halk eğitimden alınan sertifikalar ne işe yarar / Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi | MEB Onaylı Sertifikalar Yurt Dışında Geçerli mi?

Halk Eğitimden Alınan Sertifikalar Ne Işe Yarar

halk eğitimden alınan sertifikalar ne işe yarar

MEB Onaylı Sertifikalar Yurt Dışında Geçerli mi?

Ağustos ayını uğurladığımız yeni bir haftanın ilk iş gününden hepinize merhaba Sevgili Novarge Ailesi. Bugün sizlerle, bireysel gelişimin en önemli basamaklarından birini oluşturan sertifikaların niteliklerinden bahsedeceğiz.

Yaşamımız boyunca bireysel gelişim basamaklarını adım adım tırmanırız. Zamanla yavaşlayan tırmanışlar bir kitap, söz, öğüt ya da eğitim gibi bilgi takviyeleriyle hızlanmaya başlar. Bizi hedefe götüren en sağlam adımlardan birini sertifikalar oluşturur. Bireysel gelişim sürecinde önem taşıyan sertifikalar, özgeçmiş (CV) geliştirme aşamasına da katkı sağlar. Eğitim ve kariyer yaşamının tümüne etki eden sertifikanın alındığı kurum ve eğitim düzeyine göre uygulama sürecinde farklılıklar gösterir.

Sertifika, eğitimin sağlandığı merkezin kurumsallığına göre kendi içerisinde çeşitlere ayrılır. Örneğin, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanmış bir eğitim sertifikası, devlet kurumları ve birçok şirket bünyesinde istihdam olanağı sağlar. Aynı zamanda söz konusu eğitim kurumunun çözüm ortaklığı sağladığı merkez ve üniversiteler, sertifikanın geçerlilik ve güvenliğini oluşturan önemli noktalardır.

MEB Onaylı Sertifikalar Yurt Dışında Geçerli mi?

Novarge’de bugün, bireysel gelişimin en önemli basamaklarından birini oluşturan sertifikaların niteliklerini araştırdık. Gelin, birlikte değerlendirelim.

MEB Onaylı Sertifika Nedir?

MEB onaylı sertifikalar, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açılmasına izin verilen ve desteklenen merkezlerde alınan bir eğitim sonucunda verilen belgedir. Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikaların kişiye kazandırdığı en önemli avantajlardan bir tanesi geçerlilik ve güvenliktir. Günümüzde sertifikaların kariyer alanında yaşadığı güvenlik problemlerinin aksine MEB onaylı sertifikalar, her kurumda geçerlilik sağlar.

MEB onaylı sertifikaların alındığı kuruma göre yurt dışında geçerliliği değişimler gösterir. Örneğin, Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi Milli Eğitim Bakanlığı onayının yanı sıra Uluslararası Akreditasyon Sistemi ile çözüm ortaklığına sahiptir. Bu sayede bir eğitim programı sonunda başarı elde etmiş bireylerin, yurt içinde sahip olduğu birçok istihdam olanağını yurt dışında da bulabilmesi mümkündür.

MEB Onaylı Sertifikalar Yurt Dışında Geçerli mi?

MEB Onaylı Sertifika Avantajları Nelerdir?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanmış sertifikaların bireysel gelişim sürecine yönelik birçok avantajı bulunur.

MEB Onaylı Sertifika,

  • Güvenlik ve geçerlilik problemi yaşamaz.
  • Bireysel özgüven kazandırır.
  • Yurt içinde olduğu kadar yurt dışında da gelişim sağlar.
  • Eğitim alanında kalıcı bir tecrübe kazandırır.
  • Özgeçmiş (CV) güçlendirir.
  • İş alanında rakiplerden önde olmak için gerekli bir belgedir.
  • Bilgi çağının gerisinde kalmamak için gereklidir.
  • Hobi ve yeteneklerin mesleğe dönüştürülmesine yardımcı olur.

MEB Onaylı Sertifikalar Yurt Dışında Geçerli mi?

Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi Sertifikaları

Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanmış eğitim programlarını öğrencilerle buluşturur. MEB onaylı sertifikaları sayesinde eğitim ve kariyer alanında birçok başarıyı aynı anda elde etmek mümkündür. Aynı zamanda Novarge, Uluslararası Akreditasyon Sistemi ile çözüm ortaklığına sahiptir. Bu sayede yurt içi ve yurt dışında geçerli bir başarıya olanak sağlar.

Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi, Milli Eğitim Bakanlığı ve Uluslararası Akreditasyon Sistemi sayesinde yurt dışında da istihdam sağlamasına yardımcı olur. Siz de aldığınız eğitimler sonucunda kalıcı bir başarı elde etmek için Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi ile vakit kaybetmeden iletişime geçebilirsiniz.

Novarge’de bugün, bireysel gelişimin en önemli basamaklarından birini oluşturan sertifikaların niteliklerinden bahsettik. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere hepinize sağlıklı, başarılı ve mutlu bir hafta diliyor ve 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyorum Sevgili Novarge Ailesi.

Unutmayın, her şey geleceğiniz için!

ELİF AKSÜT

Yorumlar

DİYANET İŞLERİ BAŞBAKANLIĞI HANGİ SERTİFİKA VEYA BELGELERİ KABUL EDİYOR





DİYANET İŞLERİ BAŞBAKANLIĞI HANGİ SERTİFİKA VEYA BELGELERİ KABUL EDİYOR

Diyanet İşleri Başkanlığının farklı kategorilerinde görev yapan personel tarafından görevde yükselme, unvan değişikliği, kurum içi veya kurum dışı farklı unvanlarda görevlendirilmelerinde hangi sertifikalar geçerli olduğu yönünde personel ve üyelerimizden sendikamıza çeşitli bilgiler gelmektedir.

Diyanet İşleri Başkanlığı yönetmelik, yönerge, genelge, talimat, diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla yapılan protokoller çerçevesinde konuyu incelemeye çalışacağız.

1- YAŞ GRUBU ÖĞRETİCİ YETERLİK SERTİFİKALARINDAN HANGİLERİ GEÇERLİ,

Diyanet İşleri Başkanlığının tarih ve E sayılı yazısında özetle;

A- DİB. Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü işbirliği ile “Okul Öncesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Kurs Programı” ( saat) çerçevesinde tarihinden sonra Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerinden alınan sertifikaları,

B- Çocuk gelişimi alanında lise, ön lisans veya lisans mezuniyeti diploması ya da tarihinden önce alınmış sertifika veya kurs bitirme belgesine, “

Sahip olanlar öğreticilerin yaş grubu Kur’an kurslarında görevlendirilmeleri yapılmaktadır.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerinden alınmayan ve  tarihinden sonra diğer eğitim kurumlarından alınmış belge ve sertifikalar Diyanet İşleri Başkanlığının tarih ve E sayılı gereği görevlendirmelerde geçerli sayılmamaktadır.

2- UNVAN DEĞİŞİKLİKLERİNDE GEÇERLİ SERTİFİKALAR

A- VHKİ, BİLGİSAYAR İŞLETMENİ, ÇÖZÜMLEYİCİ, PROGRAMCI, KALORİFERCİLİK, TEKNİSYEN YARDIMCILIĞI

Diyanet İşleri Başkanlığı Personeli Görevde Yükselme Ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin “Görevde yükselme suretiyle yapılacak atamalarda aranılacak özel şartlar” başlıklı 8. Maddesine göre;

Veri hazırlama ve kontrol işletmeni ve Bilgisayar işletmeni olarak atanabilmek için; Kurumca ya da ilgili kuruluşlarca düzenlenen bilgisayar işletmenliği veya bilgisayar kullanma eğitiminde başarılı olduğuna ilişkin belge ya da sertifikaya sahip olmak şartları arandığından MEB veya Üniversite onaylı sertifikalar geçerli olmakla birlikte önlisans mezunu olanların bilgisayar işletmeni sertifikası aldıkları kabul edilmektedir.

İLAHİYAT ÖNLİSANS MEZUNU OLUP BİLGİSAYAR İŞLETMENİ SERTİFİKASI BULUNMAYAN V.H.K.İ. KADROSU İÇİN AÇILAN SINAVA KATILMAK İÇİN MÜRACAAT EDEBİLİR Mİ?

Evet edebilir. Devlet personel Başkanlığının //2-KPSS Rehberinde; Örgün eğitim yoluyla zorunlu/ortak/seçmeli bilgisayar dersi alan ve bu hususu resmi olarak belgeleyen adaylar, "Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Onaylı Bilgisayar İşletmeni Sertifikasına Sahip Olmak" niteliğine sahip olarak değerlendirileceği belirtilmiştir.

Bu itibarla V.H.K.İ. kadrosu için açılan sınava katılmak için müracaat eden kişinin Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı dersi okuduğuna ve başarılı olduğuna ilişkin belgenin, Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetmeliğinde yer alan, “…bilgisayar kullanma eğitiminde başarılı olduğuna ilişkin belge …” olarak değerlendirilebileceği ve veri hazırlama ve kontrol işletmeni kadrosuna atamasının yapılmasında bir engel bulunmamaktadır.

Kalorifercilik, teknisyen yardımcılığı ve aşçılık için ise Milli Eğitim Bakanlığından onaylı sertifika sahibi olması istenmektedir.

DİĞER ÜNVANLARDA ARANAN BELGELER;

Çözümleyici olarak atanabilmek için,  En az iki programlama dili bildiğini belgelemek, Programcı olarak atanabilmek için; Milli Eğitim Bakanlığından onaylı programcı sertifikasına sahip olmak, En az bir programlama dili bildiğini belgelemek, Yönetmen, prodüktör, film yapımcısı, ses kayıtçısı, ışıkçı, montajcı, spiker, muhabir, kameraman, grafiker, teknik ressam olarak atanabilmek için; Alanıyla ilgili kurslardan sertifika almış olmak, gerekmektedir.

ÖĞRENCİ YURTLARINDA MANEVİ DANIŞMAN GÖREVLENDİRİLMELERİNDE TERCİH SEBEBİ OLABİLECEK BELGELER

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünün tarih ve E sayılı yazısında Manevi Danışmanlık Görevlendirmelerinde Görev almak isteyen personelin dini yükseköğrenim mezunu veya farklı alan lisans mezunu olmaları asgari yeterlik şartı olarak aranmaktadır.

a)- Diğer bir ifade ile asgari yeterlilik şartı dini yükseköğrenim mezunu veya farklı alan lisans mezunu olmalarıdır.

b)- Alanla ilgili özel eğitim veya bir sertifika programı bitirenler ile manevi danışmanlık alanında lisansüstü bir programdan mezun ya da halen devam ediyor olanların bu durumları değerlendirme sürecinde olumlu olarak göz önünde bulundurulacaktır.

ÖNEMLE VURGULAMAK GEREKİYOR Kİ;

1- TÜRKİYE GENELİ SADECE CİVARI PERSONEL GÖREVLENDİRME YAPILMAKTADIR.

Bir önceki yıl görevlendirmesi yapılan personel tercih edilmekle birlikte artık Din Hizmetleri Uzmanı kadrolarında çalışanlar görevlendirilmektedir ve son alımlarla KYK’lara görevlendirilen personel ihtiyacı Din Hizmetleri Uzmanlarından karşılayacak konuma gelmiştir.

Her belgesi olan kesinlikle görevlendirilecek veya belgesi olan varken belgesi olmayan görevlendirilmeyecek manasını taşımamaktadır kurumun uygun gördüğü personel görevlendirilecektir.

TİCARETE DÖNÜŞTÜRENLER OLDUĞUNU UNUTMAYALIM.

Bu işi eğitimden ziyade ticarete dönüştürenler olduğunu da unutmamak gerektiğini de hatırlatmakta fayda bulunmaktadır.

Bağımsız Diyanet Sen olarak her görevlinin derdini dert edinerek, yaşadığı sıkıntıları gidermek, kurum ile personel arasında köprü görevi görerek yılından itibaren diyanet personelinin gür sesi olmaya, haklı ve meşru talepleri dile getirmeye, çözüme kavuşturtulması için çaba göstermeye devam ettik ve etmeye de devam edeceğiz.



BAĞIMSIZ DİYANET SEN GENEL MERKEZİ
25 71

Sıkça Sorulan Sorular

Halk Eğitim Merkezi Usta Öğretici Başvuruları Ne Zaman Yapılır:

Halk Eğitim Merkezlerinde Usta Öğreticilik Başvuruları Kuruma Göre Değişmekle Birlikte Ağustos Ayında Başlayıp Eylül Ayı Sonunda Sona Ermektedir. Halk Eğitim Merkezi Usta Öğretici Başvurusu Yapacağınız Halk Eğitim Merkezinin Resmi İnternet Sitesinde Başvuru Tarihleri İlan Edilir.

Halk Eğitim Usta Öğretici Oryantasyonu Eğitimi nedir?

Kursunun Eğitim Süresi 40 Saattir. Usta Öğretici Oryantasyonu Eğitimi Kursu Halk Eğitim Merkezlerinde Görev Yapan Yada Yapacak Olan Öğretmen, Usta Öğretici, Ücretli Uzman Ve Usta Öğreticilere Yönelik Düzenlenmektedir. Usta Öğretici Oryantasyonu Eğitimi Semineri Halk Eğitim Merkezlerinde Görev Alacak Olan Eğitici Öğretmenleri Yetiştirmek Amacıyla Düzenlenir. Kurs Sonunda Yapılan Sınavda 45 Puan ve Üzeri Alanlara Sertifika Verilir. Halk Eğitim Merkezinde görev alacak her Usta Öğretici bu eğitimi bitirmelidir. Oryantasyon eğitimi halk eğitim merkezlerinde dönemsel olarak açılmaktadır.

Usta Öğretici Belgesine Sahip Olanlar, Halk Eğitim Merkezleri, Belediyeler Tarafından Açılan Kurslarda Görev Alabilirler. Usta Öğretici Belgesi Mesleki Eğitim Merkezlerinden Alınabilir. Usta Öğretici Maaşları Çalıştığı Kuruma, Çalışma Şekline (Full Veya Part), Eğitim Durumuna Göre Değişebilir. Her Branşta Usta Öğretici Olarak Görev Alınamaz. Örneğin Yabancı Dil, Bilgisayar Ve Benzeri Kurslarda Alanında Lisans Veya Ön Lisans Mezunu Olmak Gereklidir. Yabancı Dil Alanında Görev Almak İçin Yetkinlik Belgeleri İstenir. Alanında Lisans Yada Ön Lisans Mezunları İçin Usta Öğreticilik Belgesi Gerekli Değildir. Örneğin Step Aerobik Öğreticisi Olmak İçin En Az Lise Mezunu Olmak Ve Gençlik Ve Spor Müdürlüğü Antrenörlük, Yardımcı Antrenörlük Yada Türkiye Cimnastik Federasyonu Step – Aerobik-Pilates Eğitmenlik Sertifikası Sahip Olma Şartları Aranır. Güzellik Ve Saç Bakım Hizmetleri Alanında Açılan Bazı Kurslarda Usta Öğretici Olarak Görev Alabilmek İçin Lisans Ve Ön Lisans, Meslek Lisesi Ve Ustalık Ve Usta Öğretici Belgesi Sahipleri Görev Alabilir. Aynı Şart El Sanatları Teknolojisi Alanındaki Kurslarda Da Geçerlidir, Alanında Lisans, Önlisans, Meslek Lisesi Mezunları Ve Ustalık Ve Usta Öğretici Belgesine Sahip Olanlarda Başvurabilir. Başvuranların Arasında Yapılan Seçimde Öncelikle Lisans, Önlisans Mezunları Tercih Edilir.

Halk Eğitim Merkezi Usta Öğretici Başvuru Belgeleri:

·     

Usta Öğretici Başvuru Formu 

Son 6 ay içinde çekilmiş fotoğraf (Usta Öğretici Başvuru Formunun sağ üstüne yapıştırılacak)

Diploma Fotokopisi 

Oryantasyon ya da Formasyon Belgesi 

Ustalık ve Usta Öğreticilik Belgesi 

Antrenörlük Belgesi ve Vize yapıldığına dair Belge(Milli Sporcular) 

Nüfus Cüzdan Fotokopisi

Sağlık Raporu (Sağlık Ocağı, Devlet Hastanesi)

SGK Prim Dökümü Çizelgesi 

Yerleşim Yeri Belgesi 

Sabıka Kaydı 

Askerlikle İlişkisi olmadığına dair belge(erkekler için)

Ziraat Bankası İban Dekontu

Aile Bildirim Formu

Nufus Kayıt Örneği (Evli ise eş-çocuk listeli) 


Ders ücreti karşılığı görevlendirme

Madde 26 – (1) Kurs açılacak alanda, kurumda ve kurumun bulunduğu eğitim bölgesinde yeterli sayıda öğretmen ve kadrolu usta öğretici bulunmaması durumunda ihtiyaç, ders ücreti karşılığı görev yapacak istekliler arasından karşılanır.

(2) İhtiyaç halinde ders ücreti karşılığı görevlendirmeler, resmi kurumlardan veya ilan yoluyla yapılır.

(3) Ders ücreti karşılığı görevlendirmeler, aşağıda belirtilen öncelik sırasına göre yapılır:

a) Örgün eğitim ve hayat boyu öğrenme kurumlarındaki öğretmenler ve kadrolu usta öğreticiler.

b) Emekli öğretmenler.

c) Yükseköğretim kurumlarında görevli öğretim üyesi ile öğretim görevlileri.

ç) Resmi kurumlarda çalışanlardan ihtiyaç duyulan alanda lisans mezunu kişiler.

(4) Üçüncü fıkrada sayılanlardan görevlendirme yapılamaması durumunda ilan yoluyla ücretli usta öğretici görevlendirmesi yapılır.

(5) İlan yoluyla ücretli usta öğretici görevlendirmesinde aranacak şartlar şunlardır:

a) Görev alacağı kursun öğretim programında belirtilen eğitici şartını taşımak.

b) Türk vatandaşı olmak.

c) 18 yaşını doldurmuş olmak.

ç) Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

d) 26/9/ tarihli ve sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

e) Askerlikle ilişiği bulunmamak.

f) Sağlık durumu yönünden görevini yapmasına engel bir durumu olmamak.

(6) İlan yoluyla ücretli usta öğretici görevlendirmelerinde yapılacak değerlendirmeler, millî eğitim müdürlüklerinde hayat boyu öğrenmeden sorumlu müdür yardımcısı veya şube müdürünün başkanlığında, bir hayat boyu öğrenme kurum müdürü ile bir örgün eğitim kurum müdüründen oluşan komisyon tarafından yapılır ve mülki idare amirinin onayına sunulur.

(7) Ücretli usta öğretici başvuruları her yıl eylül ayı içerisinde millî eğitim müdürlükleri ve kurum müdürlüklerinin internet sitesi ve ilan panolarında Ek-1'deki ilan örneği ile duyuru yapılarak başvuru takvimine göre alınır. Başvurular, kurum müdürlüklerine yapılır.

(8) Başvuruda bulunacaklardan;

a) Hangi kurs/kurslarda görev almak istediğini belirten dilekçe,

b) Ek-2'deki Ücretli Usta Öğretici Başvuru Değerlendirme Formundaki puana esas olan belgelerin aslı ve fotokopileri,

istenir.

(9) Başvuruların değerlendirilmesine ilişkin hususlar şunlardır:

a) Görev verilecek ücretli usta öğreticiler, Ek-2'deki Ücretli Usta Öğretici Başvuru Değerlendirme Formuna göre belirlenir. Başvuru sonuçları ekim ayının ilk haftasında tamamlanarak ilan edilir. Bu sıralama bir yıl süreyle geçerlidir.

b) Görevlendirmeler yüksek puan alandan başlamak üzere tercih sırasına göre yapılır.

c) Yeni kurs talebi olması hâlinde, sıralamada bulunan ücretli usta öğreticilerden görevlendirme yapılır. Sıralamada yeterli ücretli usta öğretici bulunmaması durumunda, kursun açılmasından 15 gün önce duyuru yapılması şartıyla komisyonca gerekli iş ve işlemler tekrarlanarak sıralama yapılır.

ç) Mücbir sebepler haricinde göreve başlamayanlar ile verilen görevi bırakanlar için bir yıl süreyle görevlendirme yapılmaz.

(10) Resmî kurumlardan veya ilan yoluyla ders ücreti karşılığı görevlendirmelerle ihtiyacın karşılanamaması hâlinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca çalışma izni, İçişleri Bakanlığınca oturma izni ve alanında yeterlilik belgesinin denkliğinin yapılmış olması şartıyla ilgili mevzuat kapsamında yabancı uyruklular ders ücreti karşılığında görevlendirilebilir.

(11) Ceza ve tutukevlerinde hükümlü ve tutuklulara yönelik açılacak kurslarda, öğreticilik görevi öncelikle cezaevi ve tutukevinde görev yapan öğretici niteliğine sahip kişilerden karşılanır. Talep olmaması halinde üçüncü ve dördüncü fıkra hükümlerine göre görevlendirme yapılır.

(12) Ücretli usta öğreticiler, bir mali yıl içerisinde 11 aydan fazla görevlendirilemez.

(13) Unutulmaya yüz tutmuş geleneksel sanatlar öğreticiliği görevlendirmelerinde üçüncü fıkra hükümleri uygulanmaz.

(14) Ücretli usta öğretici olarak görev verileceklere, Bakanlıkça hazırlanan programa göre eğitim verilir.

Ücretli usta öğreticilerin görev ve sorumlulukları

Madde 27 – (1) Kurumlarda görevlendirilen ücretli usta öğreticiler, öğreticilik görevlerini plan ve program dahilinde yürütürler. Bu kişiler, görevleri süresince Devlet memurlarının tutum, davranış ve vakarına uygun davranmakla sorumludur.

(2) Ücretli usta öğreticilere çalıştıkları ders saati karşılığında ek ders ücreti ödenir.

(3) Ders görevi ile görevlendirilen ücretli usta öğreticilerin günlük çalışma süresi en fazla sekiz ders saatidir. Müdür, cumartesi ve pazar günleri de dâhil olmak üzere ücretli usta öğreticilere günün ile saatleri arasında görev verebilir. Bu çalışma süresi haftada 40 ders saatini geçemez.

(4) Ücretli usta öğreticilere alan taraması görevi verilmez.

(5) Kursiyerlerin çeşitli nedenlerle öğrenime devam etmemeleri hâlinde kursun kapatılması durumunda, ücretli usta öğreticilerin başka bir kursta görev almaları sağlanır. Bu durumun mümkün olmaması durumunda görevlendirmeleri iptal edilir. Bu kişilere görev yaptığı süre kadar ücret ödenir.

(6) Ücretli usta öğreticilerin, birinci fıkrada belirtilen şartları taşımadıkları, görevlerinde Ek-5 Değerlendirme Formuna göre başarısız oldukları, bu Yönetmelik hükümlerine uymadıkları kurum müdürlüğü, mülki idare amirleri veya denetlemeye yetkili birimlerce belirlenmesi durumunda, usta öğreticilerin görevlendirmeleri iptal edilir. Bu kişilere görev yaptığı süre kadar ücret ödenir.

seafoodplus.info

  • Blog
  • İçindekiler

    Halk eğitim merkezlerinden alınan sertifikalar ne işe yarar?

    Bazı branşlarda zorunlu olarak istenmektedir. Meb onaylı sertifika ile bazı kamu kurumlarında KPSS aranmadan yada kadro haricinde ücretli olarak iş imkanı vardır. HalkEğitim Merkezlerinden aldığınız belgelerle usta öğretici olunamamaktadır ayrıca işyeri açılamamaktadır.

    Halk Eğitimin amacı nedir?

    HALK EĞİTİMİ NEDİR? Yurttaşların çalışma gücünü artırmak, yaşayış seviyesini yükseltmek, milli ve insani meziyetlerini geliştirmek amacıyla okul eğitimi dışında ve ya yanında yapılan eğitim ve öğretim çalışmalarıdır.

    Halk eğitim Kursları Haftada kaç gün?

    Günlük girilebilecek kurs yani ders saati en fazla 8 haftalık ise 40 saat, haftalık işlenmesi gereken en az ders saati ise 15 saat olmalıdır. Bu süreçler öğrenci, öğretmen ve kurumun ortak şartları dikkate alınarak belirlenir.

    Halk oyunları kurslarını kim düzenler?

    Madde 52 — Bünyesinde döner sermaye işletmesi bulunan merkezlerde işletmeye bağlı olarak kurslar düzenlenir. Döner sermaye kapsamında açılacak kurs türleri, halk eğitimi merkezi planlama komisyonunca belirlenir.

    Halk eğitim kursları sertifika veriyor mu?

    KURS SONUNDA HERHANGİ BİR BELGE VERİLİYOR MU? Evet, Her kursun sonunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilmektedir.

    Halk eğitim kaç ay sürüyor?

    Halk Eğitim Merkezlerinde Açılan Kursların Süreleri Kursa Göre Değişmektedir. 1 Günlük 8 Saat Süreli Kurslar Açılabildiği Gibi İki Bin Saat Süreli İleri Seviye Kurslar Da Açılabilir. Açılan Tüm Kurslar İçin Devam Zorunludur, Kursun Toplam Eğitim Süresi 1/5&#;inden Fazla Devamsızlık Yapan Kursiyerin Kaydı Silinir.

    Halk eğitim bilgisayar kursu ne kadar sürüyor?

    Kurs günleri ve saatleri kurs öncesinde yapılan kursiyer toplantısındaki talebe göre belirlenmektedir. Kurs programının süresi; günde en fazla 8 ders saati şeklinde uygulanır. Kurs süresi toplam ders saatidir.

    Halk eğitim Merkezi hangi kuruma bağlıdır?

    Milli Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü&#;ne bağlı taşra birimi olan Halk Eğitimi Merkezleri, halka mesleki ve sosyal-kültürel amaçlı bilgi,beceri kazandıran,kişilerin boş zamanlarını olumlu faaliyetlerle değerlendirmelerini, gelirlerini artırmayı sağlayan birer yaygın eğitim kurumudur.

    E devletten hangi sertifikalar alınabilir?

    e-Devlet sertifika programları şunlardır:

    • Nefes Teknikleri Sertifika Programı
    • Uygulamalı Hızlı Okuma Teknikleri Sertifika Programı
    • Temel Programlama Sertifika Programı
    • Temel Vergi Hukuku Sertifika Programı
    • ISO İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifika Programı
    • Trafik Cezaları İtiraz Sertifika Programı

    Halk eğitim Sertifikalarını nereden alınır?

    Halk eğitimi merkezleri tarafından düzenlenen kurslara ait tüm sertifikalar e-Devlet kapısı üzerinden erişime açıldı. Sertifika almak için artık halk eğitim merkezlerine gitmek gerekmeyecek.

    nest...

    batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir