eğirdir gölü yol tarifi / Eğirdir Gölü ve Özellikleri - Antalya TV

Eğirdir Gölü Yol Tarifi

eğirdir gölü yol tarifi

Eğirdir Gölü Nerede, Nasıl Gidilir? – Gezilecek Yerleri / Isparta

Eğirdir Gölü ve çevresindeki yerleşim yerleri, alternatif turizm yönünden son derece zengin bir bölge diyebiliriz.Yılın istediğiniz zamanında Eğirdir’e gelerek burayı keşfeçıkabilir, konaklama imkanları sayesinde birkaç gününüzü bu bölgeye ayırabilirsiniz.Yemyeşil ormanlık alanlarla ve meyve bahçeleriyle kaplanmış olan Eğirdir Gölü, deniz seviyesinden yüksekte olmasından dolayı yazın gitseniz bile sizi bunaltmayan bir yer.

Göller Yöresi olarak adlandırılan bölgenin merkezi konumunda bulunan Eğirdir, bünyesinde barındırdığı birçok konaklama tesisi sayesinde başta yerli olmak üzere birçok ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor.

 

Eğirdir Sivrisi’ne doğru yol aldığınızda sizleri Eğirdir’in ve Yeşilada’nın muhteşem manzaraları karşılıyor.Burada bir süre bekleyip fotoğraflar çekerek bu anlarınızı ölümsüzleştirebilir, sosyal medya üzerinden arkadaşlarınızla paylaşarak belki onları da buraya gelmeleri için teşvik edebilirsiniz.Elma bahçeleriyle meşhur olan Eğirdir’e ister Isparta üzerinden ister Antalya üzerinden gelin, buraya yaklaştıkça sağlı sollu elma bahçelerinin arasından geçme şansına sahip oluyorsunuz.Eğer tam mevsiminde giderseniz aracınızı müsait yere park edip dalından bir tane koparıp eşsiz tadına bakabilirsiniz.

Gözden uzak ve sessiz ortamda bir tatil hayal edip Eğirdir’e gitmeye karar verenlerdenseniz buraya İstanbul,Ankara tarafından geliyorsanız öncelikle Dinar üzerinden Isparta’ya ve ardından Eğirdir’e varabilirsiniz.Yolculuğunuzu Antalya üzerinden yapıyorsanız, dağ yollarını geçerek Eğirdir’e ulaşabilirsiniz.

Eğirdir Gölü’nde Gezilecek Yerler

Göller Yöresi’nin tam merkezinde olduğundan bahsettiğimiz Eğirdir’e gittiğinizde neler yapabileceğinizi sizlere kısaca bahsetmek istiyoruz.Tek başınıza,arkadaşlarınızla ya da tur şirketleriyle gitmiş olmanız hiç farketmiyor.Eğer doğa yürüyüşleri yapmayı ve gezmeyi seviyorsanız bölgenin ziyaretçilerine sağlamış olduğu imkan oldukça memnun edici diyebiliriz.

 

Eğirdir Yeşilada

Yeşilada: Eğirdir’in en turistik bölgesi olan bu yer, şehir merkezine 1.5 km uzaklıkta olupgöl üzerinde bulunan küçük bir kara parçasıdır.Ulaşımın karayoluyla da sağlandığı bu yerde bulunan lokantalarda balık yiyebilirsiniz.Çok küçük bir yerleşim yeri olmasına rağmen tarihi zenginlikleri de barındıran Yeşilada’da Aya Stefanos Kilisesi de bulunuyor. Bunun dışında Müslahattin Dede ve Eflatun Dede Türbeleri de ziyaretçilerin uğrak yerlerinden bazıları.

 

 

 

 

Kovada Gölü : Eğirdir Gölü’nün devamı niteliğinde olan bu yer, Eğirdir Gölü’nden taşan fazla suların burayı doldurmasıyla meydana geliyor. Eğirdir’e yaklaşık 24 km uzaklıkta olan Kovada Gölü, sahip olduğu zengin bitki örtüsü ve içerisinde barındırdığı yüzlerce çeşit hayvandan dolayı ‘Milli Park’ adına da sahiptir

 

 

 

 

Eğirdir Aya Stefanos Kilisesi

Aya Stefanos Kilisesi : Yeşilada içinde bulunan bu kilise, 19. Yüzyılın ortalarında inşa edilmiş.1993 senesinde Eğirdir Belediyesi tarafından restore edilen kilisenin yanları moloz taşlarla örülmüş.Eski dönemlerde Hristiyan hacı adayları Kudüs’e gitmeden önce buraya uğrayarak ayinler düzenledikleri belirtilmektedir.

 

 

 

 

 

Antiocheia, Pisidya : Ülkemizin Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgelerinin birleştiği noktada yer alan bu antik kent, Yalvaç ilçesinin kuzey bölümünde  1 kilometrelik alanı kapsıyor.

 

 

 

 

 

Eğirdir Kalesi

Eğirdir Kalesi : Antik çağlarda birçok medeniyete ev sahipliği yapan Eğirdir Kalesi iç ve dış kale olarak tasarlanmış ve iç kalesi günümüze kadar gelmeyi başarmıştır.Net bilgiler olmamakla beraber geçmişinin M.Ö. 4. Yüzyıla kadar dayandığı söyleniyor.Kaleye çıktığınızda karşınızda duran muhteşem manzaranın tadını çıkarın ve bu anlarınızı da fotoğraflamayı ihmal etmeyin.

 

 

 

 

Eğirdir Davraz Dağı

Davraz Dağı (Kayak) : Isparta ile Eğirdir arasında kalan Davras Dağı kışın kayak severleri kapısını açıyor.Eğer Isparta Eğirdir gezinizi kışa saklamayı düşünüyorsanız kayak takımlarınızı da almanızı tavsiye edebiliriz.

 

 

 

 

 

Hızır Bey Camii : Burada bulunan camilerin en büyüğü olan Hızır Bey Camii, Ulu Cami olarak da adlandırılır.Kesin olmamakla birlikte caminin yapılış tarihinin 1328 yılında kadar dayandığı tahmin ediliyor.

 

 

 

 

Altınkum Plajı : Gölün yüzmeye en müsait olduğu bu alan güvenli ve sığ oluşu nedeniyle tercih edilen plajlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Kıyıdan 150 metre açılsanız bile boyunuzu geçmeyen su ve görevli cankurtaranlar sayesinde her türlü tedbir alınmış. Ayrıca plaj için de çadır kurma alanları da bulunuyor.Mavi Bayrak ile ödüllendirilen Altınkum Plajı’nın yumuşacık kumsalı insanları kendine çekmeyi iyi biliyor.

 

 

 

 

Eğirdir Dündar Bey Medresesi

Dündar Bey Medresesi (Taş Medrese) :Selçuklu Sultanı Gıyaseddin Keyhüsrev tarafından 1237 yılında inşa edilen bu yapı,zamanında han olarak hizmet vermiştir. Sonraki dönemlerde Hamidoğlu Dündar Bey tarafından medreseye dönüştürülmüştür.

 

 

 

 

DipNot: Belli başlı saydığımız bu yerler dışında Eğirdir ve çevresinde bulunan Yazılı Kanyon, Kasnak Meşesi Ormanı, Yalvaç gibi yerleri de gezi defterinize ekleyebilirsiniz.Misafirlerine sunduğu trekking alanlarıyla bolca yürüyüş yapmanıza da olanak sağlayan Eğirdir’e yazın gitmeyi planlıyorsanız gölde yüzerek suyun tadını da çıkarabilirsiniz.

 

Eğirdir Gölü Nerede, Nasıl Gidilir?

Nasıl Gidilir?: Isparta’ya geçtikten sonra buranın yerel firmaları irtibata geçip “Isparta Petrol Turizm vb.” gibi. Ortalama 30-40dk. bir yolculuk sonrasında Eğirdir’e ulaşmış olacaksınız. Buradan sonra yol son derece basit, tabelaları takip ederek 20-25dk. içinde Eğridir gölüne ulaşmış olacaksınız. Aşağıdaki haritamıza da bir göz geçirebilirsiniz.

Varış Süreleri: Eğirdir, İstanbul’dan 624 km., Ankara’dan 456 km., İzmir’den 448 km., Antalya’dan 180 km. mesafededir. (İstanbul ile Eğridir arası ortalama 7:30 saattir.)

 

Eğirdir Gölü Resimleri

 

 

Eğirdir Gölü Krokisi

Eğirdir Gölü ve Özellikleri

EĞİRDİR GÖLÜ

YouTube player

Eğirdir gölü nerededir ? Isparta Eğirdir gölüne nasıl gidilir ? Eğirdir gölünün özellikleri nelerdir ? Eğirdir gölünde gezilecek yerler nerelerdir? Eğirdir gölü hava çekimi ve Eğirdir gölü fotoğrafları…

Eğirdir Gölü
Isparta

Yol Tarifi:

https://goo.gl/maps/pNB4irSqFgpW9tPk7

**


Fotoğraf galerisi devam ediyor…

  eğirdir gölü, Eğirdir Gölü çekildi mi?, Eğirdir Gölü derinliği ne kadar?, eğirdir gölü gezi rehberi, eğirdir gölü gezilecek yerleri, Eğirdir Gölü hangi il sınırları içerisindedir?, eğirdir gölü ısparta, Eğirdir Gölü Konya kaç km?, Eğirdir Gölü kurudu mu?, eğirdir gölü manzaraları, Eğirdir Gölü nasıl bir göl?, Eğirdir Gölü ne zaman oluştu?, Eğirdir Gölü neden kuruyor?, Eğirdir Gölü Nerede Kalınır?, eğirdir gölü seyir terası, Eğirdir Gölü suyu nereden gelir?, Eğirdir Gölü tatlı su mu?, Eğirdir gölünde hangi balıklar var?, Eğirdir ismi nereden geliyor?, Eğirdir Isparta arası kaç km?, Eğirdir'de nerede kahvaltı yapılır?, Eğirdir'de Nerede ne yenir?, Eğirdir'in diğer adı nedir?, Eğridir Gölü kaç metre?, Eğridir gölü nerede, göl manzaraları, göl manzarası, Isparta Eğirdir Gölü'ne nasıl gidilir?, Isparta Eğirdir Gölünde yüzülür mü, Isparta Eğridir mi Eğirdir mi?.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır