aradaki yaş farkı hesaplama / İki Tarih Arasındaki Gün Sayısını Hesaplama

Aradaki Yaş Farkı Hesaplama

aradaki yaş farkı hesaplama

&#x;ki tarih aras&#x;nda gün say&#x;s&#x; hesaplama

İki tarih arasındaki farkı hesaplamak istiyorsanız, TARİHFARKI işlevini kullanın. İlk olarak bir hücreye başlangıç tarihi ve başka bir hücreye de bitiş tarihi girin. Ardından verilen gibi bir formül yazın.

Uyarı: Başlangıç_tarihiBitiş_tarihi değerinden sonraysa #SAYI! sonucunu verecektir.

Gün sayısı farkı

=ETARİHLİ(D9,E9,"d") sonucu ile

Bu örnekte başlangıç tarihi D9 hücresinde ve bitiş tarihi E9 hücresindedir. Formül F9 hücresindedir. “d”, iki tarih arasındaki tam gün sayısını döndürür.

Hafta sayısı farkı

=(ETARİHLİ(D13,E13,"d")/7) ve sonuç:

Bu örnekte başlangıç tarihi D13 hücresinde ve bitiş tarihi E13 hücresindedir. “d”, gün sayısını döndürür. Ancak sondaki /7’ye dikkat edin. Bu, hafta içinde 7 gün olduğundan gün sayısını 7'ye böler. Bu sonucun da bir sayı olarak biçimlendirilmesi gerektiğini unutmayın. CTRL + 1 tuşlarına basın. Ardından Sayı > Ondalık basamaklar: 2'ye tıklayın.

Ay sayısı farkı

=ETARİHLİ(D5,E5,"m") ve sonuç: 28

Bu örnekte başlangıç tarihi D5 hücresinde ve bitiş tarihi E5 hücresindedir. Formülde “m”, iki gün arasındaki tam ay sayısını döndürür.

Yıl sayısı farkı

=ETARİHLİ(D2,E2,"y") ve sonuç: 2

Bu örnekte başlangıç tarihi D2 hücresinde ve bitiş tarihi E2 hücresindedir. “y”, iki gün arasındaki tam yıl sayısını döndürür.

Yıl, ay ve gün cinsinden toplam yaşı hesaplama

Ayrıca yaşı veya birinin hizmet zamanını da hesaplayabilirsiniz. Sonuç “2 yıl, 4 ay, 5 gün” gibi bir şey olabilir.

1. Toplam yılı bulmak için TARİHFARKI işlevini kullanın.

=ETARİHLİ(D17,E17,"y") ve sonuç: 2

Bu örnekte başlangıç tarihi D17 hücresinde ve bitiş tarihi E17 hücresindedir. Formülde “y”, iki gün arasındaki tam yıl sayısını döndürür.

2. Ayı bulmak için TARİHFARKI işlevini tekrar “ym” ile kullanın.

=ETARİHLİ(D17,E17,"ya") ve sonuç: 4

Başka bir hücrede, “ym” parametresiyle TARİHFARKI formülünü kullanın. "ym", son tam yıldan sonraki kalan ayların sayısını verir.

3. Günü bulmak için farklı bir formül kullanın.

=ETARİHLİ(D17,E17,"ag") ve sonuç: 5

Şimdi kalan gün sayısını bulmanız gerekiyor. Bunu, yukarıda gösterilen, farklı bir formül türü yazarak gerçekleştiririz. Bu formül biten ayın ilk gününü (1/5/) E17 hücresindeki özgün bitiş tarihinden (6/5/) çıkarır. Şöyle yapar: İlk olarak TARİH işlevi 1/5/ tarihini oluşturur. Bu tarihi oluşturmak için E17 hücresindeki tarihi ve E17 hücresindeki ayı kullanır. Ardından, 1 sayısı o ayın ilk gününü temsil eder. TARİH işlevinin sonucu 1/5/'dır. Sonra, bunu E17 hücresindeki özgün bitiş tarihinden (6/5/) çıkarırız. 6/5/ eksi 1/5/ eşittir 5 gün olur.

Uyarı: TARİHFARKI "md" bağımsız değişkeninin kullanılmasını hatalı sonuçlar hesaplayabileceği için önermiyoruz.

4. İsteğe bağlı: Üç formülü tek bir formülde birleştirin.

=ETARİHLİ(D17,E17,"y")&" yıl, "&ETARİHLİ(D17,E17,"ya")&" ay, "&ETARİHLİ(D17,E17,"ag")&" gün" ve sonuç: 2 yıl, 4 ay, 5 gün

Bu örnekteki gibi üç hesaplamayı da tek bir hücreye yerleştirebilirsiniz. Ve işaretleri, tırnak işaretleri ve metin kullanın. Yazması daha uzun bir formüldür ama en azından hepsi bir arada olur. İpucu: Formülünüze satır sonları eklemek için ALT+ENTER tuşlarına basın. Bu, okumayı kolaylaştırır. Ayrıca, formülün tamamını göremiyorsanız CTRL+SHIFT+U tuşlarına basın.

Örneklerimizi indirin

Bu makaledeki tüm örnekleri içeren örnek bir çalışma kitabı indirebilirsiniz. Takip edebilir veya kendi formüllerinizi oluşturabilirsiniz.

Tarih hesaplama örneklerini indirme

Diğer tarih ve zaman hesaplamaları

Yukarıda gördüğünüz gibi, TARİHFARKI işlevi başlangıç ​​tarihi ile bitiş tarihi arasındaki farkı hesaplar. Ancak, belirli tarihler yazmak yerine, formülün içindeki BUGÜN() işlevini de kullanabilirsiniz. BUGÜN() işlevini kullandığınızda, Excel tarih için bilgisayarınızın geçerli tarihini kullanır. İleriki bir günde dosya yeniden açıldığında bunun değişeceğini unutmayın.

=ETARİHLİ(BUGÜN(),D28,"y") ve sonuç:

Lütfen bu yazının yazıldığı zaman günün 6 Ekim olduğunu unutmayın.

İki tarih arasındaki iş günü sayısını hesaplamak istediğinizde TAMİŞGÜNÜ.ULUSL işlevini kullanın. Ayrıca hafta sonlarını ve tatil günlerini de hariç tutabilirsiniz.

Başlamadan önce: Tatil tarihlerini hariç tutmak isteyip istemediğinize karar verin. Bunu yaparsanız, ayrı bir alana veya sayfaya tatil tarihlerinin bir listesini yazın. Her tatil tarihini kendi hücresine yerleştirin. Ardından bu hücreleri seçin, Formüller > Ad Tanımlama'yı seçin. Aralığa Tatillerim adını verin ve Tamam'a tıklayın. Ardından, aşağıdaki adımları kullanarak formülü oluşturun.

1. Başlangıç tarihi ve bitiş tarihi yazın.

D53 hücresindeki başlangıç tarihi 1/1/, bitiş tarihi E53 hücresinde 'dır

Bu örnekte başlangıç tarihi D53 hücresinde ve bitiş tarihi E53 hücresindedir.

2. Başka bir hücreye şunun gibi bir formül yazın:

=TAMİŞGÜNÜ.ULUSL(D53,E53,1) ve sonuç:

Yukarıdaki örnekteki gibi bir formül yazın. Formüldeki 1, Cumartesi ve Pazar günlerini hafta sonu günleri olarak belirler ve toplamdan hariç tutar.

Not: Excel 'de TAMİŞGÜNÜ.ULUSL işlevi yoktur. Ancak TAMİŞGÜNÜ işlevi vardır. Yukarıdaki örnek, Excel 'de şu şekilde olur: =TAMİŞGÜNÜ(D53,E53). 1'i belirtmeniz gerekmez çünkü TAMİŞGÜNÜ hafta sonunun Cumartesi ve Pazar olduğunu varsayar.

3. Gerekirse 1'i değiştirin.

2'yi gösteren Intellisense listesi - Pazar, Pazartesi; 3 - Pazartesi, Salı vb.

Cumartesi ve Pazar hafta sonu günleriniz değilse, 1'i IntelliSense listesinden başka bir sayıyla değiştirin. Örneğin, 2 Pazar ve Pazartesi günlerini hafta sonu günleri olarak belirler.

Excel kullanıyorsanız bu adımı atlayın. Excel 'nin TAMİŞGÜNÜ işlevi her zaman hafta sonunun Cumartesi ve Pazar olduğunu varsayar.

4. Tatil aralığı adını yazın.

=TAMİŞGÜNÜ.ULUS(D53,E53,1,Tatillerim) ve sonuç:

Yukarıdaki "Başlamadan önce" bölümünde bir tatil aralığı adı oluşturduysanız, sonuna bu şekilde yazın. Tatiliniz yoksa virgül ve Tatillerim'i dışarıda bırakabilirsiniz. Excel kullanıyorsanız, bunun yerine yukarıdaki örnek şu şekilde olur: =TAMİŞGÜNÜ(D53,E53,Tatillerim).

İpucu: Bir tatil aralığı adına başvurmak istemiyorsanız, bunun yerine DE gibi bir aralık da yazabilirsiniz. Alternatif olarak, formülün içine her tatil yazabilirsiniz. Örneğin, tatilleriniz 1 ve 2 Ocak 'da olsaydı şu şekilde yazardınız: =TAMİŞGÜNÜ.ULUSL(D53,E53,1,{"1/1/","2/1/"}). Excel 'de şöyle görünür: =TAMİŞGÜNÜ(D53,E53,{"1/1/","2/1/"})

Geçen zamanı bir zamanı başka bir zamandan çıkararak hesaplayabilirsiniz. İlk olarak bir hücreye başlangıç zamanı ve başka bir hücreye de bitiş zamanı girin. ÖÖ veya ÖS'den önce saat, dakika ve bir boşluk dahil olmak üzere tam zamanı yazdığınızdan emin olun. Şöyle yapılır:

1. Başlangıç zamanı ve bitiş zamanı yazın.

Başlangıç tarihi/saati , Bitiş tarihi/saati

Bu örnekte başlangıç zamanı D80 hücresinde ve bitiş zamanı E80 hücresindedir. ÖÖ veya ÖS'den önce saati, dakikayı ve bir boşluk yazdığınızdan emin olun.

2. s:dd ÖÖ/ÖS biçimini ayarlayın.

Hücreleri Biçimlendir iletişim kutusu, Özel komut, s:dd ÖÖ/ÖS türü

Her iki tarihi de seçin ve CTRL + 1 (veya Mac'te MAC Command düğmesi simgesinin resmi + 1) tuşlarına basın. Henüz ayarlanmamışsa Özel > s:dd ÖÖ/ÖS’yi seçtiğinizden emin olun.

3. İki zamanı birbirinden çıkarın.

=ED80 ve sonuç:

Başka bir hücrede, başlangıç ​​zamanı hücresini bitiş zamanı hücresinden çıkarın.

4. s:dd biçimini ayarlayın.

Hücreleri Biçimlendir iletişim kutusu, Özel komut, s:dd türü

CTRL + 1 (veya Mac bilgisayarda MAC Command düğmesi simgesinin resmi + 1) tuşlarına basın. Sonucun ÖÖ ve ÖS'yi hariç tutması için Özel > s:dd'yi seçin.

İki tarih ve saat arasındaki zamanı hesaplamak için birini diğerinden çıkarmanız yeterlidir. Ancak, Excel'in istediğiniz sonucu döndürmesini sağlamak için her hücreye biçimlendirme uygulamanız gerekir.

1. İki tam tarih ve saat yazın.

Başlangıç ​​tarihi 1/1/16 ; Bitiş tarihi

Bir hücreye tam başlangıç tarihi/saati yazın. Başka bir hücreye de tam bitiş tarihi/saati yazın. Her hücrede bir ay, gün, yıl, saat, dakika ve ÖÖ veya ÖS'den önce bir boşluk olmalıdır.

2. 14/3/12 ÖS biçimini ayarlayın.

Hücreleri Biçimlendir iletişim kutusu, Tarih komutu, türü

Her iki hücreyi de seçin ve CTRL + 1 (veya Mac'te MAC Command düğmesi simgesinin resmi + 1) tuşlarına basın. Ardından Tarih > 14/3/12 ÖS’yi seçin. Bu, belirleyeceğiniz tarih değil, sadece biçimin nasıl görüneceğine dair bir örnektir. Excel 'dan önceki sürümlerde bu biçimin 14/3/01 ÖS gibi farklı bir örnek tarihi olabileceğini unutmayın.

3. İkisini birbirinden çıkarın.

=ED84 ve 1,'nin sonucu

Başka bir hücrede, başlangıç ​​tarihini/saatini bitiş tarihinden/saatinden çıkarın. Sonuç büyük olasılıkla sayı ve ondalık gibi görünür. Bunu bir sonraki adımda düzelteceksiniz.

4. [s]:dd biçimini ayarlayın.

Hücreleri Biçimlendir iletişim kutusu, Özel komut, [s]:dd türü

CTRL + 1 (veya Mac bilgisayarda MAC Command düğmesi simgesinin resmi + 1) tuşlarına basın. Özel’i seçin. Tür kutusuna [s]:dd yazın.

İlgili Konular

TARİHFARKI işlevi
TAMİŞGÜNÜ.ULUSL işlevi
TAMİŞGÜNÜ
Diğer tarih ve saat işlevleri
İki zaman arasındaki farkı hesaplama

Yaş Hesaplayıcı


İnsanoğlunun hayatta her zaman dikkate alacağı birçok şey vardır. Bunların en önemlilerinden biri de yaştır. Bazı insanlar yaşlarının hayatlarının birçok alanında büyük bir faktör olduğunu düşünür ve bu kesinlikle doğrudur.


Yaşınızla ilgili tüm gerçekleri bilmenin çok önemli olmasının ana nedeni budur. Ayrıca yaşınızın birçok yönünü ve yaşınıza bağlı olarak eylemlerinizle ilgili istatistikleri keşfetmek çok eğlenceli olabilir.


Yaş Hesaplama aracı aşağıdakileri öğrenmenizi sağlar:


  • Ay cinsinden tam yaşınız
  • Yaşadığınız ay sayısı
  • Gün olarak tam yaşınız
  • Yaşadığınız saat sayısı
  • Saniyeler içinde tam yaşınız

Yaş Hesaplama

Bunlar, Yaş Hesaplayıcıdan elde edebileceğiniz birçok istatistik ve veriden sadece birkaçıdır. Bu kadar çok insanın bu aracı kullanmayı sevmesinin nedenlerinden biri de budur. Bu ve diğer ilgili verileri öğrenme yeteneği çok ilginç ve kullanışlıdır.


Örneğin, kaç nefes aldığınıza dair istatistikleri ve yaklaşık değerleri de öğrenebilirsiniz. Ayrıca kaç ton gıda tükettiğinizi ve doğumunuzdan bu yana ne kadar süre uyuduğunuzu da hesaplayabilirsiniz.


Tüm bunlar, Yaş Hesaplayıcısının bu kadar çok insanın sevdiği harika bir şeye dönüşmesinin nedenleridir. Hatta size doğumunuzdan bu yana yaklaşık kaç kez güldüğünüzü bile söylüyor. Bu, sahip olunması ve kontrol edilmesi çok eğlenceli hale gelen türden bir bilgidir.


Aracımızı kullanarak yaşınızı nasıl hesaplayabilirsiniz?


  1. Yaş Hesaplayıcı URL'sini ziyaret edin
  2. Doğum tarihi seç alanlarını kontrol edin
  3. Bugünün tarihi için alanı kontrol edin
  4. Hesapla düğmesine basın ve sonuçlarınızı alın
  5. İşlemi ihtiyaç duyduğunuz kadar tekrarlayın

Bu hesap makinesiyle ilgili en iyi şeylerden biri de her zaman ücretsiz olmasıdır. Tüm bu bilgileri istediğiniz kadar almanıza izin verecektir. Herhangi bir ücret alınmaz ve kaç yaş hesaplaması talep edebileceğinize dair bir sınırlama yoktur.


Sitenin yüklenmesi de süper hızlıdır ve istediğiniz türden sonuçlar sağlar. Güvenilir ve güvenlidir ve ihtiyaç duyduğunuz her an kullanabilirsiniz. Bu, onu çok yüksek bir talep haline getirdi ve içerik oluşturucular her zaman insanların kesintisiz olarak ona erişebilmelerini sağlıyor.


Yaşımıza bağlı olarak yaşam tarzımızı değiştirmemiz ne kadar önemli?


Yaşlarına bağlı olarak yaşam tarzı alışkanlıklarını değiştirmenin önemini görmeyen birçok insan var. Bu, birçok insanı hayatın her alanında etkileyen ciddi bir sorun olabilir.


Örneğin, 20'li yaşlarınızda sahip olduğunuz alışkanlıklara 40'lı yaşlarınızda da sahip olmayı bekleyemezsiniz. Yiyebileceğiniz yiyecek türleri ve sahip olduğunuz egzersiz alışkanlıklarının buna göre değişmesi gerekir.


Yaşlanana kadar vücudumuzda fark etmediğimiz pek çok değişiklik olur. Çoğu insan 40 yaşına geldiğinde bu değişiklikleri hissetmeye başlar. İşte o zaman yaşam tarzı değişikliklerini düşünmeye başlamanız gerekir.


Bu yaş grubuna ulaştığınızda, vücudunuzun belirli şeylere tepki verme biçiminde ufak değişiklikler fark etmeye başlayacaksınız. Örneğin, artık gençken yaptığınız gibi tıkınırcasına yemek yiyemezsiniz.


Yaşlandıkça değişen pek çok şey vardır ve metabolizmamız da bunlardan biridir. Yaş Hesaplayıcı bu anlamda da harika olabilir çünkü yaşınız hakkında birçok yönden daha fazla bilgi edinmenize yardımcı olacaktır.


Kendinizi, hayatı sizin için pek çok açıdan zorlaştıran bir duruma düşmeye zorlamayın. Yaşlandığınızda sağlıklı kalabilmek için uyum sağlayabilmek çok önemlidir. Aşağıdaki ipuçları çok faydalı olacaktır.


Daha iyi bir sağlık için yaşam tarzınızı değiştirmenin bazı yolları şunlardır:


  1. Daha fazla sebze yemeye başlayın ve abur cubur ve meşrubat yemeyi bırakın
  2. Kardiyo egzersizlerini geliştirmek için gün aşırı en az 20 dakika egzersiz yapın
  3. Meditasyon yapın ve gevşemenize yardımcı olacak egzersizlerle rahatlamayı öğrenin
  4. Her gün en az 7 ila 8 saat uyuyun
  5. Günde en az 6 bardak su ile gün boyu susuz kalmayın
  6. Stresli durumlardan mümkün olduğunca kaçınmaya çalışın.

Bunların hepsi, belirli bir yaşa ulaşan insanların sağlıklarına dikkat etmeye başlamaları için çok yararlı yollardır. Yaş Hesaplayıcı, yaşınıza göre yaşadığınızdan emin olmanız gerektiğini size hatırlatmak için harika bir yoldur. Bu, birçok açıdan çok güçlü bir araçtır ve birçok şeyin ilginç bir şekilde keşfedilmesini sağlar.


Yaş gerçekten de sadece bir sayıdır.


Yaşın gerçekten sadece bir sayı olduğunu unutmamak da önemlidir. 50'li ve 60'lı yaşlarında olan birçok insan kendini hala genç hissetmektedir. Tutumunuz ve hayata yaklaşımınız bu süreçte çok önemlidir.


Hayatta kendinize bakmaktan daha değerli bir şey olmadığını daima hatırlayın. Sevdiklerinize bakabilmek için en iyi formda olmanız gerekir. Yaşınızın ve hayatı nasıl yaşamanız gerektiğinin farkında olmanızın nedeni budur.


Son düşünceler


Yaşlanmanın bize hissettirebileceği pek çok şey vardır ve bunların bazıları iyi, bazıları ise kötüdür. Her şey hayatınızı nasıl yaşamaya karar verdiğinize ve kendinize nasıl baktığınıza bağlıdır. Yaşınız için ideal olan bir yaşam tarzına uyum sağlayabildiğinizde, sonsuz faydalar göreceksiniz.


Artık bu harika yaş hesaplama web aracını bildiğinize göre, her türlü gerçeği öğrenebilirsiniz. Sadece web sitesini ziyaret edin ve yaşınız hakkında biraz fikir edinin!


nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir