyor.

1- Nüfus Cüzdanı

Tüm resmi işlemde olduğu gibi nüfus cüzdanı ile kredi başvurusunda bulunulması gerekiyor. Üzerinden TC kimlik numarası olmayan veya aşırı yıpranmış/yırtılmış nüfus cüzdanları bankalar ve resmi kurumlar tarafından kabul edilmeyebiliyor. Ayrıca bu durumda olan nüfus cüzdanlarının değiştirilmesinin kanuni zorunluluğu da bulunuyor.

2- İkamet Belgesi veya Fatura

Kredi kullanmak istenen bankada, kredi kullanmak isteyen kişinin güncel bir kaydı varsa bankalar çoğunlukla ikametgâh belgesi istemiyor. Ancak bankada kaydı yok veya eski ise ikametgâh belgesi veya kredi kullanacak kişinin adına olan ve son 3 aya ait bir fatura isteniyor.

Türkiye’de herhangi ikameti olmayan yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları için ise Türkiye’de ikamet eden bir kefil gösterilmesi şartı ile bazı bankalar yardımcı olabiliyor. Ayrıca bu konuda detaylı bilgi almak istiyorsanız yurt dışında yaşayanlara kredi yazımızı ve kredi kullanım şartları hakkında detaylı bilgi için yurt dışında yaşayanların kredi başvurusu şartları yazımızı ziyaret edin.

3- Gelir Belgesi

Belgeleri belirtmeden önce, gelirinize göre güncel faiz oranları üzerinden ne kadar kredi çekebileceğini ne kadar kredi çekebilirim sayfamızdaki aracımız üzerinden hesaplayabilirsiniz.  

Özel sektör çalışanları ve memurlar: Gelirlerini belgelemek için, özel sektör çalışanları ve memurların maaşlarının yatırıldığı bankaya maaş bordosu vermesine gerek yok. Memurlar farklı bir bankadan kredi işlemi yapacaklarsa, son maaş bordolarını bankaya teslim etmesi yeterli. Özel sektör çalışanları ise son maaş bordoları ile birlikte şirket imza sirküleri fotokopisini de teslim etmeleri gerekiyor.

Emekliler: Gelirlerini belgelemek için, maaş aldıkları bankaya herhangi bir evrak sunmalarına gerek yok. Farklı bir bankadan başvuru yapılacaksa, e-Devlet üzerinden emekli maaşını gösteren belgeyi bankaya iletmeleri yeterli.

Ayrıca emekli olarak çalışıyor ve çalıştığı gelirini de göstermek istiyorsa, yasal olarak çalıştığını ispat etmesi gerekiyor. Bunun için emekli destek primin SGK’ya ödenmesi ya da iş yerinde maaş yazısı alınması gerekli.

Serbest meslek sahipleri ve şirket ortakları: Gelir belgesi olarak, güncel vergi levhası, bilanço/gelir tablosu, ticaret sicil gazetesi/oda kayıt belgesi isteniyor. Şirketin mevcutta çalıştığı bir banka varsa ve belirtilen evrak bankada güncel ise bu durumda herhangi bir gelir belgesi istenmeden kredi verilebiliyor. Öte yandan bankaların çoğunluğunda kredi işlemleri için vergi levhasının, ufakta dahi olsa bir kâr gözükmesini isteniyor. 

Çiftçiler: Gelir belgesi olarak, çiftçilik belgesi, müstahsil makbuzları, arazi tapu fotokopileri isteniyor. Sadece çiftçilik sigortası olması durumunda bankaların çoğunluğu herhangi bir kredi işlemi yapmıyor. Daha basit olarak ifade edersek, çiftçilik faaliyetlerinden dolayı resmi olarak para kazanmayan kişiler kredi kullanamıyor.

Gayrimenkul kira geliri olanlar: Kira kontratına istinaden kira bankaya yatıyorsa, ödemeleri gösteren banka hesap dökümünün verilmesi yeterli. Kira kontratı mevcut ancak kira bankaya yatmıyorsa, bu durumda kira gelirini kabul edip etmemek tamamen bankanın inisiyatifinde olan bir durumdur. Öte yandan kira kontratı yapılmamış ise banka kira gelirinizi kabul etmeyecektir.

Kredi Çekmek İçin Gereken Şartlar

Bireyler ve kurumlar nakit ihityaçlarını karşılamak amacıyla banka kredisi çekerler. Bankaların sundukları çok çeşitli kredi türleri arasından ihtiyacınıza en uygun olanı seçmek için nakit ihtiyacınızın tutarını, hangi amaçla kredi çekmek istediğinizi, ödeyebileceğiniz maksimum aylık kredi taksiti tutarını önceden belirlemeniz gerekir. Bireysel ve kurumsal kredi türleri farklılık gösterir. Bireysel kredilerde temek olarak 3 tip kredi çekilebilir: İhtiyaç, taşıt ve konut kredisi. Çekeceğiniz kredinin türü, kredinin vadesi, faiz oranı, işlem masrafları ve taksit tutarlarını belirleyen en temel faktördür. Banka kredisi çekmek isteyenlere, başvuru sürecine geçmeden önce en uygun şartlarla kredi alabilmek için mevcut seçenekleri incelemesi ve karşılaştırması tavsiye edilir. 

Bankalar kredi başvurusunda bulunanların başvurularını kendi kritelerine göre değerlendirerek onaylama veya reddetme hakkına sahiptir. Bankalar, başvuru sahiplerinin çekilen krediyi geri ödeme becerilerini, başvuru sahibinin belgelenebilir gelirleri, zorunlu harcamaları, harcanabilir geliri ve kredi notu gibi verilere dayanarak değerlendirir ve kredi başvurusunu olumlu veya olumsuz sonuçlandırır. 

Kredi Nasıl Çekilir ve Alınır?

Bankalar, internet bankacılığı veya mobil bankacılık uygulaması üzerinden veya şubeden yapılan düşük tutarlı ihtiyaç kredisi başvurularını ek evrak istemeden müşterinin kredi siciline bakarak hızlı bir şekilde sonuçlandırabilmektedirler. 

Daha büyük tutarlardaki ihtiyaç kredileri ve diğer kredi başvurularında bankalar kimlik belgesine ek olarak aylık gelirinizi belgeleyen maaş bordrosu, vergi levhası gibi gelir belgesi, adınıza gelen telefon, elektrik vb gibi hizmet faturaları gibi ek belgeler talep ederler. Bir çok banka kredi internet şubesi, mobil bankacılık uygulaması veya sms kanalıyla kredi başvurularını kabul etmektedirler. 

Internet üzerinden yapılan başvurunun onaylanması çoğunlukla başvuru sahibinin kredi notunun kredi almak için yeterli olduğu anlamına gelir. Bankalar alınmak istenen kredinin türüne göre başvuru sahibinden ilave belgeleri bankaya iletmesini talep eder. Konut veya taşıt kredilerinde alıncak konut ve taşıt ile ilgili tapu ve sicil kayıtları, ruhsat ve benzeri gibi belgeler talep edilir. Yine taşıt ve konu kredilerinde söz konusu konut ve taşıt ile ilgili yaş, imar ve iskan izinleri ve ruhsatlar gibi kriteler mevcuttur. 

Kredi Çekmek İçin Şartlar

Her kredi türünü çekmenin şartları farklıdır. Konut, taşıt ve ihtiyaç kredisi çekmek için gereken şartlar aşağıdaki gibidir:

Konut Kredisi Çekmek İçin Şartlar

  • 18 yaşını doldurmuş olmak
  • Nüfus cüzdanı, pasaport ve ehliyyet gibi geçerli bir kimlik belgesine sahip olmak
  • Kredi notunun 1, puan ve üzerinde olması
  • Kredi başvuru formu
  • TCMB ‘nın kara listesinde olmamak
  • Belgelenebilir bir gelire sahip olmak 
  • İkametgahını belgeleyebiliyor olmak 
  • Satın alınacak konutun satış bedelinin en az %20 sini peşin olarak ödeyebiliyor olmak
  • Satın alınacak konutun konut kredisine uygun olması; kat irtifakı veya kat mülkiyeti tapusu, iskan izni, konutun yaşı ve genel durumu
  • Ekspertiz raporu
  • Satın alınacak konutun tapu kaydında ipotek vb şerhlerin bulunmaması

Taşıt Kredisi Çekmek İçin Şartlar

Taşıt kredisi çekmek için genel şartlar:

  • 18 yaşını doldurmuş olmak
  • Nüfus cüzdanı, pasaport ve ehliyyet gibi geçerli bir kimlik belgesine sahip olmak
  • Kredi notunun 1, puan ve üzerinde olması
  • Kredi başvuru formu
  • TCMB ‘nın kara listesinde olmamak
  • Belgelenebilir bir gelire sahip olmak 
  • İkametgahını belgeleyebiliyor olmak 
  • Taşıt üzerinde rehin vb kayıtların olmaması ve kredi borcunun bulunmaması
  • İkinci El taşıt kredilerinde aracın 8 yaşından büyük olmaması

Taşıt kredisinin türüne göre taşıt kredisi çekme şartları değişiklik gösterir: Dört farklı taşıt kredisi vardır:

  • Sıfır Kilometre Taşıt Kredisi
  • İkinci El taşıt Kredisi
  • Ticari Taşıt Kredisi
  • Motosiklet Kredisi
  • Tekne Kredisi

İhtiyaç Kredisi Çekmek İçin Şartlar

  • 18 yaşını doldurmuş olmak
  • Nüfus cüzdanı, pasaport ve ehliyet gibi geçerli bir kimlik belgesine sahip olmak
  • Kredi notunun 1, puan ve üzerinde olması
  • Kredi başvuru formu
  • TCMB‘nın kara listesinde olmamak
  • Belgelenebilir bir gelire sahip olmak 
  • İkametgahını belgeleyebiliyor olmak

Kredi Çekebilmek için Kredi Notu Kaç Olmalı?

Başvuru sahibinin kredi notunun en az puan olması gereklidir. Kredi notu 1 ile puan arasında olan riskli ve orta riskli gruba dahil başvuru sahiplerinin kredi çekebilme şansları yok denecek kadar azdır. 

Kredi Almak İçin Gerekli Belgeler

  • Geçerli Bir Kimlik Belgesi: Üzerinde başvuru sahibinin TC kimlik numarası yazılı olan TC kimlik belgesi, ehliyet veya pasaport gibi geçerli bir kimlik belgesi.
  • İkamet Adresini Kanıtlayan Belge: Başvuru sahibinin adına ve ikamet adresine gelen yakın tarihli bir elektrik, telefon ve benzeri hizmet faturası, kira kontratı.
  • Gelir Durumunu Gösteren Belge: Özel sektör ve kamu çaışanları için başvuru sahibinin son 6 aya ait ücret bordrosu, işyeri sahipleri için güncel vergi levhası, imza sirküleri, bilanço ve gelir tablosu, ticaret sicil gazetesi, emekliler için emekli maaş belgesi ve kira geliri vs gibi ek gelir belgesi.
  • Kredi Başvuru Formu: Başvuru sahibi tarafından doldurularak imzalanmış kredi başvuru formu. Kredi başvuru formları ilgili banka şubelerinden veya internet bankacılığından temin edilebilir.

Kredi Çekerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kredi çekerken belirli noktalara dikkat etmeniz halinde kredinin size kendi olanaklarınızla yapamayacağınız bir çok şeyi yapmanıza fırsat sağlar:

  • Nakit İhtiyacının Tutarı: Kredi çekerken ne kadar nakde gereksinim duyduğunuzu tam olarak belirleyin ve ihitiycınızdan fazla kredi çekmeyin. Çünkü kredi çekerek aldığını nakdin oldukça yüksek bir maliyeti vardır. Sizin için onaylanan kredi tutarını hepsini çekmek zorunda değilsiniz.
  • Faiz Oranı: Kredi çekerken dikkat edilmesi gereken konuların başında faiz oranı ve örtülü masraflar gelmektedir. İlan edilen faiz oranları aylık bazda olup bankaların çeşitli adlar altında tahsil ettikleri masrafları ve KKDF ve BSMV ve diğer vergileri içermemektedir. Bankadan bankaya değişen faiz oranlarının yıllık maliyet oranlarını karşılaştırmanızda fayda vardır. Bankaların aldıkları faiz dışı masraf ve giderleri de maliyet hesabınıza dahil etmeniz gerekir. Bazı bankalar faiz oranlarını düşük tutarken dosya masrafı, kredi kullandırma masrafı ve benzeri adlar altında yüksek tutarlarda masraf almaktadır. 
  • Vade Seçimi: Kredi kullanırken unutulmaması gereken en önemli konulardan biri kredi vadesi ne kadar uzun olursa faiz maliyeti de sizin için o kadar yüksek olur. Kredi vadesinin olabildiği kadar kısa olmasına dikkat etmenizde fayda vardır. Kredi vadesi kısaldıkça aylık ödemeleriniz daha da yüksek olacaktır. Ödeyebileeğiniz en yüksek aylık kredi taksit ödemesine göre vade süresini ayarlamanız halinde kredi maliyetinizi en düşük seviyeye çekebilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular:

Bana Kredi Çıkar Mı?

Bankaların kredi başvurularını değerlendirirken dikkate aldıkları en önemli kriterler arasında kredi notu ve belgelenebilir geliriniz bulunur. Kredi notu puan aralığında verilmektedir. 1- puan arası en riskli, puan arası orta riskli, az riskli, iyi ve çok iyi olarak değerlendirilir. Kredi notunuz 1 – aralığında ise yani en riskli veya orta riskli grupta ise kredi başvurunuzun onaylanma olasılığı yok denecek kadar azdır. Kredi almak için önce kredi notunuzu yükseltmeniz gerekir. Kredi notunuz – arasında ise kredi başvurunuzun onaylanma olasılığı olabilir. Kredi notunuz ve üzerindeyse kredi başvurunuzun onaylanma olasılığı çok yüksektir. Belgelenebilir geliriniz yoksa kredi başvurunuzun onaylanması olasılığının oldukça düşük olduğunu söyleyebiliriz. 

Bana Ne Kadar Kredi Çıkar? 

Kredi notunuz ve üzerindeyse aylık gelir düzeyinize uygun olarak ve kira vs gibi zorunlu giderleriniz dikkate alınarak çekebileceğiniz maksimum kredi miktarını banka belirler. Size ne kadar kredi çıkacağı, kredi notunuz ve belgelenebilir aylık gelirinizle yakından ilgilidir.

Kredi Kimlere Verilir?

Prensip olarak belgelenebilir geliri olan ve çekilecek krediyi geri ödeme becerisi olduğu tespit edilen 18 yaşını aşmış tüm bireysel ve kurumsal müşterilere kredi verilebilir. 

Kredi Çekmek İçin Kaç Ay Sigortalı Olmak Gerekir?

Bankalar çoğunlukla tüketici kredisi başvurusunda bulunan bireylerin en son çalıştıkları işyerinede en az 4 ile 12 arasında sigortalı olarak çalışıyor olması şartı arıyor. Ancak bu süreler bankadan bankaya değişmektedir.

Maaşıma Göre Ne Kadar Kredi Çekebilirim?

Bankaların kredi başvurusunda bulunan bireylere kredi verip vermeme konusundaki en önemli kriterleri, kredi verdikleri kişilerin aldıkları krediyi seçilen vadesi süresi içinde sorunsuz olarak geri ödemesidir. 

Buna göre aylık kredi geri ödeme taksitlerinin bireyin aylık gelirinin beliri bir yüzdesini aşmaması gerekir. Bireyin barınma, beslenme gibi temel ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra geriye kalan harcanabilir gelirine göre çekilecek maksimum kredi tutarının belirlenir. Kredi geri ödeme taksitlerinin bireylerin aylık gelirlerinin %20’si ile %40’si arasında olması öngörülür. Örneğin TL maaş alıyorsanız aylık kredi geri ödeme taksitlerinizin TL’ – TL arasında olabilir. Buna göre nakit ihtiyacının tutarına göre vade süresi uzatılarak daha fazla tutarda kredi çekilebilir. Ancak vade süresi uzadıkça çekilen kredinin tüketiciye maliyetinin artacağı da unutulmamalıdır. 

Ne Kadar Kredi Çıkar?

Ne kadar kredi çıkacağı başvuru sahibinin aylık gelir seviyesi, zorunlu giderleri, bakmakla yükümlü olduğu kişi sayısı ve kredi notu gibi kriterlere göre belirlenir. Normal şartlarda başvuru sahibinin aylık gelirinin %20’si ile %40’ı arasında aylık ödeme yapabileceğini varsayılarak, vade seçeneğine göre bu tutara karşılık gelen kredi tutarı, kredi notunun da en az puanın üzerinde olması kaydıyla onaylanır. Burada belirleyici olan başvuru sahibinin aylık geliri, aylık harcanabilir geliri, kredi notu ve seçilen vade aralığıdır.

Ev Kredisi Nasıl Alınır?

Ev kredisi konut almak için kullanılan bireysel kredidir. Satın almak istediğiniz konutun tapusu ve kimliğiniz ile birlikte bir banka şubesine giderek konut kredisi başvuru formunu doldurarak konut kredisi bavurusunda bulunabilirsiniz. Banka, kredi sicilinizi ve satın almak istediğiniz konutun niteliğini ve durumunu araştırır. Başvurunuzun onaylanması durumunda konutun piyasa değerinin belirlenmesi için sizden hazırlanacak ekspertiz raporu bedelini ödmeniz istenir. Ekspertiz raporunda belirlenen konutun değerinin maksimum %80’ini konut kredisi olarak çekebilirsiniz. Kalan %20’sini ise peşinat olarak ödemeniz istenir. Konut kredisi baivuruları 5 -6 işgünü içinde tamamlanabilmektedir. 

Kredi Çekmek İçin Gerekli Evraklar

Çekilecek kredinin türüne göre bankaların başvuru sahibinden ibraz etmesini istedikleri belgeler değişiklik gösterir. Genellikle bankalar kendi müşterilerine TL’ye kadar olan tüketici kredilerini ilave belge istemeden verebiliyorlar. İnternet bankacılığı, mobil bankacılık uygulamaları üzerinden, şubeye gitmeye gerek kalmadan yapılan bu kredi başvuruları hızlı bir şekilde değerlendirilip sonuçlandırılmaktadır. Daha yüksek tutarlı kredi çekmek için bankaların başvuru sahiplerinden istedikleri belgeler:

  • Geçerli Kimlik Belgesi: Üzerinde başvuru sahibinin TC kimlik numarası yazılı geçerli bir kimlik belgesi, ehliyet veya pasaport,
  • İkamet Adresini Kanıtlayan Belge: Başvuru sahibinin adına ve ikamet adresine gelen yakın tarihli elektrik, telefon faturası, kira kontratı,
  • Gelir Durumunu Gösteren Belge: Özel sektör ve kamu çalışanları için başvuru sahibinin son 6 aya ait ücret bordrosu, işyeri sahipleri için güncel vergi levhası, imza sirküleri, bilanço ve gelir tablosu, ticaret sicil gazetesi, emekliler için emekli maaş belgesi ve kira geliri vs gibi ek gelir belgesi. 
  • Kredi Başvuru Formu: Başvuru sahibi tarafından doldurularak imzalanmış kredi başvuru formu. Kredi başvuru formları ilgili banka şubelerinden veya internet bankacılığından temin edilebilir.

İhtiyaç Kredisi Kimlere Verilir?

Tüketici kredisi de denilen ihtiyaç kredisi 18 yaşının üzerindeki bireysel müşterilere verilir. Tüm bankalar çok çeşitli vade ve faiz oranlar ile farklı ihtiyaçlara uygun olarak tasarlanan ihtiyaç kredisi ürünlerini bireysel müşterilerin seçimine sunmaktadır. Tüketiciler, mevcut ihtiyaç kredisi kampanyaları arasında nakit ihtiyaçları en uygun şekilde karşılayacak ve kendileri için en avantajlı kredi kampanyasını seçtikten sonra talep edilen belgelerle başvuru yapabilirler. 

İhtiyaç kredisi başvuruları diğer krediler gibi başvuru sahibinin kredi notu ve gelir düzeyine ve kredi geri ödeme becerisi gibi kriterlere göre değerlendirilerek sonuçlandırılır. 

Genç Çiftçi Kredisi Şartları

Ziraat Bankası Genç Çiftçi Kredisinden yararlanmak isteyen adayların öncelikli olarak Ziraat Bankası şubeleri ile görüşmeleri gerekmektedir.

Ziraat Bankası tarafından Tarımsal Kredi Desteğinin verilebilmesi için istenen şartları yerine getirebilen adaylar "Kredi İçin Zorunlu Tutulan Eğitim Programı" na katılarak kredi başvurusunu tamamlayabilirler.

Gerçek Kişiler

  • Nüfus cüzdanı
  • Çiftçi Belgesi/ÇKS Belgesi
  • Tarımsal işletmesini tevsik edici belgeler (tapu kaydı, kira kontratı, v.b)
  • Krediye karşılık gösterilecek teminatlara ilişkin belgeler
  • Bilanço esasına göre faaliyet gösteren işletmelerden son üç yıla ait bilanço ve gelir tablosu

Tüzel Kişiler

  • Çiftçi Belgesi/ÇKS Belgesi
  • Tüzel kişilik ana sözleşmesinin (varsa değişikliklerin) yayımlandığı Ticaret Sicili Gazetesi
  • Oda kayıt belgesi
  • Vergi levhası
  • Tüzel kişiliği temsile yetkili kişilerin, temsil yetkisine ilişkin kararlar ve noter onaylı imza sirküleri
  • Yeni kurulan tüzel kişilikler için kuruluş ve/veya son yıla ait, diğerlerinde ise en az son üç yıla ait bilanço ve gelir tablosu
  • Tarımsal işletmesini tevsik edici belgeler (tapu kaydı, kira kontratı vb)
  • Krediye karşılık gösterilecek teminatlara ilişkin belgeler

 

Ziraat Bankası Genç Çiftçi Kredisine Kimler Başvurabilir?

 

  • En az meslek-teknik lise mezunu olmak, veterinerlik fakültesi, ziraat fakültesi, tarımla alakalı yüksek okul mezunu olmak
  • 18 – 41 yaş aralığında bulunmak
  • SGK’ya kayıtlı şekilde ücretli çalışan olmamak
  • Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi tarafından verilmekte olan herhangi bir sertifika programına kayıtlı olmak
  • Kredi başvurusunu kişinin bizzat kendisinin yapması
  • Alınacak olan kredinin vade süresi boyunca tarımsal faaliyetlerin yürütüleceği yerde ikamet etmek
  • Askerlikten muaf olmak ya da askerlik görevini yapmış olmak.

    En doğru bilgi için lütfen Ziraat Bankası Şubeleri ile iletişime geçiniz.

İşte Ziraat Bankası kredisi i&#;in gereken şartlar

Haberin Devamı

2) Kredi kartı borcunu yapılandırmak isteyenlerin ya asgari ödemeyi yapmış olması ya da borcunu geciktirmiş ama takibe düşmemiş olması gerekecek.

3) Şu anda kredi kartlarının gecikme faizi yüzde Ziraat Bankası’nın kullandıracağı kredide 24 aya kadar faiz yüzde olacak. 24 aydan sonrası için kredi faizi yüzde olarak uygulanacak.

4) 10 bin liralık bir kart 24 ay hiç ödenmezse yüzde ’lik faiz üzerinden 21 bin liraya ulaşıyor. Ziraat Bankası’ndan kredinin kullanılması halinde eğer 24 aya kadar kullanılırsa yüzde ’luk faiz üzerinden aylık taksit lira olacak ve dönem sonunda ödenecek tutar 11 bin lira olacak.

5) 10 bin lira 60 ay vadeli alınırsa yüzde ’luk faiz üzerinden aylık taksit lira olacak ve dönem sonunda 15 bin lira olarak ödenecek.

6) Birleştiren İhtiyaç Kredisi kullanabilmek için tarih sınırı 31 Aralık olarak belirlendi. Kapsama bireysel krediler giriyor. Ticari krediler girmiyor. Kredi kartları kapsama dahil, tüketici kredileri dahil değil.

7) Kredi kartı borçlarını kapatanların bir gelirinin olması gerekiyor. Diğer bankalar kredi verirken kişilerin aldığı maaşın yüzde ’ini takside bağlıyorlar. Ziraat Bankası’nın bu konuda esnek davranabileceği ve maaşın yüzde ’ini kişiye bırakılabileceği belirtiliyor. Ancak bu oran da kişinin dosyası incelenirken karara bağlanacak.

Haberin Devamı

8) Kişinin iki kartı varsa ve birisini alışveriş kartı olarak kullanıp asgari ödemeyi gerçekleştiriyorsa, diğer karttan nakit çekmişse her iki kartındaki borcunu da kapatabilecek, birleştirebilecek. Diğer bankalardaki borçlar kapatıldıktan ve kartlar iptal olduktan sonra Ziraat Bankası kişiye kendi kredi kartını önerecek.

9) Yapılandırılan borçlar için sınır yok. liralık borç da bin liralık kredi kartı da yapılandırılabilecek. Ancak kişinin gelir düzeyinin borcu ödeyip ödemeyeceği kriterine bakılacak.

10) Tüketici kredilerinde genel sınır şu anda 36 ay. BDDK’nın Ziraat Bankası’nın kredi kartı borçlarını yapılandıran modeli için yeni geçici bir düzenleme hazırlığı yaptığı belirtildi.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası