çatalca kabakça piknik alanı / How to get to Çatalca Kabakça Piknik Alanı by Bus?

Çatalca Kabakça Piknik Alanı

çatalca kabakça piknik alanı

Çatalca’nın EN güzel 7 piknik alanı

1- Çiftlikköy Tabiat ve Mesire Alanı

Çiflikköy Tabiat ve Mesire Alanı

Çatalca’da bulunan Çiftlikköy Tabiat ve Mesire Alanı ücretli piknik alanlarından. Mangal yapmak istersen de ücretsiz mangallar bulunuyor. Sadece masa için belirli bir ücret ödemen gerekiyor.

Mangalı masanın yanında kullanmak istersen de bunun için bir taşıma ücreti ödemelisin. Küçük bir büfe bulunsa da kamp ve piknik için ihtiyaç duyabileceğin her şeyi temin etmem mümkün değil. Civarda market bulunmadığı için de tedarikli gitmende fayda var.

Ayrıca çiftlik konseptini uygulayan mesire alanında taş fırınlarda pide ve lahmacun pişirebilir çocuklarınızla at binme deneyini yaşayabilirsin. Hayvanlarla çevrili bir bahçede organik bahçe ürünlerinin tadını çıkarabilirsin.

Saat 18.00 gibi sinek ve arılar mesire yerini basabiliyor o nedenle mutlaka sinek kovar bulundurun. Özel aracın yoksa 11ÇB, 15ÇB, 20 numaralı İETT hatlarıyla da piknik alanına yakın bir durakta inebilirsin.

2023 Çiftlikköy Tabiat ve Mesire Alanı giriş ücretleri:

  • Masa kiralama + giriş 60₺ 
  • Tuvalet kullanımı 1 ₺

Konum Linki

2- İnceğiz Mesire Alanı  

Mesire alanı

İnceğiz Mağaralarının yakınlarında yer alan piknik alanı İstanbul’un karmaşasından kaçıp Çatalca’ya sığınmak isteyenlerin en çok tercih ettiği adreslerden. Mağaraları da görmek isteyenler özellikle burada piknik yapıp ardından etraftaki güzellikleri keşfe çıkmayı planlıyorlar. Mağaralara giriş için ücret alınmıyor.

Mesire alanı ücretli ve ücretsiz olmak üzere iki piknik bahçesinden oluşuyor. Ücretsiz kısım çok kalabalık oluyor. Tuvaletler paralı ve İBB kart geçerli. Özel aracınla gidiyorsan ISPARK için ödeme yapman gerekli. Kemal Sunal ve Şener Şen’in Salako filmi burada çekilmiş. 402 Binkılıç- Çatalca, 403 Çiftlikköy- Çatalca arasında hizmet veren İETT hatlarıyla ulaşabilirsin.

2023 İnceğiz Mesire Alanı giriş ücretleri:

  • Binek araçla giriş + park 22 ₺

Konum Linki

3- Çilingoz Tabiat Parkı

Çilingöz Tabiat Parkı

Ormanlık bir alan içinde deniz manzarasına paralel konumlanmasından ötürü piknikçilerin ve kampçıların uğrak adreslerinden. Ayrıca İstanbul’da yaşayıp günübirlik deniz keyfi yapmak isteyenlerin de tercihi. Mangal, piknik ya da çoğunlukla kamp için uygun.

Sabah 11’de çıkış yapılması zorunlu eğer saati kaçırırsan bir günlük bedel daha ödemen gerekli. Yine günübirlik ziyaret 21.00’a kadar. Telefonların da çekmediğini söylemekte fayda var. Bölgeye direkt giden bir toplu taşıma vasıtası bulunmuyor. Özel araçla gitmen ve aracın yoksa da araç kiralaman mantıklı gibi çünkü kamp için de günübirlik piknik için de olsa onca eşyayla rahat seyahat etmek için araç gerekiyor diyebilirim.

Özellikle de Yalıköy’den sonraki 11 kilometrelik bir mesafe var ve yol genel olarak bozuk olduğu için dikkat etmende fayda var.

2023 Çilingoz Tabiat Parkı giriş ücretleri:

  • Yaya - bisiklet: 12 ₺
  • Motosiklet: 24 ₺
  • Otomobil + 4 kişilik çadır: 75 ₺
  • Otomobil + 8 kişilik çadır: 135 ₺
  • Küçük minibüs: 108 ₺
  • Büyük minibüs: 180 ₺
  • Otobüs: 360₺
  • Günübirlik araçla giriş:120 ₺

Konum Linki

4- İhsaniye Piknik Alanı

Piknik alanı

İhsaniye Köyü Muhtarlığına bağlı olan piknik alanı İstanbul’un karmaşasından bir an olsun sıyrılıp kafasını dinlemek isteyenler için birebir. Geniş bir alana yayılmasından ötürü de fazla kalabalık olmuyor. Masalar ve kamelyalar mevcut. Civarda market vs. gibi bir tesis bulunmadığı için mutlaka tüm ihtiyaç duyabileceklerini yanında bulundurup tedarikli gitmelisin. Ayrıca toplu taşımayla 402 Binkılıç- Çatalca otobüsleriyle İhsaniye Köyü’ne varabilirsin.

Konum Linki

5- Çatalca Duru Park Piknik Restaurant

Çatalca Duru Park Piknik Restaurant

Piknik yapayım ama konforumdan da ödün vermeyeyim diyenler için biçilmiş kaftan. Masa, mangal ve semaver kiralayabiliyorsun. Etini mangal için kendin de getirebileceğin gibi işetmenin restoranından pişmiş ya da çiğ olarak alabiliyorsun.

Çocuklar için oyun parkı ve at binme imkanları mevcut. Çocuklu aileler için ideal. Kalabalık bir grupla gideceksen mutlaka özel araçla seyahat etmeni öneririm ama toplu taşıma tercih edersen de 402 Binkılıç- Çatalca ve 404 Yalıköy-Çatalca otobüsleriyle de yolculuk edebilirsin.

2023 Çatalca Duru Park Piknik Restaurant giriş ücretleri:

  • Masa kiralama: 100 ₺
  • Mangal: 100 ₺
  • Tek demlik semaver: 60 ₺
  • Çift demlik semaver: 80 ₺

Konum Linki

6- Çatalca Piknik Sefası

Çatalca Piknik Sefası

6 kişilik bir piknik masası kiralayıp restoran kalitesinde bir piknik yapabilirsin. Masa örtüsüyle, yanında çatal bıçak getirme derdiyle, çöpüyle bulaşığıyla uğraşma sorunun ortadan kalkıyor çünkü. Masanın yanında bulunan hamaklarda çocuk gibi şen olmamak elde değil. Çocuklu aileler için birebir çünkü oyun alanı ve hayvanların bulunduğu bir yer. At binme imkanının bulunduğu ve tavus kuşu gibi canlıları görebileceğin bir doğal park mevcut.

Kahvaltıya da gelebilirsin. Mangal etlerini işletmeden alırsan masa için kiralama bedeli ödemene gerek yok. Çatalca’nın Gökçeali Köyü’nde konumlanan Piknik Sefası’na ulaşım için 402 Binkılıç- Çatalca, 403 Çiftlikköy- Çatalca ve 404 Yalıköy- Çatalca hattında hizmet veren otobüslere binebilirsin.

2023 Çatalca Piknik Sefası giriş ücretleri:

  • Açık büfe kahvaltı kişi başı: 160 ₺
  • Semaver çay: 80 ₺
  • 6 kişilik masa: 300 ₺

Konum Linki

7- Şırmandere Piknik Alanı

Şırmandere Piknik Alanı

2500 kişilik bir piknik alanı ve 8 kişilik masalarla ziyaretçi akınına uğruyor. Kalabalık bir grupla gideceksen birebir ama 2-3 kişilik bir grubu başka bir ailenin masasına oturtup ortak masa kullanmaya teşvik edebiliyorlar. Giriş için belirli bir ücret ödeniyor ve buna otopark, masa, oyun alanları, boş mangallık, tuvalet ve çeşmeler ile hamak da dahil.

Voleybol sahası mevcut. Çeşmelerden su içilebiliyor. Mangal ekstra ücretlendirmeye tabi değil. Ayrıca tesisin büfesinde çok kapsamlı bir ürün yelpazesi olmadığından gerekli piknik eşyalarını yanında bulundurmanı öneririm. Fakat mesire alanı sınırlarındaki büfeden yanmış mangal kiralayabileceğini söylemeden geçmeyeyim. Ayrıca tesiste engelli ziyaretçiler de düşünülmüş.

2023 Şırmandere Piknik Alanı giriş ücretleri:

  • Giriş kişi başı: 50 ₺
  • 0-6 yaş arası çocuklardan ücret alınmıyor.

Konum Linki

Çatalca'daki piknik alanlarından birine karar vermekte zorlanıyorsanız İstanbul'daki tüm piknik alanları sayfamıza göz atabilirsiniz.

How to get to Çatalca Kabakça Piknik Alanı by Bus?

Public Transportation to Çatalca Kabakça Piknik Alanı

Wondering how to get to Çatalca Kabakça Piknik Alanı, Turkey? Moovit helps you find the best way to get to Çatalca Kabakça Piknik Alanı with step-by-step directions from the nearest public transit station.

Moovit provides free maps and live directions to help you navigate through your city. View schedules, routes, timetables, and find out how long does it take to get to Çatalca Kabakça Piknik Alanı in real time.

Looking for the nearest stop or station to Çatalca Kabakça Piknik Alanı? Check out this list of stops closest to your destination: Bilek Sokak - Binkiliç Yönü.

Bus:402

Want to see if there’s another route that gets you there at an earlier time? Moovit helps you find alternative routes or times. Get directions from and directions to Çatalca Kabakça Piknik Alanı easily from the Moovit App or Website.

We make riding to Çatalca Kabakça Piknik Alanı easy, which is why over 1.5 million users, including users in Çatalca, trust Moovit as the best app for public transit. You don’t need to download an individual bus app or train app, Moovit is your all-in-one transit app that helps you find the best bus time or train time available.

For information on prices of Bus, costs and ride fares to Çatalca Kabakça Piknik Alanı, please check the Moovit app.

Use the app to navigate to popular places including to the airport, hospital, stadium, grocery store, mall, coffee shop, school, college, and university.

Location: Çatalca, İstanbul

Çatalca Gezilecek Yerler

İstanbul’un Avrupa yakasında Karadeniz kıyısında yer alan Çatalca ilçesi, şehir merkezine yakın tatil duraklarından biridir. 

İstanbullular için günübirlik gezi turları ve hafta sonu tatil rotalarından biri olan Çatalca; denize girebileceğiniz plajlar, doğa yürüyüşü yapabileceğini trekking alanları, tarihe tanıklık edebileceğiniz müzeler, piknik ve mangal yerleri ve birbirinden güzel köyler ile doludur. 

Stratejik bir konumda olduğundan ötürü Fatih Sultan Mehmet, Çatalca hakkında "bu şehri Allah'a emanet ettim" demiştir. Tarihi yerler, Çatalca köylerinde ilk uygarlıklara kadar dayandığı için keşfedebileceğiniz pek çok güzergah bulunmaktadır. 

Cumhuriyetin ilk yıllarında mübadele döneminde göçen Türklerin yerleştiği bu köylerde; ATV ile safari turları, trekking alanları, at binme, yamaç paraşütü ve dalış gibi adrenalin dolu aktivite seçenekleri de bulunmaktadır. Çatalca, gezilecek yerler ile unutulmaz bir tatilin kapılarını aralamaktadır.

Uygun fiyatları ile her bütçeye hitap eden konaklama hizmetleri için Çatalca otelleri sayfamıza göz gezdirebilirsiniz.


Flamingo Köy

Flamingo Köyü

Çatalca ilçesine bağlı Gökçeali Köyü’nde bulunan Flamingo Köyü, Çatalca’da kahvaltı yapmak ve doğa ile iç içe olmak için en iyi duraklardan biridir. 

09:00 ile 00:00 saatleri arasında açık olan tesis, İstanbul sınırlarında gerçek Flamingo kuşlarını görebileceğiniz nadir yerlerden biridir. 

Oldukça şirin köyün özellikle güzel havalarda, havanın tadını çıkarmak için harika bir yer olduğu düşünülmektedir. 

Burada, kahvaltının dışında diğer öğünler için de yemek seçenekleri bulunmakta ve iki kişilik yemek için ortalama 120 TL ödemeniz gerekmektedir. 

Kahvaltı açık büfe olarak servis ediliyor ve onun da fiyatı ortalama 70 TL’dir. 

Doğa ile iç içe olabileceğiniz ayrı bir atmosfer sunan Flamingo Köyü’nde; ağaçların altında ya da içinde hayvanların olduğu bir göletin kenarında keyifli vakit geçirebilirsiniz. 


Yalıköy

Yalköy

İstanbul’da kamp, balık tutma ve dalış yapmaya uygun bölgelerden biri olan Çatalca’nın Yalıköy bölgesi, ilçenin balıkçı köylerinden biridir. 

Karadeniz’in tüm balıklarını bulabileceğiniz Yalıköy, İstanbul ilinde en iyi Karadeniz plajlarından birine de sahiptir. 

Plajı biraz ıssız olsa da tertemiz denizi ile günübirlik bir gezi isteyen İstanbulluların tercihleri arasında bulunmaktadır. 

Doğa ile iç içe olabileceğiniz bir atmosfer sunan Yalıköy’de çok fazla kafe ve restoran seçeneği bulunmadığından, yola çıkmadan önce hazırlıklarınızı yapmanız önerilmektedir. 


Ormanlı Köyü

Ormanlı Plajı

İstanbul’a bağlı en güzel köylerden biri olarak gösterilen Ormanlı Köyü; plajı, kamp alanları, doğası, ATV ile safari turu ve yamaç paraşütü gibi aktivite olanakları ile tatil yapabileceğiniz bir bölgedir. 

İstanbul’da kamp yapabileceğiniz bölgelerden biri olan Ormanlı Köyü, serin Karadeniz suları ve muhteşem doğası ile göz doldurmaktadır. 

Yaklaşık 1500 kişilik nüfusu ile sakin bir yer olan Ormanlı Köyü’nde hem gölün hem de denizin keyfini çıkarabilirsiniz. 

Issız bir plajı bulunan köy; dalga sesleri eşliğinde kamp yapabileceğiniz ve güneşin batışını izleyebileceğiniz harika manzaralar sunmaktadır. 


Evcik Plajı

Çatalca Evcik Plajı

Çatalca ilçesinin Karadeniz kıyılarında yer alan Karacaköy’e bağlı Evcik Plajı, yaklaşık 10 km uzunluğunda bir plajdır. 

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün açılmasının ardından İstanbulluların daha kolay ulaşım sağlamaya ve daha çok ziyaret etmeye başladığı Çatalca plajlarından biri olan Evcik Plajı, dalgalı Karadeniz suları ile keyifli bir plajdır. 

Evcik Plajı’nda şemsiye ve şezlong kiralama olanağı bulunmamaktadır. Bu nedenle, şemsiye ve şezlonglarınızı kendiniz getirmeniz önerilmektedir. 

Evcik Plajı’na yakın köylere giderseniz, etrafta mangal ve piknik alanları da bulabilirsiniz. 

Plajda, kamp yapmak isteyenler için özel alan da bulunmaktadır. Bu nedenle, gündüz denize girdikten sonra akşam burada, deniz kenarında konaklamayı da tercih edebilirsiniz. 


Ormanlı Plajı

Ormanlı Plajı

Ormanlı Plajı, Çatalca’da Ormanlı Köyü’ndedir. İlçe merkezine ortalama 35 km uzaklıktadır. Muazzam manzaraya sahip plaj ve deniz çok temizdir. Genellikle İstanbul halkının güzel bir hafta sonu kaçamağı için tercih ettikleri ideal yerlerden biridir.

Ormanlı Plajı’nın kıyısı taşlıktır. Ancak yaz mevsiminde denizin suyu ılık olduğundan ve içi kumla kaplı olduğu için taşlık bölge sorun yaratmamaktadır. 

Ormanlı Plajı’na köyün içerisinden ulaşım sağlanabilmektedir. Uzun yürüyüş sonucu ulaşılabilen plaja özel araçla gidilmesi önerilmektedir.

İstanbul'daki günübirlik aktivitelerinizde rahat konaklama hizmetleri veren yerler için İstanbul otelleri sayfasını kontrol edebilirsiniz.


Yalıköy Plajı

Yalıköy Plajı

Çatalca’nın Yalıköy Mahallesi'ne bağlı Yalıköy; İstanbullular için, hafta sonları güzel bir kaçış noktasıdır. 

Karadeniz’in mavisi ile ormanının yeşilini buluşturan hem muazzam bir manzara hem de keyifli bir ortam vaat eden Yalıköy Plajı, günübirlik gezilecek yerler için ideal bir plajdır. 

Doğa ile iç içe olabileceğiniz ortama sahip Yalıköy Plajı’na giriş için herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Plajda şemsiye ya da şezlong kiralamak isterseniz, cüzi rakamlar ödeyerek kiralayabilirsiniz. 

Halk plajı olarak kullanılan Yalıköy Plajı’nda; duş, tuvalet, restoran, soyunma kabinleri, şezlong, can kurtaran gibi olanaklar da bulunmaktadır. 

Plajda kamp alanı bulunmamaktadır ve su sporları ya da balıkçılık gibi aktiviteler için uygun değildir. 


Subaşı Köyü

Subaşı Köyü

II. Kaplan Giray Han’ın mezarının bulunduğu Çatalca ilçesine bağlı Subaşı Köyü, ilçe merkezine yaklaşık 10 km uzaklıktadır. 

Dışarıdan sıradan bir yer gibi görünse de içinde aslında tarihi bir hazine gizlidir. 

Selim Giray Sultan Çeşmesi, Subaşı Cami ve Han Cami, Subaşı Köyü’ndeki tarihi yapılar arasında bulunmaktadır. 

Köyün adını taşıyan Subaşı Cami, avlu kısmındaki şiirler ile ziyaretçilerini karşılamaktadır. 

Caminin kapısından çıktığınızda, ayrıca karşınızda Subaşı Tabiat Anıtı’nı da görüyorsunuz. 

1000 yıllık ağaçların da bulunduğu Subaşı Köyü; tarihi yapıları, eski ahşap evleri ve doğası ile Çatalca’da gezilecek yerler arasında bulunmaktadır. 


Çilingöz

Çilingöz

Çatalca gezi planında en çok ziyaret edilen yerlerden bir tanesi olan Çilingöz; doğa yürüyüşleri yapmaya uygun doğası, plaj alanı ve pek çok aktivite gerçekleştirmeye olanak sunan atmosferi ile İstanbul’un yanı başında keyifli bir keşif rotasıdır. 

Şehir merkezinden ulaşım kolaylığı ile doğa ile iç içe olmak isteyenlerin hafta sonu kaçamağı için gezilecek yerler arasında tercih ettikleri Çilingöz, özellikle trekking alanları ve Çilingöz Tabiat Parkı ile ünlüdür. 

Yeşil ve maviyi buluşturan Çilingöz, sunduğu muhteşem manzaraları ve deniz mağaraları ile de görülmeye değerdir. 

Çadır ve kamp olanaklarının da bulunduğu Çilingöz, özelikle hafta sonları tatil yapmak için gelen aileler ile doludur. 

Çilingöz kamp alanlarında, çadır kiralama olanağı da bulunmaktadır. Kamp alanında ayrıca duş, giyinme kabini ve kafeler de bulunmaktadır. 

Çilingöz’ü ziyaret etmek ve burada tatil yapmak için en ideal zamanlar, Mayıs ile Ekim ayları arasıdır. 


Kestanelik Köyü

Kestanelik Köyü

Çatalca’da Oklalı, Örcünlü ve Çanakça köyleri ile komşu Kestanelik Köyü; Çatalca’da keşfedebileceğiniz ve gezebileceğiniz yerlerden biridir. 

Doğal köy hayatını deneyimlemek için gidebileceğiniz bu köyde hemen her yer ağaçlıktır ve bolca oksijen alabileceğiniz bir yerdir. 

Piknik ve mangal yapabileceğiniz alanların da bulunduğu Kestanelik Köyü’ne gittiğinizde; köy ekmeği, köy yumurtası ve manda yoğurdu da satın almanız önerilmektedir. 


Çatalca Mesire Alanları

Mesire Alanları

Çatalca’daki mesire alanları; İstanbul’un yanı başında piknik ve mangal gibi olanaklar ile Çatalca’da turistik yerlerin başında gelmektedir. 

İlçenin eşsiz doğası ve doğal güzelliklerinin ortasında, kendinizi doğa ile iç içe hissedebileceğiniz bir atmosfer sunan Çatalca mesire yerleri arasında; İnceğiz Mağaraları Piknik Alanı, Kabakça Piknik Alanı, Gümüşpınar Piknik Alanı, İhsaniye Piknik Alanı gibi mesire alanları bulunmaktadır. 

Çatalca’nın tarihi yapısı İnceğiz Mağaraları’nın yanı başında yer alan İnceğiz alanında; futbol sahaları, voleybol sahası, salıncaklar ve geniş bir oturma alanı bulunmaktadır. 

Çatalca’da konumlandırılmış mesire alanlarının büyük bir bölümünde piknik yapmak ücretsizdir. 

Çatalca'da doğal güzellikleri ile hayata bir daha tutunmanızı sağlayacak ihtişamlı yerleri ekibimiz sizin için Çatalca gezi rehberi sayfasında listeledi.


Çilingöz Plajı

Çilingöz Plajı

İstanbul’da Karadeniz kıyılarında bir plaj ve kamp alanı olan Çilingöz Plajı; sıcak havalarda, sıcaklardan ya da İstanbul ilinin yoğunluğundan kaçmak isteyenler için keyifli bir tatil atmosferi sunmaktadır. 

Karadeniz kıyılarında olmasına rağmen, yüzme bilmeyenlerin bile rahatça yüzebileceği sakin bir denizi olan plaj, muhteşem bir manzaraya ve doğaya sahiptir.

Özellikle güzel havalarda büyük ilgi gören ve oldukça fazla ziyaretçi alan plaj, Çatalca merkeze yaklaşık 1-1.5 saatlik sürüş mesafesindedir. 

Plaja yaya olarak giriş ücreti ortalama 15 TL ve araç ile giriş ücreti ortalama 50 TL’dir. 

Burada; yiyecek ve içecek seçenekleri bulunan küçük bir kafe de bulunmaktadır. 

Ayrıca, çadır kurmak ya da kamp yapmak isterseniz, Çilingöz Plajı’nın bir bölümünde, uygun fiyata konaklayabileceğiniz alanlar da bulunmaktadır. 

İstanbul’a doğru yola çıkmaya karar verdiyseniz, gezilmesi gereken yerleri öğrenmek için İstanbul gezi rehberi sayfasını ziyaret edin.


Uzun Duvar (Anastasius Surları)

Anastasius Surları

Çatalca ilçesinin Çin Seddi olarak da bilinen ve Uzun Duvar adıyla anılan Anastasius Surları’nın tarihi 6. yüzyıla kadar gitmektedir. 

Çatalca ilçesine bağlı Karacaköy mevkiine yakın bir noktadan başlayan surlar, Silivri’ye kadar devam etmektedir. Oldukça uzun olan bu duvar, Türkiye sınırları içerisindeki en uzun duvardır. 

Çin Seddi ile aynı mantıkta yapılan Anastasius Surları, bugün hala kalan kalıntıları ile de görülmeye değerdir. 

Çatalca'da denize bir kaç dakika yürüme mesafesinde olup sizi cezbedecek oteller için Çatalca denize sıfır oteller sayfamızı incelemeyi unutmayın.


Kemal Sunal Mağaraları (İnceğiz Mağaraları)

Kemal Sunal Mağaraları

Çatalca ilçesinin İnceğiz Köyü’nde yer alan İnceğiz Mağaraları; Yeşilçam’ın usta ismi Kemal Sunal’ın burada çektiği filmlerden sonra, halk arasında Kemal Sunal adıyla da anılmıştır. 

Salako filminin çekildiği mağaranın tarihi ilk uygarlıklara kadar dayanmaktadır. 

İnceğiz Mesire Alanı içerisinde yer alan mağaraları, Çatalca sınırlarında günümüze kadar ulaşan ve tarihte kilise amacıyla da kullanıldığı anlaşılan 3-4 katlı bir yapıdır. 

Birinci katında bir merdiven bulunsa da bu merdivenler yıkıldığından, üst katlara çıkmak için dışarıdan dolaşmanız gerekmektedir. 

Bizans Dönemi özellikleri gösteren şapellerin bulunduğu mağaralarda kiler ve depo alanları da yer almaktadır. 

İnceğiz Mağaraları ve Mesire Alanı, son yıllarda çok fazla ziyaretçi ağırlamaktadır. 


Mübadele Köyleri 

İstanbul Köyleri

Çatalca ilçesinde İstanbul Köyleri olarak bilinen Elbasan, Ovayenice ve Çakıl köyleri, bölgede Mübadele Köyleri olarak bilinmektedir. 

Çatalca merkeze birkaç kilometre uzaklıkta bulunan Çakıl Köyü, 2500 civarı nüfusa sahiptir ve tarihi oldukça eskilere dayanmaktadır. 

20. yüzyılın ilk çeyreğinde Yunanistan ile yapılan mübadeleler sonucunda Yunanistan’dan gelen Türklerin yaşadığı köy, Sinop çevresinden de göçler almıştır. 

Bin kişiye yakın nüfusu ile Elbasan Köyü de Yunanistan’dan göç eden Türklerin yaşadığı köylerden biridir. 

Bir ova köyü olan Elbasan Köyü, 20. Yüzyılın sonlarına doğru dikilen ağaçlar ile daha yeşil bir köy olmuştur. 

Çatalca merkeze yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta bulunuyor. 


Kabakça Köy Müzesi

Kabakça Koy Müzesi

Akören, İhsaniye ve İnceğiz köyleri ile komşu olan Kabakça Köyü’nde bulunan Kabakça Köy Müzesi, Çatalca ilçesinde, el sanatlarının sergilendiği bir müzedir. 

Köyün hemen girişinde bulunan tek katlı bir binada yer alan müzede; biblolardan aksesuarlara kadar çok sayıda el sanatı örneği yer almaktadır. 

Müzede eski plaklar, eski radyolar, asırlık ev eşyaları, müze sahibinin aile üyelerinin fotoğrafları, heykeller, biblolar ve daha pek çok şey var. 

İçerisinde bir hobi odasının da bulunduğu müzenin bahçesinde bulunan çınar ağacı da görülmeye değer. 

Kabakça Köy Müzesi’ni ziyaret etmek için herhangi bir ücret talep edilmemektedir. 


Dağyenice Alaiye Şehitliği

Alaiye Şehitliği

Dağyenice Alaiye Şehitliği Çatalca ilçe merkezine yaklaşık 18 kilometre uzaklıkta bulunan Dağyenice Köyü içerisindedir. Birinci Balkan Savaşı sırasında Alanya’dan gelen askeri taburun pusuya düşürülerek şehit edilmesi anısına yapılmıştır. Pusu sonucu 657 askerin şehit olduğu bilinmektedir.

1912 yılında gerçekleşen bu olay için şehitlikte her yıl törenle anma etkinliği düzenlenmektedir. Dağyenice Alaiye Şehitliği, gezilecek yerler listesinde önemli bir yer edinmiştir.

Dağyenice Alaiye Şehitliği’ne ulaşım özel araçlarla sağlanmaktadır. Ayrıca 36YS ve 404 hat numaralı otobüslerle de şehitliğe ulaşılabilmektedir.


Gökçeali Köyü

Gökçeali Köyü

Çatalca’da İnceğiz ve Subaşı köyleri ile komşu olan Gökçeali Köyü, piknik alanları ve kahvaltı mekanları bulabileceğiniz, Çatalca ilçesinin en sakin ve huzurlu köylerinden biridir. 

Gökçeali Köyü’nde piknik yapabileceğiniz yerler; Ataköy, Atlı Binicilik, Flamingo Köy, Saklıköşk ve Vedat’ın Yeri’dir. 

Yine bu köyde bulunan Atlı Binicilik adlı tesiste, ailenizle birlikte keyifli bir gün geçirebilir, otantik bir mekânda, İstanbul ilinin kalabalığından kaçıp doğanın tadını çıkarabilirsiniz. 

At binme alanı, piknik alanları, çocuk oyun alanları, futbol ve voleybol sahası bulunan tesiste gün boyu yapabilecek bir şeyler bulabilirsiniz. 

Çatalca merkeze oldukça yakın konumda bulunan Gökçeali Köyü, sakin doğası ve keyifli sokakları ile de Çatalca’da keşfedilmesi gereken yerlerden biridir.


Mübadele Müzesi

Mübadele Müzesi

Mübadele Müzesi, Çatalca ilçesine bağlı Balkan Savaşları olduğu esnada yangından tek zarar görmeyen Kaleiçi Mahallesi sınırlarında yer almaktadır. 20 Aralık 2010 tarihine açılan müze, ilk göç temalı müze olma özelliğini taşımaktadır. Müze binası ilk olarak 1913 yılında inşa edilmiş ve Rum bir kişi tarafından taverna olarak hizmete açılmıştır.

Mübadele Müzesi, günümüzde eski zamana ait mutfak eşyaları, kıyafetler, anı eşyaları ve çeşitli yazılı belgeler sergilenmektedir. Kültürel özellikleri yansıtan bir müze olduğu için gezilecek yerler içerisinde önemli bir yere sahiptir. Müzeye giriş ücreti ise 5 TL'dir.


Topuklu Çeşmesi

Topuklu Çeşmesi

Topuklu Çeşmesi, Çatalca ilçe merkezine bağlı Kaleiçi Mahallesi içinde konuma sahiptir. 2. Ahmet tarafından yaptırılan bu çeşmenin suyu, iddialara göre Bizanslılar tarafından getirtilmiştir.

Yığöa taş malzeme ile kilit taşı süslemeli eyvan şeklinde hafif sivri kemerli inşa edilmiştir. Günümüze kadar orijinalliğini koruyan çeşmenin önünde havuz ve yanında çınar ağacı bulunmaktadır.

Merkezi konumda bulunduğu için gezilmesi gereken yerler listesinde en kolay ulaşım sağlayabileceğiniz tarihi ve turistik yapılardandır.


Ferhatpaşa Cami

Ferhatpaşa Camii

1575 yılında Osmanlı sadrazamlarından Ferhat Paşa tarafından Mimar Sinan'a yaptırılan Ferhatpaşa Cami, Çatalca ilçesindeki tarihi yapılar arasındadır. Ferhatpaşa Cami ayrıca çeşmesi ve sıbyan mektebi ile külliye özelliği taşımaktadır.

Cami, Çatalca tepesinin eteklerine kuruludur. Evliya Çelebi, Seyahatname adlı eserinde bu camiden en mükellef ve müzeyyen şeklinde bahsetmiştir. İbadete açık camiye giriş ücretsizdir. İnanç turizmi amacıyla Çatalca gezi planına dahil edilmelidir.


Nakkaş Köyü

Çatalca ilçesinde en çok ziyaret edilen köylerden biri olan Nakkaş Köyü; İzzettin, Yassıören ve Kestanelik köyleri ile komşudur. 

Sessiz, sakin ve huzurlu bir köyün atmosferini deneyimleyebileceğiniz Nakkaş Köyü, oldukça şirin ve güzel bir köydür. 

Buraya gelenler; özellikle manda yoğurdu ve yumurta almadan geri dönmemenizi önermektedir. 

Izgara etleri, tandır ve yoğurtları ile ünlü Oba Et Izgara ve Dışbudak Restaurant, Nakkaş Köyü’nde lezzetli yemekler yiyebileceğiniz duraklardır.


Çatalca Yakınında Görmek İsteyebileceğiniz Önemli Yerler

Doğası, sakinliği ve denizi ile dikkat çeken ilçeler arasında yer alan Çatalca, aynı zamanda İstanbul ilinin yüzölçümü bakımından en büyük ilçesi olma özelliğine sahiptir. Gezilecek yerler, Çatalca ile sınırlı değildir. Sakin ve sessiz atmosfere sahip olan Çatalca ilçesinin çevresinde de gezi planınıza dahil edebileceğiniz önemli yerler bulunmaktadır.


Büyükçekmece Gölü

Büyükçekmece Gölü

Büyükçekmece Gölü’nün eşsiz manzarasına tanık olmak isteyen ziyaretçilerin keyifli zamanlar geçirdiği bu nokta da aynı zamanda Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü de bulunmaktadır. Büyükçekmece Gölü Çatalca ilçe merkezi arası yaklaşık olarak 20 km’dir.


Mimar Sinan Köprüsü

Mimar Sinan Köprüsü

1568 yılında yapımına başlanmış olan Mimar Sinan Köprüsü, Silivri Çayı üzerinde yer almaktadır. Özellikle akşam saatlerinde aydınlatma ile ziyaretçilerine eşsiz manzara sunmakta olan bu köprü Çatalca ilçe merkezine yaklaşık olarak 20 km uzaklıkta yer almaktadır.

Çatalca'da aileniz ile bir arada keyifli, konforlu ve güvenli bir tatil geçirebileceğiniz otellerin listesi Çatalca aile otelleri sayfamızda yer almaktadır.


Silivri Sahili

Silivri Sahili

Çatalca’nın komşu ilçesi olan Silivri’nin sahili, özellikle yaz aylarında deniz kenarında vakit geçirmek isteyenlerin bölgede gezi için sıklıkla tercih ettiği noktaların başında yer almaktadır. Çay bahçeleri, restoranları ve barları ile dikkat çeken bu nokta Çatalca ilçe merkezine yaklaşık olarak 20 km uzaklıkta konuma sahiptir.


nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası